Lovas György 56-os gyilkosságaival dicsekszik

2016 október 25 11:46 de.108 hozzászólás

Nagy Ildikó, a New York-i Magyar Ház igazgatója, Bánhalmi Norbert fotográfus és Szilvay Gergely újságíró felkereste a New York mellett élő Lovas Györgyöt, aki az 1956-os eseményekről nyilatkozott. Lovas eldicsekedett gyilkosságaival is. Igen, jól olvassák. Elmondja hogy embereket gyilkolt meg 1956-ban.

Nem titkolta, hogy már 56 előtt is ült okirat-hamisításért. Egy év börtönt kapott aminek nagyobbik részét a szegedi Csillagban ülte le, 11 hónap elteltével kiengedték

Az 56-os forradalmat nagyon élvezte: “Gyönyörű két hét volt! Én nem sokat lövöldöztem, mert a forradalmi tanács tagja voltam…” Elmondja hogy November 3-án kivezényelték a Pasaréti útra.. „Volt ott három ávós, azokat elintéztük, és szétrobbantottunk mindent. Ez volt az ávós központ Budán.”

Elintéztük??

“Takács Gyuszival együtt egy kapualjban voltunk és a két géppisztollyal lőttük őket, ahogy csak kifért a golyó. Nem tudom, hányat öltem meg..”.

Lovas állitólagos áldozatait nem állították bíróság elé, nem kaptak jogi védelmet, nem vizsgálták hogy valóban voltak-e bűneik, nem volt bírói ítélet. A meggyilkoltaknak családja, szeretettei, kisgyerekei voltak, de úgy tűnik, Lovas szerint akikre az ÁVO-s bélyeget rásütötték, azokat bírósági ítélet nélkül is le lehetett puffantani akkoriban – mint a kutyákat.

Számomra meghökkentő, hogy 2016-ban bárki is dicsekedhet ezzel. Lovas visszaemlékezéseit három felnőtt ember hallgatja, és nem jut eszükbe hogy itt valami nagy baj van, hogy esetleg a hatóságokhoz kellene fordulni a felvett anyaggal. Mert azért itt valami nem stimmel. Ez az idős ember arról mesél, hogy embereket gyilkolt 1956-ban. A felvett anyagból magyar nyelven cikket jelentettek meg a Mandiner-en. (Ide kattintva olvasható.)

Mindnyájan tudjuk, hogy atrocitások is történtek 1956-ban. Ártatlan kiskatonákat, karhatalmistákat lincseltek meg és szadista módon kínoztak gyakran vétlen embereket. Voltak akik megpróbálták megállítani az esztelen vérengzést. Például 1956 október 26-án Freimann Lajos Miskolcon szót emelt a tömegben Gáti Gyula alezredes törvénytelen lincslése miatt. Bár ne tette volna! Freimannt is agyonverték az álítólagos „forradalmárok”.

És persze kevés szó esik azokról manapság akik csupán a „balhéért” csatlakoztak a felkelőkhőz, azért hogy raboljanak, gyilkoljanak, leszámoljanak vélt és valós ellenségeikkel. Félreértés ne essék, nem ők voltak többségben! Én úgy gondolom, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége tisztességes változást akart 1956-ban, és soha nem lincselt, rabolt vagy gyilkolt. Ma jogtisztelő társadalomban próbálunk élni itt az Egyesült Államokban, és remélem, hogy a mostani visszaemlékezések nem fogják hősi forradalmi tetté varázsolni az 56-ban elkövetett törvénytelen gyilkosságokat.

Lovas György az Amerikai Magyar Szabadságharcosok Szövetsége társelnöke, évtizedek óta tevékenykedik 56-os ügyekben. Az interjúkat a Hungary Initiatives Foundation támogatja.

Lázár György

gala-george-lovasLovas György (balra) 2006 október 15-én a Carnegie Hall-ban rendezett 56-os eseményen a beszédet mondó George Pataki volt New-York-i kormányzó mögött áll. 

108 hozzászólás

  • Én pusztán csak egy dolgot kérdeznék meg akik ezt elolvassák. Tessenek már mondani, voltak igazán “éles helyzetben”? Tök mindegy hogy forradalomról, szabadságharcrólm avagy polgárháborúról is legyen szó az a bizonyos gplyó nem nézi hova megy és kit ől meg. Ott aki fegyvert használ annak számolnia kell az ilyen következményekkel teljesen mindegy hogy ártatlan vagy sem. Nincs a homlokára írva senkinek sem a hozzáállása hogy kinek és minek az érdekében fogott fegyvert. Nem ismerem Lova urat pusztán az 56-os forradalmárok amerikai szövetségéről halotta, elég sokat. Nem hiszem hogy Lovas György így dicsekedett volna hogy hány AVH katonát puffantott le. Maximum csak annyit mondhatott, hogy résztvett a harcokban. Ilyennel még a legelvetemültebb lövöldöző sem fog dicsekedni. Itt pusztán megint sérdobálásról van szó, hogy egy hiteles személyt aki valódi 56-os harcos volt beakarnak feketíteni. Pongrác Gergelyre is mindent ráfogtak, hogy ezt mondta azt mondta és a negyede nem volt igaz. Mikor fogják egyszer végre mindenki számára hozzáférhetővé tenni az 56-os aktákat? Szerintem soha mert akkor egyszer és mindenkorra megszünne a sárdobálás feketítés. Akik ezeket mondják pont azoknak van eltitkolni valójuk. A legjobb védekezés a támadás.

  • György Molnár

    Tele van a világ fasiszta magyar gyilkosokkal, Ausztráliától Amerikáig. Darvas Iván többször elmondta a képernyőn, hogy amikor kiszabadította a politikai fogoly testvérét, vele együtt kijöttek a köztörvényesek is, még a 60-as évek végén is ítéltek halálra Budapesten náci háborús bűnösöket is…..A Köztársaság téren az élve lábuknál fogva felakasztott és megkínzott ártatlan embereket (köztük osztálytársam édesapját) nem volt politikai foglyok gyilkolták meg, hanem a kiszabadult köztörvényesek, gyilkosok. De egy primitív nép primitív politikusainak gőzük nincs a történelemről….

  • A szokasos “erdekes” cikk.

    Nem lehet, hogy azok az AVO-sok is lottek? Nem lehet, hogy az embereknek “kicsit” eleguk volt az AVO-sokbol valamiert? Vajon miert?

  • Sajnos minden népfelkelés, forradalom idején voltak káros “melléktermékek”, csőcselék, meg gyilkos indulatú emberek, de 56 alapvetően nem erről szólt……és ugye az ÁVÓ-sok sem a forradalom hősei, ugyanolyan gyilkosok voltak mint Lovas, nem kár értük!

    Aztán a nácizmushoz a cikknek semmi köze….

  • Nem voltam ott 56-ban, nem nagyon olvastam rola, de apam meselt nehany dolgot, amit en specc tulzasnak tartok.

    Apam akkor Komarom megyeben elt es a harcok soran reszt vett abban, hogy elelmiszert gyujtsenek az emberek a pesti civil lakossagnak. A teherautoval aztan o is elment Pestre es latott dolgokat.
    Az, ami nekem tulzasnak tunik, hogy allitolag olyanokat is felakasztottak egy tablaval a nyakukban, akik loptak.

    Ez mintha kisse tul eros buntetes lenne egy kis lopasert.
    Viszont magyarazatot ad arra, hogy “artatlan” embereket is oltek meg.

  • Sajnos, a link amit betettem rossz, elnézést.

    Gy9rgy Molnár, láttam a történteket, Egy volt összesen aki így járt.
    Senki sem csodálkozott, hiszen a bosszú, ősi emberi tulajdonság.
    Az áldozatok, akiket az AVH megkínzott és megölt az elmúlt évek folyamán, most csak egy áldozata volt, a sok száz vagy ezer ártatlan áldozatért.

  • Moshe Akiva
    2016 október 25
    1:38 du.
    Az érdekes lett volna, Mossejó nemzettezsvír, ugyanis az ÁVO (Államvédelmi Osztag)mindössze két évig, 46-tól 48-ig múködött.. Utódja, az ÁVH (Államvédelmi Hatóság).. nü, 56-ban ők lövöldöztek mindenféle épületekből a tüntetőkre..
    Nemárt az ilyesmit tudni, hamáneccer megint büfének álcázod magad-ezügyben is..

  • Lényeges különbség van abban,ha egy köztörvényes bűnöző öl,ha egy forradalmár önvédelemből öl(ők csak tiltakoztak,változást akartak!!)és először a kommunisták öltek,lőttek,később kínoztak válaszul…..mindezt az akkori hivatásosok(főleg)ÁVH-sok,karhatalmisták,természetesen több ártatlan kiskatona is áldozatul esett,de a RENDSZERNEK köszönhetik sajnos.
    Fasizmusról,nácizmusról teljesen értelmetlen 56 vonatkozásában beszélni,mert ugye az akkori fiatalok akkor még nem is éltek,vagy gyerekek voltak.
    Aztán az nagyon felháborító és sajnálatos,hogy míg a náci bűnösök nagy részét üldözték,elkapták,addig az 56-os kommunista gyilkosok egy része még ma is él(kint szép számmal…)itthon is büntetlenül!!!!

  • Ez a Lázár megint melléfogott…. Eggyel több rendes zsidó
    ötvenhatost ismerhetnek most meg cikke révén a fiatalabbak. Toda!

  • A leszármazottaikról már nem is beszélve……

  • Azt hiszem kedvenc triumvirátusunk szellemisége, mentalitása és erkölcse tisztán megmutatkozik az utolsó 3 véleményben…

  • Christopher Adam

    Gratulálok a “rendes zsidónak” akik itt kommentelnek. Remélem büszkék önmagukra. Csak azt ne felejtsék el, hogy milyen gyorsan lesz “rendes” zsidóból “büdös” zsidó.

  • Amúgy a mostani régi “elvtársak”,és leszármazottaik megint bebizonyították,hogy milyen emberek(???….)igyekeztek (bár szerencsére kevés sikerrel!)gusztustalanul megzavarni a 60.évfordulót,ja és 2006-ban lövettek is…(Fletó hű maradt az elődökhöz és a múlthoz,meg a “rokonokhoz”….)
    Ja és az ellenzék hol összefogásra buzdít,hol egymást fúrja….
    Na sem jellem,se ész,se jövő!!!

  • Amúgy felesleges uszítani,mert régen és most is voltak,vannak rendes zsidók (meg anno gyilkosok is szép számmal.az ÁVÓ-ban..)a tisztességes többség békét akar,pláne,hogy itthon senki nem üldözi őket,a többi meg nem számít!Meg ugye 56 távolról sem erről szólt!
    Nem kell a mellébeszélni…a dolgot !
    Aztán a mostani “áldemokratáknak”piszok szerencséjük,hogy ma tényleg demokrácia,jogállam van és nem lövetnek az értelmetlenül uszítókra,gyalázkodókra!
    Nem dőlnek be a provokációnak!Na ez alapvető értelmi és emberi…különbség(a kormányok között)

  • Egy mai, modern “reformkommunista” megközelítés:
    Havas Szófia MSZP-s politikus kijelenti, hogy a forradalmárok “házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat”, illetve kifejezi abbéli meggyőződését, hogy a forradalom nem törhetett volna ki “a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül”, akik “a fasiszta ellenforradalmi puccsot voltak hivatottak előmozdítani”.

  • A teljesség igénye nélkül Solomon Morell-re vagy Péter Gábor gyilkosokra céloztam,de ismétlem l956 60.évfordulóján ha nem is felejtik az emberek őket,nem róluk emlékezik meg a tisztességes emberek többsége,bár “érdemeiket”… nehéz elfelejteni!

  • charlie!
    Sok hiteltelen,kozmetikázó hazugság jelenik meg,amire a tájékozott és
    főleg tapasztalattal rendelkező többség nem vevő….!
    Igyekeznek szépíteni illetve meghazudtolni a múltat,tényeket!
    eredménytelenül!

  • Kedves Falusi!

    Koszonom a kiigzitast.

    Ha jol ertelek azt akartad mondani, hogy ha valaki ossszeteveszti az AVO-t es az AVH-t, akkor 56 meg sem tortenhetett.

  • Készül-e már a Lovas György szobor? Trendi lenne…

  • A mellékelt Mandiner interjúról

    – A hős lovas a csatolt interjuban – mindjárt az elején – hazudik egy nagyot, amikor azt állítja a Rákosi-címerről, hogy azon “sarló és kalapács” szerepelt… Még szerencse, hogy később, a nyilatkozat vége felé őmaga ismeri be, hogy csak “a fele volt igaz annak, amit [életemben] mondtam”

    – Egy másik óriási hazugsága, amikor azt mondja valakinek, hogy a Munkásőrségnél szerezzünk fegyvert. És mindezt 1956.októberében, amikor a Munkásőrség még tervekben sem létezett, ugyanis 1957-ben határozták el, hogy létrehozzák…

    – Talán itt enyhe füllentésnek minősíthetjük, amikor azt mondja, hogy “kaptam egy pufajkát, mert szétment a nadrágom. Ami azt illeti, érdekes egy látvány lehetett egy szál pufajkában csupasz [email protected]

    – Nomeg, jópofa egy nevet választott az állítólagos rádiójának akkor, amikor azt “Zsédey Adó”-nak nevezte el. Alighanem a forradalom a lelke mélyén “öngyűlölő” dísz-zsidajának érzi magát, s ezt kompenzálandó, a zsidai-t rejtette el ebben a sajátos névben. Nagy katyvasz lehet szegénynek a fejében annyi bizonyos e két dolog találkozása kapcsán, ami óriási aljasságokra sarkalta szegény fejét. [Érdekes, itt a KMH fórumán is található egy pár példány]

    – A zászló levágásról meg annyit, hogy ilyen feltűnési viszketekségben szevendő alakot máshol is szült már a magyar emigáció [diaszpóra], például a Szt.Péter székesegyházban a Michelangelo Pieta-ját csupán egy kalapáccsal – neki még sarló se kellet hozzá – ripityára zúzó 56-os politikai menekült. 😀

    Egyszóval, az a többrendbeli legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolható emigráns egyik típusa, aki – még akad belőle itt is jópár hasonló – ráadásul az igazmondásnak is a hiányát szenvedi, tekintettel kétes előéletére, + kettős identitásérzetére, az egész életében önigazolásban, illetve ezek kompenzálásában éli ki ezt a komlexusát… 🙁

  • voronyezs !

    Aviban (az igazság):

    Azonnal védelmébe veszi a hozzá olyannyira hasonló beállítottságú, blöffölő és hazudozó, folyton kompenzáló és magyarázkodó disszidenst. Két hasonló hős, bár remélem Avi kezéhez legalább vér nem tapad.

  • Aurora Boreálisz

    Konklúzió
    A magyar nép lelkében 1956-ban még élt a Szovjetuniótól elszenvedett szégyenletes vereség okozta mélységes sértődöttség és depresszió. Ráadásképp egy olyan néptől, amelyet bár ok nélkül, de mélységesen le is néztek, és márcsak emiatt is utáltak, hiszen ezt verték a fejükbe 25 éven át “derék, lelkes úri szittyák”… Az a háborús fiaskó, amelyet tulajdonképpen maguknak köszönhettek, mert hát a hadüzenet az hadüzenet… Aztán még erre jött a győztestől elszenvedett – bár a nekik okozott háborús károkozáshoz képest elég kíméletes – ún. megszállás élménye: kész őrület, ugye ? A német megszállással szermben persze eszük ágában nem volt megsértődni.
    Így oszt kapóra jött ’56 viharos szele, hogy bosszút álljanak előbb a Donnál, majd a ’45-ben becsületükön esett tűrhetetlen folt miatt… Számukra ez már afféle lovagias ügy volt, hát belevágtak…

  • Moshe Akiva
    2016 október 26
    12:29 de.
    Mossejó, Mossejó nemzettezsvír.
    Hogy te hogyan értelmezel egy egyszerű összetett mondatot, az a te dolgod.
    Hogy a felesleges okoskodásaidért kiröhögnek, azis a te dolgod.
    Ha viszont azt akarod bemagyarázni, hogy véletlenségből írtál AVO-t az AVH helyett, akkor- hogy bagyon választékos legyek,- cseppet füllentesz.
    Nem szégyen az, ha valaki nem tud mindent..
    Csak bekéne ismerni a tudatlanságot, és nem eszetosztani ezerrel.
    Főleg akkor nem, ha abból neked is kevés van..

  • Aurora Boreálisz

    Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a magyarok lenézték az oroszokat, “mert 25 éven keresztül ezt verték a fejükbe az úri szittyák”.

    Legfeljebb Trianont verték a fejükbe, amihez viszont az oroszoknak semmi közük nem volt, sőt egyedül ők nem írták alá a szerződést.

    Egyébként, pl. a lengyelek nem üzentek hadat az oroszoknak, de ettől még ugyanúgy megszállták őket.

    Viszont írásodból (rosszindulatodból) jól átjön a magyargyűlölet.

  • Életkoromnál fogva semmiféle emlékem nincsés nem is lehet (még apámnak se nagyon) a forradalomról, sajnálatos 1956 októberi eseményekről, ellenforradalomról, dicsőséges nemzeti forradalomról és szabadságharcról.

    56-os élmények helyett két idei október 22-23-i élményemet osztom meg az igen tisztelt nagyérdeművel.

    1. Boross Péter volt belügyminiszter, miniszterelnök, majd Orbán Viktor főtanácsadója október 22-én beszédet mondott a Műegyetem előtti ünnepségen.
    Egyebek között megemlítettem, hogy az USA külügyminisztériuma kritizálta a magyar kormányt a sajtószabadság állítólagos korlátozása miatt, sőt a megszűnt(etett) Népszabadság utolsó lapszámát valami kiállításon e is mutatták. Boross visszautasította az amerikai kritikát, majd kijelentette, hogy ideje volna nekünk is rendezni egy kiállítást, ahol bemutatnánk “az amerikai imperialisták gaztetteit.” (Igy!)

    2. Az Origon megjelent, hogy a Jobbik ünnepségén Vona Gábor beszéde alatt botrány tört ki. A közlemény apró szépséghibája, hogy Vona vagy egy órával a hír megjelenése után kezdte meg a beszédét.

  • jani, én Aurorával érzek egyet. Most izlés kérdése, hogy az oroszoket vagy a németeket kell szeretni?? Próbáljuk komolyabban megismerni a történelmet ebből a szempontból minél objektívebben.. Ez nem könnyű senkinek.
    Én valahogy nem látom ezt az oroszokkal való szerelmünket a történelem egy pillanatában sem. Hacsak Orbi-Morbi most ki nem harcolja nekünk…(nektek).. Valljuk be, hogy mindig is a németek felé húzott a magyar szív…

    Ebből a magyargyűlöletesdiből legyen már elég!!!! Itt senki nem gyűlöli a magyart! Még Orbán se, pedig ő mindent megtesz érte:( Amikor ő nem volt, mindig büszke lehettem a magyarságomra, mióta ott van hatalmon, nekem kell védeni a magyarságot és sokszor én szégyellem magam a hazai diktatúra, botrányos külpolitika miatt. A körökben, ahol mozgok, az itteni vezér trollok demagógiája kizárna normálisabb társaságokból…

    Ha nem így lenne, akkor nem olvasnánk naponta órákat magyar médiát én pl.Kanadában. Éppen ellenkezője: a magyarság szeretet és féltés tetteti ezt velünk..

  • Ezt azoknak, akik szerint magyarországon nincsenek nácikok..: http://b1.blog.hu/2016/10/26/rendort_olt_az_ismert_naci

  • Igen, kedves Belzebúb, Boross egy barom – ő az ingerszint szempontjából a KDMP-hez kellene hogy tartozzon. A teljes szervilis, dogmatikus, primitív, fanatikus hitvallása gyomorforgató.. Ő és a KDMP egésze még csak nem is köztörvényes bűnözők, mint az egész, ok 90%-a a fidesznek, akik csak féktelenül arrogánsak és lopáson kívül más nem érdekli őket…

    Igen, ez a Vonás hír kicsit kínos, de annyira próbálták eltolni a híreket az ellenzékkel kapcsolatos jelentésekről, hogy beleestek a saját csapdájukba. Azt hitték, hogy kettőt ütnek egy csapásra, ehelyett maguk rohantak bele egy nagy pofonba.. Csak a szokásos inkompetencia.. De a birkanyáj ezt is üdvrivalgással fogadja, dont worry:)

    Nézd csak a hozzászólásokat utánam:)

  • Havas Szófia a pártja “kiemelkedő szégyene”még a baloldali LMP is
    felháborodott és a kizárását javasolta az MSZP-nek…..nem véletlenül,de biztosan nem fog megtörténni,jól megfér a hasonló
    gondolkodású elvtársak…..között!!!!!

  • Aurora Boreálisz
    2016 október 26
    5:27 de.
    Furcsa fedőnevet viselő:
    Látszik, hogy nem élt Budapesten 56-ban, a beírásaiból.
    Az oroszok által tartott magyar kormány, akit még Sztálin ültetett hatalomra, véres kezű , rossz országvezető volt.
    A gazdaság a föld alatt volt, ártatlan emberek kerültek börtönbe és bitófákra, ő Sztálint akarta szolgálni. A magyar nép ez ellen lázadt fel.
    Senki sem vert fejébe a népnek olyan hülyeséget amit állit.
    Sztálin diktatúrája és az orosz megszállás ellen keletkezett a forradalom.
    A slogan egy volt: Ruszkik haza!

  • falusi,
    Örvend mindenki, hogy egy nácit találtál!
    Viszont van egy ősi magyar mondás: “Egy fecske nem csinál nyarat!”

  • Mellesleg, az USA-ban van egy rendes náci párt és Kanadában is volt egy ideig, amig a vezetőjük élt.

  • Kedves falusi, nagyon tisztellek írásaid miatt.
    Vajon hány fecske csinál nyarat?
    Tegnapi jelentés szerint sok évi mélyponton a jobbik 17%-kal… Ezeknek a nagyrésze fasiszta (és ez nem minősítés, vagy kritika, csupán ők is ezt tartják magukról!)… Csak reménykedjünk, hogy sose jön el a nyár…

  • Na igen,na több híradóban is fő téma volt és minden normális ember elítéli az ilyen őrült szélsőséges elemeket,megsérült,de ha megmarad… elnyeri a méltó büntetését,a korára tekintet nélkül!
    A szerencsétlen 46 éves rendőr meghalt….
    Voltak,vannak most is jobboldali szélsőséges elemek,de ez egyedi eset!
    Inkább arról kellene beszélni,hogy a régi szélsőbaloldaliak(komcsik) vajon hány embert öltek meg,hányat?sokat és utódaik,leszármazottaik (akik sokkal többen vannak milyen erkölcsi,jellembeli szinten vannak)
    Na ez egy elterelő és aránytalan ….hozzászólás volt!
    Szánalmas!

  • ja és aki ma gyilkol az elnyeri a méltó büntetését,míg a komcsi
    bűnözök tömege szabadlábon van itthon és kint is!
    na ez a nagy különbség!!!!!

  • Nos Kedves Banfi!

    Nagyot tévedett,mert a Jobbik magasabb %-on áll(vannak köztük szélsőséges elemek is,de nem a többség…)és az összes!!!!baloldali pártnak együtt,pár %-kal több a népszerűségi indexe……
    Aztán az összes népességet és a biztos szavazókat tekintve sem vezet a baloldali ellenzék ami számítana….a kormánypárttal szemben meg semmi esélyük!
    na ez magáért beszél,erre nem lehetnek büszkék,ha netán képesek lennének összefogni,akkor sincs esélyük…de ugye nem képesek rá és ezen röhög mindenki,meg azon,hogy egymást is irtják a hatalom megszerzése érdekében……
    Na az itthoni normális többségnek nincs miért izgulni…..hosszú távon!!!

  • Figyelő Miért furcsa a sarki fény? Ritka szép látvány. 🙂
    Nálatok is látni, nem?

  • Llanfair, valóban láttam itt északi fényt, 60 év alatt kétszer !

  • Jól van bolond lány, majd magához állítják a bibliát is.. Én meg majd a Tárki adatait buherálom, jó?
    Nem vette észre, hogy senki nem beszél az impotens ellenzékről, csak maga?

  • Aurora Boreálisz

    Figyelő! 3:30…

    De igenis éltem.

    Azon kívül, Sztálin már 3(!) éve halott volt, és Rákosi már az év nyarán távozott az országból… A reformkommunistáknak kellett volna több teret nyitni és nem fegyverkezni… Tehát én is éppen arról beszéltem, mint kiskegyed az utolsóelőtti mondatában: hogy semmi nem számított, csak egy elégtétel véltele a háborús vereségért – aztán utánunk a vízözön.
    Ha jól tudom, maga is gyorsan eldobbantott hazúról – a vízözön meg még mindig tart.

    Auróra

  • Figyelő!3.32

    Falusi nemcsak egy, azaz 1 nácit talált hanem, persze ha ön méltóztatott okullárét ölteni és végig olvasni az álatala mellékelt tudósítást, akkor egy, már a rendszerváltás kezdetén működésbe lépett vagy inkább azonnal hadrendbe állt hungarista [magyarnáci] szervezetet, a Magyar Nemzeti Arcvonalat, amely az eltelt 27 szetendő során rengeteg bátorító, eszmei munícióval látta el az összes hozzá hasonló nyilasszármazékot, mint pl. a [fontossági sorrend nélkül] 64 Vármegye Mozgalom (alapítója Toroczkai …, aki ma a Jobbik alelnöke, TVszékházgyújtogató); a Betyársereg; a Magyar Gárda; a Magyar Igazság és Élet Pártja [alapítója: Csurka István]; és az előbbi utódja és ifjúsági tagozata,a Jobbik nevű nemzetiszocialista gyülekezet, immár bent a Parlamentnek nevezett antidemokratikus bábszínházban, mint párt… stb,stb…

    Mert mindig van aki jobban tudja, mint Figyelő. 😀

  • Bocs’ Figyelő!
    Az előbbi felsorolásból csupán a Fid SS-t felejtettem ki, de hát az úgyis evidens.

  • A Kolozsvári Szalonna, talán az egyik legjobb otthoni blog kis részlete:
    Mindeközben izmosodik a Fidesz népszerűsége a Tárki szerint, a Jobbik pedig az MSZP-vel került egy súlycsoportba – olvasható a hvg.hu-n. Az előző két év legmagasabb kormánypárti és legalacsonyabb Jobbik-támogatottságát mutatják az október 14-23. közötti felmérés eredményei. Gratulálok, ha Mohács kell, Mohács lesz. Ennyi.

  • Aurora Boreálisz

    Jani!

    Hogy honnan veszem, hogy a magyarok oroszellenességüket a horthyzmusból szopták, ill. akkor verték a fejükbe?
    Csak vissza kell nézni a huszas, harmincas évek ünnepi és más demonstratív retorikáját, amikor a szónokok a magyarság ős elhivatottságát hansúlyozták többek közt Európa védelmére az ázsiai sötétség és a vad hordaszellem megállítására, stb. Végülis ez a “stílus” vezetett Magyarország szégyenletes második világháborús szerepéhez és vereségéhez is.

    .

  • Aurora Boreálisz

    helyesbítés

    “ős” helyett ősi.

  • Aurora Boreálisz

    Falusi !

    Bocs, de ez volt a hivatalos elnevezés:

    I. BM Államvédelmi Osztály –> ÁVO ;

    II. [önálló] Államvédelmi Hatósáság –> ÁVH .

    .

  • Aurora Boreálisz

    Boda ! 5,19

    A maga statisztikája is Havas Szófiát látszik igazolni, meg a magam megállapításait is amelyeket az 5,27-es kommentemben merészeltem megtenni.

    .

  • Aurora Boreálisz

    Bánfi Miklós!

    . 🙂

    (minden itteni hsz-ére)

  • Aurora Boreálisz

    Emlékeztetlek, hogy pl. Ronald Reagan a Szovjetuniót a “gonosz birodalmának” nevezte és az amerikaiak ma is lenézik az oroszokat (minket is). De ez még nem vezet háborúhoz. Ahogy a Második VH és az ’56-os szabadságharc kitöréséhez is még sok egyéb ok kellett. Tudom, hogy mostanában divat a magyarokat nácizni, de gondolkodj el, hátha rájössz, hogy annak idején a nacionalista büszkeségen kívül még mi motiválhatta a magyarokat, amiért fegyvert fogtak…

  • Miklos Banfi:
    “Igen, kedves Belzebub, Boross egy barom”

    Kedves Bánfi úr, én nem fogalmaznék így. Boross egy idős úr, valamelyik 1956-os szervezet tiszteletbeli elnöke, és úgy tudom, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke. Sok beszédet kell tartania és zzerintem nem várható el, hogy az ő életkorában az ember minden alkalomra új beszédet írjon. Elővette hát a vendéglátó vállalati igazgatóként az 1970-es évekbeli november 7-i vállati ünnepségre írt beszédét, és elmondta.
    Gondolom, mindkétszer megtapsolták. 🙂

  • Figyelő
    2016 október 26
    3:32 du.

    Nem, galambocskám, nem örvend mindenki. Esetleg néhány bundáslelkületü fél, vagy teljesen idióta örvend ilyesminek.
    Tod, bármilyen furán hangzik, az emberekben automatikusan él az ösztön, ami elkülöníti egymástól a jót és rosszat, a helyest és a helytelent.
    Belőled ez vagy hiányzik, vagy kihalt már.
    Nemis tudom, hogy melyik a rosszabb.
    Az egyfecskéről..
    Itt van neked az “egyfecskéd”..
    http://gepnarancs.hu/2015/07/elturi-a-kormany-hogy-fegyverkeznek-a-nacik/
    Györkös évente hat alkalommal képezett ki huszonot-harminc igazmagyarit. Lőni, közelharcolni, diverziót végrehajtani, bombát készíteni, késsel gyilkolni. Szal csupa aranyos kétfarkú dolgot. Ja? A kezükben sem tűpiszkáló van, hanem kalasnyikov. Ugyanolyan, mint amival agyonlőtte a rendőrt.
    Györkösén kívül még másik öt paramilitáris kiképzőhely műxik odahaza.
    Lehet, neked barátságos, számháborusdira készülő értelmiségieknek látszanak a képen pózolók, nekem bizony rohadt, eszetlen, agytalan, büdösszájú nyilaspatkányok.

  • Aurora Boreálisz
    2016 október 27
    2:30 de.

    A magyar nép azért volt orosz ellenes, mert a II Vháborúban ellenség volt. Ha a mai világba körülnéz, vagy híreket hallgat, manapság hallhatja, hogy az Iraqiak milyen rosszak például-Ez egy természetes emberi reakció.
    Az orosz megszállás alatt, győzelmük után, találkoztam rendes orosszal is. De az is igaz, hogy a pincében, minden nőt megerőszakoltak és a konyhába nem ismerték a vízcsapot. A WC-ben mosták az evőeszközt, ilyen is volt.
    Egy egészem MÁS kultúrájú csoport volt, mint a magyar és attól féltek..

  • Aurora Boreálisz
    2016 október 27
    3:57 de.
    Igazad van.

  • Budapestet pl. nem csak amerikaiak bombázták, hanem oroszok is a háború alatt. A kertünkben is volt egy felnem robbant bombájuk.
    Tehát, aki bombázza az országot, természet szerűen , ellenség. Nem gondolja?

  • Aurora Boreálisz
    2016 október 27
    1:36 de.
    Válaszom, azaz igaz, hogy Sztálin 4 éve meghalt, ez adott egy kis enyhülést Kelet Europára. Ezért volt akkor a lengyel “Szolidaritás” mozgalom is. Minden diktatúránál így van, az enyhüléskor jelentkezik az ellenzék erősebben.
    A magyar forradalmi megmozdulás, a lengyelekkel való szolidaritást akarta kifejezni, viszont sokkal több lett ebből. Egy nemzeti megmozdulás. A csepeli munkásoktól kezdve, az egyetemi diáksággal karöltve.

  • falusi
    2016 október 27
    11:25 de.
    Tudod, nem tegnap születtem, sajnos!
    Én ismerek már lassan minden trükköt amit az emberek felhasználnak politikai célokra.
    Pl. nagyon ismerem, hogyan kell az emberekben félelmet gerjeszteni, főleg a zsidó lakosságba, amit ma egyesek tesznek ilyen hazug hírekkel.
    Szerintem a magyarországi zsidók jól élnek, semmi bajuk nincs és nem is lesz.
    Egy két hülye náci mindig volt és lesz MINDEN társadalomban. Már említettem az amerikai és kanadai nácipártokat is.

  • Figyelő
    2016 október 27
    12:25 du.
    Hm.. Nemigazán értem, hogy mire válaszoltál?
    Hoztam neked egy linket. nemtom, kinyitottad-é.. Györkös 89 óta akta a nemzetbztonságiaknál. A kilencvenes években elítélték izgatásért, tiltott fegyverhtartásért és lőszerrel való visszaélésért. 2OO2 óta ismert a paramievékenysége. 2OO9 óta mindenki számára, ugyanis több őjság is megírta.
    Milyen “hazug hírekről” beszélsz?

  • Jaj! Bodandada nem érdekel: ő az, aki szerint a lócitrom a világ legfinomabb étele. Hát több milliárd légy nem tévedhet?! Az csak elég erős többség…
    Hanem szegény Figyelő megint lukra futott, miután szívesen emlegeti, hogy ő aztán tisztában van a magyarországi eseményekkel, ’56-tal kapcsolatban pláne! Hiszen ott volt! És ezt írja: “Ezért volt akkor a lengyel “Szolidaritás” mozgalom is”. Mármint ’56-ban. Valami volt valóban a szolidaritással (így, kisbetűvel), de nem mindegy, hogy valaki Gizike, vagy gőzeke. A budapesti egyetemisták 1956-ban valóban a lengyel, ha jól emlékszem gdanski (horthystáknak danzigi) munkásokkal való szolidaritásuk kifejezésére szervezték az októberi tüntetést. A Szolidaritás Szakszervezet viszont majd 30 évvel később, 1980-81 táján jött létre, Lech Walesa vezette, aki később köztársasági elnök is volt. Az egész országra kiterjedő sztrájkokat tüntetéseket szervezett a Szolidaritás Szakszervezet, aminek következményeként 1982 decemberében Lengyelországban rendkívüli állapotot vezettek be, és Jaruzelsky tábornok teljhatalmat kapott. A többi stimmel.

  • találom, sehol sem írtam, hogy a Walesa féle mozgalommal voltak a magyarok szolidaritásban.
    Egy biztos, hogy a lengyelek az akkori kommunista kormányuk ellen szervezkedett, azt hiszem az ottani diákság, persze azt idejében leverte a hatalom. Ezekkel érzett szolidaritást a magyar diákság.

  • Dubois
    2016 október 27
    2:07 de.
    Tudja a sok párt ami van Magyarországon, az minek a reakciója?
    Annak, hogy egy párt rendszer volt 45 évig.
    A rendszerváltáskor átestek a magyarok a túloldalra. Emlékszem, már a forradalom idején hány párt alakult meg.
    Akkor alakult meg többek között a Parasztpárt is.

  • találom, a fentiekből kimaradt, hogy a magyar okt.23-ki első nagy tűntetés is a Bem szobornál volt, a lengyelek iránti szolidaritásból.

  • Figyelo Annal a Bemnel, aki meg ma sem nyugodhat lengyel foldben Erdekes, nem?

  • Aurora Boreálisz

    Figyelő 11,29 !

    Amit litt is leír, azzal csak azt támasztja alá amit én is
    állítottam. ( Plusz még Düboist is)

    Aztánmeg még a lengyel Szolidaritás szakszervezet(aminek akkor falból titulálták) nem 1956-ban, de mégcsak nem is az ötvenes években, hanem a 80-as években alakult meg. Érdekes, amaga adatai mindig légből kapottak. És maga a megbízható forrás.

    Írja azt is, hogy az orosz katonák, a vízcsap, meg a WC, stb…
    Hát edveshölgyem, amikor én katona voltam, ott sok vidéki gyerek ugyancsak mindig elfelejtette lehúzni maga után amit a belei produkáltak… No mit gondol miért? Talán mert az ázsiai pusztákról szalajtották őket? Dehogyis, hanem csupán azért mert ők akkor otthon még mindig budira jártak és így szokták meg… Emiatt aztán a laktanyai WC-k sokszor szenvedtek dugulástól, az mégcsak hagyján, de mi meg a szgától. – “Azám, Hazám…”

    És még egy; a Magyar megszálló erők a Szovjetunióban című 800 oldalas, nem is egy régi dokumentum-könyv (a szerzője nem jut az eszembe) többszáz esetetről is beszámol, ahol a magyar katonák orosz nőket erőszakoltak meg. – Na, és hányat még föl is aksztottak közülük. Talán a felsőbbrendűségük tudatában tették. De hát szójjék mentségükre, hogy meg vóttak tévesztve, Ja! Hát micsinnyájanak? Tudja, ez még akkor vótt, amikor mi álltunk győzellemre…

    .

  • Aurora Boreálisz

    T.Jani!

    Amire itt emlékeztetsz, az engem pedig a hidegháborúra emlékeztet, amelyet nemcsak ilyenek, mint Edgar Hoover, Dulles, Truman, amikor évekig hajtóvadászatot haladó művészek, politikusok és tudósok. Ezt a korszakot fémjelezték, persze olyan alakok is mint egy ripacs, R. Regan aki például, mint a Színész Szakszervezet elnöke az “Amerika Ellenes Tevékenységet” vizsgáló bizottság előtt színész társai ellen tanúskodott…
    Csak el kell olvsani, vagy meg kell nézni >Amerika elhallgatott történetH i t l e r . é s . a z . a m e r i k a i . b i g . b u s i n e s s e< c. rövid, de borzasztóan megdöbbentő történetbe, rádöbbenhetünk a fenti állítás szomorú valóságára már a harmincas, negyvenes évekre vonatkoztatva is. 🙁

    AB

  • Aurora Boreálisz

    T.Jani!

    Amire itt emlékeztetsz, az engem pedig a hidegháborúra emlékeztet, amelyet nemcsak ilyenek, mint Edgar Hoover, Dulles, Truman, amikor évekig hajtóvadászatot folytattak haladó művészek, politikusok és tudósok ellen. Ezt a korszakot fémjelezték, persze olyan alakok is mint egy ripacs, R. Regan aki például, mint a Színész Szakszervezet elnöke az “Amerika Ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság” előtt aljas mód, megvádolt színész társai ellen tanúskodott…
    Csak el kell olvsani, vagy meg kell nézni >Amerika elhallgatott történet< c. könyv, ill. dokufilm-opuszt, telistele hivatkozásokkal, amelyekből még jobban kidomborodik, hogy milyen egy birodalom igazi arca, amely másokra szór kígyót,békát, s hogy melyik birodalom volt valójában a "gonoszé", de minimum annyira, mint a másik…
    Mellesleg, ha csak a Google segedelmével beleolvasunk a . H i t l e r . é s . a z . a m e r i k a i . b i g . b u s i n e s s e . c. rövid, de borzasztóan megdöbbentő történetbe, rádöbbenhetünk a fenti állítás mégszomorúbb valóságára már a harmincas, negyvenes évekre vonatkoztatva is. 🙁

    AB

  • Llanfair, Petőfi Sándor sem nyugszik, magyar földben. És sok szabadságharcos, aki elesett 1848-ban.

  • Különben egyik magyarországi utazásom során, voltam Segesváron és Fehéregyházán a “csatatéri”
    mezőnél is, ahol állítólag elesett. Egy szép emlékmű áll ott.

  • Figyelő Ez igaz. De Bem apót saját honfitársai nem engedték lengyel földbe temetni. Nem akarlak untatni vele, de ha nem ismered a történetet, szívesen elmesélem, mert én voltam a sírjánál Tarnowban. Egyébként a keresztények akadályozták meg a temetését hazai földben. Szép, nem?

  • Sok mindent írnak a történészek, már megtanultam, hogy nem kell mindent elhinni.

  • Aurora Boreálisz
    2016 október 28
    8:06 de

    Látom, szívén viseli az oroszok felsőbb rendűségét a magyar hadsereggel szemben. Hát uram, az olvasmányai, igen érdekesek, hogy finoman fejezzem ki magam.
    Látom ebből, mikor élt a megszállás idején.
    A másik érdekes olvasmánya volt, az amerikai ellenes könyv is, természetesen elferdített történelemmel.
    Ronald Reagan a legnagyobb amerikai elnök volt a hidegháború végét, neki köszönheti Európa és a magyarság is.
    Igen, az amerikai azaz, hollywoodi társaságban igen sok balos és kommunista párttag volt. Ronald Reagan NEM volt az és akkor utálta meg igazán a szovjet által terjesztett kommunizmus eszméit és lett annak a legnagyobb ellensége!
    Szerencsére elnöknek választották és a történelem, úgy fogja megítélni, mint az egyik NAGY amerikai elnököt.

  • Kedves Aurora!

    ” … amikor évekig hajtóvadászatot folytattak haladó művészek, politikusok és tudósok ellen. ”

    Szegeny felforgato komcsikat (“progressziv” “liberalisok”) bantottak a csunya ronda demokratak! Nahat!

    ” Ezt a korszakot fémjelezték, persze olyan alakok is mint egy ripacs, R. Regan aki például, mint a Színész Szakszervezet elnöke az “Amerika Ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság” előtt aljas mód, megvádolt színész társai ellen tanúskodott… ”

    De ha nem tanuskodott volna a settenkedo es bunko komcsik ellen, akkor nem lett volna ripacs sem, igaz? Le merem fogadni, hogy Fonda elvtars es elvtarslanya viszont kituno szineszek volt szerinted.

    Minden bizonnyal nem ertesz ezzel egyet, de Amerikanak surgos szuksege van egy Hoover-nel sokkal kemenyebb fickora, aki kitakaritja az orszagbol a kulfoldi bolsi es egyeb mocskot, mindenkit, aki a demokracia ellensege.
    Felteve, hogy meg egyben akarnak maradni egy masik 100 evre legalabb.

  • Szegény Miklós Banfy!

    Már arra sem emlékszik,hogy mit írt 2 nappal ezelőtt (okt.26-án..)
    az ellenzékről….hár rén kellemetlen ez a memória-szint…!
    No komment!

  • Dubois!
    Rázza meg a “bogyóját”…ugyanis hosszú idők óta,ez az egyetlen itthoni őrült ,elmebeteg náci gyilkosság ami a napokban történt(a gyilkostól és szervezetétől a Jobbik egyébként elzárkózik,nincs kapcsolat közöttük,meg egyébként is alapvetően nem azonos a programjuk!!!
    Aztán a cigányok által elkövetett gyilkosságokról se feledkezzünk meg,de szerencsére azok is “szünetelnek”egyenlőre!
    Egyébként változtak az idők, ma az a “divat”…hogy a gyilkosokat elítélik,nem úgy mint a “régi szép időkben”…..Hát ez az egyik( bár szerencsére több is van!)nagy különbség a régi és a mostani kormányok között!

  • Auróra Boreálisz

    Avi 2:25

    Ez a kommentje már megfelel akár egy náci programbeszédnek is. Ugyanis a sötét Hoover után, már csak Hitler jöhet.
    Egyszer valaki fölvetette a problémát, hogy ugyan előfordulhatna e az, hogy Amerika esetleg “egy Hitlert” választana meg elnökének…

    Az ebben levágott szövege például azoknak a köröknek az “érvrendszere”, akik az USA-ból anno, szinte az egész II.VH. alatt a Hitlerájt támogatták anyaggal és $-milliárdokkal (ld. Hitler és Amerika big businesse). Nem volt véletlen, hogy a béke napja után azonnal hidegháborút hirdettek a szinte napokkal korábban még fő szövetségesük ellen. Nemcsak, mert ott így korrekt – gentleman agreement… (de még az is, hogy különben mit csináltak volna azzal a sok legyártott és raktáron maradt mérhetetlen mennyiségű hadianyaggal?) Azonnal kellett egy ellenség!

    Ajánlott irodalom még: Amerika elhallgatott történelme (film [You Tube is] és könyv)

    .

  • Auróra Boreálisz

    Moshe!

    Bocsánatot kérek a téves Avi megszólítás miatt!

    AB

  • Auróra Boreálisz

    Figyelő! 1:20

    Az Amerika elhallgatott történelme írója . a m e r i k a i.

    Olvasson, vagy nézzen bele… Nem tudja majd letenni.

    És utána folytassa dicshimnusz zengedelmét…

    .

  • Auróra Boreálisz

    Moshe!

    Az a “bizottság” egész Hollywood-ot felforgatta kommunisták után vadászva, még Marilyn Monroe-ra is ráleltek.
    Azon kívül az amerikai atombomba atyjára, Oppenheimer fizikusra is rásütötték a “vádat”.

    AB

  • Auróra Boreálisz

    Figyelő!

    Nálam nem fehér és fekete a horizont. Én senkit, egy népet sem tekintek felsőbbrendűnek bármely más néppel szemben.
    Ellenben megvetem azokat akik ezt teszik.
    Csak olvasta volna azokat a plakátokat, amikkkel 1944-ben tele voltak a falak, vagy azokat, amelyeket a magyar megszállók az általuk elfoglalt, illetve megszállt szovjet területeken szórtak és ragasztottak… Csupa anakronizmus volt az egész. Nézzen csak utána, kedves !

    AB

  • Auróra Boreálisz
    2016 október 29
    3:42 de.
    Bocs, de a hidegháború Churchill fultoni beszédével kezdődött.

  • Auróra Boreálisz

    Ezt írtad:

    “Nálam nem fehér és fekete a horizont. Én senkit, egy népet sem tekintek felsőbbrendűnek bármely más néppel szemben.
    Ellenben megvetem azokat akik ezt teszik.”

    Én pedig azt értettem a HSZ-edből, hogy szerinted a magyarokat a II. Világháborúban és ’56-ban is csak a nacionalista gőg, a más népek iránti megvetés, a bosszú és gyűlölet motiválta. Ja, és jobban szeretik, ha a németek szállják meg őket. Hát, igen. Ilyen szarok a magyarok, és nincs mentség. Te pedig természetesen nem vetsz meg egy népet sem. Ez így OKé?

  • Kedves Aurora!

    Buneid meg vannak bocsatva, felteve, hogy elmormolsz a szobadban 50 “Hiszekegyleninbent” es 20 “marxamegvaltonkat”.

    “Termeszetesen” minden naci programbeszed neked, ami a polgari demokraciat ohajtja vedeni a cocjalizmus/kommunizmus metelyetol, aljassagatol.

    Hoover egyetlen hibaja az volt, hogy nem deportalta, vagy csukta le az osszes antidemokratikus elemet.

    Oppenheimert csak a hirneve vedte meg. Mint utolag kiderult, valoban hazaarulo volt. Hogy azert, mert komcsi volt, vagy csak az altala elkepzelt vilagbeke erdekeben, azt nem tudom, nem is erdekel.
    Az a bizonyos zsido hazaspar – nem jut eszembe a nevuk – is bunos volt (esetukben tudom, hogy ok komcsik voltak), nem veletlenul lettek kivegezve. Hiaba probaltak aztan a gyerekeik bebizonyitani a szulok artatlansagat mindenfele marhasagokal, koztuk egy elfuseralt filmel is.

    Az viszont igaz, hogy Amerika a naci nemeteket (Hitlert) hasznalta mint hulye proxy-t a Szovjetunio elleni harchoz. Nyilvanvalo, hogy a “meleg” haborut kovette a “hideg” haboru. Mi ebben az olyan marhara meglepo?

    Erdemes lenne utanaolvasgatni, hogy a “szovetseges” Szovjetunio mennyi kemet es felforgatot kuldott az USA-ba meg a haboru alatt is. Nem beszelve azokrol, akik meg az elott erkeztek.

  • Figyelő!

    Falusi valóban talált itthon egy őrült,nácit és ezen lovagol!
    Szélsőséges emberek,szervezetek mindenhol voltak és lesznek is,(mindkét oldalon!)de ez egyedi eset és elkapták,rabkórházban van,
    a törvény előtt kell felelnie a tettéért,mert itthon jogállam van minden hazug híresztelés ellenére,nem úgy mint régen….!
    Ne dőlj be a provokatív,valótlan ,süket dumának!

  • Amúgy Falusi a kőrúti robbantóval kapcsolatban is nagyon melléfogott….ugyanis neki semmi köze a politikához,nácikhoz sem…legfeljebb pszichésen terhelt volt a gyerekkora miatt,és ezért robbantott…
    Egyébként hosszú nyomozás után őt is sikerült elkapni és előzetesben van!
    Na erről ennyit! szánalmas ellenzék találjon ki valami hitelesebbet!

  • Boda Marcsi
    2016 október 29
    4:29 du.

    T. Hölgy.
    Ön eccerűen vicc-kategória.
    😀 😀 😀

  • Kedves Jani!

    Nem erted az ilyemit. A bolsikbol lett “progressziv” “liberalisok” vetik a fenyt. Ezert eszaki feny az eszaki feny.

  • Belzebúb, ja, valamelyest egyetértek Boross ügyében. Ő azért nem volt mindig barom. Most az, és ezt nem vonom vissza. A kor nem túl jó kifogás, ha valaki ilyen idős korában kiáll és osztja az észt úgy, hogy nyilvánvalóan már a szellemi állapota leáldozóban van. 20 éve volt még neki agya. Mára elfogyott, de annak sajnos több következménye van, mint itteni koros hozzászólóinknak. A pártjának a kötelessége, hogy ezt kezelje. Az, hogy nem kompromittálja a süket pártját azzal amiket mond, az a pártjáról fest valós képet. Nyilván annyi pénzhez jutott ő már életében, hogy már a dédunokáinak is megépült a medencéje. A párizsira már telik neki, ha önkritikája lenne, már rég nyugdíjba vonult volna… upsz, ez hosszúra sikeredett….

  • A magyar hadsereg II. vh-beli viselt dolgairól Krausz Tamás történész jelentetett meg könyvet a szovjet levéltárak megnyitása után, az ott fellelt dokumentumok, valamint magyar visszaemlékezések alapján.
    Nincs kedvem már megint figyelőzni, minősített eset. De az oroszok (a Szovjetunió) nemcsak “úgy” bombázták az országot, hanem Magyarország 1942-ben hadat üzent a Szovjetuniónak is. Meg Angliának, az USA-nak stb. A magyar szárazföldi hadsereg pedig egészen Sztálingrádig eljutott.
    Egyébként írtam, hogy az októberi tüntetést az egyetemisták a gdanski munkások iránti szolidaritás miatt hirdették meg.
    Egy véletlen jobboldali gyilkos!!! Boda szerint. A hét cigányembert – orvul, álmában, hátulról tüzelve – meg nyilván a gaz komcsik ölték meg.

  • falusi
    2016 október 30
    3:23 de.

    Tudod falusi, hogy mikor ezt a linkedet elolvastam, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek!
    Ti. az én agyam nem érti, hogyan lehetett közel 300 ártatlan embert csak “úgy” megölni 10 nap alatt?!
    Mert a forradalom csak 10 napig volt “győztes”, de “hála ” a ruszkiknak tankjaikkal ezt vérbe fojtották.
    Valóban én is láttam EGY ÁVÓS tisztet agyonverve egy fára akasztva. Többet nem, pedig az utcákat jártuk azokban a napokban.
    Néha kéne gondolkodni is.
    Viszont idehozhatom a közel 300 ember névsorát, akiket kivégzett a győztes kormány.

  • Később apám írta,(már külföldön voltam) hogy a kormány megvárta némelyiknél, hogy betöltse a 18 évét, akkor akasztották csak fel.

  • Auróra Boreálisz
    2016 október 29
    4:11 de.
    Igaz , nem olvastam az említett plakátokat, de már akkor elég nagyocska voltam. Emlékszem tisztán a németek bevonulására Magyarországon, mikor a rádió csak gyászzenét közvetített.

  • Kedves Figyelo!

    Ugyan, mit varsz a Vancouver Szigeten bolsi remete modjan elo, favagokat agitalo, felforgato agit-prop titkartol?

    A cikk legalabb annyira hiheto, mint o maga. Akarod, hogy felsoroljak en is neked 1000 megolt ember nevet? Persze ugyanigy, anelkul, hogy az illeto “foglalkozasat”, a tortenet elozmenyeit es halalanak korulmenyeit teljesen eltitkoljam!
    Az ilyesmit “bizonyitekkent” lehet hasznalni, amikor artatlanokat gyilkolnak a komcsik.

  • Auróra Boreálisz

    T. Falusi 8,10
    Köszönöm észrevételed. Bár tudom és tudtam, hogy Churchill mondta ki először, hogy “mostantól vasfüggöny ereszkedik Európára”*, de hogy hol mondta és kinek a társaságában, e szempontból ott van a lényeg.
    A Missouri-beli(!) Fultonban, ahová a Roosevelt halála következtében pusztán szamárlétrán följutott új amerikai elnök Harry Truman iránti baráti gesztusként látogatott el… Tudniillik ő, egészen addig Missouri állam szenátora volt. A Fultoni Beszédet követően viszont már Truman vezérfonalaként indult be, majd dominált a hidegháború az Amerikai Egyesült Államok külpolitikájában egészen a kilencvenes évek elejéig, amikor a Szovjetunió . g a z d a s á g a . és rendszere éppen ebbe a folyamatos hidegháborús kényszerpályába, illetve az abban a nyugat(USA) diktálta örökös készenlétbe fulladt bele.

    üdv: AB

    .

    * Churchill nem véletlenül volt akkor “annyira tájékozott”, vasfüggöny ügyben, hisz’ ő maga néhány hónappal korábban a Potsdami Konferencián, még Sztálinnal váltogatott >kézzel írott cédulákat< amelyeken – ők ketten – Európa háború utáni érdekszféráit osztották meg és fel közösen, egymás között… 🙂

  • Auróra Boreálisz

    Figyelő! Hiába tiltakozik. Azokat végezték ki, ill. hoztak rájuk halálos ítéletet, akikről bebizonyosodott, hogy részt vettek a Falusi által bemutatott gyilkos atrocitásokban. Ezek gyilkosok voltak. Sajnos nem minden ilyen esetről készültek fotók…
    Ám a Körút és Aradi utca sarkán az a kép amiről maga is beszél, mert ott volt… Talán ezért kellett magának oly sürgősen kereket oldania. Csak nincs rajta a képen? Kommentálja már nekünk is…

  • Auróra Boreálisz
    2016 november 3

    Auróra Boreálisz
    2016 november 3

  • A rossz indulat elborította az agyát.
    Gondolja, hogy egy 100 lbs.-s. és 20 éves lány meg tud egy ilyen ÁVÓS-t ölni?

  • Kedves Bánfi Miklós!

    BOROSSRÓL *

    Miféle észről beszélünk, meg tisztes életkorról… !? Uggggyan! Legföljebb olyanról, amivel még Orbánt szokták jellemezni; ahol a >ravaszparaszt< észjárása és aljassága egyesül egy személyben… Előbbi tulajdonságát arra alapozom, amikor még a politikai virágkora idején, egy tévéinterjú során kijelentette, hogy kimondottan utálja, ha valaki azzal "dicsekszik" neki, hogy ő "pesti srác"… Íme egy rég-volt vidéki gyerek tipikus kompenzációs válasza, a korábban általa fölállított embertípustól elszenvedett saját sérelmeire… Orbán sok nyilatkozata és egyes lépései ugyanezt a sérült mentalitást tükrözik, amely így mindkettőjükben jól felismerhető mentális zavar. Nem véletlen, hogy oly jól egymásra is találtak, tudniillik B. miniszterelnöki főtanácsadója O.-nak.

    Na szóval, Boross Péternek, a vén csibésznek, Antall belügyminisztereként közvetlen része volt Göncz Árpád (1956-os veterán!) köztársasági elnök 1992-es október 23-i megemlékezésen . m e g s z e r v e z e t t . kifütyülésében és a szintén ehhez az állami ünnephez kötődő nyilas [ti. nyilas-egyenruhás és nyilaszászlós] boszorkányszobatban is.

    És ha most mindehhez még hozzá vesszük, hogy – az általad is említett – benne egy renegát, szocialista-nagyvállalat vezetőt "tisztelhetünk", egy egykori MSZMP tag viselt dolgairól beszélünk, akkor már nem marad belőle semmi szimpatikus és pláne nem tiszteletreméltó tulajdonság, de még egy esendő emberi vonás sem…

    Summa summarum, Ő egy Jágó volt már 20 évvel ez előtt is [az utóbbi, 20 év intervallumot Te említetted], de az maradt vén korára is.

    *Legalább Für Lajosból, a nagy harcostársból a másik, ugyancsak Antall korámánybeli (hadügy!)miniszterből, vénkorára őszintén kijött, hogy ő egy közönséges nyilas (volt), amikor a Fővárosi Bíróság előtt – egy éppen akkor aktuális nyilasnáci per miatt – felsorakozott nyilas alakulatot náci karlendítéssel, valamint "s z e b b . j ö v ő t" üvöltéssel üdvözölte… [Az . o s z t a g . akkor történetesen Markó utca túloldalán, a főbejárat előtt állomásozott s a tévedések elkerülése végett; még nyilas zászló is volt náluk.]

    AZ EMLÍTETTEK MIND '56 JOGOS ÖRÖKÖSÉNEK VALLOTTÁK, VALLJÁK MAGUKAT.

    .

  • Auróra Boreálisz

    Mojse Akiva ! X.29./ 10:11

    Elnézést az időbeli csúszásért, de csak most férkőzhettem e kommentje közelébe, amit viszont nagy élvezettel olvastam át.

    A “Hiszekegylenint”, de a “Marxamegváltónkat” is sajnos nem áll módomban elmormolni, mert nincs benne az imakönyvemben. Ám, a nekik szóló ilyen jámbor imádságoknak náluk különben sem lenne fogannatja, hisz’ ezek az Ön által ezennel szentté emelt, nevezett urak materialisták voltak, ergo Ők odfönn a mennyekben sem hisznek, s mint olyanok, afféle javíthatatlan materialisták minden hozzájuk intézett fohászt azzal küldenek vissza a feladónak – a Földre – hogy >segíts magadon, s az Isten is megsegít<. Na!

    Most akkor itt állok meglőve kedves Mojse, és kénytelen vagyok az ő megoldásaikat az összesen 1537 és fél kötetre rugó tudományos irodalmi munkásságukból kihalászni, az pedig eltart még, vagy egy jódarabig…

    Na de addig is, két kötet közt, csak úgy pihenésképpen az Ó és az Újszövetséget böngészem imák után kutatva, s rá kell jönnöm, hogy azokat sem Isten, hanem a sajátmagukat Isten szolgáivá avanzsáltatott papi személyek adták a népeknek, s amelyek bár nyelvileg lehetnek szépek, ám tartalmukat illetően, minden magyarázat nélkül, a realitásoktól igencsak távol esnek. Legföljebb arra jók, hogy a lelkeket békében, de néha inkább békjóban tartsák. Például a Hiszekegy is egy ilyen ima.
    Egy kivétel azért mégis akad, az a Miatyánk, amely már az Ószövetség idején közismert imából, némi mutáció utján konvertálódott át keresztény imává, és mentes a nacionalista utalásoktól, bár – tegyük hozzá – sokan értik ezt is félre, mert nekik ez így politikus, pl. eme imának a "mert tied az ország" kitételét is a maguk – földi (földrajzi, vagy politikai) – országára adaptálják…

    🙂

  • Málnaszőr barátom, meghajlok meggyőző érveid elött. Az információ bázisod látom sokkal nagyobb, én Borosst csak 2002-től volt módom figyelni-ismerni és még az MDF-ben volt egy-két civilizált mondata, ami relatíve elfogadható volt… Érdekes, hogy ez eléggé igaz minden volt MDF-esre, hogy volt bennük jó is és rossz is, de összességében kár, hogy eltűnt ez a mérsékelt jobb-közép mindenestül – amit a fasiszta Orbán sose tud már betölteni, csak a süket népe ezt nem tudja.. Ahhoz képest, hogy engem a trollok elfogult balosnak tartanak, ez és egy szocdem párt nekem nagyon hiányzik, és ezzel aligha vagyok egyedül..

  • Kedves Aurora!

    Tobb aprosagban is tevedsz.

    Marx es Lenin elvtarsaid legjobb esetben a pokolban lehetnek – ez az egyik.

    Aztan nem kell attol izgulnod, hogy ok nem halljak az elrebegett imaidat hozzajuk, van mas, aki hallja – allitolag.
    No meg a komcsik lelkiismeretenek megnyugtatasara is jo az ima (mar amelyiknek van meg lelkiismerete) ket rablogyilkossag kozott.

    Vegezetul, az “Oszovetseg” elegge real-estate centrikus volt. Ha nem olvastad volna, Hashem kinezett az izrelitaknak egy jo kis kopar, hasznalhatatlan helyet, amit nekik adott.

    Igaz, mar csak a vallasuk termeszete miatt is a keresztenyseg eleinte intercionalista volt, de aztan kesobb belattak, hogy jobb ha ok is vigyaznak a real estate-jukre, mert bizonyos tahok allandoan megtamadtak oket.
    Rakenyszeritik a vadak es az agymosottak a normalis emberekre is az oldoklest. Szar az elet, nemde?

  • Sebaj Auróra ne bánkódj, nálam telitalálat és én még meg is értettem…
    A tanúlság talán az, ahol látod, hogy a szarkazmusra nincs vételi készség, ott a tények is relativizálódnak. Ott már a csendé a szó… A humor teljes hiánya trolljainknak a vezérfonala.

  • OIM* ne rángatózzál.Nyugodj le szépen

    *OIM = Oldal Idióta Macája /Marcsája/

  • Kedves Geyza!

    Tehat a Jobbik is probal orosz segitseget talalni. Mi az olyan nagyon rossz, vagy meglepo ebben? Meg mindig jobb, mint a mullahok.

  • Akiva szteed ki pénzeli (többek között) ezeket ?
    Naná hogy Iránból.Nyílt titok.
    Csak mondom.

  • Kedves Geyza!

    Na ja, de a mullahoknak nem tetszik, hogy a Jobbik (amugy nagyon helyesen) az Orban melle allt a “menekult” ugyben.

    Ha a Jobbik biztositani akarja a kulfoldi tamogatast, mas iranyban kell keresniuk a szerencsejuket.
    Mi mas iranyban keresnek? A Soros alapitvanyra nem nagyon szamithatnak. 🙂

    Amugyis elegge hulyeseg volt ez az Irannal valo bratyizas mert az irani elismeres nem sok szart er a nemzetkozi porondon. Az orosz annal inkabb.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.