Kedves Barátunk!
2016. március 16.
„Otthonod az uradé?” – Nő és propaganda

KönyvTÁRlat – Irodalmi és kultúrtörténeti programsorozat
2016. március 17., csütörtök 16.30, Díszterem

Felnőtt, komoly úrileány utazhat-e vasúti kocsiban éjjel is? Szabad-e a jövendőbelijének képeslapot küldeni? Többek között a fenti kérdésekre is választ vártak a XX. század nyitányának női olvasói a kor legnépszerűbb hetilapjától, az Új Időktől. Az első világháború kitörését követően a hátországban az életben maradásért küzdő nőket célzó propaganda már arról adott útmutatást, hol találhatnak munkát, mit küldjenek a fronton harcoló katonáknak, s miről (ne) beszélgessenek a hazatérő sebesültekkel.

Program:
16.30 Kádár Judit: „Otthonod az uradé?” című előadása
17.30 Viharlámpa Projekt: „Az időben eltűnt férfiak” című koncertje
A belépés díjtalan!

További részletek
Fiatal Írók Tárlata és Aukciója

KIÁLLÍTÁS
2016. március 8 – 2016. április 12.

2016. március 8-án nyílt a Fiatal Írók Tárlata című kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban. A kiállításon – melyen a fiatal, tehetséges tollforgatók műveikkel, fotójukkal, életrajzukkal és publikációs jegyzékükkel is bemutatkoznak – a művészek eredeti kéziratait is megtekinthetik a látogatók. A több mint egy hónapig megtekinthető kiállítás anyagát 2016. április 12-én 16 órakor Szőnyi Endre antikvárius vezetésével a helyszínen árverésre bocsátjuk. Az árverés bevétele teljes egészében a szerzőket illeti meg.

További részletek
Propaganda az I. világháborúban

KIÁLLÍTÁS
Meghosszabbítva 2016. április 9-ig!

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert feliratkozott az OSZK hírlevélére. Amennyiben a továbbiakban nem kíván tőlünk ilyen jellegű e-maileket kapni, kattintson a leiratkozás a hírlevélről linkre.