Kedves Barátunk!
2017. január 23.
2017 – Arany János-emlékév 2017

Rendezvény
Egész évben
Több helyszínen

Az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett emlékévhez kapcsolódóan könyvtárunk kiállítást, országos szavalóversenyt és tematikus konferenciát rendez, valamint több kiadványt is megjelentet.

További részletek
Arany János-szavalóverseny

Szavalóverseny
2017 tavaszától késő őszig
VI. emeleti Díszterem

A korábbi emlékévekhez hasonlóan az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság Arany János-szavalóversenyt hirdet magyarországi és határon túli magyar felső tagozatos (algimnázium) és középiskolás (főgimnázium és szakiskolák) diákok számára.

További részletek
Templomok a végeken

Kiállítás
Meghosszabbítva 2017. február 20-ig
V. emeleti Nemzeti Ereklye kiállítótér

Mudrák Attila tárlata messzi, sokak számára ismeretlen vidékekre viszi el a látogatókat. A Kárpát-medence eldugott kis falvaiba, földrajzi és szimbolikus értelemben is a végekre, ahol ma többnyire a reménytelenség és a szegénység az úr. E művészi fotók mégsem az elmúlás és a reménytelenség tükörképei...

További részletek
Magyarok a Kaukázusban

Könyvbemutató
2017. január 24., 17 óra
V. emeleti Tanácsterem (516-os szoba)

A kötet a kaukázusi őshazakutatás 19. századi, romantikus – a Kaukázus völgyeiben hátramaradt és még mindig fellelhető ősmagyarok – gondolatát kívánja átfogóan bemutatni és feltárni olyan, elsődlegesen az OSZK gyűjteményeiben található páratlan anyagok mentén, melyek a tudományos értekezésektől a valóságalapot sok esetben nélkülöző, de annál népszerűbb korabeli elméletekig terjedtek.

További részletek
A magyar Himnusz képes albuma

Kiadvány
2017. januártól
V. emeleti Kiadványbolt

A magyar himnusz mindannyiunk kiemelt szellemi öröksége: nemzeti imádságunk, mely a magyarság mindenkori összetartozását hivatott jelképezni. Kölcsey Ferenc költészeti remeke (a Hymnus), e kiemelkedően megrendítő költemény, s Erkel Ferenc ehhez írt pályaműve (a Hymnusz) közösen alkotja azt a kulturális-szellemi-vallási hármas egységet, melyet mindannyian csak himnuszként, a magyarság féltve őrzött unikális kincseként emlegetünk.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.