Szülőföldünk — Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség!

2017 május 29 7:24 de.62 hozzászólás

– Te jó ég, asszonyom, mit csinál itt?
– Nem vagyok asszony. Lány vagyok.
– Jó, most nem ez a lényeg. Mit művel?
– Nem látja? Szülök.
– Itt? Az utcán?
– Igen. Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség.
– De miért a földön?
– Nekem ez a szülőföldem.
– Nem tudott volna várni? Bemenni egy kórházba, mint a többi rendes magyar nő?
– Nem volt erre idő. Meghallgattam Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét, és úgy éreztem, azonnal cselekednem kell.
– Ő mondta magának, hogy szüljön az utcán?
– Azt mondta, hogy aki teleszüli a világot, azé a világ.
– Látom, hogy egy könyvet tart a kezében. Maga könyvvel a kezében szül?
– Igen. Ez egy kézikönyv, Németh Szilárd írta.
– Kézikönyv a szülésről?
– Valamikor tudtam szülni, de mára elfelejtettem. Volt idő, amikor álmomból felverve is ment a szülés, mint a karikacsapás, de manapság hiába töröm a fejem, nem jövök rá, hogyan kell. Próbáltam többször is, de nem ment. Ezért szereztem be ezt a hasznos kis kézikönyvet. Hogyan szüljünk gyorsan és sokat? Írta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. Ebben a könyvben minden benne van.
– Hölgyem, a munkahelyén mit szólnak ehhez? Tudják, egyáltalán, hogy Ön terhes?
– Nem vagyok terhes. Soha nem is voltam.
– Már bocsánat, hogy az intimszférájába hatolok, de ha Ön nem terhes, akkor hogyan tud szülni?
– Unortodox módon. Ki mondta, hogy nekünk, magyaroknak ugyanazt az utat kell választanunk, amin mások is járnak?
– És van már elképzelése, miből fogja felnevelni a gyereket? Etetni, ruházni, iskoláztatni?
– Ott még nem tartok a könyvben. Megnéztem a tartalomjegyzéket, ez a rész a vége felé van valahol.
– És szabad kérdeznem, hogy hívják majd a gyereket?
– Melyik gyereket?
– Hát, amelyik épp most van születőben.
– Nem egy gyerekről van szó.
– Hölgyem, Ön egyszerre több gyereket szül? Itt az utcán, könyvvel a kezében?
– Igen. Németh alelnök úr, aki nekünk, magyar nőknek mostantól a példaképünk, úgy fogalmazott, hogy szüljünk több gyereket. Szerintem igaza van, butaság lenne elaprózni.
– De hát ez kész őrület!
– Én ehhez nem értek. Én csak egy átlagos magyar nő vagyok. Szülök rendületlenül, a nagy gondolatok megfogalmazása a férfiak dolga.

Föld S. Péter

62 hozzászólás

 • A történelem Magyarországon szavakban – úgy tűnik – mégis megismétli önmagát. A gyakorlati ismétlésnek is fennáll a veszélye. Habár vitézzé avatásokban és Horthy-szobrokban már ismétel.

 • Orsós Elemér

  Földes, Földes… a többit tudod!

 • Tehat a KMH is szolgalataba lepett a kormany legujjabb politikajat terjeszteni.

  Mi az hogy “kotelesseg” szulni gyereket?
  Anya-kocava lesznek a mgyar nok , a PM hatarozata altal?

  Esztelenseg a leg-embertelenebb es erkolcstelenebb modon !

  Leszallitja a magyar nok letet a tenyesz-allatokhoz.

  Mive lett az emberi meltosag, dicsoseg es alapveto jogaik!

 • Anita Szászy

  Igen,ezen a témán azonnal látszik,hogy humorista írta.Úgy álltam neki olvasni,hogy valami komoly témáról,lesz szó a cikkben ,de már az első soroknál láttam ,hogy poénra megy .

  Sajnos ilyen nők szülnek,akik azt hiszik,hogy a föld ahová pottyantják a gyerekeküket,az a szülőföljük.Pedig a szülőföld ,a szó tágabb,politikai értelmét tekintve mindenkié.Az emberiségé,és egyetlen politikai pártnak sincsen joga kisajátítani,vagy egyetlen nációnak sincsen joga teleszülni a másik nemzet rovására.Szomorúnak találom ,hogy az ilyen poénos,ennek ellenére intelligens témájú cikket .cikkeket,nem olvassák sem a Német Szilárdhoz hasonlóan gondolkodó,és kommunikáló politikusok,sem pedig azok az asszonyok,vagy férfiak akiknek a liberalizmusuk miatt el kelne egy kis józan eszű,felvilágosítás,a politikai élet kollektív voltáról,és a békés egymás mellett élés normativáiról,esetenként a megfontolt születés szabályozásról.Ilyenkor áll elő az a komoly tény,hogy a felelőtlen férfiak miatt ,szerencsétlen ,tanulatlan ,társadalmi hovatartozását nem ismerő asszony válik bűnbakká.Vagy ami még rosszabb ,vulgáris,idétlen,férfiak martalékává,cselédjévé.Sürgősen tenni kell,még ilyen félig vicces,félig komoly írással is az emberi gonoszság ellen.Persze ehhez józan eszű befogadó kell,olvasó gárda.

 • 😀 rohognek ha nem igy lenne. vagy talan azert mert igy van. pesti baratnom pont tegnap sopankodott a telefonba hogy nincs eleg gyerek es ki fogja a nyugdilyasokat [ot is] tiz ev mulva eltartani. ugyan milyen nyugdily gondoltam de nem mondtam semmit.

  de arrol sem szoltam hogyha jobban bantak volna a kikepzett munkaerovel az orszaghatarnal akkor mar biztositva lenne nyugdilyas jovoje. de mikor a kelitinel a foldon fekve nyuglodtek az emberezrek, betonon szultek neki az utanpotlast, akkor az volt a legnagyobb problemaja, hogy arra a ket-harom portable toiletre jaro tobb ezer “migrans” nem eleg kulturaltan hasznalta fel az alkalmat. mert adott esetben a magyarok nagyobb sikerrel tudtak volna visszafogni a szuksegleteiket.

 • Bendeguz79
  2017 május 28
  12:12 du.
  Ez a mondás, a nőknek szólt, ha nem tévedek a Rákosi korban! De lehet, hogy a Kádáréban. Akkor tanulhatta meg Föld Péter is.

 • Én is besegítenék, de nekem nem megy!
  Pechemre férfi vagyok! 🙂

 • FIGYELO soraira;

  Rakosi a part-tagokat osztokelte tobb gyerekeket produkalni.

  Kadarek kezdtek az abordalassal csokkenteni a lakossagot.

  Azota meg a fogamszagatlo a nagy uzlet, s szukseglet is tarsdalmi es gazdasagi celokbol.

 • GERE GABOR soraira;

  “Ferfi letere nem megy…” Hm? Tehat meg a Viagra-val sem ?

 • lényeg az a kormány felhívásában, hogy b…-ukmek és tegyükki…ez jellemző a rezsiszilárdra és bűntársairaezek úgy csökkentették a rezsit, hogy az nőtt…ez az óz(d) a csodák csodája meg a csilicsalbácsicsodái…és a zokoskata: hoztamisvalamitmegnemis

  az óccó munkerő az nem képes vásárolni ezért azonnal dugájába dőlt az egész mert az óccó bér után a zadó is kevesebb többet kell lopkodni… mekkk van essszzz szerfessz fe

 • Bendeguz79
  2017 május 29
  12:25 du.
  Lehet, h még 1X el kéne olvasni a cikket?
  Szülésről szól és nem nemzésről!
  Sorry! 🙂

 • Ettől a szerzőtől(cikkírótól)csak ennyi telik…..nem először,de
  van aki díjazza az idétlenségeit!!

 • Figyelő,Orsós!

  Földes “több lépéssel le van maradva,a múltban él és egyébként nagy baromságokat ír,ami ma már nem igaz!!!!.”….,de ugyan minek,kinek?????kizáárólag az idiótáknak!

 • Orsós Elemér

  Boda Marcsi
  2017 május 29
  3:50 du.
  Ez sokkal idültebb idétlenségnél, ez primitiv, magyargyűlölő közönségesség és a díjazók valószínű nem örvendeznének, hanem egyből hevesen náciznának és antiszemitáznának ha egy ellenlábas nekik címezne egy ugyanilyen, perverz gyűlölettől csöpögő, epeokádásszerű “szatírát”! Nagy kár hogy, a már többször bizonyított sorosfinanszírozású koszorús szerző magzatvizében anno nem úszkáltak kiéhezett piranyák, mert a szépirodalmi zsengéi kezdenek egy hajdani osztrák festő fajgyűlölő hitvallásának nívóján is túlszárnyalni!

 • Bendeguz79
  2017 május 29
  12:22 du.
  Látom, szépen fejlődik Magyarország!

 • Föld S. Péternek,

  Nem az szamit hogy mit irtak hanem hogy kik irtak. Eme tarsasagnak a szinvonala nem magas.

 • Zsuzsa, mióta Te itt vagy, egyre lejjebb csúszik, a “színvonal”!

 • “Figyelő
  2017 május 29
  9:55 du.

  Zsuzsa, mióta Te itt vagy, egyre lejjebb csúszik, a “színvonal”!

  Figyelő
  2017 május 27
  12:06 du.

  Sajnos, én úgy látom, hogy a fehér faj feladta túlélési akaratát , hogy tovább növekedjen, mert megszűnt: részben a vallások befolyása ezen a téren, részben az a régi ösztökélés az emberiségnek, azaz a név, a vagyon, föld továbbadási kényszere.”

  Aruld mar el te madadfej, hogy ezt a gyongyszemet honnet kapartad elo? Ez neked szinvonal?

  “fehér faj”?

  egy faj – durvan kifejezve – abbol all, hogy a fajon beluli lenyek szaporodni kepesek egymassal es szaporodni kepes utodokat kepesek letrehozni. az ember nem tud a kenguruval vagy a sargarepaval szaporodni. az emberisegnek csak egy faja van, az emberi faj. ugyanigy emberek kozott a “faji megkulonboztetes” vagy a “fajgyulolet” ellentmondasos kifejezesek es elavult, tudatlan gondolkodasrol arulkodnak. ez nem volt tevedes vagy eliras, mert ekkora nagyot nem teved egy nemi tajekozottsaggal biro ember, mert “feher faj” az eszebe sem jutna. talan otven evvel ezelott meg el lehetett menni az ilyenfajta a baromsagon, de ma mar csak a kulonlegesen buta embernek szokincsebol csuszik elo.

  Mond te papagaly, rohogjelek vagy sajnaljalak? De ha a nivonal tartnal, akkor inkabb ramold le a haverjaid hulyesegeit amivel a cikk irojanak szemtelenkednek, es ne az en megjegyzesembe akadjal meg amit kulonben sem hozzad inteztem.

 • Iskolában oktass Zsuzsa , ne itt!
  Pláne ne azt aki nálad jóval öregebb.

 • GERE GABOR megjegyzesere;

  Velnem hogy Onnek kellene olvasni legalabb is valami biologiat, ha nem tudna , vagy szervezete nem ereztetne magaval, hogy nem letezheto semmi “szu;es” a megtermekenyites es a fogamzas hianyaban !
  Azt pedig normalisan csak egeszseges es kepes ferfiak tetteire lenne szukseg.
  (Talan kora miatt az elfeljtheto lehetne ?)

 • Reagalasom ZSUZSA sorai FIGYELOhoz;

  Kivallo ! Egyszeru biologiai valosagot idezett az Evolucio ellenbizonyitekakent !

 • Péter
  próbálj meg te szülni! kíváncsi lennék rá,hogy sikerülne -e ? Majd tájékoztass bennünket.

 • Figyelő
  2017 május 30
  9:59 de.

  “Iskolában oktass Zsuzsa , ne itt!
  Pláne ne azt aki nálad jóval öregebb.”

  A tiszteletet elsosorban ki kell erdemelni. Az oregkor a szerencsedrol arulkodik es onmagaban meg nem erdem. Minnel idosebb egy ember annal tobbet kellene hogy tudjon es ertsen a vilagbol. Te itt osztogatod a felmuveltsegedet, silany ertekrendedet es azt hiszed hogy ez valakinek a javara vallik. Elbujsz egy pseudo-nev mogott es osztogatod az ostobasagaidat ha kell ha nem. Egy minden lebe kanal oregasszonynak tunsz habar lehet hogy egy hulye ven pasas vagy esetleg egy 15 eves ficko aki a szulei pincejebol irogat. Mert lasd, a mondanivalodat az internetrol szeded le es nem minden forrasod megbizhato vagy ertelmes. A kor nem garancia az inteligenciara es az erettsegre. Aki fiatalon fafej az oregkorara is az marad. Kulonben mar en is a hetven fele jarok de a koromhoz semmi kozod.

 • “Bendeguz79
  2017 május 30
  10:30 de.

  Reagalasom ZSUZSA sorai FIGYELOhoz;

  Kivallo ! Egyszeru biologiai valosagot idezett az Evolucio ellenbizonyitekakent !”

  Nem. Biologiai tenyek. A miertek nem foglaltatik bennuk. Barmifele magyarazat spekulacio.

 • Zsuzsa, én a jegesmedvét és a barnamedvét is annak szeretem, ami. Persze van aki odavan a tejeskávé színű medvékért és emberekért, de az ne legyen már elítélendő, ha az ember úgy szereti a természet lakóit, ahogy a Jóisten megteremtette.
  Éljen a sokszínűség!!

 • charlie, semmi sem ugyanolyan mint “ahogy a Jóisten megteremtette”. Sem a jegesmedve, sem a barnamedve es sem a tejeskave szinu medve. az evolucio nem volt hanem van. a genek a kornyezet tenyezoi folytan allando fluxban allnak, valtozason mennek at.

 • Zsuzsa, már annyit megtanultam a korom miatt is, hogy komcsikkal kár beszélgetni!
  Mit akartál mondani, hozzám írt soraidban?
  Én megmondom, először is hazugnak nevezel, mert nem hiszed el, hogy öreg vagyok.Magadból indulsz ki ezek szerint.
  A nevem a fórumokon, 2000 óta Figyelő, t.i. akkor indult el az interneti levelezés. Nem csak ide írtam, hanem más fórumokra is.
  Elnézésedet kérem, de maradok ezen a néven.-
  Más, én egy igen alkalmazkodó beíró vagyok, és soha senkit nem támadok személyileg Ez a fórum (remélem) nem személyeskedő, a pesti nívón.
  Viszont most én merek személyeskedni, a kommunistákat utálom, a szívem mélyéből , mert éltem anno uralmuk alatt.
  Most már kiabálhatsz, ahogy jól esik!

 • Zsuzsa, teremtett környezetben élünk, ugyan változások tényleg vannak, de sokan vagyunk akik szeretnénk megmaradni olyannak, amilyenhez kedvünk van. Ezt a jogot liberálisaink gyökerestül kiirtanák, innentől az önvédelem jogával kell élnünk, hogy megmaradjunk a nekünk tetsző értékvilágban.
  Az evolúció meghaladott elméletét manapság dobják a szemétbe, lásd DNS kutatások.

 • Ami meg a faj elméletet illeti, itt Kanadában, nyugodtan írnak újságok, beszélnek emberek fajokról. Már megszoktam 60 év óta!
  Csak a komcsi, vagy balos egyének kényesek erre, mások nem.

 • A cikk írójához még annyit, hogy gyermekeim kanadaiak, angol-francia nyelvterületen élnek, de mindegyik járt a helyi magyar iskolába, beszélnek írnak, olvasnak magyarul.
  Mindegyik volt már többször Magyarországon, sőt unokám is kétszer.

 • “Az evolúció meghaladott elméletét manapság dobják a szemétbe, lásd DNS kutatások.”

  Abban hisz amiben akar, ez nem az en problemam ha a Ken Ham fele pseudotudomany fejlemenyeit figyeli. De azert ne terjesszen valotlansagot. Mert a DNA kutatasok az evoluciot bizonyitjak es a tudosok 99% megrositi, meg azok is akik kulonben hisznek a teremtesben.

 • “Figyelő
  2017 május 30
  1:56 du.

  Ami meg a faj elméletet illeti, itt Kanadában, nyugodtan írnak újságok, beszélnek emberek fajokról. Már megszoktam 60 év óta!
  Csak a komcsi, vagy balos egyének kényesek erre, mások nem.”

  vilagos hogy hol es mikent szerzi Figyelő az informacioit. hogy ennyire csokonyosen ostoba legyen valaki!

 • “Figyelő
  2017 május 30
  1:51 du.

  Zsuzsa, már annyit megtanultam a korom miatt is, hogy komcsikkal kár beszélgetni!”

  Mi nem beszelgetunk. En kirohoglek. Neked es a hozzadhasonlo analfabetaknak mindenki komcsi, libsi vagy zsido ha nem ert egyet veletek.

 • Figyelő
  2017 május 30
  1:56 du.

  A magyarban a RASSZ szónak a FAJ, FAJTA a megfelelője, erről már volt itt szó régebben. Talán helyesebb lett volna úgy írni, hogy “a fehér ember”. Amit Kanadában szabad, azt Magyarországon nem, mert itt a faj szót már senki nem meri kiejteni ilyen összefüggésben. Túlzásba vitt politikai korrektségből fakadhat ez, de van aki egyszerűen “liberálfasizmusnak” hívja vagy “nyelvtannácinak”.

  A rasszizmus, vagyis fajelmélet az más.

 • Zsuzsa
  2017 május 30
  12:53 de.

  helyesen: papagáJ

  Köszönjük az ötödikes biológia óra alap leckét, bár senki nem kérte. A fajelmélet vagy rasszizmus azt jelenti, hogy valaki magasabbrendűnek gondolja az egyik rasszt a másiknál, ez meg történelem nyolcadikos anyag.

  Figyelő nem szorul a védelmemre, de szerintem mindenki értette hogy mire gondol. Nem írt semmi lenézőt másokról, de zavarja, hogy keverednek a népek, és nincs markánsan megkülönböztethető európai népesség és kultúrkör, mint a régi időkben.

 • WZWN SORAIM NEM A FENTI CIKKEL KAPCSOLATBAN, DE A JELEN NEMZETKOZI (fokent Europai)ESEMENYEKRE VONATKOZO.

  Tegnap a hirekben lattam egy 20 masodperces jelntest a Farau Mekel hragos jelenteset egy Beer Hall-i politikai erdeku osszejovetelen. * Persze a kis-bajusszos Fuhrer is
  a Beer Hall-okban kezdte).
  De Merkel asszony szvait csak az azonnali hang-forditasban adva. Vartam nagyon a ntomtatott rormajaban olvasni.
  No de ma, volt egy jelentos valasz a CNBC alatal, ami valojaban jelentosen reamutatott a valo helyzetre.

  Ms.Merkel es a tobbi Europai politikusok hargosak Trumpra, ami allaspontot kikoteskent jelentett nekik.

  A valosag persze az hogy Europa vedelmezve volt a IS alatl 1945-ota. Amerikai adofizetok, s katonak is (kozottuk en magam is annak idejen) hoiztak az aldozatot ,aming Europa, nem csak meg-gazdagodott, de elkenyeszkedodott.
  Amig a US koltott szaz es szaz billiokat, az Europaiak csak rohogtek magukban azon.
  Szocialis koltesveteseik nem gigyelemztette oket.
  Nepszaporodasaik nagyon esett. Nemzeti fegyelmuk, erdekeik elhanyagolodott.
  Amint iparaik mukodott, de a munkakepes lakossag csokkent. Azt persze a sok mas vilagreszekrol probaltak helyetesiteni. Se a muzilman bevandorlas biztonsagukat nagyban veszelueztette.

  A valosag hogy Trump allaspontja igen ellenzekes a politikai, gazdasagi vezetosegnek. De valojaban az mint az “ebreszto” mindanyiuknak. S az a lakossag erdeit segiti.

  Nem csoda hogy Frau Merkel haragosan kijelentette hogy ma Europanak kell a jovot utjat hatarozni, s azon donteni.

  Remelve, az jo ebrsztove valik majd , mint a mondas: “nincsen tovabbi cuclizas, felnott lettel, cselekedj onalloan” !

 • “hazai lámpa
  2017 május 30
  4:08 du.

  Zsuzsa
  2017 május 30
  12:53 de.

  helyesen: papagáJ

  Köszönjük az ötödikes biológia óra alap leckét, bár senki nem kérte. A fajelmélet vagy rasszizmus azt jelenti, hogy valaki magasabbrendűnek gondolja az egyik rasszt a másiknál, ez meg történelem nyolcadikos anyag.

  Figyelő nem szorul a védelmemre, de szerintem mindenki értette hogy mire gondol. Nem írt semmi lenézőt másokról, de zavarja, hogy keverednek a népek, és nincs markánsan megkülönböztethető európai népesség és kultúrkör, mint a régi időkben.”

  papagaj es papagaly mindketto helyes. nezz utana. en meg ly betuvel tanultam az elemi iskolaban. az otodikes biologia ora viszont fontos volt, mert figyelgeto baratod meg azt is nehezen erti. olyan nincs hogy “fajelmélet” te ostoba bunko. az ajra fajelmeletnek csupan a naci csocselek tapsol.

 • Zsuzsa
  2017 május 30
  2:45 du.
  Látom válaszodból, hogy nem csak komcsi vagy, hanem stílusod szerint más is.
  Nem írom le, mert csúnya szónak hangzik.

 • Bendeguz79
  2017 május 30
  4:50 du.
  Valóban így van! A pápa sem örült Trump vizitjének.

 • “Figyelő
  2017 május 30
  5:42 du.

  Zsuzsa
  2017 május 30
  2:45 du.
  Látom válaszodból, hogy nem csak komcsi vagy, hanem stílusod szerint más is.
  Nem írom le, mert csúnya szónak hangzik.”

  Mikor eloszor elolvastam Göllner András egyik minosithetetlen hangnemu reakciojat elkepesztoen durvanak tunt nekem. Ez egy professzor? De nehany het utan azt kell mondanom, hogy mostmar teljesen megertem es egyutt erzek vele. A harom torzsvendeg uvolto ostobasaga, pimaszkodo ellenkezese es veget nem ero kommentalasa teljesen kisodortak normalis nyugalmambol. Ez a nehany ember szuntelen maga ala piszkit es zulleszti a tarsasagot. En itt befejeztem. Valaszra nem tartok igenyt es reakciot ne varjon senki se tolem. Hogy kinek apropo mi lenne a velemenye nem erdekel.

  Zsuzsa

 • Orsós Elemér

  Zsuzsa
  2017 május 30
  6:57 du.
  Egy sokkal-sokkal okosabbra mutogatva hivatkozni a legnagyobb butaság jele, másrészről a professzor legtöbbször erős, sorozatos személyeskedő provokációkra ugrott a maga szókimondó, nem sznob füleknek való őszinteségével az úri közönség előzményeket elfelejtő csúsztatásaira.

 • Zsuzsa
  2017 május 30
  5:29 du.

  Csak azért javítottam ki a papagály-t, hogy lásd mennyire idegesítő, mikor valaki szavakon kötözködik.

 • Orsós Elemér
  2017 május 31
  9:56 de.

  Göllner úr stílusát át lehet venni, de én nem ajánlanám senkinek.

 • Kedves Figyelő, most mi lesz velünk, Geyza, Llanfair után Zsuzsa is itt hagy minket. Azt érzem, ők kevésbé elkötelezettek a hangoztatott “értékeik” iránt, mint a jobboldaliak.
  Még mindig nem tetszik tudni abban segíteni, hogy miként alakul az újjáépítés a nagy kanadai tűzvész után?

 • Kedves Charlie, ne aggódj, majd jön helyettük más!
  Persze nem biztos, hogy egyszer nem jönnek ők vissza!
  Zsuzsa kommunista felfogása valóban kiborított. Én nagyon békés ember vagyok, szeretek mindenkit. DE kommunistákat utálom.
  Velük kilehet engem kergetni a világból. Igaz, elég messzire kergettek, egészen Kanadáig!

 • Charlie kérdésedre nem sokat tudok válaszolni. A felégetett házak tulajai. Lassan vissza mennek az ott élők, és vagy új házat építenek, vagy a régit próbálják felhúzni újra. Úgy tudom a kormány ad pénzt a veszteseknek.

 • Mellesleg, ha még ezt elolvassa Zsuzsa, nekem nincs “fajelméletem”!
  Sőt.
  De sajnos azt a szót használtam, hogy emberi faj,rögtön rám ugrottál, a szó miatt.
  Ha tudsz jobbat, szóljál.

 • Bendeguz79
  2017 május 30
  4:50 du.
  Ezzel egyetértek!

 • Orsós Elemér

  hazai lámpa
  2017 május 31
  1:49 du.
  Én se, de azért más érdemeit nem kéne sutba dobni.

 • Zsuzsa
  2017 május 30
  5:29 du.

  Zsuzsa!

  „1923 óta csak j-vel írva helyes”. Ugyanakkor már az 1913-as helyesírási szótárban és a 1903-as iskolai helyesírásban is j-vel szerepel (ez a legkorábbi magyar helyesírási szójegyzék). Úgy tűnik tehát, amióta a kérdést szabályozzák, a papagáj a helyes forma.

  Egy hölgynek nem illik a korát firtatni, de ha ön még “papagálynak” tanulta, akkor cirka 100 éves lehet! 🙂

 • Tüske Zsófia

  Bendegúz: “Rakosi a part-tagokat osztokelte tobb gyerekeket produkalni.
  Kadarek kezdtek az abordalassal csokkenteni a lakossagot.”

  Rákosi nemcsak a párttagokat ösztökélte gyerekszülésre. Ratkó Anna egészségügyi miniszterkét 1950-től gyermektelenségi adót vezetett be minden 20 – 45 ill.50 közötti állampolgárnak és betiltotta az abortuszt.
  A gyermektelenségi adó 1957-ig fennmaradt, [ezt valóban a Kádár-kormány szüntette meg] de a teljes abortusztilalom feloldása a Hegedűs-kormány nevéhez fűződik.
  Kádár nevéhez fűződik viszont a gyermekgondozási segély bevezetése 1967-ben, ami az addig 12 hétig járó szülési szabadság után lehetővé tette a gyermek 3 éves koráig az állam által fizetett otthoni nevelést.

 • Figyelő

  Úgy van, ill.nincs úgy, mert Kádár korban nem… Ha tényleg annyira benne élt tudnia kéne, hogy ez ez ún. Ratkó (népjóléti miniszteréről) korszak (1949-1953.) szlogenje volt. – Az abban az időben született csoport összefoglalóan a “Ratkó-gyerekek” néven emlegetik, ők a hetvenes évek sikeres generációja. A R-korszakot jellemezte az abortusz tilalom, amit 1956. júniusában oldottak fel. [Szociológiailag létezik még a Ratkó-unokák generációja elnevezés is.]

  .

 • +1 Figyelőnek:

  A Ratkó-korszaknak a lényege, ill. célja a II. világ-h á b o r ú s . e m b e r v e s z t e s é g e k . pótlása volt…

  .

 • …CSIZMA AZ ASZTALON…

  Fittyenlő V.30/ 5:42-es beszólásához, miszerint ő;
  “látja, hogy Zsuzsa nemcsak komcsi, >de más isötvenhatosok<, önmagukat forradalmár, meg szabadságharcos címekkel kitüntető nénikék meg grósztaták jelentős része mégiscsak antiszemita, sőt… Valamiképp, mint most is, mindig kibújik ez a bizonyos szög a zsákból.

  Az már csak a hab a tortán, hogy ez a Nazionalistische Beobachterin még ráadásul egy öngyűlölő [ugyanis zsidó felmenőkkel is rendelkező] pszichopata is, akinél Christopher Adam Főszerkesztő Úr szerinte megbocsátható pszichés torzulását méltányolva, mégis csupán mutatóba, mint egy visszataszító (madam tüsző) panoptikumi figuráját meghagyva [formalinban] mutogat az újonnan jött és néha még ide-idetévedő megdöbbent demokratáknak, formalinos lombikként erre a KMH-t használva.

  😀

 • Voronyezs
  2017 június 9
  6:59 de.
  Uram, én 1957 novemberében jöttem el végleg Magyarországról! Még, hajadon lány voltam, a Ratkó féle mozgalomra nem emlékszem, mert nem voltam férjnél, első gyermekem Montrealban született, 1960-ban!
  Amit meg Zsuzsának írtam válaszul egy igen alantas beírására, az a szó , mást jelentett, nem zsidót. Nem szokásom mások vallását emlegetni.
  Az a szó, proli volt! Mivel Zsuzsa már nem jár erre, most már leírhatom.Elnézést kérek, a szó használatáért, mert igen sértőnek tűnik.
  Az a szövegszerkesztése és mondanivalója, annyira emlékeztetett az otthoni proli stílusra.

  Gondolom, ez biztos nem tetszik önnek , és majd írja nekem a megfedését emiatt.

  Ja, és Christopher gyerekkora óta ismerem, és ismeri a felfogásom, tehát itt megtűr engem, tudja, hogy ártalmatlan vagyok. Soha senkit nem bántok, nem személyeskedem stb.

 • Figyelőnek itt a vitában egy dologban teljesen . i g a z a . v a n, amikor azt írja Bendegúznak, hogy: ” e m b e r i . f a j “. Ez a kifejezés ugyanis nemhogy fajelméletet, de annak pontosan az ellenkezőjét tükrözi, tehát helyesen mondja, mert ez már tudományosan bizonyított, hogy az . e m b e r i s é g , tehát az ember, az maga . e g y . f a j.

 • Voronyezs & Figyelnő

  Egy fajon belül legfeljebb fajtákat különböztethetünk meg.
  A Kelet-Afrikai árokban “fogant” emberiség miután, v. miközben egy fajként az egész világon elterjedt, a különböző körülmények hatására különféle változatokban, fajtákként alkalmazkodott az ottani természeti, csak később a társadalmi viszonyokhoz…

  .

 • ˙

  Csarlinak 1,53-kor a DNS kutatásokról bemutatott kapálódzása egy Teremtő után már egyenesen nevetséges…

  Ez az ezerszer sallerozott felfújt mentőcsónak pont megfelel meg annak görcsös konzervativizmusnak, amelyet itt valki a minap is ismertetett, hogy “először fűben-fában, az után a felhők felett, aztán meg az űrben mostmeg mán az ősrobbanásban vélik igazolni az Ur létét”… Csak sajnos az ilyen leginkább hitfilozófiai “megközelítések” között azelőtt időben évezredek, ma meg már csak évek, néha napok telnek el, hogy még egy, aztán meg egy mégújabb anyagi heurékát, mint szalmaszálat keressenek a maguk hitének bizonygatására.

  Mind eközben pl. az evolúció tényeit nap-mint nap új, s mégújabb tudományos fölfedezés teszi még tényszerűbbé.

  Az is érdekes, hogy ez a szélsőjobbos, mármár náci Csarli mégis mennyire a materialista felfedezésekbe kapaszkodik, hogy ájtatos hitét bizonyítsa… Bár sajnos, de hozzá tartozik, hogy maga Hitler (az Adolf) is így élt vissza például egy egészen más Csarli, (a Darwin) valóban forradalmi, történelem és tudományformáló biológiai felfedezéseivel, amikor ugyancsak annak kiforgatásával bújtatta valami áltudományos köntösbe a maga zagyva hiedelmét…

  .

 • Figyelő sokmindenben téved, de sohasem volt antiszemita. Nem túl elegáns, ahogy büszke zavarosfejűek őt választják ki célpontnak. Annyi más kifogásolható kommentelő fecseg itt összevissza, velük kéne inkább kikezdeni… Hősiesebb volna 😀

 • 8:37 – alma !

  Egy kis antiszemitizmus még nem a világ – igaz Alma ?

  Figyelőnk, itt ezen a fórumon nagyon sokak megállapítása szerint is, már régen* azt a zsidó származású személyt testesíti meg, aki gyűlöletbeszédeiben sokszorosan rátesz még a nem zsidó származású antiszemitákra is…

  A mentálisan, és persze retorikájukban is Figyelőhöz hasonló, sajnos nem egyedi öngyűlet, mint ismert emberi jelenség nevezetes képviselői Imrédy Béla, Szegedi Csanád, stb.
  Az utóbb említett, vezető jobbikos, legalább néhány esztendeje már állítólag “lelkileg megtért” és azóta időnként Köves Slómó rabbi kebelén gyakorol bűnbánatot, no persze, azért az EU-ban továbbra is a náci jobbikot képviseli… Lehet, hogy ezt a most trendi, ún. cuki retorikájukat mégiscsak neki köszönheti a hungarista gyülekezet ?

  * És sajnos a KMH-n immáron csak ő az . e g y e t l e n . aki, mint kommentátor, finoman szólva “radikális” nézetei dacára a . k o n t i n u i t á s t . képviseli, miközben a vele vitába szálló, vagy az ezt merészelő kometelőket eltanácsolta “az őt már gyerek kora óta ismerő” [ld.itt: Figyelő 2:57 utsó.bek !] Cristopher Adam, avagy az undortól önként mentek el…, De sorolhatnám a disszidens neveket, még a margón büszkén, fotóval jelzett “szerzőink” közül is…

 • @Vögelein

  Régóta ismerem Figyelőt fórumokról. Nem tapasztaltam nála soha antiszemitizmust, kizárólag komcsiellenességet, és talán Horthy országvezetése iránti… hmm… türelmet…

  De tudod, ami ezen a fórumon néha folyik, az ember szinte kedvet kap az antiszemitizmushoz… néha igazán kedvem volna egyiket másikat lehüjezsidózni… 😀 Szóval én megértem Figyelőt.

 • Figyelő!

  Ha ön 1957 novemberében jött el Magyarországról – mint azt fentebb írja – miképpen lehetséges, hogy ugyanazon év januárjában Önnek már csak hűlt helyét találták az Ön után érdeklődő “öltönyösök”?
  Egyébként Ratkó Anna tevékenysége 1949-53ig zajlott, akkor még bőven “itthon volt” hallania kellett róla – a hajadonsága főleg nem volt kizáró ok semmire, olvassa csak el még egyszer
  az akkori szlogent!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.