Élelmiszerbiztonsági ellenőrzés — Az Ottawai Magyar Háznál hiányosságokat fedeztek fel

2018 február 24 1:07 de.15 hozzászólás

Az Ottawai Magyar Ház konyhájában élelmiszerbiztonsági ellenőrzést végeztek önkormányzati hatóságok, amelynek során olyan higiéniai hiányosságokat fedeztek fel, amelyeket a főváros “részben kritikusnak” (semi-critical) nevezett. Az Ottawai Magyar Ház rendszeres tevékenysége a pénteki ebédek elkészítése és felszolgálása. A tagoknak 12 dollárt számolnak fel, a vendégeknek pedig 15 dollárt.

Mint, ahogy az Ottawa önkormányzati honlapjáról kiderül: az élemiszerbiztonsági ellenőrzést tavaly augusztus 18-án végezték az OMH-ban. A városi ellenőr többek között azt találta, hogy nem volt a konyhában tisztító oldat. Ami viszont ennél talán lényegesebb: az OMH önkéntesei rendszeresen kint hagynak a púlton — hosszabb ideig — ételeket. Donna Casey, az Ottawai önkormányzat részéről február 23-án megerősítette lapunknak: az élelmiszerbiztonsági ellenőr valóban azt találta, hogy az OMH konyhájában kint állt a púlton étel szoba hőmérsékleten. Ez veszélyt jelenthet a vendég számára, így az ellenőr arra kötelezte az OMH-t, hogy ezentúl hűtőben tárolják az ételt, vagy melegítsék fel hatvan fok fölé.

Tipikus pénteki menü az Ottawai Magyar Házban. Fotó: OMH.

Donna Casey jelezte lapunkak, hogy a hiányosságok miatt az első ellenőrzést követő héten ismét kiment a kultúrközpontba az ellenőr és ekkor már úgy ítélte meg, hogy az önkormányzat elelmiszerbiztonsági szabályainak megfelelt az OMH higiéniai állapota.

Az Ottawai Magyar Ház komoly kihívásokkal küszködik. Tavaly be kellett szüntetni a péntek esti vacsorák felszolgálását az önkéntes munkaerő hiánya miatt. Továbbá a folyamatosan csökkenő taglétszám is bizonytalanságot okoz. Pár éve még kétszáz körül állt az OMH tagjainak száma, viszont tavaly már csak 149-en voltak. Információink szerint a befizetett tagok száma 2018 februárjában száz alá esett.

Tags:

15 hozzászólás

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.