Séta a Nyíregyházi Vadasparkban

Pihenőidejüket áldozták fel a kedvünkért

 

Az alábbi írás közreadásakor természetesen nem felejtettük el, hogy augusztusi számunkban Hajdú Istvánné nyíregyházi csoportvezető tollából már közöltünk egy beszámolót erről a kirándulásról. Mégsem mellőzzük Nagy Katalin mátészalkai olvasónk írását sem, mert noha kicsit megkésve, de ő is szívhez szólóan örökítette meg ezt a kedves eseményt.

A szerk.

 

Az MVGYOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete július 16-án Hajdú Andrásné vezetésével kirándulást szervezett a megyében élő látássérült és vak tagok részére. Az úti cél a Nyíregyházi Vadaspark volt. Az egyesület irodaháza előtt volt a gyülekező. Onnan csoportosan elsétáltunk a városnéző kisvonat megállójába, ahol kimondottan ránk várt a szerelvény. A várost körbejárva érkeztünk a vadaspark elé, ahol egy vezető és főiskolás segítői fogadták a csoportot. Ők a nyári pihenőjüket áldozták fel ezen a napon a kedvünkért. Vezetőnk, Zsuzsa, elmondta: örömére szolgál, hogy ilyen embereket vezethet végig a parkban. Így is állította össze a programot Tapogatózás az állatkertben címmel. Először a majomházat látogattuk meg. Simogathattuk és etethettük őket, az előre elkészített almával és szőlővel. Ezután gabonasiklót, kígyót és teknősbékát tapinthattak meg a bátrabbak. Egy zsiráfcsaládot is meglátogattunk. Közvetlen közelről faágakat tartottunk oda nekik, s ők barátságosan szedték le azokról a leveleket. Következő állomásunk az elefántház volt, ahol ugyancsak etettük az állatokat.

Útközben láttunk tevéket, betértünk egy lóistállóba, ahol egy pónilovat és egy gyönyörű kancát lehetett megsimogatni. Majd egy baromfiudvarhoz érkeztünk, ahol hegyi kecskék is voltak. Itt rövid pihenőt tartottunk a fák árnyékában. Elbeszélgettünk a gondozókkal. Végezetül utolsó programpontként a jó hűvös márványteremben a Tapogatós kiállításhoz érkeztünk. Ezt csakis nekünk rendezték be. Itt preparált állatok koponyáit és kidolgozott bőrét tapogathattuk. A kirándulás szervezője köszönetet mondott a vezetőnknek és a főiskolásoknak. Kedvességükért és segítségükért társaim nevében én Hajdú Andrásnénak is szeretnék köszönetet mondani az élménydús kirándulásért!

 

Nagy Katalin

Mátészalka