Kedves Barátunk!
2017. május 22.
„Nincs talán még elfeledve a dal” – Tompa Mihály-kiállításmegnyitó

Kiállításmegnyitó
2017. május 23. kedd, 16 óra
VI. emeleti Díszterem

Tompa Mihály kortársai körében rendkívül népszerű volt: a kritikusok és az olvasóközönség egyaránt pozitívan fogadta műveit. Megjelenésekor a korszak egyik legelismertebb lapja, az Athenaeum közli a verseit, később pedig már az új korszakot jellemző Életképek, Honderü és Pesti Divatlap. A népies irány képviseletében időben és eleinte közkedveltségében is megelőzte Petőfit.

További részletek
Tervezze meg látogatását Arany-kiállításunkra!

TÁRLATVEZETÉS ÉS MÚZEUMPEDAGÓGIA
keddenként 10, csütörtökön 16, minden második szombaton 10 órakor
V. emeleti Nemzeti Ereklyetér, VI. emeleti Manuscriptorium

Csoportos vezetés minimum tíz fő megjelenése esetén indul. Szervezett csoportok más időpont igénylése esetén a csoportvezetes@oszk.hu e-mail címen jelentkezhetnek, legkésőbb két héttel a látogatás előtt. A kiállítás – melyet az esztendő során könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, speciális tárlatvezetések, rendhagyó magyarórák kísérnek – 2017. november 25-ig tekinthető meg. Éves olvasójeggyel rendelkező látogatóinknak a belépés ingyenes.

További részletek

Az Arany János 200. születésnapjára rendezett kiállításhoz több múzeumpedagógiai program is kapcsolódik. A program díja 3000 Ft/csoport, a kedvezményes 600 Ft/fő csoportos belépőjegy mellett. A múzeumpedagógiai foglalkozások szerdai, csütörtöki és pénteki napokon érhetők el a kiállítás idején. Előzetes bejelentkezés szükséges. Érdeklődni és jelentkezni Andrási Erika múzeumpedagógus munkatársunknál az andrasi.erika@oszk.hu címen lehet.

A múzeumpedagógiáról bővebben
Aranyalap – Múzeumok Éjszakája

Rendezvény
2017. június 24. 18 órától éjfél után 1 óráig
A pincétől a padlásig

Sétáljon az emlékezet aranyalapját őrző nemzeti könyvtárban! Nézze meg Arany János-kiállításunk kincseit, köztük a Toldi trilógia, a Tetemrehívás és más Arany-művek kéziratát. Ismerkedjen meg Arany szobrászával, Stróbl Alajossal, s megtekintve a magyar hangosfilm aranykorát bemutató kiállításunkat, hallgassa meg a Hot Jazz Band kapcsolódó koncertjét! Licitáljon kincsekre aukciónkon és sétáljon elemlámpával raktárainkban! Várja önöket a Shakespeare hősei utáni Szentivánéji hajsza, egy mindez idáig lappangó Ady-kézirat és a magyar rajzfilm aranykorának zenéje, a Pom Pomtól a Nagy Ho-Ho-Ho-Horgászig!
Finom falatok, fagylalt és kézműveskedés – földgömbragasztás, corvina-motívumos kirakójáték és Arany-minikönyv készítése!

További részletek
Támogassa a nemzeti könyvtárat!

1%

Felsorolni is nehéz, milyen sokféle dokumentumot őriz és szolgáltat a jelen és jövő kutatói számára könyvtárunk a kódexektől a térképeken, röplapokon, kéziratokon át a napjainkban megjelenő könyvekig, napilapokig. Emellett félszáz, különféle témában kutató munkatársunk munkája nyomán rangos kiadványok megjelentetésével is támogatjuk a múlt megismerését. Olvasótermeink mellett változatos kiállításokkal, ingyenes előadásokkal várjuk látogatóinkat.
Kérjük, segítse munkánkat, adója 1%-nak felajánlásával!

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.