Kedves Barátunk!
2017. január 16.
Nyomtatott magyar föld- és éggömbök

Könyvbemutató
2017. január 18., 17.30 óra
A FŐMTERV RT. székháza

A kiadvány a jelenleg ismert összes (102 mű) magyar földgömb leírását tartalmazza, a mellékelt DVD-n ezek közül 72 földgömb nagyítható, körbeforgatható digitális formában is szerepel. E digitális változatok arra alkalmas számítógépen a Google Earth alkalmazással is összekapcsolhatók, így többek között a régi földrajzi nevek mai megfelelőit is kikutathatjuk.
Minden földgömbökkel kapcsolatos feladatgyűjtemény is megtalálható a DVD-mellékleten.

További részletek
A magyar kultúra napja

Rendezvény
2017. január 20.
A könyvtár több helyszínén

Az Arany János-emlékév 2017 nyitányaként egy napra kiállítjuk a Toldi kéziratát, melyről a nap folyamán több alkalommal előadást is hallhatnak azérdeklődők. Épületünkben vezetett sétákat tartunk, továbbá könyvbemutatóval, valamint könyvesbolti és beiratkozási kedvezményekkel várjuk Önöket.

További részletek
Szív – A szeretni tudás művészete

KönyvTÁRlat
2017. január 19., 17 óra
VI. emeleti Díszterem

Kit szeretsz? Magadat, a magad fantáziáját vagy a másikat? Szeretet, szerelem, megismerés – régen és most. Megadod-e a kibontakozás lehetőségét a másiknak? Hogy azzá legyen, aki? Vagy azt szeretnéd, ha azzá lenne, akivé te akarod tenni? Szabadság és szerelem összefüggései, érosz és az egyetemes rokonszenv. Pügmalión története – és a Pügmalión-effektus. Test és lélek, erotika és szexualitás. A pornográfia hazugsága. Építő személyesség és roncsoló személytelenség. És a gyerekek? „Mi védi meg?” – felkészülés a kamaszkorra, magzati kortól. Az érzelmek iskolája. Magunkhoz is csak a másik emberen keresztül juthatunk el. Így hát a szeretet vezet a valódi éntudatig, öntudatig.
Az est fővendége: Vekerdy Tamás.

További részletek
Magyarok a Kaukázusban

Könyvbemutató
2017. január 24., 17 óra
V. emeleti Tanácsterem (516-os szoba)

A kötet a kaukázusi őshazakutatás 19. századi, romantikus – a Kaukázus völgyeiben hátramaradt és még mindig fellelhető ősmagyarok – gondolatát kívánja átfogóan bemutatni és feltárni olyan, elsődlegesen az OSZK gyűjteményeiben található páratlan anyagok mentén, melyek a tudományos értekezésektől a valóságalapot sok esetben nélkülöző, de annál népszerűbb korabeli elméletekig terjedtek.
A könyvet január 24-én mutatjuk be.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.