Kommunizmus áldozatai–A kormány érzéketlennek és sekélynek nevezte az emlékmű ellenzőit

2015 május 28 1:30 du.47 hozzászólás

Ottawa közgyűlése szerda este elfogadott egy indítványt, melyben arra kérik a szövetségi kormányt, hogy ne állítsanak fel egy masszív 3 millió dolláros emlékművet a kommunizmus áldozatainak a belvárosba, a Legfelsőbb Bíróság épülete elé. A város elvileg nem ellenzi az ötletet, hogy valahol a fővárosban legyen egy ilyen emlékmű, de ne pár lépésre a parlamenttől és nem egy olyan területen, melyre korábban egy új szövetségi hivatali épületet terveztek felépíteni.

Az Alsóházban pedig a baloldali Új Demokrata Párt képviselője – Paul Dewar – ment neki az emlékműnek, hivatkozva egy, a KMH-ban is megjelent EKOS felmérés eredményeire, mely szerint a kanadai lakosság több mint kétharmada ellenzi a kommunizmus áldozatainak tervezett ottawai emlékpark felépítését, illetve az ottawai közgyűlés állásfoglalására. “Vajon a miniszter végül megtiszteli demokráciánkat az által, hogy esetleg hallgat a megválasztott képviselőkre?”–kérdezte Dewar.

A konzervatív nemzeti örökségi miniszter azonban jelezte, hogy a kormány nem változtat semmin és fel fog épülni az új belvárosi emlékmű, ha tetszik, ha nem. Azon felül pedig “sekélynek, érzéketlennek és improvizálónak” nevezte az emlékmű kritikusait.

“Nagyon büszkén fel fogjuk állítani az emlékművet egy prominens területen, mint ahogy azt beigértük”–mondta Shelly Glover örökségi miniszter.

Ezek szerint nem igazán számít a fővárosi közgyűlés kollektív állásfoglalása.

A tervezett 3 millió dolláros antikommunista emlékpark Ottawa belvárosában.

A tervezett 3 millió dolláros antikommunista emlékpark Ottawa belvárosában.

Pedig a közgyűlés csak annyit kért, hogy a Legfelsőbb Bíróság épülete helyett, a belváros szélén elhelyezkedő “Tartományok és teritóriumok kertjébe” (Garden of the Provinces and Territories) építsék fel az emlékparkot. Ez a helyszín alapvetően néhány blokkra található a Legfelsőbb Bíróság épületétől és eredetileg ide tervezték az emlékművet. De a konzervatív kormány önkényesen úgy döntött, hogy inkább a Legfelsőbb Bíróság elé állítják fel, anélkül hogy konzultáltak volna a fővárossal.

Összesen 6 ottawai közgyűlési képviselő jelezte, hogy fél attól, hogy ha a fővárosi önkormányzat el kezd háborúzni a szövetségi kormánnyal egy ilyen szimbólikus ügy miatt, akkor esetleg veszélybe kerülhet az az 1 milliárd dolláros támogatás amit a város vár a konzervatívoktól a tömegközlekedés fejlesztésére.

Jim Watson polgármester szerint nem olyan bosszúszomjas a konzervatív kormány, hogy ilyet tenne. “Jó barátok közt lehetnek viták”–mondt a polgármester.

“A legtöbb kanadai egyetért velünk, hogy a Konföderációs Út nemzetünk legfontosabb sugárútja. Egy ekkora, masszív emlékmű felállítása túlméretezett és szellemileg sem passzol a helyszínnel”–mondta Watson.

47 hozzászólás

  • sharapova2008

    Sokszor, különböző helyekre feltettem már, de még nem tudatosult: KOMMUNIZMUS A VILÁGON SOHA, SEHOL NEM VALÓSULT MEG! Idealisztikus elmélet volt csupán…

  • sharapova2008: valóban. Oroszországban még mindig nem sikerült villamosítani az egész országot 🙂 Amúgy a jobboldaliaknak a kommunizmus ugyanúgy a patás ördög, mint Gyurcsány.

  • sharapova2008
    2015 május 28
    10:40 de.
    Kedves címzett!
    Valóban igaza lehet, mert a beigért kommunista rezsim soha nem jött be gyakorlatba Magyarországon.
    A helyzet az, hogy az úgynevezett “Szocializmus” amiben része volt a magyaroknak 45 évig, untig elég volt ahhoz, hogy mi várhat egy népre, ha az igazi igéret megvalósul.
    Ezért volt az ’56-os magyar forradalom és szabadságharc is. Nehogy ez gykorlatba megvalósuljon.

  • Figyelő!

    “A kommunista rezsim”, ahogy írni méltóztatik, a “gyakorlatba”
    igenis bejött, hisz mint írja is kegyed 45 évig létezett.

    Ellenben a gyakorlatbaN tényleg nem jött be, mert történelmileg időszerűtlen rendszer nem tarthat sokáig.

    ’56 viszont a magyarok revánsvétele volt – azaz akart lenni – a szovjet felszabadítással szemben… Sokan fogtak fegyvert olyanok is, akik a SzU-t megszálló magyar csapatok állományában harcoltak, és a hadifogságból tértek haza…

    .

  • FORTIMBRAS
    2015 május 31
    10:38 de. Persze az utolsó mondata csak ami érdekes.
    Ezt a verziót még nem hallottam. Mindig a teeny gyerekekről volt szó! Ők kezdték, a Müszaki Egyetem hallgatói. Aztán az ennél fiatalabb korosztály folytatta.
    Még emlékszem a Múzeum körúti fákon feltűzdelt 14 pontra, amit kitettek.
    Akik meg fegyvert fogtak, a hasonló korosztályhoz tartoztak.

  • Ja, és a mi 45 évig tartott, az Kádár János árúlónak köszönhető!

  • Figyelő: meg az is, hogy a legnagyobb rossztól ügyes kompromisszumaival megmentett minket és a legvidámabb barakká tette Magyarországot.
    Ráadásul magának mi köze van a kádári Magyarországhoz? Mit ártott magának?

  • Csak annyi közöm van, hogy 57-ben Kádár kivégeztetett magyar fiatalokat , 360-t. De mindig megvárták, mig elérték a 18 évüket!
    Nekem ennyi elég is volt Kádárból!

  • Figyelő: melyik volt a rokona, barátja, ismerőse? Hol is volt maga addigra, mint mondva csinált politikai menekült?

  • A tinik és gyerekek ennyire öntudatosak lettek volna, hogy a szabadság ügyét hipphopp a célgömbjük hegyére tűzték úgy, hogy közben a 14 pontot is megfogalmazták? Akik meg őket molotvkoktélokkal a tankokra küldték, tulképp e pesti srácok életét kockáztatták, aztán már húzták is a csíkot nyugatra – ezek meg ott maradtak hősihalottnak. – Azt se tudták mi célból is teszik mindezt…
    Akik viszont tudatosan harcoltak, azokat valamilyen bosszú fűtötte, melyek közül az első számú indok a 10 évvel az előtti vesztes háború. Köztük is a volt nyilasok és katonatisztek jártak élen és folyamatosan uszítottak…
    Volt egy interregnum, amikor a szovjet csapatok elhagyták Budapestet, az alatt ezek előszeretettel lincseltek, ahol amint pl. egy lila tréningruhát láttak kibukkanni a télikabát alól, ott ávóst kiáltottak és már szorult is a rézdrót a kipécézett nyakán… A köztársaság téri csatát is ebben az időszakban, ezek a nem éppen titni “forradalmárok” provokálták ki, mely autodáfé hatására jöttek vissza 4 nap múlva a szovjetek.

  • FORTIMBRAS
    2015 május 31
    2:07 du.
    Érdekes, miért van az az érzésem, hogy egy ősellenséggel levelezek?
    talán ő is az egyik olyan ÁVÓS volt akire haragudtak a felkelők. Vagy párttikár volt, Rákosi idejében?
    Ká, hogy kimaradt a sortűzből.

  • Figyelő: attól tartok, kissé felhevült. Ajánlok magának egy kis pihenőt, hogy lenyugodjon. Javaslom, forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez, biztos akad valami humán gyógyszer. Ez a sortűz dolog meglehetősen aljas volt, de hát, csak magát adta.

  • Figyelő !

    Csak nem a fején találtam a szöget ?

    .

  • BurunszvikTeri

    Fortinbras !
    De, Figyelőnek küldött válaszában alighanem a fején találta a szöget…
    Azok az emberek, ajkukon a hazával, fejükben pedig még mindig a Voronyezs körüli erdők szovjet partizánjait vadászták, mint 12-13 évvel korábban a Magyarország által megszállt jórészt ukrajnai területeken, nameg aztán 45-ben az ostromlott Budapest utcáin is, egészen a felszabadulásig bezárólag harcoló és polgári személyeket halomra gyilkoló félkatonai alakulatok tagjai. 56-nak köszönhetően a börtönökből sok-ezren szabadultak ezek közül is az egyéb bűnöző elemekkel együtt…
    56-ot valóban sokan tekintették 45 folytatásának, egyfajta revansnak, amit az is bizonyít, hogy alig született meg a “rendszerváltás”, ezek az erők mindjárt lábra kaptak és 1956-ot pajzsként tartva maguk elé, mindvégig arra hivatkozva(!) elkezdték ott folytatni, ahol 45-ben abbahagyták. Érdekes módon a padlásokról is rögtön előkerültek az árpádsávos zászlók és a fekete nyilas-egyenruhák is, miközben az 56 demokratikus hagyományaira hivatkozók ezektől nem határolódtak el. És mindez azóta csak fokozódott, mára már a Fidesz égisze alatt gyülekező szélsőjobbos erők úgynevezett demokratikus alapon nyernek legalitást a Kossuth-téri Orbánházban, mint parlamenti pártok…
    Eközben, elfedendő és enyhítendő Magyarország háborús és emberiesség ellenes bűnös részvételét, megszállásra hivatkozó relativizáló emlékműveket emelnek állami költségeken.
    – De mindig és minden erejükkel 56 hagyományára hivatkozva, abba kapaszkodva, miközben Nyírő és Wass Albert hamvakat mentenek, és egykori háborús bűnösöket mentegetnek…stb.

  • Brunszvíg T.!
    Kimaradt, hogy:
    és szép fokozatosan szivárognak vissza az egykori, a Horthy ellenforradalom “sikereit” szimbolizáló és parádéit felidéző – lényegében, az úgynevezett átkosban – a háborús romokból már nagyjából helyreállított Budai Várba, a hetven évvel korábbi hősi harcaik színhelyére,
    hogy hamarosan egy új kormányzót avathassanak maguknak,
    persze és tőlük természetesen, 1956.haladó hagyományára hivatkozva és azt folytatva.

  • Kedves Teri, én szivből kivánok mégegy szovjet uralmat személyének. Minden jóságával együtt!

  • FORTIMBRAS

    Na és ’68-ban a csehek, aztán később a lengyelek is azért lázadtak, mert ’45-öt akarták folytatni? Az nem lehet, hogy a rendszerrel voltak elégedetlenek?

  • Figyelő

    Próbáld Kádárt is hasonló mércével mérni, mint Horthyt. Ő is egy megszállt országot irányított. Nem merek ítélkezni felőle, hogy mennyiben felelős a kivégzésekért. Viszont, ami utána jött, abban igazat kell adjak Illének, hogy mindent kihozott a rendszerból, amit lehetett. A Lengyeleknél a Románoknál éheztek, nálunk viszont volt mit enni. És szabadabbak voltunk, mint a csehek vagy a K.németek. Persze, ez akkor sem volt még demokrácia.

  • Csak azért írók erre, mert a Horthy kor emberei, már régen alulról szagolják az ibolyát. Van néhány 80-as életkorú még, kik akkoriban már teenegerek sem voltak.
    Ezektől félnek? Szinte nevetséges.

  • jani
    2015 június 1
    10:42 de.
    Jani, akkoriban Kádár komoly pénzt kapott nyugattól. Ezt nem tudtad?
    A “gulyás” kommunizmust így könnyű volt létrehozni.

  • FORTIMBRAS 2:07 és B.Teri !

    Eléggé logikus az eszmefuttatástok.

    Az Aradi utca és a körút sarkán egy ilyen ’56-os lincselést örökített meg a fotóriporter.
    A képen egy felismerhetetlenségig agyonvert ember lóg a fán, már agyonverve akasztották oda, akit vagy 50, kárörömtől és szadizmustól áthatott vigyorgó ábrázatú ember vesz körül. Ezek között nemhogy egyetlen úgynevezett “pesti srác”, tehát gyerek sem látható, de még egy egyetemista forma huszonéves szabadságharcos se. Csupa, csupa 30-as és középkorú, illetve annál idősebb férfi, olyanok akik anno valóban megjárhatták a szovjet frontokat, akik számára mentálisan elviselhetetlen volt a megszálló Magyarország, vagyis a őrajtuk aratott elsöprő szovjet győzelem. Ezt több, mint tíz évig hordozták magukban, lehet, hogy hadifogságban, de az is lehet, hogy nyilas-perek elítéltjeiként, börtönben.
    Október e nevezetes két hete (se) alatt akarta ezt a vélt és valós évtizedes sérelmet Lúdas Matyi leverni a szovjeteken és a velük szimpatizáló kommunistákon. Bár ennél azért hosszabb intervallumra számítottak, ám aztán rövidesen ennek is csak menekülés lett a vége…

  • Figyelő !
    Írod, hogy “Horthy kor emberei már régen alulról szagolják az ibolyát”.

    Még az Antall kormány idején rehabilitálták és parlament doyenjévé avatták Kéry Kálmán horthysta vezérezredest, aki a tisztelt ház előtt többször próbálta megindokolni a Szovjetunió elleni támadást, amelyben akkor neki is vezető szerep jutott. Az ő szemlélete szerint, úgymond “ez egy jogos hadjárat volt világkommunizmus ellen”.
    A mai horthysták már az ő nyomdokaikban járnak,amikor a Kossuth Lajosról elnevezett teret az 1944-es formák és állapotok szerint restaurálják, és egyedül a németekkel akarják elvitetni azt a balhét is…

  • Figyelő

    Igen. Sokan mutogattak Kádárra, hogy eladósította az országot. De az adósság azóta először megduplázódott, aztán megháromszorozódott. Úgy, hogy közben gyárakat, üzemeket stb. privatizáltak legalább olyan értékben, amiből ki lehetett volna fizetni az államadósságot, miközben egyre rosszabbul éltünk. Ezt így utólag látva, már nem tűnik olyan soknak az a pénz, amit Kádár kapott. Gyanítom, ha Orbán ki tud jönni a mostani sokkal nagyobb veremből, akkor Kádárnak is lett volna esélye, hogy kimásszon a kisebb bajból. Már csak azért is, mert Orbán sok mindenben Kádárt másolja és úgy tűnik – bejön neki.

  • Dubois
    2015 június 1
    2:55 du.
    Erre az irására válaszolok.
    Mennyire fogalma sincs a múltról, ez elképesztő!
    Az ÁVÓS tisztett, akit agyonvertek, és fejjel lefelé akasztottak, én is láttam közelről.
    Én csak 20-as éveim elején jártam, és nem néztem körül, vajon hány évesek az emberek.
    A lincselés szörnyű tett , a bosszú jelensége. De láttán nekünk az járt az eszünkben, vajon Ő hány ártatan embert vert agyon?
    Egy forradalom mindig véres, és ezen az emberen kivül senki mást nem láttam, aki a bosszú áldozata volt.
    Különben, akár mit állit a rosszindulat, ez a forradalom a fiatalságé volt és nem láttunk egy kivénhedt Horthy tisztet sem közöttünk.

  • Figyelő!
    Nem feltétlenül tisztekről van szó, azok meg hülyék lettek volna azonnal egyenruhát ölteni… (Bár vidéken ilyen is akadt.)
    Ami az Aradi utcánál volt látható, az a hulla nem fejjel lefelé lógott, őt a nyakánál akasztották föl… Akkor, ha személyesen te is láttál egy ilyen lincslést, így már, csak mi ketten máris két külön, fejenként 1-1 esetről számolhattunk itt be, ami statisztikai értelemben igen magas arány…
    Pláne érdekes az, hogy Te (ti) egyenruha és vizsgálat nélkül is megállapítottátok (elhittétek) hogy ávós, tehát bűnös az áldozat. Ehelyett nem gondoltatok inkább bírósági tárgyalásra? Meg se fordult a fejedben, csak az, hogy ez az ismeretlen valaki “hány embert vert agyon”? Nem mondom, tiszta, demokratikus megoldás és tiszta beszéd… Tudom, hisz írtad, hogy te csak láttad az esetet. “A forradalom márcsak ilyen véres…” Azóta is ezzel nyugtatod magad, és az unokáidat, akik így már érthetik, miért is kellett sürgősen elhagynod az országot, mint üldözöttnek.

  • Jani!
    10:40

    A felhozott példáid sántítanak. Ehhez a jelnlegi Führerünket hívom segítségül, amikor feltették neki a kérdést, miért nem határolódik el a Jobbiktól… “Bölcsen” csak ennyit válaszolt:
    “Ők, ők, mi meg mi vagyunk.” 🙂

  • Napersze

  • Dubois

    Figyelőnek igaza van, hogy ’56 a fiatalok forradalma volt.
    Bár én még nem éltem ’56-ban, de egy frontot, majd hadifogságot megjárt ember mesélte nekem, hogy hozzá is elmentek a felkelők, hogy csatlakozzon. Ő azonban – éppen azért, mert bőven voltak katonai tapasztalatai – nem állt közéjük, és a fiatalokat is próbálta lebeszélni a fegyveres ellenállásról mondván: “Nem lehet kézifegyverekkel tankok ellen küzdeni.” Az oroszoknak pedig annyi tankjuk volt, hogy minden felkelőre jutott egy. Mi már tudjuk, hogy kinek volt igaza.

  • Bocsanat de véletlenül küdtem csonka üzenetet
    Napersze, hogy sértettek voltunk még a foradalom idején is. Akiket a volt leventeként vagy inkab kiképzet lövészként már majdnem a végén vittek ki az Orosz országba harcolni, mi igenis hitünk abba, hogy a német és magyar nép jó fegyverekkel szétverjük majd ott azt a utopiát, a komunizmust. De már akkor kiderült, hogy az oroszok akkora túlerővel állnak velünk szemben, amit ha elindulnak nem lehet majd megállítani. Számunkra ez már önmagába megalazo volt. Hogy mi gyengébbek volnánk anál az Ázsiai hordánál? Aztán a Doni áttörésük az már szinte hihetetlen volt, ez szemben volt az adigi tudasunkal a magyar hadero legyözhetelenségével. Aztán meg, az a mnekülés hazáig a legnagyobb szégyeltem mgam, sokszor még a menekülő németektöl is szenvedtük el megalázást. Otthon pedig jött a szégynletős nyugati menekülés a dunántulon. Végül pedig az orosz hadifogság, az Borzaszto 4 év. Mire hazaértünk már eltüntek a romok, de a rendszer az nekem kibirhatatlan volt. Az a tudat, hogy ugyanazok vezetik az országot is, akik kivittek fogsagba megaláztak. Nekem nem mondhaták, hogy azok a felszabaditoim voltak.
    Mikor otvenhatban felkeltünk úgy ereztem, hogy most szabadultam fel, most igazságot tehetek. Amikor csak lehet én fegyvert fogtam és forradalmár lettem és harcoltam a szabadságunkért. Nem reszleteszem, de nem egy haveromat láttam ott megsebesűlni vagy meghalni. Csak annyit hogy a korvinnál is harcoltam, amikor az oroszok viszajottek Pestre.Nemsokára újra menekulni kellett.Elindultam Ausztriába, ahonnan aztán tovább is juthattam a mai othonomig.

  • cukihara: a nagy hazafias forradalmi hevület kiégette magában a nyelvtant is?

  • cukihara

    Oroszországba leventéket vittek ki harcolni??!! Na ne!!! 1944-45-ben, mikor a leventéket besorozták, már rég nem Oroszországban volt a front. Volt ugyan, akit már Magyarországon bevetettek, de a többséget Németországba vitték. Te szélhámos vagy. Változtasd a nick neved Hári Jánosra.

  • Cukihara !

    Miért megalázó egy hadifogság. Az a háborúzás velejárója, nemde? – De a többi önként vállalt kalandja is az. Talán kivétel a Don-kanyar, mert oda talán nem önként ment ki, mint nagyon fiatal ember, szinte srác…
    Magyarország részéről pedig olyan, “ki szelet vet vihart arat” típusú vállalkozás volt, a német szövetségben elkövetett, a Szovjetunió megtámadása. Nem csak a mi pechünk volt, hogy a németeket is úgy szarrá verték azok “az ázsiai hordák”, akikről a Horthy éra elején, már a huszas években is azt oltották a fejekbe, hogy minden nőt megerőszakolnának, ha ide jönnének…stb.
    Persze, hogy nem Tolsztojról, Lermontovról, Csajkovszkíjról, Puskinról stb., de nem is az orosz balettról oktattak Hómann és Kleberszberg iskolái… Már 56 első napjaiban is a Horizont könyvesboltok előtt füstölgő, jórészt az onnan kihányt magyar nyelvű könyvek máglyáinak pernyéje lepte be a környék egét.

  • FORTIMBRAS: legyünk őszinték. A három napos szabad rablás már őseinknek is kijárt, lévén, hogy nem kaptak zsoldot. A II. Ukrán Front, ami a nyakunkba esett, valóban ázsiai segédhadakból állt, kiknek zöme a parancsokon kívül nem is értett oroszul. A visszaemlékezések szerint, ha nem is minden, de sok nőt megerőszakoltak. Mondjuk, csak annyit, aki az utukba került, egészen Berlinig. Nem véletlen, hogy az abortusztörvényt később hozták meg.

  • Dubois
    2015 június 2
    12:21 de.
    Mivel az illetőt az ÁVÓ székházából származott és verték agyon, valószinű ÁVÓS volt.
    Nem tudom, mit olvasott, pl. a francia forradalomról, hogy csak egyet emlkitsek, az orosz forradalomról nem is beszélve, hány embert akasztottak, vagy fejeztek le a foradalmuk alatt. A magyar forradalomban ha kettő áldozat volt, akkor a forradalmunk valóban nem is volt az. Mikor a szovjet bejött, vagy harcolni kezdett, akkor már szabadságharcnak számitott.
    Mert bizony, szabadságunk nem volt a szovjet alatt.
    Ja, és hogy én elemenekültem, annak völegényem az oka, mert én nem akartam. Ő viszont azt mondta, ha nem megyek vele, akkor ő is otthon marad. Ezt viszont nem akartam vállalni.
    És jól is tettem, úgyan nem őt keresték, hanem engem , 1957 januárjában két civilruhás detektív csöngetett be hozzánk, apám mesélte, hogy névszerint engem kerestek.

  • Az bizony sajnos igaz volt, hogy a magyar nőket megerőszakolták az orosz katonák. A pincénkben ahol 36 -an voltunk az összes nőt megerőszakolták, nagynénimet, aki Nagyváradról menekült Budapestre, hárman erőszakolták meg.

  • Christopher Adam

    Erről nagymamám – aki Pápán élt és 22 éves volt – is mesélt. Az udvaron volt, amikor bejöttek a kapun az orosz katonák. Egy megsérült katona éppen náluk lakott, vele alapvetően nem is volt probléma, de bajtársai megérkeztek és nagymamán és testvérei után jöttek. Ő berohant a műhelybe és amikor rátört két orosz katona, akkor olyan elemi félelem és felháborodás, vagy valami túlélési reakció tört ki belőle, hogy elkezdett úgy ordítani, mint még soha. A két orosz katona csak nézett dermedten és mintha meglettek volna keveredve. És kimentek. Nagymamán így úszta meg.

  • Három cheers a Nagymamának!
    Bizony, sok magyar nőben meg volt és van a túléséi ösztön!

  • Figyelő és más Tanúk a nemi erőszakra !

    Hát épp erről beszéltem, hogy Horthyék már akkor, ezzel a mumussal fenyegettek, amikor egyáltalán hatalomra kerültek a húszas években, pedig még életükben nem találkoztak oroszokkal – kivéve azokat az I.világháborús K.u.K. hadifoglyokat akik onnan némileg tisztább, másképp látó szemmel, de hazatértek… Bár igazság szerint ezeket kommunista gyanús elemekként a rendszer igyekezett elszigetelni a békés, “már másképpen nevelt” lakosságtól…
    A nagy kérdés persze mégicsak az,hogy hát ha ennyire tudták már akkor, hogy ilyenek lesznek “a ruszkik” majd huszonöt év múlva, amikor majd elveszítjük az általunk nekik megüzent háborút, akkor miaf…nak kellett megtámadni a Szovjetuniót ? Táncsak nem azért, hogy azok majd a mi kedvünkért és az ellenforradalmi propaganda igazságáért ötezer kilométereket gyalogolva is, de idejöjjenek csupán hódolva e régi közismert szokásuknak, nőket megerőszakolni és egy ennyire békés népet legyőzni ? Logikus nemdebár?

    Na meg, hogy “valóban ázsiaiak is voltak” köztük. Hát nem ez a lényeg hanem, hogy Horthyék “az oroszok ázsiai mivoltát” korántsem biológiai és genetikai szemszögből, hanem rendszeresen, egyfajta felsőbbrendűségi propaganda szólamként pufogtatták a szovjetek kárára… Kivéve egyszer, amikor már gyakorló megszállóként az egyik közigazgatási területen a magyar parancsnokság által terjesztett plakátokon a lakosságban előforduló >ázsiai származású< szovjet állampolgárokat, mint a "testvéreinket" szólították meg és fel a szovjet hadsereg és a partizánok elleni fegyveres ellenállásra, valamint besúgásra a magyar hatóságok javára… Ugye, hogy micsoda önellentmondás az addigi übermenschliches horthysta beállítással szemben…

    .

  • Figyelő és más, anemi erőszakra odafigyelő Tanúk !

    ˙

    Íme, csupán csak egy-két DOKUMENTUM az magyarok viselt dolgairól az általu(n)k megszállt és közigazgatott voronyezsi járás (Szovjetunió) területén, mégpedig annak a már jóelőre a húszas években betáplált előítéletnek az igazolására, hogy bizony azok a hazánkba 44-45-ben betolakodott, fránya “ázsiai” hordák is – az OROSZOK – szinte minden nőt megerőszakolnak:

    “…Célunk Sztárij Oszkol volt… A menetelés ideje alatt sok olyan eset történt, amikor Szpendeti[?] hadnagy meglátott egy-egy, a mezőn dolgozó fiatal nőt. Megparancsolta, hogy erővel vonszolják be az autójába. Ezt Szabados szakaszvezető és Török tizedes hajtotta végre. Aztán a tiszt megerőszakolta a nőt, és még meg is verték utána. Az ilyen esetek mindennaposak voltak…”
    (Részlet a krasznogorszki hfogoly.táborben egy katonától felvett jegyzőkönyvből)

    “… sok orosz nőt mozgósítottak munkára. Ezek közül a tisztek kiválogatták a legszebbeket szállásaik takarítására, együttélésre kényszerítették őket és a legkülönfélébb csúfságokat űzték velük.”
    (Részlet a krasznogorszki hfogoly. táborban egy másik katonától felvett jegyzőkönyvből.)

    “A falvakban a németek és a magyarok mindent elvettek a parasztoktól, amit csak lehetett, tejet, vajat, tojást, mézet, házi szárnyasokat, élő marhát és értékes holmikat…” “…A magyarok megerőszakolták az orosz nőket és lányokat. Magam láttam, ahogy részeg magyar katonák röhögve bevonszoltak a pajtába egy 15 éves korú fiatal orosz leányt. Néhány perc múlva sírás és jajgatás hallatszott ki. Nem egyszer voltam kénytelen ilyen eseménynek a tanúja lenni.”
    (Részlet egy magyar hadifogoly vallomásából.)

    “Minden éjjel katonák érkeztek hozzánk gyalogszerrel, kocsin, lovon, autóval kiválasztották a fiatal lányokat és megerőszakolták őket. A förtelmes erőszakoskodás nemcsak éjszaka folyt, hanem nappal is. A magyar megszállók mindezt a gyerekek, apák, férjek, testvérek és anyák szeme láttára tették.”
    Így erőszakolták meg a 18 éves POPOVA Marija Vasziljevnát, a 28 éves JEVLAKOVA aLEXANDRÁT, az 55 éves […] Mariját és lányait: a 28 éves Annát, a 32 éves Varvarát és 16 éves unokáját, Maríját.”
    (Korotojak vár(os), 1943. szeptember 17. KONSZTANTYINA LIDIJA tanú jegyzőkönyéből.)
    .

    Ui: Ha ez kevés lenne, még legalább húsz esetet ide másolok nektek puszta szívességből.

  • Dubois

    2015 június 6
    6:24 de.
    Elnézést a kifejezésért, de ez nagyon hűlye kifogás volt.
    Először is én már javában éltem akkor, majdnem teenager voltam.
    NEM 25 éve hírdették és EZÉRT léptek be a magyarok a háborúba, mert az oroszról ez a hír járta, hanem mert a németek bekényszeritették a magyarokat a háborúba..
    Másik, a hírek csak akkor jöttek, mikor az oroszok közeledtek.
    Nem csak erőszakosok voltak, henem egy mongol alakulat, ami Buda felsőrészét foglalta el, még azt sem tudta, hogy a húst, vagy az evőkészletet nem a W.C.ben kell mosni, hanem a csap alatt a konyhában.
    Ennek, szemtanúja voltam.

  • Figyelő !

    Na még szép, hogy nem azért léptünk be a háborúba. Ezt én nem is állítottam, csak azt, hogy a magyar lakosság körében már a huszas években közismert volt, hogy mindnkit megerőszakolnak…stb. A 25 évet pedig – rendben – visszavonom. A SzU megtámadása részünkről 1919-től számítva 22 év volt ám miféle erőszakot is gyakorolt “a német”, ahhoz, hogy kénytelenek voltunk belépni a háborúba? Ugye nem állatak Horthy fejénél piszollyal, hogy lépjen be… És ugyebár már azzal az indokkal sem jössz, hogy “az oroszok bombázták Kassát”. Hát akkor mi is marad érv gyanánt ? Csak nem a szövetségesi szerződés? Eddig azt állítottátok a FidSS-szel és a Jobbikkal egyetemben, hogy a németek csupán 1944. március 19-től kényszerítettek bele bennünket a történésekbe és eseményekbe, most pedig mégis, a szavaidból kiderül, hogy évekkel korábban, már 1941-ben ? Ez 3-4 év. Valaki hazudik.
    .

  • Figyelő és mindenki!

    Ami pedig a mongol-szovjet katonákat illeti, arra álljon itt egy, a magyar megszálló hadvezetés orosz nyelven íródott . h i r d e t m é n y e . (plakátja), ill.annak magyar nyelvű fordítása, amiből még az is kiderül, hogy a Figyelő említette, “az evőeszközöket a vécékagylóban mosogató” mongolok, végsősoron az Ő . r o k o n a i . is, de még az is, hogy Oroszország magyar megszállói mennyi jószándékkal voltak megáldva, meg még azt is, hogy Orbán a beszédeibe sem akárhonnan meríti az”ázsiai” mintát.
    ˙

    “Voronyezsi terület, [1942. nyara]
    ˙

    Vöröskatonák,
    tatár,vogul,osztják,cseremisz, mongol és votják származásúak!
    ˙

    Mi magyarok, nemcsak a zsidó uralom megsemmisítéséért harcolunk Oroszországban, hanem a ti szabadságotokért is. Ázsiából származunk, ahol népünk a régi időkben békés egyetértésben élt együtt a népeitekkel.
    Célunk felszabadítani benneteket a zsidóuralom alól, hogy befejezzük végre a köztünk, t e s t v é r e k . között dúló gyilkos háborút.
    Ne harcoljatok ellenünk, irtsátok ki a zsidókat, szabadítsátok fel Oroszországot. Állajatok át és lépjetek be az ázsiai légióba, ami a zsidóuralom ellen harcol;
    testvéri szeretettel várjuk mindannyiótokat a felszabadított Oroszországban.”

  • Dubois: Magyarországon az un. segédhadak kerültek bevetésre, akik jószerével csak a parancsokat értették oroszul. Feláldozható töltelék volt. Nincs abban semmi, amit Figyelő mondott. Cserébe ő pl. egy napot nem tudna túlélni a sztyeppén.

  • István 6:51 !

    Szerintem nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy a szovjet katonák a fasiszta magyar megszállókat zavarták vissza a saját fészkébe. Teljesen indifferens az hogy a tízezer kilométereket gyalogló szegény bakák hogyan viszonyultak a mosogatóhoz, vagy történetesen a vécékagylóhoz, mert lényeg abban rejlik, hogy úgy verték péppé a az übermnsch magyar sereget, mint a sz…t, ami Figyelő féléknek annyira fájt, hogy még ebbe is belekötöttek, és ahol csak tudják ma is terjesztik. …DE, ha mér itt tartunk – amikor én voltam katona, sok falusi suttyó között töltöttem le több, mint két esztendőt, akik bizony otthon az árnyékszékhez szoktak hozzá… Istenem, hát ezen a – nem mongol – de magyar kultúrán nevelkedtek…
    Emiatt aztán a nagy-dolguk végeztével sok esetben szegényeknek még az eszük ágában sem volt lehúzni a WC-t, mert nem ezt szokták meg odahaza a budin, minek okán gyakran a bélsárrakás hegyekben állt a WC-kagylók közepén… Nincs tehát oka egy Figyelőnek se megszólni a mongol puszták Rokon népét azok rossz szokásaiért – van nekünk is elég, méghozzá rakással…

  • Sajnos, a fenti beirásokkal nem értek egyet.
    Nekem más tapasztalataim voltak az orosz megszálásról, ami 45 évig tartott.

  • Figyelő: maga 45 évig orosz megszállás alatt élt? Aztaaaa! És hogy bírta?

  • Hol írtam azt, hogy én ott éltem?

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.