Magyarország pucér mint a giliszta, az Európai Unió nélkül

2016 július 11 12:03 de.68 hozzászólás

Egy magyar EU-víziója…

-Te, figyelj haver! Nekem az a véleményem, hogy ki kellene nekünk is lépni az Európai Unióból! Népszavazási javaslatot adok be erre!

– Tisztában vagy azzal, hogy mit is akarsz? Ha kilépteted Magyarországot az EU-ból, mindenki pucér lesz, mint a földi giliszta.

– Ugyan már miért?

– Elmagyarázom. Ha kilépünk az EU-ból nem lesz mire támaszkodni. A mezőgazdaságunkra sem, mert olyan már régóta nincsen. Iparunk autógyártásban vezet, de ha kilépünk, a tulajok gondolnak egy nagyot és áttelepítik a gyárakat. Na nem ám egy másik városba, egy szegényebb régióba, hanem egy egészen más országba. Külföldre. Itt hagynak egy halom munkanélkülit. A miniszter urak öltönyei már réges rég nem a Vörös Október ruhagyárban készülnek. Az sincsen már. Amit ők Burberry öltönynek neveznek az kinai utánzat. Nincs is már ruhagyárunk sem. Kina meg hitelre, még a nagybani piacon sem fog eladni neked mackó ruhát!

Illusztráció: Chang Yu.

Illusztráció: Chang Yu.

– Na ne viccelj már? Akkor majd megyek valamelyik plázába.

– Mondd szoktál te vásárolni? Példul tegyük fel, akarsz venni valami deyodort. Irány a Drogeri Markt vagy a Bippa, avagy a Müller. De ha nem leszünk EU tagok, egyik sem lesz. Magyar termék dezodorban meg soha sem létezett. Még az ősi kék-vörös is csak szappanként létezett. De menjünk tovább a te képzeld pláza centeredben. Szeretnél spanyol sonkát enni? Gondolom igen. Nos felejtsed is azonnal el. Amig volt EU, a plázákban is volt Billa, Spar, sőt Penny. Igaz, hogy magyar árút árultak benne szépen csomagolva és EU-s árban. Az a spanyol sonka is magyar volt, csak átkeresztelték mert úgy jobban fogyott. Ez sem lesz, megnyugtatlak. Sőt! A sajt és a tej is hiánycikké fog válni, akárcsak a vaj. Na ja, annó azt mondták: sok a tehén, nem éri meg tovább ennyit tartani. Ráfizetés. Levágták a teheneket.

– És az nem lesz jó, ha végre nem lesz, csak CBA magyar áruval? És olcsón!

– Álmodsz, öregem. Jön majd az orosz konzerv és kinai fokhagyma, mert ugyan világhírű a makói hagyma és fokhagyma, de még régen eladtuk egy kínainak. Jó lesz a kínai fokhagyma is magyarnak. Olyan silány lesz a kajaválasztékod, hogy egy phönjani üzlet szupermarket színvonalú lesz hozzánk képest.

– Na ne akard már azt mondani, hogy csak az EU piacain tudunk továbbra is vásárolni? Vagy a forintot sem fogják akkor elfogadni? Eddig miért volt az is jó? Nem beszélve a zlotyiról meg a cseh koronáról?

– Volt ami volt. De bankuk sincsen már. Azok is elmennek. Marad neked az OTP és lesz még az euró hatszázas árfolyamon is. Jó ha fogsz kapni 600 eurónak megfelelő forintot fizetésnek mint eddig. Ám az sem lesz már olyan vásárlóerejű, mint amikor az EU kebelén belül voltunk. Ha mi bejelentjük most a „huxitot” egyenesen csődbe mehetünk. Mi a fenét akarsz majd csinálni egy halom szegénnyel és munkanélkülivel?

– Menekültek helyett majd hozunk gazdag túristákat. Azok meg szépen fogják adni a jó kis nyugati valutákat, mint régen. Lesz munkája a taxisnak, a szállodásnak, az étteremnek és bárnak.

– Mit beszélsz? Mit akarsz majd nekik eladni? Mert magunkat sem fogjuk tudni ellátni, semhogy másokat. Se kaja, se export, se semmi. Mit gondolsz, mi lesz ebből? A forint szép csendben kimúlik, a papír többet fog érni mint amit rányomtatnak.

– Akkor a kormányunk miért akar erre vonatkozóan népszavaztatni? Hiszen ha ez mind igaz lesz, amiket most mondtál, az egyenlő egy kész az öngyilkossággal!

– Tudod mit? Akkor olvastassad el legalább nyolcszor velük, hogy az angoloknak mennyi „előnyük” lesz ha kilépnek. Nem kilépni kell, hanem átalakítani. Európa német motorját kellene több ütemüvé tenni, és megszüntetni a német „környezetszennyezést” ami miatt nem működik az európai gazdaság. Belefogunk lassan de biztosan fulladni a német ajánlatokba. Tudod mit tanácsolt az egyszeri parasztnak a csoda rabbi amikor az hozzá fordult segítségért? Na nem mesélem el az egészet. A parasztnak hol betegség, hol a rókák miatt fogynak a szárnyasai. Állandóan a rabbihoz megy tanácsért. Aztán egy nap elfogy az összes baromfija.

– Hát tanácsom az még volna számodra,- mondja a rabbi az „egyszerű embernek”- de neked attól még nem fognak feltámadni az állataid.

– Hát ilyen lesz Magyarország ha esetleg ő is az Únió elhagyására készül.

Avi ben Giora

68 hozzászólás

  • Avi ben Giora!

    Ez mind igaz amit írsz, vizionálsz! De tudd ezt mind az Eu.nak köszönhetjük, tehát az az ok!
    Ha az okot megszüntetjük az okozat is megszűnik! Hogyan ? A piacé tett Magyarországot modernizáljuk a lerombolt infrastruktúrát, mezőgazdaságot nehéz és könnyűipart a legmodernebb eszközökkel ellátva, automata gépsorokkal ellátva – KÁNAÁNT VARÁZSOLHATUNK HELYETTE! Ebben a folyamatban – elkészítésében még munkaerőhiány is fog jelentkezni – kettő PROBLÉMÁT – ütünk agyon egy csapásra!

    ÉN ÍGY LÁTOM4
    TISZTELETTEL: ID, KISS LÁSZLÓ

  • Magyarország nem készül az unió elhagyására, sőt orbán sem. Bár ha népszavazás lenne, lehet hogy a sok beetetett birka megszavazná, mint az angoloknál.
    Az angolok nagyon megszívják, noha az egyik legerősebb gazdaság volt. A tárgyalások még húzódnak ugyan, de az angolok ezzel a döntéssel elveszítették a beleszólási jogot a döntésekbe. Azt azonnal felmérték ők is, hogy az UNIO nélkül padlóra kerül a gazdaságuk, a bankok, biztosítók kiszorulnak a piacról. Ha biztosítják a szabad mozgást, és fizetnek, lényegében semmi nem változik majd, csak beleszólási joguk nem lesz a döntésekbe.

    Vegyük észre, hogy sem orbán, sem magyarország nem akar kilépni az UNIÓ-ból.
    Nem csak magyar sajátosság, hogy valami ellen egyszerűbb összefogni az embereket, mint valami mellett. Ha végig nézzük a történelmet mindig valami ellen lázadnak az emberek. Azt könnyebb megfogalmazni, és nem kell hozzá komplexitás, hogy mit nem kérünk, mint azt hogy a mi legyen, és azt részleteiben megfogalmazni. Így ha kiemelünk egy mondatot egy félórás beszédből, teljesen más lesz, mint az egész. Lásd öszödi – beszéd.
    Vagyis orbán nem kilépni akar, hanem kiemelt elemek révén tartja egyben azokat az embereket, akik majd ezek miatt az elemek miatt szavaznak a pártra. Ez lehet az UNIÓ, menekültek, cigányok, vagy bármi más, ami összefogja azokat az embereket, akik az ebből nem kérünk elven vannak, de nem gondolják tovább, mi az amiből kérnek.
    Erre azért van szüksége, mivel valódi alternatívákat nem tud felmutatni sem politikailag, sem gazdaságilag. Politikailag csak egy hőzöngő kis görcs, gazdaságilag még azt is szétverte ami működött. Az emberek heccelése nélkül nem csak az ország, ő is pucér lenne.
    Orbán nem kilépi akar, hanem egyben tartani a híveket.

  • Hála az EU-nak, menetrend szerinti járatok hozzák ismét az orosz turisták ezreit Moszkvából Sármellék/Hévízre.
    Ha kilépünk ez is megszűnik ?

  • Az eredeti vicc vége az volt, hogy nagyon sajnálta a rabbi, hogy már elfogytak a libák, pedig még lettek volna jó ötletei.
    Én így tudtam.

  • Ez a cikk most az EU mellett szól vagy ellene? Mert ezek a szar állapotok azóta alakultak, hogy EU tagok is vagyunk. Tönkre tett mezőgazdaság, ipar leépítés stb.

  • Avi Ben Giora

    Kezdeném hátulról előre. Lámpás neked fog kelleni egy pót lámpás azt látom. Ha kilépnének a magyarok amolyan régi szocreal pilács sem lesz folyós elemmel. Szóval maradjunk abban, hogy ez se nem mellett se nem ellen. Pusztán csak szeretné felnyitni az emberek szemit, hogy az EU-ban mi az a mi jó és mi az ami nem ergó nem kilépéssel kell foglalkozni hanem olyanon hogyan lehetne elfogadhatóbbá nagyobb hatékonysággal működő szervezetté tenni. Ám nem úgy hogy továbbra is a német hegemoniát erősítsük, mondván ők európa motorjai.
    Aptyuka igazad van az eredeti valahogy igy szól.
    Osztom azok véleményét akik azt mondják könnyebb összefogni valami ellen mint mellett. Ellehet rajta gondolkozni miért. Kontrázni a kártyában is könnyebb mint passzolni- Orbánnak biztosan egyenlőre nem célja elhagyni az EU kötelékét. Ő annál cselesebb. Kirugatni akarja Magyarországot mert úgy gondolja akkor nem kell fizetnie.

  • dejszen aki báncsa krahácsot az nem nemzeti és semmiképpen sem turulos hanem hazaáruló…mert olyan soxép díszkő sehol sincs elpazarolva de amíg nagypapinak kőbányája van addig köveznek (megköveznek???) még a Balatont, a Tiszát és a Kőrösöket valamint a Duna t kellene kikövezni, azután jöhet a Börzsöny meg a Balaton északi partya…és az arborétumok mert kell mjúzejom, piramis, szfinx (ja az még nincs?) és stadizóleumok most különösen, hogy az a Portugália lett a bajnok amely csak döntetlent tudott elérni a fijjuggal… és megy a szavazás meg …nem tuggyátok hol vannak a békamenetesek (már trapézmenet?) annyi ellensége van, hogy nehéz lesz kitalálni újabbat és senki sem meri megmondani neki, hogy a királyon nincsen semmi

  • hehehehehehe Portugáliát is döntetlenre vertük…két kis szépséghibával.

    1: nem Portugália volt
    2: nem mivoltunk.

  • Avi Ben Giora
    2016 július 11
    9:35 de.
    Amiről írsz, abban kételkedem. T.i. EU minden tagállamnak, ad évi pénzősszeget! Azt viszont a magyar elvesztené.

  • eveline
    2016 július 11
    2:52 de.
    Nem szűnik meg, csak átalakul.
    Most nyugat vagy, és unió, jönnek hozni a valutát. Ha hozzá tartozol majd, legfeljebb te is mehetsz arrafelé turistaútra.
    Bocsánat, építő táborozni, mert folytatni kellene a Bajkál-Amur vasutat.
    Az Ukránokra is azt mondta az orosz belügyér, hogy kell a munkaerő Szibériába, a hideget meg majd megszokják.

    Butuska, Putyinnak nagyhatalmi tervei vannak, ezen a sakktáblán még gyalog sem lehetne az ország, ha oda rohansz farkcsóválva.
    Gondolom kalapot nem hordasz, akkor használni kellene.

  • @gáyza

    a lediab..i sajt írta, ott olvastam… én azért megnézném -titokban- miről is beszélgetnek a teutonok négyszemköszt

    most lesz nato levédiab…on is flangálnak az usa tankok felcsútba…don keresztűl kasúl hogy megvéggyék a demokratikus fűtött gyepet a stadizóleumban

    mibe fog ez fájni a zorbánbasinak, még majd a saját zsebébe kell nyúlnia?

  • don ovuz
    Egyszerűen egy beképzelt pökhendi bunkó vagy. (Persze ezt már előttem is felfedezték…)

  • Rodeó:
    Én is olvastam:
    “Az a négy null tulajdonképpen majdnem döntetlen”

    Ez kb olyan mint Rákosi idején a hízó-statisztika , asszem Moldova leiratában.

    Hogyan lesz az 1 darab beszolgáltatott diznyóból végül statisztikailag 100, mire átmentek az adatok az összes Hivatalon.

  • A magyar mezőgazdaságot és ipart a Szovjetunió összeomlása tette tönkre, a magyar “nép” lelkes segedelmével. Azon a zárt, védett piacon élt meg mindkettő, vakok között félszemű a király alapon.

  • eveline
    2016 július 11
    1:29 du.
    Orbitális butaságra nem lehet másképpen reagálni.
    Vannak jobberek, akik vitaképesek.
    Még eddig nem írtál komolyan vehető hozzászólást.

  • @gáyza

    derűs pillanatok én Hofi tól ismerem, hogy (a valóságos 9 helyett 12-őt fialt a koca) a statisztikában, erre jött Rákosi pajtás és elrendelte akkor 10 et exportálunk és a 2 megmarad nekik

  • Talalom:
    És azért, mert a szinte végtelen szovjet élelmiszer-piac MINDENT , minden mínőségben felszívott innen jó áron, teljesen leszoktak a hazai termelők a minőségi munkáról.

    Hányszor volt olyan hogy a németek által lekötött hatalmas almaszállítmányt a németek nem vették át keményvalutáért mert ellenőrzéskor nem felelt meg a szerződésekben leírtaknak, erre Kádár “apánk” felült a kormánygépre, kiment Moszkvába elvtársiasan szívélyes légkörben történő megbeszélésre és ott szépen rásózta az oroszokra a selejtet.
    Azok meg boldogan kaptak rajta.

    Nem azt mondom hogy teljesen, de jelentős százalékban ebből élt akkoriban a hazai mezőgazdaság.

    Aztán félkegyelmű Antalljóskáék szanaszéjjel cseszték az egészet. Igy jár az az ország, amelyben egy idióta középiskolai kis történelemtanárocska lesz a tótumfaktum.

  • hazai lámpa
    2016 július 11
    6:01 de.

    Megint egy népszerű téveszme. Nem 2004-ben ment tönkre az ipar és a mezőgazdaság Magyarhonban, hanem a rendszerváltáskor. Egyrészt nem bírta a piaci versenyt egyik sem, másrészt a rendszerváltó elit tevékenyen dolgozott a tönkretételén a privatizációnak nevezett szabadrablás során.

  • Rodeo:
    Lehetséges, már oly rég hallottam vagy olvastam, hogy nem tudom honnan van.Csak úgy beugrott.

  • Hazai Lámpa:
    Hazai ipar elsősorban amiatt bukott meg szinte egy-két hét alatt, mert a Horthy-fan félkegyelmű Antalljózsi és kies zenekara bejelentette hogy:
    “Az oroszokkal márpedig nincs több kereskedés”
    És államilag letiltottak minden állami céget az oroszokkal való kereskedésről.

    Merthogy az “oroszok fizetésképtelenek, mi, magyarok pedig nem dolgozunk ingyen senkinek”

    Valóban , akkoriban eléggé szarul álltak a ruszkik, kb. egy évre rá kezdték összeszedni magukat.
    Én is egy évvel a munkahelyemről (Akadémiánál dolgoztam akkoriban különféle űrprogramokon) történő elbocsátásom után egy évvel kaptam meg a horribilis pénzemet az Északi Lőtéren folytatott munkámért.

    Ellenben a fennt említett bejelentést követő pár nap alatt vége lett a magyar iparnak, az oroszok egy darabig értetlenkedtek hogy ilyen könnyedén feladjuk a náluk beton-biztos gazdasági állásainkat, de nem sokáig szomorkodtak:
    jöttek helyünkbe német japán francia meg egyébb cégek, akik kitudták várni míg fizetnek nekik.

    Nekünk meg egyszerűen végünk lett gazdaságilag.
    Mostmár be sem juthatunk árúinkkal az orosz piacra , merthogy nem nagyon vannak árúink.
    Pl. az itt készült Mercedeszeket nem tölünk veszik hanem Németországtól ugyebár.

    Nem tudom milett volna Magyarországgal ha nem kerülünk be az EU-ba ?
    Pillanatnyilag az Európai Únió tart bennünket lélegeztető-gépen, miközben a mostani kurzus folytogatja az országot.

  • A cikkeben leírtak csak egy lehetséges variáció, semmi más. MO-i emberekkel a legnagyobb gond a munkához való hozzá állás, az önfegyelem és emberek egymás közötti viszony. A nyugat-európaiak, japánok, koreaiak, stb. ettől erősek, hogy az előbbi feltétel megvan. Ha az előbbi feltételek érvényesülnének MO-on akkor teljesen mindegy, hogy EU-ban van vagy azon kívül, vagyis EU nélkül nagyon jól el lenne. “Hála” az elmúlt hetven év anti-magyar kormányainak a nép le van zülve, úgy erkölcsileg mint szellemileg és a teljes elhülyülés szélén áll. Mivel a széllel szembe még nagy terpeszben se lehet nagyon pisálni így aki csak tehette elment külföldre. Érdekes, hogy külföldön mindent megtudnak tenni amit otthon nem.

  • Igazat írsz, Stárchild!

  • Avi Ben Giora

    Erre mondom azt, hogy kezdjük kapisgálni a lényeget. Kicsit megint próbáltok sarkosítani. Ugyan is a ruszkik azt szerették volna ha egy darabig a két ország közt “bartel” kereskedelem folyik. Vagyos árú árú ellenében. Anno már nagyon is hozzávolt a magyar gazdaság szokva ahhoz, hogy mink vagyunk a ruszkik egyik legnagyobb felvevőpiaca. Igen ám de voltak telhetetlen emberek akik azt mondták egy nagy noszlopit. Végre szabad piac van nem kell a ruszki szar van helyette nyugati. Hogy egy árva petákja sem volt az országnak az senkit sem érdekelt. Ahogy akkor mondták. Az EUba tartunk tessenek a szegény rokont segíteni. Hát persze gyerekek segítünk! Ami még használható volt és működőképes azt megvárták amig totál amortizálódik és szinte ingyen átvették. Utána modernizálták belefektettek egy kicsit és ugyan azt a magyar árút ami annó csak szoc reál relációban lett előállítva magas nyugati normáknak megfelelővé tették (értsd mindent kihagyni belőle amit mással adalékkal és silánysággal pótolni lehet a nagyobb haszon érdekében) és eladni a magyar meg a régi szoci piacokon mint nyugati árut. )Az egész mezőgazdaság és élelmiszeripar amiből bőven megtudtunk volna élni(persze a franciákkal előzőleg lett volna egy kis háborusdi, hogy a magyar libamáj ne az útszélin végezze mert a francia silányságnak nagy konkurense volt)és a téliszalámi gyulai kolbász és más híres magyar termékek ne a német élelmiszeripar bevételét gyarapítsa. Ugyan ez történt az iparunkkal ami még volt ugyab úgy eldtunk

  • Avi:
    A bartelezés tekintetében TOTÁLISAN igazad van.
    Akkoriban sokan csinálták hogy nyersanyagokat alkudtak ki az oroszoktól, pénz (Rubel) helyett, mert a Rubel csak nevében volt pénz.
    Ha egy Rubel kifelé-irányban átlépte az orosz államhatárt, az oroszok többé nem tekintették fizetőeszköznek, hanem csak papírfecninek.

    A fának volt főleg nagy a keletje abban az időben.
    Én is javasoltam annó a dékánnak hogy valahogy váltsuk át az eredetileg megállapított fizetséget US Dollár helyett (Abban volt a szerződésünk de a ruszkiknak akkoriban nemvolt Dollárjuk) fára, én meg tudok itthon vevőt rá, de azt mondták hogy ez hülyeség, amihez nem értünk abba ne bonyolódjunk bele.

  • To whom it may concern !
    Legalább a nevét tudjuk helyesen: barteR

  • don Ovuz
    Irónia, humor és intelligencia nélkül “orbitálisan” egyhangú lehet az élet. (Ennek látszólag ellentmond, hogy az (ifjabb) Bush ugyan csak alulról súrolta az IQ=100 -at, még is 8 évig lehetett az USA elnöke…)
    -Ev-

  • Geyza! Ma is az a gond, hogy nem eléggé rugalmasak a befektetőink. Biztos nincs a világon és néha bizony kockáztatni kell. Apropó fa. Ismertem egy tagot aki belemászott egy ilyen fás dologba. Ő szőlőt meg más gyümölcsöt exportált (volt is abban az időben idénymunka BAZ megyében nem úgy mint most. Cserébe oltári mennyiségű nyers fát kapott. Nem csinált velük mást csak szépen feldolgozta lécnek bútorlapnak meg a fene sem tudja minek. Nagyon nagy marhának tartotta mindenki mert úgy nézett ki befürdött a bartelen. Ma meg milliomos. Nem mindig élvezheted a hasznot. Néha sokáig tart amig bejön anyagilag is egy elképzelés. Ez a másik ok. Nincs a befektetőknek kitartásuk mert uszik a pénzük és félnek hogy tök elolvad. A harmadik meg az állambácsi ugyi. Felsőbb szinten már minden el van döntve ki hogy merre meddig kapacítálhat. Minden le van osztva haveroknak. Most olvastam egy kis érdekességet az újabb dohány bizniszről. Mit ne mondjak. Beleszálnék ha még forintban fizetnek akkor is. Egyetlen egy pofa szerezte meg a koncessziot húsz évre. Éves bevétele milliárdokban van mérve cirka 150-160 milliárd. Valami Lánci nevű pofa csapott le a dologra úgy hogy Lázár Jancsi bácsi kicsit megnyomta a gyereket mondván a dohánybiznisz majd meghozza a gyümölcsét ha már a trafik mutyi becsődölt kissé. Jól számoltak a fene egye meg. Még a nagy konkurens Philip Moricot is letudták radirozni. Most perel a Moric másokkal együtt hogy nem is volt kirva rendes pályázat és törvénytelen volt az egész. Orbanisztánban ilyen nincs. Fizessed le ölessed meg és tied a biznisz. Putyin is megirígyilhetné ami Orbanisztánban folyik.

  • eveline
    2016 július 12
    10:07 de.
    A pénz beszél, a kutya ugat!
    Nézd meg a mostani elnök jelölteket: Trump és Mrs. Clinton. Milliárdos mind kettő!

  • Evettke:
    TE ugyan IQ-vitéz vagy, azonban ha te , vagy egy magadféle lenne az USA elnöke, már rég atomsivataggá vált volna a Globusz.

    Az USA elnökének józan paraszti észre van szüksége, nem olyan nyakatekert gondolkodásra mint a tiéd.

    Észkombájnnak ott van a szakértők hada.

    Továbbá ha azt írjuk : “Elbaltereltük a dolgot” , mindenki tudni fogja hogy nem jobbtereltük.

    A tudálékos benyögéseid nélkül is.

    Majd leendő gyermekeidet oktadgassad nyögtanra, csak vigyázz nehogy világgá menjenek végtelen unalmukban !

  • Avi:
    Olyan hírek is terjengtek akkoriban, hogy az elbalterelt fa sugárzik !

    A sok seggfej Geigermüllerekkel mászkált a befutott óriási kamionok között és odatartották mindenhová, még Grísa orbitális tökéhez is.
    De nem mutatott semmit hehehe

  • eveline
    2016 július 12
    10:07 de.
    Mit ne mondjak, eddig sem humorban, sem IQ-ban nem csillogtattál.
    Irónia? Kaptál egyet, megsértődtél.
    Pici mókus, ez így kevéske. Kicsit visszanéztem a kommentjeidet, nem borultam le előtte.

  • Don Ovuz:
    Eveline kartársnőnek (ha egyáltalán az) nincsenek kommentjei csak kellemetlenkedő hozzá-röffentési.
    Még nem láttam hogy akár 1 cikkhez is érdemben hozzászólt volna.
    Leginkább lenéző jellegű gúnyolódások tellnek ki ökegyelmétől.

  • Avi Ben Giora

    Geyza! Igen ez is igaz. Minden áruhoz oda tették a Geygermüller számlálót. Sok esetben kiverte a mutatót de azzal védekeztek ha Grisa tökin nem verte ki a mutatót akkor vagy a Grisa egy alien vagy a műszer csal. Szóval direktben elriasztották a kereskedőket a facserétől és persze az egészet az terjesztette aki eleve szemet vetett erre a bizniszre. Lázár most azt mesélte be, hogy eleve felajánlották az ingyen lóvét a dohánypiacnak csak az nemélt vele. Most hogy egyetlen egy kézbe került az egész dohányipar fel vannak háborodva. Ahogy annó mondták: tetszettek volna lázongani akkor. Nem lett volna semmi eredménye de lehetne valamire hivatkozni ami papiron is van.

  • terminus
    2016 július 11
    5:00 du.

    Melyik nyugat-európai ország mezőgazdasága élne meg VALÓDI piaci versenyben?

    A rendszerváltáskor szétverték a tsz-eket, de az EU-csatlakozás sem segített semmit a magyar mezőgazdaságon.

  • Hazai Lámpa
    Azt hallottam hogy pl. a német mezőgazdaság nagyon erős, nagyon termelékeny.
    Nemigen vannak rászorulva “Európa Pókhálós Éléskamrájára”.
    Az olasz , francia, angol dettó.

  • Geyza
    2016 július 13
    9:55 de.

    Állami támogatás nélkül ezek hogy versenyeznének az olcsó amerikai árudömping ellen? Mit gondolsz, miért fosnak úgy a TTIP-től a nyugat-európai mezőgazdászok?

    A rendszerváltás és az EU-tagság között mi is a támogatott nyugati áruval “versenyeztünk”.

  • De el vagytok tájolva. A nagy magyar mezőgazdaságot maga az állam szarta el mint annyi minden mást. Mindent eladott amit csak lehetett és nem azoknak akik értettek is a dolgokhoz hanem sipista nyerészkedő vadkapitalistáknak. A magyar mezőgazdaság még ma is kenterbe verné az összes nyugateurópai mezőgazdát ha valódi verseny volna. A franciák miért túrják ki a magyar árút ahonnét csak lehet? Miért csak a német élemiszeripari láncokon keresztül lehet a magyar termékeket amik világhírűek értékesíteni? Kik és miért na meg mennyiért játszották át a Gyulai és Pápai húsüzemeket fingért húgyért. Kedves olvasók. Tessenk már megnézni kik voltak ezek az ügyes üzletemberek akik milliárdokat vágtak zsebre és tönkre tették a magyarok egyetlen olyan iparágát amire építeni is lehetett volna. Hol van Bábolna és a többi híres szövetkezet? Én első sorban ezt kérném számon minden leszerepelt kormánytól. Milliárdos veszteségetb okoztak amit már képtelenség visszacsinálni. Ez cirka olyan volt amikor Rákosi elvtárs narancsot termeltetett és nem engedett a magyar parasztnak háztájiban disznót vágni miközben ő és kiszolgálóikétpofára zabáltak. Maguk az oroszok megtiltották Rákosinak hogy visszatérjen Magyarországra. Ruszki kegyelemkenyéren tengődött amig ki nem múlt.

  • Avi Ben Giora
    2016 július 13
    12:34 du.

    Abszolút helyén való kérdések viszont azt te is tudod kik adták el a hazát az elmúlt hetven évben.
    Természetesen helyre lehetne hozni az országot ha beteljesednének azok az alapkövetelmények amit feljebb leírtam. MO az egy gazdag ország csak tele van tolvajokkal meg érdektelen emberekkel.

  • Starchild
    2016 július 13
    1:12 du.
    Volt.
    Must kilátszik a nadrágból.
    Nézd meg a gazdasági mutatókat, rájössz magadtól is, ez butaság a jelen körülmények között

  • Katona Zsombor

    Don Ovuz
    2016 július 13
    2:25 du.
    Igazad van a jelen körülményekkel kapcsolatban, de mutass még egy olyan ideális mezőgazdasági adottságokkal rendelkező európai országot mint a mienk, persze Ukrajnát leszámitva! Ami egyszer már jól működött, miért ne lehetne okos politikával, újranevelt jó szakemberekkel és prioritást biztosító finanszírozással feltámasztani? Az is igaz hogy, az utóbbi 30 év alatt a hivatásos földmívelés lealacsonyított szakmává degradálódott, de a sikerélmény és a viszonylag tisztességes haszon visszacsábíthatná a most földre köpködőket.

  • Zsomborral egyetértek. A magyar egyike a legtehetségesebb, legszorgalmasabb népeknek, ezért is gáncsolnak minket, ahol csak tudnak. De sebaj, ettől csak megerősödünk.

  • Don Ovuz
    2016 július 13
    2:25 du.

    A gazdasági mutatók csak manipulált számadatok, pont úgy ahogy a pénznek is csak névleges értéke van meg nagy semmi mögötte….no, de ez egy más téma. MO nem tudna elég szarvasmarhát, disznót, csirkét, stb nevelni mint amennyit el tudna adni. Ehhez még hozzátartozik a konyhakerti növények is, nem beszélve, hogy MO-on terem az egyik legjobb paprika. A gépipart is fel lehetne lendíteni. Az igaz, hogy a jelenlegi állás elég szomorú de semmi se lehetetlen….

  • Neonáci Csárli kezdesz egyre nagyobb baromságokat írni.

    Lehet hogy TE most már a negyedik személy vagy a nickben ?

    Az előző szarházi kissé raffkósabbnak tűnt !

  • Sztracsild:
    Hát most kivételesen egyetértünk.
    Hetven éve (vagy mégrégebb óta) nem volt ilyen tolvaj sisere-had az ország nyakán mint most.

  • Zsombor én ugyan nemértek a mezőgazdasági dolgokhoz, de az kétségtelen hogy manapság csak szövetkezve lehetne elérni valamit.

    De idióta Antalljóskáék a félkegyelmű Torgyán nyomására széjjelverték a mezőgazdasági szövetkezeteket, amelyek pedig jól műkődtek annó, a hülye parasztok meg tapsikáltak hozzá.
    Most ezek a volt földművesek vagy zsellérek az uraság földjén, vagy közmunkások, vagy koldusok.

    Ellenben az a szó hogy “mezőgazdasági szövetkezet” be van tiltva Magyarországon, olyannyira hogy tilos a gazdáknak szövetkezetbe tömörülniük.

    Ebben a kérdésben szocik partnerjei voltak a nemzetrombolóknak.
    LEszarták a falut, most meg jajveszékelnek hogy nincs támogatottságuk vidéken.

  • Katona Zsombor
    2016 július 13
    3:48 du.
    Az adottsággal egyetértek.
    A megvalósítással az a baj, hogy egyrészt már vagy nem magyar tulajdon, vagy mutyiland lenyúlta és olyan haveri tulajdonban van, aki nem is műveli, hiszen csak annyit tud róla hogy azon jár. De az utána járó UNIÓ-s támogatás adja a hasznot. Ezek a dolgok annyira átszövik az ország minden területét, hogy teljesen robbantani kellene az egészet, és az alapoktól újraépíteni.
    Viszont még nem látni egyetlen embert sem, aki az országért akarna tenni. Jelenleg a morzsákon marakszanak, mert még vannak morzsák. Mire azok is elfogynak, már nem lesz miből építkezni.

  • Orsós Elemér

    Don Ovuz
    2016 július 13
    11:17 du.
    Nagyon igazad van, de azért és sunyin megkérdezném: vajon az az igazságosztó, elfogulatlan EU miért a sokkal jobb adottságú magyar földek parlagoltatását támogatja és nem a nálunk északabbra levő vízkultúrás, steril üvegházi szaporítást?

  • Don Ovuz:
    Sajns a (magyar) szocialista kormányok antiszociálisak voltak,

    A (hazai) liberálisok inkább liberálanarchisták (Új fogalom, most alkottam meg)

    A (nemzeti) Kisgazdák nemzet és gazdaellenesek,

    Az Együtt elnevezésű formációra inkább illene a”Külön” jelző

    A “Milla” inkább állt egyszáz emberból mint egymillióból,

    És lehetne még sorolni az “újbeszél” nyelv speciális új hazai fogalmait.

    Így tehát nemcsoda hogy itt tartunk.

    A gyökerek a hetvenes évekre tehetőek, mondok egy pici kis példát ami talán megvilágítja a mostani helyzetet.

    Az Orion Gyárban mint végzett TV-szerelő kezdtem a szakmát, egy önálló műhelyben. Nem volt felettünk a góréság, eléggé szabadon végeztük a tevékenységet. Lehetett mellette fusizni is, nem ezzel volt a baj.

    Az egyik kollega egy hangfalat barkácsolt magának , ehhez kölcsönkért egy kézifúrót a szomszéd műhelyből és azzal kezdte el KIVÁGNI a nyílásokat a furnérlemezen.

    A gép sikoltozott, kínlódott, füstölt. Szóltam neki hogy necsinálja már hát tönkre fog menni ! És többé nem adnak nekünk kölcsön semmit !

    Erre durván eküldött a francba hogy mitszámít az, majd vesz a Gyár másikat, neugassak bele.

    Hát kb. ez a szittya mentalitás vitte idáig az országot.

  • Orsós Elemér:
    Szteem azért mert átverik az EU.-t.
    Mint másban is, mindig.
    Ha Brüsszel kifogásol valami “csavaros magyar eljárás” akkor világgá sikoltozzák hogy idézem :

    “Nem értik mert nem itt élnek, nem fogják fel hogy mi jobban tudjuk, ezértaztán írígységből tönkre akarnak tenni bennünket”

  • Geyza
    2016 július 14
    3:15 de.

    “Hát kb. ez a szittya mentalitás vitte idáig az országot.”

    Honnan veszek, hogy ez “szittya” mentalitás? Paraszt* az paraszt*, legyen az bárki. Mitől jobb neked, hogy ilyen sületlenségeket írsz?

    *Nem a hagyományos földművesre értendő

  • Orsós Elemér
    2016 július 14
    3:10 de.
    Úgy tudom területalapú támogatás van, nem perlagoltatási.
    Ha nem műveled, a terület alapú támogatás akkor is jár. Mutyilandban a földpályázatoknál olyan emberek nyertek, akik azt sem tudják mi fán terem a mezőgazdaság. De ez nem is fontos nekik, mivel a támogatásból ingyen jön a pénz, ha nem tesz semmit akkor is. A mezőgazdaságban sok a kockázati elem:
    eső van, vagy nincs eső, jégverés, belvíz, árvíz, rovarok, gombák, hát minek azt a kis támogatási pénzt elkótyavetyélni holmi földművelésre.

  • Don Ovuz:
    Meg különben is.
    A műkörmösnek nem az a dolga hogy túrja a sáros földet.
    Örüljön az a föld, hogy ilyen helyeske belvárosi gazdája akadt a durva gumicsizmás suttyó helyett.
    Akinek a körme alatt csak trágya van.

  • Sztárcsild.
    Aszzem eléggé világosan leírtam ide, amit ide leírtam.
    Akarod hogy leírjam ide mégegyszer ide ?

  • Geyza
    2016 július 14
    10:17 de.

    Nem kell leírni még egyszer, csak nem kell általánosítani.

  • Don Ovuz
    2016 július 14
    9:23 de.

    A terület alapú támogatás csak akkor jár, ha megművelik a területet.
    Mivel számos helyen “földéhség” van az országban, ill. sok helyen állattartók veszítették el a bérelt földjeiket, inkább az új gazdáktól visszabérlik a földeket.

  • Sztárcsild.
    Akkormeg miajófenét akarsz tőlem?
    Ha nem világos amit írtam leírom neked akár többször is.
    Ha nem akarod akkor meg mennyél ezzel a fenébe.

  • Terminus:
    Ezért írtam korábban hogy a magyar parasztgazdák pl. zsellérek lettek.

    A földesúrné pedig fenn Pösten építgeti bélvári szalonjában az idiótikus műkörmöket a többi szarházzy sznobnak.

  • terminus
    2016 július 14
    4:43 du.
    http://agrarium7.hu/cikkek/260-a-kap-uj-szabalyai-2015-tol

    A megművelés a támogatási rendszerben relatív fogalom. A szabályozás túl sok kiskapuval rendelkezik, hogy tényleges tevékenység nélkül is hozzáférjen valaki a pénzekhez

  • Szerintem, az EU beadott a magyar gazdaságnak. Mikor otthon jártam és vásárolni mentem a fűszereshez, a számlán fel volt tüntetve, hogy a paprika spanyol, a paradicsom francia és a többi…
    Pocsék árú volt az igaz. Eszembe jutott a jó magyar paprika és paradicsom, ami valaha volt.
    A mi termésünket meg más eszi jóizüen.
    A barackról, már nem is beszélve, ami szintén eltünt a m. üzletben. Talán a piacra még elviszik a termelők az árút, de hány piac van Budapesten?

  • Katona Zsombor

    Virgonckodhatna-e az EU az általuk lepucéritott és perifériára szorított tagtársai tultermelés és selejtfelvevő piacai és harmadáron megvásárolt bérrabszolgái nélkül?

  • Zsombor:
    Majdcsak figyeld meg AKKOR milyen virgoncak lesznek, ha majd ŐK mennek mguktól a “perifériára” !

    Már nagyon érik (a sajtójukban olvashatók alapján) a kétsebességes Európa megalkotása.

    Sokáig nem fogják eltűrni az adófizetőik, amit a keleteurópai áldemokráciák adnak elő Brüsszelben.

  • Katona Zsombor

    Geyza
    2016 július 17
    11:32 de.
    Szerintem a kétsebességes EU már onnantól létezik, mióta az alapító országok a déli államokat elkezdték felvenni soraik közé, valahogy náluk sem sikerült a tökéletes integráció, a volt keleti blokk országai meg egyenesen hab a tortán.

  • Zsombor:
    Elkapkodták.
    Tudod mindenki magából indul ki.
    Ez sajnos igaz a nagypolitikára is.
    Az USA azt hiszi minden piláfzabáló fellah vevő a demokráciára.
    Franciák meg németek azt képzelték a nyugatázsiai népség (mi vagyunk azok sajnos) majd hipp-hopp úgy kezd el gondolkozni mint ők.
    Hát…mitnemondjak, szépen pofáraestek.

  • Katona Zsombor

    Geyza
    2016 július 17
    6:07 du.
    Szerintem hasonló esélyek és a termelékenység drasztikus emelkedése ellenére sem lehet a gondolkozást megváltoztatni, csak a bérek helyre igazításával, nem vagyunk telhetetlenek, szerintem az EU átlagbér 60 %-val minden magyar kiegyezne még az EU-ban megkövetelt magas követelmények betartása mellett is, csak akkor ki jönne ide befektetni az anyavállati termelési költségek azonossága ellenére? Ki van ez találva!

  • Avi Ben Giora
    2016 július 13
    12:34 du.

    Akkoriban közszájon forgott, hogy “Antall Józsefnek nyugati tanácsadói vannak”. Moldova is idézi az Európa hátsó udvara c. könyvében.

  • charlie
    2016 július 13
    4:11 du.

    Szerintem minden nép tehetséges valamiben. A magyarokra pont nem a németes szorgoskodás jellemző, dehát honnan tudnád te ezt az angolos neveddel?

    A magyarokra inkább a Pató Páloskodás jellemző, vagyis a nyugatiak szerint értelmetlen cselekvésekkel múlatjuk az időt. Pedig lehet, hogy csak más logika mentén gondolkozunk, mint ők. Pl. nem értik miért nem zavarjuk el Orbánt a picsába, mi pedig nem akarjuk vissza a leszerepelt ellenzéket a hatalomba.

  • Hazai lámpa, egy kis matekot ajánlok neked, és döntsd el utána, mennyire szorgalmas és tehetséges nép a magyar. Add össze a törököknek, Habsburgoknak, oroszoknak kifizetett javakat, a sok háborús jóvátételt, a rommá pusztított ország többszöri újjáépítését, leggazdagabb területeinek ellopását. Ha megvan a végeredmény, akkor biztosan tudod, hogy hol tartana ez a kicsi, “Pató Pálok” országa, ha saját üdvére fordíthatta volna ezt a brutális összeget.
    …….
    “a nyugatiak nem értik, hogy miért nem zavarjuk el Orbánt a picsába? szöveg alulinformáltságot takar, nyugaton élő emberek imádkoznak azért internetszerte, bárcsak hasonló vezetőjük lehetne, mint nekünk. (na, persze, nem azért mert Orbán olyan jó, hanem mert az övék olyan nemzetellenes)

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2016 július 18
    3:10 du.
    A magyar és a német egyformán szolgalmas, csak másként: a német precizen végrehajtja a terveken levő utasításokat, de ha a terv rossz akkor leáll a munkával, a csökönyös magyar ugyanezzen helyzetben megkeresi és kijavítja a terv hibáit és befejezi a munkát, a német a munkaidő végén leteszi a szerszámot, a magyar hajlandó túlórázni, ezért nem szeretnek a német munkások a magyar kollégákkal együtt dolgozni.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.