Kedves Barátunk!
2018. február 26.
Jottányit se 48-ból!

Kiállításmegnyitó
2018. március 5. 10 óra
V. emeleti Plakát- és Kisnyomtatványtár előtere

A március elején nyíló kiállítással az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulójára emlékezünk. A kiállításmegnyitón a vendégeket Kopcsay Ágnes, a Plakát- és Kisnyomtatványtár osztályvezetője köszönti. A kiállítást bemutatja és tárlatvezetést tart: Vasné dr. Tóth Kornélia, a kiállítás kurátora.
Március 13-án és 14-én 10 és 11 órakor szintén tárlatvezetést tartunk. A program díja: 300 Ft/fő; időtartama: 30 perc. Jelentkezés: andrasi.erika@oszk.hu

További részletek
KönyvTÁRlat – Játék a színpadon

Irodalmi-kultúrtörténeti programsorozat
2018. március 8. 17 óra
VI. emeleti Díszterem

Játék a színpadon. Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Kiváló Művész előadása a Könyvtárlat immár hetedik évadjában.

További részletek
Hazafiak üzenete – Múzeumpedagógiai foglalkozások

Múzeumpedagógia
Március 6., 13., 20., 27

Márciusi foglalkozásainkon Petőfi Sándor hétköznapjaiba, költészetének műhelytitkaiba engedünk betekintést. Az Anyám tyúkja című programunkon az általános iskolában is olvasott Petőfi-versek kéziratait vesszük szemügyre, és állapítjuk meg, hogy vajon eredetiek vagy hamisak. Petőfi forradalma és szerelme című foglalkozásunkon a történelmi Magyarország térképét használva végighaladunk a költő életútjának legfontosabb állomásain, valamint közelebbről megismerkedhetünk Petőfi feleségével, Szendrey Júliával és gyermekük, Petőfi Zoltán életével is. Láthatjuk többek között Petőfi Sándor ránk maradt levelesládáját, és a Bem tábornokkal készített riportvázlatát is.
A programok díja: 600 Ft/fő; időtartamuk: 60 perc; ajánlott korcsoport: 5–12. osztály, illetve 6–12. osztály; jelentkezni az andrasi.erika@oszk.hu címen lehet.

További részletek
Adatbázisok – próbahozzáférés a hónap végéig!

Könyvtári szolgáltatás
2018. március 31-ig

Könyvtárunk tíz új De Gruyter adatbázishoz kapott próbahozzáférést 2018. március 31-ig. Az adatbázisok az következők: Allgemeines Künstlerlexikon, De Gruyter eJournal, Bibliotheca Teubneriana Latina és Thesaurus Linguae Latinae Online, Byzantinische Bibliographie, Historisches Wörterbuch der Rhetorik Online, Der literarische Expressionismus Online, Nietzsche Online, Theologische Realenzyklopädie Online, Treasury of Linguistic Maps, Wörterbücher zur Sprach- und Kommunikationswissenschaft.

További részletek
Támogassa könyvtárunkat adója 1%-ával!

Támogatás

Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa a nemzeti könyvtárban folyó munkát, hogy 2018-ban is további kötetekkel, dokumentumokkal (hungarikumokkal) gyarapodhasson különleges állományunk, s hogy ebben az évben is izgalmas kiállításokra, érdekes rendezvényekre invitálhassuk olvasóinkat!
Adószámunk: 15309123-2-41

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.