Kanada Belgiummal és az Európai Unióval szolidáris a brüsszeli terror után

2016 március 22 3:28 du.70 hozzászólás

Erélyes szavakat használtak kanadai kormányzati tisztviselők, miután ma reggel a brusszeli  Zaventem repülőtéren, valamint a belga főváros egyik metróállomásánál terrortámadást hajtott végre az Iszlám Állam (ISIS). Legalább harmincan haltak meg a robbantásos merényletben.

“Ez egy fekete kedd Belgium számára”–nyilatkozta Stéphane Dion, Kanada külügyminisztere. “A gyerekek sikoltása a metróban és a fekete füst látványa megerősíti elkötelezettségünket a terror minden formájának elleni harcban. Továbbá mától még az eddigiekhez képest is erősebb szolidaritásunk Belgiummal népével és Európa egészével”–tette hozzá Dion.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke elmondta, hogy ami történt Brüsszelben “roppant felháborító”

“Ma egy terrorcselekménynek lehettünk tanúi. Az ártatlan állampolgárok ellen irányított erőszakról beszélünk. Céljuk az volt, hogy ártatlan emberéleteket oltsanak ki és, hogy félelmet keltsenek. Ezt nem lehet és nem is fogjuk eltűrni”–mondta Trudeau kormányfő. “Erélyesen elítélem az undorító támadásokat. Gondolatban az áldozatokkal vagyok, szolidárisan együtt állok Belgiummal és az EU-val”–tette hozzá a miniszterelnök Ottawában.

Trudeau felajánlotta Belgiumnak Kanada segítségét és  támogatását, amennyiben erre igény tartanak a belga hatóságok.

Tom Mulcair, a baloldali Új Demokrata Párt (NDP) vezetője is felszólalt. “Szeretetünket és imáinkat küldjük Brüsszel népének, miközben most még jobban elkötelezzük magunkat a gyűlölet elleni harcban”–mondta Mulcair.

Kanada közbiztonságáért felelős minisztere – Ralph Goodale – bejelentette, hogy a terrorveszély és készültségi szint a jelenlegi “közepes” sávban marad. 2014 októbere óta vagyunk ezen a szinten, az akkori ottawai terrortámadás következményeként. A miniszter szerint sem a lovasrendőrség (RCMP), sem pedig a nemzetbiztonság (CSIS) nem látja indokoltnak a terrorveszély szintjének emelését, mivel új információjuk nincs bármilyen tervezett támadásról vagy emelt veszélyről.

A kanadai parlament egy percnyi néma csendben emlékezett meg a támadás áldozataira.

A Place de la Bourse-ban emlékeznek ma este az áldozatokra. Fotó: AFP.

A Place de la Bourse-ban emlékeznek ma este az áldozatokra. Fotó: AFP.

70 hozzászólás

  • Chris,
    valóban borzalmas napokat élnek az európai emberek.Őszinte részvétem az áldozatok hozzátartozóinak és egész Európának.Minden terrorral veszélyeztetett országot sajnálok.Azokat is akiket teljesen hidegen hagyott és hagy ma is az Izrael elleni terrorista tömeggyilkosok merényletei.Ellenkezőleg,nekünk prédikálnak mértéktartásról és humanizmusról.Mindenkinek észre kell ma végre venni,hogy már régen elkezdődött a harmadik világháború.Más eszközökkel és más célokkal.Ma az iszlám világuralma a cél.Európa és a világ kultúrájának annulálása. Ehhez nagyban hozzájárulnak a”krokodil etetők”,mint például a svéd külügyminiszter hölgy is. Reméljük,hogy akik a fülükön aludtak eddig,végre felébrednek.Még nem késő.

  • Budapesten páncélozott járművek cirkálnak.
    Ez most fontos lehet:
    ha lennének is itt merénylők, biztosan elsírnák magukat ekkora erély és elszántság láttán…

  • Géyza, minden európai nagy városban, most ez van. Láttam a hírekben. Még Londonban, Párizsban is.

  • Jo a cim:

    ” Kanada Belgiummal és az Európai Unióval szolidáris a brüsszeli terror után ”

    csak meg kellett volna toldani: – ezert Kanada allama behoz minimum 200 000 bekeharcost Kanadaba 2016-ban.

    Alcimkent: “Turhetetlen, hogy Kanada ennyire bekes orszag legyen!”

    De menjunk tovabb:

    Itt az ideje, hogy az izraeli zsidok is kellokeppen valaszoljanak az europaiak evtizedeken at tarto szivbol jovo szeretetere (az izraeli zsidok irant).

    De elotte javasolnam hogy mindannyian iteljuk el az “Eroszak Korforgasat”, es koveteljuk Europatol, hogy tanusitsanak onuralmat es fekezzek meg magukat!
    Tovabba koveteljuk, hogy az ENSZ Altalanos Tanacsa hozzon legalabb 2000 hatarozatot, amiben elitelik az apartheid Egyesult Europat, valamint hogy mertektelen, tulzott eroszakot alkalmaz az artatlan Eurabok ellen, es minden ok nelkul uldozi oket! Ne felejtsuk el, hogy az europaiak mindezek tetejebe meg hazakat is epitettek Europaban!!!

    Az egyetlen helyes dolog amit Izrael most megtehet az az, hogy felajanlja segitseget mint kozvetito Europa es az ISIS kozotti azonnali targyalasokhoz, hogy megszunjek az artatlanok verontasa es bantalmazasa.
    Hozzunk letre egy “Bekeforumot” ahol az Eurabok eloadhatjak a serelmeiket, valamint beszeljuk meg az abszolut, elengedhetetlenul fontos szuksegesseget a “Ket Allam Megoldasnak”, aminek mihamarabbi letrehozasa utan Europa es Eurabia egymas mellett fog elni bekeben, biztonsagban es tokeletes harmoniaban.

    Izraelnek mindehhez illene felajanlania Jeruzsalemet a targyalasok szinterenek, hiszen manapsag Jeruzsalem a vilag egyik legbiztonsagosabb varosa.

    (Egy reszet angolbol forditottam.)

  • A szerencsétlen menekültek emiatt hagyták ott hazájukat, remélve biztonságosabb életet Európába !
    Mindnyájunk érdeke elitélni a gyáva, vak terroristákat ezért a emberiség elleni bűncselekményért és megtenni minden jót amit tehetünk a menekültek érdekében. Ezt diktálja nekünk a civilizált, becsületes emberségünk !

  • Tiszteletem!

    Nincs eső ha felhőtlen az ég!

    “…megerősíti elkötelezettségünket a terror minden formájának elleni harcban…”
    EZ MIND SZÉP – de inkább megkel előzni, az okozó ellehetetlenségével – ere kell a világszabadság amit Petőfi is előre látásával meglátott és leírt! MEGÍRT VERSÉBEN!
    a TISZTÁNLÁTÁS ITT NÁLUNK OTTHON MAGYARORSZÁGON MI ÍGY LÁTJUK – olvasd el ezt az oldalt – ahol én is írtam egy üzenetet – nektek!

    http://www.hungarianrealnews.com/viewpage.php?page_id=1

    és tegnap itt is erről beszéltek:
    http://www.kubinyitamas.hu/

    tisztelettel id. Kiss László

  • Moshe Akiva,
    egyik véglettől a másikig lepsz meg.A mostani beírásod méltó egy normális zsidó emberhez.A továbbiakban könyörgöm,ne rontsd el.Nem szeretném,hogy a barikád két külön oldalán legyünk.

  • Geyza,
    kivételesen nem tudom díjazni a humorodat.Emberek százait mészárolják le Európában és Izraelben is szalah a din utódai.Ezen túlmenően teljes biztonsággal tudom,hogy magyarország is meg van áldva jelenlétükkel.Nem szégyen védekezni a világ ma élő legaljasabb gyilkos bandája ellen,ameddig nem késő.

  • Géza bátyó, áruld el már, hogy hol láttál Budapesten páncélozott járgányokat cirkálni…!? (Gondolom, nem a saját mopedoddal körözöl….). Budapest Európa legbékésebb
    városa! Hála annak, akinek.

  • Mojszele.
    Én nem tudom.
    Időnként olyan hányingerem van a rádnézek.
    Mégha csak virtuálisan is , ezeken az oldalakon.

  • Figyelő és Gyuri10:
    Csak azért jegyeztem meg kissé maliciózus stílusban,mert Magyarország NEM célpontja a terrorizmusnak, nincs is nálunk “migráns”.
    Még az EU által majdnem ránk kiosztott kb 1400 menekült ellen is egy pármilliárd Forintos népszavazást akartak csinálni.

    Van -állítólag- 130 000 ukrán menekült.Ezt mondták Brüsszelnek. De azokat még senki nem látta.

    Viszont ez az egész akció az orbáni testőrség részéről kiváló gyakorlat egy esetleges lakossági megmozdulás leverését célzó művelethez. Anélkül hogy magyarázkodni kelljen miért is csinálják.

  • Evitácska:
    Hiába sírdogálsz,nem hívlak motorozni.
    Kár minden beszólásért, minden kis célzásért.

  • A politikusnal gerinctelenebb allat nem letezik.
    Hany terrorcselekmeny kell meg tortenjen, hogy felebredjen Europa ?
    Rohely, hogy a parizsi terrortamadas utan, mindenki tudta, hogy Brussel lesz a kovetkezo. Es mit csinaltak ellene ? A vegeredmenybol kiindulva semmit.
    Milyen semmitmondo dumat nyomnak a politikusok ! Sajnaljuk, egyutterzunk,eliteljuk, sokkolva vagyok es hasonlo bla bla bla.
    Sot a legtobb politikus papirrol olvassa az elore megirt szoveget.
    Szerintem ilyen kene legyen egy politikus beszed.
    Ujabb terrortamadas erte Belgiumot. Mint tudjak minden esetben iszlamistak az elkovetok. Ezert a kovetkezo dontesek szulettek:
    Az osszes Mosque-t ellenorzes ala vesszuk. Az osszes imamot ellenorizni fogjuk, es ha provokativ beszed hangzik el, buntetoeljaras indul ellene.
    Az osszes arab ghetto -t felszamoljuk. Legyen az Anglia, Franciaorszag, Belgium vagy mas helyen.
    Holnaptol nincs ujabb menedekkero, ameddig el nem rendezzuk a meglevo teroorgyanus emberek likvidalasat.
    Tramp javaslata: ellenorizni az osszes szelsoseges muzulmant.
    Az az arab aki Irakba, Libiaba, Sziriaba, stb megy, tobbet nem johet vissza nyugateuropaba.
    Ezek kene hogy legyenek az elso lepesek.
    Ha nem, akkor keszulhet Nemetorszag.

  • akárki,
    ne feledd el azt a tényt, (ha a politikusokról írsz), hogy Kanada miniszterelnöke, a párizsi terrortémadás UTÁN jelentette be, hogy 25 ezer muszlim menekültet hoznak be Kanadába. Már itt is vannak!

  • Géyza, adja hálát, hogy ilyen miniszterelnököd van!
    Vagy talán hiányzik Budapestnek egy kis terrortámadás, hátha ír róla a világsajtó?

  • Európa Parlamentjének elnöke, a tehetséges, de csak az elemi iskolákat elvégezni tudó Martin Shultz, ránézett az antiszemitizmus térképére, és látta, hogy van itt egy kicsi ország, ahol meghitt békesség honol az emberek között. Sehol egy gyűlölet-bűncselekmény, sehol egy robbantás.
    Hogy érdemelhet meg ilyen paradicsomi nyugalmat ez a bűnös népesség, akik tudjuk miket követtek el a múltban, és miket akarnak elkövetni a jelenben? Például szuverén országnak gondolják magukat, és demokráciát gyakorolnának népszavazással.
    ……
    A Stern nevű német lapnak le is nyilatkozta, hogy “abszurditás és aljasság” amit a magyarok tesznek, mikor népszavazással gondolnak véleményt mondani a népvándorlásról és a jövendő terrorista-tanyákról. Shultz szerint Orbán ravasz populista, és mennyivel könnyebb lenne a dolga Európa sírásóinak, ha hülye lenne és elvtelen.
    A mindenhol gyakori mérésmintákkal ellenőrzött, és sokaknak érthetetlen antiszemitizmus indexe egy icipicit emelkedett a cikk olvasása után a környezetemben.

  • Geyza,
    elsősorban akárkinek több mint igazat adok.Te pedig vagy nem vagy jól informálva vagy Te akarsz itt félreinformálni.Magyarországon igenis van egy elég nagy muzulmán”népesség”.Érdeklődd meg mérvadó helyen,hogy kik Budapest legnagyobb pénzváltóinak tulajdonosai?Hol lehet drogot vásárolni?A kőrúton kiknek van a legtöbb GSM üzlete? Kik a GYROS üzletek tulajdonosai?A Rákóczi téri és egyéb kurváknak kik a stricijeik?A nyolcvanas,kilencvenes években ha megrendelt gyilkosság vagy betörés történt a rendőrség miért kereste elsőkként az arab bűnözőket?Az IBUSZNÁL a turistáknak kiadó szobák listájában a legtöbb címre miért volt odajelölve,hogy “N.A.”(NEM ARABNAK)? Kedves Barátom Geyza,
    lehet,hogy fiatalabb vagy nálam.”Tanulni,tanulni,tanulni.”

  • Figyelo,

    Ezt mar megbeszeltuk egyszer. Ezeket a menekulteket , nagyitoval atneztek 6 honapon keresztul. A helyi tv is mutatta a repuloteren milyen emberek erkeztek. A legtobbjenek nem is volt szuksege az emberek altal osszegyujtott dolgokra, mert penzel erkeztek, illetve csaladegyeesites tortent.

    Tudja en hivatalosan erkeztem Kanadaba, es volt egy 1 eves procedura . Papirok kitoltese, ellenorzes, interju, stb.
    Magyarorszag ugyanazt kene csinalja.
    Emigracios torvenyvt, ponthatar, ellenorzes. Megszabni egy kvotat amit az EU akar, es akkor lehet jelentkezni, ugyanugy mint itt Kanadaban.
    Mernok 5 eves tapasztalattal 30 pont, segedmunkas 2 pont,munkanelkuli 8 osztaly vegzetseggel, koszonjuk probalokozzon jovore.
    Csak lemasolni kene, a nagyon jol mukodo Kanadai migracios project -et,es eletbe leptetni.
    Gyuri10
    Akikrol beszelsz ezek az arabok Pesten, nem annyira veszelyesek. Ezek legalabb integralodtak valamennyire a magyar tarsadalomba, legtobbjuk beszel magyarul. Nem alakitottak ki ghetto-t Pesten, ahova felsz bemenni este.
    Nem jo ha altalanosit az ember, de az biztos hogy a vallasukkal nagyon tudjak hulyiteni oket.

  • Magyarországon mintegy 30-40 000 muszlim él. Összetételük alapján Török, Bosnyák, Arab, és Magyar. Arányukban a Boszniai menekült muszlimok vannak legtöbben. Számottevő még a Török vallási kisebbség. Érdekes, hogy a statisztikában összevonják őket, de a valóságban elkülönülnek etnikumok szerint, sőt, a törököknél még etnikumon belül is van vallási megosztottság, irányzat.

    Bűnözői statisztikában a Kínaiak magasan vezetnek. Ők viszont nem muzulmánok. A 90-es évek statisztikái óta eltelt 30 év, és bár akkoriban igaz volt Gyuri 10 megállapítása, azóta fordult a helyzet, jelenleg nem számottevő a számukhoz mért statisztika.

  • akarki

    2016 március 23
    2:55 du.
    Úgyan, úgyan akárki, én sem születtem tegnap!
    Ismerem a kanadai ellenőrzést.
    Más, gondolod, hogy az európaiak nem ellenőrizték le őket. Az ellenőrzéshez semmi köze, a muszlim valláshoz, a mentalitáshoz és az egyéni felfogáshoz. Én majdnem biztos vagyok abban, hogy a 25 ezer között találni potenciális terroristát.

  • Gyuri10:
    Ezt mind tudom.
    De én azt írtam hogy itt nincsenek menekültek.
    Márpedeig a hazai hisztéria azok körül forog.
    Itt élő arabokat sajnos nem említenek, pedig talán üdvös lenne utánuk nézni kissé.
    Egyetlen egyszer fordult elő pár éve ( amint a sajtóból értesültem) hogy egy imaházat kontrolláltak. Eléggé lagymatagon sajnos.

    Viszont maga a TEK állapította meg a párizsi merényletek idején hogy NINCS terror-fenyegetettség Magyarországon.
    Ehhez képest most tankokkal kivonultak.
    Szerintem páncélosokkal amúgy sem lehet küzdeni öngyilkos merénylőkkel. Ezek a dogok inkább a tömegek megfélemlítésére alkalmasak.

  • Kedves Pityi Palko!

    Teged fizetnek ezert?

    ” A szerencsétlen menekültek emiatt hagyták ott hazájukat, remélve biztonságosabb életet Európába ! ”

    Tokeletesen egyetertenek, ha a menekultek szot idezojelbe tetted volna.
    Viszont a terroristaknak es egyeb vadembereknek talan nem Europaba kellett volna biztonsagosabb eletet keresniuk, hanem Szaud Arabiaban, Iranban, vagy mas muzulman orszagokban, ahol szerencsejukre raadasul meg a Beke Vallasa kotelezo is.

    Tovabba irod ajtatosan:

    ” … megtenni minden jót amit tehetünk a menekültek érdekében. Ezt diktálja nekünk a civilizált, becsületes emberségünk !”

    Ezt nem az emberseg, hanem az ongyilkos hulyeseg diktalja. (Ha igazi menekultekrol lenne szo, az mas kerdes lenne.)
    Tovabba becstelen is, mert te is tudod nagyon jol, hogy az Europaba erkezett vademberek minimum 80%-a nem menekult. Tehat te arra kersz meg itt mindenkit, hogy bunozoket segitsen. Szep! Mi a kovetkezo? Legyenek embercsempeszek is?

    Probald meg ezt a szenteskedo zoldseget eloadni egy templomban, ott hamarabb elhisznek az emberek mindenfele rosszul iranyzott, kenetteljes, szemforgato aljassagot.

    xxxxxxxxx

    Kedves Akarki,

    En mas sorrendben csinalnam:

    1., Korbefogni, bemenni nagy erokkel a mar kialakult “nemletezo” No-Go zonakba, kimenekiteni onnan minden gyaurt, es egyidejuleg keritest epiteni koreje.
    Bevezetni az “etelt a fegyverert” programot, amibe municio es robbanoanyagok is beletartoznanak. A vizet lezarni nekik, hogy ne legyen tul sok idejuk gondolkodni. Aki megkozeliti a keritest le lesz love.

    2., Miutan megfosztottuk oket a fegyvereiktol, az osszes kulfoldrol jott imamot deportalni, a maradekot 24 oras audio es video megfigyeles ala tenni. Az elso rossz szo utan deportalni oket is.

    3., Akikrol tudjuk, hogy volt illegalisan fegyveruk, robbanoanyag, vagy resztvettek randalirzasokban, gyujtogatasokban …stb, szinten azonalli hatallyal deportalni.

    4., A Muzulman Testveriseg es az ahhoz tartozo, mas nevu gittegyleteket torvenyen kivul helyezni, jelenleg ismert tagjait deportalni.

    5., Minden, muzulmanokat “vedo” gittegylet mukodeset felulvizsgalni, ha felesleges lezarni, ha barmilyen modon terrorral kapcsolatos, torvenyen kivul helyezni, tagjait deportalni.

    6., Minden olyan not, aki krumplis-zsakban jar, deportalni, annak ferjevel vagy apjaval egyutt.

    7., Szorgalmazni es fizetni azon muzulmanokat, akik meg akarjak reformalni a kokorszaki vallasukat.

    Ezt csak a kezdetben.

  • Csárli:
    Gondolatban mindig megtapsollak amikor ekkorákat bírsz hazudni , gondolom hogy fapofával , rebbenéstelen szempillákkal.

  • Figyelo

    Nem gondolom hanem tudom hogy nem ellenoriztek le mindenkit aki bement Eurpoaba. Hogy lehet leelenorizni napi 10 ezer embert a szerb-magyar hataron ?
    Hogy van-e potencialis terrorista a 25 ezerbol ? Nem lehet kizarni, de eddig nem ugy nez ki.

    Kedves Moshe Akiva,

    Egy kicsit durva ez a 7 pont, de nagyjabol egyetertunk.
    7. Szorgalmazni es fizetni azon muzulmanokat, akik meg akarjak reformalni a kokorszaki vallasukat.

    Ilyenek voltak a diktatorok. Khadafi, Saddam es a tobbiek. Ezekkel lehetett targyalni, csak a poccs bush kinyirta oket.

    6., Minden olyan not, aki krumplis-zsakban jar, deportalni, annak ferjevel vagy apjaval egyutt.

    Jogos. A modern vilagban es a nyugati ertekrendben nincs krumpli s-zsak. Vissza Szaud arabiaba ott lehet.

  • Akarki:
    Lehet hogy hülyeség volt Kisbushtól hogy VÉGLEG leverte Saddámot , de a hülye Saddám kényszerpályára vitte az ENSZ-t.
    Sokáig kihúzhatta volna a véreskezű , ha nem kezd el sejtelmeskedni az egész Világgal, mint Leila az arab táncosnő a légionáriusok-látogatta kocsmában.
    Hogy ő milyen jó nő a fátyol alatt, de amikor lekerült róla…

    Lehet hogy Saddám is kényszerpályán volt.
    Talán a belsö ügyei megkívánták hogy keménykedjen a Nagyvilággal, mert bizonyosoan megrendült a pozicíója az első Öbölháború miatt.
    Amit viszont azért kellett neki elkezdeni, mert ott volt a csábosan “illatozó” Kuwait ugyebár.
    Tehát Kuwait lehetne a hibás, ha..ha nem lett volna iraki-iráni konfliktus kb 10 éven át, minden különösebb siker nékül. Tehát kellett neki régebben is az övéi előtt, egy kis győzelem.
    De akkor Irán a hibás mert nem hagyta magát?
    Minden bizonnyal nem, hanem a hülye USA mert támogatta Reza Pahlávit aki ugyanúgy nem volt vallási fanatikus és ezért ki kellett ott törni az iszlám forradalomnak.
    Akkor mégiscsak az USA a hibás, bár akkoriban Kisbush még kiscserkész lehetett.

  • Eddig meg senki sem valaszolt, ezert ujra megkerdem:

    Hany “sziriai” “menekult” kert menedekjogot Magyarorszagon, es hanyan vannak meg ma is magyarorszagi menekulttaborokban? Annyit tudok, hogy vannak, de nem tudom hanyan.
    Avagy ez titokban van tartva Magyarorszagon is?

    Amit az Akarki vetett fel jo otlet, ez szabalyozza is a legalis bevandorlast. Sajnos azonban nem szabalyozza az illegalisokat es a menekulteket. Barki, barmikor megjelenhet barmelyik orszag hataran es kerhet menekult statuszt.
    Draga vezetoink pedig idestova 20-25 eve nem nagyon torodnek az illegalis bevandorlokkal sem. (Hogy felhorkant a PV tomeg, amikor Trump ezt szova merte tenni.)
    Magyarorszag eseteben pedig majdnem mindegy, mert nem tul sokan akarnak oda bevandorolni – legalabbis egyelore. Valtozhat a kep, amint bizonyos embereket kirugdosnak mas orszagokbol es jobb hijan, vagy kenyszerusegbol Magyarorszagot valasztjak.

  • A “PV” PC akart lenni…

  • Kedves Figyelo!

    Majdnem elfelejtettelek.

    ” Én majdnem biztos vagyok abban, hogy a 25 ezer között találni potenciális terroristát. ”

    En inkabb ugy mondanam, hogy majdnem biztos vagyok abban, hogy a 25 000 kozott lehet talalni olyanokat is, akik nem potencialis terroristak.
    Ugyanis, amig muzulman, addig potencialis. Soha nem lehet tudni, hogy “mikor latja meg a fenyt”.

    Akik idejonnek mas orszagokbol, meg az angol anyanyelvuek is, mindenfele kezdeti problemakkal kuzdenek. Nekunk se volt konnyu. Sokaknak meg most sem az. Sot, tobbsegunknek nem jott be az “amerikai alom” Kanadaban.
    A bekegalambok pedig meg tobb problemaval kuszkodnek, mikozben egyesek futik is oket, akiket direkt azert kuldtek ide nehogy asszimilalodjon az igazhitu. Meg egymast is irtjak, meg itt is.

    Talan nem veletlenul alakult ki a francia, angol, holland, nemet, belga, dan, sved …stb. helyzet.

  • Majd elfelejtem. Izraelben ez vicc, a jelek szerint Europaban valosag:

  • Kedves Moshe,
    beírásaidat olvasva nagyon kellemes meglepetést kaptam Tőled.Amit az utóbbi időben írsz,minden szavaddal egyetértek.Amikor régebben Izraellel foglalkoztál némelykor kinyomtad a biztosítékot,de nagy általánosságban az is bocsánatos bűnként könyvelhető el.

  • Géyza, én sok bajt a kinyírt, megőlt diktátroknak látom be.
    Ha az amerikaiak nem öltek volna meg minden diktátort, az elmúlt 20 évben, nem volna sem népvándorlás, sem balhék sokasága a világban.
    Ezek a diktátorok tartották az arabokat, stb. kordában. Most már nincsennek, és a népek vagy egymást gyilkolják, vagy a szomszédot.

  • A fényképen szereplő csoport
    Makrisz Agamemnon remekművű Mauthauseni Mártíremlékművére, annak tiltakozó tesettartásra emlékeztet.

  • Moshe Akiva
    2016 március 23
    10:19 du.

    Menekült státus
    630

    Oltalmazott státus
    1276

    Befogadott státus
    78

    Ez akik Magyarországon maradnak.
    Összesen 1978 ebből cirka 15% a szíriai, vagyis mintegy 300 fő.

  • sok bajt a kinyírt, megőlt diktátroknak látom be.
    Ha az amerikaiak nem öltek volna meg minden diktátort, az elmúlt 20 évben, nem volna sem népvándorlás, sem balhék sokasága a világban.
    Ezek a diktátorok tartották az arabokat, stb. kordában. Most már nincsennek, és a népek vagy egymást gyilkolják, vagy a szomszédot.

  • bocsi, az ismétlésért, a szerver játszott velem…

  • Kedves Moshe, igazad lehet!
    Ja, és Magyarországon kevés bevándolót engedtek be.
    Köszönhető ez részben a keritéseknek.

  • Figyelő:
    Tanulmányozzadátismét EZT :

    Geyza
    2016 március 23
    7:21 du.

    Kicsit tréfásan fogalmaztam, de világosan látható hogy a diktatúráknak (legtöbb esetben) ilyesmi a végkifejlete.
    Amerikától függetlenül is.Az arabok amúgy is szeretik egymást gyilkolászni, most meg még a ruszkik is rájátszottak egy lapáttal azzal a világos célzattal hogy meggyengítsék vele a Európai Úniót.

    Csak tudnám hogy TI értelmes , újságolvasó felvilágosodott emberek képtelenek vagytok átlátni ezeket a nem túl bonyolult dolgokat.Tessék már egy kicsit a dolgok mögé is nézni !

    Ha a véleményedet figyelembe venném akkor a hitleráj által okozott monstre vérengzésnek is az USA az okozója mert leverte azt, a Szovjetúnióval közösen.

  • Moshe, – széles látókörödben bízva -, segíts már megérteni, hogy mi történik Amerikában. Pár napos hír, miszerint az izraeli lobbiszervezet (AIPAC) előtt megjelentek az elnökjelöltek, Trump és Clintonné egymást túllicitálva ígérgettek fűt-fát, a zsidók 26-szor jutalmazták dübörgő tapssal Trump beszédét, ami szerint nagyobb és bőkezűbb zsidóbarát nincs nála a Földgolyón. Eközben ortodox zsidók tüntettek az AIPAC és a cionizmus ellen.
    Ezt még megfejeli a republikánus zsidók akciója Trump ellen, sokmillió dolláros ellenkampányt kezdtek, hogy lejárassák Trumpot.
    Ha Te ezt érted, megköszönném a véleményed.

  • Geyza, ne legy naiv Saddam -al kapcsolatosan.

    Hany hasonlo diktatura van meg a vilagon, ahol az USA nem lep kozbe?

    Eszak Korea. Saddam Kim Jong-un mellett kispalyas volt. Miota is tart ez a cirkusz, es minert nem rohanja le az USA ?
    Somalia. Probalkoztak de lattak hogy semmit nem ernek el, hagytak az egeszet
    Nigeria. Pedig ott koolaj is van,a boko haram minden honapban csinal egy tuzijatekot.
    Lybia. AZ EU es az USA elrendezte. Kinyirtak a nagykovetet, valasz ?
    Yemen: Az alkaida koszoni szepen jol van.
    Mali. Az eszakiakat valahogy megallitottak, es kik ? Nem az Usa, a franciak
    Pakistan: Ben laden ott tartozkodott tobb even keresztul, nehogy azt mond hogy nem tudtak a pakisztani hatosagok. Amikor szorult a hurok a kormany korul, engedtek hogy kivegezzek.
    Palesztina: irani penzeli, hezbollah penzeli, Szaudi penzeli, Eredmeny ?

    Sziriarol, Afganisztanrol, Ukrajnarol, meg nem is irtam.

    Egy lancreakciot inditott el a poccs bush. Osszedolt a kartyavar, marha nehez most ujraepiteni.
    Talan Trump lesz az aki elkezdheti felepiteni a kartyavarat.
    Hillary azt se tudja hogy osszedolt a kartyavar.

  • Most olvasom a zsenialis Jean-Claude Juncker, beszedjet a Brusseli esemenyek utan.

    http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/az-vesse-a-belgakra-az-elso-kovet-aki-hibatlan-kozuletek/q81fjp2

    Azert ezt csak kinyogte:

    Juncker elismerte, hogy az iszlám bevándorlók integrációja egyetlen európai országban sem volt igazán sikeres.

  • Akárki:
    Továbbra sem osztom nézeteidet.
    Kissé populista vagy.

  • Geyza

    2016 március 24
    8:10 de.
    Kis időrendi sort kell alkalmazni.
    Természetes, ez csak az én szerény véleményem. Reagan elnökkel megszünt a hideg háború lényege. Gorbacsev segíitségével sikerült ezen túllépni.
    SAjnos, Ő volt az utolsó amerikai elnök, aki józanul látta a külpolitikát. Azóta volt Carter, Ford, Clinton stb.Egyik sem értett hozzá, éppen úgy Clintonné sem.
    Nem tudni mit ért és tud a külpolitikáról Trump elnökjelőlt.Majd kiderül .

  • Bocsi, kihagytam a Bush családot az amerikai elnök felsorolásból!

  • Figyelo, ebben egyetertunk Reagan volt az utolso USA elnok aki ertett a kulpolitikahoz.
    Talan Trump lesz a kovetkezo.
    Geyza lehet hogy populista a nezeteim, de teny hogy Bush elinditott egy lavinat, amit nagyon nehez lesz megallitani.
    Rengeteg dologban nem ertek 1-et Trump -al, de az osszes elnokjelolt kozul, a problemamegoldasi kesseget csak nala latom.

  • Akarki:
    Az a lavina elindult volna Bush nélkül is.
    Hallottál valamit holmi Ikertornyokról ?

  • Figyelő:
    Csak halkan említeném hogy a mogyorófarmer és a jó öreg Ford régebben volt. Régen. Reagan. Nna..csak kigyött 😀

    Figyelő:
    Korabeli pesti vicc:
    -mikor fog győzni Amerikában a szocializmus ?
    -ha majd Ford helyett Zsiguli lesz ott az elnök..

  • akarki
    2016 március 24
    2:23 du.
    Tedd hozzá, hogy szintén neki köszönhető, hogy az amerikai hírszerzés a csillagháborús elméletek miatt szinte teljes egészében kilett herélve.. Ennek a következménye lett Afganisztán, meg az Öböl háborúk.
    Reagan nemértett a külpolitikához. Sem. Viszont zseniális volt abban, hogy olyan emberekkel vette körül magát, akik értettek ahhoz, amit csináltak. Viszont született diplomata volt. Soha nerm sértett meg senkit, vagy égetett fel hidakat maga mögött. Szvsz az amerikai elnökök egyik legjobbika volt.
    Trump.. Ha neaggyisten ő lesz a következő USA elnök, isten óvja amerikát, de az egész világot is. Eleddig csak a félvilág utálja az usát, onnéttól az egész fogja.

  • Fakusi,

    Jogos Reagan nem ertett a politikahoz, de a Szovjetuniot megfingatta.
    Hogy amerikat a fel vilag nem szereti az Bush, es company miatt van.
    Sajnos, azt kell irjam hogy az USA -ak kemeny elnokre van szuksege. Latjuk Obama puhasaga hova vezetett.
    Ha es felteteles modban irom, ertelmes emberekkel veszi korul magat, egy ket dolgot el tudna rendezni a vilagpolitikaban.
    1.EKorea. Valami uton modon ravenni Kinat, hogy beszeljen a diktatorral hogy alljon le. Hogy milyen kompromisszumokkal az mas kerdes
    2. Sziria. Bekezona kialakitasa, a civil lakossagot oda vinni, es egyutt NATO, EU, Oroszorszag kifingatni az ISIS -t
    3. Ford, Physer es hasonlo cegek akik ben az USA 0ban gyartanak 15% pluszadot fizessenek.
    4. Valamilyen uton, ha kell eroszakosan, ravenni a palesztineket hogy targyaljanak a bekeszerzodesrol
    5. Iran . Elvagni a szalakat a terrorszervezetekkel
    6. Muzulmanok ellenorzese az USA -ban. Ha nem, latjuk a kovetkezmenyeket Europaban.

    Ezek nem rossz dolgok, kivitelezese nehez. Persze a hires keritese a Mexikoi hataron ostobasag, meg a vegen ide a kanadai hatarra is emel egy falat.

  • Akárki:
    MArhaságokat írsz de mindegy.
    Jó szokásod szerint.

  • falusi,
    nem lenne rossz,ha bejönne a “neaggyistened”.Legalább is az lenne a sokkal inkább aggyaisten. Miért?Csak!

  • gyuri10
    2016 március 25
    6:59 de.
    Gyuri.
    Trumpal az a legnagyobb gond, hogy egyformán utál minden külföldit. Feketét, arabot, zsidót, kínait, indiait, latin-amerikait..
    A pali szerencsejátékos. Eddíg kétszer ment csődbe. Az Államokat csak egyszer kell, és annyi nekik.

  • falusi,
    lehet,hogy igazad van.Sajnos a Clinton csaj is erősen gembler, talán más formában.Ezen túlmenően nem akarok róla írni,mert lehet,hogy amit én”tudok”nem egy megalapozott”pletyka”.

  • Kedves Charlie!

    Az AIPAC egy bipartisan zsido gittegylet, aminek a tagjai csak abban tudnak megegyezni, hogy Izrael mellett ki kell allni, es segiteni kell azt.

    Hillary beszede ugyanaz volt, ami 7-8 evvel ezelott Obamae. Ures igergetesek, semmi konkretum. De mivel Hillary az Establishment embere, ot is megtapsoltak.

    Trumpra is ra lehet fogni, hogy igergetett, de neki konkret tervei vannak, es nem az izraeli vezetok, hanem a muzulman terroristak kezeit probalja csavargatni. Volt egy jo adag fenyegetes is benne, amit ugyan nem fejezett be a Trump, de valoszinuleg azt ertette, hogy ha az Ali Babaek nem hajlandok leulni targyalni, Ali Babaek ropulnek a francba, es keresnek egy valodi bekepartnert Izraelnek.

    Masnap kulonben, az AIPAC vezetoje kiallt a gittegylet es a kamerak ele, es bocsatot kert Hillary-tol es az Establishment-tol, hogy a tagok nagy resze megtapsolta Trump-ot, es megkerte a kedves egybegyulteket, hogy ilyesmi megegyszer ne forduljon elo. Nagyon utban lehet nekik a Trump, faj nekik hogy helyre akarja pofozni Amerikat. Gondolom feltik a profitjukat is.

    Azok az ortodox zsidok, akik tuntetnek Izrael ellen egy paranyi, de annal hangosabb idiota gittegylet. Az ugynevezett Szatmar-zsidok, illetve az abbol kiszakadt tobbi hatokor. Viszont oket is fizeti Iran, tehat biztos megeri hulyenek lenni. Nekik viszont semmi kozuk Trumphoz, vagy a valasztasokhoz, ok Trump nelkul is idiotak.

    Jelenleg ugy nez ki a valasztas Amerikaban, ahogy az Magyarorszagon es Kanadaban is szokott. Azaz Trump kivetelevel edesmindegy kire szavazol, mind az Establishment embere. Barmelyik nyer, a profit ugyanugy fog dolni az erintettekhez, valamint Amerika se bel, se kulpolitikaja nem fog valtozni jelentos mertekben.
    A GOP (“konzervativ”) part jelenleg ott tart, hogy inkabb latna Hillaryt elnoknek, mint Trumpot. Ennek erdekeben meg is tesznek mindent.

    Talan ugy lehetne legkonnyebben osszefogolalni, hogy jelenleg egy haborut latsz a Trump es az Establishment kozott, ahol az utobbi kigyot-bekat kiabal az elobbire, mert felnek hogy a szokasos 1 milliard dollar profit helyett csak 999 999 999-et kapnak, es azert az egy dollarert meg a sajat anyjukra is ravezetnek a vezerbikat.

    Ettol fuggetlenul a Trump valoban hasonlit az elefanthoz a porcelanboltban, es egyik-masik tervet meg akkor sem tudna megvalositani, ha 8 evig lenne elnok, de meg mindig jobb o, mint a tobbi, garantalt gazember.

  • Kedves Falusi!

    ” Trumpal az a legnagyobb gond, hogy egyformán utál minden külföldit. Feketét, arabot, zsidót, kínait, indiait, latin-amerikait.. ”

    Tehat szerinted Trump utalja a sajat zsido lanyat is.
    Nekem nem ugy tunik.

    Sot, nekem ugy tunik, hogy a Trump senkit sem utal, foleg nem szarmazasa miatt. Csupan az nem tetszik neki, hogy az amerikai vezetes szep lassan vezeti Amerikat a szakadek szelere es ezt a folyamatot akarja megallitani.

    Szerintem tokeletesen igaza van.

  • Remélem a végén észbekapnak és csak nem választják meg ezt a csirkefogót.
    Bár a leánykája , bizonyos Ivánka, roppant helyeske.

  • Trump ANNYIRA ki akar paterolni minden külföldit, hogy a exkluzív nyaraló-sport-centrumában , amikor munkaerő-felvételt hirdetett pár éve valami 280 munkahelyre (személyzetnek) akkor mindösszesen négy ( 4 darab) amerikai állampolgárt vett fel. A többi nem USA polgár volt.
    Ennyit a Trump hangzatos populista szólamairól.

  • Ahogy így elolvasgatom Akiva fuvallatjait, vélhetőleg hamarosan beáll a Jobbik szekértolói közé.
    De ez így van rendjén.
    Ősszenő ami összetartozik.

  • Köszi Moshe a válaszod, Trumpot nyírják nálunk is a baloldali sajtóban, kíváncsi leszek mi lesz, ha megválasztják.

  • Moshe Akiva
    2016 március 26
    11:24 de.
    Csak erre:
    “Tehat szerinted Trump utalja a sajat zsido lanyat is.”
    Trumpnak nincs zsidó lánya. Az első felesége “converted” Judaism, az első házassága előtt. Ettől sem ő, sem a Trumptól született lánya nem lett zsidó.
    Neked ezt nálamná kobban kéne tudnod..

  • Nem tudom mi lenne jó ma Amerikának, csak egy NE legyen: Mrs H.Clinton!

  • Geyza:
    “Ahogy így elolvasgatom Akiva fuvallatjait, vélhetőleg hamarosan beáll a Jobbik szekértolói közé.”

    Azt hittem, hogy a tagja. Vagy csak a tagja volt, de kénytelenek voltak kizárni, amikor elkezdték a “cukiság-kampányt”?

  • Mosha Akiva:
    “Sot, nekem ugy tunik, hogy a Trump senkit sem utal, foleg nem szarmazasa miatt. Csupan az nem tetszik neki, hogy az amerikai vezetes szep lassan vezeti Amerikat a szakadek szelere es ezt a folyamatot akarja megallitani.”

    Lehet, hogy így van, nem tudom. Nekem Trump elftárs akkor e tetszik. Túlzottan kapcsolódik az US bizonyos izolacionista hagyományaihoz:
    https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2016/03/21/donald-trump-reveals-foreign-policy-team-in-meeting-with-the-washington-post/?tid=sm_fb
    Nem tartom kitártnak, hogy kézséggel átengedné Putyin elftársnak
    Kelet-közép-Európát, talán-talán Lengyelország és Románia kivételével.
    Én nem rajonganék túlzottan ezért a “megoldásért”.

  • Kedves Charlie!

    A GOP siman rendezni fog egy “belso” ulest, ahol megszavaznak majd valaki mast elnokjeloltnek.

    Ugyan Trump ez utan is indulhat mint fuggetlen elnokjelolt, de azzal 3 fele osztja a szavazatokat, ami szinte biztos Hillary gyozelmet jelent – hacsak kozben le nem csukjak onagysagat. (Bar ez utobbitol nem nagyon kell felnie, nagyon vedik.)
    Mindenesetre ez “liberalis” gyozelmet jelentene, es ezt is akarjak elerni.

    Ha megis megvalasztanak Trumpot … arra az esetre is meg vannak a modszereik. Majd jon egy “maganyos farkas” es elintezni a dolgot.

    Tehat nyugodt lehet minden megbizhato, jo “liberalis” elvtars, a Trumpbol nem lesz amerikai elnok. Becsuletes ember nem kaphatja meg azt az allast.

  • Kedves Falusi!

    Asszem veletlenul lekapcsoltam itt valamit. Ezt akartam irni:

    Amikor valaki beter a zsido vallasba egyuttal a zsido nep tagjava is valik. Mi szeretjuk meghagyni a “rasszizmust” masoknak.

    Igy tehat a Trump lanya zsido, akkor is ha az egyeseknek nem tetszik, vagy nem fogadjak el. Foleg, hogy ortodoxnak tert be, ami azt jelenti, hogy meg a legultrabb zsidok sem vonhatjak ketsegbe zsidosagat.

    xxxxxxxx

    Kedves Belzebub!

    Jogos a felelme mindenkinek, aki annak idejen a szovjet uralom alatt elt, akar mint a Szovjetunio szerves resze, vagy az egyik satellite-allam polgara.

    Trump nagyon ugy nez ki csak folytatni akarja a jelenlegi amerikai “izolalo” politikat – csak remelem azert okosabban akarja tenni, mint a jelenlegi elnok. Ez nem csak ebbol a videobol derul ki, mar regota emlegeti, hogy a NATO felesleges. En hozzatennem, hogy az ENSZ is, legalabbis, amig beengednek oda diktatorokat, kiralyokat, hogy elmagyarazzak nekunk hogyan mukodnek az emberi jogok. (Es az ENSZ is tulontul sokba kerul.)

    Ami Oroszorszagot illeti, azt hiszem tobbe-kevesbe meg lehet bizni abban, amit Putyin elvtars mond. Regi bolcsesseg az, hogy minden tagulo birodalom egyszercsak elkezdi kinoni magat. Mar okori Romaban torvenyt hozott az egyik csaszar, hogy Roma teruletet nem szabad tovabb novelni. Bar 2-3 generacioval kesobb ezt az uj csaszar figyelmen kivul hagyta es elfoglalta tobbek kozott Mezopotamiat is, ugyancsak nehany evtized utan sajat maguktol kivonultak onnan.
    Szerintem a Szu.-nak is az egyik legnagyobb problemaja a merete volt.
    Tehat nem nagyon hinnem, hogy Putyin, aki meg nagyon jol emlexik erre, most vilaghodito terveket szovogetne. Ha megis vannak tervei, az inkabb az amerikai fele hoditas terve lehet, hogy penzugyileg, bizniccel hoditson.

    Hozzatennem, hogy nem Oroszorszag pakolta tele az amerikai-kanadai hatart, Kubat, Jamaicat … stb… mindenfele raketakkal, hanem a NATO tette ugynezt az orosz hatarokon – 1990 ota.

    En annak orulnek inkabb, ha Oroszorszag, Amerika, Kina es meg nehany jelentosebb orszag valahogy meg tudnanak egyezni az “elni es elni hagyni” elveben, aztan azt be is tartanak. No meg az sem artna, ha meg tudnanak egyezni abban, hogy nem hasznaljak a vadembereket proxy-kkent, egymas ellen.

  • Mit szoltok hozza gyerekek? Utban volt az izraeli zaszlo Kanadaban! Le kellett venni!
    Meg egy par ev es utban lesznek a kanadai zsidok is, aztan azokat is “le kell majd szedni”.

    De epp ezert kell nekunk zsidoknak osszefogni a “rasszizmus” es a “xenophobia” ellen es vall a vallhoz kuzdeni, hogy minel tobb, e videon lathato, tolerans es szeretoszivu muzulmant hozzunk be Kanadaba. (No es nektek ott Magyarorszagon is kovetelni kell 2 millio bekegalamb azonnali betelepiteset Magyarorszagra.)

    http://www.jihadwatch.org/2016/03/video-canadian-cafe-takes-down-israeli-flag-after-muslim-complains

  • Moshe Akiva
    2016 március 26
    5:56 du.

    A Tórában 613 parancsolat (micva) van. 365 tiltó és 248 tevőleges parancsolat.
    A betérni szándékozók évekig tanulmányozzák a Tórát, mielőtt a Bét Din elé állhat. Ha valaki úgy dönt, hogy zsidó lesz, annak az új hite meg fogja határozni, hogy mit eszik, hol él, milyen ruhát visel.

    Trumpot egy Presbiteriánus templomban eskették meg az első feleségével. Alig hiszem, hogy naponta háromszor imádkozott volna, betartotta volna az étkezési szokásokat, a ruháiról nemis szólván.
    Még aztis elfogadom, hogy a hölgy betartotta a hét noahida t9rvényt, de ettől nem lett zsidó. Ortodox meg főleg nem..
    Tudod, Ruth szintjét nemeccerű felérni. Asszem, betérők közül édeskevésnek sekerált eleddig.

  • Moshe Akiva

    2016 március 26
    11:24 de.
    Tökéletes! Egyetértek.

  • Kedves Falusi!

    Valamit nagyon felreertesz Trump-al kapcsoltban. Nem o a zsido, a lanya az! Hogy a Trump melyik kereszteny templomba jar, vagy nem jar teljesen fuggetlen attol, hogy a lanya zsido.
    Mellesleg a betert lanya egy milliomos ortodox zsido ferfi felesege, annak rendje es modja szerint jarnak zsinibe, tartjak a Sabbatot, a Kasrut-ot – valamint a tobbit. Ha mas nem, mar csak a ferje kedveert is betartja az eloirasokat.

    Ha mar a Ruth szintjenel tartunk – amennyire emlexem, akkor meg nem voltak rabbik – a Ruth beterese ennyibol allt:

    “Ruth pedig monda: Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tõled. Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem. ”

    Ahhoz kepest amit a beteresrol mondasz, elegge konnyen ment annak idejen, nem gondolod? Ez persze nem zarja ki, hogy kesobb tanult is valakitol.

    Viszont a betereshez manapsag is atlagban csak kb. egy evnyi tanulas kell – persze ha valaki gyengebb…

    Az utolso mondatod nagyon meglep: Csak Izraelben ismerek tobbtucatnyit akiknek “sekeralt”, pedig csak egyszer jartam Izraelben.

  • falusi,
    Moshe Akivával szembe ne nyomd magad,mert az Ő tudásával és intelligenciájával csak úgy tudsz lépést tartani,ha az összes tanácsadóidat lecseréled.Úgy sem garantálom.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.