A baloldal képviselő-jelöltje nem tudta mi az, hogy Auschwitz

2015 szeptember 24 10:15 de.15 hozzászólás

Alex Johnstone – a dél-Ontario-i Hamilton városi iskolabizottág tagja – most a baloldali Új Demokrata Párt (NDP) színeiben indul az október 19-ei kanadai országos választáson. A héten általános döbbenetet okozott, amikor bevallotta, hogy mindeddig soha nem hallott Auschwitzról, a hírhedt koncentrációs táborról, melynek minden harmadik áldozata magyar állampolgár volt.

Azért került elő Auschwitz a kampányban, mert egy kanadai szatirikus lap előszedett egy hét évvel ezelőtti Facebook-bejegyzést Alex Johnstone-tól, melyben egy péniszhez hasonlította Auschwitz kerítését egy barátja által posztolt fotón. “Jéé, ezek lennének a hírhedt lengyel pénisz alakú villanyoszlopok!”–viccelődött Johnstone a barát által feltöltött koncentrációs tábort ábrázoló fotóin.

Johnstone védekezése – miszerint soha nem hallott Auschwitzról és feltehetően a Holokausztról sem – meglehetősen riasztó egy olyan esetben, amikor egy iskolabizottsági tagról van szó.

“Nem volt bennem semmilyen rossz szándék”–írta Johnstone, aki elmagyarázta, hogy mivel nem hallott Auschwitzról, őszintén azt gondolta, hogy a kerítés egy egész sornyi villanyoszlop lehetett.

Alex Johnstone az NDP jelöltje a Hamilton West–Ancaster–Dundas egyéni választókerületben.

Alex Johnstone az NDP jelöltje a Hamilton West–Ancaster–Dundas egyéni választókerületben.

Eddig egyetlen kanadai zsidó szervezet sem reagált a botrányra, mivel jelenleg a Yom Kippur-t ünneplik.

Johnstone Facebook oldalán viszont egymás után követelik a kommentelők, hogy mondjon le képviselő-jelöltségéről.

“Elnézést, Ms. Johnstone, de az ilyen mértékű tudatlanság megbocsáthatatlan”–írja az egyik olvasó, aki hozzáteszi, hogy a baloldal esélyeit rontja, ha ezek után mégis indul a roppant szoros választáson.

“Ez egész egyszerűen undorító és gyalázatos”–írja egy más hozzászóló.

Johnstone lenne a Hamilton West–Ancaster–Dundas egyéni választókerület jelenlegi konzervatív képviselőjének a fő kihívója. De a jobboldali jelölt kampánya is megrázkodtatást okozott a választók között. A konzervatív Vincent Samuel ugyanis olyan röpcédulákat postázott ki a lakosságnak, melyben azzal riasztják a helyieket, hogy az ISIS miatt még “saját hálószobáikban sem érezhetik magukat biztonságban.” Aztán hozzáteszik: “de mi harcolni fogunk a dzsihádista terror ellen, itthon és külföldön egyaránt.”

Az október 19. választás az egyik legszorosabb politikai verseny Kanada történelmében. Hetek óta körülbelül egyforma támogatással rendelkezik a három nagy parlamenti párt. A CBC közszolgálati televízió mandátumbecslése szerint, a kormányzó Konzervatív Párt 118, a Liberális Párt 110 és az NDP 109 mandátumra számíthat a 338 képviselőből álló kanadai Alsóházban. A CBC szerint a Zöld Párt egy mandátumot szerezhet a választáson.

Tags:

15 hozzászólás

  • No es mivel mi mind tudjuk, hogy a bolsik sosem hazudnak, en termeszetesen el is hiszem neki, hogy o soha nem hallott Auschwitz-rol.

  • Christopher Adam

    Azért az NDP picit messze van a bolsevizmustól…most úgy fest, hogy bizonyos kérdésekben a Liberális Párt baloldalibb.

    De függetlenül attól, hogy hinni kéne neki, vagy sem, szerintem ezek után inkább mondjon le…és nem csak a jelöltségről, de az iskolabizottságban vállalt szerepéről is.

  • Szörnyű dolog hogy nincs tisztességes történelem tanítás.
    Minap hallom épp hogy Angliában javasolják hogy függesszék fel a Holocaust oktatását mert az bánthatja az ott élő muszlim lakosság érzéseit.
    Az embernek az esze megáll…

  • Moshe:
    Mit bolsizol itt azt sem tudod kik voltak a bolsik.
    ( Amint fennti ” szösszenetedből ” kiderül. Tudatlan vagy mint az éjszaka.)

  • Geyza: az sötét 😀

  • Christopher, neked illene tudnod, hogy Kanadaban fogalomzavar van, ami a politikai partok elnevezeset illeti.

    A “Liberal” partnak mar evtizedek ota szinte semmi koze sincs az eredetileg szabadsagparti kapitalistaknak. Ezek joval kozelebb vannak a szocialistakhoz, es magukba foglalnak barkit, iszlamistakat, akar terroristakat is, amig azok fizetnek nekik.

    Az NDP, azaz Uj Demokrata Part csak neveben demokrata es uj. Ok a szakszervezetek partja, a veresszaju komcsik partja.
    Mitol ne illene rajuk a bolsi jelzo?

  • Moshe Akiva: ismerős az OK(b)P ? Már, ha maga szerint az NDP komcsi.

  • Christopher Adam

    Moshe,

    Nincs fogalomzavar Kanadában. A “liberális” jelző Kanadában és az USA-ban egyaránt a baloldalhoz köthető, a balodal egyik fokozota, kivéve esetleg Québec tartományban, ahol jobboldal hiján, a kormányzó Liberális Párt tulajdonképpen a középpárti, enyhén jobbközép politikát képvisel.

    Az USA-ban a demokrata párt liberális szárnya a “radikálisabb” baloldalt jelenti. Pl. Hillary Clintonhoz képest Barack Obama és Bernie Sanders inkább liberális, mivel erősebben baloldaliak.

    Az NDP a szakszervezetek pártja volt egészen 2011-ig. Addigra a korábbi, néhai vezetőjük látványosan meggyengitette a szakszervezetek hatalmát a párton belül és lassan, óvatosan a politikai balközép felé húzta őket. Persze, vannak még az NDP-ben keményen baloldali hangok, de azért eléggé háttérbe lettek szoritva.

    Ráadásul ne felejtsük el, hogy az NDP vezető – Tom Mulcair – egy korábbi québeci liberális kormány minisztere volt éveken keresztül…egy olyan tartományi kormány minisztere, mely aligha volt vádolható radikálbaloldalisággal.

  • Christopher, szerinted nincs fogalomzavar Kanadaban, szerintem van.

    Szepen probalod magyarazni a “fokozat” szoval a szocialistak, komcsik, anarchistak, iszlamistak (bolsik) es mas beteg ideologiakat vallo egyedek altal valo megszallasat az allitolagos “liberalis” partoknak Eszak-Amerikaban, de lenyegeben ugyanazt mondod amit en, csak mas szot hasznalsz.

    Irod:

    ” Addigra a korábbi, néhai vezetőjük látványosan meggyengitette a szakszervezetek hatalmát a párton belül és lassan, óvatosan a politikai balközép felé húzta őket.”

    Ez annyira latvanyos volt, hogy en ugyszolvan egyaltalan nem vettem eszre. Honnan szeded ezt?

    De kulonben majdnem mindegy is, mert az NDP-ben a mai napig is ugyanazok a tagok akik azelott voltak, hiaba csereltek vezetot. Ugyanugy, tovabbra is a majdnem legradikalisabb komcsik es szocialistak a tagjai, mint 2011, vagy 1980 elott.
    Bar elszakadt toluk a multban egy kisebb csoport, azok nem a komcsik voltak.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Akiva !

    Kérdezem, mi a különbség önnél a bolsi és a komcsi között ?
    Mely meggondolásból helyezte a bolsikat az iszlámisták utáni zárójelbe ?

    .

  • Termeszetesen nem mindenki tudhatja: Nalam a “bolsi” szo nem egyezik meg a “bolsevik” szo roviditesevel.

    Minden intolerans, eroszakos es/vagy kontroll-maniakus marhat, aki tobbek kozott azt hiszi hogy o jobban tudja, hogy nekem mi tetszik es mit akarok, bolsinak hivok.
    Persze lehetne ezt ragozni tovabb, de kb ez a lenyege.

  • Mojszele: code page 852, és mindjárt hitelesebb lenne. Ha nem megy, kérjen segítséget 😀
    Azért arra még egy csöppet gyúrnia kell, hogy bárkit is érdekeljen, magának mi tetszik és mi nem 😛

  • Akkó ez az Akiva is csak egy ” bolsi “

  • Geyza: fenét, csak egy ócska provokátor, zsidó névvel. Ráadásul hogy nála mi egyezik – jelentésileg – mivel, az amolyan stelázsi-képlet. Ha be is csomagolod a szart ezüstpapírba, és felteszed a polcra, attól az még szar marad.

  • Erdekes… Nem latom itt azt a hozzaszolasomat, amiben mar egyszer kertem segitseget a “code page”-el kapcsolatban.

    Csak nem bantotta itt valahogy az elvtarsias legkort?

    Megismetlem: Az Ille Istvan neven iro egyen ismeri az email cimemet, tudja, hogy a sajat server-omrol irok, konnyeden le tudja ellenorizni, hogy honnan irok. Ha nincs meg neki mar a regebben kuldott email-em, irjon nekem, es en valaszolni fogok ra, amit konnyeden leellenorizhet. A gyengebbek kedveert kuldtem linkeket is, hogyan teheti ezt meg.

    Hozzateszem, hogy maganban megadom neki a Facebook nevemet is, es a hazi telefon szamomat is, olvasgathatja amiket es amikrol irok, es felhivhat, ha azonositani akar.

    Ha az Ille Istvan neven szemetkedo egyen hiteles akar lenni, nyogje ki, hogy mit akar es ne cenzurazzon.
    Kivancsian varom, hogy o szinten hajlando-e megadni nekem a telefonszamat? (Maganban, nem nyilvanosan.)

    Mojszele, a helyzet az, hogy szerkesztőként látom a mail-címét. A franc se akar egy ilyen büdösszájú után kutatni. A code page letölthető a net-ről, küzdjön meg a feladattal.
    A telefonszámon 36-30-2374311. Anyám neve Bujdosó Irma, 44-es cipőt hordok és két felső protézisem van, jobb és bal oldalon (csupán a megjelenésem okán). 95 kg vagyok, 185cm-hez, és van egy 9mm-es parabellumom. Még valamire kíváncsi? Csak kérdezzen.
    Az azonosítást illetően javaslom, mellékelje a Morvai Hisztike elvtársnője szerinti ismérvet, vagyis, egy élethű fotót a metszett farkincájáról.
    De ezzel is megelégszem, csak lássa el a szignójával.
    Valamint – ha már a szemétkedésről tesz említést -, ezt kapja ki: a felmenői két hibát követtek el. Megcsinálták és megszülték.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.