Kedves Barátunk!
2015. április 20.
OSZK hírlevél

BEKÖSZÖNTŐ
2015. április 20.

E levelünket azért kapta meg, mert e-mail címét Ön korábban valamilyen módon rendelkezésünkre bocsátotta. A jövőben havonta két-három alkalommal szeretnénk megosztani Önnel íly módon sok fontos információt könyvtárunk életéről. Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg megfelelően, levelezőprogramjában engedélyeztetheti a képek megjelenését. Ha ezentúl nem szeretné megkapni hírlevelünket, kérjük, kattintson a levél alján található leiratkozó linkre.
Magyarok a Kaukázusban

KIÁLLÍTÁS
2015. április 21. 16.30

2015. április 21-én 16.30-kor nyílik a Magyarok a Kaukázusban. A kaukázusi őshaza kutatása a XIX. században című kiállítás. A 19. század során meglehetősen sokak meggyőződése volt, hogy a Kaukázus völgyeiben hátra maradt ősmagyarok a korban is fellelhetők voltak, s e gondolat alapján a régió számos etnikumát a magyarral azonosnak, vagy legalábbis a magyarság legközelebbi rokonainak tartották.
További részletek
A Nemzeti Színház testéről és lelkéről

KIÁLLÍTÁS
2015. április 23. 16.00

A Nemzeti Színház testéről és lelkéről. A Blaha Lujza téri Nemzeti Színház lebontásának 50. évfordulójára emlékező kamarakiállításunk megnyitója a Színháztörténeti Tár katalógusfolyosóján. A kiállítás 2015. május 23-ig látogatható.
További részletek
KönyvTÁRlat: Háború és háborúellenesség

RENDEZVÉNY
2015. április 23. 16.30

KönyvTÁRlat című irodalmi és kultúrtörténeti programsorozatunk témája április 23-án a háború és háborúellenesség lesz. A programban Balázs Eszter történész A háború és az értelmiség, valamint Tverdota György irodalomtörténész Babits Mihály béke és háború közt címmel tart előadást. Minikiállítás: első kiadások, kézirattári különlegességek. Műsor: a Dzsindzsa együttes koncertje.
További részletek

Kérjük, hogy csatlakozzon egyre népszerűbb kulturális sorozatunkhoz a közösségi médiában is! Miért érdemes csatlakozni? A KönyvTÁRlat Facebook csoportjába meghívhatja ismerőseit, képeket, videókat tölthet fel, továbbá leírhatja, tetszett-e az előadás. Építő kritikáit a csoport tagjai megbeszélhetik, programjaink szervezésénél pedig a javaslatokat és a vita tanulságait lehetőség szerint figyelembe vesszük. A szervezők sehol máshol nem publikált elektronikus dokumentumokat is rendszeresen közzé tesznek a KönyvTÁRlat csoportban!
Corvina Augusta

KÖNYVBEMUTATÓ
2015. április 28. 17.00

A wolfenbütteli Herzog August Könyvtárban őrzött 9 corvinát feldolgozó elegáns kivitelű és gazdag képanyagú angol és német nyelvű katalógus és tanulmánykötet, díszalbum bemutatója az OSZK 516-os tanácstermében. A beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatón részt vesznek a szerzők: Regina Cermann, Zsupán Edina, Mikó Árpád, Zsoldos Endre. Moderátor: Földesi Ferenc. Meghívott vendég: Madas Edit.
További részletek
OSZK - Harminc éve a Várban

RENDEZVÉNY
2015. április 29. 15.00

Harminc esztendővel ezelőtt, 1985 áprilisában nyitotta meg kapuit az Országos Széchényi Könyvtár új helyén, a budai várban. A 15 órakor kezdődő programban a nemzeti könyvtár korábbi munkatársai emlékeznek vissza a költözésre. Az ezt követő kötetlen beszélgetés keretében a naphoz kapcsolódó minitárlatunkat is megtekinthetik a vendégek.
További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkre ezen a linken íratkozhat fel.