Kedves Barátunk!
2016. december 19.
Ajándékok a karácsonyfa alá

Karácsonyi vásár
2016. december 13. – december 23.
V. emelet, Könyvesbolt

December 13. és 23. között karácsonyi vásárt tartunk. A könyvtár saját kiadású könyveit, ajándéktárgyait, képeslapjait és plakátjait 15%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni az V. emeleti, a főbejárattól jobbra található ajándékboltunkban.

További részletek
Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival

Kiadvány
2016 novemberétől kapható
V. emelet, Könyvesbolt

Idén öt díszalbumot adott ki a könyvtár. Legutóbbi kötetünk az Arany János 24 balladáját tartalmazó facsimile kötet – Zichy Mihály rajzaival. A legendás összeállítás először 1895 és 1898 között Ráth Mór kiadásában négy kötetben látott napvilágot, amelynek egyedi vonása, hogy csak ebben a kiadásban vannak szövegközi rajzok.

További részletek
Magyarok a Kaukázusban

Kiadvány
2016 novemberétől
www.oszk.hu/kiadvanyok

Az azonos című kiállítás alapján készült kötet a kaukázusi őshazakutatás 19. századi, romantikus gondolatát – a Kaukázus völgyeiben hátra maradt és még mindig fellelhető ősmagyarok – kívánta átfogóan bemutatni és feltárni olyan, elsődlegesen az OSZK gyűjteményeiben található páratlan anyagok mentén, melyek a tudományos értekezésektől a valóságalapot sok esetben nélkülöző, de annál népszerűbb korabeli elméletekig terjedtek.

További részletek
A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944

Kiadvány
2016 novemberétől kapható
V. emelet, Könyvesbolt

Az országszerte fellelhető filmplakátokat felvonultató kötetet hat, a hangosfilmet és a korabeli plakátművészetet tárgyaló tanulmány vezeti be. A több mint 500 alkotáshoz az OSZK Plakát- és Kisnyomtatványtára és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet mellett magángyűjteményekből sikerült hozzájutni.

További részletek
TestesÉvad: A szív – A szeretni tudás művészete

KönyvTÁRlat – Irodalmi és kultúrtörténeti programsorozat
2017. január 19.
VI. emelet, Díszterem

A januári KönyvTÁRlatban a szív kerül a középpontba és a „Szeretni tudás művészete” lesz a tematikánk. Vekerdy Tamás professzor előadását követően az est házigazdája, Boka László irodalomtörténész, tudományos igazgató Ady Endre és Léda szerelmének történetéről beszél A szív komédiája című blokkban. A varázsgömb ezúttal is igazi csemegéket rejt: eredeti verskézirat, két, Lédának dedikált Ady-kötet, s egy autográf Ady-önéletrajz is megtekinthető lesz!

További részletek
Karácsonyi zárás


2016. december 24. – 2017. január 2.


Könyvtárunk december 23-án este – ez évre – bezárja kapuit. Január 3-án, kedden visszavárjuk Önöket.
Kellemes ünnepeket kívánunk!

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.