Kedves Barátunk!
2016. február 19.
Makula nélkül való tükör

KÖNYVBEMUTATÓ
2016. február 23. (kedd) 16 óra, 516-os terem

Az OSZK és az MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt Újfalusi Judit: Makula nélkül való tükör című fakszimile kötetének bemutatójára 2016. február 23-án, kedden, 16 órára az Budavári Palota F épületének 516-os termébe. A kötet a könyvtárunkban őrzött példány alapján készült. A kötetet gondozta és az utószót írta: Frauhammer Krisztina. A megjelenteket köszönti: Medgyesy S. Norbert (PPKE); a könyvet bemutatja Lauf Judit (OSZK) és Dr. Barna Gábor (SZTE); Közreműködik: Kővári Réka (ZTI) és a Boldog Özséb Színtársulat (PPKE-BTK)
A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható!

További részletek
Ex librisek és képkultúra

KÖNYVBEMUTATÓ
2016. február 24. (szerda) 15 óra, VII. szint, katalógustér

Február 24-én mutatjuk be a Kossuth Kiadóval közösen megjelentetett Ex libris és képkultúra. Modern magyar ex librisek című albumot, amelyet Vasné Tóth Kornélia kolléganőnk jegyez. A képes album több mint 1000 ex librist mutat be az olvasóknak. A rendkívül színvonalas, tudós alapossággal megírt, tartalmas bevezetővel, képjegyzékkel, névmutatóval ellátott 352 oldalas kiadvány célja – mint az alcím is utal rá – a modern magyar ex librisek átfogó bemutatása.

További részletek
Harry Houdini kiállítás

KIÁLLÍTÁS
2016. február 27-ig, VII. szint, katalógustér

Február 27-ig még látható a 90 éve elhunyt világhírű, magyar származású szabadulóművész, illuzionista, bűvész életét bemutató kiállításunk. A Houdini House Budapest-tel együttműködve készült tárlat az eredeti relikviákon keresztül, valamint a 2014-ben készült Houdini című amerikai film kelléktárgyait is bemutatva idézi meg a híres művész alakját, életét, mutatványait. A magángyűjtemény gondozója David Merlini szabadulóművész.

További részletek
Propaganda az I. világháborúban

KIÁLLÍTÁS
2016. március 20-ig, V. és VI. szint

Március 20-áig még megtekinthető az I. világháborúhoz kapcsolódó kiállításunk, amelynek középpontjában a propaganda az első háború idején még új jelensége áll. Hogyan működött a propaganda a Monarchia magyar felében, milyen technikákkal igyekeztek fenntartani hazánkban a háborús lelkesedést, s milyen közvetítő eszközöket használtak ehhez száz évvel ezelőtt. Mindehhez egyfelől az ún. egykori első világháborús gyűjteményből másfelől a hazai grafikai plakátegyüttes leggazdagabb gyűjteményéből merítettük. A látványt gazdag tárgyi anyag egészíti ki, s izgalmas interaktív elemek teszik hozzáférhetővé a mai látogató számára a száz évvel ezelőtti hátországi eseményeket. Megidézzük továbbá a teljes háborús lelkesedéstől a kiábrándulásig vezető folyamatot is.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Ön ezt a hírlevelet azért kapta, mert feliratkozott az OSZK hírlevélére. Amennyiben a továbbiakban nem kíván tőlünk ilyen jellegű e-maileket kapni, kattintson a leiratkozás a hírlevélről linkre.