Minél inkább Antilop, Rogán annál többet lop

2016 november 17 10:18 de.4 hozzászólás

Ha lenne olyan nyomtatott újság, ahová ezt megírhatnám, akkor ebben a cikkben beszámolnék arról, hogy Orbán Viktor szerint „minden egyes támadás csak megerősíti Rogán miniszter úr pozícióját”. Ezt mondta a miniszterelnök a parlamentben, amikor az ellenzék Rogán Antal viselt dolgairól kérdezte.

rogan

A képlet a következő: adva van egy parasztgyerek, Rogán Antal, akiből bár miniszter lett, távol áll tőle az urizálás. És van egy faluvégi viskóba született miniszterelnök, akit elmondása szerint gyerekkorában vert az apja, és akiből, ha nem a Kádár rendszerben nő fel, legföljebb traktoros lehetett volna, vagy agronómus. (Orbán Viktor szíves közlése.)

Vagyis, Rogánhoz hasonlóan, ő sem arról híres, hogy urizálna. Sőt, Orbán kifejezetten puritán ember, szotyolát köpköd, meccsre jár, trágár nótákat énekel.

Rogán nem énekel és szotyit sem köpköd. Ő olyan parasztgyerek, aki kétes ügyeivel lopódzik be a hírekbe. Ha nem helikopterezne, és nem matatna időnként a letelepedési kötvények körül, akkor most nem vele foglakozna a sajtó és az ellenzék. Vagyis, az orbáni logika szerint, a mostaninál gyengébb lenne a pozíciója. De Rogán helikopteren jár lagziba, ügyködése szóba hozható a letelepedési kötvényekkel és a belvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban, drága öltönyökben és táskákkal mutatkozik, úgyhogy nincs miért aggódnia, mert ettől még annál is erősebb a pozíciója, mint amilyen annak előtte volt.

Most képzeljük el, de tényleg csak a feltételezés szintjén, hogy mi lenne, ha Rogán miniszter nőket futtatna. Vagy, teszem azt, kábítószerrel kereskedne.

Akkor valószínűleg annyira megerősödne a pozíciója, hogy ő lenne a magyar miniszterelnök.

Ebben az esetben persze kérdés, hogy mi lenne akkor Orbánnal? Két miniszterelnöke nem lehet az országnak.

Róla is ki kellene derülnie egy, s más visszásságnak. Például, hogy nem parasztgyerek, csupán egy tahó, aki fontos nemzetközi tanácskozásokon is zsebre dugott kézzel mászkál. Hogy az ország egyik leggazdagabb embere, akinek strómanjai nevén van a vagyona.

Ha ez mind kiderülne Orbánról, akkor az ő pozíciója is erősödne, és lehet, hogy mégsem Rogán volna a miniszterelnök, hanem Orbán.

De akkor mi lenne Rogán Antallal?

A helyes megfejtők között a Bencsik András (Demokrata, Békemenet, rendszerváltozás előtti Népszabadság pártrovata) által említett, a középosztály számára is elérhető helikopterutazásra jogosító letelepedési kötvényeket sorsolunk ki.

Föld S. Péter

4 hozzászólás

  • A cikk címére:
    Csak már egyszer megírnák azt is, hogy mit lop, Rogan, Orbán stb.?

  • Figyelő jellemzője: nem figyel.

  • Figyelő!

    Én teljesen véletlenül pontosan, konkrétan tudom, hogy Antilop az V. kerületben sokéve úgy csinálja, hogy a kerület tulajdonában levő ingatlanokat úgy ajánlja fel befektetőknek, hogy béreljék ki kamuból 2-3 hónapra, majd akkor már mint a kedvezményes áron jogosult veszi azt meg, és ezzel egyidejűleg leadja a kijelölt személynek a kért százalékot.
    Ez konkrétan így ment, megy a belvárosban.
    A kerülettel kötött szerződésekről is írjak, vagy Figyelő is ki tudja találni, hogy ott is hogy mennek a szerződéses viszonyok. Ott még lehet, hogy be van építve egy újabb cég is, amelynek legálisan lehet fiktív jutalékokat, tanácsadásokat, ügyviteli és szervezési dolgokat (persze csak fiktíveket) fizetni.

    De! Lehetne Anti miniszterelnök, hiszen a góré az elnöki rendszert kiépítve a címet is átvenné.
    A diktatúrákban is az államelnöki poszt a legbiztosabb hely, amint most is látszik Töröko-ban is, amire bejelentetten pályázik a fő-müdür!

  • Analógia:

    A szomszédom mondta: A barátja sógornőjétől hallotta, hogy a Mariska lánya kurválkodik, de nagyon.
    Kérdés: Láttad, hogy kivel, hányszor és mennyiért kurválkodik?
    Szomszéd: Nem láttam, de biztosan igaz, mert a sógornőm mondta.
    (Más: Gazsi, ettél már mákos tésztád? Én nem, de a cimborám már egyszer majdnem evett-:)

    ps: Nem kedvelem Rogánt ezért nagyon szeretném, ha végre valaki rábizonyítaná már konkréten a lopásait. De ha nem tudja senki bizonyítani, akkor talán jobb lenne addig hallgatni és nem sejtetéseket közre adni. Így lenne korrekt és hiteles a híradás.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.