Budapest Park és párt(os-)arc

2017 május 23 8:26 de.9 hozzászólás

A főváros újabb gumicsontjának kezd feltűnni a Budapest Park, amelyet egy legújabb hír szerint már évek óta parkolónak szemeltek ki. A történet még történik. Szkepticizmusra legfeljebb az adhat okot, ahogy a Zöldpardont megszüntették az azóta is elég kétségesen hihető „lakossági panaszok” nyomán. Kórképi korképet inkább a reakciók adhatnak egyelőre.

budapest_park-00[1]

 

(Fotó: Lengyel Balázs / Budapest Park)

Az egyik reakciókör az, hogy Pál Tibor MSZP-s képviselővel az élen az az önkormányzat kívánta felszámolni, és parkolóvá alakítani a parkot, amely önkormányzat a helybeliek rekreációs lehetőségeiért, és a kerület zöldterületéért, is felelős lenne. Alig hiszem ugyanis, hogy bármelyik önkormányzatot a Nemzeti Autósok Pártja delegálta volna. Alkalmasint akár a fiataloknak tudatosan kárt okozva is pártolták volna az ötletet. Az eredeti hírszivárgások szerint. Mert most egy rádióműsorban azt hallom, hogy ők tulajdonképpen nem is, meg talán ott sem voltak, és csak úgy véletlenül. Meg különben is. Majd. Vagy majd sem. Márpedig, ha ez a mosakodás igaz, akkor a nem is a Nemzeti Autósok, hanem a Magyar Pilátusok Pártja lehetett a delegáló erő. Akik lehet, hogy ott sem voltak. S ezért csak véletlenül kerültek az önkormányzati képviselők fideszes, mszps, vagy más tetszőleges színekben a fizetési listára. Hacsak nem társadalmi munkában ülnek ott a helyiérdekű házban.

Ugyanakkor, van egy másik, a közpolitikainál talán érdekesebb vetülete is az ügynek. Az amely Majka, kétségtelenül nem túl udvarképes stílusban előadott véleménye nyomán vált láthatóvá. A parkolóvá betonozás előterjesztője mellé az őt delegáló MSZP-t is a nyelvére tűzve. Az, hogy Majkát szereti-e valaki, vagy nem szereti, az természetesen magánügy. Az is, sok szempontból magánügy, hogy a véleményével, illetve annak stílusával ki mennyire ért egyet. Valójában azt nem igazán lehet érteni, hogy az, aki képtelen egy vita tárgyára koncentráltan, a vitában érvelve „megszólalni”, az minek fröcsögi tele a világot az előítéleteivel, a „nemszeretemjeivel”. Ráadásul olyan ordenáré stílusban, amihez képest az általa lebunkózott Majka, tulajdonképpen, visszafogottan nyilatkozott meg. Ami legalább azt mutatja, hogy tetszőleges sokaságban vannak sajátosan nevelődött, igénytelen agyzakkantak. Vagy olyanok, akik felveszik ezt a szerepet, mert az internet névtelenségét összekeverik a neveletlenség kötelezőségével.

Ugyanakkor a látszólag „érdemi hozzászólók” között is vannak kevésbé érthető véleményen leledzők. Ilyenek például azok, akik szerint azért van teljesen rendben a Budapest Park parkolósítása, mert szerintük az „egy randa bekerített rész, aminek nyáron kinyítják a kapuit ha rendezvény van”. Amire nyilvánvalóan még véletlenül sem az lenne a megoldás, hogy gondozott közparkot alakítsanak ki, hanem az, hogy legyen belőle parkoló. Ami tulajdonképpen egy tuti recept lehet. Akár olyan formában is, hogy a területet, a bérleti jogok lejártát követően hagyják még elgyomosodni is. Aztán várják meg, amíg kellően elhanyagolttá válik ahhoz, hogy bármilyen képviselői mutyi keresztül vihető legyen. Pártállástól függetlenül. Elvégre a pénz, mint tudjuk akkor is pénz, ha húgyszagú. Meg mire a képviselőkhöz jut, addigra illatossá is válhat. De ez messzire vezetne.

Ami érdekesebb lenne, az az, hogy Majkának hányan rongyoltak neki azért, mert beszólt az MSZP-nek? A parkolópártiak véleménye a Liget-projekt kapcsán ugyancsak érdekes lenne. Ahogy ezen a téren érdekes lenne Pál Tibor MSZP-s képviselő véleménye is. Ahogy az is, hogy meddig lesz MSZP-s képviselő. Ha már Ujhelyi István a Facebookon azt fejtegette, hogy a ferencvárosi képviselő nem egyenlő az MSZP-vel. Ami részben igaz, de összességében nem. Ameddig ugyanis a párt képviselője, addig Ferencvárosban ő az MSZP „arca”. S addig, bármennyire tudomásul is veszem Ujhelyi véleményét, megértem azt is, ha sokan a hátuk közepét is szívesebben látnák majd arrafelé, mint a kormánypárti mutyi ellenzékoldali felhajtójának a pártját.

9 hozzászólás

 • Nem esett érdeklődési körömbe a Budapest Park, az igazat megvallva azt sem tudtam (eddig) hol van.
  Majka neve ugyan nem ismeretlen előttem, de most hirtelen nem rémlik előttem a fizimiskája.

  Tájékozódva a Park programjában azt kell mondjam, a fiatalok ideális szórakozó-találka helye annak ellenére, hogy ezen a héten pénteken Neoton Familia koncert lesz. Ezek szerint a nagymamák és a nagypapák nosztalgiázó helye is. Megnéztem az időseknek szóló műsorkínálatot: június 23-án Demjén Ferenc és bandája lép föl.

  Szóval, valóban kár lenne belőle autóparkolót csinálni, mert ez a hely ideális a fiatalok szórakoztatására, mivel nincsenek a közelében lakóházak.

  Egy biztos, Pál Tibor magának és az MSZP-nek rúgott egy öngólt.

 • Nos ezt a cikket is kár volt megírni….!
  Régen a Zöld pardon ellen volt lakossági panasz,míg a Budapest Park olyan helyen van ahol senkit nem zavarnak,az egyébként jó koncertek,sok fiatal jár oda,több ismert művész is kiált a megmaradásáért!
  Egy szoci képviselő és a polgármester (IX.ker.)akart parkolót építeni,nem törődve a fiatalok igényeivel és egyébként is kulturált körülményekkel.
  Ja csak mellékesen a Bp.Park fővárosi hatáskőrbe tartozik,amely
  (Tarlós)nyilatkozott,hogy nem kívánja lerombolni és parkolót csinálni!
  Amúgy több sikeres és ismert zenész tiltakozott ,Majka,Müller Péter Sziámi,D.Nagy Lajos,vagy Csipa …többek között!
  Na jól tették,a szocik megint nagyot buktak!!!

 • Amúgy az is igaz,(Drizari),hogy az idősebb korosztálynak is jó koncerteket,szórakozást ígér mint pld,Demjén,Neoton a közeljövőben!

 • Boda Marcsi
  2017 május 23
  11:46 de.

  Szövegértelmezésileg lehet, hogy még futnod kellene pár kört.
  “Egy szoci képviselő és a polgármester (IX.ker.)akart parkolót építeni,nem törődve a fiatalok igényeivel és egyébként is kulturált körülményekkel.”
  Ez tényszerűen nem így igaz. Az MSZP-s képviselő ötlete volt, de a Fidesz polgármestere nyilatkozta, hogy akkor is pártolja az ötletet, ha a fiatalok szívnak vele. Aki tehát a fiatalok szívatása mellett döntött az a Fideszt hibbantja.

  “Régen a Zöld pardon ellen volt lakossági panasz,”
  Tudod hol volt a Zöld Pardon? S tudod hol van ahhoz képest az első lakóház? Na ennyire számít az a sok lakossági panasz. Fizikailag nem zavarhatott senkit. A Duna tulpartján meg semmivel nem lehetett zavaróbb, mint az A38-as. Csakhogy a hajó helyén ugyebár nem lehet parkolót építeni. Ennyit Hiffmannról és meséiről. Aki különben Fideszes polgármester.

  Amellett a szöveg jórészt a reakciókról szól.
  Tovább jó szemellenzőzést 🙂

 • Amdy Mage!

  talán alaposabban és hitelesebb forrásból kellene tájékozódnod,mielőtt másokat próbálsz okítani…..(újság TV.riport..)
  Amit írtam azt továbbra is fenntartom!ha nem is teszik a szocik megint lebőgtek és ugye nem a Fidesz,akik soha nem akarták bezárni a parkot!!!!
  Tarlós sem akarja bezáratni a parkot,meg mellesleg, akik jogosan tiltakoztak ellene,”talán” közismertebb személyek mint Te(?)
  Törődj bele,hogy nagyot tévedtél és nevetséges,hogy véded a leszerepelt,rombolni akaró szocikat

 • Amúgy a Fidesz melyik polgármesterére gondoltál,mert ugye sok van….a terület meg mellesleg a fővárosé……
  A Zöld Pardon mellett is tüntettek,de az jóval közelebb volt a lakóházakhoz….na nincs időm tovább az értelmetlen ,alaptalan vitára!

 • Boda Marcsi
  2017 május 23
  4:32 du.

  “Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő már több beadványt is intézett a ferencvárosi polgármesternek, pedig a terület valójában fővárosi tulajdonban van. Ennek ellenére a ferencvárosi önkormányzat támogatta Pál Tibor javaslatát, dr. Bácskai János, a Fidesz–KDNP színeiben megválasztott polgármester a jegyzőkönyvek szerint már 2015. október 15-én azt mondta a javaslat vitáján az önkormányzati ülésen, hogy
  Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.”
  http://index.hu/urbanista/2017/05/21/bezarhatjak_a_budapest_parkot/

  De egy percig sem vitatom a jogodat, hogy neked a királyi TV legyen az igazság maga.

  “Törődj bele,hogy nagyot tévedtél és nevetséges,hogy véded a leszerepelt,rombolni akaró szocikat

  Te meg törődj bele, hogy a mutyi asztalánál remekül megférnek a pártok. A Fidesz is.
  Amúgy majd okvetlen idézd, szövegkörnyezettel, hogy hol védtem és kit.
  Különben ne erőlködj. Mert ahhoz a szövegértelmezés nemes képessége is kellhetne.

 • Andy Mage!

  Én nagyon is értem amit írsz,(sajnos elfogult baromságot)csak ugye nem igaz és nincs értelme!
  Amúgy több csatornát nézek és több újságot is olvasok,ahol nálad ismertebb emberek nyilatkoztak!(na nem volt nehéz helyzetük…)
  A szoci ötlet …megbukott,mert alaptalan,közösség,ifjúság ellenes,bele kéne nyugodnod!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.