Kedves Barátunk!
2015. május 29.
86. Ünnepi Könyvhét

RENDEZVÉNY
2015. június 4–7.

2015. június 4. és 7. között rendezik meg a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett 86. Ünnepi Könyvhetet, amelyen az Országos Széchényi Könyvtár is felállítja pavilonját Budapesten, a Vörösmarty téren. A nemzeti könyvtár kiterjedt könyvtári, múzeumi és kutatóhelyi szolgáltatásai révén évente átlagosan 25–30 kiadványt jelentet meg társadalomtudományi szakkönyvtári feladataira és egyedülállóan gazdag gyűjteményeire építve. A művelődés- és könyvtörténeti szakkönyvektől a bibliográfiákig, értékes hasonmásoktól a díszalbumokig terjedő színes palettát önállóan vagy rangos társkiadók közreműködésével tárjuk olvasóink, kutatóink elé.

Jelenlegi kiállításaink népszerűsítése mellett beiratkozási akcióval, valamint az OSZK és a Gondolat Kiadó közös kiadásában az Ünnepi Könyvhétre megjelenő legújabb kiadványunkkal – A moszkvai Rudomino-könyvtár hungarika ex librisei hazai és nemzetközi kontextusban című kötettel – várjuk a látogatókat. A kötetet a szerző, Vasné Tóth Kornélia dedikálja 2015. június 6-án, szombaton, 14 és 15 óra között a pavilonunknál.
További részletek

Az Ünnepi Könyvhét honlapja
A királyi könyvtár – 35 corvina titkai hasonmások, képek, szövegek és filmek tükrében

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ
2015. június 5. 14 óra

Kiállításunkon a 35 corvina hiteles másolatai és a kódexekből származó pompás fotóanyag alapján a látogató képet alkothat a teljes egykori Corvina Könyvtárról, a részletes kísérőszövegek pedig feltárják előtte a Corvina történetét, nyitott kérdéseit, és bevezetik az egyes kódexek gazdag, titkokat rejtő világába.

A vendégeket köszönti Dr. Tüske László főigazgató, a kiállítást megnyitja Földesi Ferenc, az OSZK Kézirattárának vezetője. A megnyitót állófogadás követi.
Helyszín: Budavári Palota F épület, Ereklyetér.

Közösségi összefogás! Az OSZK azt a célt tűzte ki, hogy olyan modern, klimatizált vitrint készíttesen, melyben Mátyás király egy-egy eredeti corvináját folyamatosan bemutathatja a nagyközönség számára. E célkitűzéshez az Önök segítségét is kérjük! Adományaikat szívesen fogadjuk a kiállításban elhelyezett gyűjtőládában, illetve átutalás formájában a Corvina Alapítvány számlaszámára: K & H Bank Zrt. 10200823-22215673-00000000
A belépés díjtalan!
További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkre ezen a linken íratkozhat fel.