Gumicsont vagy orbánjugend?

2017 június 16 8:31 de.161 hozzászólás

Kis késéssel, de csak most olvastam, hogy a keresztényi humánumáról oly nagy ismertséget szerzett kormányzat legfőbb iskolafelügyeleti vízfejéből a meleg hatására újabb gőzpamacs emelkedett az ég felé. Ezúttal lőteret vizionálva az iskolákba. Mert az biztosan kell majd, mint egy falat kenyér. Sőt! Jobban. Mert a kenyér nem fontos. Ha lőni is lehet.

moms-teaching-daughter-to-shoot-cropped1

Egyben azt is lemérhetjük, hogy az orbanista oktatáspolitikában a trágya átforgatási ideje négy-öt év körüli nagy-ciklusokban zajlik. Úgy nagyjából. A középiskolások alakiztatásának nagyszerű ötlete ugyanis 2012-ben volt áprilisi tréfapótlék. Valószínűleg szintén a végtelenül demokratikus humánum jegyében. Amelynek volt egy kis utózöngéje 2013-ban. Annak kapcsán is előszedve az iskolai milícia nagyszerű ötletét, hogy már az iskolai besúgó-hálózat kiépítésének árnyéka is előbukkant a sötétségből. Ám most, a jelek szerint valakiben megint felágaskodott az ifjúgárdista emlékek romantikája. Elfeledve, hogy számára valószínűleg csak azért romantikus a kép, mert akkor fiatal volt. Mostanra meg egy vén marha lett. Esetleg marháné. Akinek talán már remeg a kezében a fegyver. Így a mostani ifjúságot szeretné buzerálni kicsit az éppen aktuális alakuló téren. Leánykori nevén buzerplatz-on.

Illetve lőtéren. Ami tényleg lehet nagyon fontos. Ha nem is egészen világos, hogy mi a fenének. Mert az szinte biztos, hogy az iskoláknak nem a lőtér hiánya a legnagyobb problémája. Ahogy az országnak sem a „kisfaluba nagystadiont” mozgalom hiányzik a legjobban. Ellenben lehet, hogy a kettőnek mégis lehet némi kapcsolata. A történelem már többször bebizonyította, hogy a stadionok gyepszőnyege gyorsan felissza a vért. Valamint, ha ápolni nem is ápol, de sokáig eltakarhat egy-egy tömegsírt. Amelyhez ugyebár halottak is kellenek. Miközben azt is tudjuk, hogy a stadionok egyfajta koncentrációs pontként, gyűjtőtáborként is funkcionáltak helyenként. Az ilyen szerepváltáshoz pedig mégis csak kell kiszolgáló személyzet. Azt pedig már a harmadik birodalom is bebizonyította, hogy legplasztikusabban a gyermekek fejébe lehet beleplántálni azokat a gondolatokat, amelyek aztán mélyre beszivárogva biztosítják a feltétlen, fegyveres hűséget. Annyira, hogy magas egyházi méltóság is lehetett olyan, akinek még kinevezésekor sem esett ki annyi sem a száján, hogy „bocs, megvezetett gyermek voltam”. Vagy csak elkerülte ez a pápai nyilatkozat a figyelmemet. S akkor itt, és most megkövetem Joseph Aloisius Ratzingert.

De talán mégsem a belső ellenzék várható megerősödése miatt kell annyi stadion. S talán nem a nemzeti ifjúgárdisták (hívják majd őket hivatalosan akárhogy) miatt kell majd a lőtér az iskolákba. Talán nem. Akkor az ötlet bedobása nem több, mint egy minta a kormány ócska gumicsont-készletéből. Vagy ki tudja. Elvégre a majdani önkéntes szabadcsapatokba is kell majd az utánpótlás. Aminek nem mond ellent, hogy azóta a küzdősportokkal foglalkozók számba vétele is megkezdődött.

161 hozzászólás

  • na az mar igen…………..lodozes,granat hajigalas,kozelharc,stb-stb………….epul szepul az Orban Jugend.
    a fuhrer buszke less…………….

  • Talán inkább gumicsont. A vásári mutatványos céllövöldéket pótolnák. A külön szakköri körülmények között működtetett lövészet “eszközei” légfegyverek lesznek, azok közül jobbára légpuska. Ezek engedély és regisztráció nélkül ma is vásárolhatók bárki számára a fegyverboltokban. Tárolásukhoz elég egy szertári szekrény. Hatótávolságuk (pontos célzásra) 10 méter. Elviekben nem gond kijelölni egy 6 x 15 méteres “lőteret”, ahol céllövöldözhetnének az erre vállalkozó gyerekek.

    Talán inkább arról van szó, hogy mégis sokba kerülne kiépíteni és működtetni a tervbe vett 179 lőteret, ahol valódi, az élet kioltására alkalmas lőfegyverekkel lehetne “pufogtatni”.

  • barlev
    2017 június 16
    9:08 de.

    Akkor nálatok mire tanítják a gyerekeket? Vatta cukor hajigálásra?

  • Nehéz ügy.

    Mert ugye romlik a közbiztonság, és a rendszerváltás óta sajnos megjelentek az iskolában a fegyveres ámokfutók, ami azelőtt ismeretlen volt idehaza, lsd. pécsi egyetem.

    De ugye a fidesz eddig a lovaglóoktatást hajtotta, mint magyar hagyományt, arról azóta nagy csönd van, kb. három iskolában bevezethették. A ballibek mániája az úszásoktatás volt, megfelelő tanerő nélkül, azért ezt tegyük hozzá.

    Szóval az iskolák terén 30 éve a fejetlen ötletelés megy, ez egy nagy szégyene a magyar kormányoknak, az összesnek. Ezen a lövészoktatás sem tud sokat rontani, mert sajnos az a helyzet, hogy a magyar gyerekek már amúgyis össze vannak zavarodva, és agresszív politikusokat látnak!
    Volt itt régebben sokáig sorkötelezettség, munkásőrség stb., és akkor a fiúk úgyis tanultak lőni, és nem volt semmi baj (sajnálatos balesetek, öngyilkosságok, verekedések sajnos voltak), mert kiegyensúlyozottabbak voltak az emberek.

    Újdonság lenne, hogy a lányok is ebben résztvennének, és lehet, hogy ez agresszivitást váltana ki belőlük. A kosárlabdát és a focit is nagyon durván játsszák a lányok, tisztelet a kivételnek. Szóval a lövészet mellé nagyon hiányzik ellenpárként a női testmozgás az iskolákból, ez szintén több évtizedes probléma!

    Szóval ebben a politikai helyzetben én nem támogatnám ezt a fajta sportot vagy a küzdősportokat, de amúgy nem rossz ötlet.
    De fontosabb lenne a mindennapos testnevelés eltörlése, és a lósport és iskolai úszás támogatása még fontosabb lenne!

    Ugye ezeket lesz.rja a jelenlegi ellenzék, de várható, hogy a lövészet ellen csatasorba állnak hosszú, tömött sorokban .. !!

  • A cikk iroja Mr.Symai, talan altato-pirulat szedett amit az Eszak Koreai igazsagszolgaltato szervek adtak annak a szegeny amerikai diaknak aki 15 honapos coma-ba esett.

    Vagy talan meg altatonelkul is rem-almai voltak.
    De a kifejezesei inkabb hatbozongatonak tunik.
    De valojaban miert ?
    Nem lenne kepes erthetobb es emberibbhez hasonloan tenni megjegyzeseit? Igazan csodallom.

    Ez az iro aki a : “… Koztarsasagnelkulli koztarsasagi elnok”-rol ista cikket elobbiekben.

    Ma ismetelten mint a;
    “..iskolafelugyeleti vizfejebol a meleg hatasara ujjabb gozpamacs emelkedett az eg fele..”

    es a;
    “..a stadionok gyepszonyege gyorsan felissza a vert…” es; “…sokaig eltakarhat egy tomegsirt…”

    S mi koze mindazon rem-almok leirasaihoz a volt papa ?
    Ha szegyenito sorokat ohajtana a papara, vagy vallasara irni, nem talalna aktualisabb alanyokat es kifejezeseket ?

    De a valosag az hogy gyerekek szeretnek lovoldozni meg a jatek fegyverekkel is.
    Termeszetes lehetne annak eredete a fiuk biologiai novekedese altal, vagy nem, de az a valosag.

    S amint koraik fejlodesevel az igazi lofegyverket is kedvelik, hat persze nem az utcakon, hanem megfelelo felogyeletek alatt es oktatasok kozepette szukseges azt lehetove tenni szamukra.

    S arra celra vannak a “lovoldek”. Igen, mind az legalis ,torvenyes uzleti mukodesek. Hasonloan mint a kupik is.

    Jovahagyhatonak velne azt mindenki vagy nem, de a valosag hogy mind azok letezznek.

    Aki “erkolcs-csoszt” ohajt jatszani , azok azt mind elitelik. Persze az nem valtoztaja a valosagokat, sem az atlag emberi ohajokat.

    Tehat meglatasok hogy Mr. Symainak szuksege lenne “leszalni magas lovarol” es probalna realista lenni.

    De legalabb is hasznalni magyarnyelvi kifejezeseket amiknek leheto ertelmei is leteznek. Nem csak a rem-almok
    magyarazaihoz hasonlosagok.

    Persze hogy barmi “loterek” az allam-akciok, az adofizetok penzebol, mind az elfogadhatatlannak kellene lenni az adofizeto lakosssag altal.

    A “loterek” mint minden mas uzleti-akciok csupan a magan vallalkozasok altal, amik persze fizetnek adot az allamnak es a helyi kormanyszerveknek.

    Tehat csupan egy kis normalis gondolkodasmod es ertelem szukseges mind-ahoz. S akkor nem tunik oly remletesnek mint ahogy Mr. Symai leirta a sjat velemenyeit.

    Nem szukseges senkinek raketa0tudosnak lenni ahoz,csupan egy kis jo-akarat, s minden maskent lessz !

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 június 16
    9:08 de.
    Jobb lett volna, ha meg se nyikkansz , a Ti gyerekeitek már az ovodában tanulják az Uzi szétszedését és összerakását, azon kívül nálatok még a a nők is sorkötelesek, ahhoz képest hogy, nekünk csak önkéntes zsoldos operetthadsereg dukálhat, meg az itt rejtőzködő civilruhás Mossad!

  • ORSOS ELEMER sorasihoz a BARLEV-hez adottakra;

    Nem hinnem hogy Elemer nem lehetne tudatban az Izrael nemzetvedelmi szuksegletei es korulmenyeivel.

    Probalaj azokat hasonlatossagokba venni, akkor majd erthetobbe tunik mind az Elemernek !

  • A cikkel kozolt kepen nem ugy tunik hogy a mama kislenyaval egy jatek, vagy leg-pisztollyal lonek. S miert lenne szukseges a ful-vedo ahoz.

    De velenm hogy az a kislaeny egy kicsit tul-fiatal a lofegyver kezelesere. Az igazan tulzasos.

    S volt tobb halaols esetek a tul-fiatalok eseteben lonni, mert nincsen eleg erejuk a fegyver-visszalokeset megfeleloen felfogni.
    Az nem kevesebb mint 12 eveskortol a fiuk eseten, sokkal kesobb a leanyoknal.

  • Hát,. nem baj, ha egy gyerek tudja használni a fegyvert. Nem lenne annyi baleset. Persze, Magyarországon nem lehet csak úgy fegyvert venni az üzletbe, mint Észak Amerikában.
    Ezen felül, tudom, hogy a fiúkban hatalmas érdeklődés van a lövés iránt. Fiam, kitűnő lövőnek bizonyult, mikor diákkorában tagja volta a helyi air kadet társaságnak.

  • Bendeguz79,

    az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztése (a kitűzött cél: szolgálatban álló húszezer kiképzett tartalékos, a többi pihen ill. dolgozik a munkahelyén) miatt a kormány kiépít 179 lőteret, erre a célra biztosított 27 milliárd forintot. Ezek a lőterek állami kezelésűek lesznek, adófizetői pénzekből.

    Van külön magánlőtér is, összesen 23. Ezek működnek tovább.

    Ez az iskolai meg céllövölde lesz légpuskákkal, csak nem hurkapálcikás művirágokra fognak lődözni a gyerekek, hanem kör céltáblákra.

  • A cikkhez még annyit írnék, hogy SOHA ne legyen nagyobb problémája a magyaroknak, mint a diákok céllövés gyakorlata.
    Szerintem, a fasizmus ördögét látják még mindig egyesek az egész életükben, mindenben.

  • Drizari
    2017 június 16
    11:58 de.

    “Ez az iskolai meg céllövölde lesz légpuskákkal, csak nem hurkapálcikás művirágokra fognak lődözni a gyerekek, hanem kör céltáblákra.”

    Ehhez képest a szerző már hullahegyeket vizionált a cikkben, mintha éleslövészetről lenne szó! Különben annyiban igaza van, hogy fölkészül a legrosszabbra is, legfeljebb nem úgy lesz.

  • Ennyi marhaságot elég ritkán ír össze szerző.De most sikerült! Olyan dolgokat képzelődik másoknak , amiket társai már régen megcsináltak,de most szeretné másoknak a nyakába varrni.
    Eh! erre nem is érdemes többet reagálni.
    Nem nagyon elégedett üdvözlettel.

  • Ha egy színdarab elején a falon lóg egy puska – mondja a mondás – akkor az biztos, hogy a végén el fog sülni…

    Szerintem – és az itteni tapasztalataim szerint – egy rendes matek-fizika oktatás többet érne. De én ehhez nem értek…

  • Figyelő,Orsós,Tóth!

    teljesen igazatok van,amúgy nem Orbán fejéből pattant ki a dolog,meg ugye itt is lehet lövészetet tanulni(sport!!)arról már nem is beszélve,hogy itthon erősen korlátozott a fegyverviselés,
    meg más országokban szokás (kiskorú migráns gyerekek…)fegyvert adni gyerekek kezébe,aztán ez nem Izrael,ahol még a nők is hadkötelesek….
    Na úgy ahogy van ,megint egy felesleges,értelmetlen cikk….!!!

  • DRAZIRI soraira;

    Minden varos rendorsegeinknek es a Sheriffeknek van mindenutt u.n. tartlakos, ill.ideiglenes segitoik.
    Akiket csak a szuksegletek eset alkalmaznak.
    S mindnek vannak a sajat “lo-oalyai”.
    Probalajak azt nekem mondani hogy az ma ottan ujdonsag lenne?

    De miert az 179 allami epitesu lopalya?
    Biztos vagyok abban hogy ottan is minden varos rendorsegeinek vannak a sajat lopalyaik ahol azok gyakorlatoznak.

    velem , hogy ez is nem mas egy szelsoseges propaganda marhasag ! Felemloteni a lakossagot !

  • TOTH PETER irta;

    “Ennyi marhasagot ritkan irt ossze a szerzo”

    Uram, vewgye magat szerencsessnek hogy nem olvasta mind a szerzo mas cikkeit !

    En tobbszor csodalkoztal hogy talan komukus ohlytott volna lenni.
    Sajnos semmi vicceset nem irt soha.

  • Egy hozzadando megjegyzest HA az a kisleny talan leg- vagy jatek pisztojjal lovoldozik.

    Nagyon sokkan vesztettek eleteiket a jatek vagy leg-pisztoly hasznalataval.
    Mertikor a rendor azt latja valakire celozva es azt nem dobja rogton a foldre, az sokak eleteb kerult.
    Mert a rendor nem vacingel hogy lehetne az valodi vagy csak jatek vegy leg-pisztoly.
    Persze a jatek pisztoly csove piros-ra van festve. De agyerekek azt eltavolitjak valonak latszani. S am igazan valonak tunik mind.
    Minden szulo emlekezne arra !!!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 június 16
    2:10 du.

    “Ha egy színdarab elején a falon lóg egy puska – mondja a mondás – akkor az biztos, hogy a végén el fog sülni…”

    Nagyon, nagyon jó ez a példa, de én aktualizálnám: ha Európa szinpadára özönlenek a hivatlan migránsok, akiknek nagy része kiképzett alvó terrorista, akkor Európa végigdühöngése után a nyugati kipróbálások kudarcának eredményeként hozzánk is ide érhetnek, ezért nem árt kellő alázattal, felkészülten fogadni őket! Bizony, bizony, jobb félni mint megijedni, annak ellenére, hogy ez a miviktorunknak jutott az eszébe!

  • Amúgy,ha Soros,a libsi,szoci “hazafiak” no meg Brüsszel igyekezete következtében szétvernék….(?)a kerítést,bizony
    nagyon hasznos lenne,ha a magyar gyerekek lőni tudnának a migránsokra,terroristákra….,de ugye amíg Orbán a miniszterelnök,addig erre nem kerül sor,szerencsére!

  • Alma!

    Egyébként nem kell izgulni,ma is tanítanak fizikát,matematikát
    az iskolákban,meg szerencsére erkölcstan is van több helyen…!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi, az elõbb ciánnal gyilkolt volna, most pedig Magyar gyerekkel lövetne migránst. Milyen mélységekbe süllyedt Maga??

  • Orsós Elemér

    Az ilusztráción látható gondoskodó édesanya mintha Jeriko tipusu pisztollyal tanítaná gyermekének még idejében a jogos önvédelmet ugyanazok ellen akik nemsokára nálunk is okozhatnak még kellemetlen évszázadokat, ha nem készülünk az illő fogadásukra.

  • Bendeguz79
    2017 június 16
    4:12 du.

    Nem, nincs a rendőrségnek városonként lőtere. Egy évben kétszer lőnek gyakorlaton 5 darab lőszerrel, azaz évente tízszer sütik el a szolgálati fegyvereiket. Ez 440 ezer darab lőszer.

    Ezek az állami lőterek a HONVÉDSÉG részére épülnek majd, akikhez tartoznak a leendő önkéntes tartalékosok. Ezek a tartalékosok katonai esküt tesznek és katonai gyalogsági kiképzést kapnak, majd a munkavégzésük mellett fognak teljesíteni kéthetes vagy egy hónapos katonai szolgálatot. Ha egy hónapig kell szolgálatban 20 ezer önkéntes tartalékos, akkor a teljes várható állományi létszámuk összesen 240 ezer fő lesz. Ez majdnem annyi létszámában, mint volt a néphadsereg sorkatonai állománya.

  • Ciánnal (06.16, 4:49) most nem megy … ; tanítsuk meg inkább gyermekeinket lőni! (Hogy pár év múlva egymást lövik? Na és?) –

    Ez aztán a keresztény felebaráti szeretet! – Keresem a tíz parancsolatban (Tízparancsolat), hol található gyilkosságra való felbujtás, de nem találom.
    Esetleg már a tíz parancsolat (Tízparancsolat) is törvénybe iktatva – visszamenőleg!!! – hatályon kívül helyeztetett a nemzeti szotyialista, félművelt, disznóólszagú gumicsizmás, bugris nemzetvezetőnk által vezetett maffia által?
    2018 nagy kérdése: Szotyola vagy kultúra? (2010-ben, 2014-ben is ezt kérdeztem, de …)

    “Oszt jó napot!”

  • DRAZIRI soraira;

    Nem ertem mi celbol kuldte a leg-pisztoly hirdeteset ?

    En az USA-ban elek. Minden fegyverek vasarolhatok szabadon az uzletekben.

    Tudom hogy maguknak ottan ez nehezen megy a fejukbe de az emberi szbadsag mindenki szamara nem jelenmti azt hogy csupan az allamnak van joga a fegyvertrtasra.
    Sot az allamnak nincsen, csupan az eloirt kotelessege a kozbiztonsag es a nemzet vedelme.

    Minden geyen joga a fegyverviselsre az tortenelmi alapveto jog.
    Az megy vissza nemzet, ill. a foldresz lakositasara.
    Maskulomben talan nem igen lehetunk volna szabad es fuggetlen nemzet a kezdettol.

    De a fegyvertatas joga az igen jelentos es hasznos is gyakran.
    Pl. ket napja ket gyilkos meglepett egy Gerogiai bortonbol megoltek ket borton-ort.
    Szokesuk latt elraboltak egy oreg hazaspart. Amint uzemanyagbol kifogytak ,elprobaltak rabolni egy masikat, de annak fegyvere volt a nadragszijjaban. Tehat a gyikosok ma zar-alatt vannak . Nem gyilkolnak tovabb masokat.
    Sok esetekben mukodott az naponta mindengele.
    Franciaban, Nemetben, Anfliaban, Norvegiaban az nem tortenhetett, s a gyilkosok sikereskedtek amint ohajtottak.

    Nem kedvelem a lofegyverket. En vagyok az aki hangosan hirdeti hogy lovegyverek tervezve, keszitve vannak csupan emberi lenyeket vagy allatokat megolni.
    De a szomoru valosag hogy a bunozok azt nem veszik figyelembe.

    S nem voltak az os-magyarok felfegyverezve? Persze akkor az csak kard es nyil volt. De fegyverzettek voltak.

    Ma a vilag sokkal veszeluesebb, es eroszakosabb. Tehay miert ne ?

  • Kerem mindenki ha kepesek adjanak teljes, ertelmes beszamolot hogy MI az az aggodalom a legpisztolyok es leg-puskak eseten ?

    Mikor a fiatal srac voltam azunokatestveremmel volt leg-puskank, ill. CO2 toltesu puskaank, az amiklor Rakosi volt a magasztalt uralkodo.
    Az persze jateknak volt veve meg akkor is.
    Ha kozelrol valakit a szmebe lott volna biztos hogy megvakult lett volna. No de tortent az CO2 puska nelkul is
    neha.
    Sot volt akkor az u.n. “szabdsagharcos ,ozgalom” a kommunista part altal, ahol Nagant-okkal lovoldoztek a fiuk.
    S mi volt “Munkas-orseg”? Nem voltak azok fegyverezve ?

    Tehat mi az az orjonges, amint Symai cikke jelntett?
    Miert a holt–testek a foci-palya alatt, meg a tomeg- hysteria teremtese ?

  • Drizari
    2017 június 16
    9:36 de.

    Azért ugye érzel némi különbséget a vásári mulatság és az iskola között.
    Bár elfogadom: A magyar okattáspolitika egy cirkusz

  • azai lampa
    a gyerekeket NEM………………cask es izarolag 16-eves kortol kaphat lokikepzest egy fiatal nalunk,akkor is kizarolag a ket szulo beleyezesevel.
    es hat igen-igen komoly psychologiai tesztek elozik meg.

  • ellenben a hamas akikk maegeszzen ovodas kortol beoltjak a kolkeiket a gyuloletre,es arra hogy megolni egy zsidot az dicsoseges tett.

  • Bendeguz79
    2017 június 16
    9:11 du.

    “Kerem mindenki ha kepesek adjanak teljes, ertelmes beszamolot hogy MI az az aggodalom a legpisztolyok es leg-puskak eseten ?”

    Az eredeti hír úgy szólt még pár hete a Híradóban, amit én láttam, hogy profi lövészterem lesz olyan sulikban, ahol erre van igény és lehetőség. Tehát nem profi fegyverekkel, hanem profi lövészTEREM, erre ugye nagyon kevés iskolában van pénz.

  • Bendeguz79
    2017 június 16
    9:11 du.

    Most tekintsünk el attól, hogy egy légpuskával is lehet ölni.
    Azért a fegyveres kiképzés iskolai bevezetése nem a demokráciák tipikus körülményei közé tartozik.

  • Egyébként a fegyverpárti hülyegyerekeknek:
    Az iskolába a lévészetre légsűrítéses tűvetőt javasolnék;
    Aztán a rövidkéses kéziharc oktatásának bevezetését. Pillangó használata opcionális.
    Ezt követően kötelezővé tenni a dobótőr használatának elsajátítását.

    Utána már csak azt szeretném, hogy az ilyen orrgyilkosképzőbe a saját gyerekeiket írassák be. Csak aztán ne csodálkozzanak, ha a csemeték unalmas zaklatott pillanataikban elvágják egymás torkát. Esetleg a tanárét. Vagy, ha éppen nem tetszik az orcájuk, akkor az övékét. Elvégre szülőből is hulljon a férgese.

  • barlev
    2017 június 17
    7:26 de.

    Köszönöm a választ.

    Arról nem szólnak a hírek, hogy itt hány éves kortól kezdenék a lövészetet.

  • Andy Mage
    2017 június 17
    8:57 de.

    Ha a gyerekek fejével van bajod, akkor fordulj az ellenzékhez vagy saját magadhoz!

    Gyűlölködésen kívül tudtok egyebet? “Orbán bugris cigány”, “orgyilkosképző”, ez a ballibeknél a tárgyilagos újságírás?

  • Andy Mage
    2017 június 17
    8:57 de.
    Mellesleg, ” a szülőnek is elvágják a nyakát” megjegyzésedre, itt céllövésről szólt a vita. Kés, minden háztartásban megvan.

  • HAZAI LAMPA soraira;

    Nem hinnem hogy a “gun-range” (lovolde) oly draga lenne.
    Az en fiatal koromban a CO2 puskaval lovoldoztunk az udvaron, s celtablanak semmi mast mint egy konzerv-dobozt toltotunk tele szeggel. S ugy vizsgaltuk mindeg hogy menyire hatott a loves.

  • ANDY MAGE soraira;

    Talan maga is remalmokat almodott, hasonloan mint Symai is.
    Vagy talan egy kicsit tulzasba vitte a dolgot.
    Nem gondolna.

    De FIGYELO es LAMPA valaszaik a tokeletes reagalasok az On aggodalmaikra !
    Ha azok nem lenneke megnyugtatok maga szamara, talan valami csilapitora lehet szuksege.
    Nehanyan valoban “tul-estek a lo masik oldalan”.

  • Márciusban már hír volt ez az iskolai testnevelést “színesítő” kormányzati koncepció. Eszerint a tornaórák mostani három pillére – a torna, a labdajátékok, az atlétika – hamarosan kiegészülne a küzdősportok, valamint a lövészet oktatásával. Csak akkor kispuskában gondolkodtak, de ehhez komoly kiépítésű lőtér, és az oktatáshoz szakember kell. A légpuskalövészethez könnyebb mindent kialakítani. És talán a szülők is könnyebben adnák beleegyezésüket, hogy a hitoktatást kapó gyerekük lőfegyvert vegyen a kezébe.

    Az elképzelés szerint nem volna szükséges kiemelten foglalkozni a lövészettel, de a karate, a dzsúdó és a grundbirkózás betagozódna a mindennapi tornaórákba.

    A kormányzati elképzelés negyedéve került hír formájában nyilvánosságra, de csak az iskoláknak nemrég küldött lőtérkialakítási lehetőség után érdeklődő levél váltotta ki a nagyobb visszhangot. A karate, a dzsúdó és a grundbirkózás “tantárgyak” nem váltottak ki felháborodást.

  • Itt az illusztráció, hogy a téma negyedéve a beszélgetések középpontjában szerepelt. Mivel tornaóra és sport, ezért a DIGI Sport tévécsatorna is műsorára tűzte a megvitatását, érdemes végignézni és hallgatni:

  • C.Á!

    ne ismételgesse örökké egy régi beszólásom,mert unalamas!
    Az nem zavarja,hogy Soros miatt sok menekült (migránsok támogatása,embercsempészek támogatása…)meg sok európai országban ártatlan emberek sokasága.hal meg????
    Nem Sorost kell sajnálni,akit még a tisztességes zsidók is megvetnek(cikkek,riportok)annyira jellemtelen,hanem a fentieket!!!

  • Drizari!

    Nem kell aggódni csak ősztől vezetnék be a lövészetet az iskolákban,ha Soros “haza”? is jönne a CEU-s évzáróra,addig nem
    lesznek “felfegyverezve”a gyerekek…
    Aztán vannak testőrei…..meg ha Jó Istennek nem kell (ami nem csoda),de az ördögnek sem(kár…)ami magáért beszél!

  • Nem akarnam Boda Marcsi elobbi kijelenteset cafolni, DE barmi democratikus rendszerben nem a miniszerlenok hjivatala, hanem a helyi iskolabizotsagok tagja a nyilvanos es kozos megtargyalasok alapjan erik el a tantervek reszleteit.
    Ami persze mindeg nyilvanos, s lakossag, ill. a szulok javaslatai, vagy ellenzekeik alapjan erik el a donteseiket.

    Velnem hogy az igazan alapveto lenne egy “democratikus” nemzetben.
    Tehat nem lenne szuksegem senkit sem emlekesztetni arra.

    Talan valaki, fokent szulok adnanak ertesiteseiket a legutobbi ‘iskola bizotsag” gyulesenek hatarozatairol.

    Na majd meg lassuk azt.
    Mint a mondas, “A puding izet, mindeg csak a puding fogyasztasaval lehet meghatarozni”.

  • Amúgy ha egyesek hülyeségeket írnak,fantáziálnak,ok nélkül támadnak,akkor legyenek képesek az iróniát,esetleg válaszként a
    humort is elviselni….de ugye se tárgyilagosságuk,valódi állításaik nincsenek,hogyan is várhatnánk el a humorérzéket,pláne
    ilyen “vészhelyzetben”….(?)!!!

  • hazai lámpa
    2017 június 17
    9:45 de.

    A gyerekek fejével nem. A Tieddel azért lehetnek bajok.
    Pl. hol írtam bármit Orbán származásáról.

    Ha téged zavar a vezér származása, akkor légy gerinces és mond azt. Ne másnak tulajdonítsd a magad véleményét

  • Figyelő
    2017 június 17
    10:43 de.
    Bendeguz79
    2017 június 17
    11:04 de.

    Kedves buksimókusok. Mint Drizari, is rámutatott. A klik mostani gumicsont-hajigálása előtt is téma volt pl. a küzdősportok iskolába emelése.
    Pusztán jeleztem: ha már fegyver és küzdősport, akkor ne aprózzuk. Tartsanak komplett assasin-képzést a csemetéknek. Elvégre az orosz testvérek denevér-hadtestje is várja az utánpózlást

  • Figyelő
    2017 június 17
    10:43 de.

    Viszont ezek szerint, hazai piláccsal párban nagyon eltalálhatott a “a fegyverpárti hülyegyerekek” megszólítás….

    Aztán remélem kényelmes az ing, ha már siettél így beleöltözni. Azzal a másik marhával együtt.

  • Andy, a hazai problémád nem érdekel. Mondva csinált az egész.
    Van valami más?

  • Figyelő
    2017 június 17
    8:30 du.

    Nincs. Szövegértelmezési vaákumba kerültél. Ami nem megy, azt ne erőltesd 🙂

  • ANDY MAGE soraira;

    Uram, ha talan maganak a “leg”-vagy a “CO2 puska”, “fegyvert” es “assasin-kikepzest” jelenthet maganak , akkor maga csupan remalmairol beszel.
    Egy nyil-vesszo, vagy egy dobott-ko is veszelyesebb, nem is emlitve a banana-hejat.

    Talan tul sok hulye TV sorozakat bamult.
    Probaljon felebredni !

  • Ez nem gumicsont, hanem szomorú valóság : Nagyságrendileg 1,2 millió magyar tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát. A fiataloknak csaknem 40 százaléka gondolkodik így egy friss kutatás szerint. Az alacsony fizetések és az Orbán-rendszer a legfontosabb hajtóerő.

    Részletesen:

    http://hvg.hu/itthon/20170618_publicus_kutatas_kulfoldi_munkavallalas?s=hk

  • Drizari
    2017 június 18
    10:07 de.
    “Ez nem gumicsont, hanem szomorú valóság : Nagyságrendileg 1,2 millió magyar tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát. A fiataloknak csaknem 40 százaléka gondolkodik így egy friss kutatás szerint. Az alacsony fizetések és az Orbán-rendszer a legfontosabb hajtóerő.

    Részletesen:

    http://hvg.hu/itthon/20170618_publicus_kutatas_kulfoldi_munkavallalas?s=hk

    Nyilván az unióból való kilépés/kirúgatás esetén előálló eddig soha nem látott gazdasági-szociális összeomlás ( amelyet az orosz/poszt-szovjet, kínai, iráni, arab, izraeli stb. kapcsolatok szorosra fűzése aligha fog érdemben enyhíteni ) folytán előálló feszültség miatt szüksége lesz a rezsimnek a halálbrigádokra és koncentraációs táborként szolgáló stadionokra. Persze ha már fegyverkezés, akkor nem csak a rezsim híveinek kezébe kerülhet fegyver – kész libanonizálódás, szíriaizálódás… ..csúfos véget fog érni ez a rezsim , de sajnos az igazán súlyos árat a magyar nép fogja fizetni, ahogyan eddig is történelme során.

  • Nyuszika
    2017 június 18
    11:58 de.

    Na és az unióval szemben a rezsim számára külpolitikai alternatívát nyújtó rezsimek közül két fontosat ki is hagytam: a törököt és a venezuellait. Az előbbi hatalomtechnikai fogásokra példa, a másik pedig egy gazdasáági-szociális összeomlás következményeire…

  • DRAZIRI es NYUSZIKA meglatasaiknak a kifejezeseikre;

    Huhhh, igazi rem-lamokat fejeznek ki maguk.
    Na de az talan meg felfordultabb orszagokban sem a letezo valosag.

    S hogyan lett a kinyilatkozott adatokbol, ami a mult heten kb. 300,000-400,000 magyar nyilatozott hogy talan szeretnenek nygaton munkalehetoseget talalni.
    Ma, a maguk jelentese szerint az mindjart 1.2 miiliora ugrott.
    Az tobb mint az osszes dolgozo, vagy dolgozo-kepes, inkabb leheto es remnykedok osszes szama ottan.

    Talan majd az EU altali lehetosegek csabitasai majd ki-uriti az orszagot. De akkor majd szukseges lessz am azokat a Sziriaikat behozni, pont mint Fuhrer Merkel rendelte el elobbiekben.
    Na az mindeg a csatlos nemzetek jovoje am.

    Talan Szecheny mondasa volt hogy; ” Magyarorszag volt, de nem lessz”.
    Csak a fuggetlenek lehetnek onalloak es szabadok.
    Hat miert is ohajtana azt a magyar ?

    Emlekznenek Petofi soraira, “mesteruk asztalarol a morzsakat…” A kutyak dala
    Az ellenkezoje volt a ; ” fazunk es hezunk, atlove oldalunk, DE szbadok vagyunk..” A farkasok dala.

    Azt hianyozzak ma is a voros-rendszerbol.
    Amikor nem kelett gondolkodni sem onmagukert.
    Az allami-cuclizas intezett mindent. A fogamzastol a hamvasztasig. Az volt a jo elet ?!
    Azert ellensegeskednek ma is mind itten ezen a lapon !
    Sok sikert, igazi “kerekparosak” !!!

  • Orsós Elemér! június 16 9:08 de.
    Aljas,ellenségekben nincs hiányunk.Ami javukra írható,hogy halvány lila gőzük sincs az izraeli élet hétköznapjairól.Persze erre se nektek,se nekünk szükségünk sincs.Azt azért merem ajánlani,hogy a varga béla nevű köztörvényes amerikai szökött bűnözőtől még tanulj egy kicsit.Nem sokkal rohadtabb nálad,de feltétlen sokkal intelligensebb szövegbe tudja önteni szemétkedő zsidógyűlöletét.

  • Bendeguz79,

    hülyegyerek, nem a meglátásom, hanem a HVG cikkéből idéztem, és hoztam ide magát a cikket is.

  • Bendeguz79
    2017 június 18
    12:51 du.

    ?????

  • Drizari
    2017 június 18
    10:07 de.

    Évek óta zajlik a gazdasági exodus Orbániából

  • Bendeguz79
    2017 június 18
    9:58 de.

    Azt a felébredést tényleg jó lenne eljátszani. Nem lenne kedve hozzá?

  • gyuri10
    2017 június 18
    1:47 du.
    “Orsós Elemér! június 16 9:08 de.
    Aljas,ellenségekben nincs hiányunk.Ami javukra írható,hogy halvány lila gőzük sincs az izraeli élet hétköznapjairól.Persze erre se nektek,se nekünk szükségünk sincs.Azt azért merem ajánlani,hogy a varga béla nevű köztörvényes amerikai szökött bűnözőtől még tanulj egy kicsit.Nem sokkal rohadtabb nálad,de feltétlen sokkal intelligensebb szövegbe tudja önteni szemétkedő zsidógyűlöletét.”

    https://izraelinfo.com/2017/05/18/netanjahu-fogadta-szijjarto-peter-magyar-kulugyminisztert/

    http://www.atv.hu/belfold/20170410-magyarorszag-hitelezi-az-irani-atomprogramot-es-100-irani-diak-johet-budapestre-tanulni

    Aki ilyen alja szintre süllyed mint Netánjáhud és ilyen barátai vannak, ellenségre nincs is szüksége. Qatar-t a szaúdiai, emirátusokbeli haverjaitokkal kicsinálnátok, de az ayatollahokkal közös atomprogramot folytató Orbán mocsokkal haverkodtok. Amiatt viszont rinyáltatok, hogy Obama szóba állt az iráni rezsimmel, pedig ő Orbán barátotokkal ellentétben nem vett részt az iráni atomprogramban, de legalább fajgyülöletetket kiélhettétek a szudáni, eritreai stb. menekülteken kívül az amerikai elnökön is. Ilyen cinikus, hazug aljadék politikát csak ne műveljetek az egész zsidóság nevében, csak a likudnyik meg orthodox-vallásos fundamentalista szektáitok nevében, egyébbre nem kaptatok felhatalmazást. Orbán és bandája a magyar nép legaljább ellensége és a haverjaikra pedig igaz a mondás, hogy “madarat tolláról”, akár Iránban akár Izraelben vagy bárhol máshol vannak.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 18
    1:47 du.
    Nézz utána Youtube-on, nem én tehetek róla, hogy tucatjával mutogatnak olyan képeket és videókat, amin bőven kiskorú izraeli gyerekeknek oktatjátok a fegyverek használatát! A jogosságát a Ti szorongatott körülményeiteket figyelembe véve egy kurva szóval sem vitattam, csak Barlev barátod szokásosan szélsőséges és betegesen magyargyűlölő provokációjára reflektáltam, nála sokkal visszafogottabb szalonképességgel, pedig nehezemre esett! Esetleg az zavar hogy, a nálunk is suba alatt rendszeresített Mossad létezéséről kotyogtam el hálószoba titkot? Ez se zavarjon, nekünk nyílt titok, mindenki tud róla mióta a Fidesz “testvéri” kapcsolatokat ápol a LIKUD-dal úgy 1998-óta!

  • Javítok!
    Orsós Elemér június 16 10:50 de. beírására válaszoltam.Melyben rosszindulatú hazudozóként jelentkezett.El sem tudom hinni,hogy ennyire “könnyűnek találtatott”.Többszöri”megméretés”után is a végeredmény,hogy”nem lesz szalonna”.Ha lehet,hát választ csak a Kozarek utódainak adjon.Magam részéről nem szeretnék”korpa közé keveredni”.

  • “Felhomalyositasul”-Orsosnak- aki
    szerint “mar az ovodaban tanuljak az UZI osszerakasat”
    erdekes,hogy en, aki gyerekeket neveltem
    es unokaim vannak,nem lattam ilyesmit.
    De ez a “gentleman” – biztosan “tudja”-
    ugy, mint a vervadat-amiben “biztos volt”.
    Nem tudom,mit szolna hozza,ha a “hamasz gyermekei”
    lennenek a szomszedai.

  • Ez nem a “gumicsont” sem a “leg-fisztojokrol”
    De mivel sokaknak oly eros hituk van az EU-ban, javaslom ;assa ezt az adatot.
    Kb. 3 tucat europai nemzetisegek akik mukodnek nemzeti fuggetlensegeiket elnyerni.

    http;//www.yahoo.com/news/m/d34374a1-e80b-3c

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 18
    1:47 du.
    Lehet hogy, igazad van , azonban ha lenne egy szemernyi önkritikátok, akkor megdöbbenve rájöhetnétek hogy, a zsidógyűlöletet 95 %-ban a saját tetteitekkel és felsőbbrendűségetek melldöngető éreztetésével Ti generáljátok! Bizony, bizony és tudjuk hogy, tudjátok!

  • A magyarok elmenése kapcsán én úgy gondolom, hogy az alacsony fizetésekkel van a baja az embereknek. Meg tudom érteni. Mert a fizetések alacsonyak, viszont a hatalmas árú készlet az üzletekben külföldi árban vannak. Mindenki szeretne szép ruhát., cipőt, stb. venni, de nem bírja el a zsebe. Egy időbe Ausztriába mentek ki, ott vásároltak.
    Viszont, sajnos a magyar kormánynak NINCS pénze, éppen azért mert NEM fizetik be az adót, ha lehetséges.
    Még, a mai napig nem tanulták meg az adó fizetés fontosságát-

  • Majd külföldön, megtudják, hogy ott is fizetni kell, nem beszélve arról hogy a lakások bére is sokkal magasabb, mint otthon.

  • Nyuszika,
    amint elnézlek elég rossz a szövegértelmezésed.Tolod a szövegedet mindenben amire te vagy az utolsó akitől kíváncsi vagyok rá.A termeszhangyák meg fáznak és pusztulnak télen miattad,mert a magasröptű disszertációdat nem vagy hajlandó megírni.Csak nem az a bajod velük,hogy nem csak feketék,de vörösök is vannak köztük?

  • Orsós Elemér,
    mindaz amit a youtube-on láttál eltörpül az igazság mellett. Nálunk 4 és 6 év körüli óvodás gyerekeknek kezdik tanítani a nukleáris anyagok szortírozását.Lévén,hogy az uzi helyett már nehezebb kézifegyverek vannak divatban,a 6 éves gyerekek még nem annyira erősek,hogy emelgetni bírják.6 tól 14 éves korig már összeszerelik az atombombák különböző alkatrészeit.Ezért van több millió atombombánk.A középiskolában fiúk és lányok láncot fűznek az urán és ozmium gyöngyszemekből.A katonaságba bevonulás után fiúk és lányok kezdenek tanulni írást és olvasást,mert addig nem volt rá lehetőség a hadi felkészülés miatt.Itt mindenkinek egy rohanás és rettegés az élete.Nekem például állandóan rohannom kell az unokáim után,mert gyorsabban futnak már nálam.Rettegnem pedig azért kell,hogy a jövő hónapot hogyan fejezzük be a harmincötezer sékeles(10 ezer US dollár) nyugdíjunkból.Nos…van még amiről szeretnélek felvilágosítani: A csepeli Holt-dunaágban,ami tulajdon képen a Holt-tenger eredője a versenykajakozó és kenuzó fiatal moszádosok időnként küldik titkos rádió adóikkal a jelszót,hogy”Vörös Csepel vezesd a harcot”,melyre az újpesti öbölben kajakozó és kenuzó ügynökök válasza után:”Váci út felelj neki”,azonnal küldik a parancsot az izraeli vallásügyi minisztériumon keresztül az óvodások gyorsabb munkára ösztökélésére,mert magyarországon hiánycikk lett a nukleáris bolondgomba.

  • Nyuszika, elozetes engedely nelkul nem mindenkivel tarsalogtatsz buntetlenul, foleg ha szemebe mondod a tutit es o a laptulajdonos vagy a cenzor, legalabbis azt gyanitom.

  • Orsós Elemér
    2017 június 18
    6:20 du.
    Elemer! Te egy nagyon mocskos antizsidoimado vagy!

  • Orsós Elemér

    Létezik-e még egy ilyen abnormális lény, aki Magyarországra akar visszaalijázni?
    http://nepszava.us/a-hazatero-daniel-petert-mar-a-repuloteren-elfogtak/

  • gyuri10
    2017 június 19
    10:06 de.

    ?????

  • Orsós Elemér

    Izraeli
    2017 június 18
    5:27 du.

    Felhomályosításul:

  • Figyelő!

    Csak “halkan” jegyzem meg a fizetések,bérek az utóbbi időkben jelentősen nőttek minden szférában és a jövőben is erre lehet számítani!!!
    Az egy más dolog,hogy nem éri el a “nyugati”szintet,de ugye erről
    nem csak a Fidesz tehet…..az elődök semmit sem tettek ennek érdekében,így egyszerre nem lehet pótolni ezt a “hiányosságot,”ami egyébként is irreális több más, európai ország anyagi lehetőségét is figyelembe véve,így normális ésszel nem is elvárható!!!

  • ANDY MAGE valaszara;

    Igazan? A maga meglatasa hogy egy legi-puska ,vagy CO2 puska az valoban nem fegyver ?

    Hat hol a pokolba megy maga ha lofegyveret ohajtja celozgatni es loni ?

    Igazan velne hogy a gyerekek jatekai, meg ha hadi-eszmei gondolkodast is instigalna, de az csak termesztes jatek kulonosen a fiuknak ?

    De a kozolt kep a szerzo altak a cikkel, az valodi lofegyvert mutat a kileany kezeben. Ga csak a piros cso-torkot a szukok nem eltavolitottak. Ami bizony veszelyt jelnyhet, mert anelkul senki nem lathatja hogy az jatek vagy igazi lofegyver.

    Maga nem kepes azt belatni?
    de miert nem ?

  • Orsós Elemér,
    soha nem állítottam,hogy nálunk nincs kráv-mágá,fegyveres kiképzés vagy akár a függetlenségi napon fegyverkiállítások. Ilyenkor természetes,hogy a gyerekek is szeretnek fényképezkedni, fegyverrel harciaskodni. Az is igaz,hogy a filmipar legyárt idióta szatirikus filmeket minden féle börtön állapotok kreálásával.Az is igaz,hogy nálunk már a gyerekek is több nyelvet beszélnek.Ami viszont egy kissé sántít,hogy a youtubed szövegeiben olasz a kiképzési nyelv,a 20 milliméteres swisspain ágyún a gyerekek németül beszélnek,a kézifegyvereknél angol,arab és más nyelvek is hallhatók és láthatók a szájmozgáson is.Itt ott vannak ivrit dallamok és feliratok. Többnyire a plakátok és a ruhák is angolkórosok.
    Na figyelj ide:12 év van mögöttem kráv-mágában,katona is voltam.Soha más nyelven nem beszéltünk,írtunk vagy olvastunk,de a foglalkozásokkor nem is hallottunk kizárólag ivritül. Viszont…soha nem is vettünk részt semmiféle Izrael ellenes propagandafilm felvételében. Az összeállítást még jónak is lehetne mondani.Kár,hogy sok helyen kilóg a lóláb és sántít is.

  • Orsós Elemér,
    erősebben odafigyelve a képen a kisfiú pajesza és elöl is a hajtincse egy nagyon ügyesen beillesztett hajpótló.Igaz,hogy majdnem el van találva a szín,de én még a fodrászatban is eléggé beavatott vagyok.Ha nem hiszed,kérdezd meg izraelitől.

  • Figyelő Kedves Figyelő Hiába akarod gondolni, hogy csak az alacsony bérek miatt mennek el az emberek, mert nem igaz. Az is közre játszik, de sajnos az egész ország állapota benne van vastagon.
    Nem értem, miért kell erőltetni ezt a vonalat, a pénz fontos, de a körülvevő élet minősége ugyan olyan fontos, illetve a kilátások a gyerekek és unokák jövőjére.
    Magasabbak a lakbérek, majd megtudják? Ez ugye vicc? Miért ne tudnák? De Te azt tudod, hogy mi itt mikor béreltük a házat, fizetésünk 5%-t tette ki a házbérlet, mig otthon Pesten ez eléri a fizetés 60-70%-át is? Ráadásul leírható volt az adóból. Ti “valamiért” mindig a legdrágább albérleteket írjátok, mert olyan jó ijesztgetős. Mi egy 170 négyzetméteres házat garázzsal, kerttel (sajnos teljesen) berendezve, teljes modern konyhafelszereléssel havi 520 euróért béreltük. A megvásárlása alig került többe, mint egy évi netto bére a feleségemnek. Persze vannak extrém magas árak a nagyon felkapott helyeken, sokan akarnak megélni lyukak kiadásából, de okosan ki lehet kerülni ezeket a csapdákat. Szinte senki sem jön úgy ki, hogy itt minden ingyen van, ezt kár állandóan hangoztatni. Az elején nehéz? Igen, sokaknak nagyon nehéz az eleje. És? Legalább itt kint van esélye.

  • Orsos Elemer
    nekem is vannak fotoim nyilas karszalagos magyar kis kolkokrol es vigyorgo buszke anyukaikrol…….

  • Bendeguz79
    2017 június 19
    4:43 du.

    Írta:
    “Igazan? A maga meglatasa hogy egy legi-puska ,vagy CO2 puska az valoban nem fegyver ?”

    Az én meglátásom, hogy ezek fegyverek. Maga szerint nem azok? Mert akkor, ha maga szerint is, akkor ebben egyet értünk.

    “Hat hol a pokolba megy maga ha lofegyveret ohajtja celozgatni es loni ?
    A magam részől sehova. Eddig is megvoltam az erre vonatkozó belső kényszer nélkül.

    “de az csak termesztes jatek kulonosen a fiuknak ”
    A lőfegyver? Ezt viccnek szánta? Vagy ha Maga szerint sem, akkor ebben is egyet értünk.

    Csak akkor tisztázni kéne, hogy miért adott elő korábban valami fegyverpárti maflaságot.

    Persze, ha maga sem tudja, hogy mit ír, aazl nehéz mit kezdeni.

  • Andy Mage
    2017 június 17
    3:55 du.

    “hazai piláccsal párban nagyon eltalálhatott a “a fegyverpárti hülyegyerekek” megszólítás….”

    Miből gondolod, hogy fegyverpárti vagyok? Azért, mert hozzád szóltam? Így becsülöd meg a kommentelőidet?:)

  • ANDY MAGE soraira;

    Teljes joga van alkotni velemenyet amint azr maga latja.
    Az az elv amit en veszek alapnak minden emberi leny eseten.

    A legi-puska, legi-pisztoly, lehet veszejes persze, de a banana-hej is !
    Na de az nem teszi azt “fegyvernek” !

    Hogy a fiuk miert mutatnak kedvelest a fegyverek irant, azert vadolhatna a “testasteron” hormont .

    S ha valaki, barki is ohajtana lofegyveret kiprobalni a lovoldeben, miert ne ?

    Talan magank is vannak kedvencei,ohajai, amit en, vagy masok nem kedvelnek. Gondolt maga arra ?

    Senki NEM mindenhato (barmit is kepzelne),de mindenkinek letezik alapveto emberi jogaik azt cselekdni amit ohajt, HA annak gyakorlasa NEM gatol masokat a sajat ohajaik gyakorlasaban.

    Az amit maguk ottan nem hajlandok felfognim sem elismerni. Az minden problemajuk leg-alapvetobb oka.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 20
    3:11 de.
    Én a képekről nem tudhattam megállapítani hogy, az provokativ ellenpropaganda vagy valódi! Ha Te azt mondod hogy, aljas hamisítványok akkor elhiszem, csak azt nem értem, akkor miért tűritek meg a világhálón! Mellesleg csak Barlev szelid unszolására kezdtem el kompromitáló ilusztrációkat böngészni, majd közzétenni! A krav magáról pedig jó véleményem van, mert a lányaim részt vettek ilyen önvédelmi tanfolyamon és szerintük nagyon egyszerűen és hatásosan használható nem csak nőknek, hanem idősebb embereknek is, sőt azt is tudom hogy, magyarországról alijázott ember dolgozta ki ezt a fegyveres és fegyvertelen martalócok elleni harci és utcai védekezési módot.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 június 20
    5:41 de.
    Készséggel elhiszem, sajnálatos hogy, előfordulhatott, de azt erősen kétlem hogy, 1945 után készültek! Mellesleg a nyilas karszalagos pribékek és követőik úgy tudom elnyerték méltó büntetésüket!

  • Andy Mage
    2017 június 20
    5:50 de.
    Már írtam feljebb, a fiúk igenis szeretik a lőfegyvereket, ha valóban fiúnak születtek. Férjemet ez soha nem érdekelte, de a fiamat nagyon. Nyert is céllövészetben teeny korábban. Kitűnő céllövő volt.

  • Llanfair
    2017 június 20
    4:17 de.
    Nem tudsz meggyőzni. Mindenhol a világon, az orvosokat jól fizetik, nyugaton pláne! Egyedül a szocialista államokban gyengébb a pénz jövedelem. Miért? Mert az állam fizeti. Ma is a magyaroknál szocilista alapon vannak az orvosok fizetve, amit még a szocialista rendszer vezetett be!

  • Figyelo Havi 520 eurot kifizetni egy ilyen nagy hazert, nem kell orvosnak lenni, eleg egy szolid atlagfizetes. Ha ketten keresnek, meg kevesebb. De nem is akarlak meggyozni, leirtam a tapasztalatomat. ☺

  • Figyelő,

    hülyeségeket ne irkálj, olyat, mint ez : ” Ma is a magyaroknál szocilista alapon vannak az orvosok fizetve, amit még a szocialista rendszer vezetett be!”

    Ez úgy baromság, ahogyan van, hiszen az ÁLLAMI közegészségügyben dolgozók bérét az állam fizeti. A minisztériumok tisztviselőit is az állam fizeti úgy, mint az volt Kádár, Rákosi és Horthy idejében. A mai rendőröket is éppúgy az állam fizeti, mint fizették a szocialista rendszerben.

  • Drizari
    2017 június 20
    2:21 du.
    Elolvastad amit írtál?
    T.i. azt írtad, amit én is írtam. Az állam fizeti , még mindig, amit anno megállapítottak a szocializmusban.

  • Figyelő
    2017 június 20
    11:34 de.

    A férje ezek szerint nem fiúnak született? Csak a fiai? A saját érvei szerint.De akkor hogy csinálta?
    Na mindegy. Majd megbeszélik otthon.
    Amellett szinte biztos vagyok benne, hogy az iskolai lőtéren gyakoroltak a fiai.

  • Bendeguz79
    2017 június 20
    11:01 de.

    Ne tereljen. Nem a vásári, hanem az iskolai lőgyakorlatokról volt szó.
    Hogy a vásári céllövöldében ki mit csinál, az nem érdekel. Ahogy a sportegyesületek sem. Ebből a szempontból.

  • hazai lámpa
    2017 június 17
    9:45 de.

    Ha a gyerekek fejével van bajod, akkor fordulj az ellenzékhez vagy saját magadhoz!”

    Ennek alapján Te semmibe veszel mindenki mást? Ne is válaszolj. A korábbi szövegeid mindent elmondtak. Rólad.

  • DRAZIRI soraira;

    Az allamnak nincsen a sajat penze fizetni barkit is.

    Az allam csak azt a penzt szor szet amit az adofizetoktol szed el kenyszerek altal. Az adoztatas neven.

    S a normalisan mukodo kozgazdasahban a penz az atlag 8 -szrosan fordul meg, ill cserel kezet.

    Ami azt jelenti a leg-egyszerubben hogy amikor az allm szed egy billio Ty-pt, a kozgasadah 8 nillio Forintal van csokkentve.
    pl. ha egy biilo Ft adokedvezmenyt vagy ado-leszallitast tessz az 8 billio Fotinttal noveli a kozgazdasafot.

    Maguk remesen elhittek hpgy az allamnak van egy nagy zsebe. vagy kincsestara amibol vegnelkul szedheti a penzt.
    De minden Forint erteket a termelo lakossagnak kell veritekeivel megteremteni.

    Az orszag szegeny. Nincsen termeszeti kincsei. Nincsen arany, ezust, gyemant banyaik. Nincsen olaj-mezoik, tehat semmi ami csak eladhato fizetni kepes vevoknek.

    Vsupan a magyar nep kepessege es szorgalam , de persze termelni szukseges exportalhato cikkeket.

    S a nyugat a nagyipari termelo es exportalo. Tehat nem nagy a lehetoseg sem a termeles emelesere, sem az exportalasokra.
    Azert akarnak sok szaz-ezrek nuygatra menni munkat vallalkni.

    Nagy a kormany burokracia, sokat kolt, keveset alkot a nemzet alomozditasara.
    Az az evszazados problemaik !!!

  • Orsós Elemér,
    elnézésedet kérem,hogy kijavítlak.Megpróbálok pontos és hiteles adatokkal szolgálni.A kráv mágá kidolgozója és tökéletesítője: Dr Dennis Hannover.Lengyelországi holokauszt áldozatok négy éves kortól árván maradt gyereke.A judo,karate és a dzsiu dzsicuból csinált egy különleges és hatásos önvédelmi harc-stílust.Magyar országhoz csak annyi köze van, hogy az ottani leendő oktatókat Ő tanította,itt Izraelben abban a városban,ahol én is élek és az én mesterem is volt egy néhány évig.Akire Te gondolsz az egy Roni Kluger nevű nem rossz de nem elsőrendű karate oktató.A módszer eredeti neve: “hiszardut jiszraelit”. Egészen pontos fordítása nincs.Plusz mínusz “izraeli fennmaradást” jelent.Világ színvonalú értelemre lett lefordítva, Kráv mágá névre,azt jelenti,hogy:”érintéses harc”.Ennyit erről a témáról!
    Amit barlevnek írsz a nyilasokról,arról tanúskodik,hogy alaposan meg lettél vezettetve vagy te akarsz itt minket erdőbe vezetni.A nagy nyilasok,a nemzetvezető és társai valóban fel lettek lengetve.A közepes rangú söpredék elpucolt német országon keresztül Amerikába,Kanadába, Ausztráliába,dél Amerikába.Mivel rákosi elvtárs mondása szerint “a kis nyilas nem nyilas”,azonnal folytathatták kínzó és gyilkoló tevékenységüket az ÁVÓ majd az ÁVH kötelékein belül.Mai utódaik pedig élvezhetik a mindkét rendszerben rablógyilkosságból származó vagyon előnyeit.

  • Orsos Elemer
    a fotok 2009-ben keszultek a Budapest 9-ker kalvin teren.

  • Figyelő
    2017 június 20
    2:53 du.

    Az állam fizette Horthy alatt a közkórházak személyzetét. Más helyzetben voltak Horthy idején a MÁV kórház személyzete (az épületavatót Horthy István mondta), vagy a MABI kórház (Péterfy Sándor utcai) dolgozói, vagy az egyházi kórházak személyzete.

    Semmi újat nem találtak ki 1945 után az állami alkalmazottak bérezésében, csak megszüntették a fillér és vagyon nélkül maradt magán egészségbiztosítókat (OTBA, MABI, CSERBA stb), ezután valamennyi kórház működtetését az állam finanszírozta az állami költségvetésbe befolyt pénzekből (ez lett a kirovó-felosztó alapú társadalombiztosítás).

    Új bérrendszereket nem találtak ki senkinek, az orvosoknak se, például a rendőrök is ugyanabban a bérszerkezetben kapták az illetményüket tovább, mint volt a feloszlatott csendőröké, csak eltöröltek néhány pótlékot, ilyen volt a tisztiszolgai pótlék.

    Ja, annyi volt az újdonság, hogy nem pengőben, hanem forintban fizettek, a fillért megtartották, ami ma már nincs, megszűnt.

  • ANDY MAGE soraira;

    Cel-loveszet legi- vagy CO2 jatek-fegyverrel barhol is tartva, a vasarban vagy az iskola loteren, hogyan lenne barmi kulobseg ?

    DE KEREM valaszoljanak egy kerdesemre;

    MI AZ ELSO TETTE MINDEN DIKTATURAKNAK?

    NEM A LAKOSSAG LEFEGYVEREZESE ?

    Barmi diktatura lehette volna is az.
    S miert az volt az elso lepes.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 20
    6:03 du.
    Sajnos sokunkat megvezettek, pont úgy ahogy a beigért ügynöklistákkal!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 június 21
    4:48 de.
    Az csak film forgatás lehetett, bár ki tudja, mert Gyurcsány alatt német neonácik vidáman masírozhattak a Hősök terén rendőri védelem alatt. 2009-ben Gyurcsány vagy Bajnai már nem hiszem hogy, a 2006 őszi események után hagyta volna magát tovább kompromitálni.

  • Orsós Elemér,
    2013-ban láttam Budán olyan plakátot amire nemzeti színű kokárdát varrhatsz!

  • Orsos Elemer
    ja perszeee filmforgatas hat hooogyneeee……………….mindenki hulye,vak es suket cask te nem….
    nem az volt……………….sot volt ott ket barnainges kolok is hitlerjugend karszalaggal………………..es meg mielott okoskodnall en tudom milyen mindegyik. volt szerencsem latni 43-44 ben elegszer

  • van egy fotom a kalvin terrol. plakat van rajta amin egy hungarista ifju fellogat egy zsidot. es ez a plakat 2016-bol valo.
    a jobbik 64 varmegyes ifitagozata tette ki………..

  • Bendeguz79:
    “MI AZ ELSO TETTE MINDEN DIKTATURAKNAK?
    NEM A LAKOSSAG LEFEGYVEREZESE ?”

    Ön tehát az 1956 végi, 1957 eleji Kádár-rezsimet nem tartja diktatúrának, ugye? Hiszen a rezsim egyik első tette volt a Munkásőrség létrehozása és felfegyverzése. (1957.évi 13.sz. törvényerejű rendelet)

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 június 21
    10:50 de.
    OK! Én meg olyan képet, sőt videót is láttam, amin a földön fekvő, magatehetetlen sebesült palesztint egy izraeli katona a tömeg szeme láttára főbe lő! Neked jó ez a befejezhetetlen, gyerekes rivalizálás? Azt hiszed Ti külömbek vagytok? Nem vetted észre hogy még nálad is makacsabb vagyok, ezért kár provokálni?

  • Orsos
    Bar Barlev kepes megfelelni magaert,az on
    osszehasonlitasa-most is-santit.

    Az izraeli birosag ELITELTE a katonat,mert
    szerinte- a hadsereg erkolcsi normai ellen-vetett.

    Konnyu az on TV foteljebol kritizalni helyzetet-
    melyet nem ismer.
    Europa csak most kezdi megismerni az “onrobbanto”
    terroristakat,akik a RUHAJUK ALATT levo robbano
    ovvel- SEBESULTEN IS – kepesek tomeg kozepen,autobuszban,uzletben,
    kavehazban,bekes polgarokat,gyermekeket
    magukkal vinni “Allah paradicsoma”ba.
    Az utasitas- -labon loni terroristat.
    Egy katonanak, aki felelos tarsai, es a civilek eleteert
    nincs mindeg ideje vagy modja az “ide vonatkozo
    paragrafust” olvasni.
    A SEBESULT TERRORISTAT IS- A TORVENY SZERINT –
    ELSO SEGELYBEN RESZESITIK.

    Ennyit a terroristak “becsuleterol” es
    sajat nepuk- “emberi pajzsairol”.

  • A magyar okttásügyi vezérek átvették az iszlámok modszerét.Hozzájuk hasonloan már a gyerekek kezébe is fegyvert akarnak adni.Az iszlamisták önkétes merényletekre készitik fel a gyerekeket.Hogy a magyar uralkodoknak mi a céljuk ezzel?Az elképzelésem ki sem merem mondani.

  • Orsós Elemér

    Izraeli
    2017 június 22
    4:54 de.
    Önnek nagyon igaza lenne, ha az összehasonlításaikat nem helyeznék automatikusan azt Önök számára egyértelműen kizárolagossá vagy kedvezőbbé, ha az Önök provokativ kérdéseire adott provokativ válaszokat a kölcsönösség alapján elviselnék és nem túllicitálnák, ha a más vallásuval történő vitáikból nem csinálnának presztizs kérdést és a vitáikat nem terelnék addig amig a másik meg nem únja, lényeg hogy, az utolsó szó az Önöké legyen, függetlenül attól hogy, -már rég nem a témával kapcsolatban-, de mindenképen Önöknek legyen igaza! Én már régóta ismerem ezt az “érvelési módot”, azért nehéz velem zöldágra vergődni és ezért sokkal egyszerűbb rám fogni hogy, elbagatelizálom az Önök megfellebbezhetetlen véleményét, ha pedig valami csoda folytán mégis nekem lehetne igazam, akkor legegyszerűbb lenácizással vagy leantiszemitázással a vitát lezárni! Ez a módszer számomra nem fair, ezért el sem fogadom. Sajnos ez a nekem tetsző, de Önöknek büdös tényáladék.

  • Valasz BELZEBUB soraira;

    Uram, valoban egy Baal imadohoz hasonlo szavakkal reagalt kerdesemre !

    Ugy a Rakosi, mint a Kadar uralmaik idejen tobbeket halalra itelt a rendszer akit lo-fegyver tulajdonaban talaltak. Sokakat meg hosszu ideju kenyszermunkara.

    A rendszer felfegyverezte a sajat megszervezett egyeneibol valasztott u.n. “munkasorseget”, hasonloan mint az AVH-t, stb. es a hadsereget.

    HA nem ertelmezte volna kerdesem, a NEP, a lakossag egyeni jogara vonatkozo volt kerdesem. Nem az allamhatalomra vonatkozoan. Az allamhatalom csupan fegyveres erovel volt kepes hatalomra jutni es hatalom maradni. Semmi mas modjai nem leteztek soha !

    Azt maga ertelmezne a lakossagot engedni a szabad fegyverviselesehez ?

    Talan maga igazan Baal-imado egyen ?!

  • Orsos Elemer
    ha a hebr’on-i esetre celoztal ahol Azaria el or pofan lott egy keselo teves arabot………………felmentette a Sanhedrin a katonat.

  • Izraeli
    toda raba adoni.
    sabbat salom h’mevorakh……..

  • gyuri10
    ajn zer zer frejlise somer kosher sabbesz haver

  • Orsós Elemér,
    nem hiszek semmit.Egyet viszont tudok teljes biztonsággal. Nálunk nem vittek és nem is fognak soha kivégezésre vinni, ezerszámra asszonyokat,gyerekeket,csecsemőket,öreg embereket csak azért,mert utána vagy már előtte is ki lehet őket rabolni.Nincs olyan lehetőségünk és erkölcsi motívumunk sem,hogy százezreket marhavagonokba zárva megsemmisítő lágerekbe szállítsunk. Terroristák,ellenséges hadseregek és minden ellenséggel szemben viszont olyan keményen ütünk,ha kell nem is vissza,hanem megelőzve aljas akcióikat,amiről ti legszebb álmaitokban sem élvezkedhettek.Ha akár milyen”makacs” is vagy,mi felmérhetetlen értékekkel vagyunk különbek.Ahogy értelmezni lehet,nálad illetve nálatok sem tárgyi tudás,sem erkölcsi értékelés nincs.Amit viszont nem lehet elvitatni tőletek az az elferdített látású “makacs”rosszindulat.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 22
    12:00 du.
    Köszönöm szépen, frappánsan igazoltad Izraelinek adott válaszomat! 🙂 🙂 🙂

  • barlev,
    Izraeli-geveret-מרים!
    Sábát sálom gám löchá ulökol ám jiszrael.

  • …..”””gyuri10
    2017 június 22
    12:00 du
    mi felmérhetetlen értékekkel vagyunk különbek..Ahogy értelmezni lehet,nálad illetve nálatok sem tárgyi tudás,sem erkölcsi értékelés nincs””””….
    Netalán ez az igazi felsőbb rendűségi érzés? Vagy nem? Homályosíts fel légy szíves!
    mert nem érteni üdvözletével.

  • Makacsok vagyunk- a bekeben is.
    Sebesultek rehabilitacioja-tanc kerekes szekekben.

    https://www.youtube.com/watch?v=czc70U1box0

  • Móricz Zsigmond regénye jut eszembe erről.

    “De melyik népet irtották ki a zsidók?…

    – Majd kiirtanak mindnyájunkat. Nem puskával lőnek agyon, hanem ezüstkoronákkal s arany napóleonokkal.

    – Váltóval – szólt a házigazda.

    Erre megint nevettek; ha valaki, ő illetékes azt kijelenteni, bár mindnyájan szép előrehaladást tettek az eladósodás völgyében.

    – Ej, mit, azért kell beházasítani őket! S ha Panni elbírja a szagát, akkor örülni kell neki.

    Ezt már nem bírta tovább a néni. Felállott, s mint egy kakas robbant be.

    – Mégiscsak hallatlan, amit ti csináltok itt! Nézze meg az ember!

    Szalay Péter ijedten restelkedett:

    – Ides néném, hát ez csak beszéd; nem gondol itt a világon senki semmi rosszat! Engem már hányszor megtámadtak, hogy mit akarok azok közt a büdös zsidók közt? azt mondtam rá: “már édes barátom, én úgy megszoktam a szagukat, hogy nekem nem is esik jól másutt”, minden igazi barátom zsidó, hát csak nem fogom őket sértegetni! “

  • tóth péter,
    semmi esetre sem vagyunk felsőbbrendűek,de mint Orsós Elemér is írja,presztízzsel vagy anélkül különbek vagyunk a csendőrnép és dunaparti tömeggyilkosok hordáinak utódainál és mocskos emlékeik hű őrzőinél.”Akinek nem inge ne vegye magára.”Aki viszont érintettnek érzi magát nyugodtan kapálódzón.
    Fel VILÁGOSÍTÁS megpróbáló üdvözlettel.Gy

  • gyuri10
    2017 június 23
    2:16 du.
    Nekem nincs mit magamra venni!
    Csak az nem fess dolog,hogy sorok között elrejtve mégis csak fölé helyezted magad-tokat mindenkinek.Csak ez a kilóg a lóláb dolog nem tetszik.
    FelVILÁGOSULTAM sikeresen üdvözletével.T.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 23
    2:16 du.
    (Ezegyszer rosszul fogalmaztál, én nem ezt írtam. 🙂 )

  • ORSOS ELEMER megjegyzesere;

    Az a video amit a vilag latott hogy egy Izraeli IDF ormestere az uton fekvo PLO merenyloy fobe lotte, az valo sag.
    De az okat nem ohajtjak kozolni.
    A merenylo elve a foldon fekudt, de amit az ormester eszrevette hogy a kozeleben fekvo fegyvereeetr probalt nyulni az ormester agyonlotte.
    Persze lehetolett volna talan mas-modon megelozni a fegyver alereset, s epp azert a hadbirosag 10 evre itele el.
    Tehat nem csak onvedelem, de tomeg vedelem is volt azt.
    Habar, talan lehetett volna mas ,egelozese is annak.

    Az amit nem hirdet az ellenzek !

  • Bendeguz79
    a Hebr’On-i eset ahol Azaria el-Or fejbelott egy keselo arab ferget.
    a Sanhedrin military folmentette.
    anno…………..amikor meg szolgaltam a haganah-ban -/es korabban az irgun-ban/group begin/-en speciel minden szo nelkul lottem le ezeket a tetveket………….tudva hogy tobbezernyi zsido eletet mentek meg vele.

  • toth peter
    -anahnu yehudim kulanu v’shelanu b’erets Israel!!
    ti avatkoztok bele kivulrol minduntalan…………megmondva neklunk hogy mi milyen korulmenyek kozt es hgogyan eljunk a sajat hazankban.
    mi nem ugatunk abba hogy a kormanyotok es nyilas kora hajazo szar. minket CSAK es KIZAROLAG az erdekel onnet hogy hitsorsos tstvereinket ne erje semmmi baj…………….a tobbit magasrol leszarjuk.

  • BARLEV soraira;

    Erzelmet ertehtonek velem, DE reemelnem hogy egyeni gyuloletet kepes lenne korlatozni es visszatartani amint jozan iteletek-szuksegleteire van szukseg.

    Mas szoval ne engedje erzemeleit uralni inteligenciajat !

    Ne feledje, erkolcs-nelkul semmi elv,tett nem mukodik ertelmesen, sem sikeresen !

  • Orsós Elemér

    Megdöbbenve tapasztalom hogy, sorra tűnnek el az egyszer már átengedett, moderált kommentek, míg a kurucinfoss és az Amerikai Népszava oldalán sokkal durvábbak vidáman ficánkolhatnak! (mindkettő összehasonlíthatatlanul szélsőséges és provokativ, de szinvonaluk egyformán pocsék!) Kérhetnék erre nagy tisztelettel magyarázatot? Ha semmi közöm hozzá vagy mondjuk én is tehetek róla, akkor inkább hagyom érvényesülni a szalonképesebb öncenzúrázókat! Esetleg megmodaná valaki hogy, a véleményszabadsággal meddig lehet itt elmenni és milyen téma teljességgel tabu?

  • BARLEV valaszara;

    Igen, az ma megy vilagszerete, azert bajban az egesz emberiseg.
    A gyulolet, s nem a tisztesseges erkolcs ami ma az indito ok. Latava magaval is hasonloan.

    But you have disregarded the Covenenat. So you surrendered your moral high-ground to the graves, and to your enemy.

    So, is there anything left that might make your point any better than that of your enemy ?
    I hate to say, than you do as you see your enemy doing.
    So the endless bloodletting will go on forever. Hm?
    Is that what the goal was from the beginning ?

  • Bendeguz79
    maga ne beszeljen nekem erkolcsossegrol planem itt ne…..
    a maguk -/magyarok/-erkolcse hol volt eldugva amikor ezerszamra lottek a dunaba a nepem javat??

  • Ha ay alabbi beirast valaki ertene , magyarazza mar meg mit jelent

    @barlev
    2017 június 26
    4:55 de.
    Bendeguz79
    a Hebr’On-i eset ahol Azaria el-Or fejbelott egy keselo arab ferget.
    a Sanhedrin military folmentette.
    anno…………..amikor meg szolgaltam a haganah-ban -/es korabban az irgun-ban/group begin/-en speciel minden szo nelkul lottem le ezeket a tetveket………….tudva hogy tobbezernyi zsido eletet mentek meg [email protected]

  • Kedves Klárika,
    amit Te nem értesz meg barlev beírásából,az sokunknak teljesen világos.Ismerjük és tiszteletben tartjuk a múlt és a mai történéseket.Tisztában vagyunk vele,hogy nem mindenki érti meg azt,ami nem tartozik rá.Te egyike vagy azon sokaknak,akiknek barlev mondani valója mindig is érthetetlen marad.Mentálisan is.

  • Bendeguz79,
    nem tudtam,hogy angolkóros vagy!Egy magyar nyelvű blogra betévedve, milyen gyógyszert kapsz rá?

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 27
    1:26 du.
    “a Hebr’On-i eset ahol Azaria el-Or fejbelott egy keselo arab ferget.
    a Sanhedrin military folmentette.”

    Hebronban egy izraeli katona lelőtt egy földön fekvő, hatástalanított arab késelőt. Letartóztatták, majd a katonai törvényszék jogos védelemre hivatkozva fölmentette.
    A haganah, irgun, Stern-csoport stb. pedig 1947-ig működő cionista fegyveres szervezetek voltak.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 június 27
    1:26 du.
    “a Hebr’On-i eset ahol Azaria el-Or fejbelott egy keselo arab ferget.
    a Sanhedrin military folmentette.”

    Hebronban egy izraeli katona lelőtt egy földön fekvő, hatástalanított arab késelőt, letartóztatták, majd a katonai törvényszék jogos védelemre hivatkozva fölmentette.
    A haganah, irgun, Stern-csoport stb. pedig 1947-ig működő cionista fegyveres szervezetek voltak.

  • BARLEV megjegyzesere;

    Bizonyitekot adott hogy maganak a Torah semmit jelent, soha nem olvasta, s nem is olvasna soha,s nem lenne hajlando figyelembe venni sem!

    Csupan egyeni gyuloleteit koveti. Sajnos.

  • Orsós Elemér,
    azért a googleben és egyéb információs forrásaitokban nincs minden leírva.Például azt nem jelzed,hogy be van-e írva,hogy az IDF más néven CÁCHÁL is egy cionista fegyveres szervezet és a feladata megvédeni a CIONISTA államot terroristáktól,külső és belső ellenségtől.Egyébként úgy látom túl jól vagy értesülve a cionista törvényszék ügyleteiről is.Ugyanis ítéletet még nem hoztak a katona ügyében akinek esetleg csak kitüntetés járhat, amiért egy késelő sahidot elküldött a hetvenkét szűzhöz.A terror-vitéz és a szüzek is jól jártak,hacsak az arab terror- vitéz nem volt már előtte is impotens.Szerencsére azt nem lehet a fiúra kenni,mert nem tökön lőtte.Ellenségeink,pedig bizalommal fordulhatnak az UNO nevű sóhivatalhoz (vagy fel).

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 28
    2:54 du.
    Biztos hogy, igazad van, de én Barlev bejegyzésére hivatkoztam, ami szó szerin idézve a következő volt: “a Sanhedrin military folmentette.” Nem velem vagy ellentmondásban. Annak meg kifejezetten örülök hogy a Google nem mindent fecseg ki, mert akkor még jobban lehetne ajvékolni oda-vissza. Egyébbként meg kurvára nem érdekelnek a hálószoba titkaitok, csak ha a provokációtokra kell kontrázni!

  • A “Gumicson vagy Orbanjugend” cikk kisse messze ment el az eredeti temajatol.

    Kulonosen amikor a nehany Yidish es Goyim civakodassa valt.

    Mint a mondas megy ; “akinek nem inge ,az ne viselje”.

    De mint meggyozodott es koveto Zionista es Karaita lettemere a civakodasaik rakenyszerit hogy kifejjezzem meglatasomat.Illetve hogy kerdore vehessem allaspontjaikat.

    Nem csak a szelsoseges reagalasok, de fokent a nehany Yidish bekopesek, s az eppen ellenkezo egyeni magatartasok es meggyozodesek ami teljes ellentmondasok sorozataiba ment.

    Elobbi enyhe megjegyzesemre azt a valaszt kaptam hogy semmi erkolcsi alapokrol nem szolhatnek.
    De az esetben az eszmecsereik ,amint azt bizonyitjak teljesen erkolcstelen alapokon kepezve.

    Ki nem olvasna minden even at a Torah teljes szoveget?
    Meg a Goyim-ok is neha beleutik orraikat.

    De akinek megjegyzese hogy dicsosegesen olte a “patkany”-oknak es “fergek”-nek velt embertarsait. Akik persze erkolcstelen, gyulolettel toltott esztelen es remnytelen szelsoseges egyenek altal voltak bolonditva.

    Bizonyara figyelemenkivul hagyta hogy nem csak a millennial Shabath igerete, de meg a fold-oroklesenek igerete is a felteteles Moabi eskun alapozott.

    Hasonloan az volt Abrahamnak es utodainak igerve.
    De Abrahamnak nyolc fia volt. Mind orokosok az igeretben. S csupan eggyik fia aki fogamzoja lett az Izrael utodainak. Tehat azok a “fergek” es “patkanyok”
    valojaban testverek, s Abraham DNA-jet hordozzak. Barmi magatrtast is mutatnak ma.

    Hasonloan Mozes reszletezte a betartani kotelezoket, hogy meg az idegen utazokat es menekulteket is testverkenti kotelesseg az irantuk valo magatartas.

    Persze a circumcison csak a blood-covenant szimboluma, amint szulei igeretenek a bizonyiteka. Talan azt ok figyelmenkivul hagytak(?). s a Torah semmibevetele azt nem hitelesitleniti,nem visszakozza. De a kotelleseg az nem alkudozhato.

    Tehat kerdesem marad, hogy valoban mire hivatkozhatnak vitaikban a gentolokkal szemben ?
    Mivel az elobb kapott valaszban kijelentve hogy az erkolcs , ami valojaban Mozes alatal volt kobe-vesve maguknak jelentektelen.
    Hat akkor mi az alap?Mi a szamot tevo?Mi elvet kovetnek ?

  • Bendeguz79,
    majdnem érdekes fejtegetésedet,majdnem értem is.Arra kérlek,hogy írd meg,hogy a majdnemtől a valós megértésig mire célzol,de pontosítva,nem rébuszokban és kinek címzed.

  • Orsós Elemér,
    ha valóban”kurvára nem érdekelnek a hálószoba titkaink”hát el kell mondanom Neked,hogy a mi hálószoba titkainknak semmi köze nincs az arab terrorista halottak(sahidok)a korán által beígért túlvilági 72 szűzlányhoz,akik majd vigaszt és dicsőséget jelentő szórakozást adnak a”hős”tömeggyilkosoknak,gázolóknak, orv szurkálóknak.Tudjuk tapasztalatból,hogy az önrobbantók haláluk előtt befáslizzák a nemi szervüket.Így vigyáznak a szűzeik örömére.Az önrobbantó némberek és szurkáló gyilkosok nem tudni mit kapnak a 72 szűz helyett allah paradicsomában és mit kell befáslizniok.Erről a korán nem rendelkezik,mert az iszlámban a nőknek nincsenek túlragozott jogaik. Minden esetre nézz utána a gugliban és ha valami érdekeset tudsz meg,remélem nem hagysz ki a jó hírek élvezetéből engem sem.

  • Orsós Elemér,
    nekem nem kell kontráznod soha provokációkra néhány okból.A mai magyar politikába igyekszem nem beleütni az orromat.Ameddig nem lesz újabb”zsidó kérdés”és zsidók elleni törvények addig miattam lehettek”büszke európai ország”,meg”jobban teljesíthettek”, konzultálhattok.A migráns problémátokkal is küzdjetek csak egyedül,Az én hozzáállásom az,hogy “jobb felől üt nekem fütyül, bal felől üt nekem fütyül,elmehetnek!”

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2017 június 29
    6:20 de.
    Tökéletesen értem hogy, miért beszélsz félre.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 29
    3:38 du.
    Honnan szeded hogy, egyetértek Orbán öntelt lózungjaival?
    A migráns problémánk meg nem csak a mi egyedi küzdelmünk, mert az idő közben közel 1 millióra felgyarapodott magyarországi testvéreidet is keményen érintheti, akik úgy tudom sokkal jobban a 72 szűz várományosok begyében vannak mint mi, ezért ha Nektek balra üt, akkor az egyáltalán nem fütyül, jobbra igen!

  • Orsós Elemér,
    az 1.000.000 testvéremet nem tudom milyen statisztika alapján számolod.Csak nem áll készen egy újabb”zsidólista”?Abba biztosan beleszámít az is akinek egy nagyszülője volt zsidó heted íziglen. Vagy mint annak idején gőring mondta:Azt,hogy ki a zsidó,majd én mondom meg.Azt azért vegyétek figyelembe,hogy volt régen egy szovjet film teljesen más konnotációval,de ezzel a címmel: “Van Hazájuk”.Ti pedig folytathatjátok a 150 év folytatólagos műsorát akár balról,akár jobbról fütyültök.Elnézést,hogy belekotyogtam,ami nem tartozna rám,dehát ez a milliós lista csípte a szemem.Gondolom ez csak a kuruc in fosoktól származik.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 június 30
    3:40 de.
    Pont az a legmegdöbbentőbb, hogy nálunk egyáltalán nincs az az úgynevezett zsidólista, amire Ti állandóan antiszemita váddal hivatkoztok! Mi az oka annak hogy, Ti nálunk semmilyen népcsoporthoz, kisebbséghez nem tartoztok, ezért létszámadatokat csak Ti tudhattok vagy sejthettek magatokról, hogy a világ legtöbb országának parlamentjében -Nálatok is- kizáró ok a kettős állampolgárságu képviselő megtűrése, ezzel szemben a mi “antidemokratikus, antiszemita” parlamentünkben majdhogynem Ti vagytok többségben? Tudom hogy, -tudatosan- egy szemernyit eltúloztam a magyarszági zsidók számát, de ha Te pontosan tudod hogy, az nem 1.000.000, akkor benfentesként áruld el mi a valós szám, mert a másik 13 kisebbség nem ilyen szemérmetes, ők büszkén vallják származásukat, ők nem futnak el a számolás elöl! Máskor minden téren egetverően bátrak vagytok, a népszámlálásokkor miért kell gyáván magyarnak vallanotok magatokat?

  • Orsós Elemér,
    kérdezd meg a kuruc in fos szerkesztőit,hogy egy bizonyos varga béla nevű provokátora miért akarta megtudni a nevemet és miért hivatkozott állandóan arra,hogy már amúgy is kevesen hiányoznak a teljes listából.Utána nézhetsz te is a kuruc in fos zsidólista kering a gugliban is.Lehet,hogy nektek nehéz megérteni,de a te intelligenciádban bízva elárulom,hogy miért nem tartozunk a 13-ak közül egyetlen “népcsoporthoz” sem.Nem voltam soha és nem vagyok “magyar zsidó”.Én és minden onnan származó”testvérünk”, Magyarországon született zsidó.A zsidó NÉP tagja,akkor is ha nem tudja vagy nem akarja tudni.Nem akarok demagóg szövegeket alkalmazni,de amennyire ti tiszta magyarok vagytok az a mi tiszta “fajunk”mellett igencsak annullálódik.A kettős állampolgársággal kapcsolatos mondásodat, mintha csak gyöngyösi márton diktálta volna.Egyébként,nem szokásom felvilágosítással szolgálni Izraelről.Neked azonban elárulom,hogy a mi parlamentünkben nem egy és nem 10 kettős állampolgárságú képviselő van és mindig is volt.Közelebbit?Most már másodszor van kettős állampolgárságú hadügyminiszterünk. Erre varrhatsz nemzeti színű kokárdát.Azt még megkérdezném tőled,hogy te minek mondod Neumann Jánost,Wiegner Jenőt,Teller Edét,Szilárd Leót,Hajós Alfrédot,Szentgyörgyi Albert és Faludi György egyik felét stb.Reggeltől estig folytathatnám a”listát”.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 július 1
    3:37 de.
    Már rég rájöttem, tisztában vagyok vele hogy, varga béla egy megosztásból élő, fizetett provokátor, hogy nincs lengyel, olasz, német vagy magyar zsidó, ezért következetesen magyarországit írtam. Az általad felsoroltak közül senki nem döngette mellét magyar gyűlölőként és sokan büszkén feltűzték a kokárdánkat, ezért Velük semmi problémánk! Én szívesen befejezném ezt a közöttünk zajló, öngerjesztő vitát, mert úgy érzem hogy, csak önmagunkat járatjuk le vele a háttérben hahotázó ellendrukkerek örömére! A mi vitáinkat a babérjaikon ülő történészeknek, vallástudósoknak és politikusoknak kellene eldönteni, nem ilyen hozzánk hasonló kisembereknek!

  • Orsós Elemér,
    remélem nem esel olyan tévedésbe,hogy engem magyargyűlölőként könyvelj el.Ha ott kellene élnem esetleg igazad is lehetne,de kívülről,szurkolóként semmi okom nincs az általános gyűlölködésre. Ellenkezőleg.Tisztelem,becsülöm azokat a magyar embereket,akik minden ellenséges uszítás dacára EMBEREK maradtak a múltban és manapság is.Ismertem és ma is ismerek ilyeneket.Ha nem így lett volna én sem maradtam volna életben. Ez viszont egy olyan hosszú mese,amire a KMH topikok nem adnak elég helyet.A varga béka egy Amerikában is kőrözött köztörvényes és tudomásom szerint Magyarországra sem meri betenni a lábát.Mindennapi levelezésben voltam vele közel egy éven át.Borász volt Móron és a borgőz ment az agyára olyannyira hogy hirtelen felindulásból elkövetett adócsalásokba keveredett
    Magyarországon és Amerikában is.Lehet,hogy más is van a rovásán de nekem csak erről írt.Persze az is lehet,hogy egyéb ügyleteit ezzel a mesével fedezi.Akikről Te azt írod,hogy büszkén tűzték ki a kokárdátokat,hát…nem tudom,hogy a kokárda volt-e okozója az amerikai állampolgárságuknak vagy annak,hogy megmenthették a világot a barna ingesek szennycsatornájától.A zsidó sportolók, pedig nem azért voltak kiválóak és szereztek dicsőséget Magyarországnak,mert zsidók voltak,hanem mert a található legkiválóbbak voltak.Persze ez sem mentette meg némelyiküket Pl. Petschauer Attilát sem a magyarok legaljának gyilkos ösztöneitől.Ehhez azt hiszem nem gondolod komolyan,hogy történészek vagy teológusok véleményére van szükség.Amit írsz, hogy kikkel nincs semmi problémátok erre egy érdekes rövid sztorim van.Az 1940-es években egy házban laktunk a háború után felakasztott spóner rudolffal. Utána lehet nézni Kossa István: Dunától a Donig című könyvében.6 éves voltam,amikor a ház udvarán elkapott és vállszorongatások közepette megmagyarázta, hogy”veletek kis zsidókkal nincs problémánk,a nagyokat fogjuk kinyírni”.Gondolhatod,hogy egy szavát sem értettem hat évesen. A későbbiekben már igen,de akkor már az olyan”kis zsidók”,mint Apám és a fele családom “nagy zsidónak” számítottak.A mi vitánk szerintem nem vita.Esetleg itt-ott kiigazítjuk egymás hiányos tudását.A hahotázó ellendrukkerek,pedig a félszemű csinos törököt érdeklik.

  • GYURIO10 2017,Jun 29-i, Bendeguz79-hozvalo soraira;

    Oszinten mondava, veltem hogy hasonlo reagalast fogok majd kapni.

    S hogy kinek cimeztem, volt a kerdese.

    Mindazokhoz akik itten soraikkal ohajtanak elhitetni az olvasokat hogy ok Abraham sarjai.

  • Valasz ORSOS ELEMER utolso soraira a GYRUO1–hez tet kerdesere’ hogy

    “… nepszmalalaskor miert kell gyavan magatokat magyarnak vallani?”

    Mert aki magyar allampolgar, az magyar, eltekintve vallasatol. Az az Izraelita hitu. Persze a mai modern vilagban a zomuk inkabb Istentelenek, hasonloan mint a Goyim tobbsegei is.

    S a magyar zsidosag (legalabb is a Neologok) tobbsege elsokben magyarnak valjak magukat, s aztan zsidoknak, meg sokak a kulfodon elok is. Legalabb is az idosebbek.

    De kerdesem hogy mi koze a vallasnak (hitnek) egy allitolag demokratikus allamban, ahol a “valsszabadsag” legalabb is allitolag “eleimerve” az allamhatalom alatal.

    Lenne valassza arra ?

  • Kiegeszites az elobbi sorokhoz.

    Igen , lattam mar a weben adatokat a magyarallam altal kimutatva a lakossag szamait vallasaik alapjan.

    Thehat mind az letezo !

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 július 1
    7:08 du.
    A népszámlálásokra hivatkoztam, aholis már -úgy tudom- 60 éve -jogosan- nem lehet a vallási identitásról kérdéseket feltenni! Egyébbként meg sok kérdésben igaza van Gyuri bácsinak, ezért e témában a szószátyárkodást befejeztem!

  • ORSOS ELEMER soraira;

    Reszben megeggyezek megjegyzesevel.
    DE ha nem ohajt reaagalni, hat akkor ne reagaljon.

    De NE probalja vitatarsait elhalgattatni !

    Egyenlo joguk irni amit ohajtanak !

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 július 2
    10:45 de.

    “De NE probalja vitatarsait elhalgattatni!”

    Isten ments’! Jó úton haladok, de még nem vagyok teljesen liberális! 🙂

    “De kerdesem hogy mi koze a vallasnak (hitnek) egy allitolag demokratikus allamban, ahol a “valsszabadsag” legalabb is allitolag “eleimerve” az allamhatalom alatal.”

    Semmi, a 13 kisebbség egyike sem homogén vallásu és ez a tény senkit sem érdekel, a vallásszabadságot még a követelőző egyházak sem firtatják! (Csak az idióta, újra hatalomra nyáladzó politikusok.)

  • ORSOS ELEMER soraiar;

    Allaspontjaval teljesen eggyetertesben vagyok !

    De azzal a “vallas” kerdese teljesen semleges alany lehetne.

    Tehat miert volt az heves vita On es tobb civakodok kozott?
    Vlaki teletoltve talan a “vallasi-gyuloletekkel”.
    Lehetett volna barmi mas OKA, vagy CELJA barkinek is azzal ?!
    Nem szukseges senki vallasaval egyetertesben lenni, csak ismejyl em mindenki jogait ahoz, s tartsuk azt tiszteletben.
    Sajnos ma sokan nem kepesek azt belatni. Mert gyuloleteik masok irant , s gyakran a vallas alapjan, sokkal nagyobb meretuek.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 július 2
    5:11 du.
    Ezek a heves viták nem vallásgyűletből adódnak (legalább is nálam) szerintem, talán inkább hiu rivalizálásból.

  • ORSOS ELEMER soraira;

    Persze a gyulolkozo egyen az gyulol mindenek ellenere.
    De kedvelik a “vallas”-t egy kifogasnak venni ,gyuloleteik kinyilatkoztatasaira.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2017 július 3
    10:32 de.
    A hitre hivatkozva vagy utalva gyűlölködni, sőt gyilkolni elég kevés vallás sajátossága, de sajnos van olyan aminek téziseit szándékosan félreértelmezve a tanulatlan, primitiv fanatikusait könnyű erre idomítani!

  • ORSOS ELEMER valaszara;

    Ketsegtelenul. De sajnos meg azok is akik allitjak hogy azon alap-erkolcs jogosyhatja azt.

    De legnagyobb szamaban akik minden elrkolcsi szinvonalat felredobtak, avagy soha nem vettek figyelembe semit.

    A leg sajnosabb, hogy vannak elvek, vallasos feltetelezesek, es ideologiak melyek azt meg dicsoitonek is veszik.

  • figyelo
    en nekled nem magyarazgatok semmit

  • Bendeguz79
    egy nyillasfereg nekem ne pofazzon a TORAH-rol………

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.