Trump – Orbán támogatás, George Pataki és az amerikai magyarok elidegenítése

2016 július 28 9:47 de.53 hozzászólás

Múlt héten Romániában elmondott beszédében Orbán Viktor támogatásáról biztosította Donald Trump republikánus elnökjelöltet. A magyar miniszterelnök kijelentette hogy a ingatlan milliárdos az ideális jelölt kormánya és Európa számára.

A hírügynökségek világgá röpítették a kijelentést, sokak szerint a hír a szórakoztató humor kategóriájába tartozott. Legtöbben félmosollyal olvastuk azt itt Amerikában.

Mert megmosolyogtató az, hogy egy piciny, szegény és (legyünk őszinték) jelentéktelen európai ország autoriter vezetője annyira buzgó, hogy a Republikánusok jelölő kongresszusa után azonnal bejelenti, hogy támogatja a narancshajú jelöltet. Az amerikaiak többségének, ez valószinüleg Trumpra is igaz, fogalma sincs arról hogy hol van Magyarország és ki is a miniszterelnöke. A magyar gazdaság nominálisan alig 1 %-a az amerikainak, egyfajta statisztikai hibahatár… cincog az egér.

Egy dolgot viszon elért Orbán. Elidegenítette a magyar származású amerikaiak többségét és végleg elveszített néhány még megmaradt amerikai politikai támogatót.

A magyar külpolitika kissé zavarodott. Kumin Ferenc New York-i konzul tavaly a magyar kormány támogatásáról biztosította George Patakit a republikánus elnökjelöltségért vívott küzdelemben. Kumin szerint a volt kormányzó elképzeléseivel értenek egyet az amerikai magyarok. A 71 éves Patakinak nem volt esélye a jelöltségre, viszont a magyar támogatásért hálás volt, nemrég eljött Budapestre és kiállt Orbán Viktor politikája mellett. (Kumin cikke itt.)

De most az amerikai politikában veteránnak számító Pataki támogatását is elveszítette Orbán. Pataki tavaly decemberben egy tweetben az elnökségre alkalmatlan rasszista idiótának nevezte Trumpot. A magyar származású amerikaiak többsége egyetért ezzel, és Patakit is szimpatikus politikusnak tartják, de általában nem szavaznak Republikánus jelöltre! (Érdemes megnézni néhány TV klippet, hogy hogyan vélekedik Pataki Trumpról – CNN klipp és Breitbart klipp valamint a tweet)

Pataki amerikai elnökségre alkalmatlan rasszista idiótának nevezte Trumpot.  Néhány hete George Pataki (baloldalon) Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel (középen) és Kumin Ferenc konzullal találkozott.

Pataki amerikai elnökségre alkalmatlan rasszista idiótának nevezte Trumpot. Néhány hete George Pataki (baloldalon) Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel (középen) és Kumin Ferenc konzullal találkozott.

A magyar származású amerikaiak hagyományosan a Demokrata Párt jelöltjeit támogatják és nagy valószínüséggel Hillaryra fognak szavazni novemberben. Nem véletlen, hogy a nagyhatalmú Demokrata Marcy Kaptur a kongresszusi magyar törvényhozói csoport társelnöke. (Congressional Hungarian-American Caucus) Kaptur Ohio állam amerikai magyarok lakta vidékét képviseli, ők választották meg. Az amerikai népszámlálási adatok szerint Ohio államban él a legtöbb magyar származású amerikai.

 Demokrata képviselő Marcy Kaptur (jobboldalon) és Szapáry György volt washingtoni nagykövet.

Demokrata képviselő Marcy Kaptur (jobboldalon) és Szapáry György volt washingtoni nagykövet.

Tudják ezt Orbán diplomatái is és első útjuk mindig Kapturhoz vezet, nála teszik tiszteletüket. Kaptur mostanában Bernie Sanders elképzeléseit tartja mérvadónak, és politikai nézetei olyan messze vannak Trumptól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Demokrata képviselő Marcy Kaptur (jobboldalon) és Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet

Demokrata képviselő Marcy Kaptur (jobboldalon) és Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet

Orbánnak, a magyar kormány által fizetett lobbistákon kivül, már alig van támogatottsága az Egyesült Államokban. Magára maradt, teljesen elszigetelődött. A mostani (teljesen felesleges) Trump elkötelezettséggel pedig egycsapásra szalonképtelenné vált a magyar származású amerikaiak többsége számára is.

Lázár György

53 hozzászólás

  • ˙

    Posványoson mindig korábban indul a parlagfű-szezon:

    K Ö H Ö G . A . B O L H A

    .

  • Ki kell elégíteni a posványosi orbánnácikat!!! Orbán tikokban röhög a sok poshadt talpnyalón aki tátott szájjal és könnyes szemekkel hallgatta a mafia képviselőit.

  • György Molnár

    Orbánról mindenki tudja, hogy ugyanolyan műveletlen idióta bunkó, mint ez a Trump. De utóbbi 70 éves korában legalább még boldoggá tud tenni egy 45 éves volt szlovén modellt, míg Orbán az 53 évével már senkit…..

  • ??????

  • ˙

    Ja, hogy ez az a Kumin ?
    Hát elég hamar elhízott a Vezér tányérnyalása közben.
    Előbb a baloldali ATV műsoraiban adta a független szakértőt, aztán a Századvég, s immár a külügy adóforintjain hízik, dagad. Sötét egy figura.

    .

  • Pancserek! A világ legjobb húzása Trumpot dicsérni, ha nyer, puszi haverság Orbánnal, ha Clintonné nyer, marad a hűvösebb viszony, ami csak akkor javulna amúgy is, ha maga a Mazsihisz kerülne nálunk kormányra.
    ……..

  • Hát a fenti cikket kézből kontrázom!
    Mert nem igaz. Azért mert néhány ismert magyar nem Trump párti, az nem jelent semmit. Az amerikai és kanadai magyarok nagy többsége utálják Mrs.Clintont!
    Természetesnek tartom, hogy Orbán Trump párti, hiszen Mrs Clinont már jól ismeri, ő is, meg sok külföldi magyar.

  • Ja, hogy kit boldogit Trump és kit Orbán, nem hinném, hogy ezt itt valaki tudná.- A politikusok műveltségét nehéz tudni, így az sem igaz.

  • A cikkbol:

    ” Elidegenítette a magyar származású amerikaiak többségét és végleg elveszített néhány még megmaradt amerikai politikai támogatót. ”

    Hat ha valaki csak azert tamogatja Magyarorszagot, mert a megfelelo tolvajbanda van Mo-n hatalmon, az akkor nem igazan tamogatja Magyarororszagot. Akar fol is fordulhat.

    Aztan Gyuri battya meg beszur egy masik zoldseget is:

    “…a magyar kormány által fizetett lobbistákon kivül, már alig van támogatottsága az Egyesült Államokban. Magára maradt, teljesen elszigetelődött. ”

    Ezt hivjak wishful thinking-nek a hottentottak. Ha csak ezt az egy ujsagot olvassuk, latszik, hogy eleg sok ide ironak nem tetszik az egesz “liberalis” part, nem hogy a hazudozo, csalo Hillary.
    Mitol szigetelodott volna el? Az europaiak jelentos tobbsege abban remenykedik, hogy naluk is lesz vegre egy tokos legeny, aki a sajat hazaja erdekeben cselexik es nem ki tudja kinek az erdekeben.

    Na meg ha ez igaz:
    ” Kaptur mostanában Bernie Sanders elképzeléseit tartja mérvadónak,”
    akkor jobb is ha az ilyen idiotak tavoltartjak magukat Magyarorszagtol. Bernie Sanders az 50 dollaros hamburger atyja, az amerikai idiotak fovezere, az Isten mentse meg tole Amerikat!

  • Mellesleg, nem ismerem Orbánt, nem élek otthon. De hogy az ország érdekét nézi, az nekem teljesen világos. Csak meg kell nézni, a menekült politikáját.
    Nem neki volt igaza?
    Mi történik napjainkban Franciaországban és a németeknél, tiszta képet mutat ARRÓL, hogy a magyarok megmenkültek egy hatalmas veszélytől!
    Szerencse, hogy ma Orbán a miniszterelökük, jobb lenne ha ezt értékelnék és hálásak lennének érte!.

  • Göllner András

    @ Moshe, Figyelő és Trumpisták

    “Az europaiak jelentos tobbsege abban remenykedik, hogy naluk is lesz vegre egy tokos legeny, aki a sajat hazaja erdekeben cselexik es nem ki tudja kinek az erdekeben”.

    Hitler is azt hitte hogy saját hazája érdekében cselexik. Akinek egy diónyi esze az tudja, hogy nem elég egy vezetőt a szerint meg itálni, hogy mit mond, hanem a szerint hogy mit tesz. A Figyelőnek, neked, és rengeteg politikailag kulturálatlan magyarnak, a lózungokon túl a valóság már egyáltalán nem számít. Ha megnyer két meccset a magyar focicsapat, akkor Orbán fenekébe bújtok. Ha Budapest ragyog, ha jól szól a zene az Operázban, az már nem érdekel titeket, ha az országot egy rablóbanda vezeti, akkor is rájuk szavaztok. A világ összes fasisztája, az ilyen fajta látszatkeltéssel tömi tele a hiszékeny idióták fejét, és sajnos ennek mindig több nemzedék, és általában a szegények és az elesettek isszák meg a keserű levét.

    Hogy mi van ? Az, hogy ha valaki odahaza egy zászlóba tekeri magát, egy keresztet köt a nyakába, hazafinak, vagy anti-kommunistának vallja magát, és egy ilyen kosztümben rabolja ki hazáját, azt újra és újra választjátok. Moshe, te, a Figyelő és a többi Orbánista, Trumpimádó a politikailag kulrúrálatlan magyarok soraiba tartoztok. Hajtogatjátok, mint a papagályok, Orbán, Trump mantráját, mit érdekelnek titeket a tények, az igazság. Azért mert Merkel hülye, mert az EU-nak nincs migráns politikája, tapsoljuk meg a fasisztákat, a raszistákat ??

    Moshe, Figyelő, és a többi Trump imádó. Hősöök nagyon jól leírta azt a jelenséget amit ti itt képviseltek amikor kijelentette, hogy akár agyonlőhetne egy ártatlan embert az 5. utca közepén, ti továbbra is kinyalnátok a fenekét. Ha ez nektek jól esik hát csináljátok tovább. De nekem, ti lúzerek vagytok, még akkor is ha többen vagytok, mert hagytátok magatokat meghülyíteni. További jó étvágyat, folytassátok nyugodtan azt ami nektek jól esik. Mutassátok meg, hogy csináljátok, hagy mulassunk 🙂 🙂

  • Mr.Göllner, mi mióta tegeződünk?
    Ja, és ha valakinek van MÁS véleménye mint egyeseknek, azokhoz ilyen hangon kell írni, vagy beszélni?
    Mióta él Kanadában? Nem tudom, de itt szólás és vélemény szabadság van, ideje, hogy megtanulja.

  • Kedves Andras!

    Nagyon erdekes amit irsz. A legfobb problemaja az elmeletednek a kiindulopontja: Mar eleve abbol indulsz ki, hogy az Orban es a Trump (es valoszinu minden mas jobboldali politikus, talan meg a Bibi is) fasiszta, vagy naci. (Nektek amugyis mindenki fasiszta es naci, ha nem ert veletek egyet.)

    Erdekes, hogy pont ez jutott eszedbe:
    “ Hitler is azt hitte hogy saját hazája érdekében cselexik. “
    Es persze Churchill, Sztalin es Roosevelt, Nagy Peter, Matyas kiraly …stb… is. De neked erdekessegkeppen csak a Hitler jutott eszedbe. Vajon mitol lehet ez? Nincs veletlenul uldozesi maniatok nektek ott a “liberalis” oldalon? (Nem te vagy az egyetlen aki hasonlokeppen probal meg agyat mosni igazi demagog modjara.)

    “ … Orbán fenekébe bújtok. “, “azt újra és újra választjátok.”

    Mar rengtegszer leirtam, de nem art az ismetles: Ha Magyarorszagon elnek nem szavaznek se az Orbanra, se a cocjalistakra/cocjaldemokratakra, mert tul korruptak. A Szigetvari fele alakok (beleertendo a Vona is), akik kulfoldrol kapjak a penzuket, mar eleve gyanusak. Mas meg nincs, vagy en nem tudok rola, de valoszinu Magyarorszagon sem mennek el valasztani, ahogy itt Kanadaban is csak ketszer valasztottam federalis szinten 31 ev alatt. Abbol az elso ugy zajlott le, hogy “tuntetes” gyanant a legnagyobb idiotakra szavaztam, ok legalabb oszinten hulyek.

    “ Moshe, te, a Figyelő és a többi Orbánista, Trumpimádó a politikailag kulrúrálatlan magyarok soraiba tartoztok. “

    Amennyire tudom, a Figyelo sem “Orbanista”, en sem vagyok az, de olyan aprosagok, mint tenyek ne zavarjanak teged. Trumpot sem imadom, csak eppen jelenleg nincs nala jobb jelolt Amerikaban.
    De azer’ koszonom a Figyelo neveben is a “politikailag kulturalatlan” jelzot. Annak idejen politikailag eretlennek kellett lenni, ha valaki el akarta kerulni a parttagsagot. Ugy latszik, hogy a bolsiknal az ilyen poenok gyorsabban ugralnak ki az eszbol, mint a bolhak a kutyakbol. Kar, hogy ezt oda-vissza lehetne egymasra puffogtatni, ami lenyegeben ezt (meg ha meg is valtoztatjuk a politikaban jartas kifezesre) egy ures kijelentesse teszi.
    Mi ugye mindannyian csupan ertelmezzuk a hireket, es a tortenelmet a legjobb tudasunk szerint.

    “ Azért mert Merkel hülye, mert az EU-nak nincs migráns politikája, tapsoljuk meg a fasisztákat, a raszistákat ?? “

    Itt senki sem tapsol meg se fasisztakat, se rasszistakat. Orban se, es a Trump se fasiszta, es/vagy rasszista.
    Pl. az Orban tobb nepszavazast irt ki Magyarorszagon az utobbi 5-6 evben, mint amennyit a kanadai kormanyok amiota Kanada fennall. Es bar tudom, hogy szerinted a nepszavazas demokracia-ellenes, azert meg akadnak olyanok akik ezt a vilag egyik legnagyobb hazugsaganak, vagy a bomlott elme termekenek tekintik. (A quebec-i elvalo referendumokat nem szamitom, mert nem ossz-kanadai szavazas volt.)
    Majd ha a kanadai miniszterelnok, vagy az amerikai elnok valaha is kiir nepszavazast barmi ugyben is, akkor szoljal megint arrol, hogy ki fasiszta es ki nem.

    “ De nekem, ti lúzerek vagytok, még akkor is ha többen vagytok, mert hagytátok magatokat meghülyíteni. “

    Ez megint olyan, hogy a kulonfele ertelmezesi formak miatt kulonfele velemenyek alakultak ki bennunk, es amikor ennyire nem ertunk egyet, akkor akar az egesz eletunket is eltolthetjuk azzal, hogy egymast hulyezzuk. De mi az ertelme?

  • Göllner András 8,34

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Göllner, mi köze a témának Hitlerhez? Még jó, hogy a holokausztot nem erőszakolta meg, hogy az is ideférjen.
    …….
    Ha már a “politikai kulturálatlanságról”, “rablóbandáról” és “hiszékeny idiótákról” van szó, akkor had emeljem a közös tájokozottságunkat egy remek videóval:
    https://www.youtube.com/watch?v=td2pyyCau30
    ………….
    Lehet okosan, elfogulatlanul elemezni ezt is professzor úr!

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt “Figyelő”! – Göllner András elég régen él ahhoz Kanadában, hogy ismerje az ott élőket. (Bárcsak belőle lenne még 2-300 ezer a most élők helyett.)
    A diplomácia, az amerikai-magyar helyzet, viszony ismerete, főleg a magyarországi belügy ismerete fontos lenne egy politizáló internetes újságnak. – Emlékezzünk csak azokra az évekre a közelmúltban, amikor is az LMP gyűlésére képes volt Kanadából elutazni Budapestre a KMH főszerkesztője, sőt, a cikkeiben favorizálta a napjainkra egyértelműen Fidesz-párti Lehet Más a Politika (LMP) elnevezésű pártocskát. – Jómagam már akkor figyemeztettem Christophert, de mindhiába.
    Maga az a tény is sokatmondó, hogy létezik néhány ezer hangos Kanadában élő magyar, akik el vannak ájulva a Magyar Beteg politikájától – de azért jobbnak látják, ha inkább Torontóban maradnak…

  • Figyelő!

    júli 28. 2:16

    “Kézből kontrázza a cikk tartalmát- azért mert ez nem igaz”?

    De, emellett meg állítja az ellenkezőjét – hát mi a garancia arra, hogy az meg igaz ? Azért mert néhány amerikai magyar nem Trump mellett voksolna – írja Ön – azért még az amerikai és kanadai magyarok többsége utálja Mrs.Clintont!

    Na,ezt pl honnan tudja? Személy szerint beszélt és egyeztetett valamennyi kanadai-amerikai magyarral? Mind megsúgta önnek, hogy mennyire utálja Hillary Clintont?
    És ha őt útálják, akkor Trump már lehet akármilyen elefánt a porcelánboltban, neki már nem maradt ellenszenv – így kénytelenek támogatni bármekkora furkó is?
    Nem valaki mellett szavaznának hát – hanem valaki ellen!
    Hillaryt utálom(ják) hát mindegy ki a másik, de ő semmiképp!?
    Nos, erre írta Göllner amit írt,- bár úgy tűnik nem tetszett Önnek – de attól még igaza van: totális politikai kulturálatlanság és azt már én teszem hozzá, hogy totális identitás zavar ! Ön a saját véleményét azonosítja minden alkalommal mások véleményével – mindig eldönt mindent mások helyett, pusztán a saját ellenszenve vagy szimpátiája alapján!
    Alig egy hete a honi magyarok nevében vette a bátorságot, hogy nyilatkozzon ( mit akarnak, mit szeretnének, mit utasítanak el stb)akkor sem értem milyen alapon, ma sem értem!
    Kedves Asszonyom, amit Ön kifőz “fejének rossz bögréjében” (Petőfi)az nem biztos, hogy megegyezik azzal amit több ezer embertársa gondol a világról!

    Arra meg főleg megkérem, ne döntse már el ilyen utasítás szinten,Orbán kapcsán, hogy a magyarok miért lehetnek vagy legyenek hálásak vagy miért ne! Ahogy csárli mondta barlevnek egy másik oldalon “….Bízd csak ránk magyarokra a belügyeinket, majd megküzdünk vele…”

  • Avi Ben Giora

    Egy kérdésem van a nagyérdemühöz? Ha nem kell az Orbáni paradicsomban élniük azoknak akik a legnagyobb hangadók pro oder kontra, még is miért ennyire nagy vehemenciával vetik bele magukat a magyar politikába? Nincsen ennél lényegesen fontosabb hír? Hogy Orbán mit írt Trumpi pumpinak az nem annyira világmegrázó hír mint teszem azt, milyen új terrorveszély fenyegeti Európát sőt az egész világot. Szerintem sokkal nagyobb figyelmet kellene szentelni annak, hogy az ISIS hol készül egy esetleges újabb akcióra és ,miért ennyire tehetetlen a fél világ az egyre erősebben érezhető “világintifáda” ellen amit az arab csürhe indított el. Most bezzeg hiányzik az izraeli tapasztalat (már sajnos édes-tova harminc évnyi tapasztalat áll a hátunk megett.) Orbán itt nem szoroz nem oszt semmit sem. Maximum a Jobbik lehet ideges hogy az eddigi arab befektetési pénzektől el fognak esni mert nem lesz az araboknak most arra felesleges pénzük, hogy nekik is fizessenek. Miért nem értik meg azt hölgyeim uraim amit Göllner András próbál megmagyarázni önöknek? Nem tetszenek látni a fától az erdőt. Sima porhintés és figyelemelterelés folyik szinte az egész világon és ennek a keserű levét mindig a kisemberek isszák meg akik hisznek néha a nagy világmegváltó pártok dumáinak. Csak azt higgyék el amit meg is lehet fogni és tapasztalni. A dumákból még eddig semmi jó nem jött ki eddig.

  • Moshe 10:33, kifogástalan válasz volt. Ilyenkor mindig rájövök, hogy van még mit tanulnom egy remek riposzt írásához.

  • Moshe Akiva 2016 július 28 10:33 du.
    .
    Nos kedvesem, te helyből olyan hülye vagy, mint más nekifutásból.
    még felkiáltójel sem kell az állítás után, annyira evidens minden normális felnőtt ember számára, aki elolvassa marhaságodat, amit ideröffentettél.
    mint általában a mentális zavarokkal küzdő szociopaták esetében még valamiféle rendszernek tűnő dolog is fellelhető benne,
    .
    DE!
    .
    ha, és amennyiben valaki számára mérvadó, hogy egy hatalmon lévő politikus – valójában köztörvényes bűnözőről beszélünk az
    .

    ORBÁN
    .
    esetében! – nagyszerűsége, rátermettsége azzal mérhető, hogy „népszavazást” írat ki a saját politikai, bűnözői érdekei szerint, az
    .
    TÉNYLEG NAGYPÁLYÁS ELMEBETEG!
    .
    nos, te így méred az

    ORBÁN
    .
    nagyszerűségét. tehát joggal sorolhatlak oda, ahová való vagy.
    segítek is neked, mert látom tényleg nem megy a dolog!
    nem attól fasiszta, vagy rasszista valaki, hogy népszavazást írat ki.
    .
    DE
    .
    aki hatalomból a saját érdekében népszavazást írat ki az bizony nem demokrata.
    a népszavazás, mint a politikai vélemény nyilvánítás módja, és lehetősége másként működik egy demokratikus jogállamban, mint jelenleg a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    által terrorizált kis kurvaországban.
    nem tudom hány éves vagy, mennyit éltél magyarországon, egyáltalán, éltél-e itt valaha, kint születtél, gyerekként vittek a szüleid,
    .DE
    .
    az is marhaság, hogy „ Annak idejen politikailag eretlennek kellett lenni, ha valaki el akarta kerulni a parttagsagot. Ugy latszik, hogy a bolsiknal az ilyen poenok gyorsabban ugralnak ki az eszbol, mint a bolhak a kutyakbol. „
    nem itt élsz, ami akár előny is lehetne, hiszen távolról, kívülről nézve másként látszanak a dolgok,
    .
    DE
    .
    sajnos te ezzel az előnnyel képtelen vagy élni.
    .
    zárásként kénytelen vagyok megállapítani, hogy követed az
    .

    ORBÁNT
    .
    abban is, hogy másokat vádolsz az általad elkövetett dolgokkal. gondolok itt erre:
    „ Nincs veletlenul uldozesi maniatok nektek ott a “liberalis” oldalon?”
    az üldözési mánis nem köthető semmilyen politikai eszméhez, oldalhoz, viszont személyhez igen.
    jól odakötözted magad hozzá!
    .
    .
    ps.: úgy gondolom – s jól gondolom! – hogy onnét a nagy vízen túlról, mint akár csak a magyar-román, avagy magyar-ukrán határon túlról ne ugasson bele senki abba, ami itt történik. csak az pofázhat, aki itt is él, s viseli a mindennapokban tettei, szavai, cselekedeti súlyát!

  • Moshe Akiva 2016 július 28 10:33 du.
    charlie 2016 július 29 8:52 de.
    .
    kőne olvasni ezt, hogy értsétek, miről beszélünk nektek, s a többi idiótának!
    .
    https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-europa-es-a-fekete-propaganda
    .
    nem lesz nektek kőnnyű, hiszen alapvető gondjaitok vannak a szövegértéssel,
    .
    DE
    .
    vágjatok bele!
    sose késő tanulni, vagy csak megpróbálni, még ha esélyetek sincs rá!

  • Azt tudjátok-e,hogy mióta nem gyuriferi dirigál azóta szegény folyamatos kezelésen vett részt az összes liberálisnak álcázott volt kommunista vezetőkkel együtt( és még a nyugati nagy tőkések küldöncei is) ,urulógusoknál—mert olyan nyalások voltak náluk , hogy a mai napig nem tudják őket meggyógyítani.Ezt mind a ti oldalatokon lévő emberek tették!!!
    Most már ideje lenne segíteni rajtuk,hogy hogy végleg el ne veszejtsétek őket.
    Egyes uriemberek itten nagyobb felsőbbrendű érzéssel rendelkeznek,mint valamikor hitler idejében a németek,ahogy kiderült nem is magyarok,csak magyarul beszélni tudó külföldiek.A sok tanulás,tanítás butít és nyomorba dönt. Felesleges volt ennyit tanulni–no meg a tanítást is abba kéne hagyni.Jobb lenne mindenkinek.
    Nagyon barátságos elvtársi liberális nem magyar üdvözlettel.

  • Abramovics, köszi a linket, többször olvasom a Bartust, mint gondolnád. A szövegértéssel tényleg gondom lehet, mert a féleszű Bartus a cikkében kijelenti: “Európában nincs válság. Nincs gazdasági válság, nincs kulturális válság és nincs demokratikus válság.”
    Ez neked az “igazságbeszéd”? Európa minden állama kórosan eladósodott, a déli államok kvázi csődeljárás alatt állnak.
    ….
    A hagyományos európai kulturális értékek felszámolása folyik, cél hogy fogalma se legyen senkinek, hogy fiú-e vagy lány, baszk vagy norvég identitású, katolikus vagy protestáns vallású. Multikulti katyvasz.
    ….
    A demokratikus válságról meg mindannyian közvetlenül élményt szerezhetünk, mit szeretnének az európai emberek és mit a hazájukat semmibe néző politikai elit.
    Persze Bartus próféta szerint rögtön demokratikus válság lesz, ha Ausztriában a Szabadságpárti jelölt nyer.
    …….
    Summázva abramovics, te bedőltél Bartus egyszemélyes szektájának, százszavas szókincsének, megkeseredett személyiségének. Az Amerikai Népszava úgy teszi kívánatossá a – Magyarországon százszor hiányolt – sajtószabadságot, hogy betiltja a fórumozást, vagy a cikkekhez való hozzászólást. Csak kinyilatkoztat.
    Ha neked ez bejön, egészségedre.

  • Besancon : * * * * * 😀

  • Őrjöngenek a hitleristák.
    Bartuslaci valamit nagyon jól csinál akkor.

  • Kedves Abramovics!

    “ ORBÁN esetében! – nagyszerűsége, rátermettsége azzal mérhető, hogy „népszavazást” írat ki a saját politikai, bűnözői érdekei szerint, az TÉNYLEG NAGYPÁLYÁS ELMEBETEG! “

    Mint fentebb mar irtam, csak valami elmebajban szenvedonek lehet gondja avval, hogy egy demokraciaban kikerik a nep velemenyet. En nem az Orban nagyszerusegerol, vagy ratermettsegerol irtam, hanem az ugynevezett demokratikus folyamatrol, amirol a jelek szerint neked halvany gozod sincs.
    Ugyan, meseld mar el nekem kis butuskanak, hogy milyen politikai vagy bunozoi erdekei vannak az Orbannak, amikor a bevandorlas temajaban nepszavazast tart?

    ” segítek is neked, mert látom tényleg nem megy a dolog! nem attól fasiszta, vagy rasszista valaki, hogy népszavazást írat ki. “

    Tenyleg? Ki hitte volna, mi?! Hat en is epp ezt irtam. Valaki attol fasiszta, hogy sosem irat ki nepszavazast, mert fel, hogy a hulyesege senkinek sem kell.

    ” DE aki hatalomból a saját érdekében népszavazást írat ki az bizony nem demokrata. “

    Hatalombol sajat erdekeben??? Ez mit akar jelenteni?

    ” a népszavazás, mint a politikai vélemény nyilvánítás módja, és lehetősége másként működik egy demokratikus jogállamban, mint jelenleg a BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA által terrorizált kis kurvaországban. “

    Hogyan mukodik maskent egy nepszavazas?
    Nem lehet, hogy neked azert bolsevik-fasiszta-felfeudalis Magyarorszag, mert a jobboldali demokrata part nincs akkora barom, hogy az ellenzek programjat valositsa meg?
    En akarhogy is nezem, Magyarorszagon meg mindig demokracia van. Igazi amerikai fele, szabadrablasos demokracia, de demokracia. Ha nem az lenne, te az elsok kozott lennel, akiket lecsuknak. Nem szuksegszeruen bortonbe.

    ” az is marhaság, hogy „ Annak idejen politikailag eretlennek kellett lenni, ha valaki el akarta kerulni a parttagsagot. “

    Nemtom… Mikor megkerdeztem valakit, hogy mit lehet mondani hogy elkeruljem a parttagsagot anelkul, hogy bortonbe csukjanak ez volt a valasz; mondd azt, hogy te meg politikailag eretlennek erzed magad.

    “ az üldözési mánis nem köthető semmilyen politikai eszméhez, oldalhoz, viszont személyhez igen. jól odakötözted magad hozzá! “
    Miben mutatkozik ez meg nalam?

    “ ps.: úgy gondolom – s jól gondolom! – hogy onnét a nagy vízen túlról, mint akár csak a magyar-román, avagy magyar-ukrán határon túlról ne ugasson bele senki abba, ami itt történik. csak az pofázhat, aki itt is él, s viseli a mindennapokban tettei, szavai, cselekedeti súlyát! “

    Szerintem rosszul gondolazod. Mindenkinek lehet velemenye barmirol. Nem muszaj egyeterteni.
    De ha a te “logikadat” nezzuk, akkor meseld mar el nekem legyszives, hogy miert olvasod a KANADAI Magyar Hirlapot, es az AMERIKAI Nepszavat? Avagy ok mentesek a “fogd be a pofad” tilalma alol, mert ok Orbanrol hazudoznak ossze-vissza minden marhasagot?

    Errol jut eszembe a Bartus baromsagaihoz mar regota nincs turlemem. Az elso bekezdes utan hanyingerem lett. De te azert csak olvasgassad, biztos jol levezeti az idonkenti duhrohamot.
    Amit a Charlie irt rola 100%-ig igaz.

  • Kedves Charlie!

    Koszi, ilyenkor mindig elpirulok. (Csak viccelek.)

    Sajnos a “liberalis” hozzaszoloknak teljesen mindegy, hogy ki a “liberalis” amerikai elnokjelolt.
    Ha pataban, ket szarvval a homlokabol kinove, es hosszu (hatso) farokkal adna a beszedeket, akkor is ra szavaznanak.

    A Trump egy kicsit tul szokimondo, de legalabb oszintenek latszik – epp emiatt. Nagyon ugy nez ki az elocsatarozasokbol, hogy valoban nem az Establishment embere, amibol csak jo sulhet ki. A tobbi – egy-ket kivetellel – ugyanolyan tolvaj, hazug gazember, mint a Hillary.
    Ez az, ami miatt ugy nez ki az amerikaik tobbsege ot akarja. Mindenki unja mar az ures locsogast, igereteket, a csalast es lopast, a penz elherdalasat. Persze akad eleg sok olyan is, aki elvezi a semmittevest.

    En speciel nem tudok a Trumpra szavazni, de ra szavaznek, meg akkor is ha a “liberalisok” szineben futna.

    Igy tehat abszolut semmi rossz nincs abban, hogy Orban tamogatja Trumpot. Foleg ha azt is nezzuk, hogy a partjaik testverpartok. Csak komplett orultek tudnak ezen kiakadni es gunyolodni.

  • Geyza, már megint sokat ittál!
    Szerinted, mindenki “hitlerista” aki nem ért egyet Bartus László, magyar gyülőletével?
    Sajnálatos, t.i. akkor te is hasonlóan gondolkodol.

  • Moshe Akiva
    2016 július 29
    2:08 du.
    No meg kicsit összenőtt Putyinnal.
    Sok az orosz érdekeltsége.

  • Kedves Moshe, nem tudom, hogy érdemes e ennyi energiát pazarolni az itteni sok furcs a beíróra?
    Néha én elfárdok.
    Persze, azt is tudom, hogy a magyar két-oldaliság honnan ered.
    De már nincs türelmem erre. Olyanok, mint Göllner, fiatal ember tele gyülőlettel és hülye ideákkal, már nagyon fárasztanak. Olyan céltalan az egész! Én igy látom.
    Igen hálás vagyok Neked, hogy te még tartod a bástyát!

  • Kedves Don Ovuz!

    Nem tudom, hogy Orban mit remel Oroszorszagtol. Gazdasagi teren nem hinnem, hogy az oroszok jobbak lennenek, mint Nyugat-Europa, vagy Amerika.
    De ha az EU megfojtja a magyar gazdasagot, akkor talan van valami ertelme.

    Katonailag egyenesen hulyeseg lenne veluk bratyizni. En mindig is a semlegesseg hive voltam.

    xxx

    Kedves Figyelo!

    Vannak itt tobben is, akik nagyon vilagosan latjak a hibakat es a problemakat. Koztuk a legnagyobb az allando hazudozas, a minden eltulzasa, vagy dolgok elhallgatasa.

  • Bocsi, de az “állandó hauzudózás” olyan dolog, hogy nem hiszem el! Akik, ma Orbán “hazudózásira!” panaszkodnak, igen könnyen hittek Gyurcsány hazudózásában!

  • Moshe Akiva 2016 július 29 1:48 du.

    erősen összpontosíts te szerencsétlen seggevége az
    .
    ORBÁNNAK!
    .
    „Ugyan, meseld mar el nekem kis butuskanak, hogy milyen politikai vagy bunozoi erdekei vannak az Orbannak, amikor a bevandorlas temajaban nepszavazast tart?”
    letelepedési kötvény- rogánpatkány- csuti geci( amiben én nem vagyok benne, az nem valósítható meg magyarországon- velencei tavi kaszinóberuházás, stb)
    ha, és amennyiben ebből sem érted…
    szerintem nem érted, mert te hívő vagy, hiszen ezt mondod:
    „mert a jobboldali demokrata part”
    .
    a fidesz és a demokráci egy mondatban?
    ne röhögtess!
    egyébiránt azt gondolom, rájöttem!
    .
    TE IGAZI HÜLYE VAGY!
    .
    dafiníció, hogy tudd ki vagy:
    .
    IGAZI HÜLYE:
    .
    feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
    természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    KERÜLD EL!
    .
    „hatalomból a saját érdekében népszavazást írat ki az bizony nem demokrata. “
    Hatalombol sajat erdekeben??? Ez mit akar jelenteni?”
    összességében 1200-1500 háború elől menekülő embert küldenének ide, míg a letelepedési kötvény által több, mint 5000 kétes eredetű , hátterű vélhetően bűnöző alak kapott már „magyar állampolgárságot” nem kis terhet róva az adófizetőkre – ha tudod miként működik a biznisz ezen formája, s kik lopják el, s miként a mi pénzünket.
    ennyit az őszi „népszavazásról”, melynek a „kérdése” maga is hazug.
    .
    „ Mikor megkerdeztem valakit, hogy mit lehet mondani hogy elkeruljem a parttagsagot anelkul, hogy bortonbe csukjanak ez volt a valasz; mondd azt, hogy te meg politikailag eretlennek erzed magad.”
    öcsike! ez a mai nap legnagyobb kamuja ezen a helyen.
    mondom!
    .
    TE IGAZI HÜLYE VAGY
    .
    hiszen azt gondolod, mindenki elhiszi a mesédet.
    az oly fontos ember, akinek „politikailag éretlennek” kellett lennie, hogy a mindenható párt ne akarja a sorai között tudni!
    a következő az lesz, hogy te buktattad meg az „épülő szocializmust” azzal – így helyes, s nem az „avval” használatával, ahogy te írod – hogy megvontad csodálatos elméd, s személyiséged varázsát e hontól, s az oroszoktól, mi által az egész rendszer ijedtében gyorsan összeomlott.
    ó te hős!
    te országunk, világunk megmentője!
    te barom!
    .
    „ te “logikadat” nezzuk, akkor meseld mar el nekem legyszives, hogy miert olvasod a KANADAI Magyar Hirlapot, es az AMERIKAI Nepszavat?”
    öcsike!
    olvasni újságot, még ha online felületen is – élve a világháló adta lehetőséggel a minél szélesebb körű tájékozottság elérése végett – nem jelenti azt, hogy én belepofáznék Kanada, avagy az USA bármilyen belügyébe.
    tudom, te ezt nem értheted, hiszen te hülye vagy,
    .
    DE
    .
    ez akkor is így van.
    .
    Barusról
    utálom, mint varjú a rohadt tököt, igen sok problémám van a személyiségével,
    .
    DE
    .
    sajna mint egy vátesz szinte szóról szóra bejöttek eddigi „jóslatai”
    .
    .
    a továbbiakban nem foglalkozom veled s a többi hülyével, a haverjaiddal, hiszen mit lehet kezdenie egy normális embernek egy
    .
    IGAZI HÜLYÉVEL?

  • abramovics légy már egy kicsit kulturáltabb, tisztelettel viseld el, hogy vannak nálad értelmesebbek.

  • Itt mindenki hülye, vagy náci aki nem ért egyet a beíróval.
    Arra nem gondolnak, hogy csak magukra vet rossz fényt!
    Nem szidom Orbánt, nem szidom a kormányt, akkor már hülye és náci vagyok. Remek vitapartnerek egyesek.
    Bizony, ez a megállapitás csak magas intelligenciára következtethet!

  • Kedves Abramovics!

    “ erősen összpontosíts te szerencsétlen seggevége az ORBÁNNAK! “

    Latom nagyon szereted az Orbant, csupa nagybetukkel irtad a nevet, mint a Nemecseket. En nem vagyok oda erte ennyire, de hat te tudod.
    .
    ”” milyen politikai vagy bunozoi erdekei vannak az Orbannak, amikor a bevandorlas temajaban nepszavazast tart?””

    ” letelepedési kötvény- rogánpatkány- csuti geci( amiben én nem vagyok benne, az nem valósítható meg magyarországon- velencei tavi kaszinóberuházás, stb) “
    … “összességében 1200-1500 háború elől menekülő embert küldenének ide, míg a letelepedési kötvény által több, mint 5000 kétes eredetű , hátterű vélhetően bűnöző alak kapott már „magyar állampolgárságot” nem kis terhet róva az adófizetőkre…”

    Ertem. Ha tehat a feltetelezett 5000 koztorvenyes bunozot beengedtek, akkor be kell engedni minimum 1200 terrorizmusra hajlamos bekeaktivistat is.
    Mar tobbszor irtam, hogy itt nem az 1200 a lenyeg, hanem az elv. Ma 1200, holnap 10 000, aztan 100 000, es elobb-utobb Magyarorszag is Frankhonhoz, Nemetorszaghoz es Svedorszaghoz fog hasonlitani.
    Mellesleg, te mennyit engednel be a hazadba, vagy lakasodba?
    Tudom, hogy konnyu mas faszaval verni a csalant, az arab orszagok is ezt teszik, amikor egyetlen arab (muzulman) menekultet sem fogadnak be. Ok miert nem fogadjak be a sajat fajtajukat, es miert Europanak muszaj? Gondolkoztal mar ezen?

    “ … ennyit az őszi „népszavazásról”, melynek a „kérdése” maga is hazug. “

    En nem latok benne semmi hazugsagot. Nagyon ritka lehet manapsag az a total hulye magyar, akinek hianyzik a bekeharc.

    ” …mondd azt, hogy te meg politikailag eretlennek erzed magad.””

    ” öcsike! ez a mai nap legnagyobb kamuja ezen a helyen.

    Jogodban all ketelkedni, am a kerdes nem azert jott fel, mert ram szuksege lett volna a veresszaju idiotaknak, en csak valami beszelgetes folytan tettem fel a kerdest.

    ” … azt gondolod, mindenki elhiszi a mesédet. “

    Legkevesbe az erdekel, hogy ki mit hisz.

    Koszonom, hogy kiigazitottad a nyelvi hibamat. Utaneztem az intereneten, ezt irja valaki:
    “Azzal. Az avval szótárilag nem helyes, csak tájszólásban mondják úgy.

    – Mégis melyik szótár szerint? A Magyar Helyesírási Szótárban szerepel. Vagy mire gondolsz?

    Egyébként a kérdésre válaszolva: mikor melyiket. “
    http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__1452645-azzal-vagy-avval-melyiket-hasznalod

    ”“ ha a te “logikadat” nezzuk …miert olvasod a KANADAI Magyar Hirlapot, es az AMERIKAI Nepszavat?””

    “ öcsike!
    olvasni újságot, még ha online felületen is – élve a világháló adta lehetőséggel a minél szélesebb körű tájékozottság elérése végett – nem jelenti azt, hogy én belepofáznék Kanada, avagy az USA bármilyen belügyébe.
    tudom, te ezt nem értheted, hiszen te hülye vagy,”

    Koszonom a megtiszteltetest, de azt hiszem nemileg felreertetted a kerdest. Azt hogy te olvasod csak azert nem ertem, mert a KMH szerkesztoje Kanadaban el, a Bartus Amerikaban, es mint olyan ok kivulrol pofaznak bele Magyarorszag ugyeibe. Ha kovetkezetes lennel, illetve ha ismerned az alapveto logikat, akkor nem olvasnad, hiszen ok is csak belepofaznak abba, amihez szerinted semmi kozuk.
    Erted most mar batyuska?

    Tud az anyukad arrol, hogy butasagokat frocsogsz ossze-vissza az interneten?

  • Nakkkérem.
    Mint az tudható a történelemkönyvekből, eddig minden szar diktatúra féligmeddig polgárháborúba keveredett ahol Egyetlenkénk mostani uralgásának első hónapjaiban megfordult.

    Ellenben az USA nagyország. Egy politikai bolha nem tudja nagyon felbillenteni, de azzé….mint a felmérések mutatják, a narancsködös támgatási seggnyalása után egyből csökkent a narancshajú támogatottság vagy 5-6 % ponttal.

    Így mostmár szerencsére a Klintonné vezet.

    Ebben azé az is szerepet játszhatott hogy félkegyelmű Trump elkövetett egy vaskos haza és nemzetárulást.
    Nevezetesen felkérte az NKVD utódját, a Putyini Titkosszolgálatot, hogy hekkeljen már meg még vagy harmincezer demokratapárti Email-fiókot.

    Hjakérem…nemcsak nálunk ront rá a saját nemzetére a szélsőjobb.

  • Figyelő:
    TE olyan okos vagy már…nem írnál inkább egy újabb szakácskönyvet ?

    Hidd el falná a sok hasonló, jólétben tötymörgő unatkozó háziasszony.

  • Moshe Akiva
    2016 július 29
    11:50 du.

    Moshe, tegyük hozzá, hogy a népszavazást nem azért tartják hazugnak és értelmetlennek, mert be kellene fogadni 1-2 ezer menekültet és az hú de jó volna. (Egyébként még csak nem is erről van szó), hanem azért mert a magyar kormányt a népszavazás semmire sem fogja felhatalmazni, sem nem fogja kötelezni (nem ügydöntő), ellenben jó sok milliárdot el lehet rá költeni, mind a kampányra, mind magára a népszavazásra.
    Elvileg a kampányra a többi párt is kaphatna több százmilliós állami támogatást, hogy mellette netán ellene érvelhessen, de ezt a magyar kormány nem teszi lehetővé. Miért nem? Mitől félnek? Teljesen ki vannak véreztetve mind a civil szervezetek, mind pedig az ellenzék. Ilyen “aprócska” jogállamiságot megkérdőjelező gyakorlat mindennapos sajnos, és ekkor szokták megkérdőjelezni a magyar állam demokratikus voltát és jogállamiságát. Na, de tényleg, mi értelme van a népszavazásnak? hiszen erre a kérdésre, senki az ég világon nem fog igennel válaszolni, teljesen világos.

  • Hun Canada:
    Semmi értelme ilysmiket ismét és ismét előadni Mojszénak meg a “holdudvarának”

    Kb. annyit ér ezeknek értelmeseket mondani, mint egy valóságsóban a valóságot keresni.

  • A napnál is világosabb.

    A ” civil ” szervezetek “külhoni” idegen politikusok szószólói és mind az ország ellen munkálkodik.Látott már valaki olyat,hogy aki lépten -nyomon hátba,sőt mellbe akarja szúrni–azt még etetni is akarja aki a szúrást kapja.
    Ilyet nem látni a szeretett “civil” szervezetek java része baloldali érdekeltségű politikai háttérrel rendelkezik.És mindegyik csak a magyar kormányt akarja megfojtani,mint a liberálisnak álcázott -volt kommunisták.!
    Amikor hatalmon volt a magyar balliberális oldal l9l9 és 1945-től-gondoljátok végig milyen “demokráciá”-t csináltatok: azért szavazta le a NÉP , mert nem voltatok jók,most meg ti vissza akarjátok őket,magatokat hozni!?
    Erős baloldali,mélységes üdvözlettel.

  • Érdekes : trumpi bejáratos az n k v d utódszervezetébe???
    Milyen aranyos milliárdos létére : rögtön az oroszokkal harcol hazája ellen!!? Tipikus balkummunista liberálista gondolkodás.Minden okkéé!
    Okés szíves üdvözlettel.

  • Kedves HunCanada!

    Lehet, hogy igazad van, es ha a nem kivant valasz jonne ki figyelmen kivul tartanak a nepszavazas eredmenyet. Ezt nem tudom.

    Mindenesetre, szerintem Svajc azert tart ott ahol tart, mert igazi demokracia van naluk. Nem az elit, hanem a nep mondja meg, hogy mit akar… es ott a nepszavazas eredmenyet be kell tartania a kormanynak, ha tetszik, ha nem.

    Svajcon kivul egyetlen demokratikus orszagot sem ismerek, amelyik igy intezne a dolgait.
    Mindenhol abbol all a demokracia, hogy 4-5 evenkent lehet 2-5 szelhamos kozott valasztani, hogy melyik lopja szet az agyat. Mar eleve csak akkor lehet valakire valasztani, ha az elozoleg tobbszorosen bizonyitotta, hogy megbizhato gazember.
    A megvalasztott troger pedig aztan 4-5 evig azt csinal, amit akar. Ha betartja az igereteit, akkor legalabb a ra szavazoknak jol esik a dolog, bar legtobb esetben, amint megvalasztjak eltunik a jozan paraszti esz, mindenkibe belerugnak, aki hagyja magat, vagy keptelen megvedeni magat, csalnak, lopnak, hazudnak, lepenzelnek mindenkit, akit muszaj, masokat tonkretesznek, vagy eppen megtesznek…

    Nyilvanvalo, ra lehet fogni, hogy ez nem igazan demokracia, de ugyan miert lenne a magyarorszagi demokracia rosszabb, mint a kanadai, vagy az amerikai? Detto ugyanaz mind.

  • Szemenyei-Kiss Tamás
    2016 július 29
    5:06 de.
    Drága úram!
    Nem lehetnek a külföldi magyarok “elájúlva Orbán politikájtól”, mert nem élnek otthon, és nem is ismerik.
    Egyszerűen, a külföldi magyarok azért vannak külföldön, a többsége,de nem Göllner vagy Chris, mert elegük volt a balos politka uralmából.
    Valószinű ezért támogatják a mostani kormányt.

  • Hatott a kérés:
    A Putyini Titkoszolgálat újabb 20 000 Demokrata párti emailt szívott ki a hekkerjei segítségével, amiket már ki is csaptak a Wikileaks-re.

    Azt hallom hogy ebből már diplomáciai ügyet kíván csínálni az USA, az FBI nyomozóinak adatai alapján.

    Szaal összegezve:
    Szarember ez a Trump.
    Aki amerikai létére Putyint hívja segítségül az Elnökségért folyó közdelemben, az nemhogy az Elnökjelöltséget nem érdemli meg, de még az USA állampolgárságot sem.

  • Kedves Geyza!

    Nem tudom honnan szedted a kacsat, de jol hangzik.
    Ugyanakkor megkerdeznem toled, hogy mennyivel jobb az az elnokjelolt, akit a muzulman vilag penzel?

  • Akiva:
    Jobban tennéd ha tisztelnéd azt a világot ami annó befogadott téged, ahelyett hogy állandóan mocskolod.

    Hidd el öreg sokan boldogan lennének a helyedben !

  • Géyza, minket Moshét és engem NEM az USA fogadott be, hanem Kanada és az egészen más tészta! Soha nem vágytam az USA-ban élni. Nem bírom elviselni, azt a kölcsönös gyűlőlködést ami a feketék és fehérek kött uralkodik!

  • Géyza,
    mégegy, másik téma.
    Szerintem Trump nem szervezte be Putyint, hanem a Demokraták hiresztelik rőla, ellen-prpaganda ként.
    Mrs. Clintontól MINDEN kitelik!

  • A Népszava nevezetű sajtó termék egy szélsőbaloldali termék

    Nem szélsőbaloldali üdvözlettel

  • Parács Péter Pál

    Nem tudnátok nekem szerezni egy Kelet-Német levehető ajtós turmixgépet? Bele kellene tenni a hozzászólásokat és lehetne franciasalátát csinálni és még Raszputyin is benne lenne.
    PPP

  • Kedves Geyza!

    Amint azt mar a Figyelo megirta, nem amerikai vagyok (sajnos), hanem kanadai.

    Emellett meg valamit felreerthettel a beirasaimbol. En sosem mocskoltam “ezt a vilagot”, legrosszabb esetben bemutattam a realitasait. Az itt elo embereket sem mocsokolom – foleg nem altalanositva – amit viszont rolatok mar kevesbe lehet elmondani, amikor az egesz magyarsagot szidjatok/vadoljatok/hulyezitek… stb.

    De az igaz, hogy az utobbi 31 ev kanadai miniszterelnokei kozul csak egyet nem tartok gazembernek, a provincialis vezetok kozul is csak egyrol tudok, aki elott le a kalappal. A tobbi troger (volt), fuggetlenul attol, hogy jobb, vagy baloldali (volt).
    Ezzel most Kanadat szidtam?

  • Ma egy kitünő beszédet mondott Trump! Kezd megváltozni róla a véleményem!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.