Szlovákiában írják rólunk, magyarokról

2015 augusztus 25 12:30 du.23 hozzászólás

Ha még valaki vissza szeretné szerezni a Felvidéket, javaslom, gondolkozzon el rajta: egyáltalán nem szép a menyasszony! Igaz, mi is körkörösen lenézzük, utáljuk, alacsonyabb rendűnek tartjuk szomszédainkat, de a “történelem nélküli Szlovákia” se megy a szomszédba némi magyarellenességért. Álljon itt egy könyvszemle, északi szomszédaink nyomataiból.

Szomszéd népek “barátsága”?

Tudta Ön, hogy az ezeréves Magyarország csupán mese, és egy királyunk sem volt magyar? Hogy a népvándorlás valójában “csavargók fosztogatása” volt, és a teljes magyar kultúrát a szlávoknak, németeknek, olaszoknak és legújabban a zsidóknak köszönhetjük? Hogy a szlovákok 8000 éve lakják a Felvidéket, és olyan kiváló embereket adtak Magyarországnak, mint Liszt Ferenc és Kossuth Lajos? A Jobbegyenes blog exkluzív összeállításából kiderül, Szlovákiában az állami támogatással kiadott könyvek milyen képet festenek rólunk, magyarokról, és miért vagyunk “fekete piszokfolt” Európa térképén.

A Kárpát-medencébe bekergetett magyarok Szvatopluk beleegyezésével telepedhettek meg a Felvidéken, pontosabban Moráviában, ahol az ős szlávok zsoldosokként használták őket, és velük támadtatták meg Észak-Itálitát – derül ki abból a videóból, amelyet az egyik legolvasottabb szlovák napilap, a SME újságírói készítettek még tavaly májusban. A napokban magyar felirattal is elérhetővé vált videó szerint Árpád fiait az itt élő szlovákok civilizálták nomádmentes életvitelre, nekik köszönhetjük az antik kultúrát, a különféle mesterségeket. A rövid összeállítás azzal zárul, hogy a szlovákoknak tulajdonképpen hálásnak kéne lenniük a magyaroknak, mert mi csináltunk belőlük nemzetet azzal, hogy elvágtuk őket déli szláv testvéreiktől.

Európában sok fiatal nemzet küzd azzal, hogy identitást kreáljon magának. Ausztria lakosságának fele még a 70-es évek elején is németnek vallotta magát. Ukrajna polgárainak jelentős részét a mai napig nehéz meggyőzni arról, hogy az államformájuknak bármiféle értelme vagy jövője van, a Bosznia-Hercegovinának nevezett viccországról már nem is beszélve. A múlt újraírásában azonban egy nép sem merészkedett olyan messzire, mint a szlovákok, akik valós gyökereik felkutatása helyett úgy döntöttek, a kronológiájukból hiányzó több mint ezer évet egy az egyben kitalálják.
Ez a szürreális történelmi fantasy fittyet hány a régészeti leletekre, szűrés helyett gyarapítja a mondákat, és ha kell, más népektől lop történelmi hősöket. Az egész mutatvány akár szórakoztató is lehetne, ha a dogmává erőszakolt közös emlékezetet nem hatná át a frusztráció és az ebből fakadó magyarellenesség, amellyel a felvidéki magyarságnak nap mint nap meg kell küzdenie.

Az alább bemutatott könyvek nem egy antikvárium félreeső zugában porosodnak, pár kattintással bárki online megrendelheti őket karácsonyra. A szokatlanul alacsony árak (2-13 euró) a magas állami támogatásoknak köszönhetőek, ilyen áron magyar nyelvű olvasmányhoz nem lehet hozzájutni Felvidéken.

Miroslav Demko Az ellopott szerző c. műve Liszt Ferenc életének ismeretlen mozzanatait mutatja be, amelyek idáig “nem lettek megmagyarázva”. Ezekből kiderül, hogy a zenei géniusz szlovák identitású volt, és európai kisebbségekért vívott harca tüske volt a magyarok szemében. Ára 13,35 euró.

Franz Liszt

Érdekli a magyar kormány szolgálatába állt renegát tót földesurak története, akik saját nemzetfiaikra rontottak? Lapozzon bele a nevelésért felelős volt államtitkár, Karel Kálal A szlovákok kínszenvedései c. könyvébe, és az is kiderül, hogyan támogatta Európa és Amerika (!) az – egyébként elég költséges – magyarítást.

Karel Kálal

Ha a fenti remekműért sokallná a 6,28 eurót, 2,10-ért most itt egy másik mű ugyanettől a szerzőtől, hasonló címmel: Magyarítás – A szlovák kínszenvedések bemutatása. Ez már a csúcsok csúcsa, igazi duplacsavar, amikor a rabló tolvajt kiált. “Mesék az 1000 éves Magyarországról. Népvándorlás, vagy a csavargók fosztogatása? Igazat mondanak a történészek?” – sajnos Karel már a bevezetőben lelövi a poént, hogy a Kárpát-medencében a szlávok éltek előbb, és az “uhorországi” (a történelmi Magyarország szlovák elnevezése – a szerk.) királyok nem voltak magyarok.

Magyarítás

Kíváncsi, Liszt Ferencen kívül mit loptunk még a szlovákoktól? Akkor be kell ruháznia Ivanka Milan könyvébe, amely a magyarok Duna-menti bejövetelével és a két etnikum történelmi együttélésével foglalkozik. Az ajánlóban felbukkan Kossuth Lajos, Petőfi Sándor és Madách Imre neve, de ha többet szeretnénk tudni, nincs mese, le kell perkálnunk 2,80 eurót.

Szlovákok és magyarok

Történelmileg eltitkolt tények a szlovák lakosság elnyomásáról, nacionalista gyilkolásról és mészárlásáról. Mindez egy kötetben, Selecký Ján tollából, 6,18 euróért. A cím: Polgárok a magyarítás ellen.

Ján Selecky

Magyarok gyilkolásai – Magyar fehérterror – a címnél is sokatmondóbb a szerző neve: József Halmi. Idézet az ajánlóból: “Ismeretes, hogy a háborúkat, puccsokat és forradalmakat törvénytelenségek, brutalitások és gyilkosságok kísérik. A Magyarországon elkövetett bestialitások erőteljesen meghaladják az ilyen forradalmi törvénytelenségek minden formáját, melyek e téren Európában ismeretesek. Ráadásul Magyarországon ezen események kapcsán zsidóellenes túlkapások is megjelentek, melyekhez a magyar uralkodó réteg endemikus antiszemitizmusa társult. Hasonló magyar bestialitás bűncselekmények játszódtak le egészen más történelmi események kapcsán is, nem csak az olyannál, amilyen Horthy Miklós fasiszta fehérterrorja volt. Aki elolvassa ezt a könyvet, az látni fogja, hogy él Európa közepén egy nemzet, amely üvölt a korábbi soknemzetiségű Uhorország integritásáért és a trianoni békeszerződés felülvizsgálatáért, miközben ő maga népteleníti el és teszi tönkre azt a föld darabot, mely neki mint nemzetnek meghagyatott!”

Magyar fehérterror

Szeretné tudni, miért lódítják azt a magyarok, hogy őket sérelem érte Trianonban? Martin Grečo: Magyar hazugságok című írása lerántja a leplet, és valós képet fest arról, hogyan éltek a magyarok Csehszlovákiában, illetve a szlovákok Magyarországon. Ára 2,80 euró.

Trianon

Edita Tarabčákovának nem kenyere a köntörfalazás, rögtön a címben kiteszi az indexet: Magyar fantazmagóriák – Ősidőktől fogva itt élünk. A szerző felveszi a harcot a magyar legendákkal, mítoszokkal, kitalált téveszmékkel. Kiderül belőle, hogy a teljes magyar kultúrát a szlávok, németek, olaszok és az újabb korokban a zsidók adták. A genetikusok azt is megállapították, hogy Szlovákia lakosságának 80 százaléka olyan “ősgéneket” hordoz, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy ők már legalább 8000 éve, az újkőkorszak óta itt élnek. Én a maguk helyében nem sajnálnék érte potom 4,28 eurót.

Magyar fantazmagóriák

“A magyar sovinizmus feltámadása. Magyarország, az első fasiszta rezsim Európában. Magyar történelmi hazugságok. Miért akarják megszüntetni a Benes-dekrétumokat? Keserű igazság a magyar politikáról.” A szerző Július Handžárik, a cím Trianoni trauma – A köztársaság elleni összeesküvés? 7,60 euróért most ajándék Jobbik-logóval rendelhető meg.

Magyar sovinizmus

“Egyes etnikumok legrégibb története az őskor és az ókor sötétségbe merül, az írástudatlanságba, és épp ezért a ‘modern’ nemzetek ezekhez a fejezetkehez hozzátoldanak különböző történelmi mítoszokat és legendákat. Ezt nagy előszeretettel teszik pont azok a nemzetek, amelyek olyan területeken élnek, amelyeket az egykori őslakos etnikumtól bitoroltak el, mert saját maguknak és utólagosan a világnak is indokolniuk kell saját jelenlétüket ezen az elbitorolt idegen területen.” A szerző ugyancsak Július Handžárik, könyve azonban nem saját népéről, hanem – a címlapról sejthetik – rólunk szól. A cím: Magyar csalások – “Magyar történelem” gyártás.

Magyar csalások

Vlado Clementi: Egymás és a magyarok közt – Történelmi tanulságok című művéből elég csak a címszavakat kiemelnünk: magyarosítás, brutális nemzetiségi elnyomás, ki volt előbb a mi területünkön, magyar hazugságok és a dolgok kiforgatása, börtönök és akasztófák.

Magyarok közt

Fel a fejjel szlovákok! – Mennyit engedünk meg még nekik? – teszi fel a kérdést Blažena Krivosíková, aki a szlovák öntudatot hiányolja, és felidézi, mi mindent tettek ősei Uhorország fejlődése és kultúrája érdekében.

Fel a fejjel

“Míg Európa valamennyi államába eljutott a demokrácia szelleme, Magyarország a mai napig a feudális középkorban él, és fekete piszokfoltot képez Európa térképén” – olvashatjuk Houdek Fedor Magyarok kapitulációja c. könyvében.

Kapituláció

Az öngyűlölő magyar kiváló példáját András Gábor szolgáltatja, aki Vérengző magyarok – A gyilkosok fekete könyve c. művét így ajánlja a kedves olvasó figyelmébe: “Úgy tűnik, a magyaroknak leküzdhetetlen vágyként a vérében van a védtelen, bűntelen civilek gyilkolása. Az, amiről itt olvasni fogtok, valódi magyarok hőstettei, a legnagyobb ‘hazafiaké’, melyeket a saját állampolgáraik ellen követtek el. (…) A mai propaganda folyamatosan felemlegeti az állítólagos ‘kommunista bűntetteket’, de következetesen hallgat a magyar fehérterrorról. Az 1919-1920-as évek vérengző megnyilvánulásai, melyek ezen publikációban vannak leírva, újra megnyilvánultak a második világháború idején és az 1956-os ellenforradalom idején. Hol a biztosíték, hogy nem nyilvánulnak meg újra?”

Vérengző magyarok

A végére hagytunk egy igazi csemegét, Paul Lendvai Magyarországon is megjelent Magyarok – Kudarcok győztesei c. műve, melynek kiadója, a Kalligram a magyar és szlovák kormányoktól is jelentős állami támogatásokat zsebel be. Magvas gondolatok évszázados gyengeségünkről, a nemzeti bezárkózásra való hajlamról és az elénk tükröt tartók hisztérikus kitaszításáról. Amikor egy magyar ostorozza a saját fajtáját, az azért mégis csak hitelesebb, mint amikor egy tót atyafi. Hogy teljes legyen a moral insanity, az osztrák állampolgár Paul Lendvai a könyvet Felvidéken született édesanyja és Erdélyben született édesapja emlékére ajánlja. Lelke rajta.

Kudarcok

Pfeffer Ferenc/Brazília

23 hozzászólás

  • Gyula Bognar, Jr.

    A Szlovákok nem lehetnek túl büszkék a cikkben leírt teljesítményükre. A történelemhamisítást és a hazugságok nagy részének terjesztését, tanítását, elfogadását a Monarchia alatti asszimilálódás során a magyaroktól tanulták el, ahol ez alapvető és a legfontosabb része a mélymagyar kultúrának, immár ezer éve.

  • Gyula Bognar Jr. Most akkor a magyarokkal van a baj, vagy a szlovákokkal? Már az is baj, ha végre valamit eltanulnak tőlünk?

  • Hát Pfeffer Ferenc Braziliában, jól összeszedte a magyar ellenes irodalmat. Persze, nem csodálkozom a szlóvákokon, megyszokott irigység és kisebbrendű érézés diktálja! De, hogy az KMH, ami állitólag egy magyar blog ezt a propagandát támogatja, és a magyar ellenségességet szítja, ez nem mindennapi!

  • Vajjon az EU alapelképzelése, mint tagállami kapcsolat hoz-e majd valamiféle normalizálódást az egymással szomszédos államok viszonyában ? Mind a két félre vonatkozó sajnálatos állapot az évszázadók óta szított gyűlölködés amely eleve kizár bármiféle egymásra hasznos együttműködést.

  • Mellesleg, jártam Felvidéken 1999-ben.Semmi féle rossz szellemet nem tapasztaltam a két nemzetiség között. A magyarok tartják gyönyörű és érdekes ősi váraikat, a túristák látogatják is.
    Persz,nem kérdeztünk egy benszülötett, csak az általános légkör hatott jól.
    Pl. sokkal jobban mint Erdélyben.
    Ahol a Fogarasi hegyeknél a bárban nem akart adni jeget a wiskybe a kizólgáló, mert nem rómánul kérte valaki.
    Mondtuk neki, nem tudunk románul, aztán németűl mondtuk és azt már megértette.

  • Ja, még annyit, Liszt Ferenc osztrák származású, tehát ebben is hazudnak a szlovákok.

  • Figyelő: mondjuk, irigység és kisebbrendűségi érzés bőven van a magyarokban is, ezt kompenzálják pökhendiséggel.
    Attól tartok, a tisztán látása tényleg kezd – az elmeállapotával párhuzamosan – romlani. Ez a cikk nem propaganda, hanem egy államilag támogatott hozzáállás bemutatása, amolyan könyvismertető. Gondolja, hogy ez a cikk szítja a magyarellenességet – hol is? Szlovákiában? – amikor a felvidéki magyarok, ha olvassák is a KMH-t, mindezekkel régen tisztában vannak, valamint a szlovákok, akik nem olvassák a KMH-t, már réges-rég kinyomtatták ezeket a nem éppen hízelgő könyveket?
    Nem jön ez össze sehogyse,. Javaslom, ne erőltesse ezt a vonalat, mert nyilván valóan csak a maga fejében gőzölög ez így.

  • Figyelő: tényleg nem fogja fel, hogy nem ez a lényeg?
    Ráadásul nem is volt osztrák származású. Legalább annyi fáradtságot venne magának, hogy rákeres:

    Liszt Ferenc nemzetiségét számos életrajzi tanulmány tárgyalja.[1] Míg a legtöbb életrajzi mű azt boncolgatja, hogy Liszt német vagy magyar nemzetiségű volt-e, olyan tanulmányokkal is találkozhatunk, amelyek azt állítják, hogy Liszt szlovák nemzetiségű volt.[2] A zeneszerző nemzetiségének hovatartozása csak 1918 után lett vita tárgya, 1918 előtt Lina Ramann (Liszt kortársa, biográfusa) három kötetes életrajza (Franz Liszt als Künstler und Mensch [Liszt Ferenc – a művész és ember]) teljesen elfogadottnak számított. Ramann – aki művében levezette a Liszt család eredetét, családfáját – állítása szerint Liszt „apja magyar volt, anyja osztrák”.[3]

    Liszt nemzeti hovatartozása a trianoni békeszerződés után vált igazán viták tárgyává. Ekkor lett Doborján Ausztria része, nem sokkal ezután került Liszt szülőházára a német nyelvű emléktábla is. Ezt követően Peter Raabe 1931-ben megjelent kétkötetes, Liszt Ferenc című Liszt-életrajzában azt írta, hogy a zeneszerző német eredete nem bizonyított.[4] A nemzetiszocialista időszak (1933–1945) német szerzői mind Liszt Ferenc német származását hangsúlyozták. A vita a Liszt-emlékévben, 1936-ban csúcsosodott ki: számtalan cikk és tanulmány jelent meg, könyveket is írtak róla. Ekkor történtek az első tudományos próbálkozások is: anyakönyvi kivonatok tanulmányozása, családfák felállítása. Bár a kutatók ugyanazokat az iratokat vizsgálták, az eredmények ellentmondásosak voltak. Ennek oka a kutatók politikai pártállásával magyarázható.

  • Figyelő: az általános légkör. aha. hát, talán meg kellett volna kérdeznie egy benszülöttet. Hogy a magyar váraknak mi a franc köze van a szlovák sovinizmushoz, fel nem foghatom.
    Ha a Fogarasokon whiskyt kért, meg is érdemli. Cujka járja arrafelé, jó forrón, borssal ízesítve 😀

  • Figyelő
    A tót atyafiak ügyeskedéséről nem sok szó esett fentebb.
    Csak röviden: A cseh nagytestvértől 1939-ben különválnak, s létrejön a Tiso-vezette FASISZTA Szlovákia.(Tisot mint háborus bünöst ki is végezték.) Ezáltal a vesztes oldalra kerültek (volna), de a háború végén ismét odaügyeskedtek a (győztesnek számító) csehekhez s ismét Csehszlovákia részeként büszkélkedtek. Aztán ugye később ismét otthagyták a nagytestvért, s most iszonyú büszkék valamire, még euro-juk is van… Egyébként ha megkaparjuk, egy illegitim állam, hisz Csehszlovákia kapta meg a magyar területeket, nem pedig “Szlovákia.”…
    (Most jön majd Ille István Károly….)

  • A Szlovákia nevü állam circa 30 éves, s emellett soha nem volt ilyen állam.
    Nem csoda, ha a szlovákok ettól friss létezéstől, no meg a lopott területektől teljesen – kissebbrendűségi komplexusban szenvednek. Az sem véletlen, hogy a Csehek se perc alatt megzsabadultak tőlük. a Kb 600 ezres magyarság jó része zárt tömbben él a Duna mentén, ezért logikus lenne az autonómia számukra – s a visszakapcsolás is, amitől persze a szlovákok infarktust kapnak. Miután területük jelentős részét lopták, rendes orgazda módjára ütik át az “alvázszámokat”, ahol érik – történelem, művészet, helységnevek minden – mindenki nem létező szlovák volt.
    (de még ez a kis nyúlbogyó méretü állam is képes volt nehézipar megtartására – ellentétben velünk)

  • Az ilyesmiből háború szokott lenni előbb utóbb.
    Ugyanis egyszercsak ” virágba fordul ” a gondosan ápolt és felnevelt gyűlölet-sarj.

  • Semmi se tart örökké, így Szlovákia se. Se volt, se lesz. Idő kérdése az egész. Ha minden rendben lenne velük akkor nem lopnák a történelmüket és nem gyűlölnék a magyarokat. A helyzet hasonló a szerbekkel, románokkal és az ukránokkal is. Persze addig még a csonkaország tele van gerinctelen férgekkel(tisztelet a kivételeknek) nem fog semmi se történni.

  • na, enterprise – Che elvtársával együtt – rendesen bemutatta, mi is az a nemzeti gőg és sovinizmus. Hogy egy könyvismertető milyen utálatot és lenézést képes kiváltani más népekkel kapcsolatban egyesekben…

  • Che: látom, jelezni akarja, hogy tud ám rólam egyet s mást, mert hát azt, hogy van egy nem használt – de anyakönyvezett második keresztnevem is – csak hivatalos dokumentumokból lehet tudni. Che elvtárs, mint jó elvtárs meg biztosan hozzáfér ilyenekhez. Nem akarja mindjárt anyám nevét is közölni? Esetleg a személyi számomat?
    Felőlem…

  • Starchild: becsatlakozott enterprise és Che kultúrkörébe 😀
    Meg tudja mondani, miért gyűlölnek minket a környező nemzetek, ha olyan fasza és becsületes gyerekek vagyunk? Csak van rá valami okuk? Esetleg a Magyar Hadsereg kárpátaljai, újvidéki kegyetlenkedései valahogy nem felejtődtek el? Affrancba, de haragtartóak ezek a népek! Miért nem gyűlölnek a horvátok, szlovének és az osztrákok?

  • A fenti összeállítás csak azt mutatja, hogy minden nemzetnek megvannak a “mélységei”. Amikor szegény Figyelő kisebbrendűségi kompenzációról ír, vajon mit gondol arról a magyarról, aki teljes komolysággal hablatyol több tízezer éves mezopotámiai(!) magyarságról.
    Nekem Szlovákiából eddig csak jó benyomásaim voltak – nyilván azért is, mert Kelet-Szlovákiában jártam, ahol kevesebb a magyar lakosság, és tényleg kevesen tudnak magyarul. Liptovska Mikulason(Liptószentmiklóson) üdültünk. Mivel a párom jól tud szlovákul – 13 évig dolgozott Szlovákiában az “átkosban” -, ezen a nyelven kért ebédet a fiatal pincértől. Mire ő: Kérem, beszéljenek magyarul, szeretném a nyelvet gyakorolni. Ebben az üdülőben magyar vendégekre is számítunk, nekem meg kell tanulnom magyarul…

  • MORAL INSANITY és Paul Lendvai
    Kis kiegészítés: Lendvai Pál 86 éves osztrák állampolgár. Becsületes zsidó szülőktől született 1929-ben Budapesten. A magyar állampolgárságot a rendszerváltás óta se hajlandó felvenni. 1950-ben robban be az irodalomba a “Titó a magyar nép ellensége” c. korszakalkotó művével. Azóta is írogat, s hogy miként…. a “lelke rajta” .(Plagizálás Pfeffer Ferenctől).

  • Kissé ironikus, hogy ugyanazok a magyar szélsőjobboldaliak, akik bőszen leszólják Szlovákiát és a szlovákokat, mint “nem létező, történelem nélküli” népet, országot ( pedig ha nem tévedek Tótország/tótok elnevezések már az első világháború előtti évszázadokban használatosak voltak ); nagy valószínűséggel ugyanilyen bőszen agitálnának a szintén sosem létezett ” Palesztin Állam ” megteremtése mellett. Csak ez utóbbi esetben Szlovákiával ellentétben nemcsak önálló államról, de önálló etnikumról sem beszélhetünk, hogy se különálló nyelve, se vallása nincs az ezen a néven emlegetett levanti/szentföldi népességnek a környező térség iszlám, keresztény arab nyelvű népességétől. De újabb csavarként, ugyanezek a szélsőjobbos antiszemiták, míg Izrael ellen szívesen látják véres háborút vívni a közel-keleti népeket ( zsidógyűlöletük igazolása céljából ), addig már menekültekként Európában finoman szólva nem túl sok megértéssel fogadnák őket. Nyilván csupa keresztényi felebaráti szeretetből, humanizmustól vezérelve… Szerintem, még ha csak indirekt módon is, de a témához illik TGM esszéje a politikai eszmeáramlatok, s társadalmi-politikai viszonyok igazolásául szolgáló etnikai sztereotípiák történelmi “evolúciójáról” az európai történelem során, illetve napjainkban. http://www.dinamo.blog.hu/2015/08/24/lelkuk_melyen_589

  • Ille István

    2015 augusztus 25
    2:23 du.
    Már ismerjük a módszerét Ille!
    Ha nem tud valakivel érdemben beszélgetni, vitázni, akkor annak az elmeállapotára céloz.
    Ez a stílus, nagyon gyenge, mondhatnám gyerekes.

  • Figyelő: maga csak tudja 🙂 Igaz, Lezsákkal kapcsolatban még csak vitatkozni se érdemes magával, annyira nincs tisztában a valósággal.

  • Ki emlékszik arra, amikor a parlamentben így augusztus tájékán egy mai ősmagyar sámán körbe ugrálta-táncolta a keresztény szent koronát, amit első királyunk (aki államalkotóként kiirtotta a fél rokonságát és nemzetet)nem is hordhatott mert az még akkor nem is létezett? Csak ebben az egy kis példában mennyi hazugságra lehet rámutatni, és milyen sokan hisznek ájultan ezekben. Nem az a hazafi aki a hangerőt fokozza ezek harsogásában. Már ha nem az a cél, hogy provokáljunk másokat.

  • öregszeder: bizony, bizony. Hát még Aba Sámuel ősi magyarsága 😀 aba = apa (török), sámuel = isten meghallgatott (héber). Na jó, legyen a jó királyunk kazár 😀

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.