Kedves Tanárkollégák!

MEGHOSSZABBÍTOTTUK az Országos Széchényi Könyvtár által meghirdetett Arany János-szavalóverseny területi döntőibe való jelentkezés határidejét!
Október 9-ig még minden iskola nevezhet egy-egy diákot két korcsoportban a hét területi döntő egyikébe, melyek helyszínei: Budapest, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár.

Bővebben lásd alább!
„Te aranyok Aranya!” – Arany János szavalóverseny

Pályázati felhívás – nevezés: október 9-ig
Területi döntők: 2017. október 16. és november 16. között
A hét területi döntő: Budapest, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár


Október 9-ig minden magyarországi és határon túli iskola egy-egy diákot nevezhet két korcsoportban (felső tagozat és középiskola) a területi döntőkbe. A diákok nevezését az iskoláknak kell elküldeniük a területi döntők helyszíneinek. A nevezési lap letölthető.
A területi döntők 2017. október 16. és november 16. között lesznek. A területi döntőkből 3-3 diák kerülhet az országos döntőbe, melyet 2017. november 25-én egy egész napos tematikus rendezvény részeként, az ARANY JÁNOS CSALÁDI NAP keretében tartjuk az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében Budán, a Várban. A verseny fővédnöke Kányádi Sándor költő.
A versenybe minden versenyzőnek két, fejből mondott Arany-művel, ill. részlettel kell készülnie.
A kötelező versek listája: felső tagozat és középiskola.
Szabadon választott mű lehet Arany János bármely műve, ill. annak részlete (lírai művek, balladák, epikus művek, illetve azok részletei).

További részletek a verseny nevezési feltételeiről
Az Arany János Családi Nap eseménye az Országos Széchényi Könyvtár facebook-oldalán
oszk.hu nka.hu emmi.hu