A Hírlapról

A 2004-ben megalapított Kanadai Magyar Hírlap egy non-profit internetes újság, melynek célja a kanadai közéleti és társadalmi hírek magyar nyelvű közlése, a szerintünk hírértékű és elgondolkoztató magyarországi közéleti jelenségek bemutatása, elemzése és megvitatása, továbbá a demokratikus értékek, a kulturális sokszínűség, a humanizmus és a szociális igazságosság támogatása. A KMH a liberális demokrácia szellemiségét és a szabadságjogokat igyekszik megalkuvás nélkül képviselni.

Lapunk valamennyi politikai párttól független, Kanadában bejegyzett orgánum, melynek kiadója a Presszo Media Inc. Időnként magyar vonatkozású eredeti angol nyelvű írások is megjelennek a KMH oldalain. Lapunkat Ottawában szerkesztjük és miközben a nálunk megjelenő írások maradéktalanul a KMH értékvilágát tükrözik, hozzászólásokban és a főszerkesztőhőz intézett olvasói levelekben fogadjuk a kritikát, az eltérő véleményeket és teret adunk a mérsékelt hangvételű sajtóvitáknak. Reményeink szerint demokratikus elkötelezettségünk és továbbgondolkodást serkentő írásaink a magyar diaszpóra sokszínűségét tükrözi, és ennek a pluralizmusnak nyújt szabad fórumot.

Főszerkesztő: Christopher Adam

Szerzők: Avi ben Giora, Bogdán Géza, Andy Boyer, Aszalós Sándor, Búzás Huba, Endre István Simay, Éry Balázs, Fényes István, Föld S. Péter, Garai-Édler Eszter, Georgina Bojana, Gere Gábor, Gergely Beatrix, Göllner András, Gulyás András, Hollósy Gerti, Hirschler Tamás, Ille István, Kerekes Sándor, Kertész Ákos, Kopácsi Judith, Rátesi Margit, Sebestyén Eszter, Szücs Balázs, Szukits Rezső.

E-mail elérhetőség: [email protected]

A KMH moderálási szabályzata.

“Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét.”  – Voltaire

A Kanadai Magyar Hírlap ennek szellemében kívánja moderálni a hozzászólásokat. A liberalizmus nem jelenti azt, hogy mindent megengedhetünk magunknak, és mindent el kell, hogy tűrjünk másoktól. Így hát – bár az oldal szellemisége alapvetően a liberalizmusból táplálkozik -, a színvonal megőrzése érdekében az alábbi moderálási szabályzatot léptetjük életbe:

Moderálásra kerülnek mindazon hozzászólások, melyek

– – személyeskedők, a cikk mondani valójától független argumentum ad personam, vagy argumentum ad hominem tartalmúak;

– – a cikk szerzője, vagy más hozzászóló kigúnyolása, megsértése, rágalmazása, lejáratása a célja;

– – nyilvánvalóan pártpropaganda tartalmú;

– – egy rassz, egy nemzet, egy vallás, egy szexuális orientáció, vagy egy embercsoport ellen íródnak.

A Kanadai Magyar Hírlap  Kanada egyetlen magyar nyelvű lapja, ahol nyitott fórumot biztosítunk a gondolatok, nézetek és vélemények ütköztetésére. Elfogadjuk, sőt még platformot is teremtünk a bírálatnak, de egyben arra kérjük valamennyi olvasónkat, hogy tartsák tiszteletben lapunk demokratikus és liberális alapértékeit.

A vélemény szent, a gondolat szabad. Még akkor is, ha az másé. Csak éppen a megfelelő formába szükséges önteni…A KMH-ban megjelenő cikkek nem minden esetben tükrözik a lap álláspontját.

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.

A Kanadai Magyar Hírlapot kiadja a Presszo Media Inc. 

© Kanadai Magyar Hírlap 2004-2014. All Rights Reserved. ISSN 1710-8837

This site is protected by Comment SPAM Wiper.