Rend és szakszerűség mindenütt

Ellenőr tapasztalata az MVGYOSZ székházában

 

Átfogó helyszíni ellenőrzést tartott július 5-én a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének székházában a Foglalkoztatási Hivatal szakértője. Mint megállapította, az épület minden helyisége jól megközelíthető és esztétikus. A munkaterületeket a munkavégzés céljának megfelelően, szakszerűen alakították ki.

Több helyen található wc, mosdó, fürdő, öltöző és jól felszerelt étkező a székházban. A munkahelyeken a legmodernebb technika szolgálja a zavartalan munkavégzést.

A rehabilitációs foglalkoztatás színvonala kiemelkedő. A nyomdában az előkészítéstől a kötészetig vak és gyengénlátó emberek dolgoznak Jaws for Windows program segítségével. A telefon alközpontkezelő és a portás is megváltozott munkaképességű munkavállaló, akiknek munkavégzéséhez a feltételek megfelelőek.

A megváltozott munkaképességű munkavállalók személyi anyagát vizsgálva is példás nyilvántartást tapasztalt az ellenőrzést végző szakértő. A munkaszerződések szakszerűek, a munkaköri leírások részletesek, a munkaképesség-csökkenést igazoló papírok megvannak, a munkaalkalmasságot véleményező dokumentumok is rendelkezésre álltak. A szakértő mindent rendben talált és ezt a jegyzőkönyvben is rögzítette.

 

G. A.