Tusványosi árkok

2017 július 24 9:26 de.149 hozzászólás

Orbán Viktor, és tapsoncai megtartották az esedékes öntömjénezést az ország keleti határától kicsit keletebbre. Az eseményt mégsem erről jegyezte meg számos médiafogyasztó, hanem egészen másról. Mert Borbáth Áron hatalmas tettet hajtott végre. A Harry Potterben olvashatók nyomán azt mondhatnánk, hogy tahó tettet, de akkor is hatalmasat.

Az eset, mint tudjuk akkor indult, amikor egy fiatal nő ki akarta fütyülni minden magyarok cárját. Ekkor a hajánál fogva tanította móresre a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férje, aki maga is fotózgat. Ezt követően szabadult el a kommunikációs pokol. Napokra lekötve a különböző internetes fórumokat a témával. Borbáth Áron tette ezen a ponton válik jelentőssé. Mert lehet, hogy őt magát pár hónapra parkoló-pályára kényszeríti az eset, de hatalmas szívességet tett Orbán Viktornak és a magyar kormányzó pártnak. Elvitte a show-t az olyan orbániádák elől, amelyek valószínűleg sokkal jelentősebbek, sokkal tartósabb hatásúak lesznek. Mert megszokhattuk már, hogy a tusványosi találkozó általában a jelmezes főpróbája azoknak a szemétségeknek, amelyek az elkövetkező időszakokban meghatározzák majd a magyarországi Fidesz-kommunikációt. Erre azért kezdenek lassan ráeszmélni azok, akik egy hajkoronánál messzebbre is látnak. Zárójelben: tudjuk kinek a haja bánta az esetet?

hajrangatas_tusvanyos

Ugyanakkor egy nem kevésbé édes gyümölcsöt feltálalt az eset. Nevezetesen az árokásás eszköztárának lepókhálózását. Ami azért is lehet zene Orbán füleinek, mert azt a fajta hatalomtechnikát, amit alkalmaz nem más tart életben, mint az, amikor lövész-árkok nyílnak az emberek, embercsoportok között. Márpedig a hajhúzás óta derekasan pengetik ezeket a húrokat. Kezdve attól, hogy az erdélyiek globálisan tahók, odáig, hogy a „túloldal”, a lány megverését helyeslő kommentekből is készült összeállítás.

Alkalmasint figyelmeztetve arra is, hogy korábban már jelezték: ha fütty lesz, pofon lesz. Mert a székelyek már csak ilyenek. A figyelmeztetés szerint figyelmeztetés nélkül ütnek. Amely két vonulat ezen a ponton összeér. Mert kollektivizálja az indulatokat. Holott korántsem hiszem, hogy az erdélyi lakosok körében nagyobb lenne a tahók, illetve és agresszív barmok előfordulási aránya, mint a határ innenső oldalán. Amit a legjobban a 2015. szeptemberi események mutattak. Amikor az ultrák mutattak példát abból a kultúrából, amit nagyjaink féltettek, és féltenek azóta is a menekültektől. Márpedig szinte biztos vagyok, hogy a most „székelyezők” vérig sértődnének, ha az ultrák viselkedése alapján tapló barmoknak tartanák, mind egy szálig, a magyarokat. Ami a hajhúzásos népnevelést egy percig sem teszi elfogadhatóbbá.

Ahogy azt sem, hogy a környékben állók nem a fotósnak osztották ki a „nagy szívlapát-díjat”. De még ennek alapján is óvatosan általánosítanék. Ha másért nem, mert sejthetjük: elég szelektált közönség az, aki jelen volt az eseményen. De azért is, mert tudjuk: az ember tömegben buta állat. A csoport-intelligencia korántsem a részt vevők átlaga. A csoport indulat sem. Az előbbi rendre alacsonyabb, míg az utóbbi rendre magasabb. Ezt az olyan tömeg-manipulátorok, mint annak idején Goebbels is, rendre ki is használják. Amihez hozzá járul az is, hogy kevés magányos hős szaladgál a világban. Az egyén sokszor marad csendben. Mert az, aki tevőlegesen fellép a zsidózás, cigányozás, buzizás ellen, az sokszor magára marad. Nem egy tömegrendezvényen, hanem még egy buszon is. Akkor is, ha az ott őt magára hagyók nagyon pontosan meg tudják mondani az interneten, hogy mit kellett volna csinálnia. Másnak. Nem nekik. Mert a fotelben ülve könnyebb okosnak, és bátornak lenni. Nem Erdélyben, hanem általában.

Amellett indulatosnak lenni is kisebb kockázat. Akár a szavazások kapcsán is. Amelyekkel kapcsolatban ismét leporolásra került a határon túliak szavazásának kérdése. Most éppen egy „bezzeg az erdélyiek” felhanggal. Felhánytorgatva azt is, hogy szinte számolatlanul költ a kormány a határon túli szervezetek, címzetes állampolgárok megtámogatására. Amiben természetesen van valami. A magam részéről nem értek egyet azzal, hogy békeidőben, a magyar adóforintokból, külföldre áramoljanak milliárdok. Annak reményében különösen nem, hogy az abból részesülők majd erre-vagy arra szavaznak. Mert, szerintem, mindenki maga menjen be gatya nélkül a csalánosba. Ne a másikéval próbálja kiegyelni a szúrós leveleket. De ez független attól, hogy hány olyan tuskó él a határok különböző oldalain, akik szerint a nő verve jó. Miközben az utóbbin polemizálva rendre előkerül az erdélyiek szavazása, a legújabban kilátásba helyezett matriarchális pénzosztás, és sok más olyan tényező, amin szintén egyszerűbb otthonról polemizálni, mint egy tényszerű konfliktust vállalva.

Mert azért tudjuk, hogy a sok észosztás és kollektív beszólás dacára sincsenek százezres tömegtüntetések ezekre tematizáltan. Az ellenzék által szervezve sem. Holott lehetne. Nem felülve annak, amikor borbátháronosítják a kommunikációt.

149 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Szerencsére Kanadában nem divat, hogy konzervatív körökben (vagy másutt) a férfiak a nőket hajuknál fogva rángatják meg bántalmazzák. Ezzel szemben Tusványoson oly annyira divat, hogy a bántalmazó férfi körül álló nők verbálisan gyalázták az áldozatot és egy percig sem gondolták, hogy így nem viselkedünk, nem illik mások haját tépni, ütni és lökdösni. Elképesztően primitív közeg–és ők vágnak fel azzal, hogy megvédik a keresztény európát?

  • A cikk csupan a “futyules”-t emliti, de nem nyujt reszletesebb adatokat. Persze amint a korulallok reagalasa es arckifejezesei a kepen nem a hajat-huzo ferfit, hanem latszolag a holgyre neznek elitelo kifejezeseikkel. Lenne azt par masodperccel megelozo fenykep ? Vagy inkabb egy report ami reszlteben nyujtana adatokat. A jelen cikk csak a hajhuzast es a magyarhatosagok elleni eliteletek. Az a hajhuzo ferfit inkabb mellekeznek mutatja.

  • Egy friss hír margójára

    Az MTI hír (rádióból):

    A Vác-Budapest [első magyar] vasútvonalon, nyílt pályán gázolt a vonat. A forgalom pillanatnyilag szünetel…

    .

    Megjegyzés:

    Úgy tűnik, beteljesedik a statisztikai átlag, amely évek óta
    minden hétre 1
    . ö n g y i l k o s . m a g y a r t . m u t a t . k i.

    Szomorú tény, de egyben jelképes, hogy e szegény szerencsétlenek igengyakran a Magyar Államvasutak vágányai között találják meg a terheiktől való biztos és végső megszabadulásukat… [Ez még akkor is így van, ha a MÁV, ill. a Magyar Távirati Iroda – hivatalos hírgyár – közleményei röviden “csak gázolásról” szólnak.]

    .

    Az áldozat nyugodjék békében 🙁

  • ˙
    Lunch-hangulat habbal… illetve lincs-hangulat…

    .

  • Hogy félreértés ne essék, a hölgy testén, vagy az arcán föllelhető külsérelmi nyomokat egy, a fejér-megyei hatvanpuszta luxus-majorságából odatévedt Nárcisz nevű
    . v a k . k o m o n d o r .
    okozta.
    ˛˛

    ˛˛

    [lásd még ott: Nárcisz kutya]

  • elképzelem, hogy milyen lesz a 2018-as választási szavazólap:

    az első 12 helyen fidexkft majd
    3 ellenzéki azzal a megjegyzéssel, ha erre ixelsz az is a fidexé lesz,

    és verekedés, meg leitatás és szavazók utaztatása (szegény Jókai ha megérte volna) a győzelem érdekében, valamint legalább 15 frissen létrejött kamupárt hatalmas csinnbummcirkusszal

    és a nemzeti színekbe öltözött bokrétás árvalányhajas meggárgyúlt gyulák vonúlnak nagy bajússzal és kopaszon

  • Christopher Adam

    rodeo36:

    Ez már most is kb. így meg, pl. időközi választásokon, de országos és önkormányzati választásokon is. Például mindenki aki jártas a politikában tudja, hogy a Fidesz miképpen él vissza az ajánlószelvényekkel. Arra kéri támogatóit, hogy az ajánlott párt neve nélkül adják azokat vissza a pártnak, így a Fidesz olyan “ellenzéki” vagy álellenzéki business-párt ír be, indít, vagy segít, amelyik éppen neki kedvez. Ez történt 2014-ben és azután is. A Munkáspárt pl. valahogy mindig tud jelöltet állítani, ott is ahol egyetlen egy szavazatot sem kap a választáson. De úgy tudjuk, hogy a “szocdemek” meg Zuschlag business-pártjai is élvezték a Fidesz ezirányú támogatását.

    Ezen felül mindenki tudja, hogy a jelöltek gyakran ingyen krumplival, hagymával vásárolják meg a lecsúszott, szegénységben élő szavazókat…

  • KORDON BLUED
    2017 július 24
    10:04 de.
    Hát nem is tudom , de mindenhol vannak öngyilkosok! Éppen itt a reggeli hírekben hallottam, hogy egy Észak Ontario-i helységben, milyen nagy “járvány” a fiatalok öngyilkossága, ahol Indiánok élnek.

  • A lány bántása valóban nem szép dolog volt! Azt már tudjuk, hogy sok emberben a harag, a düh, a sértés bizony, nem “úri” viselkedést idéz elő., főleg a magyaroknál!

  • Pár kiegészítés:
    -Tusványos nem Magyarországon van
    -A hölgy román állampolgár
    -A hölgy életvitelszerúen Budapesten él és a “Nem maradunk csendben” aktivistája
    – A hölgy akkor kezdett nem-életvitelszerű visongani, amikor már javában kifelé vezetgette egy (és egyetlen) biztonsági őr
    – Az interneten több amatőr videó is fellelhető (az európai keresztény értékek eme meggyalázásáról…)

  • Mr.Adam irta;

    “…gyakran ingyen krumplival meg ,haftmaval vasaroljak meg a lecsuszott saegenysegben elo szavazokat.”

    Oriasi “krumpli” es “hagyma” hiany ltezhet ottan amikor a lakossag azert szavazik.
    S hogy akkor miert nem kepes a maguj “ellenzeki” partjuk nyujtani elegendo “rumplit” es “hagymat” minf a “lecsuszott szegenysegben elo szavazoknak”?
    Legalab b etetni azokat, meg ha nem is szavaznanak.
    nem lenne az az emberibb tett? az ellensegeskedesek helyett?

  • Christopher Adam
    2017 július 24
    10:46 de.
    Ezt erősen kétlem, bocsi!
    PL. Budapesten, nem hinném, hogy erről szó lehetne!

  • A nacionalisták újabb szép este elé néznek ma is, először Hosszú Katinka fogja megörvendeztetni a hungaristákat, aztán a németországi vívó-világbajnokságon férfi kardcsapatunk mérkőzik az aranyéremért Koreával.
    …..
    A “fütyülős hölgy” helybe ment a pofonért, vitt is magával két profi kamerást is, had vegyék a fasiszta székelyek reakcióját. A féleszűje még riportot is adott, hogy a római parti, majdan megépülő gát ellen tiltakozik. Erdélyben!
    …..
    Összevetésként Netanjahu zsinagógai látogatásán egy magunkfajta sem zavarta a megemlékezést. Pedig Sára asszony férje nem éppen a szívünk csücske.

  • Rodeo és Chris, elemzéseteket talán a 2010-es, még a szocik által kitalált választási rendszerben elvesztett vereséggel kéne kezdeni. Akkor kétharmad lett, aztán 2014-ben megint, ha így folytatjátok a négy-ötöd sem kizárt 2018-ban. Nekünk meg elég lesz a maradék egy-ötöd. :))

  • Bendeguz79
    Kiváncsi voltál a fütyülés előtti hangulatra:

  • aszongya a zorban tusnadferedon.;- “a vilagban ahol cask ralepnek egy magyar labara budapesten fol koll hogy gyulladjek egy piros lampa”-
    1,;-minthe nem volna piroslampa nelkul egeszen bordelyszagu az egesz.
    2.-tessenek hamar egot cserelni………..
    ippeg a mult heten agyaltak meg arab israeliek 7 magyart a Golan-on mert feketen meloztak es elszedtek eloluk a munkat…………..holott ok israaeli allampolgarok.
    vagyis ugye-ugye…………..ippeg azt teszik itt…….mint ami miatt gezerct csapva obegatnak odahaza

  • no aztan haza eszi oket verge a rosseb romaniabol.-/no merr ugye tusnadferedo ott vala biza/- aztan gyohet a megtorlas a kezkitekero onkentes nyilsjankon meg masokon. lessz belole pofazas asszem.
    mindig az ott elokkel itassak ki a k,eseru lottyet utana

  • Charlie
    mindig tudtam hogy egy lelkileg nyomorek patkany vagy de most aztan………………no eridj es nyaldi ki mindegyiket. jol jarsz vele eccer eletedbe jol lakhatsz es meg 100% kosher is ingyen.

  • orban fuhrer otthon ugasson ne romaniaban

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 július 24
    11:05 de.

    “Pedig Sára asszony férje nem éppen a szívünk csücske.”

    Meglehet, de sokkal elfogadhatóbb, mint a vele egy polcon levő Európa hitvány nyugat-európai árulói!

  • barlev, megismert élettörténeted visszatart a replikától, kérlek ne élj ezzel vissza.

  • barlev ,
    csillapodj le! A gyűlölet hosszú távon, rákot idéz!

  • Mr.Adam megjegyzesere;

    Sajnos az emberi termeszet,kulonosen a celzatosan pusztitott erkolcsi hatarvonalak megsemmisitesevel, az egyre szaporodo, ill. nagyobb szamu emberi lenyek korulmenyei minden elobbi korlatozott mgatatrtasaikat megsemmisitette.
    Azert ma az eroszak alkalmazsa allandoan novekvo minden formakban vilagszerete, nem csak ottan ahol az olvaso el.

    De barmikor is adtam nehany szot a magam velemenyeimrol hogy az emberiseg letenek es eletenek bekes es szabad lehetosegeik elolenditse lenne kivanatos egymaskozotti szabad es bekes ertelemben.
    A valszolok zome, csak “butasag”, “hulyeseg”, stb.-nek veltek. S engem az irojat, csak “gonosz”, “hazug” sot meg “devil” megnevzesekkel ragalmaztak.

    No nem csoda. Nehnyak egy kanal vizben folytanak meg vitatarsaikat, ha lehetne.
    Legalabb is velve soraik legellensegesebb kifejezeseirol.

    Tehat mi lehetne a csoda vilagszerti kegyetlensegelben?

  • charlie
    2017 július 24
    11:09 de.

    jaaa, pontosan, a 2002-es véres vereség és a tébolyda amit a kis skizó csinált, majd a 2006-os még nagyobb leégés (még a város is égett nemcsak orbán és bandája) majd az egy mondat kiemelve és időzítve az őszödi beszédből (a canadai main stream media kizárólag ezt hozta le semmi magyarázat hozzá sőt később sem!!! csak hogy a main stream szavahihetőségét is megemlíccsem) ami 2010 ig kitartott, amikorra már a teljes fidexkft már szabotálta a bármit amit a megválasztott kormányzat csinált és semmi más nem történt, mint a szabotálás eredményeképpen kialakult egy belpolitikai és egy kedves kis 2008 as gazdasági világválság…a többi is történelem de nem jó a történelmet…

    ugye arrafelé levédiab…on divat a mindennapra egy vadonatúj múlt kialakítása attól függően meltyik ballábával lépett le a biliről a feeenek…na, erről ennyit

  • Ami engem illet, egyáltalán nem hiszem, hogy tényleg olyan sok Orbán-fan van akár itthon, akár Erdélyben. Budapesten biztosan nincs. De sokat jártam valamikor a magyar vidéken és a környező országokban is. Az emberek nem voltak hülyék. Úgy gondolom, ezek mesterséges habverések, mert Orbán azt reméli, hogy a nép félelmében behódol. Mivel a választási rendszer valóban meg van umbuldálva, jó lenne, ha az a néhány politizáló ember, akinek lehetősége van rá, próbálna odahatni, hogy a tanácstalanok NE FÉLJENEK. Talán ez volna a kulcskérdés. A feljelentéstől való félelem feljelentést szül, mert “inkább én őt, mint ő engem…” 🙁

  • rodeo36
    2017 július 24
    12:57 du.

    IGEN… 🙁

  • Sejtésem szerint. Rendszeresen nem hallgatom meg (utólag sem) és nem is olvasom el Orbán Viktor tusványosi beszédét. Tusványos (Tusnádfürdő) ősrégi település, találtak itt vaskori erődítmény sáncait is. Csíkszeredához közeli település. Történelmi előzményről ennyit. Illetve …. Trianon.

    Sejtésem szerint az Európai Unió nagyon melléfogott Magyarországgal. Pedig szintén történelmi tény, sőt, tapasztalat, hogy a magyar rebellis egy nép. Nem felejt, és adandó alkalommal törleszt. Törleszt az eszement és a logikát is figyelmen kívül hagyó embertelen országcsonkolásért.

    A “nemzetközi helyzet” úgy alakult, hogy lehetséges EU tagországként ellene dolgozni Brüsszelnek, és NATO tagként barátkozni Oroszországgal, meg a törökökkel. Bár utóbbi szintén NATO tag. Pedig nem a legjobb emlékeket őrizzük sem a törökökkel, sem az oroszokkal szemben. A törlesztési folyamat részei. Sejtésem szerint Tusványos is Trianon miatti. Rosszul sejteném?

    Lehet. De a magyar szereti, ha megdöglik a tehene, akkor dögöljön meg a szomszédé is. Talán még nem döglődik ez a tehén, de a környező országokban élő magyarokban az idő folyamán sok lealázás gyűlt össze, s persze sebek, amit szüleik és nagyszüleik kaptak, és amikbe sokan bele is haltak.

    Az EU azonban nem teheti meg, hogy kivesse magából Magyarországot. Inkább hordozza tovább a testén, mint egy keloidot. És sejtésem szerint a határokon túl élő magyarok a kettős állampolgárságuk jogán jövőre ismét győzelemhez segítik a jelenleg regnálókat.

    (ez a hajráncigálás meg csak egy picinyke intermezzo, a tömegben egyedül(!) tüntető nő ellen – aki ezt tudomásul véve, nem tesz feljelentést és a felajánlott ingyenes jogi védelmet sem fogadta el)

  • NAGY ISTVAN soraira;
    Kosz a video postjat, de nem erdekel a sok es tulhosszu duma. Az allitolagos esemenyt nem lattam.

  • Almási Alma
    2017 július 24
    1:19 du.
    A “népnek” igaza lehet, ha Orbánt támogatja. T.i. Orbán ellen állt a muszlim beözönlésre! Ha ezt valaki NEM látja be, igen sajnálatos! Én ebben egyetértek vele!

  • Kedves Figyelő, megint tévedsz. Orbán nem állt ellent a muszlim bevándorlásnak, csakis a szegény menekülteket éheztette, szomjaztatta és fázni hagyta a ketrecekben a határon. A gazdag muszlimokat (terroristákat) ma is PÉNZÉRT folyamatosan befogad…

    Az, hogy nem itt élsz, egy dolog. De az, hogy jóízűen eszed a maszlagot, hát az elég szomorú.

  • Drizari
    2017 július 24
    1:29 du.

    “eszetlen országcsonkítás” az eszetlen országnövelés és a jogtalan háborúskodás az smafu??? nehogymá’ az a bizonyos nagyonnagymagyarország amelynek a aprtyait 77 tenger és 6 óceán nyaldosta és az amúr meg a volga és az amazonas is keresztűlfolyt rajta valamint tanganyika tó is benne volt a határokon belűl (naugyeezsohasemlétezett) de milyen jó lett volna??? ehelyett többszázezer nyomorúlt nyári ruhában a nagyorosztélben életét veszítette a semmiért…akkó’ lehet bosszút állni??? azok akiket megtámadtak és meggyilkoltak és kifosztottak mind bosszút állnának már egy szál NERTEZSVÍR sem lenne a dunatiszközin

    ennyitn erről a nagyon büszke meg nagyon nem felejt meg bosszú
    álló ról

    kacagányos ha nem lenne röhögényes

  • ISTVAN Nagy
    2017 július 24
    10:56 de.

    Pár kiegészítés,
    – Senki nem mondta, hogy Tusványos Magyarországon van. Ha Te eddig azt hitted, az a Te problémád.
    – Senki nem részletezte a hölgy életvitelét; Nagyon derék, hogy így utánanéztél, és add át szívélyes üdvözletünket is. Azonban akármilyen állampolgár, az sem menti ezt a viselkedést; Ha szerinted egy román, vagy akár roma megérdemli, akkor a hiba Te készülékedben van.

  • Bendeguz79
    2017 július 24
    10:59 de.

    Mr.Adam irta;

    “…gyakran ingyen krumplival meg ,haftmaval vasaroljak meg a lecsuszott saegenysegben elo szavazokat.”

    Oriasi “krumpli” es “hagyma” hiany ltezhet ottan amikor a lakossag azert szavazik.”

    Nem hiány, hanem szegénység.
    Egyébként a Fidesz+KDNP kivételével elég sok szervezet szervez ételosztásokat.
    1-2 alkalommal még KDNPO-s alpolgár és polgármester is, de aránytalanul kevés, mert a kormány hivatalos álláspontja az, hogy szegénység márpedig nincs.

  • Figyelő,

    Kiegészítés Almási Alma/ 2017 július 24 1:55 du. -hoz.

    Orbán akkor is gyűlöletplakátokkal szórta tele az országot, amikor az első menekülthullámmal igen sok közel keleti keresztény is érkezett. Előttük is bezárta a segítség kapuit. Erdő Péterrel együtt.

    Harrach, aki elvileg keresztény és katolikus, ezt mondta nagyjából egy éve ezzel (is) kapcsolatban:
    „pápa menekültügyről vallott gondolatai nem képezik a hivatalos egyházi tanítás részét, vagyis nem jelentenek a hívő katolikusok számára lelkiismeretben kötelező azonosulást”.

  • rodeo36,

    nem kell túltolni ezt a témát. Amur, Volga, Tanganyika-tó, hogy’ kerül ide?

    De hogy eszetlen és embertelen volt az országcsonkolás, ezt bizonyítja a Felvidéki magyarok kitelepítése is, ami “csereegyezmény” keretében intéződött.
    Aztán nem lehetett semmi átélni azt sem, amikor az utca másik fele vált vízummal és útlevéllel látogathatóvá. Ja, hogy ott laktak a nagyszüleid? Ez nem érdekelte a győztes hadurakat.

    Azt írtam: sejtésem szerint. Sejtésem szerint Orbán külpolitikája egyrészt törlesztés Trianon miatt, másrészt szavazatokat nyerni a magyar kettős állampolgároktól.

    Ezzel akár egyetértek, vagy élénken ellenzem, hatalmas beforratlan seb tátong a közvetlen határaink mellett más országok területén élő magyarokban még akkor is, ha történetesen ők székelyek.

  • ANDY MAGE soraira;

    Ha “szegenyseg” akkor alkalmazni szukseges az u.n. szocialistat eszmek alapjan a gazdagabbak penzebol adakozni ami szukseges a “szegenyeknek”.

    Ha “hianyok” akkor meg vissza a regi Rakosi elvtarsaik, s ma meg a Cubai es Venezuelai jegyrendszerhez!

    Miert ne? Az az elvuk. Mem ?

  • Andy Mage
    2017 július 24
    3:16 du.
    nem kapott elég sajtót a MÁV nem képes dolgozóhoz jutni, mert….
    még úgy sem, hogy megemelték a béreket (honnan hová??? hogy ne röhögjek)

    a kapitalizmus lényege a munkanélküliség, rettegnek attól az állapottól (hogy ne legyek ordenáré befosnának a bugyijukba pelenka nélkűl) hogy teljes foglalkoztatottság!!%

    MI KÉNYSZERÍTENÉ A SOK (JÉZUSMÁRIA madách: milliók egyért) LENÉZETT ÉS ÓCSKÁNAK, ELDOBANDÓNAK MINŐSÍTETT EMBERSZABÁSÚT A PROLETÁRT (HOGY MEGÉRCSED: PROLIFERARE -LATIN- SZAPORITANI) AZAZ SZAPORODVÁNYT ARRA, HOGY ANNYIÉRT DOLGOZZON (MINT RABSZOLGA) AMENNYIT A PROFIT TÖREDÉKÉBŐL HAJLANDÓ LEHASÍTANI A ROHADT!!! az az állapot, amelyben az emberszabású nem is érezheti magát a társadalom részének, mert kitaszított, nem vehet részt az alkotásban, az élvezetekben (maradnak a nehéz drogok és az alkohol)egyáltalán ő a páriah (kasztrendszer a 21. száazadban??? és kap 27000 HUF havonta valamire…ajándék és még irígylik is tőle…és 350000 HUF havonta mert dolgozhat amiért ha 1500000 ret fizetne sem lenne kevés és akkor elviszik az egészet adóban és kótyomfittyben (azaz kirabolják mint útszéli sarki orrgyilkos )emlékezz a francia akadémikusra aki interjút készített a Paris Match számára orbánbasiról és aszt írta (franciáúl, hogy úgy néz ki mint egy sötét sikátori orrgyilkos és a magyarra ferdítő ezt “+KEDVES VIDÉKI FICKÓNAK FERDÍTETTE MERT A LEVÉDIABA—DI NEM ÉRT MAGYARÚL SEM) ÉS AKKOR???
    SZÓVAL ERRŐL KELLENE BESZÉLNI MEG MARX kÁROLYRÓL, FÉLELEM NÉLKŰL MÉG ATTÓL SEM FÉLVE, HOGYA BODAMARCSI MAJD ODAMONDOGAT

  • Drizari
    2017 július 24
    3:50 du.

    bocs…akkor rövidebb leszek: ez rablómese a zorbán malmára hajtja a (a pénzt)

  • Almási Alma
    2017 július 24
    1:55 du.
    Te meg olvasod a Népszavát!
    So, más a véleményem. A kerítés miatt ki kiabált a legjobban, amit felhúztak?
    A szerencsétlen “menekültektől” megszabadultak, főleg attól a veszélytől, hogy köztük esetleg terrorista is lehet, mint a Francia, Németországban és Angliában. Vagy nem hallottak arrafelé a terroristákról? A Népszava nem írt róla?

  • Andy Mage
    2017 július 24
    3:24 du.

    Sajnos EZZEL a pápával nem értek egyet, sajnálom!

  • Figyelő
    2017 július 24
    5:39 du.

    Egy pillanatig sem ingok meg abban a vélelemben, hogy Néked a Hitlejugendes részvételért soha elnézést nem kérő Ratzinger sokkal szimpatikusabb (volt).

    Holott csak annyit kellett volna mondania, hogy “gyerekként megvezettek, bocsánat”. De az ő kicsi árja lelkéből ennyit sem volt képes kipréselni.

  • rodeo36
    2017 július 24
    5:12 du.

    egy németalföldi? filózofus eccer azt mondta, hogy az a társadalom, amelyik nem képes értelmes szerepetadni a tagjainak elveszti a jogot arra, hogy ítéletet mondjon a tagról.

    Vagy ilyesmit.

  • Rodeonak (is)

    “Csak azért látunk annyi gaztettet a földön, mert minden összeesküdött arra, hogy az embereket bűnözőkké és romlottakká tegye. Vallásaik, kormányaik, nevelésük, a szemük előtt lévő példák ellenállhatatlanul a rossz felé taszítják őket. Az erkölcstan ilyenkor hiába prédikálja nekik az erényt, hiszen az csupán a boldogság fájdalmas feláldozása lenne olyan társadalomban, ahol a vétket és a gonosztettet szüntelenül megkoronázzák, megbecsülik, megjutalmazzák, ahol a legszörnyűbb kihágásokat csak azoknál büntetik, akik túl gyengék ahhoz, hogy joguk legyen azokat büntetlenül elkövetni. A társadalom megtorolja az apró túlkapásokat, de tiszteletben tartja a nagyokat és gyakran elköveti azt az igazságtalanságot, hogy halált szab ki azokra, akiket az á1tala fenntartott nyilvános előítéletek tettek bűnözőkké.

    Holbach

  • Andy Mage
    2017 július 24
    6:50 du.

    te még emléxel Holbach ra? ma már nem divat a pragmatizmus, van vallás és attól való kábulat egyik kábultaból a másikba zuhanás amire “rátesznek” igazi kemény drogokat amiket az usa hadsereg termeszt afganisztánban és katonai repülőgépeken vámmentesen adja át az alapanyagaot a mkexicó i kartelleknek akik bérmunkában finomíttyák majd az elosztásban segítenek és akkor lesz sok kis delikvens a sötét sikátorokban akikből lehet a magánbörtönökban rabnszolgákat tenyészteni és életreszóló bőnözőket a billoggal

    gyalázatos dolgok…jobb is egy kicsit a saját elefántcsonttornyomban maradni…és onnan kikandikálva szemlélődni (egy kis forradalomra lenne szüxég osztmajdleszvalami másként a Nagy Francia is durva lett de …)

  • Tusványos

    Most olvastam, hogy ez a szó a “Tusnád” és a “Bálványos” összekombinálásából ered, a kezdeti bálványosvári propagandagyűlések Tusnádra költöztetésekor történt átnevezése. Voltaképpen zseniális, és mindent kifejez. Tusványos – Posványos…

    Számomra leginkább azért különösen egy köpedelem úgy, ahogy van, mert a célja a sokszorosan megalázott erdélyi székelyek pofátlan ideológiai megvezetése.

  • Figyelő
    2017 július 24
    5:33 du.

    Okosabbnak hittelek. De hát öregszel…

  • Andy Mage
    2017 július 24
    6:41 du.
    Kedves Andy, sajnos rossz helyen kopogtat.
    Az én Apám anno, munkaszolgálatos volt, tehát nem lehettem Hitler Jugend tagja. Próbáljon, másokat piszkálni.

  • Már az is magáért beszél, hogy a nemtetszését kifejező lányt egy

    > DAKOTA SECURITY

    nevezetű állítólag erdélyi cég zsuppolta ki erről a posványos

    gyűlésről.

    .

    > Tudniillik Vezér-Nemzetveztő, az Ő korai korszakában – folyton bizonyítandó a maga veleszületett “eredeti” humorát – a magyar urbánus közegben igen gyenge, vagy nulla hatásfokú – rendre még a trágyadombon korábban összeszedett, ócska ún. “dakota” vicceket sütögetett el… – Még véletlenül sem az erdélyi Tamási Árontól vett poénokat használt volna föl …
    A mellékelt ábra szerint, Orbán-fanoknál persze a negatívum se számít. Ők a nagy, säggnyalási igykezetükben élő bálványuknak még a rossz oldalaiból is erényt próbálnak összepacsmagolni. Így, példának okáért, azt még a cégük nevébe is beépítik… 😀

  • Alma 1,19 !

    Sajnos nemcsak “a feljelentések”…,
    de egy párszáz fős fideSS faluban mindenki ismeri egymást. Még azt is, hogy a másiknak mi a kedvenc étele… Nem kell ahhoz följelenteni senkit, hogy kiderüljön róla, hogy ő >csupán nem kedveli< a Vezért és pártját: annak nuku segély, nuku közmunka…

    .

  • Figyeló 5,39

    Ha maga -állítólag- katólikus, akkor miért nevezi az egyházfőt pápának ? Miért nem szent atyának ? Legalább magának, csak szent.

    .

  • Rodeo36 2,47

    Tökéletesen igazad van, szemben Izari 3,50 doktorral.

    🙂

  • Tudniillik:

    A magyarság mindig későn ébred, de legalább is rosszkor…

    Úgy mint az Oszrákmagyar Monarchiában, Horthysztánban, és így van ez a mai Orbanisztánban is…

    Ezért a mentalitásért az a “sok csonkolás”… Lehet siratni, de azt így már soha nem kapjuk vissza…

    Akkor kellett volna sírni a “megállj, megállj kutya Szerbia helyett”… – Megaztán ma, Tusványos helyett is.

    Ilyen, ennyire nyitott határok még soha nem voltak Európában: Szabad beleszólás a más államok belügyeibe [ld: “Tusványosi Szabadegyetem” évente.] 🙁 Szabad vállalkozás, utazás, munkavállalás, impor-export, szabad piac – Közös! Piac.

    Ehhez kéne alkalmazkodni és nem egy új Trianont gerjeszteni. Mert Orbanisztán és hívei ezt teszik.

    .

  • Kedves barlev 11,47

    Úgy van!

    Na, én is erre gondoltam az előbbi 4,28-as felzúdulásomban is.

    🙁

  • Figyelő 10,52

    1./ Az egy dolog, hogy öngyilkos, de hogy évente minimum ötven [ez csak a vonat elé ugrók száma] önkéntes kilépő…
    2./ Az már egy másik, hogy a hivatalos propaganda mindezt egyszerűen csak gázolásnak interpretálja – közlekedési hírekben.

    .

    Ui:
    Ilyenkor nem baj, hogy fogy a magyar ? Ja, hogy ez a férgese, az pedig hadd hulljon ? Az egészségügyet is tudtosan ezért hanygolja Orbanisztán hivatalossága…

  • Figyelő
    2017 július 24
    10:59 du.

    Szerintem neki kellene futni mégegyszer.
    Nem kendről, hanem a pápákról volt szó, és az Önben keltett szimpátiákról.

    Úgyhogy másodszorra talán sikerül megérteni

  • rodeo36
    2017 július 24
    9:21 du.

    Ezt teszik az évek 🙂
    Még emlékszem az olyan kóklerekre, mint az öreg agorafóbiás Imámunel, a pörgös moralista Spinoza, meg a báró.

  • Sokkalta aljasabb dolog történt Tusványoson a hajráncigálásnál. Ma olvasom, hogy ez a Balog Zoltán emberkereskedő miniszter azt találta ott mondani: még nem döntötték el, hogy “a határon túli, magyarul beszélő cigányság tehertétel vagy erőforrás”.

    Ott helyben kellet volna valakinek őt egy szívlapáttal pofánverni. De ezek szerint, mivel senki nem tette meg, felejtenek a székelyek, felejtenek a romániai magyarok éppúgy, mint ez a Balog.

    Ugyanis pont ez a Balog tüntetett ki nagy sokára (évek múlva) romániai cigányokat. A történet visszanyúlik 1990. március 15-re, amikor Marosvásárhelyen ünnepeltek a magyarok. Ezt látva, a helyi románok ellentüntetésbe kezdtek, amik napokon át folytatódtak. Polgárháborús helyzet kezdett kialakulni, a környező falvakból és településekről egyre több magyar és román érkezett Marosvásárhelyre. Március 20-án támadt rájuk a román csőcselék, a Vatra Romaneasca és a Securitate buszokkal hozatott a helyszínre leitatott bányászokat, hogy botokkal szétverjék a békés tüntetésre összegyűlt magyarokat.

    Mindez meg is történt volna (ekkor verték ki a szemét Sütő Józsefnek), ha a környező falvakból nem indulnak meg a magyar cigányok felmentő serege. Ekkor hangzott el részükről egy kiáltás: “Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!”

    A marosvásárhelyi cigányok felkészülve érkeztek, nem úgy, mint a magyarok, akik csak a főtér padjairól tudták felszedni a léceket.
    A harc két órán belül véget ért, romák, magyarok és a végül megérkező székelyek szétkergették a nacionalista románokat.

    Ennek az emberminiszternek meg volt pofája azt mondani, hogy még nem döntötték el, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányság tehertétel vagy erőforrás. Én kérek elnézést a romániai magyar cigányoktól.

  • Drizari
    2017 július 25
    6:55 de.

    Balog egy tuskó.
    S azt is vedd figyelembe, hogy a “szabadegyetem”re olyanok mennek, akik lelkesen felnyalnák Orbán után a követ is, köpetet is, ha tehetnék.
    Nem “a székelyek”, meg “a magyarok” vannak ott, hanem az orbanisták. Akár innen, akár túl.

  • Andy Mage
    2017 július 25
    8:28 de.

    Csak így lehet, mert az nem létezik, hogy a Marosvásárhelyiek ennyire feledékenyek volnának. Közülük sokan az életüket köszönhetik az őket megvédő, és értük harcba szálló romániai magyar cigányoknak.

  • ANDY MAGE Bendeguzhoz cimzet soraira;

    Barmit is velne vagy allitana a kormanya, de ha valaki szavaz rea csupan “krumpli” es “hagyma” adakozasaert, az at jelenti hogy Mr.Soros es tarasi majd porkoltet, kolbaszt es lacipecsenyet fognak osztogatni szavazataikert.

    Tehat sokkan nagyobb lehetosegeik van ugy a hatalom megszerezesere. NEM ???

  • Andy Mage
    2017 július 25
    6:47 de.

    nono, te kis filozóf, még majd rádkűldik (éjjel a fekete autóban) a gondolatrendőrséget és becepelnek, hogy Voltaire teleníccsenek meg hogy betilcsák Déri Tibor t (emléxik e még valaki őrá?)…neked is javallott Ermenonville…vagy az a kis sziget a Dunában ahol a zember aranyból van???

    csak így tovább

  • Bendeguz79
    2017 július 25
    9:55 de.

    akkó’ te sem érted a NER-t, ott az a sok zsugori
    csak a képeket nézd:
    https://444.hu/2017/07/25/na-vajon-mi-a-titka-a-vilag-legjobban-hasito-reszvenyeinek-kerdezi-a-meszaros-lorinc-fele-konzumrol-a-bloomberg-businessweek

    azok nem fognak a perkeltből osztani, csak a morzsákat azokból is az apraját (képzeld el (képtelen vagy rá) amint a minimális minimálbér emelés már hatástalanná vált kiadása pillanatában, mert van rezsidémon mely szerint akkor is 8%-kal fizet kevesebbet a delikvens ha a világpiacon 85% kal csökken)

    “ezek” nem azért lopnak, hogy utána elkótyavetyéljék, holmi társadalmi állapotok javítására??? a társadalom majd megolgya a társadalmi problémákat: LÁSD MÉG NAGY FRANCIA FORRADALOM ÉS A GUILLOTINE OK

  • Az is gazember, aki nem ítéli el ezt az erőszakos cselekedetet. Bármiért is történt.

  • Andy Mage
    2017 július 25
    6:44 de.
    Sajnálom, nem kedvelem a mostani pápát! Azt hiszem ehhez még jogom van!

  • Drizari
    2017 július 25
    6:55 de.
    Emlékszem erre az eseményre, itt vesztette egyik szemét, Tőkés László is!

  • Szép Magyarországot Szeretem —-bárhogy is bitangolják itt sokan az embereit , kőrülményeit.
    Akik ezt teszik valamennyire nem teljesen magyarok–mondhatnánk kicsit kilóg a lábuk e nemzetből,de visszafelé szeretnek pocskondiázni.Ez a mi Hazánk –ha tetszik ha nem.Aki pedig nem érzi annak : mondhatnánk le is út fel is út ::::: de nem tesszük.Csak annyit ::: hagyjanak békén bennünket,békében élni az országban,ha akarnak menjenek oda ahova tetszik,ha akarnak maradjanak,de a magyar nép , emberek,helyzetek folyamatos kikezdése nem kulturált ember tartozéka.Mi ezen kőrülmények kőzőtt éltük életünket váltás előtt és után is –de után is ott voltak a baloldal képviselői és nem tettek csodákat semmivel.Zűrzavart hagytak maguk mőgőtt,tele adóssággal állandóan csak vergődnek és negatív dolgokat sugároznak ,folyamatosan feszültséget generálnak.
    Ebből nem igazán kérünk.
    Kőszőnő üdvőzlettel

  • Hónapok óta nem írtam egy szót sem ezen az amúgy rendszeresen olvasott felületen, de most kénytelen keszek.
    Kezdem Drizarival: a marosvásárhelyi magyarok ők bizony székelyek, akik végig jelen voltak az 1990. márciusi eseményeken. A “leitatott bányászok” történetének semmi köze az említett eseményekhez. No persze, valami rémlik és olyan régen történt…
    SÜT

  • Néhány téves információt el szeretnék oszlatni.

    (Sajnos, az előző hozzászólásom elszállt, vagy éppen vizsgálják, nem tudom, de folytatom amit elkezdtem.)
    Ismét Drizarinak:
    SÜTŐ ANDRÁS szemét ütötték ki, nem Józsefét. Illik tudni,
    hiszen jól ismert magyar íróról van szó, akit a mi mindentudó Figyelőnk Tőkés Lászlóval téveszt össze. Szent Habakukk!

    Cristopher: Eléggé durva általánosítás “primitív közeg”-nek nevezni akár a Tusnádfürdőn jelenlévőket, akár az erdélyi magyarokat. Remélem csupán elírás volt…

  • További félreértések és egyéb félremagyarázások végett nem ártana elolvasnotok ezt a nem túl hosszú és rendkívül lojális írást:

  • Ez sem árthat senki lelkivilágának, de én nem ezt akartam!

    Hanem ezt:

    https://www.youtube.com/watch?v=eee4-d7FUis

    Elnézést! Mentségemre szolgáljon, hogy itt nálunk nagyon meleg van ma… -:)))))

  • Figyelő

    Mielőtt elírásod miatt más javítana ki. Tőkés László és gyülekezete Temesváron dacolt a román securitátéval. Akkor őt és a demonstráló magyarokat a magyarok mellé álló román tömegek mentették meg. Akkor kezdődött a román forradalom. Ez még ’89 decemberben volt. Magyarok és románok együtt harcoltak és meneteltek.

    Sütő András író 1990. március 19-én Marosvásárhelyen a RMDSZ székház ostromakor veszítette el bal szeme világát.Tulajdonképp szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta és nem verték agyon, illetve, hogy többedmagával nem égett bent a rájuk gyújtott székházban. Az etnikai konfliktusban környékbeli magyar anyanyelvű cigányok a magyarok mellé álltak, és segítették visszaverni a “vatra-romaneasca” szélsőséges szervezet által rémhírekkel megtévesztett románokat..

  • m.m.
    2017 július 25
    12:35 du.
    Bocsánat, valóban nagy hülyeséget írtam! Az emlékezet nekem
    már nehezen ugrik be! Tőkés László viszont egy hősnek számított anno.- Aztán azt is lerombolták.
    jani,
    Még egyszer elnézést a hibámért!
    Hiszen Sütő András Kanadába is jött, találkoztam vele.

  • m.m. flashmob-ba mi is jók vagyunk:

  • Különben, ott is jártam, Tusnádfürdőn.

  • m.m.
    2017 július 25
    12:35 du.

    örülök, hogy valaki észrevette az elírást. De ezen kívül nem nagyon foglalkoztatja itt a nagyérdeműt Balog felháborító megjegyzése.

  • Valóban nem szép dolog egy nő bántalmazása,és a biztonsági ember utólag elnézést is kért,a hölgy meg szerencsére “túlélte”…de ugye minek ment oda cirkuszolni,provokálni egy nagyszabású (és több országot is érintő)jobboldali rendezvényre,ahol a többség tartalmas és nem csak politikai,hanem közérdekű programot ismerhetett meg,mellé
    meg szórakoztató zenei és egyéb műsorokat nézhetett meg!
    Amúgy a régi szép időkben ennél kevesebbért is elvitte az embereket itthon a rendőrség…még régebben az ÁVH….na ezek ismeretében nem kellene ennyire felháborodni,dramatizálni a dolgot!!!

  • Képzelje, még a múlt héten láttam! Valóban jók ezek az egyetemisták, de ez az ő érdemük. -:)))))

    Figyelő, tévedni könnyű, elismerni azt, sokkal nehezebb, de Tőkést mégsem kellene egy napon emlegetni Sütő Andrással…

  • Figyelő
    2017 július 25
    11:04 de.

    Természetesen jogod van nem szeretni Ferencet.

  • Majd elfelejtettem,amúgy az egyedül “dühöngő”…hölgy egy ligetvédő(kitől és minek???)aktivista,aki nem biztos,hogy tudja mit is tesz….meg ugye mi köze ehhez a Tusványosi rendezvénynek?
    nagy az Isten állatkertje…..
    Sajnos nincs egyedül szegényke….,de a szabadegyetem rendezvényét csupán ő próbálta megzavarni!

  • Drizari:
    Igaza van! Valóban sokkal aljasabb dolog történt Tusnádfürdőn (mert Tusványos nem helységnév és nem is csupán “szabadegyetemnek” becézett diáktábor, ezért is ajánlom a harmadszorra belinkelt cikk olvasását, ami sok tévhitet eloszlat!)
    Ahogyan ön írja:
    ‘Sokkalta aljasabb dolog történt Tusványoson a hajráncigálásnál. Ma olvasom, hogy ez a Balog Zoltán emberkereskedő miniszter azt találta ott mondani: még nem döntötték el, hogy “a határon túli, magyarul beszélő cigányság tehertétel vagy erőforrás”.’
    Nehogy már Balog döntsön az erdélyi, magyarul beszélő cigányság sorsáról, még a felvetés is nevetséges és felháborító. A kis vakkomondoros epizód sajnos elvitte a figyelmet a sokkal, de sokkal súlyosabb témákról, például erről is. Több minősíthetetlen kijelentés elhangzott ott, és ismét mondom, hogy nem árt arról tájékozódni, hogy nem minden “primitív” erdélyi agyát sikerült átmosni, sőt, nem csupán “orbánisták” járnak erre a rendezvénysorozatra.

  • Drizari
    2017 július 25
    2:22 du.

    m.m.
    2017 július 25
    12:35 du.

    “örülök, hogy valaki észrevette az elírást. De ezen kívül nem nagyon foglalkoztatja itt a nagyérdeműt Balog felháborító megjegyzése.”

    Drizari!

    Szerintem többen észrevettük az elírást, de mivel m.m. már jelezte, felesleges lett volna, hogy ahányan látjuk, mindenki figyelmeztessen!(azért ez nem ugyanaz, mint Sütőt összekeverni Tőkéssel, és az egész eseményt áthelyezni egy másik történés helyszínére!)
    Balogról annyit, hogy egy végtelenül bárgyú, szolgalelkű és primitív ember, nekem pl már az is gondot okozott, hogy a hitoktatói kurzust hogyan végezte el ilyen szellemi kvalitásokkal, az meg még inkább hogy esztergálni hogyan tudott ezzel a mentalitással mert állítólag az volt anno!
    Nem ez az első ilyen stílusú kiszólása – gondolj, csak a napokban zajlott CT ügyre, vagy a pár évvel ezelőtti vendéglátására (szabolcsi, hátrányos helyzetű gyerekek Hilton-beli vacsoráztatására “karácsony alkalmából” vagy akár a nemrégiben megütközést keltett, mentősökkel történő “reggelizése”! A megbeszélés tárgya természetesen a bér és az azzal összefüggő vészes létszámhiány orvoslása – ám az eközben történt humornak szánt megjegyzése, miszerint “azt hitte a mentősök minden nap itt reggeliznek” nem csak otromba volt, de vastagon sértő is.(valami repis helyre invitálta meg őket villásreggelire egyeztető megbeszélés céljából)
    Nem lep meg tehát az a kijelentése sem amiről te írtál! Viszont nagyon jó hogy ezt leírtad, mert bár a hivatkozott marosvásárhelyi eseményre jól emlékszem, arra is, hogy egy csomó felhergelt Zsilvölgyi bányászt szállítottak busszal a tett színhelyére, ahol valóban Sütő András szeme világa bánta mire képes az uszítás, a megvezetett és felheccelt tömeg, de azt pl nem tudtam, hogy az elhíresült mondás “nem féljetek magyarok, megjöttek a cigányok” innen származott! Ha tényleg így volt, annál nagyobb szégyen erre az enyhén félkegyelmű hatást keltő Balogra nézve ez a kijelentés, kivált az után, hogy kitüntette őket – de lehet, azt sem tudta miért? Majdnem mindegy, a lényegen nem változtat, ám ma este az Egyenes beszédben hallottam egy beszélgetést (Rónai E.-Sándor M.) mely nagyon szíven ütött – ennek is egyik szereplője, no meg a felelőse Balog volt. De talán az igazi szégyen nem is annyira Balogé, hisz senki nem tudja átlépni a saját korlátjait, hanem azé, aki ezzel a nulla intelligenciával, szaktudás nélkül, és a minimális emberi empátia nélkül erre a posztra helyezte, hogy ott aztán saját belátása szerint elefánt módra törje a porcelánokat, és garázdálkodjon! De, aki oda ültette, maga sem különb, és neki épp az ilyen tudatlan “bólogatóbalogok” kellenek! Mi meg tűrjük.

  • Figyelő:
    “A szerencsétlen “menekültektől” megszabadultak, főleg attól a veszélytől, hogy köztük esetleg terrorista is lehet, mint a Francia, Németországban és Angliában.”

    Hát igen, “köztük esetleg terrorista is lehet”(szerintem meg bizonyosan akad, hülyék lennének a terroristákat támogató államok, terrorista szervezetek, ha nem próbálnák a menedékkérők tömegei közé beépíteni embereiket). A beépítés megakadályozása, kiszűrése a nemzetbizonsági szervek feladata. Igaz, Magyarországon ez idő szerint “csak” 7-8 ilyen szerv létezik, állományuk és ügynökeik száma sejtésem szerint nagyobb, mint a Kádár-rezsimben volt.

    De fehívnám a figyelmét egy bűnügyi tényre;
    Magyarországon az erőszakos bűntettek messze túlnyomó többségét (talán 85-90%-át is) 16 és 45 év közötti férfiak követik el. Az Ön logikája alapján megfontolandó lenne az erőszakos büntettek megelőzése céljából minden 16 és 45 év közötti férfit börtönben vagy őrzött zárt táborokban tartani, hiszen bizonyosan lehetnek közöttük olyanok, akik szabadon hagyásuk esetén a késöbbiekben esetleg majd erőszakos bűncselekményeket követnek el.

  • Belzebub
    2017 július 25
    6:11 du.

    “Magyarországon az erőszakos bűntettek messze túlnyomó többségét (talán 85-90%-át is) 16 és 45 év közötti férfiak követik el… megfontolandó lenne az erőszakos büntettek megelőzése céljából minden 16 és 45 év közötti férfit börtönben vagy őrzött zárt táborokban tartani, hiszen bizonyosan lehetnek közöttük olyanok, akik szabadon hagyásuk esetén a késöbbiekben esetleg majd erőszakos bűncselekményeket követnek el.”
    ___________________________

    Az ördögbe is, VALÓBAN !!!!!!! 😀 😀

  • Az összefogott haj (teherelosztó) száliránnyal nem ellentétes irányú húzása egyáltalán nem fájdalmas.(legfeljebb megalázó) Vannak, akik így kamionokat húznak el vagy trapézon függnek. Aki ezzel a technikával földre vitte a sípoló nőszemélyt, az a tömeg további szakszerűtlen atrocitásaitól (rágatásától, ütéseitől, stb.) kímélte meg a hölgyet.
    Érdekes, hogy a sípolást és azt azt követő szóbeli figyelmeztetéseket a “véletlenül” ott tartózkodó ellenzéki aktivisták nem tartották fontosnak videóra venni.

  • Besancon

    A Zsil-völgyi bányászok nem Marosvásárhelyen, hanem Bukarestben “tettek rendet”.

  • A legnagyobb probléma, ahogyan a hasonló erőszakos műveletek szaporodnak. És ezeket a mai magyarországi kormány nemcsak elnézi, hanem cinikusan bátorítja is. Nem gyulladt ki a piros lámpa az emelvényen ülők fejében: hát itt egy magyart bántanak!!!
    Nem: szó nélkül tűrték. Ugyanúgy, mint pár hónapja,amikor egy sajtónyilvános fórumon bántalmaztak egy nőt, aki többedmagával(!) fotózni akart. Az ottani szónok Varga miniszter szó nélkül tűrte, hogy a rendező becsukja a terem ajtaját, hogy a folyosóról behallatszó segélykiáltások ne zavarják nagyívű előadását.
    Az egész kormányfői beszéden végigvonul ez a sunyi bujtogatás. (http://kanadaihirlap.com/2017/07/25/balvanyos-fenyegeto-remkepeirol/)
    TRIANON. A siránkozók tudatosan nem veszik észre,hogy 13 év óta nincs határ a Felvidék, Burgenland és Erdély felé. Nem nagyon törődnek a szlovéniai, horvátországi, ausztriai magyarokkal. De a határokon egyelőre még kívülre szorult délvidéki magyarság sorsa se izgatja őket, a Kárpátalján élők is csak szerény mértékben.
    Úgy viselkednek, mint a viccbeli erőszakos kismalac, amikor beesett egy nagy gödörbe. Amikor a nyuszika lekiáltott neki, hogy várjon picit, mindjárt hoz segítséget, a kismalac durcásan visszafelelt: Nem várok!
    Naná, az egész “hazzaffyyságuk” kipukkanna, mint a lufi. Kiderülne: nem a nemzet érdekli őket, csakis a saját személyes, kicseszett búbánatuk,amit olyan látványosan lehet elbőgni giccses klapanciákban, pár éve hűbéri jelképekből tákolt lobogók előtt.
    Látványmagyarok.

  • Belzebub
    2017 július 25
    6:11 du.

    Elnézést, de az átlag bűnözőket NEM, lehet összehasonlítani, az alattomos terroristákkal, akik ártatlan embereket ölnek meg bombáikkal vagy gépfegyverrel! Csak Párizsit kell megnézni, ahol egy alkalommal 36 embert öltek meg egy kávézóban.

  • Jó lenne megvilágítani még egy tévedést, ami már többször előfordult. Tegnap például kétszer, Drizari 6:55 de. és Besancon 5:42 du. említette a zsílvölgyi bányászok jelenlétét Marosvásárhelyen, 1990. márciusában.
    Összetévesztik, összemossák a vásárhelyi véres eseményt az úgynevezett bányászjárásokkal (legalább hat ilyen történt), ezek közül is az 1990. júniusi, bukaresti zavargásokkal.

    https://eurocom.wordpress.com/2015/10/28/banyaszjaras-indulhat-az-eljaras-az-exkormanytagok-ellen-kronika-online/

    Teljesen logikátlan a tévedés, ugyanis a Petrozsény és Marosvásárhely közötti út 254 km és négy megyén vezet keresztül. Volt ott a közelben elég felhergelhető román emberanyag, favágók, földművelők, mi szükség lett volna távol élő bányászokra?
    Amúgy a fentieket Fekete március címszó alatt a Wikipédián is elolvashatják. Néha jó helyükre tenni a dolgokat, hogy kevesebb előítélet születhessen.
    (Követtem az akkori eseményeket is, hiszen erdélyi vagyok, Petrozsényben születtem, viszont évtizedek óta más országban élek. Édesapám is bányász volt…)

  • m.m.
    2017 július 25
    2:24 du.
    Nem látom be, a véleménye igazságát.
    T.i Tőkés tudomásom szerint Nagyváradon volt püspök, Sütő András meg szintén erdélyi volt ő Marosvásárhelyen élt mint író.
    Tőkés kezdte el a forradalmat a beszédével a templomában, Sütő meg részt vett a tüntetésen a városában.

  • Kedves m.m.!

    Nem tisztem senki véleményét “magyarázni” de van egy olyan érzésem, hogy Drizari nem úgy általában és összességében minősítette “primitívnek” a rendezvény résztvevőit – főleg nem az erdélyieket – hanem konkrétan azt a csoportosulást akik a megtörtént atrocitás résztvevői ill. végignézői voltak – nekem legalábbis ez jött le a hozzászólásából. Mert az egy dolog, hogy két-három “tettre kész” férfi egyed mit művelt egy kb 50 kilós, alapjaiban veszélytelen, de legalábbis semmi szín alatt nem fenyegetően fellépő nővel, aki egyet nem értése jeléül kifütyülte a vezért, de voltak körülötte “megfigyelők” akik nem csak, hogy nem léptek közbe, hogy na ezt azért már mégsem, hanem mintegy kontráztak hozzá,és verbálisan szidalmazták a “vakmerő elkövetőt”! Sajnos, mint olvashattuk ebben a körülálló nők jeleskedtek leginkább! Ehhez viszont valóban kellett egy jó adag primitív elkötelezettség, és korlátolt elvakultság, akár magyarországi akár határon túli magyarok voltak. Én legalábbis így látom az eddigi ismereteim alapján. A belinkelt cikket elolvastam, és amit írtál a rendezvény általános céljáról és résztvevőiről, azzal egyetértek – tényleg nem jó egy-két momentum alapján ítélni, éppen ezért kellene nagyon vigyázni Orbánnak és különítményének mindenfajta uszítással, mert ez könnyen idevezet. Az ilyesfajta közjátékok természetszerűen nagy sajtót kapnak,napokig beszédtéma lesz valamennyi médiában és eközben elsikkadnak azok a sötét és tudatlan kijelentések amit Balog “emberminiszter” tett az erdélyi cigányságról!Sem az itteni sem a határon túli magyarság ügyének nem használnak vele, sőt erősen egymás ellen hangol minden magyart, akár hol él is.

  • Néha elmerengek, vajon mekkora fejlődést érne el Magyarország, ha a politikai csatározásokba (és fodbal stadionok építésébe) fektetett energiát másképp hasznosítanánk?

    Néztem az alábbi videót, amit egy fiatal honfitársunk készített, és akiről annyit érdemes tudni, hogy világutazásai költségét menet közben vállalt munkavégzése fejében kapott pénzből fedezi. Legutóbb egy évig tanított gyerekeket angolra kínai luxusóvodában.

    Szóval, néztem a fiatalember videóját, és a látottakon elmerengtem, hogy mindezt olyan emberi kéz és ész alkotta, ami nem magyar:

  • Besancon Kedves Besancon Nem tudom mennyire primitiv az erdelyi orbanimadok kara, de ha elolvasod Figyelo es Charlie kommentjet, teljesen helyenvalonak tartjak az atrocitast (minek ment oda?). Biztos az en figyelmemet kerulte el, de azota egymast erik a resztvevoktol az elhatarolodas. Vagy nem? Sajat tapasztalatom, hogy “kedves” szekely család kioktatott, hogy ok az igazi magyarok nem mi. Nem most ota gondolom, hogy veluk sem lenne jobb Magyarorszag, sajnos a szekelyek nem Bartokbol es Besancon Nem tudom mennyire primitiv az erdelyi Orbanimadok kara, de ha elolvasod Figyelo es Charlie kommentjet, teljesen helyenvalonak tartjak az atrocitast (minek ment oda?). Biztos az en figyelmemet kerulte el, de azota egymast erik a resztvevoktol az elhatarolodas. Vagy nem. Sajat tapasztalatom, hogy “kedves” szekely kioktatott, hogy ok az igazi magyarok nem mi. Nem most ota gondolom, hogy veluk sem lenne jobb Magyarorszag, sajnos a szekelyek nem Bartokbol es Sütő Andrásból allnak, inkabb Tokes felekkel talalkoztam (egy biológus kivételével). Az en hibam?
    Ezzel szemben romanokkal kapcsolatban nem volt velunk szemben rosszindulatu megnyilvanulas allnak, inkabb Tokes felekkel talalkoztam. Az en hibam?
    Ezzel szemben romanokkal kapcsolatban nem volt velunk szemben rosszindulatu megnyilvanulas, kedvesek és barátságosak voltak mikor megtudták, hogy magyarok vagyunk. Érdekes, nem?

  • Drizari
    2017 július 26
    6:52 de.
    köszi a vídeót, valahogy így le is lehet élni egy életet, és akkor nem vagy helyhez kötve, és tényleg szabad vagy mindíg az Rejtő sor jut eszembe ezeket a keleti helyeket látva, hogy (nem pontos csak a lényeg) a maharadzsa inkognitóban akart sétálni bangkok ban de miután kimosták a saját véréből sohatöbbé ugyanez nem jutott eszébe és mindíg hangosan kikürtölték előtte, hogy a Nagy Maharadzsa érkezik…érdekes módon ami Szingapúr ról elmondható az északamerikáról seholsem, gondolok a tisztaságra és a rendre, önfegyelemre és arra, hogy lassan az egész városból kitiltják a dohányzást…északamerika inkább kínára hajaz a srác leírásai alapján…a félreértett demokráciánál nincs is rosszabb

  • Figyelő! Tőkés Temesváron volt püspök.

  • talalom

    Tőkés László csak a forradalom után lett a “Királyhágómelléki református egyházkerület” püspöke, amelynek a székhelye Nagyvárad. Temesváron “csak” segédlelkész, majd egyszerű lelkész volt.

  • Figyelő 2:38 de.

    Talalom 2:08 du.

    Mindketten tévednek: 1989. decemberében Tőkés Temesváron volt református PAP, akkori hősiessége máig is vitatott, de tqgadhatatlan, hogy miatta gyúlt meg a kanóc.
    Jó pár hónap múltán, már 1990-ben választották nagyváradi püspökké.

  • Sütő András 1990-ben sebesült meg, már a változások után a fentebb említett zavargások során, de őt egy oldalon emlegetni, vagy összetéveszteni Tőkéssel enyhén szólva kínos.

    Mindenféle szempontból…

    xxx

    Drizarinak én is megköszönöm a videót!

  • Llanfair
    2017 július 26
    8:31 de.
    Sajnálom, kicsit többet tudok a székelyekről mint Te!
    Nem azért mert kétszer voltam hosszabb ideig köztük, hanem Anyám is nagyváradi volt, egész fiatalságát ott töltötte.

  • T fenti tévedésemért, már elnézést kértem, kár erről tovább beszélni!

  • Sajnálom, hogy ismét eltérek a tárgytól, de javítani szeretném Figyelő legújabb okoskodását:

    Keveset tudhatsz a székelyekről, mint ahogyan Llanfair is – szerintem – csak általánosít. Vérmérsékletük szerint talán éppen az írekhez hasonlítanám őket, okosak, furfangosak, önfejűek, és közöttük is vannak jók, illetve gazemberek egyaránt.
    A történelmi Székelyföld Erdélynek elég kis része, gyakorlatilag Hargita, Kovászna megye, valamint Maros megyének egy szelete.
    Nagyváradnak semmi köze a Székelyföldhöz – jó messze van földrajzilag is, és még csak nem is Erdély része, hanem a történelmi Partiumhoz tartozik.

    Figyelő, szeretettel ajánlom neked, használd néha a Google-t, akkor talán kevesebbet tévedsz…

  • Figyelő Kedves Figyelő. Készséggel elhiszem Neked, hogy többet tudsz a székelyekről mint én. Én csak annyit tudok, hogy a történelem során sosem akartak magyarok lenni, mindig külön képzelték el a sorsukat. Mikor romániához kerültek, akkor lett nagy a magyarokhoz a ragaszkodás.
    Az, hogy Te ismered Őket, nem teszi valótlanná az én tapasztalataimat, amik nagyon rosszak. Elhiszem természetesen, hogy hogy nem minden székely olyan, amilyenekkel én találkoztam, de hát nagy számuk elgondolkodóvá tesz.
    Az is, hogy úgy szólnak bele egy ország életébe, hogy semmi közük hozzá, úgy kapnak elönyőket, hogy érte semmit nem teszek, ez így felettébb jellemtelen. “Jeles” képviselőjük Tőkés jellemtelen és erőszakos alakja is jelez valamit.
    A Tusványoson történt aljas bűncselekmény mellett sem mehetünk el úgy, hogy “nem volt szép dolog, minek ment oda?”. Ez bizony egy lincselés kezdete volt, ilyet Magyarországon egy tanár ellen követtek el, akkor egy egész ország felbolydult. Tudod mikor elkezdődik egy lincselés, nem tudni, hogy végződik.
    Végezetül továbbra is tartom, hogy a romániában született székelyek, magyar származású román álampolgárok. Nem jár nekik a magyar állampolgárság, ha nem magyarországon laknak. Akkor természetesen ha odaköltöznek, jár nekik az állampolgárság, még akkor is ha nem beszél magyarul. De ha nem Magyarország területén lakik, akkor nem jár neki semmi kedvezmény a magyar adófizetők pénzéből. Miután minden “magyar” már játszótéri keverék, vicces lenne, ha bejelentkeznék Lengyelországba, Szlovákiába és Erdélybe az állampolgárságért és a kedvezményekért csak azért, mert őseim ott éltek valamikor. Fordítva miért nem igaz?

  • Figyelő Kedves Figyelő. Készséggel elhiszem Neked, hogy többet tudsz a székelyekről mint én. Én csak annyit tudok, hogy a történelem során sosem akartak magyarok lenni, mindig külön képzelték el a sorsukat. Mikor Romániához kerültek, akkor lett nagy a magyarokhoz a ragaszkodás.
    Az, hogy Te ismered Őket, nem teszi valótlanná az én tapasztalataimat, amik nagyon rosszak. Elhiszem természetesen, hogy hogy nem minden székely olyan, amilyenekkel én találkoztam, de hát nagy számuk elgondolkodóvá tesz.
    Az is, hogy úgy szólnak bele egy ország életébe, hogy semmi közük hozzá, úgy kapnak elönyőket, hogy érte semmit nem tesznek, ez így felettébb jellemtelen. “Jeles” képviselőjük Tőkés jellemtelen és erőszakos alakja is jelez valamit.
    A Tusványoson történt aljas bűncselekmény mellett sem mehetünk el úgy, hogy “nem volt szép dolog, minek ment oda?”. Ez bizony egy lincselés kezdete volt, ilyet Magyarországon egy tanár ellen követtek el, akkor egy egész ország felbolydult. Tudod mikor elkezdődik egy lincselés, nem tudni, hogy végződik.
    Végezetül továbbra is tartom, hogy a romániában született székelyek, magyar származású román álampolgárok. Nem jár nekik a magyar állampolgárság, ha nem Magyarországon laknak. Akkor természetesen ha odaköltöznek, jár nekik az állampolgárság, még akkor is ha nem beszél magyarul. De ha nem Magyarország területén lakik, akkor nem jár neki semmi kedvezmény a magyar adófizetők pénzéből. Miután minden “magyar” már játszótéri keverék, vicces lenne, ha bejelentkeznék Lengyelországba, Szlovákiába és Erdélybe az állampolgárságért és a kedvezményekért csak azért, mert őseim ott éltek valamikor. Fordítva miért nem igaz?

  • Tüske Zsófia

    m.m.: ahogy ellenőrizetlen, de hitelesnek tűnő hírforrásoktól hallottam, a nyolcvanas évek végére már nem csak a magyaroknak, a románoknak is elegük lett Ceausescu gyilkos rendszeréből. Hogy csökkentség a lázadás kockázatát, kerestek egy olyan személyt, aki a magyar kisebbséghez tartozott, de egyúttal egy, az egész világon elismert és ismert szervezet, a genfi központú Református egyházhoz tartozó lelkész is, tehát a román hatóságok nem tüntethetik el őt a Duna-deltába vagy a süllyesztőbe nemzetközi felháborodást kockáztatva. Tekintve, hogy a testvérének köze volt a Securitatehoz, [ forrás: Kuszálik Péter: A forradalom szikrája
    c. szamizdat https://baloghbela.files.wordpress.com/2011/08/kuszalik_a-forrad-szikraja_20112.pdf ] megfelelő személynek bizonyult és többszörös védelem alatt állva tette azt, amit tett. Saját maga azért annyira bátor nem volt, hogy Menyőn ne a várandód feleségét tolja előtérbe, amikor kopogtak az ajtaján, így igazolódni látszik az a feltevés, hogy nem magányos harcos volt ő. Ettől függetlenül az érdemeit a változásban nem lehet vitatni, kár, hogy a nimbuszát később csak rombolni volt képes, amikor toporzékolva követelte, hogy a miskolci kórház szülészetét zárják le, amikor a felesége ott vajúdik. Később az erdély-szerte közszájon forgó házasságtöréseivel, majd az ő hibájából kimondott válás után a felesége ellen benyújtott vagyoni perrel, amelyben a közös vagyon 4/5-ére tartott igényt. http://www.maszol.ro/index.php/belfold/22270-tokes-laszlo-nem-osztozna-az-ep-penzen
    Hát így néznek ki nálunk a nemzethy hősök.

  • Tüske Zsófia

    és egy erdélyi véleménye a történtekről, valamint orbánról:

    http://welemeny.transindex.ro/?cikk=26755

  • Kedves Llanfair!

    Kicsit érdekesre sikerült a hsz.-od szerkesztése, talán kétszer küldted el – viszont furcsa, mert nem egy az egyben dupla, hanem helyenként vannak benne új elemek…!
    Sebaj, a lényeget levettem!
    Véleményem szerint nem lehet azt mondani, hogy az X vagy y nép primitív vagy korlátolt, mert mindenféle ember van mindenhol. Az erdélyieket hajlamosak vagyunk/voltunk valamiféle piedesztálra állítani, míg rá nem jöttünk, hogy bizony közöttük is ugyanannyi a korlátolt, pökhendin sötét vagy semmit be nem látó, mint a magyarországi magyarok között!
    Azt hogy ki “magyarabb” vagy ki nem, azt meg egyenesen gyerekes dolognak tartom, mert ezt pl ki dönti el és milyen alapon? Miféle mértékegységet találtak ki ennek mérésére, és ki? Az meg legalább olyan röhejes, hogy valaki kijelentse hogy “én többet tudok a székelyekről mint te” mert az anyukám Nagyvárad szülötte, és ott töltötte a fiatalságát stb stb Ezen az alapon max.az anyukának lehettek emlékei, melyet a lánya turistaként történő odautazása(kétszer) jó esetben is aláhúzhat, de megalapozott ítéletre nem alkalmas. Az ő életritmusuk más, mindennapjaik másként teltek másféle környezetben és szokásokkal, nyilván ez adott egy alapot a másként gondolkozásra, de tapasztalatom szerint sem nem jobbak sem nem rosszabbak mit a világ más pontján élő emberek.
    Az, hogy Boda, v.Csárli miként vélekednek a megtörtént esetről az valóban magáért beszél, engem meg sem lepett, sőt ha jól emlékszem Jani még tudományos magyarázatot is gyártott mellé, olyan “szakszavak” mellékelésével, mint “teherelosztás, száliránnyal ellentétes húzás” stb stb
    Mi van?

  • Kedves Zsófia, köszönöm a jól dokumentált kiegészítést. Látod, pontosan ezekért és hasonlókért nem lehet Tőkést tisztelni, hanem ellenkezőleg: mélységesen megvetni. Tőkét kovácsolt egy olyan helyzetből, amelyért ő az égvilágon semmit sem tett! Ismerem a belinkelt forrást,hozzáadnám még Andrassew Iván 2012-ben megjelent “Ne vígy minket a kísértésbe” című tényfeltáró munkáját.
    A másik írást is olvastam, és szintén erdélyi ember véleményét fogalmazza meg a július 25.-n általam belinkelt cikk is, amit megismétlek, mielőtt mindannyian egy embertelenségében példátlan eset kapcsán ne látnánk meg a fától az erdőt!

    http://hvg.hu/velemeny/20170722_Tusvanyos_erdelyi_szemmel

    Félreértés ne essék: magam is mélységesen elítélem a történtekért felelős embert, embereket: az elkövetőt és az atrocitást meg nem akadályozókat egyaránt!

  • A sípolást akkor lehetne “véleménynek” nevezni, ha alkalmas időben a szónok kritikus mondatainál szólalna meg. Akkor talán értenénk, hogy mivel nem ért egyet.

    Ha jól értettem a lány utólagos magyarázkodását, a paksi beruházás ellen tiltakozott, amiről Tusványoson szó sem volt, Az, hogy a lány erdélyi, nem probléma. Az viszont igen, hogy nem úgy nézett ki, mint egy atomfizikus, de még úgy sem, mint egy villamosmérnök, aki átlátva a paksi beruházás nehézségeit és veszélyeit, felelősséget érez és ennek ad hangot. Igaz, eddig pedig azt nem értettem, hogy Széll Bernadett(LMP) miért mindig maga kampányol az atomerőmű ellen és miért nem tud erre rávenni egy normális szakembert?

  • m.m.

    Kedves m.m.! Sok ezer ember nem azért váltott vonat jegyet Erdélybe,és áldozta fel a hétvégéjét, hogy a “sípoló hölgy” sípolását hallgassa. Rendkívül érzékeny jog és igazságérzete erre a körülményre is kiterjedhetne.

  • Tüske Zsófia, nagyon hálás vagyok ezért a forrásmunkáért, amelynek csak részleteit ismertem eddig, de a teljes 488 oldalt még nem olvastam. Ráadásul szerzője ismerős, valamikori évfolyamtársnőmnek az öccse, sőt most egy másik könyvét is megleltem a polcomon.
    A téma ismerős, előzményeit átéltük (1987-ben hagytuk el Romániát), rengeteget olvastam arról az időszakról, egyszóval: nagyon nagyon köszönöm!
    A KMH-nak is köszönöm. -:)))))

  • Besancon Elnézést, biztos kapkodtam. Mondhatnám, hogy a Google nem szereti a KMH-t, és sokszor megtréfál, de figyelhettem volna jobban. Olyankor forul elő, mikor elrakom piszkozatba, utána folytatom vagy javítok, majd elküldöm mindkettőt. Mea culpa.
    Kapkodtam, mert az utóbbi két hétben vagy kirándulunk vagy kertészkedek, és a kertészkedés még majd négy hétig tart. Én nem TV reklám alatt írok, hanem akkor mikor nagyon esik, mert ha eláll rohanok ki dolgozni. (Nehéz ez az ingyenélés 🙁 ). Kertépítésünk utolsó fázisához értünk, rengeteg a munka, hiába csinálják a nagyját kertészek, rám is sok hárul. Igérem többet nem kapkodom, de inkább nem írok (sokak örömére), energiámat a munkára fordítom. 🙂

  • Besancon
    2017 július 27
    7:19 de.
    Látom, rosszindulat, irányomban, változatlan!
    Viszont igazságtalan személyeskedésére, annyit tudok még tenni,elmondjam, hogy mikor kétszer hetekig ott éltem a Székely földön, akkor helyi parasztoknál laktam, akik a turista társaságtól ezért pénzt kaptak. Remek dolgom volt és megismerhettem életüket közelebbről.
    Valóban, magyarnak tartották magukat és a magyar hagyományokat őrizték, sokkal jobban mint pl. a pestiek. Mindegyiknek a “szép szobában” magyar klasszikus írók könyvei voltak, kórusokban énekeltek magyar dalokat stb.

  • Kedves Jani, annak a sok ezer embernek más dolga nem volt azon a hétvégén? Hm. Persze a párthűség mindent megmagyaráz.
    Talán több sípolóra lett volna szükség, mert a főnökük ugyancsak aljas módon manipulálja a tömegeket. Lesz még ennek böjtje, de a jelek szerint, sajnos már nem érem meg.
    Köszönöm, hogy ennyire értékeli jog- és igazságérzetemet, már mondtam, hogy bányász lánya vagyok! -:)))))))

  • Tüske Zsófia
    2017 július 27
    7:10 de.
    Tőkésnek igen sok ellensége volt, mint általában, minden híres embernek, pláne Romániában.
    Azt tudom, hogy igen jóképű férfi volt, (Montrealban is járt, láttam) az öccse itt élt, aki az itteni Református egyháznál vezető hangadó volt.
    Mi, innen NEM tudunk senkit megítélni, sem elítélni!

  • Leszűrve a jobboldali hozzászólásokat, előfordulhat természetesen olyan esemény, amiért jogszerűen egy nőt inzultálni lehet. Ez szép. Nemrég azért mert ellentmondott Fideszes férjének, most a fütyülésért, holnap azért mert leégett a vacsora. Gondolom Tőkés is teljesen jogszerűen verte a feleségét, biztosan megérdemelte az a “dög”.
    Érdekes az a jog- és igazságérzet, amelyik magyarázatot keres és talál egy nő inzultálására. Persze nem érdekes, hanem undorító.
    Még Bodát se ütném meg, pedig nagyon igyekezett sértegetni engem. Egyszerűen nem fér bele. 🙁

  • m.m.

    Az igazságérzet nincs szoros összefüggésben a szülő foglalkozásával. Neked legalább volt apád. Nekem már gyerekkoromban meghalt, anyám pedig egy tanyasi lány volt egy tíz gyerekes családban.

  • Llanfair

    A te “fejlett igazságérzeted” és hogy mennyire tiszteled a nőket, az időnként abból látszik, ahogy a fórumon Figyelőről vagy Boda Marcsiról beszélsz. Meg abból, hogy te olyan politikusokat védesz, akiknek a pribékjei 2006-ban – többek közt – olyan öreg néniket vertek és rugdostak az utcán, akik még csak nem is fütyültek.. Képmutató!

  • jani
    2017 július 27
    10:12 de.
    szvsz ágyúdörgés jobb lett volna, ügyesen célozva…ha valakinek nincs ennél jobb dolga, mint posványosan hülyeségeket hallgatni literszámra, az tegye…pláne költeni erre két lukas félkrajcárt és a vonaton bumlizni meg a helyi járatokon, majd akármi…

    a kisbürgözdi búcsú sokkal izgalmasabb és ott van ringlischpiel is meg vattacukor és lépesméz, és a szamarak nem ülnek asztalok mögé baromságokat nyeríteni és a többi szmarat piszkálni…

    ugye van ilyen vélemény is, mint az enyém, mert legalább véleményszabaccság legyen addig, amíg a gondolatrendőrséget nem vezetik be

  • A sípoló hölgyet az őt leteperő férfiak nem ütötték meg, legfeljebb a körben álló idősebb nők rángatták meg. Ha egy férfi megüt egy nőt, annak nyoma van. (Mikor én utoljára pofán vágtam valakit (férfit), annak kirepült két foga, eltört több helyen az állkapcsa úgy, hogy össze kellett drótozni, utána egy hónapig szívószállal evett és selypítve beszélt)

  • A jogosan önvédelmező turulok meg cionisták egymásra találtak az utóbbi időben…

  • Drizari
    2017 július 25
    6:55 de.

    A fidesznáci emberkereskedőék a legmocskosabb fajgyűlölő, náci trógerek, szerencséjük hogy a magyarságból faji alapon kirekesztett romák nem követik a kurdok, palesztinok stb. példáját, vagy az egész magyar nép az arab tavasz példáját.

  • Tüske Zsófia

    kedves m.m.,
    nagyon örülök, hogy örömet okoztam a forrásmunkákkal. Tőkés Lászlóról egy csomó első kézből származó információm van, és ezek közül nem az a leggusztustalanabb, hogy többször rajtakapták az irodájában, amikor “egy világi nővel létesített éppen szerelmi kapcsolatot”. A családját még akkor is szinte éhkoppon tartotta, amikor ő az EU romániai parlamenti képviselője volt (csinos fiatal titkárnővel) Ez a képviselőség is megér egy misét, ill. istentiszteletet… amikor Románia Eu csatlakozása előtt 2006-ban Erdélyben utaztunk, meglátogattuk a kibédi református lelkészt (férjem nagymamája kibédi volt és készült ott egy helytörténeti könyv, amit meg akartunk venni) az elmondta, hogy püspök uruk igen komoly kétségeket fogalmazott meg az ország csatlakozással kapcsolatban, mert az EU szerinte nem képviseli kielégítően a keresztény értékrendet. Ehhez képest az első Eu parlamenti képviselő-választáson igen komoly harcot vívott, hogy az RMDSZ képviselői listáján ő kapja az első helyet, holott akkor már meglehetősen erősen támadta az RMDSZ-t Szász Jenő pártja ellenében, de azok nem érték el a választáson a minimális szükséges szavazatot sem. Ugyanebben az időben végigkoldulta Magyarországot is támogatásért, történetesen Esztergomtól kapott komoly összeget, pedig az a város akkor már elég erősen csődközeli helyzetbe jutott Meggyes Tamás nevű briganti polgármestere miatt. Erdélyben azért velünk ellentétben képesek értékén megítélni a saját embereiket, így az ő és Szász Jenő, volt székelyudvarhelyi bukott polgármester ázsiója is igen alacsony, ez utóbbié azóta, amióta kézen-közön eltűntek a Küküllő kiáradásakor a városnak gyűjtött magyarországi támogatások de két fiatal politológus közzétette az ő és felesége vagyonbevallását. Hát azóta kénytelenek vagyunk mi a hátunkon cipelni ezeket a kiváló nemzethy hősöket. Ahogy egy rmdsz-es fiú mondta nekünk: a szemetet átsöpörtük Magyarországra, mi itt már jól vagyunk.

  • Tüske Zsófia

    jani, ne mosdasd a szerecsent, nem lesz attól fehérebb.

  • Tüske Zsófia

    Figyelő kolléganő, kívánok Neked így utólag is boldog születésnapot és jó egészséget, de hidd el, Tőkésnek belső embere a legkevésbé sem olyan jóképű, mint a külseje. Egyrészt abban az időben, amikor Erdélyben élt, azok az emberek, akikkel akkoriban meglehetősen szoros barátságot ápoltunk, ismerték és jól és nem a kalandjai miatt érzett irígység beszélt belőlük. Az utóbbi években meg minket boldogtalanít, így az infók mostanában már itthonról jönnek.

  • Tüske Zsófia
    2017 július 27
    3:53 du.
    Köszönöm a jó kívánságot, de már a szüli-napot el is felejtettem. Ez már így van, ebben a korban!
    Elhiszem, ahogy írtam már Tőkés Lászlóról írottakat! Már írtam erről feljebb.
    Róla, BIll CLinton amerikai elnök jutott eszembe, akit ha tud is róla a világ, milyen nyíltan ” rosszalkodott”, megbocsájtottak neki és elnök maradt az ideje lejártáig!

  • Tüske Zsófia

    Nézd Zsófi. Ha Tőkés tényleg olyan “nagytermészetű” lett volna, akkor a vesztét kívánó ellenségei – hogy bizonyítékuk legyen –
    biztos küldtek volna rá is egy “Mónikát” az “ovális terembe”. Vagy legalábbis lefizették volna valamelyiket, hogy valljon ellene. De az ő “Mónikái” diszkrétek maradtak.

    Nekem az is sántít, hogy “többször rajtakapták az irodájában”. Ha az ő pozíciójában valakit rajtakapnak, akkor életszerűtlen, hogy utána újból-és újból kockáztatja ugyanazt, ugyanott, ugyanazzal.

    Aztán, nem látunk bele senki házasságába. Hallottam olyan hölgyről, aki – ha összevesztek – azzal bűntette férjét, hogy nem szexelt vele. Ha ez elég gyakori, akkor bizony nagy kísértést jelenthet a férfinak, hogy máshol keressen vigaszt. Nem tudom mitől vagy olyan biztos, hogy Tőkés felesége ártatlan az elromlott házasságukban? Szerintem csak elfogult vagy.

  • István Nagy 10:56-os kiegészítései szerint a magyar kormányfő “európai keresztény értéknek” tekintendő. Nem bánnám, ha már ereklyetartóban imádnák…

  • Chris! Léci módosítsd az utolsó mondatot, így:Nem bánnám, ha INKÁBB ereklyetartóban imádnák… Köszi.

  • Llanfair
    2017 július 27
    11:51 de.

    “Leszűrve a jobboldali hozzászólásokat, előfordulhat természetesen olyan esemény, amiért jogszerűen egy nőt inzultálni lehet. Ez szép. Nemrég azért mert ellentmondott Fideszes férjének, most a fütyülésért, holnap azért mert leégett a vacsora. Gondolom Tőkés is teljesen jogszerűen verte a feleségét, biztosan megérdemelte az a “dög”.”

    A felsorolásból kimaradt, hogy azért is megérdemli, ha nem szül gyereket. Ezt annak idején egy fideszes honatya fejtegette a családon belüli erőszak kapcsán.

  • KORDON BLUED
    2017 július 24
    10:04 de.

    Lehet, hogy gázolás volt. Nagyon veszélyesek a vasúti átkelők, pláne olyan helyen, ahol a gyalogosok lerövidítik az utat. Mert pl. annyira életszerűtlenül vannak elhelyezve a fénysorompók.

    Múltkor a férjem ment haza kismotorral, és elkapta a vonatból kiálló vas a motor végét, ami ripityára tört. A kollegája ott állt mellette, de szerencsére semmi baja nem lett, mert valami sugallat hatására odébbment fél métert. Nemrégiben egy ismerősünket halálra gázolta ugyanígy a vonat, a biciklijével próbált átkelni.

    Végül a legértelmetlenebb baleset a férjem egy kollegájával történt az idén, bár ez nem vonat. Alkoholista lévén, a mínusz húsz fokos fagyban felelőtlenül elindult hazafelé a munka utáni kocsmázásból. Verekedés vagy elesés miatt, máig nem derült ki, elvesztette az eszméletét az útban, és bár nem halt meg, de súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, mire rátaláltak. A rendőrök találták meg a telefonja alapján, a családja bejelentésére. Két ujja maradt összesen a kezén és lábán. A többi lefagyott, illetve amputálták. Szakmája nincs, a gyárban rakodómunkás volt, ezt sajnos elfelejtheti most már.

  • Tüske Zsófia
    2017 július 27
    3:44 du.

    Ne aggódj, szemétből jut mindkét oldalnak! Hány mszp-sről derült már ki, hogy prostizott, illetve van házasságon kívüli kapcsolata, gyereke.

    Illetve van akiről nem merik megírni, de azért informálisan terjed.

  • Drizari
    2017 július 25
    6:55 de.

    Volt egy csángó ismerősöm, az mindig fordította, hogy a román vagy román cigány napszámosok hogy szidják a magyar gazdákat.

    Dolgoztak vele romániai magyar cigányok is, hát nem volt túl jó véleménnyel róluk. Lopással és lustasággal vádolta őket, nem egészen alaptalanul. Szegény ismerősöm már nem él, alkoholizmusban halt meg a negyvenes éveiben.

  • Llanfair
    2017 július 27
    11:51 de.

    Mint már írtam, nem meglepő számomra néhányak reakciója, és bár sosem gondoltam hogy az effajta gondolkodás és viselkedés oldalfüggő lenne, azért valami módon mégis meglep, hogy csupa, magát jobboldaliként aposztrofáló, “népnemzetimélymagyarkeresztény” nyilatkozik meg így – de nem baj, majd keresztet vet és meggyónja vasárnap!
    A “nem szülő, vagy nem eleget szülő” nőket ostorozó Varga István fideszes képviselő szavaitól ugyanúgy nem határolódott el a saját pártja, annak meghatározó tisztségviselői főleg nem, miként a vakkomondoros eset után sem siettek egyértelművé tenni Balogh József számára, hogy coki,aki ennyire nem tud és nem is akar uralkodni magán annak itt nincs hely. Azt már gondolom, nem is értékeljük, hogy mennyi és milyen bekiabálások tarkítják és keserítik meg a parlamentben a képviselőnők mindennapjait tisztelt kollégáik azaz a teremtés koronái részéről, mert az már szinte lerágott csont, és unalmas is!
    Alig néhány hete egy nagyjából 50 kilós fiatal újságírónőt vegzált, és rángatott ki az épületből egy nyilvánosan meghirdetett rendezvény alkalmával a fideszes, kerületi főpotentát, miután a sajtós feladatát végezve szeretett volna beülni a rendezvényre! Ez azonban bárkinek módjában volt, csak neki nem. Miért? Csak! Ez Ilyen egyszerű, miként az is, hogy az elkövető sürgősen eltűnt, mire a rendőrők a helyszínre értek, napokig “nem tudták beazonosítani ki is lehetett” majd utólag letagadta, nem ismerte el a tettét. Hallott valaki valami elnézést ill. bocsánatkérést a vezető kormánypárt prominenseitől, úgy általában az eklézsia nevében? Nem ők voltak, ott sem voltak, nem az ő asztaluk, sajnálatos, de nincs rálátásuk sem ráhatásuk minden ilyen eseményre stb stb – nincs elhatárolódás, tehát szabad a vásár, csináljátok csak minél nagyobb legyen a botrány, a felháborodás, aztán mi persze mossuk kezeinket, ha mégis ránk verik a balhét!
    A tusványosi esetről eszembe jut egy szintén pár hete történt eemény, amikor a városligeti építkezésről szeretett volna fogatni egy TV stáb. A riporternő a nem épp barátságos elhajtásra bemutatkozott, hogy ki ő, mit és miért szeretne itt csinálni, mellesleg ez közterület,joguk van itt tartózkodni,stb mire a biztonsági őr lazán közölte “úgy jöjjenek beljebb, hogy ő nem fél megütni egy nőt” eközben serényen lökdöste az operatőr kollégát, és mit ne mondjak őt sem ismerte senki, nem is tudják ki bízta meg, természetesen nem az ő emberük,senki nem vállalta fel,bár a pasin egy akármilyen securitys mellény volt! Szóval ez mind belefér, hát elvégre sem az újságírónőket (Halász Júlia és Benyó Rita) nem érte tettlegesség – a verbális fenyegetőzés meg “nem ér”, mint ahogyan a tusványosi eset kárvallottját sem érte tettlegesség, mindössze, ahogy Jani írta:

    ” A sípoló hölgyet az őt leteperő férfiak nem ütötték meg, legfeljebb a körben álló idősebb nők rángatták meg…. ”

    Tehát minden rendben, ez belefér, a hölgy örüljön, hogy a “férfiak nem ütötték meg” – mert akár meg is tehették volna, hisz a több ezer résztvevő közül senki nem azért vonatozott, és pirította magát órákig a tűző napon, hogy ennek az egyetlen hölgynek a sípolását hallgassa! Hát tökre igaza van-nem ? Kik ezek az ősgyökerek? Honnan jönnek és milyen alapon fenyegetnek bárkit, aki vélhetőleg másként gondolkodik, mint azt ők megengednék? Vagy tényleg igaz a mondás, hogy fejétől bűzlik a hal?

  • Besancon Ezek az osgyokerek mindig ott voltak, de nem mertek csinalni, mert nem kozuluk kerultek ki a vezetok. Most szabad a vasar. Latod, jani szerint ha szamonkerem Figyelo ellenmondasait, az olyan, mintha rangatnam a hajat. Nem elismerni semmit, nevetseges “ervekkel” a masikat tamadni.Erdekesen eltorzultak a felfogasok, de az a baj, hogy viruskent terjed a vilagban. Megint a primitiv eroszak a nyero. Az ember is csak egy allat, hiaba hiszi magat tobbnek. Az a nehany aki tovabbfejlodott, az kipusztitasra iteltetett.

  • Tüske Zsófia

    jani, felőlem te úgy mosdatod Tőkést, ahogy akarod, de én azoktól hallottam a róla szóló történeteket, akik közvetlen munkatársai voltak. És akikhez a tökös szerencsétlen, megalázott és nélkülözésre kényszerített felesége védelemért ment volna, de a magánügyekbe való be nem avatkozás miatt nem kapta meg azt. Erdély nem Washington, csak szólok. Közép-Európában lehet visszaélni a tekintéllyel és még az is elképzelhető, hogy egy magamagát minden szabályon felülállónak gondolt egyén tartósan azt teheti, ami a számára kellemes.

  • hazai lámpa Lehet, hogy nem öngyilkosság volt. Ez nem változtat azon, hogy nagyon sok az öngyilkosság Magyarországon, de a társadalom szinte semmit nem tesz ellene. Az eutanáziát azt ellenzik, de az öngyilkosságoknál maximum szidják a halottat, mert megáll miatta a forgalom. Nem jó ez így.

  • Tüske Zsófia

    lámpa, egyrészt nem aggódom, tudom, hogy szeméttel a baloldal is tele van. Egy a különbség, ott nincs álszent szemforgatás, meg a keresztény értékekre való folyamatos hivatkozást.
    Másrészt azért ne vonjuk egy kalap alá egy “istentelen” baloldali házasságtörőt egy református püspökkel, akinek életvezetésére Pál világos parancsot adott:

    “Éppen azért a püspöknek feddhetetlennek, egyszer nősült férfinak, józannak, megfontoltnak, tisztességesnek, vendégszeretőnek, tanításra alkalmasnak kell lennie. Nem iszákosnak és verekedőnek, hanem szelídnek, nem viszálykodónak és kapzsinak, hanem olyannak, aki házát jól vezeti, fiait engedelmességben és mindenképpen tisztességben tartja, hiszen aki a maga házát nem tudja vezetni, hogy tudná gondját viselni Isten egyházának? Ne legyen újonnan megtért ember, nehogy felfuvalkodjék, és ugyanaz az ítélet érje, mint az ördögöt. A kívül levőktől is jó tanúságot kell kapnia, nehogy gyalázatba és az ördög kelepcéjébe essék.” Tim.1, 3.2-

    “Valójában azt írtam nektek, hogy ne érintkezzetek azzal, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi, bálványimádó vagy átkozódó, részeges vagy rabló; az ilyennel még csak ne is étkezzetek együtt. Mert talán rám tartozik, hogy a kívüllevők felett ítélkezem? Nem azok fölött ítélkeztek-e ti is, akik belül vannak? A kívüllevőket pedig Isten fogja megítélni. Vessétek ki a gonoszt magatok közül!”

  • Llanfair
    2017 július 29
    4:28 de.

    A társadalom sokat tesz érte, ugyanis a pszichológusok kezdtek népszerűek lenni a rendszerváltás után.

    Az egy más kérdés, hogy a magyar kormányok mindig is alulfizették az egészségügyet, ezen belül a mentális betegségek megelőzését! Sőt, a ballibek még a Lipótmezőt is bezáratták, pedig azt egy szakember se támogatta orvosilag, legalábbis én ilyet nem olvastam.

    Az is más kérdés, hogy a fidesz nem a humánus meggyőződésről híres, de náluk is biztos ugyanannyi alkoholista van meg egyéb lelki zavaros, mint a másik oldalon.

  • Hazai lampa A lelkibetegseg nem oldalfuggo. A Lipot bezarasa jogos volt, korszerutlen alkalmatlan epulet. A hiba az a koncepcio volt, hogy Robert kivaltja. Egyertelmu volt, hogy nem. A többi elmeosztály is kritikán aluli szinten van, Budapest összes intézetét ismerem (mielőtt „barátaim felkapják a fejüket, mentőztem). Kellett es kellene egy vagy több modern elmekorhaz. Szerintem van, lassan korbe is keritik, de kellene bele egy kisebb is. Keveset tesz a tarsadalom ellene, mert minden beteget megvetessel kezel, legyen az alkoholista, kabszeres, vallasi megszallott, játékfüggő vagy a szuletesenel fogva hatranyos helyzetű. De sorolhatnám. A pszichológusok már csak a betegség kialakulása után lépnek be, és sajnos kis hatékonysággal dolgoznak. Az elmebetegeknek ritkán van betegség tudatuk, így szinte gyógyíthatatlanok. Csak én tudok három olyan öngyilkosságról, amikor amatőr létemre láttam a bajt, futottam fűhöz-fához, de egyszerűen lehülyéztek. Mikor megtörtént az öngyilkosság, akkor forgatták a szemeiket, ki gondolta volna? Én [email protected] meg, de nem hallgattatok rám. A társadalom szinte semmit nem tesz a lelki betegségek ellen, szükségtelen rossznak tartja, és boldog, ha a halállal megszűnik a gond. Itt a megelőzés lenne a lényeg, az egymásra figyelés, a másik meghallgatása, és a betegség elismerése. Egy magányos embert nem tud meggyógyítani egy orvos, és magányos az ember egy hatalmas családban is lehet.
    Nagyon keveset teszünk embertársainkért, én így látom. Azért az sem lehet véletlen, hogy a Parlamentet nem lehet vizsgálni. A vak komondorosok, Deutsch, Szanyi, Pálffy mind alkalmatlanok munkájuk elvégzésére, nem véletlenül nem szavazták meg a képviselők elmevizsgálatát. Tudom, sok visszaélés lenne, de nem megoldás, hogy például nálunk egy totál alkoholista beteg ember a magyar nagykövet. Vagy jelzésértékű?

  • Tűske Zsófi

    “Presbiter ellen vádat ne fogadj el, hanem csak két vagy három tanúbizonyságra.” /1. Timóteus 5:19/

    Akár pozitív, akár negatív előjellel, amit kíván az ember, azt könnyebben elhiszi. Pl. néhány sorral feljebb itt a Fórumon is vannak, akik a tusványosi előadáson felvett videó felvételen “látni vélték”, hogy a sípoló nőt megütötték és már lincselést is vizionáltak. Holott, éppen ők a gyűlölettől elvakultak.

    Nem azon múlik, hogy “Erdély nem Washington”. Ha Isten valakit le akar leplezni(Schmitt Pál), akkor van rá hatalma. Valamiért egyelőre úgy látja, hogy Tőkés nem érdemli meg.

  • Jani!

    Szerintem ne hivatkozz Istenre – valamiért te nem látod úgy hogy Tőkés megérdemelné, de ha netán mégis Istentől függne, csak szólok, hogy megadta a jelet!

    https://www.libri.hu/konyv/andrassew_ivan.ne-vigy-minket-a-kisertesbe.html

  • Besancon Úgy gondolom, hogy egyetlen Fideszes sem tehet észrevételt jóváhagyás nélkül, tehát minden képviselőjük megnyilvánulása a vezetőség (Orbán, Habony,) megnyilvánulása. Ki van osztva ügyesen, ki mit és mikor mondjon. Ha tévednek és túllőnek a célon, akkor egy darabig háttérbe teszik. Mint régebben a nyafogos ügynökivadékot, vagy nemrég a lopott vagyon mutogatását túlzásba vívő polgármestert. A Fideszben nincsenek véletlenek, csak legfeljebb rosszul mérték fel a helyzetet.

  • Besancon

    “..ha netán mégis Istentől függne, csak szólok, hogy megadta a jelet!..”

    Hogyan adott jelet? Kigyulladt Llanfair fejében a vészcsengő? Úgy sem hiszem el. 🙂

  • jani Kedves jani. Nem tudom, hogy kerültem megint elő, látom nem tudsz nélkülem élni. Néhány kérdés. Honnan tudod, hogy az Isten nem ad nekem több választ mint Neked? Miből gondolod, hogy Téged jobban szeret, tudomásom szerint, Isten mindenkit egyformán szeret. Az is érdekelne, miből gondolod, hogy számít az, hogy mit hiszel? Tudod, még irigyelhetnélek is, mert Te azt csinálsz amit akarsz, elmész utána egy paphoz, bemószerolod magad, és minden megbocsájtva. Én ebben nem hiszek, nekem úgy kell élni, hogy el tudjak számolni a lelkiismeretemmel. Ha körülnézek, úgy látom elég jó helyen vagyunk Isten szívében, ezen a Te véleményed semmit sem változtat. Tehát bizony elképzelhető, hogy nekem megsúgja ki a [email protected] ember. Te meg vagy elhiszed vagy nem. 🙂

  • Llanfair

    Mivel nem látok benned őszinte érdeklődést a Biblia iránt, nem vagyok biztos, hogy jól teszem, hogy válaszolok az ostobaságaidra. Viszont, más olvasók miatt mégis megteszem.

    A kijelentésekről: “Aki ismeri az én parancsaimat és betartja, az szeret engem. Azt szereti az én Atyám, én is szeretem, és annak kijelentem magam.” /Ján.14,21/

  • Kedves Jani, valahogy nem vágod a dolgokat,úgy tűnik nem értesz az égvilágon semmit!
    Neked valószínű LIanfair a “nünükéd” mert úgy teszel mint az a bizonyos Móricka – neki is mindenről ugyanaz az egy dolog jut eszébe! Mondd már, hogy a fenébe jön ide L. amikor egy Tőkés életével(előéletével)foglalkozó könyvre hívtam fel a figyelmedet a fenti linkkel?
    Tüske Zs. hivatkozásait, infóit ugyanis elvetetted egy magasabb szempontra azaz az “Isteni leleplezésre” hivatkozva – hát erre küldtem én a linket, úgy is mint “Isten jóváhagyását” Érthető? Hogy jön ide L.”vészcsengője”?

  • Besancon

    Te általában azt nem érted, amit nem akarsz érteni, máskor pedig azt is érted, amit csak vizionálsz. Úgy jött a képbe Llanfair, ahogy én, a ti egymás közti párbeszédeteitekbe. Ha kívánod, idézlek benneteket.

    Egyébként, aki ismer benneteket, rájön, hogy Tőkésnek miért volt az a “furcsa” szokása, hogy inkább írásban érintkezett a feleségével. Az írást nehezebb letagadni. 🙂 🙂

  • Besancon

    Sem Túske Zsófi, sem Andresew nem írt semmi olyan infót, amit ne lehetne így is – úgy is értelmezni. Mivel Tőkés elvből nem adott ki belső infókat a családról, a feleség egyoldalú vádjai alapján nehéz a kapcsolatukról objektív képet kapni.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.