Higgadtságra szólították fel a torontói fideszes rádióst – Aki pedig hevesen vágott vissza

2016 július 30 9:05 de.61 hozzászólás

Bede-Fazekas Zsolt, a Torontói Független Magyar Rádió deklaráltan fideszes műsorvezetője a kanadai miniszterelnök – Justin Trudeau – példáját kéne, hogy kövesse–már ami a higgadtságot, a liberális demokráciát és a sokszínűséget illeti. Ezt javasolta Bede-Fazekas Zsolt egyik hallgatója a Facebookon, aki egy Trudeau-t ábrázoló videót belinkelve, az alábbiakat jegyezte meg a magyarországi politikát kizárólag és szigorúan fideszes szemszögből bemutató és kommentelő torontói rádiósnak:

“Na ez a különbség kettőnk között: az, hogy te egy ilyen “szellemű” országban élsz.. Ha fontosnak érzed, ami itthon történik, akkor pont az lenne a feladatod – és az összes kint élő magyarnak, azoknak, akik pár lépés távolságból szemlélhetik az itthon történteket – hogy ezt a higgadtságot, ezt a szellemiséget próbáld közvetíteni. Ha már bele akarsz szólni, és feltételezem, jó szándékkal.”

Egyébként a videón Paul Wells újságíró interjúvolja a kanadai kormányfőt, aki kijelenti: “A sokszínűség erősebbé tesz minket, nem pedig meggyengít. Sokkal több mindenben hasonlítunk, mint amennyiben különbözünk egymástól. És attól ha a politikusok félelemkeltéssel kampányolnak, nem leszünk nagyobb biztonságban.”

Az utolsó mondatot akár Orbán Viktor, vagy a szintén putyinista Donald Trump felé intézett üzenetként is felfoghatjuk.

De valahogy nem vette jó néven Bede-Fazekas Zsolt hallgatójának kérését, hogy a kanadai nemzeti szellemiségben és kellő visszafogottsággal, illetve higgadtsággal vezesse heti politikai adását Kanada legnépesebb városában. Így válaszolt az igencsak feltüzelt Orbán-párti műsorvezető a levélírónak… (Változás, illetve javítás nélkül közöljük a rádiós szövegét.)

*

Bede Fazekas Zsolt a Torontói Független Magyar Rádióban.

Bede Fazekas Zsolt a fideszes Torontói Független Magyar Rádióban.

Kedves Gyöngyi,

Nagyon jópofa ez a kis videó, és különösen jópofa a mi drága minisztelnökünk! Aki, valóban egy sokszínü ország feje, és valóban többtízezer szíriai menekültet hoz Kanadába. Ami egyesek szerint sok, mások szerint nem az, egyesek szerint nem okoz gondot, míg mások szerint igen… és ez is Kanada!

Mielött azonban a gyönyörtöl dobnál egy hátast, azért hadd súgjam meg: itt is vannak problémák a sokszínüséggel. De, Kanada attól Kanada, hogy itt politikailag nagyon korrektek vagyunk, és szépen mosolyogva megyünk el a problémák mellett.

Többek közt ezért van az, hogy a “how are you” kérdésre, itt csakis “I am fine” lehet a válasz. Még akkor is, ha rohadtul érzed magad! Ettöl aztán semmi sem öszinte, mint ahogy a barátságok sem azok. És ha nincs barát, akkor még kibeszélni is nehéz bizonyos dolgokat.

Legalábis, azt a fajta barátságot találtam itt elvétve, amiböl otthon Magyarországon egy tucattal volt (és 30 év után is van)!!!
Amikor ugye leülünk, és nagyon öszintén elmondunk mindent a másiknak. Persze létezik ilyen Kanadában is, de nem jellemzö!
Az ember idövel olyan lesz, hogy azokra is kedvesen mosolyog, akiktöl egyébként irtózik. Jó ez?

Egy szempontból biztosan; példamutató, hogy itt milyen békésen él egymás mellett a sok színü és fajtájú ember. Hogy aztán ezt meddig lehet így egyben tartani, azt csak Allah és a Jóisten tudja!

De, ami a legfontosabb; ebböl a szempontból, Kanadát és Magyarországot nem lehet és nem is szabad összehasonlítani!
Kanada ugyanis alapvetöen egy olyan ország, mely bevándorlókból lett az, ami. Mivel azonban fiatal ország, ezért a sokszínüségböl még akármi is lehet.

Nézd meg mi folyik az USA-ban! Mivel az ország egy részének tele van a t..ke bizonyos dolgokkal, így akár egy bohóc is lehet az elnökük, hamarosan!

Visszatérve a videóhoz; könnyü ám úgy okosnak lenni, hogy a gubanctól jó messze vagyunk (mármint mi, kanadaiak). Akiket meg idehozunk, azokat gondosan kiválogatjuk a tengeren túlon! Tudod, csak a legjavát, és minden egyes embernek személyre szóló szponzora van itt. Ja, és ami a legfontosabb, papírja! Ha valamelyik nincs, akkor nem jön.

Nem ám csak úgy ismeretlenül, meg regisztráció nélkül…!

Aztán, ez a drága fiú, a múltkor azt találta mondani, hogy még 100ezerrel megtoldaná a menekült létszámot, mire a felesége azt nyilatkozta egy vezetö kanadai médiának, hogy a férje megörült. Szó szerint ezt mondta: “insane”. Ami nagyon durva, és ilyet, miniszterfeleségtöl még nem hallottam. Nyilván anyu kapott is otthon, de ettöl még pontosan tudjuk, hogy milyen álságos egy bevándorlókból összerakott országban verni a mellünket, és kioktatni azokat az országokat, ahol ugyanez szinte elképzelhetetlen lenne.

Mert alapvetöen máshogy néz ki, és épül fel a társadalom!

Igen, valóban egy olyan országban élek, ahol (pl. a házunkban is) minden szomszédnak más színe van. Szépen meg is vagyok velük, ha eltekintek egy csomó dologtól, amit a politikai korrektség okán lenyelek. Csak mert nem illik bizonyos dolgokról beszélni. De, attól még nagyon is létezö problémákkal vagyunk körülvéve.

Jól emlékszem, hogy fogadta a magyar romákat Kanada, de érdemes elgondolkozni azon, hogy hova jutott ez a lelkesedés.
Ha akarod, majd mesélek!

Trudeau szerencsés ember, mert hatalmas országában egyelöre nem történt az európaiakhoz fogható terrorcselekmény. S amíg nem történik ilyen, addig azt sem tudjuk, hogy a kanadai politikusok miként fognak majd arra reagálni.

Azt viszont már tudjuk, hogy a menekült kérdésben nagyon eltérnek a vélemények!

Gondolom mindebböl már kiderült számodra; abszolute egyetértek azzal, hogy ne mások mondják meg Magyarországnak, hogy kit fogadjon be és kit ne, valamint, hogy mennyit fogadjon be!

Mint ahogy a kandaiak sem néznék jó szemmel, ha mások döntenének itt, ebben a kérdésben.

Helyünk viszont van dögivel!

Bede-Fazekas Zsolt

61 hozzászólás

 • Valami itt nem stimmel…
  Egy Kanadában élő bajtársam említette pár hete, hogy ez a (higgadtságáról elhíresült)Justin gyerek a Parlamentben egyszerűen mellbe-könyökli a neki nem tetsző képviselő hölgyet. Igen-Nem-Vagy csak félig ?

 • Gyula Bognar, Jr.

  Ha egyre kevesebben, majd elenyészőszámban hallgatják a Fidesz propagandát és mélyen elítélendő értékrendet terjesztő műsorát a Torontói Fidesz-Függő Magyarkodó Rádiónak, akkor nem tud kárt okozni.
  Ha ez nem történik meg, akkor sem nagy a kár, mert az műsor hallgatói ugyancsak a mély-magyarkodók közül kerülnek ki, akik már menthetetlenül átpártoltak a Sötét Erő (Dark Side) oldalára.
  Akit közeli környezetén kívül senki sem hallgat, olvas, vagy néz, az akár nem is létezik.

 • Milyen magyar az, aki a kanadai jólétből ünnepli és élteti a magyar nép elnyomóját?! Hazaáruló!

 • Bede úr biztosan nem tudja, hogy senki nem dönt a fejünk felett, hiszen minden kérdést az EU-ban bizottság hoz meg, sőt javaslatot tesz és vagy elfogadják a tagállamok vezetői, vagy nem. Éppen a magyar kormány miatt nem működnek a dolgok az EU-ban egyes kérdésekben, hogy ezekben a javasolt döntésekben nem tesz semmit, nem áll ki és osztja meg a nézeteit ott ahol annak a helye és értelme is volna, de viszont nagy hatásfokkal bomlasztja a közösséget és inkább egy felhatalmazást semmire sem jogosító népszavazással szítja a gyűlöletet, hogy erősítse a bázisát – ha már kormányzati eredményekkel képtelen erre.

  Bede úr valószínűleg azzal sincs tisztába, hogy nem a menekülteket kellene befogadni (ollállá, de nagy probléma lenne az is..nem?), hanem a menekültügyi eljárásukat lefolytatni Magyarországon.

  (Erre a Bede idézetre reagáltam: BFZS:”Gondolom mindebböl már kiderült számodra; abszolute egyetértek azzal, hogy ne mások mondják meg Magyarországnak, hogy kit fogadjon be és kit ne, valamint, hogy mennyit fogadjon be!

  Mint ahogy a kandaiak sem néznék jó szemmel, ha mások döntenének itt, ebben a kérdésben.)”

 • Göllner András

  Bede Fazekas Zsolt már hosszú évek óta a nagy nyilvánosság előtt, heti rendszerességgel bizonyítja, hogyan kell szemet hunyni az emberi méltóság tisztelete előtt, hogyan kell a talpát nyalni azoknak, akik a magyar zászlóba tekerve, anti-kommunista szlogenekkel, hazafias lózungokkal, Prohászka és a magyarok Nagyasszonyára feleskedve tiporják sárba az igazságosság, a demokrácia, az esélyegyenlőség, a fenntartható fejlődés elveit. A történelemkönyvekben az ilyen átverőknek egy lábjegyzetben a helyük, a közös nevezőt a kedves olvasókra hagyom.

 • Valóban, nem lehet összehasonlitani Kanadát Magyarországgal.
  Márcsak méretei szerint sem. A hatalmas kanadai lakatlan területek még mindig megvannak, és pl. észak Albertában igyen kapni földet,megművelésre! Magyarország viszont sokkal kisebb és sűrün lakott terűlettel rendelkezik és ha 25 ezer szíriai beköltözik, nyelvhiány és más megélhetés lehetősége nélkül, hatalmas terhet ad a lakosságnak és a kormánynak.
  A másik, hogy egy európai nemzet is más mint Kanada. Minden egyes nemzet más nyelvvel, kultúrával és hagyománnyal él, ami sajtságoss tulajdona egy, egy nemzetnek.
  A természetesen, az is világos, mind az USA, mind Kanada különböző bevándorlókból alakult kis és lett egy.-egy nemzeté-

 • Figyelő
  2016 július 30
  11:36 de.

  Ez a 25 ezres szám amit írt az honnan, vagy mi az? De ha -ahogy ön állítja – 25 ezer szíriai hatalmas terhet róna az országra (Nem róna, de ha mégis), akkor a belügyminiszter miért mondta (hazudta???) nem túl rég, hogy csak és csupán a keleti régióban a magyar kormány elbírna látni negyedmillió ukrán menekültet?
  Nem világos, hogy egyszer ezt mondják máskor meg amazt a magyar kormány részéről. Miért? Aztán ott van az, hogy egyre több (értsd. jóval több mint 25 ezer) bevándorlóra volna szűkség Magyarországnak a munkaerőpiacra. Ezt pedig párhete matekozta ki a kormány.

 • Hun Caanada,
  A 25 ezret A kanadai miniszterelnök hozta be Kanadába. Én feltételesen írtam, ha ugyanennyit kapnánok a magyarok, micsoda különbség lenne.
  Ami meg a munkaerő hiányt érint otthon, akkor emeljék fel a béreket, nem fognak annyian külföldre menni dolgozni.
  A syíriai bevándorló nem hinném, hogy jó munakerő lenne, de az iraqí sem.-Az a hír járja, hogy nem szeretnek dolgozni.
  Különben is, a kanadai segélyen jól megtudnak élni 5 gyerekkel!
  Persze, magyaroknál nem kapnak ilyen bőkezüen.

 • Parács Péter Pál

  *KMH*

  Egy idő óta olvasgatom ezt a lapot. Néha hozzászólok a cikkekhez. Ennek “minőségét” az olvasók tudják véleményezni. Tudom amatőr vagyok és egyes hozzászólásaim súrolják a realitás határait illetve logikámon, hallomásokon alapul.

  Egyet azonban nem értek. Akár hány cikket olvastam mindég Magyarország kerül negatív beállításra. Ennek az országnak nincsenek pozitívumai?? Rossz helyen születtem rossz időben?? El kellene mennem innen mondjuk Kanadába, ahol nem “bántanának” magyarságomért. Ha itt vagyok Magyarországon, magyarként akkor viszont a határon túli Magyarok bántanak az Anyaországunkban.
  A Magyarországon élő Magyarok egyszer így, egyszer úgy: nácik, zsidóellenesek, bolsevikok, kommunisták, uniós városi emberek, zsidó szimpatizánsok, csórók, ázsiaiak,
  migráns ellenesek stb.
  AKKOR EZ TÉNYLEG SOKSZINŰ ORSZÁG! IGAZ POZITÍVUM NINCS.
  ÉN ÚGY TUDOM, HA A POZITÍVOT ÖSSZEÉRINTEM A NEGETÍVVAL, AKKOR SZIKRÁZÓ FESZÜLTSÉG LESZ. EZÉRT NEM IS OLYAN ROSSZ, HA MAGYARORSZÁGNAK NINCS POZITÍVUMA.

  ENNEK A LAPNAK TÉMÁJA NEM LEHETNE MÁS ORSZÁG IS. LEHET HIHETETLEN ITTHON IS VAN SZABAD SAJTÓ, ELLENZÉK STB. ELEGET KRITIZÁLJÁK A FIDESZT ÉS ORBÁNT.
  LEHETNE VALAMI ÉRDEKESEBB, VÁLTOZATOSABB TÉMA IS, MINT A CSAPBÓL IS FOLYÓ POLITIKA?
  Több oldalt írhatnék ebben a témában, de a lényeget leírtam. Orbánt és Magyarországot pedig nemigen kellene megszólni a migráns kérdésekben. Magyarország világított rá először a problémára. Ezért meg is szólták, de mára több UNIO-s ország is hasonlóan gondolkodik. Vagyis sajnálatos konkrétumok, tragikus-véres-erőszakos események igazolják az orbán-kormány, Magyarország és immár Európa aggodalmát. Lehet ez is negatívum??
  Valóban az. Csakhogy melyik oldalról nézzük. Nem mindegy, hogy a pénisznek melyik végén állunk.

  PPP

 • Figyelő
  2016 július 30
  12:53 du.

  Értem, én is erre tippeltem, hogy Trudeau 25ezres szír menekültjeire gondol és helyezi ezt a számot Magyarországra vetítve hasonlításképpen. OK, világos így, hogy mire gondolt a példájában.

  Béreket nem tud a kormány emelni. Nem, hogy nyugati színvonalra, de még kismértékben sem a tömegek számára, ezért marad a folyamatos nyugati irányú gazdasági migránció a magyaroknak is, a jobb élet reményében. Szerencsére nem polgárháború plü ISIS és elnyomás kombó elől kell a magyaroknak migrálniuk, hogy egyáltalán élhessenek.

  Nem is olyan rég olvastam egy kimutatást, ahol az szerepelt, hogy nagy számban felsőfokú, és jó munkaképességű emberek tudnak elmenekülni, hiszen nekik van legalább annyi pénzük, hogy az utazást és/vagy az embercsempészeket kifizessék miközben nyugatra vándorolnak. Aki nem szeret dolgozni, az bizony nem fog megélni nyugaton sem, ez ilyen egyszerű. Aki pedig netán segélyre utazik és csak a rendszer nagylelkűségét szeretné kihasználni, azokkal szemben megint csak Kanada lehetne az élő példa, hogy hogyan korlátozta a Magyarországról érkező menedékkérőket pár évvel ezelőtt. Minden csak elhatározás és megvalósítás kérdése, nem pedig a népbutításé és gyűlöletkeltésé, holmiféle népszavazásokkal, Göbbels-i plakátkampányokkal.

  A fentiekből egy kérdés még nyílt továbbra is, hogy Pintér belügyminiszter miért mondta, hogy olyan jók vagyunk és felkészültek, hogy akár három keleti megyénk is könnyedén eltud látni legalább kb. 250 ezer fő ukrán menekülteket, ha megindulnának. (Az ukrán-orosz konfliktus idején hangzott el többször is).

 • Göllner András

  @ Parács Péter Pál

  Egyet azonban nem értek. Akár hány cikket olvastam mindég Magyarország kerül negatív beállításra. Ennek az országnak nincsenek pozitívumai??

  Uram, mondja, maga szerint, ha valaki az Orbán kormány hazug, igazságtalan rendszerét kritizálja, az Magyarországot kritizálja, és képtelen észre venni az ország pozitívumait ? A szavazásra jogosult magyarok 73 százaléka nem voksolt Orbánra 2014-ben. Ön szerint ezek mind magyar-ellenesek ? Nem lehet,hogy csak Orbánt utálják, és hazájukat szeretik, és féltik azt a csodálatos országot a maffiózóktól?

  Parács Péter Pál: Én öt év óta jelentetem itt meg írásaimat – egyetlen egyszer sem kritizáltam Magyarországot, minden alkalommal, most is, Magyarország védelmében szólalok meg, Magyarország és népem becsületét, jó hírnevét szeretném szolgálni. Azon fáradozom, hogy erőt nyújtsak mindazoknak, akik itt kanadában, netán odahaza, nem az Orbán-Trump-Putyin féle maszlagot, átverést, hanem az igazságosság, az esélyegyenlőség, a jogállamiság, a fenntartható fejlődés elveit szeretnék Magyarországon, és itt a kanadai magyarok körében megvalósítani. Tudom, kissebbségben vagyok. De ön szerint mindíg a többségnek van igaza, mindíg az a jó, az a helyes, az az igazságos amit a többség akar ? Az ön logikája szerint Jézust, Galileot, Luthert, uram Isten akár még Petőfit is a helyére kellett volna tenni mert mást akartak mint a többség ? Önnek elképzelhetetlen, hogy akik Orbánt kritizálják, azok igazi kersztény, Ísten hívő, hazaszerető emberek lennének ?

  Tudom – Orbán már 2002-óta nyomja hogy csak a Fidesz a haza – mindenki más a haza ellensége. PPP !!! Próbálja megfontolni – TÖBBFÉLE MAGYARORSZÁG VAN, ÉS VANNAK AKIKNEK NEM TETSZIK AZ AZ IRÁNY AMELY A SZEGÉNYEKET AZ ÁROK FELÉ, A HAZUDOZÓKAT A MENYORSZÁGBA VEZETI. Krisztus Urunk nem ezt az utat követte, nem ezért áldozta életét értünk.

 • Kedves PPP!

  Igazat beszél! Sajnos ez a lap magyar kormány ellenes, de nem hinném, hogy magyar ellenes lenne. Hiszen magyarok írnak ide.

  Viszont, azt tudom, hogy vannak olyanok, akik Gyurcsány pártiak voltak és még most sem tudják elfelejteni a veszteséget.

  Tudom, én “kilógok” a sorból, mert probálom ezt egyensulyozni. Van talán még egy két hasonló beíró is.

  Ha kanadai lapot akar olvasni ami védi a kormányt, akkor a Kanadai Magyarságot ajánlanám, ha van internetes oldaluk.

 • Kerekes Sandor

  Ennek a szegény szerencsétlen Bede-Fazekasnak már soha, senki nem fogja elmagyarázni, hogy mit jelent egy következetes érvelés? Muszáj az ő logikai és okozati bakugrásait azzal a tisztelettel és politikai korrektséggel tűrni, amely a többi fogyatékosanak kijár? Nem elég, hogy ostoba, még hazudik is és nincs itt senki, aki erre rámutatna?
  Semmi baj. Ő is csodagyerek, mint mindenki, aki Magyarországról emigrál. Ráadásul ő egy egészen különleges példánya a csodagyereknek. Minél öregebb lesz, annál ostobább is lesz. Egy szokatlan és becses ritkaság. A csodabogár.

 • HunCanada
  2016 július 30
  1:35 du.
  Szerintem, nem értünk egyet, de ez nem újság.
  Valószinű az otthoni magyarok, nem is HunCanada, hálásak lesznek még azért, hogy Orbán a sarkára állt és nem engedte be a töménytelen bevándorlót, mert hiszen ki hiszi azt el, hogy mind menekült?
  Az elmúlt héten tele volt a TV olyan rémes story-kal, ami Európa több országából származott ami a menekülteknek volt köszönhető= Párizs, München stb. Münchenben egy hét alatt 4 ilyen esemény történt, elképzelem, hogy ott hogy bánják már a menekült politikájukat!

 • György Molnár

  Ennek a Bede-Fazekasnak az apja nem a Szabad Európa Rádiónál dolgozott anno és “lázított” a “kommunista” Magyarország ellen….?

 • Úr isten, most hallgattam meg mai adását. Hát ez az ürge NEM NORMÁLIS!!! Csontig benyalt Orbánnak. 15 percen keresztül csak pörgött a nyelve és megígérte: jövőre ő is ott lesz Fosványoson!

  Romániába mehet, csak Magyarországra ne jöjjön.

 • Figyelő
  2016 július 30
  3:27 du.

  Melyik részével nem értünk egyet kedves Figyelő? Másrészt pontosítanék abban a tekintetben, hogy én mikor lennék hálás Orbánnak. Amikor azokat a menekülteket, akik rászorulnak azokat tisztességes eljárásban beengedi és ellátja, gondoskodik róluk, és ezzel egyidőben kiszűri azokat, akik potenciálisan veszélyt jelentenek az Országra, illetve Európára. Ja és akkor állna iazán a sarkára Orbán ha az Brüsszelben, a bizottság előtt fejtené ki álláspontját, ahol annak a helye volna és vétót emelne. Amíg ilyen nem történik meg addig nem beszélhetünk sarokra állásról, csak beszariságról.

  Mennyit jelent a töménytelen szám, amit említ? 1-2 ezret, 10-20 ezret? 100 ezret, netán egymilliót? Próbáljunk már pontosan fogalmazni. Tuzson Bence sem mer számot mondani amikor menekültekről beszél (hiszen 2 ezer ember nem töménytelen mennyiség), ehelyett azt mondja, hogy egy VÁROSNYI menekült. Melyik város? egy pár ezer fős város, netán Szegednyi, Budapestnyi, Milánónyi Tokyo, vagy Buenos Aires méretű? Persze, hogy nem fogalmaznak világosan sem kormányoldalon, sem a hívek között, hiszen így mindenki azt képzel bele és annyit a “vátosnyiba” amennyit nem szégyell. Tehát kedves Figyelő mennyi az a töménytelen?

 • Jó hát mostmár minden világos.

  Figyelő egy szimpla, Bede-Fazekas függő fan.

  Ezért nem lehet meggyőzni semmiről.

  Mintahogy a vallási fanatikusokat sem lehet.

  Azt szajkózza amit ez a fazon mond.

  Hisz Orbánt nem is ismeri saját állítása szerint.

 • ” A sokszínűség erősebbé tesz minket, nem pedig meggyengít.”

  Hogyne. Lehet millardokat kolteni a belbiztonsagra.

  Nem beszelve az elkulonulesrol, egymas gyuloleterol es az orszag eladositasarol, csak azert hogy bizonyitsunk valamit, amit nem lehet bizonyitani.

  xxx

  Kedves Figyelo!

  Vagy 25 eve azzal hulyitettek a kanadaikat, hogy Quebec-ben lehet ingyen foldet kapni megmuvelesre.
  De nem lehet. Albertaban sem.
  Sot, olyan rohadt draga, hogy sok mai farmer mar csak berlo, nem tulaj.

 • Kedves HunCanada, most nem akarok visszamenni sok, sok találkozásunkra itt, ahol nem értett velem egyet.
  Mindegy.
  Tudja, sokan igen navíak a számokkal és a bevándorlókkal. Szegény Merkel asszony is így járt. Jó “fiú” akarta lenni és tártkarokkal fogadta be őket. Jött is több mint 1 millió.Talán hallott az múlthéten történt balhékról, egy hét alatt csak 4.komoly eset történt. Ja, és még mindig jönnének, de most már becsukta a kapúkat!

 • György Molnár
  2016 július 30
  4:14 du.
  A Rákosi korban, egyetlen külföldi igaz információja volt a magyar lakoságnak, a Szabad Európa! igaz, csak lehalkitva lehetett hallgatni, nehogy a szomszéd feljelentesn , ha meghallja!

 • Orbannak eleg lopott penze van arra, hogy gerinctelen embereket megvegyen az “orban” (szandekosan irtam kisbetuvel)
  fele propagada szajozasara. Ami pedig a menekult kerdest illeti, nem kellene ahhoz csucszseninek lenni, hogy valaki felfogja(esszel, marmint ha van neki) itt nem errol van szo. Hogy a gyongeelmelyu/Jago/ Judas stb “musorvezeto” is felfogja, itt a tudatos ellensegkep szajkozasa fontos az agymosottaknak. Sorolhatnam. de minek…

 • Magyarország tagja egy “klubnak”,a belépést népszavazás erősítette meg.Minden “klubnak” vannak játékszabályai,amiket a tagoknak be kell tartani,nem szokás mazsolázni a szabályok között:ezt betartom,mert számomra kedvező,ezt a másikat meg nem tartom be,mert “függetlenségemet” fenyegeti”… Ha a hatalmas EU-támogatás ellenére (65 mrd E) nem tetszik a klub,KI LEHET ÖNKÉNT LÉPNI BELŐLE! Persze,akkor ugrik a zsozsó,amit a Fidesz eddig is alaposan lenyúlt…(lásd korrupció).Sajnos a renitens tagok eltávolításának nem születtek meg a jogi feltételei az EU-ban!!!

 • Jichak Perlmutter

  Igen kedves Be de Faz.!

  A fid-SS komány döntse el, hogy kit érdemes befogadni x-millió forint, illetve annak megfelelő valuta-összegért az úgynevezett LETELEPEDÉSI KÖTVÉNY megvásárlása esetén, mert A PÉNZNEK ugye NINCS SZAGA…

  Tegyük hozzá, hogy aki ilyen kötvényt egyszer megvásárol, annál azt sem vizsgálják, hogy honnan gyütt, mit csinált az előtt, vagy teszemazt, netán büntetett előéletű e a szentem avagy sem.

  Mindezt még az is tetézi, hogy az ún. kötvénybiznisz bonyolítását Vezér, illetve a [hold]Udvar kiadta vállalkozásoknak, offshore cégek [tiszta krisztusi szeretetből, amúgy “megvetett” vámszedők] kezelésébe, bérbe, amelyek tulajdonosai közül kiemelkedik Habony Árpád a kormánynál hivatalosan alkalmazásban n e m is álló*, mégis miniszterelnöki tanácsadó címet viselő udvari talpnyalonc – állandó parlamenti belépővel.

  Ő az, aki igazán lentről jött, hisz egyszerű “koronaőrként” kezdte a pályfutását, mikor is egy alkalommal – amikor kihozták a Nemzeti Múzeumból a szent ereklyét – ő azt a . V e z é r . kezébe adta, aki ott, azon-nyomban föl is próbálta belé nyomta abba szép nagy fejébe, s ezért hálája azóta sem szűnik kifejeződni Árpád – az egykori koronaőr, akinek állandó belépője van oda – irányába…

  Eme mellékesnek tűnő helyzetelemzés után jegyezhetjük meg azt is, hogy akik ilyen kötvény-biznisz útján jutnak magyar állampolgársághoz, ezzel nemcsak Záhonynál, de az Unió bármely pontján átléphetik annak államhatárát, akár még akkor is, ha előéletükben terrorista gyanú hírében állottak. Mind eközben rajtuk nemcsak az Orbán-klán, de még a Habonyféle tányérnyalók serege is jelentősen és konkrétan milliárdokkal gazdagodik…

  Hát így disztingvál a maga Orbanisztán Kormányzósága. A Camorra ilyen alapon mondja meg, hogy ki jöhet és ki nem az országba és lehet ettől kezdve örökös Európai Uniós állampolgár.
  Hát nem ez az igazi liberalizmus kedves Be de Faz. Úr?
  ˙

  .
  * Ennek a pasasnak mindent és mindenhol szabad, miközben nyilatkozataikban még a kormánytagok sem tudják róla, hogy tulajdonképpen milyen hivatalos jogcímen is nyüzsög a kromány környékén…

 • Jichak Perlmutter

  Figyelő

  Ma Magyarországon a Szabadeurópa szerepét az egyetlen Klubrádió tölti be, a többi médium – lassan az ATV is – szó szerint és abszolúte a kormány zsebében van az állami reklámokon keresztül, amelyek minden estben politikai tartalmúak…

  Most Rákosi kor helyett Orbán korról beszélhetünk. Secko jedno…

  .

 • Figyelő:
  Ha tilos volt hallgatni a SZER-t akkor miért voltak tele a boltok rövidhullám vételére alkalmas rádiókészülékekkel?

  Gyakorlatilag semmilyen magyar vonatkozású rövidhullámú rádióadás nem volt sem akkor sem most.Kivéve az albán rádió napi magyarnyelvű félóráját iletve mostanában a Kínai Népköztársaság számtalan nagyadója közül valamelyiknek a heti magyar délutánját.

  A Szabadeuróparádiót inkább csak zavarták elektronikusan oszt annyi.

 • Jichak Perlmutter

  Hozzá téve, hogy a Klubrádiót a kormány olyan helyzetbe szorította (sarokba), hogy állandó, sokszor már krónikus anyagi gondokkal küszködik. A sugárzott frekvenciáit teljesen leszűkítették, csak Budapesten és egy-két megye [egyes részein] hallható. Egyetlen mentsvára az Internet maradt…
  A Fid-SS csak azért hagyta meg ezt a nemzetközi szinten is ismert fórumot, studiót csupán . m u t a t ó b a, hogy ne mondhassák rá, hogy egyetlen ellenzéki rádiót sem hagyott életben…
  Náluk egyedül, nincsenek kormány hirdetések, de például az ellenzékinek mondott ATV-ben egyre szaporodnak (naponta már 10-15 alkalommal) az Óriásplakátokon is terjesztett Európa-ellenes szlogen-hirdetések: Íme ez a szabad Európa, ahol az információ szabadsága alapjog – lenne – csak a vidéki (azaz nem fővárosi) lakosság van belőle totálisan kizárva.
  ˙

  .
  ui:

  Tényleg, Figyelő, maga ott közelebb van. Intézze már el az USA-nál egy új, egy valódi Szabadeurópa Rádió újra indítását. Ha akkor megérdemeltük, akkor most is. Ez kijárna a mai magyaroknak is. Ugyibár ?

 • 2006-ban a magyarok 71.01 %-a nem szavazott az Mszp-re.Gondolja GA.hogy ezen emberek akkor arra az ámokfutásra szavaztak amit a balliberálisok tettek különféle miniszterelnökök irányítása alatt?????? Ezek voltak a MAFFIÓZÓK!!!Kiszolgálták a nyugati nagytőke igényét,saját választópolgáraik már hatalomra kerülésük után nem érdekelték—-oly annyira nem,hogy így következett be a szemkilövetések ÉVE !!!És hogy is van ez a kettős mérce????
  Ezeket a számokat miért is nem tetszett hozzá tenni,mellé állítani a 73 %-hoz.Ez akkor ugye nem számított,mert azok a balliberálisok voltak!!!
  Csak ezekkel a “csúsztatásokkal” a balliberális,liberálisnak álcázott kommunista politikát és ezek érdekeit védi,és ekkor ezen csoportoknak volt ” igazuk “– a kisebbség véleménye nem számított! Ha tudna ezek között mérlegelni —még lehet elfogadnám írását,de legalább meg kellene próbálni.Ahogy pedig előadják : “bárhogy ” nézi az ember mindig Magyarország kerül ütés alá és nem egy-egy kormány , mert egy idő után –szándékosan nem választják ezeket külön.És ezt szajkózza az összes balliberális Ámerikai média!Felerősítve! És a nyugati emberek már csak ezt látják!Ebből ítélnek! Nem a valóságból.Mert ahhoz már nincs érdekük,hogy utána nézzenek mi is a helyzet!!!
  Egyébként PARÁCS PÉTER PÁLNAK 110 %-ban IGAZA VAN!
  Nagyon barátságos üdvözlettel.

 • Kedves Parács Péter Pál! Naivságod meghatott. Magamra ismertem, mivel én is így kezdtem.

  A lényeg az, hogy ezeknek minden és mindenki bűnös aki nem Gyurcsányt imádja (engem erről itt Figyelő oktatott ki az első napokban, s milyen igaza volt). Ha Fletót esetleg a “szemkilövetős Gyurcsány”-nak neveznéd, vigyázz, mert arra ugranak. Megmagyarázzák, hogy az csak egy szem volt, meg különben is a lövedék falról pattant vissza. Ha ezzel nem értenél egyet, akkor náci vagy.

  Egyébként, ha nem azonos a véleményed velük, akkor te is náci leszel. De ezen ne csüggedj, vedd dicséretnek, mert manapság egy liberálfasisztától a nácizás egyet jelent a józan gondolkodással.

  Ami pedig a KMH-t illeti teljesen pozitív a véleményem. Bár a cikkeitől hányingerem van, de minden hozzászólást leközöl. [email protected]ás, tényleg mindent. Kivéve a túlzottan személyeskedőt. Esetemben néhány ilyen volt, melyet Géyzának intéztem (bár úgy veszem észre, hogy mostanában az ő személyeskedő megjegyzéseit nem nagyon szelektálják).

  Kedves Bandi! Szerintem az az Orbán-Trump-Putyin felsorolás nem is távoli jövőben bővülni fog. 2016 október 2. után Orbán-Trump-Putyin-Hofer, majd Orbán-Trump-Putyin-Hofer-La Pen. S még ott lesz a német választás is, meg a sorba betársul talán majd a londoni volt polgármester neve is.

  Úgyhogy már csak idő kérdése – s remélem addig nem tör ki Európában egy polgárháború) – s az európai multikultis téveszmének vége lesz. Utána lehet szomorkodni a liberálfasisztáknak, hogy a számukra kedvező szavazatokat visszatoloncolják oda, ahonnan jöttek.

 • Göllner András

  @ tropa

  Elképesztő ez a különleges “Gyurcsány” szűrő ami rád és az összes idefirkáló Orbán-imádórra jellemző. Miért gondoljátok, hogy aki Orbán, Putyin, Trump ellenfele, és a demokráciáért, az igazságosságért, a fenntartható fejlődésért kűzd az egytől egyik Gyurcsány bennfentese, elhivatottja ? Milyen tablettákat szedtek ti, mondjátok, hogy ilyen badarságokat vagytok képesek nap mint nap, bizonyíték nélkül, adagolni ezeken az oldalakon ? Tudom, semmit se tehetek, látászavarotokkal szemben, a tények úgy peregnek le rólatok mint a víz egy kacsa hátáról. Hozzászólásommal csupán annyit szeretnék tudatni veled és különleges társaiddal, hogy nyugodtan lapátoljatok kacsáim, nyugodtan bukjatok alá, ahányszor jól esik, de a galuskákat azért időnként vegyétek szemügyre, mert van amikor bolondgombákat hajigálnak felétek a szeretet és összefogás táborából. 🙂 🙂

 • Göllner Bandi:
  Mégis…mit vársz egy nyilas trolltól ?

 • Válasz mindenkinek,
  Azzal kezdem, bevallom én el se olvastam Bede rádiós beszédét. Soha nem hallgattam itt meg, mert Montrealban élek és nem is hallgatok rádiót! Tehát, nem lehetek a “híve” az idézett úrnak.
  Különben is, öreg vagyok és nem érdekelnek különösebben mások véleménye. Az én véleményem, 17 éves korom óta nem változott, bárkt megkérdezhetnek. Nem voltam soha baloldali, és nem vagyok hajlanadó a mai magyar kormányt szapulni, mint itt teszik olyanok is, akik itt élnek és nem otthon.-
  Egyet tudok, a közelmúltban háromszor jártam otthon, 2005-ben, 2006-ban és most szeptemberben.
  A 2006-os emlékeimről már írtam, ahogy a kávéházban megtámadtak ártatalan kávézókat a rendőrök, okt.23-án.
  Az idei szeptemberi látogatás már egészen más volt.

 • Jichak Perlmutter
  2016 július 31
  2:56 de.
  Jót nevettem a szövegén-. Fogalma sincs milyen volt a Rákosi kor, ha mait ahhoz hasonlitja!

 • Géyza,

  Először is az akkori rádiókat eredetileg német érdekeltségű gyárak gyártották. A háború után soká ezek voltak az üzletekben, majd a Tunsgram vette át a gyárat már más vezetéssel.

 • Géyza,

  Először is az akkori rádiókat eredetileg német érdekeltségű gyárak gyártották. A háború után soká ezek voltak az üzletekben, majd a Tunsgram vette át a gyárat már más vezetéssel.
  Valóban zavarták az adást, és az Amerika hangját is.

 • Meg kell ismételnem a már sokszor írt véleményem. Én soha nem dicsértem Orbánt, egyszerüen azért , mert nem ismerem.
  Tehát, ha valaki nem balololdali az nem feltétlenül Orbán párti. De viszont, aki szidja, gyülőli stb. az baloldali, azaz Gyurcsány párti aki köztudott, hogy az volt.
  Viszont itt, sokan külföldiek, tehát nem otthon élnek, de állandóan szídják Orbánt, ami igen nevetséges.

 • Kedves Andras!

  Nem nekem irtad, de:

  ” Miért gondoljátok, hogy aki Orbán, Putyin, Trump ellenfele, és a demokráciáért, az igazságosságért, a fenntartható fejlődésért kűzd az egytől egyik Gyurcsány bennfentese, elhivatottja? ”

  OK, de akkor en mekkkerdeznem; mitol van az, hogy ha valaki eszreveszi, hogy az Orban veletlenul valami jot is csinal, az azonnal naci, fasiszta, rasszista lesz ezeken a hasabokon?

  Mellesleg, mivel nem ismerlek teged szemelyesen teged nem kritizalhatlak, de a kanadai “liberalis” partrol, vagy az NDP-rol sok mindent el lehet mondani, de legkevesbe azt, hogy “a demokráciáért, az igazságosságért, a fenntartható fejlődésért kűzd”.
  Melyiknek vagy a tagja, ha nem vagyok windischgratz?

 • Göllner András

  @ Figyelő

  Az idei szeptemberi látogatás már egészen más volt ???????

  Idén, tudomásom szerint még nem volt Szeptember. Remélem hogy lesz – de úgy látom, ön, mint a jövő embere, az idei szeptembert már Júliusban megélte. Mondja, hogy csinálja ? Visszafelé is tud ilyen időutazásokat lebonyolítani ? Ez tök jó. Szabadalmaztassa. 🙂

 • Na, Göllner úr, jó napja volt, lehetett belém kötni!
  Most az egyszer igaza van, rosszul fogalmaztam.
  Talán, magával még nem fordult elő?

  Kivánom, hogy soha ne hibázzon nagyobbat,.

 • Úgy látom a kisnyilasok,csegevaralisták is beböfögtek.A tények mellet elmentek mint a vak az ajtó mellett!Na hát ez az ami jellemző rájuk : mindent elhallgatni ami nekik nem tetszik,mindent el bagatelizálni és mindenkit böcsmérelni : ki durván,ki finoman,de a gondolatok egy tőről fakadnak és mellette az abszolút igazság birtokosaiként lépnek fel,szinte hitleri felsőbbségi tudattal rendelkeznek.Ezt tanítják az iskolákban,egyetemeken,ki-ki az utcákon,pincéjükben és emeletükön.Értelmes válasz híján jön a nácizás,zsidózás,”magyarozás” ezek egyfajta rasszista megnyilvánulások.
  Nem baj : minden kigondolt gyűlölködő megnyilvánulások csírájában visszaszáll rájuk.
  Rendes üdvözlettel a gyűlölködőknek is

 • Érdekes, sok szempontból vizsgálható kérdés ez is és a jó válaszokat itt is a miértek megtalálása adja.
  A műsorvezető miért látja jónak a legdurvább módszerektől sem visszariadva kiszolgálni a felettesei elvárásait.
  Első ránézésre épp úgy lehet egy piti megélhetési bűnöző, mint ahogy egyéb megfontolások is motiválhatják.
  A nagy kérdés pedig mindig az, h mire kívánják befolyásolni a célközönséget a stáb (mint eszköz) felhasználásával.

 • A sokszínűséghez pedig az Imre herceghez írott levelet ajánlom a figyelmetekbe.
  Az imperátorok és imperáltak felállás is minimum kétszínűség.
  Ha pedig egy kicsit jobban megnézzük akkor azt látjuk, h az imperáláshoz az imperáltakat egymást kölcsönösen korlátozó (pusztító) sokszínűségekre bontották.
  Szar ügy, de a Muszlimok más szabályok szerint játszanak, mint amire a judaizált területen élőket kondicionálták és a legfelső vezérkar nagy tömegben telepíti be őket a judaizált területre.
  Ez egyértelműen mutatja, h a vezérkar a teljes hierarchiát átfogóan változtat a játékszabályokon. Mégpedig a Muszlim életfilozófia irányában.

 • Figyelő
  2016 július 31
  4:53 du.

  Kedves Figyelő. Érdekeset írt a hozzászólásában, és ez dettó ugyan így van a bal-közép oldalon is. Miért lenne máshogy? Tehát aki Orbánt támadja, az nem feltétlenül Gyurcsányista, ahogy ön mindenkire ezt szereti rásütni. Ha így volna, akkor GYF pártjának nem ilyen picike szavazótábora volna 🙂 Tehát aki a magyar kormányt támadja (pl én általában így is fogalmazok és nem Orbánozom indokolatlanul) az egyáltalán nem biztos, hogy Gyurcsány hívő is. Ugyan úgy, ahogy ön jobboldali létére nem feltétlenül Orbán párti. Ez ilyen világos és egyszerű pártoktól, oldalaktól függetlenül. Egyébként is tök hülyeség ez a jobb, meg baloldali kérdés. Valamennyien itt, mindegyikünk Magyarországért aggódik (csak remélem, hogy legbelül azért ön is), és félti a jövőjét.

 • Nos Parács Péter Pál, megmondtam, vagy megmondtam?
  Megy a mellébeszélés rögvest. Bár nem Banditól vártam ezt, de ez van. Ez itt így megy. Géyza meg kapásból le is nácizott.

 • HunCanada
  2016 augusztus 1
  11:30 de.
  Kedves HunCanada, szerény véleményem szerint a magyarok MINDEN kormányt kritizálnak és semmi se jó nekik!
  Ha, maga Jézus Krisztus ülne a kormány élén, az sem tetszene.
  Sajnos, ez így van már hosszú idő óta.
  Persze, tudom mi a főoka. Az ogy a magyar nép teljes mértékben ketté vállt már egy jó ideje, vannak akik rühelik a a baloldalt, vannak akik pártolják.
  Ez visszamegy sajnos, egészen a Rákosi korig.

 • Figyelő:
  Méltányolnám ha PONT nekem nem próbálnál ekkora BŐDÜLETES hülyeségeket bebeszélni a hazai rádiógyártásról.

  Tekintve hogy vastagon szakmabeli vagyok.

  Amit fenntebb összehordtál a magyar elektronikai iparról,annak annyi a köze a valósághoz mint műkörmösnek az állattenyésztéshez.

 • Kedves Géyza, nem hiszem, hogy élt a negyvenes években, főleg én arról írtam. Viszont itt megismertem valakit Montrealban, Ő alapitotta a Remix gyárat, ha ismrte ezt a nevet.mesélt nekem erről, mert jól ismerte a Tungsram vezetőjét anno.
  Ez a pasas már pár éve meghalta, 93 éves korában.

 • Parács Péter Pál

  Tisztelt és kedves
  **Göllner András;-Nagy Gyula; “Figyelő”
  és a Többiek, így hirtelenjében keresve a megszólítást!

  Köszönöm!! Így korrekt és kulturált! Amit és ahogy írtatok ezek nem bántóak, nem kiforgatott illetve sértő szavak.
  Amit Ti tudtok, gondoltok illetve amiben álláspontjaitokat kifejtitek komolysággal az számomra érték. Az, hogy esetleg milyen hülyeségekkel szólok hozzá, éppen a Ti -komoly- hozzászólásaitokkal tudom önkontrollálni. Lehet fordítva is igaz. Nem tudom biztosan, de szerintem ezért kommunikálunk egymással és a Lappal.

  Megpróbálok egy cikket írni. Nem tudom hogy fog sikerülni. Ezzel akarom “megmérettetni” magammal, hogy ezen Lap hozzászólói miként vélekednek személyem komolyságáról illetve “partnerségemről”.

  A téma valószínű 56-os sebeket érint 2016-os tényekkel, amit többek között Ti is felvetettetek.
  Kérek tanácsot!!!! Belefogtam a cikkbe, de befejezzem?
  “Kemény dolgokat akarnék megosztani. “megvitatni” Veletek.
  A téma. Sztalin-Rákosi-Maléter Pál-Kádár és a “rendszerváltás”.
  Mit tudtok ezekről?

  Köszi
  és
  Sziasztok

  PPP

 • Kedves ppp!
  Érdeklődéssel várjuk a cikkét! Remélem, hogy lehozzák itt!
  Sztálin-Rpkosi kornak szenvedő tanúja vagyok, de a forradalom leverése után elhagytam hazámat. Tehát Kádár korról nincs sok véleményem.

 • Kedves PPP!
  A nagy keretrendszert ami kialakult bennem az események értelmezésére, már elmondtam.
  Ezen belül 1848, 1956 és 2006 egy sémára létrehozott események.
  Az elsőt Hazánk kapitalizálhatósága érdekében rendezték.
  A másodikat a bolsevizálásunk folytathatósága érdekében. Ebben elsősorban a vidék megtörésére a kolhozosíthatósághoz és a településszerkezet átalakíthatóságához (tanya felszámolási program és városok felduzzasztási program).
  2006 vezérkari szempontból már nagyon félre sikerült.
  Jópár jel azt mutatja, akkora balhét akartak generálni ami már megfelelő alap az EU csendőrség bevetési főpróbájának megtartásához.

 • PPP

  A cikkeket, ha lehet, NE ilyen “kis-középiskolás fokon” míveld, mint ahogy az eddigi hozzászólásaidat csináltad…

  Sok sikert ehhez és így: Đ

 • Figyelő!

  Téved, vagy hazudik, mint mindig!

  A magyar nép legutóbb először akkor vált ketté, mély szakadékkal a közepén, amikor Orbán Viktor – a magyar Duce – egyik március 15-i vartyogásán kijelentette, hogy aki Vele van, azok a magyarok tegyék ki a kokárdát… Ez pedig annyit jelentett, hogy ettől kezdve más nem tehette ki – még a nemzeti ünnepen se.

  Mi ez, hanem megosztás, és szegregáció…?

  .

 • A vezérkar sokszor próbált Hazánkban polgárháborút gyártani.
  Mindig szabadságharc lett belőle.

 • Dubois
  2016 augusztus 5
  7:19 de.

  Nem szoktam hazudni, hanem sok politikai kort megéltem itt is, ott is!
  Sajnos a magyar politikai vélemény igen régrő ketté vállt, ha tetszik magának, ha nem! Attól az időtől kezdve, hogy Rákosi lecsukatott és kivégzett számtalan ártatlan magyart, a közvélemény kettészakadt.

  Ismertem baloldalit aki megváltoztatta politikai véleményét ennek látványától, vagy kimenekült, ha tudott, vagy elbújt.
  Aztán ott voltak a kitelepitések, ami az egyik legnagyobb disznnóság volt abban az időben.-
  Ártatalan emberek százait telepitették ki falúra, kapálni és beűltek a párt funkcionárusok lakásukba, házukba a helyükbe…

  Persze, lakásukat berendezéssel egyűtt, soha nem kapták vissza, hát kapáltak a földeken, amig meg nem haltak!
  Mit gondol, a fent emlitett serencsételen emberek gyerekei, ha ma vannak, baloldaliak lesznek? Vagy akinek agyonverték az apját, mert “kulák ” volt?
  A bal és jobboldal ekkor keletkezett és fennmaradt azóta is Magyarországon!. Addig lesz, amig az utódok élnek és emlékeznek!

 • Kedves Figyelo!

  Az egyik nagyapam is igy halt meg, azutan hogy kitelepitettek Pestrol.

  Most pedig csodalkoznak az elvtarsak, hogy nem veszem be a hulyesegeiket.

 • Dubois
  2016 augusztus 5
  7:19 de.

  Szerintem a rendszerváltáskor szakadt ketté a magyar nép, mikor a jobboldal kitagadta Kádárt, a baloldal Horthyt, a liberálisok meg mindenkit (magukon kívül)!

 • A görög mitológiában Hidraként nevezték.
  Később a hét (x) fejű sárkánynak.
  Ugyanannak az EGY valaminek a különféle arculatait favorizáljátok és tapossátok egymás ellenében.

 • Nagyon sajnálom, kedves Moshe!
  Csak azt szeretném tudni, amit sajnos nem fogok, hogy kik halnak ki először: a volt áldozatok rokonsága, vagy a baloldal?
  Vajon, milyen információ marad meg az új generáció számára, azaz a magyar történelemben?

 • Kedves Nagy Gyula, válaszaiból úgy tűnik, hogy még aránylag fiatal ember.
  Sajnos, magamról nem mondhatom ezt el! Megéltem , már elég nagyobb gyereként a nácizmust, majd fiatal éveimben a Rákosi kort, s mindazt amit ez az áldásos kor hozott magával! Még a forradalmat is.
  De a Kádár kortól hál Isten megszöktem, s milyen igazam volt!
  Eljövetelem után keresett két civilruhás férfi apámnál 57.ben!
  Ezt a bizonyos mytológia alakot sikerült megismernem és megszenvednem.
  Sajnos, nem tud meghatni a mai liberális “eszme” sem, ami a letűnt balosok új mozgalma!

 • Kedves Figyelő!
  A jelenlegi biológiai lényem 1957-ben született.
  A személyiségtudatosságom fölötti lélek entitás valószínűleg nem a Földön kezdte az anyagvilági inkarnációk sorát. Az biztos, h az Atlantiszinak címkézett időkben, a nagy katasztrófa idején Földi inkarnációban volt.
  Abban nincs nézet különbség közöttünk, h nagyon mocsadék működésrendben (időszakban) élünk.

 • Katona Zsombor

  hazai lámpa
  2016 augusztus 5
  6:53 du.
  Tökéletes meglátás, de hadd javasoljak a rendszer helyett módszer vagy gengszter előtagot!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.