Kedves Barátunk!
2017. február 27.
Tipográfia régtől fogva.
A nagyváradi nyomdászat 450 éves története


Könyvbemutató
2017. március 7.
VI. emeleti Díszterem

450 éve nyílt meg az első nyomda Nagyváradon. Ez alkalomból jelent meg a ritka kincseket is bemutató nyomdatörténeti díszalbum, mely tovább gazdagíthatja Nagyvárad változatos történelméről, életéről és kultúrájáról való ismereteinket.
A kötetet március 7-én mutatjuk be.

További részletek
Rejtett barázdák

KönyvTÁRlat
2017. március 23.
VI. emeleti Díszterem

Csókay András idegsebész, agykutató előadásának középpontjában az a gondolat áll, hogy az emberi személy nem az agyban van, mert az emberi gondolkodás nem pusztán az idegsejtek működésével magyarázható…
Ezt követően az énekelt verset, mint agyunk (lelkünk) magasrendű és igen összetett megnyilatkozását, szemlélteti a NegyedÓra zenei formáció.
Kincseink közül Diderot híres enciklopédiájának egy kötetét mutatjuk be.

További részletek
Kodály Zoltán emlékkoncert Óbudán

Koncert
2017. március 5.
Külső rendezvény!

Kodály Zoltán vokális műveiből lesz emlékhangverseny a zeneszerző halálának 50. évfordulója alkalmából az Óbuda-Hegyvidék Szentháromság Plébánia templomában. A koncerten éneklő kórusok, köztük az Országos Széchényi Könyvtár énekkara, szeretettel hívják hangversenyükre, amelyre 2017. március 5-én, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor..

További részletek
Támogassa a nemzeti könyvtárat!

1%

Felsorolni is nehéz, milyen sokféle dokumentumot őriz és szolgáltat a jelen és jövő kutatói számára könyvtárunk a kódexektől a térképeken, röplapokon, kéziratokon át a napjainkban megjelenő könyvekig, napilapokig. Emellett félszáz, különféle témában kutató munkatársunk munkája nyomán rangos kiadványok megjelentetésével is támogatjuk a múlt megismerését. Olvasótermeink mellett változatos kiállításokkal, ingyenes előadásokkal várjuk látogatóinkat.
Kérjük, segítse munkánkat, adója 1%-nak felajánlásával!

További részletek
Isteni bölcsesség – isteni természet

Kiállítás
2017. február 20 – április 20.
VI. emeleti Corvina kiállítótermek

A hermetikus filozófia irodalmának gyöngyszemeit, 400 éves klasszikus rózsakeresztes iratokat mutatunk meg a Ritman Library vándorkiállításán, melyek egykor a művelt európai világot „általános, világméretű reformációra” szólították fel. Ezeknek az iratoknak a hatalmas szellemi, spirituális impulzusa, üzenete nemcsak kitörölhetetlen nyomot hagyott Európa művelődéstörténetében, hanem gondolati mélységével és tisztaságával mindmáig töretlen hatásként van jelen kultúránkban.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.