Kedves Barátunk!
2018. május 7.
Együtt lenni – polcra tenni!

Közösségek Hete programsorozat
2018. május 9. 13.30 és 16 óra között
VII. szint, Általános Olvasóterem


Önkéntes diákok és vállalkozó kedvű olvasók segítségével költöztetik a könyveket az Általános Olvasóteremben a Közösségek Hete programsorozat keretében. A költözés célja, hogy megfelelő helyet szabadítsanak fel az OSZK leendő digitalizáló műhelye számára.
A részvétel regisztrációhoz kötött és itt indítható el.

További részletek
A Pray-kódex-munkacsoport műhelykonferenciája

Konferencia
2018. május 10. 10 órától
V. szint, Tanácsterem (516.)


A Pray-kódex könyvtárunk egyik legértékesebb könyve. Közel 250 éve fedezték fel benne a Halotti beszéd szövegét, de a kódex mindmáig nem jelent meg nyomtatásban. Főként azért, mert olyan nagyon sok és nagyon nehezen megoldható probléma kapcsolódik hozzá. E problémák megoldására alakult meg a Pray-kódex-munkacsoport, amely tagjai második alkalommal tartanak műhelykonferenciát.

További részletek
KÉP–REGÉNY–TÖRTÉNET – kiállítás

Kiállításmegnyitó
2018.május 14. 16 óra
VI. szint, Díszterem és Corvina-terem I. és II.; VII. szint, Katalógus tér

Mi köze Pulitzer Józsefnek a legnagyobb showman, P. T Barnumhoz? Mennyi munkával készül egy képregény? A Magyar Képregény Szövetség és az OSZK közös kiállításán ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A tárlaton a kortárs alkotók munkái mellett olyan neves művészek eredeti alkotásai is láthatók, mint Korcsmáros Pál vagy Zórád Ernő. Ezzel párhuzamosan a magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak különleges, illusztrált kiadásai is megtekinthetők.

További részletek
Erdély – kolozsvári szemmel

Fotókiállítás
2018. május 25-ig
V. szint, Nemzeti Ereklyetér

Május 25-ig meghosszabbítottuk tárlatunkat, amely az első lépés a még a kolozsváriak által is alig ismert Szabó Dénes munkásságának megismertetése céljából, remélve, hogy a nagyobb gyűjtemények birtokosai a jövőben a kutatómunkát együttesen végzik majd el. A tárlaton látható felvételek a gyűjteményben lévő összes témakört reprezentálják: az erdélyi tájak és városok, a műemlékek éppúgy megjelennek, mint a paraszti munka, a városi élet s a méltán híres népviselet képei.

További részletek
Adó 1%

Kultúratámogatás

Személyi jövedelemadójának 1%-át az Országos Széchényi Könyvtár számára a 15309123-2-41 adószámon ajánlhatja fel. A felajánlásokból további köteteket, dokumentumokat gyarapítjuk állományunk, valamint izgalmas kiállításokat, érdekes rendezvényeket tartunk látogatóink számára

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.