Kedves Barátunk!
2015. szeptember 8.
A „feladatművész”– Tudományos konferencia és kiállítás Farkas Ferenc zeneszerző emlékére

KONFERENCIA
2015. szeptember 10 – november 28.

2015. szeptember 10-én nyílik a 20. századi magyar zenetörténet kiemelkedő alakjának, Farkas Ferenc (1905–2000) zeneszerzőnek születése 110. évfordulója alkalmából emléket állító kamarakiállításunk. A tárlat Farkas Ferenc idén az OSZK Zeneműtárába került szerzői hagyatékának legizgalmasabb dokumentumaiból válogat. Helyszín az Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti Zeneműtára (2015. november 28-ig).
A kiállítás megnyitójaként a nagyközönség előtt is nyitva álló, félnapos konferenciát is rendezünk.

További részletek
A propaganda anatómiája – Kepes András előadása

KönyvTÁRlat – Irodalmi és kultúrtörténeti programsorozat
2015. szeptember 17., 16.30 – 18.30, Díszterem

Ön azt gondolja, tetteit, viselkedését önmaga irányítja? Téved!
Viselkedésünket nem a józan ész, hanem az érzelmek irányítják. Álmaink, vágyaink, hiúságunk és félelmeink kiszolgáltatottá tesznek bennünket. Hogyan használja ki sebezhetőségünket, milyen technikákat alkalmaz évszázadok óta a politikai, a kereskedelmi és a vallási propaganda?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ Kepes András újságíró, író, egyetemi professzor, a KönyvTÁRlat irodalmi-kulturális programsorozat ingyenes évadnyitó előadásán, az Országos Széchényi Könyvtárban. 17.30-tól fellép a Kael Norbert Jazzical Trio, melynek vezetője, Káel Norbert világszerte koncertező zongorista, a bostoni jazzklubok egyik kedvence.
A rendezvényt Fegyverünk a könyv címmel minitárlat kíséri, ahol a propaganda dokumentumainak néhány ritkaságát láthatják könyvtárunk gyűjteményéből.
A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További részletek
„Mert szemben ülsz velem…”– 110 éve született Illyés Gyuláné Kozmutza Flóra

KIÁLLÍTÁS
2015. szeptember 1 – november 28.

Mert szemben ülsz velem… címmel nyílik kiállítás 2015. szeptember 1-jén 15 órakor az Országos Széchényi Könyvtár 7. emeletén. A kiállítás a 110 éve született Illyés Gyuláné dr. Kozmutza Flóra életébe enged betekintést. A részvétel ingyenes, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

További részletek
„A királyi könyvtár – 35 corvina titkai hasonmások, képek, szövegek és filmek tükrében”

KIÁLLÍTÁS
2015. szeptember 27- ig

Szeptember végéig még látható kiállításunk, melyen az OSZK-ban őrzött 35 corvina hiteles másolatai és a kódexekből származó pompás fotóanyag alapján képet alkothat a látogató a teljes egykori Corvina Könyvtárról, a részletes kísérőszövegek pedig feltárják előtte a Corvina történetét, nyitott kérdéseit, és bevezetik az egyes kódexek gazdag, titkokat rejtő világába.
A belépés díjtalan!

További részletek
Kedves Olvasóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2015. szeptember 1-jével megváltozott nyitvatartási rendünk. Keddtől szombatig 10 és 19 óra között látogatható a könyvtár.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkre ezen a linken íratkozhat fel.