Kedves Barátunk!
2015. május 15.
Múzeumok Majálisa

RENDEZVÉNY
2015. május 16–17.

Az Országos Széchényi Könyvtár az idén is részt vesz a 20. alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2015. május 16–17-én. A rendezvény idején könyvtárunk kiadványtári anyagait, ajándéktárgyait és kiadványait értékesítjük és mutatjuk be, valamint népszerűsítjük a Magyarok a Kaukázusban című kiállításunkat. A kétnapos majálison kézműves foglalkozást is tartunk gyermekeknek. A program ingyenesen látogatható! Keresse az OSZK standját!
További részletek
KönyvTÁRlat: A szép és a szörnyeteg

RENDEZVÉNY
2015. május 21.

A KönyvTÁRlat című irodalmi és kultúrtörténeti programsorozatunkban Fabó Edit Az illúzióvesztés ténye és réme címmel, Barki Gergely Wanted! Elveszett modernizmus: a magyar Vadak, A Nyolcak, és a magyar Kubisták lappangó művei címmel tart előadást. Ezt követően a Tóth Evelin Trió koncertjét hallgathatják meg. Kiállításunkon eredeti kéziratok, fotográfiák, élclapok és első kiadások láthatók.
További részletek

Kérjük, hogy csatlakozzon egyre népszerűbb kulturális sorozatunkhoz a közösségi médiában is! Miért érdemes csatlakozni? A KönyvTÁRlat Facebook-csoportjába meghívhatja ismerőseit, képeket, videókat tölthet fel, továbbá leírhatja, tetszett-e az előadás. Építő kritikáit a csoport tagjai megbeszélhetik, programjaink szervezésénél pedig a javaslatokat és a vita tanulságait lehetőség szerint figyelembe vesszük. A szervezők sehol máshol nem publikált elektronikus dokumentumokat is rendszeresen közzé tesznek a
KönyvTÁRlat csoportban
Humor a köbön

KIÁLLÍTÁS
2015. május 12–október 31.

A héten nyílt meg Plakát- és Kisnyomtatványtárunk előterében a Humor a köbön című kiállításunk, amely a gyűjteményünk anyagából válogatva, aprónyomtatványokon, plakátokon és egyéb dokumentumokon keresztül mutatja be, hogy min nevettek hajdan, s hogy mi az, amin ma már csak nevetünk.
További részletek
„We love typography”

KIÁLLÍTÁS
2015. június 15-ig

A hetedik emeleti katalógusterünkben nyár elejéig még látható a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola grafikus tanulóinak munkáiból rendezett kiállításunk. A grafikusképzés alapfeladatai közé tartozik – többek között – a betűtörténet, a betűfajták megismerése és új, egyéni betűformák tervezése, a szöveg tartalmának és rendeltetésének megfelelő betűtípus kiválasztása, a szöveg tördelése, esztétikus elrendezése, a szövegfoltok képekkel való kombinálása. Egyszóval a tipográfia.
További részletek

A Nemzeti Színház testéről és lelkéről

KIÁLLÍTÁS
2015. május 23-ig

Még megtekinthető a Blaha Lujza téri Nemzeti Színház lebontásának 50. évfordulójára emlékező kamarakiállításunk a Színháztörténeti Tár katalógusfolyosóján.
További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkre ezen a linken íratkozhat fel.