Öngyilkosság és szélsőségesség az arab világban – Az iskolákban is ezt tanítják?

2016 január 24 11:10 de.5 hozzászólás

Manapság egyre gyakoribbak lesznek az öngyilkos merényletek a Közel-keleten de szinte az egész világon. Míg régebben az elkövetők nagyrésze hős „sahidnak” akart állni, hogy majd a Paradicsomban nagy jutalmat kaphasson, addig manapság már nem ez az elfogadott.

Egyre több az olyan fiatal palesztín vagy arab, aki valamilyen történés miatt (legyen az családi perpatvar, munkaelvesztése avagy szerelmi csalódás) az öngyilkosságnak ezt az újfajta módját találja ki.

Míg régebben főleg politikai indíttatás vezette az öngyilkos merénylőket, manapság már ötvöződik benne minden. A kellemes a hasznossal. Egyik oldalon egy nemzeti hőst csinálnak belőle, miközben a másikon politikai tőkét kovácsolnak a dolgokból. Maga az elkövető nem biztos, hogy csupán politikai okok miatt áldozza be magát.

Nemrégen történt, hogy egy Hebronhoz közeli izraeli településen egy 13 éves gyereklány késsel rontott rá az egyik ott szolgálatot teljesítő katonára. A katona használta fegyverét az előírásoknak megfelelően. A kiérkező segítség már csak a lány halálát tudta megállapítani. Közben a lány apját értesítették, hogy a lányát megölték. Az apa felsimerte a holttestben a lányát és elmesélte, hogy egy órával előtte családi perpatvar tört ki a lánya és közte. Mire észbe kaptak, hogy mi is történt, a lány eltünt. Csak hatóságok értesítése alapján találtak rá, de addigra már késő volt. Ugyan mi játszódhatott le egy 13 éves gyerekben? Először is valamiféle gyerekes bosszú, hogy majd megmutatom az anyámnak apámnak hogy velem nem lehet csak úgy elbánni. Aztán a tettek mezejére lép.

Valahol benne van a félelem, hogy saját keze által nem akar meghalni, éppen ezért kitalálja, hogy megtámad egy izraelit és akkor biztosan megölik (ha nem, akkor aznap peche volt…nagy ‘p’-vel).

De honna jön ez az ötlet? Mert a legtöbb szülő még ha gyülöli is azt a rendszert amiben kénytelen élni, nem fogja feláldozni a saját gyerekét (manapság csökkent azoknak a száma akik a szegénység ellenére hajlandók feláldozni a saját gyereküket pénzért egy akcióban) mert „kigyúlt” az a bizonyos ”piros gomb” a fejükben.

Viszont az óvodákban már elkezdik erre tanítani a gyerekeket.

A nyugati világ nem akarja ezt a tényekkel is igazolható állítást elhinni. Pedig már több nyugat európai országban is találkozhattak hasonló esetekkel. Bécsben egy egész óvodahálózat működött az osztrák adófizetők pénzéből, amig a hatóságok nem kezdtek gyanakodni, hogy csalás és sikkasztás történt. Az állami pénzekből lecsippenttek a működtetők jócskán és a lakásokon működtetett óvodák a gyerekeket terrorista cselekedetek elkövetésére tanították már kicsi korukban (A nem iszlám vallású ember az ellenség, meg kell ölni vagy ő öl meg tégedet.)

Jihad Jane / Daisy Rockwell

Jihad Jane / Daisy Rockwell

A rendőrség felgöngyölítette az egész szervezetet, de ki nem utasította az elkövetőket, pusztán börtönbüntetésre ítélték (ennek a költségeit is az osztrák adófizetőnek kell állnia) az elkövetőket. Ha ez sem elég, akkor ki tudja mi kelljen ahhoz, hogy az osztrák bevándorlási politika végre megváltozzon és gátat szabjanak az újabb bevándorlási áradatnak.

Visszatérve az előbbi esetre. A Palesztin Hatóság területén szinte ellenőrizetlen körülmények közt folyik az effajta oktatás az iskolákban és óvodákban. Ha lakosság esetleg el kezd elégedetlenkedni, a terrorista vezetők „igazságot” szolgáltatnak. Rövid úton likvidálják az elégedetlenkedőket.

A nyugatnak persze tudomása van minderről, de mint legtöbbször most is kozmetikázza a megtörténteket, noha a tények ott fekszenek az orruk előtt.

Most azzal vádolják az izraeli hatóságokat, hogy szabadon gyilkolhatnak gyerekeket anélkül, hogy bárkik is beleszólhatnának.

Egy kérdés: teszem azt Amerikában vagy mondjuk a szomszédban Kanadában egy 13 éves kamasz késsel nekimenne egy katonának, vagy egy rendőrnek akkor az életét kockáztva felvennék a harcot ellene, és megpróbálnák ártalmatlanná tenni anélkül, hogy kárt tegyen benne? Én kötve hiszem. Lehetséges, hogy a múltban voltak ilyen esetek, de amikről manapság ír a sajtó, azok az esetek tragédiával végződtek. Nem tudták leszerelni a tettest, kénytelenek voltak likvidálni. Ugyan hol lett volna arra idő mérlegelni hogy az elkövető vagy elkövetők fiatal koruak? Avagy még ki kellett volna várni hogy több áldozat legyen?

Mert a nyugati és más orgánumok is ezt hiányolják, hogy bírósági itélet nélkül ítélik halálra ezeket a fiatal elkövetőket. Hogyan lehetne bírósági tárgyalást csinálni ellenük ha nem lehet őket sem harcképtelenné tenni és ennélfogva bíróság elé állítani, ha többszöri felszólításra sem adják meg magukat? Nem ez volt az első és utolsó eset. Több alkalom is volt amikor a fiatal elkövető nem törődve azzal hogy rámehet ő is és életével fizet meggondolatlan cselekedetiért, miközben még több áldozata lesz az akciójának? Az éremnek nem három, hanem sokkal több oldala van. Attól függ milyen szemszögből nézzük.

Avi ben Giora

5 hozzászólás

 • Aki katonákra, rendőrökre vagy polgárokra támad hideg vagy lőfegyverrel teljesen mindegy, hogy 50, 30 vagy 13 éves. Akár lány akár fiú, az nem gyerek! Emberéletet akart kioltani, tehát bírósággal vagy anélkül halál a bére. A törvény megvan rá. Sajnos nem alkalmazzuk. Ezért vannak tele a börtönök gyilkos arabokkal, akik várják a következő emberrablást, ahol kialkudják a gyilkosok kiszabadítását. Addig is a börtönben éretségiznek, egyetemi végzettséggel szabadulnak jobb élet van számukra biztosítva mint szabadon élő korukban.

 • Szilveszterkor Bécs terrorcselekmény feltételezett célpontja volt. Ausztria miért célpont? Ezt magyarázza meg nekem valaki.

 • Ausztria és ugyan úgy katolikjus ország mint teszem azt Németország. Arabéknak nem csupán azok az ellenségei akik nem segítik a szent küldetésüket, hanem minden olyan ország amely nem iszlám az potenciális célpont. De ez sem teljesen igaz hiszen egymást is nagy előszeretettel zabálják fel ha nem úgy ugrálnak ahogy mondják nekik. Legjobb példa erre Szaudia. Ők annó nehéz millokkal támogatták a terrorizmust (vagy azért mert a hercegek féltek, hogy az arab sötétség tavasza nekik is a halálukat fogja jelenteni vagy a fene sem tudja) Minden esetre most hogy Iránt kiengedték a karaténból (ez is egy nagy marhaság volt de persze pénz beszél kutya ugat az üzlet meg fontosabb, és Európa és a világ nagyon ki van éhezve azokra az arab dollármilliárdokra amig eddig csordogáltak a gazdaságukba)még nagyobb káosz veszi kezdetét. Ez az egész ami most elkezdődött illetve már megy is olyan mikor a káposztát a kecskére bizzák. Európát megszálták az arabok és ez nem csak hisztéria. Szó se róla vannak menekültek akik a háborű borzalmai elől keresnek menedéket. De megkérdezném? Ugyan mi a biztosítéka Európának, hogy a törökök három milliárd euró fejiben megállítják a további tömegeket? Kötve hiszem, hogy azt a pénz arra fogják fordítani hogy türhetőbb körülményeket csináljanak a várakozóknak és visszatoloncolják azokat akik nem tudják kellően igazolni magukat. Ez olyan hiu ábránd mint ha valaki egy feneketlen zsákot csak tömne de nem varrná be előtte a jukat.
  Gyurio! Azt amiket leirtál fentebb mind igaz. De ezt próbáld meg a világ ökreinek is elmagyarázni akik pont azzal támadnak minket hogy most már nem lacafacázunk hanem hamar hidegre tesszük a gyilkosokat. Régebben valóban az volt a megszokott és a bevett, hogy a szerencsétlen arab gyilkost lecsutuk és szépen kivárta az idejét amig fogolycsere ürügyén kiengedték. Mi pénz ment erre rá és megy még ma is? Csakhogy vannak még gondolkodó értelmes katonáink is akik másképpen állnak hozzá a dolgokhoz. Nem akarunk ujabb Gilád Salit esetet vagy ehhez hasonlókat és azt sem akarjuk, hogy az izraeli polgárokat minden különösebb félelem nélkül gyilkolászhassák. Ezt nem akarja megemészteni sem Európa, élén azzal az olasz kurvával(hogy miért nem ment inkább apácának)és a világ sem. Hasonló esetben kiváncsi lennék mit tennének. Példul ha a párizsi terroreseménynél nem a terroristák likvidálása lett volna afő cél, hanem hogy élve kapják el őket és börtönbe kerüljenek, hogy utána valami alkú következtében szabadon legyenek engedve. Milyen érdekes nem? Egyan miért volt törvényes azok likvidálás, és miért törvénytelen az izraeli katona gyors és azonnali fellépes ha likvidálja a támadóját? Ja kérem azok az idők hál az Isten elmúltak amikor szabad préda volt a zsidó.

 • a hájdzsáb, a burka, a niqqáb mind halálosan veszlyes, be kell tíltani!!!!
  íme:

  http://www.express.co.uk/news/world/635517/Islamic-State-ISIS-SAS-burkas-raid-headquarters-Syria-Raqqa-jihadi-leader

  http://faktor.hu/faktor-felesegnek-oltozve-oltek-meg-az-iszlam-allam-katonait-brit-kommandosok

  Kanada gondolhatna erre is amikor tapsikol a szép vásári jelmezeknek vagy álarcosbál???

 • Avi,
  mivel megszólítottál hajlandó vagyok elásni a csatabárdot.Amit írsz tökéletesen fedi a valóságot és így a nézeteimet is.Még csak arra kérlek,hogy higyjél a szemednek nem vagyok Gyurio. A nicknevem: gyuri10,azaz gyuri tíz=עשר.Ezen túlmenően a jövőben kérlek ne írj olyasmit amivel engem és a regnáló izraeli kormányt sérted.Ha jól emlékszem a fekete macska e-miatt futott át köztünk.?שלום?

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.