Not in my name

2015 szeptember 3 11:03 de.23 hozzászólás

Ez volt a tüntetés megnevezése, ami azért szerencsétlen kissé, mert ebben az országban meglehetősen kevesen értik azt, hogy ez magyarul azt jelenti: Ne az én nevemben.
És hát a hangosítás, ugye…De ezzel aztán véget is ért kifogásaim hosszú sora, mert régen voltam ilyen jól sikerült tüntetésen.

A Parlament előtt 1.

A Parlament előtt 1.

A létszám akkora volt, hogy nem lehet párszázra lehazudni, a tömeg teljesen megtöltötte a Parlament előtti, várárokkal és tankakasztókkal védett, akadályok nélkül belőhető, könnygáz térre juttatására alkalmas esőztetőkkel díszített teret. A létszámot úgy húsz-huszonötezerre saccoltam, de lehet, meg kellett volna kérnem a számlálásra Rákay Philipet, akkor lehet, lettünk volna akár egymillióan is…

A Parlament előtt 2.

A Parlament előtt 2.

A hangulat jó volt, a tüntetők nyugodtan vonultak végig az Alkotmány utcán. Ez úton hívnám fel a kormány figyelmét mulasztására, a következő tüntetésen már a tótprónai és blatniczai Prónay Pál utcán szeretnék vonulni, mégiscsak jobban kifejezi a böllérbicskás hős korunk hangulatát, mint egy sohasem létezett iromány. Provokációt se láttam, csak lelkes embereket, akik közül volt, aki felvetette, hogy be kellene menni a Parlamentbe, meglátogatni a Sejtet. Végül mégis mindenki nyugton maradt, annak dacára, hogy az ötletet általános elismerés övezte.

odafelé

A tüntetést azért rendezte a Migration Aid, hogy felszólítsa a magyar kormány tagjait
1. a félelemgerjesztő, valódi, hosszútávú megoldást nem nyújtó látszatintézkedések megszüntetésére;
2. bárminemű embercsoport démonizálásának beszüntetésére;
3. a szabad véleménynyilvánításhoz, a szabadsághoz, az egyéni boldoguláshoz való alapvető emberi jogok tiszteletben tartására és védelmére;
4. az európai integrációs politikában való aktív nemzetközi szerepvállalásra.

A követelések jogosak, mindössze az a helyzet, hogy magyar kormány nem létezik, csak Viktor Diktátor (C betűkkel jobban mutatna…) és szekértolói, akiket majd úgy kell felelősségre vonni, mint a nürnbergi per vádlottait. Mégis jobb, ha egy törvényes bíróságtól kapnak tényleges életfogytiglant, mint ha a nép egyszer rájön, hogy mit műveltek vele és fellógatja őket.
Megdolgoznak érte. Mint említettem, a hangosítás inkább csak jelképes volt, itt gratulálok azoknak a szervezeteknek, akik rendelkeznek ilyen eszközökkel és nem adják kölcsön egy ilyen rendezvényre. Mert az is rohadtul bosszantó, hogy a demokraták hangja nem jut el az ország népéhez, de az egyenesen felháborító, hogy azokhoz az emberekhez sem, akik vették a fáradságot és kimentek a térre meghallgatni azokat, akik elvileg tudják azt, hogy merre van az előre.

Viszont örömmel nyugtáztam, hogy elkezdődött a generációváltás. Merthogy ezidáig a tüntetéseken mindenki az osztálytársam volt, néha olyan benyomásom támadt, hogy kimenőnap van az idősek otthonában, most meg öröm volt látni a rengeteg fiatalt, a csinos nőket, a gyermekeiket cipelő-toló szülőket, a szaladgáló kisgyerekeket, az új generációt. Ők lesznek azok, akik ezt a jégből kiolvasztott leletet el fogják küldeni oda, ahová való, úgy látom, nem is túl sokára. Ez a világ sora, a generációk mennek és jönnek, és mindegyik a saját víziói szerint formálja majd az országot.
Ha szerencsénk van, akkor demokráciát álmodnak, ha nincs – és ez is benne van a pakliban – akkor visszamegy az ország a középkorba, és akik ma a menekülteket védenék, maguk is menekültek lesznek.

Merthogy a degenerált hülyéket néhol ISIS-nek nevezik, néhol Boko Haramnak, lehet, nálunk majd Haramiáknak, a kegyetlenkedésre és a gyilkolászásra mindig akad jelentkező, rendszerfüggetlenül.
A mai menekülteket az iszlám nevében üldözik, a holnapiakat lehet, hogy a Táltos fehér lova, vagy Árpád Libája nevében – az emberi ostobaság határtalan. De félre a setét képek festésével, gondolkodjunk pozitívan és bízzunk benne, hogy nincs olyan mély gödör, melynek alja ne lenne, és onnan már csak felfelé vezet az út.
Valamerre arra tarthatunk, mert akármerre nézünk, ez a rengeteg aljas ember és emberi aljasság erre utal.

Akik nem akarnak ittmaradni

Akik nem akarnak ittmaradni

A Keletinél nincs nyugalom, egyszerűen nem akarom elhinni, hogy egy ország kormánya tehetetlenül hagyja a kiszolgáltatott embereket információ, élelem és emberi körülmények megteremtése nélkül hányódni, ráhagyva a feladatot és egyben ellenük uszítva a civilekre. Ilyet csak szándékosan lehet csinálni, szerintem a mesterterv része az is, hogy párszáz menekültet szarrá kell veretni a rohamrendőrséggel, hogy ne legyen kedve senkinek Magyarországra jönni. Most éppen az a duma, hogy miért ezeket kell etetni, miért nem a magyar hajléktalanokat, akiket a jobboldal annyira szeret, hogy télen mirelitet csinál belőlük, meg ne romoljanak tavaszig. Én meg azt gondolom, hogy akkor aki ezt javasolja, támogassa őket, mi meg a menekülteket és mindjárt élhetőbb lesz az ország…

Gyurcsány már megint csinálja a feszkót, hazavitt egy-két családot éjszakára. Ez a koma nem nyugszik, ez vállalja a véleményét. Lehet hozzá csatlakozni, nem a vendéglátás tekintetében, hanem a nyílt állásfoglalásban. Merthogy túl sokan sunnyognak itt, meg maszatolnak – pártok, egyházak, felekezetek. Persze tisztelet a kivételeknek, mint például a váci püspöknek, vagy Lendvai Ildikónak, de volna hely mellettük.

Valahogy úgy kellene ezt csinálni, mint a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária teszi felvállalt feladatát. Ő egymagában többet tett és tesz a betegekért és társaiért, mint az összes egészségügyi érdekvédelmi szervezet meg a kamara együttvéve. Voltak ma is vagy húszan, mégis el tudták juttatni gondolataikat és követeléseiket az emberekhez.

Lehetne ezen gondolkodni más ágazatokban, más emberi csoportokban is…

23 hozzászólás

  • Ha most mindehhez holnap a románok fognak győzni, hétfőre tuti, hogy hadat üzenünk nekik!

  • Fényes István:

    Ott voltam. Jó írás, egyetértünk. Gratula.

  • Én nem sunyogok, megmondom, ahogy gondolom.
    Magyarorsazág jól teszi, hogy ellenáll. Nincs szüksége : idegen muszlim tömegre.
    Németország is viszakozik már, t.i. megbánták az előbbi “tárt karokat”.
    Na, de legalább egy nagy, gazdag ország és
    úgyis televan már törökökkel.

  • A tüntetésről:
    Gondolom, az európaiak jó nevettek a balosokon, azaz a tüntetésen. A francia, a német, angol, kiknek már szerencséjük volt az idegeneket befogadni.

  • Figyelő: kétségtelen, megmondja. Csak éppen már nem ismeri fel, mikor mond hülyeséget. Mi kell ahhoz, hogy felfogja, a menekültek közül SENKI nem akar itt maradni Orbanisztánban? Tudja, ők menekültek, nem hülyék!
    Tán ezért maradjanak itt?

    Maga erről a képről csak azt venné le: nézd már, mint az állat, egy pocsolyából mosakszik! A magánál humánusabb meg azt: mosakszik mert nem akar állat módjára bűzleni. Ne görcsöljön azzal, hogy én azt is tudom, maga mit gondol, eddigi hozzáállása szerint ez teljesen nyilvánvaló.

    A másik kommentjével kapcsolatban magának az a szerencséje, hogy az európaiak nem értenek magyarul, ugyanis maga az, akin jót nevetnének.
    Így hát csak abban a megtiszteltetésben van része, hogy mi röhögjük ki.

  • Ille, magának semmi etikai érzéke nincs. Tehát, a válasza számomra nulla.
    Angolul viszont értenek még Európában is.

  • Figyelő, teljesen érdektelen a maga értékítélete, pláne, hogy a maga etikai érzéke, na, aztán az felettébb fejlett! Elárulná, hol volt képes összefüggésbe hozni kommentemet a – maga által aligha ismert – etika szóval?

    Sajnálatos módon az angolnak a maga egyre inkább romló szellemi színvonalához semmi köze. Javaslom, ne nagyon erőltesse a gondolkodást, egyre kevésbé megy magának. Már az átkötéseket se érti meg.
    Ez a rögeszméje és begyepesedett világa, ahol minden sarokban baloldaliakat lát, már kétségtelenül beteges.

  • Figyelő: no, ha angolul értenek, akkor ezt tolom az orcájukba, lehet rajta vihorászni:
    http://nlc.p3k.hu/data/cikk/16/153241/2.jpg
    Mivel nem fér be a kommentbe, csak a maga kedvéért, kirakom a cikkbe.

    A magáéba pedig ezt:

    Majd szóljon, melyik szót nem értette. Mindegy, melyik nyelven.
    Az egyik felirattal van egy kis gond: maga, mint ’56-os menekült aztán semmit sem szégyell!

  • Gondolja, hogy érdekel a balosok hőzöngése? Nem érdekel.
    Egy kis muszlim uralom, jól tenne magának meg társainak. Ennyi.
    Már arról a rossz szókáésáról leszokkhatna már, hogy ha nem tud érvényben vitézni, akkor személyeskedik, sérteget és a mentális állapotomra apellál.
    Nem tud megbántani, sajnálom.
    Van egy híres farncia mondás, amit gyengébbek kedvéért leforditok:
    ” Nem az a fontos mit mond, hanem az, hogy ki mondja?!”

  • Figyelő: hát ez az! Akkor miért erőlteti, hogy bármit is mondjon? Miből gondolja – a rögeszméjén kívül, ami lássa be, összefügg a mentális állapotával – hogy balosokról van szó? Én első sorban embereket látok ott. Egy humánus alapú megmozdulás magának meg balos hőzöngés. Istenem, Klára, mennyire leépült! Pedig lett még pár jó éve…

    A muszlim uralom, ne tagadjuk, magának is jó lenne. Még mindig elmenne hatodik feleségként. No, ne reméljen túl sokat, csak házimunkára használnák, de legalább lenne valami értelme a létezésének 😀
    Milyen témában is kellett volna magával vitázni? Hol is hozott fel bármit is, ami megvitatásra lenne alkalmas?

    Óh, dehogynem tudom megbántani, ennek bizonyítéka a folytonos durcás replikázása, habár néha valóban az az érzésem, hogy olyan vastag bőre van, amin tán a bálnaszigony se hatolna át.
    Mentem pihizni, kedvenc jobboldali agymenőm. Lehet, hogy Chris megkönyörül magán, és kiengedi az idióta hozzászólásait a fórumra, habár ő most éppen Izraelben élvezi az életet, és lehet, hogy nem kér magából 😀
    De ne izguljon, CET 06 körül ismét itt leszek. Ugye, örül?

  • Ille, jó pihegést. Különben igen gyenge volt a válasza. Valóban, kell egy kis erőgyűjtés magának.

  • Na, jó, szerintem itt kéne befejezni Klárával a társalgást. Nem vitaképes, csupán egy betanitott papagály.Empátia nuku, viszont szereti hallani saját hangját és olvasni buta sorait. Kérem, mellözzük a jövöben.

  • Érdekes,
    a családom eléggé érintett 56-os ügyekben.
    De nem úgy gondolkodnak, mint a képen látható nyeretlenek a félcédulával a kezükben. Egy kicsit tovább látnak az orruknál…
    Mo nem tehet mást, mint megvédi magát a nem kívánt bevándorlóktól. Határzárral, regisztrálással, lassítással. S megkeresi a megoldást arra is, hogy a már leszűrt, mémetek által kiselejtezett bevándorlók reexportját ne fogadja…
    A kérdés nagyon kemény, az EU egyelőre képtelen helyesen kezelni. S persze a felelősség kérdése sincsen a felszínen. Miért is kellett ész nélkül szétbombázni a közel keleti arab államokat?
    Ki vitte a prímet: USA, Franciaország, GBR…
    Miért is? USA/Izraeli érdekből. Olaj és közelkeleti hatalmi vákum Izraelnek.
    S érdeke ez Európának?
    Nem.
    Akkor minek is????

  • Judith, ezt ajánlotta Chris is, csak nagyon nehéz elviselni a gyökös butaságait. Igaz, rajta már csak az a bizonyos egy öl változtat…

  • enterprise: a cikkben lévő képen egy csoport vesztes, és nem nyeretlen látható. Elvesztették az otthonukat, de elnyerték a szabadabb élet reményét.Ráadásul a cédula a kezükben nem fél, legalább A5-ös. A kommentben lévőn fotón tüntetőket bolondoknak nevezni még magától is nagy fokú bárdolatlanság és pimaszság. Azon felül ott nem nyeretlenek vannak, ha nem emberek, akiktől maga fényévnyi távolságban van, és nem előnyére. Ha már tudatlanságában leragadt a bevándorlókról szóló, kormányzatilag sulykolt rögeszménél (azért lássuk be, ennyi buta kormányzati tényezőt állam még nem gyűjtött be magának, ilyen aljas kormányfővel az élén) mégis, mennyi bevándorlóról is beszélünk? Pár százról? Ugyanis kb. annyi bevándorlási engedélyt adott ki az elmúlt fél évben a BÁH.
    A határzár szart sem ér, a regisztrálás uniós előírás, ettől Orbán nem lesz eminens, csak a kötelességét teszi, a lassítás meg felesleges terheket ró – no, nem az állami ellátórendszerre, mert az még véletlenül sem teszi a dolgát – hanem a civilekre, úgyhogy ez sem jó megoldás.
    “…németek által kiselejtezett…”. És még maga kérdőjelezi meg az emberek szelekciója és Mengele közti összefüggést…Mondjuk, nem éppen humanizmusról árulkodik ez a minősítése, bár, senki nem is tételez fel magáról ilyesmit.
    Amennyiben Orbánék megtagadják a visszaküldött – mennyi is volt ez eddig? Szintén pár száz? – menekültek (és nem bevándorlók, de ezt, úgy látszik, képtelen felfogni) fogadását, akkor, biza, az az uniós szabályok megszegését jelenti – ebben Orbánnak már nagy rutinja van -, azonban ebből már nem tudja kidumálni magát, kötelezettségszegési eljárás indítása mellett elzárják a menekültkezelési pénzcsapot – az eddigi támogatásokkal Orbán amúgy sem tud elszámolni -, és finito, vége a komédiának, nem lesz mit osztani a haveroknak, és az ilyesmi, bizony, nem tesz jót egy barátságnak.
    Ez a hatalmi vákum duma meg arra enged következtetni, hogy már nem is a fideszes marhaságokat szajkózza, hanem a Jobbik egyik alaptézisét, megspékelve némi Izrael-gyűlölettel. enterprise, maga leért a gödör aljára, nincs tovább.

    Ha képtelen felfogni agyatlan gyűlölködőtársaival egyetemben, hogy az államilag itt tárolt (!) emberek menekültek ÉS emberek, akiknek joguk van az emberi bánásmódra – amiről a magafajtának még csak fogalma sincs – akkor sajnos, tudatos uszítással kell vádolnom, és annak szellemében eljárni magával szemben.
    Remélem, sejti, mi lesz a következmény.
    Nem járok el másképpen, mint szeretett pártja és hatalmasságai. Megteszem, mert megtehetem. Ráadásul – a magam szerény eszközeivel – a BTK paragrafusa szerint járok el:
    “Aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen… gyűlöletre uszít, e bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.
    A KMH megfelel a nagy nyilvánosság feltételének. Szabadságvesztéssel ugyan nem büntethetem, de kizárhatom innen. Mert megtehetem.

  • Álmomban a Hősök terén, megelevenedett a hét-vezér, majd a lovukon ülve egy hatalmas transzparenst feszítettek ki ezzel a felirattal:
    MENEKÜLTEK VAGYUNK; ORSZÁGOT KERESÜNK, BENNE
    FÖLDET,FOLYÓT,LEGELNI JÓT, HEGYET és VÖLGYET

  • Kitűnő írás! Gratulálok!

  • valamit erősen félreért. Maga itt – különösen mengelei gondolataival – persona non grata lett. Keressen másik fórumot.
    Szebb jövőt magának is! Pá-pá 😀

  • Speciel a tüntetés egy félrecsúszott akció volt. Még akkor is, ha érteni vélem a célját.
    – Nem sikerült százezreket megmozgatni.
    – Nem sikerült valóban pozitív programpontokat megemlíteni se.
    – Illetve lehet, de a szónoktól max 20 méterre már csak a mikrofon statikus kattogását lehetett hallani.

    Egy tüntetéshez az ötlet kevés. Az ok is. Az ok szimpla tagadása is.
    Amit továbbra is hiányoltam:
    – pozitív üzenet;
    – beszélni tudó szónok;
    – jövőkép;
    – vagy hangerő tüdőből, vagy egy kevésbé escogazdaságos hangszóró.

    De tudom: “Boldogok a sajtkészítők”

  • Andy Mage: de azért talán mégsem voltak nyeretlen félcédulások…

  • Judith Kopacsi

    2015 szeptember 3
    5:17 du.Judith, hallottál már a szólás- sajtó szabadságról?
    Biztos. Hiszen most Torontóban élsz.
    Aki begyöpösödött, az a megrögzött bolsi aki ide ír.

  • Ille István
    2015 szeptember 4
    10:00 de.

    Nem azt írtam….
    De azt, hogy mennyire volt kontraproduktív jól mutatta, hogy másnak nem tízszer annyian, hanem tizedannyian (sem) voltak.

  • Andy MAge: nem is téged vádoltalak. Egy nagy tudású fideszes minősítette így őket. Máskor nem fogja.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.