Meghaltok, cigányok!

2014 december 28 3:32 du.80 hozzászólás

Úgy tűnik, hogy Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök tavaly megfogalmazott, a cigányságért aggódó körlevele, sok ember számára csupán falra hányt borsó.

Olvasom, hogy szenteste után egy nappal szombaton a déli órákban – tehát nem az éjszaka sötét leple alatt, hanem fényes nappal – fekete ruhás egyének jelentek meg a miskolci számozott utcákban. A húsz-harminc főre tehető csoport tagjai arcukat sálakkal takarták el, és nagy riadalmat keltettek a nyomortelepen élő cigányok között.

A csoport tagjai az ott élő cigány emberekben és gyermekeikben nem csupán a fizikai jelenlétükkel keltettek félelmet, de vonulás közben cigányellenes rigmusokat is kiabáltak.

„Meghaltok cigányok! Ölitek a magyarokat! Gyertek ki!”

Az incidensről a helyiek közül többen is telefonon értesítették a rendőrséget, akik 15-20 perc után érkeztek a helyszínre, de elmondásuk szerint ők ekkor már vonulást nem tapasztaltak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrségi szóvivője szerint, ők a helyszínen természetesen igazoltatták a felvonulókat. A rendőrség tájékoztatása szerint diósgyőri szurkolók húszfős csoportja volt ott, akik elmondásuk szerint „filmet akartak forgatni”, amit a számozott utcákban lakók egy része „támadásként fogott fel”.

Az igazoltatások után az állítólagos diósgyőri ultrákat (hatósági nyelven) a rendőrök „útba indították”, vagyis felszólították őket, hogy távozzanak a helyszínről, akik ennek eleget tettek.

A rendőrség természetesen rekonstruálta az eseményeket. Közleményükben megállapították, miszerint a helyiek beszámolója nem egyezik az ő ténymegállapításukkal, merthogy sem atrocitás, de a felvonulók még csak trágár szavakat sem kiabáltak.

Tamás Attila roma aktivista az Index-nek elmondta, hogy a számozott utcákban, ahol az elmúlt hónapok eseményei miatt már amúgy is nagy volt a feszültség, most általános a rettegés. Noha a rendőrség szerint ugyan nem történt semmiféle atrocitás – csupán a „filmforgatás” próbáján egy „díszlet” sérült, egy ablak repedt meg, – a helyieknek megígérték, hogy a számozott utcákban éjszaka is járőröznek majd.

Ez ma Magyarország, az Úr 2014. évének utolsó napjaiban. Vajon milyen jövő vár ránk?

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspökünk karácsony szentestéjén elmondott intelmeit ajánlva kívánok mindenkinek: sikerekben gazdag, félelemmentes boldog újesztendőt!

 

80 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Időközönként lehet akár progresszív szemléletű és profétikus a magyarországi r.k. egyház, vagy helyesebben: egy-egy katolikus egyházi vezető, illetve gondolkodó. Bár eléggé hiányoltam a tiltakozásukat az elmúlt évek folyamán, különösen amikor szociális igazságtalanságok tömkelegétől volt hangos a sajtó és a civil társadalom. De jobb most, mint soha…

    Viszont a magyar társadalom kell, hogy eljusson arra pontra, hogy az átlag magyar ember veti el az ilyen nyiltan rasszista csoportokat és masírozókat. Ehhez fel kell nőni.

  • Christopher Adam

    2014 december 28
    3:44 du.

    Bocs Chris, de “Viszont a magyar társadalom kell, hogy eljusson arra pontra, hogy az átlag magyar ember veti el az ilyen nyiltan rasszista csoportokat és masírozókat. Ehhez fel kell nőni.” tanulságos gondolataidban a kell-eket – a mai magyar rögvalóság okán – kellene-re kell(ene) cserélni

  • Szukits Rezső

    Tévedsz Gyuri! Kell!

  • Fájdalommal telít a gondolat, hogy ez Magyarország, nem az Úr, hanem a sátán 2014 éve volt. Imával reménykedünk, hogy a következő év nem a vad gyűlölet, sem pedig a féktelen erőszak nyomorúságos éve, hanem valóban a békességet hozó Úr éve lesz.

  • Géza:
    .
    Részben csatlakoznék Alexhez.
    .
    “…Ez ma Magyarország, az Úr 2014. évének utolsó napjaiban…”
    .
    – Ez volt az Úr éve? De jó! Hát képzeljétek már el, mi lenne ott, ha már nem az Úr éve lenne… 🙁

  • göre gábor bíró úr!

    Agyficam

    Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tíltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
    Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
    A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!

  • göre gábor bíró úr!

    Egy magyar sincs köztetek? Petőfi jóslata (ahogy megvalósult)

    Petőfi jóslata nagyon “bejött”! “Ha a nép uralkodni fog az irodalomban, közel áll ahhoz, hogy a politikában is uralkodjék!” Írta Arany Jánosnak a Toldi születésekor! Ma már tudjuk, hogy Toldi, maga Arany, az elnyomott, kis létbe kényszeríttet, ámde hatalmas erejű hős, maga a nép!
    Mára beteljesült! Csak nem szereplőként, hanem az “alkotókként” irodalmat „hamisítók” uralkodnak az irodalomban, politikában! 2014. október 25.

    írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez. Ez az egész zsidó világ, Michael Bakunyin

  • ˙

    Igen!!!
    Így kell szólnia egy karácsonyi szent beszédnek:
    Akik születésük okán taszítanak ki a társadalomból ártatlanokat, azok aztán nem tekinthethetik magukat Jézus utódjainak, de azok sem akik ebben a kitaszítósdiban segédkezet nyújtanak nekik, miközben folyvást azt kiáltozzák a kitaszítottak felé, hogy ők a bűnösök. – Meg azt is odalökik nekik, hogy ne gyűlölködjetek. Mintha tán nem is éppen belőlük dőlne a gyűlölet az üldözöttek és a szegregáltak felé…

    Az evangéliumok szerint ez – ami e prédikációban is elhangzott – e bűnbánó magatartás volna a kereszténység valódi hivatása.
    Hány püspöki székhely is található e hazában ? Hát bizony jó lenne, ha mostantól ugyanezen szellemben, védő kart nyújtva – de már konkrétan megnevezve a cigányokat, hajléktalanokat és koldulásra kárhoztatottakat is – szólna a többi székesegyházban is az újévi szentbeszéd. Ez adhatná meg egy becsületes új kezdés nyitányát magyar népünknek.

    .

  • Alex Schlesinger !

    Találó megjegyzés ez a “Sátán éve”, amelyet éppen a Jobbik ózdi diadala fémjelez.
    A jobboldal pályafutása nem most, hanem fokozatosan, már 25 évvel ez előtt Csurka és híveivel kezdődött, n. Antall József dicső uralkodása alatt. Ő és Boross Péter bm. tisztította meg az utat a (saját) felvonulásuk előtt.

  • göre gábor bíró úr! számomra megnyugvást jelent, hogy maga és a maga fajták is beleszállnak abba a sírba. én, ha nem bánja, majd a sír pereméről maguk után rugdosok néhány göröngyöt.
    majd szóljon, ha szülőtartást fog fizetni. nagyon fogom sajnálni magát. remélem, gyereke nincs, mert akkor azt is nagyon fogom sajnálni.
    a maga okán.

  • göre gábor bíró úr!
    “Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez. Ez az egész zsidó világ, Michael Bakunyin”
    hát, te hülye vagy, fiam.

  • Igen tisztelt göre gábor bíró úr!

    Amit Ön ír és hisz a cigányokról, az valóban egy agyficam. Az Öné.

    Mentségére szóljon, hogy a cigányok szaporodásáról szóló sztereotípia azonban a rendszerváltás óta uralja sok önállóan gondolkodni nem tudó magyar ember agyát. Egyes politikusok ezzel sokkolják a gondolkodásra képtelen magyar embereket, s tegyük hozzá, hogy sikerrel, hiszen Ön is elhiszi, sőt terjeszti ezt a szemenszedett agyficamot.

    Nem akarom Önt kiábrándítani göre gábor bíró úr, de ha a cigányok szaporodásáról szóló elmélete igaz lenne, akkor már legalább minden második földön élő embernek cigány származásúnak kellene, hogy legyen. A magyarországi cigányok száma azonban a rendszerváltás óta nemhogy nőtt volna, hanem inkább még csökkent. A rendszerváltás környékén cca. másfél millió cigány élt hazánkban, jelenleg azonban a cigányság száma úgy kb. 800 ezer és 1 millió főre tehető. Ez statisztikai adat, aminek Ön is utána tud nézni. De mondok erre Önnek egy ideillő történetet. Hogy igaz volt-e, vagy csak szépen hangzik, az talán nem is lényeges. Ez is egy „agyficam” csupán. Íme:

    – Te dohányzol?
    – Igen, dohányzok.
    – Hány dobozzal szívsz el egy nap?
    – Napi 2 doboz.
    – Mennyibe kerül egy doboz?
    – Kb. 1000 forint.
    – Akkor napi 2000 forintot költesz kb. cigire?
    – Igen.
    – Akkor egy évben kb. 730.000 forintot költesz cigire?
    – Igen.
    – Akkor 15 év alatt 10. 950. 000 forintot költöttél cigire?
    – Hát igen, igazad van.
    – De gondolj bele, ha nem dohányoztál volna és a cigire költött pénzt félretetted volna egy bankba, akkor már vehetnél magadnak egy Ferrárit.
    – Hmm, ezen nem is gondolkodtam még. De figyelj csak, te dohányzol?
    – Nem, én még soha nem szívtam el egy cigit sem.
    – Akkor mutasd már meg, hol a qva anyádba van a Ferrárid!

    Nos, ennyi a történet tisztelt göre gábor bíró úr! Hasonlít az Ön cigányok szaporodásáról szóló történetéhez.

  • Minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek ésszel, és lelkiismerettel bírván, egymással szemben, testvéri szellemben kell, hogy viselkedjen. Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz. Senkit nem lehet az állampolgárságától önkényesen megfosztani.
    Milyen mélyre süllyedhet egy ország? Magyarország gyakorlatilag csőd szélén áll, A szélsőjobboldali, cigányokat, zsidókat, kommunistákat, támadnak meg, és senki nem száll velük szembe. Mozgalmuk, súlyosbodó cigány bűnözésről hazudozik folyton, koholmány vádakkal! És ezzel hisztériát kelt!

  • A rendszerváltás óta a magyar cigányainktól szinte minden meg lett fosztva. Elvettük tőlük a megélhetési munkát, éh bérekért dolgoztattunk,de elvettük tőlük.Az élet minden területén szegregáljuk, még az óvodában, iskolákban is. Állandó atrocitásnak vannak kitéve, mert egy kis rés bontakozott ki és máris a nyilas, fasiszta, náci hatalom újra éledt hazánkban.Azáltal, hogy a munkáktól el szigeteltük őket a lányaikból mesterségesen prostituáltat csináltunk, gyerekeikből kis stílű tolvajt, ki kiáltottunk alaptalan bűnöző népnek. mert élni kell a kutya fáját!
    És törvényesen mindenért börtönt kapnak, még ha a bicikli gumi kopott azért is börtönt kap.Igaz, hogy a magyar kevert nép igazi ős honos magyar egyetlen egy se nincs már, talán ezért él cigányainkban az igazi magyar haza szeretete, nem lehet belőlük ki irtani a haza szeretetét!Soha, de soha nem engedtük őket beilleszkedni, mindig elnyomtunk őket, gyilkoltunk koholmány vádakért. Meddig? meddig embertelenedünk el?

  • görbe idióta:
    .
    “…Ez az egész zsidó világ…”
    .
    – Mondd csak, te fogyatékos, hogy jön ide a “zsidó”? Mi köze van a “zsidónak” (tényleg, mi az a zsidó???) a magyar, vagy tágabb értelemben véve, közép- kelet európai cigányproblémához?
    .
    Vagy te is az a fajta tenyészkretén vagy, akinek MINDENRŐL a “zsidó” jön le? Függetlenül attól, hoigy éppen botanikáról, tengerbiológiáról, atomfizikáról, társadalomkritikáról, összehasonlító nyelvészetről, geostratégiáról, hörcsögök párzási szokásairól, stb. van- e szó?
    .
    Az a “zsidó világsajtó” meg különlegesen nagy kedvencem, mert hát a “világsajtó” nagyrészt totál zsidó- és Izrael ellenes, tudatlan a témában, mindig is az volt. A hülye is láthatja: a világsajtó bizony zsidó kézen van. 🙁
    .
    Te, görbe mittudoménki, te meg egy hülye bunkó vagy, és kész. Húzzál már el innen a francba.

  • Ille István ! (3,51-52)

    Helyettem szólottál Barátom. Köszönöm.
    .

  • Görhe Hábor !

    Ezek szerint, maga szerint persze Beer Miklós róm.kat. püspök úr is zsidó, vagy cigány, ugye?

    .

  • Géza:
    .
    “…Akkor mutasd már meg, hol a qva anyádba van a Ferrárid!…”
    .
    🙂
    .
    Ám van itt valami, amit helyre kell tenni. Az pedig a statisztika, és a cigányok száma- most nézzük csak orKbánisztánt (egykori Magyar Köztársaság).
    .
    Hogy mennyi cigány él ott, az egy dolog. Hogy HIVATALOSAN mennyi él ott, az megint más, hiszen jól tudjuk, hogy még ha valaki tényleg cigány is, nem kötelező magát annak mondania. És ez nyílt hír már a gengszterváltás óta, hogy igen sok cigány nem mondja azt hivatalosan a népszámláláskor, hogy ő cigány (ennek megvan az oka, de témán kívüli). És innen meg van lőve az egész, hiszen fogalmunk sincs, mennyi cigány él orKbánisztánban most.
    .
    Az a kisebb rossz hír, hogy akkor hát nem tudjuk, mekkora a cigány etnikumú emberek száma. Van itt egy sokkal rosszabb dolog is:
    .
    – Ha a létszámukkal sincs tisztában a mindenkori államgépezet, hogy a lótúróba alakíthatnak ki nekik bármiféle nemzetstratégiát?
    .
    Válasz természetesen az, hogy SEHOGY.
    .
    Az pedig még erre is rátesz egy lapáttal visszamenőleg, hogy amikor a Kádár- rendszerben az állami hivatalnok döntötte el, ki a cigány, ki nem, és úgy volt népszámlálás, AKKOR SEM alakítottak ki semmiféle nemzetstratégiát, hogy a cigányok többségét kihúzzák a pokoli körülményekből. Pedig akkor pontosan tudták, mennyien vannak.
    .
    Ilyen módon ez egy ördögi, önmagát gerjesztő, terebélyesedő, egyre betegebb folyamat.

  • Amúgy pedig tisztelt göre gábor bíró úr, ezt az Ön által emlegetett
    „Egy magyar sincs köztetek? Petőfi jóslata (ahogy megvalósult)

    Petőfi jóslata nagyon “bejött”! stb című „agyficamot” mintha már olvastam volna valahol, más nicken, más írás hozzászólásaként is.

    Önálló gondolat helyett plagizálni tetszik? Vagy netán előre megírt sablonszövegek küldözgetésekből tetszik élni? Ja, úgy könnyű fanatikusnak lenni és gyűlöletet okádni, hogy gondolkodni sem kell, és még fizetnek is azért…

    http://magyarhirlap.hu/cikk/12535/Folkel_es_ujra_lepked

  • Eldrad!

    Rendben van, akkor tegyük helyre a dolgokat, hogy tisztán lássunk. A mindenkori hatalom birtokosai, úgy az “átkosban”, mint a mai rendszerben, pontosan tudta és tudja mindenkiről, hogy az illető melyik etnikum-csoporthoz tartozik. A népesség összeírás végző posztot betöltő összeíró biztosok ugyanis olyan emberekből állnak, akik ismerik a környezetükben élő embereket. Azt hogy én mit hazudok magamról, az csak egy dolog. Sőt, továbbmegyek. Újabban már a munkaügyi központokban is megkérdezik az embert, hogy cigány-e, vagy sem. Tehát a hatalom urai, ahogy anno az átkosban, úgy napjainkban is pontosan tudják és képben vannak, hogy ki cigány és ki nem. Ha van is némi eltérés a statisztikájukban, az jelentéktelen és csak nagyon minimális.
    Hogy melyik hatalom mit tett és mit tesz a cigányságért, az már más kérdés. A magyar cigányság számára a rendszerváltás nagyon rosszkor jött, mivel az egy fejlődési szakaszt vágott derékba. A cigányok zöme, és ezt tapasztalatból mondom, hogy a mai napig élteti a Kádár-rendszert. Ebből adódik, hogy nem igaz az a általánosságban a cigányokat övező mítosz, hogy a cigányok nem szeretnek dolgozni, tanulni, stb.
    Az Orbán-kormány különösen rátett egy lapáttal a magyarországi cigányság ellehetetlenítésére. Törvények sokaságát éppen a cigányság élethelyzetéből fakadóan ismerve hozta meg. Hogy ezek a törvények már a nem cigányokat is sújtják, ez a tény viszont eleve várható volt. Az Orbán-kormány kedvezményezettei a határon túli magyarság lett, s jól tudjuk, hogy miért. Alanyi jogon pedig a magyar államtól már csak ők kapnak ilyen-olyan jogcímen kedvezményeket. Ez azonban számukra is vissza fog ütni. Őket is megutálják, mint ahogyan a cigányokat is, akikről már a legnagyobb rosszindulattal sem mondhatja el senki, hogy élősködők.

  • Géza:
    .
    “..Az Orbán-kormány különösen rátett egy lapáttal a magyarországi cigányság ellehetetlenítésére…”
    .
    – Minden kormány rátett erre egy lapáttal, pusztán azzal, hogy semmit nem tettek az ügyben. Az eredmény borítékolható volt, ahogy most is az.

  • Kedves Csík Ferenc!
    Köszönöm a tiszta és korrekt helyzetelemzést!

  • Fenyvesi Glória

    É a Rendőrségnek jobban hiszek,mint a cigányok fantáziálásában.
    Korábban is csak arra ment egy autó., és azt hitték,(de nem volt igaz) hogy gárdisták vannak benne, és ők támadták meg az autót, és majdnem a benne ülőket is…

  • Ille Pistám,
    csúnyákat mondok a hozzá írásodhoz.Ezt a görbe [email protected] nem csak belerúgnám a pöcegödörbe,de utána is brunyálnék.Egy ilyen utolsó mocsokról már szívesebben nekrológot írnék.

  • Igen tisztelt Bogdán Géza úr!

    Bárkinek is tisztességes munka és tisztességes fizetés kell, hogy tisztességesen meg tudjon élni. A cigány, ha van munkája ő a legbecsületesebb és ő ítéli el legjobban a bűnöző egyént. Rendőr se kell, ha van munkája az embernek.
    A rendszerváltásban a cigányok a legnagyobb vesztesek, elsőnek kerültek utcára, nem ők okozták a gazdasági válságot, hisz ők is reménykedve várták a jobb élet reményébe, de mit hozott számukra? munkanélküliséget, szegregálást, kikiáltották bűnöző népnek. De lássuk csak ki a bűnöző hajlamú. A Kádár rezsimben mindenki dolgozott, mégis lopott hazánkban mindenki, csak a cigányság nem.A Tsz-ekből lopták a terményt, gázolajat, állatokat, a gyárakból, építőiparból autószám lopták az építőanyagot, aztán jött a rendszerváltás lopni már nem lehetett, akkor meg a politikusaink lopták a közvagyont százmilliós tételekben. A cigányság nem vádolható a gazdasági válság okozta gondokért, ők csak a legnagyobb áldozat.Azt mondják túl sok a nyugdíjas, túl sok a rokkant ebben az országban, de ha a befizetett nyugdíjak utáni pénzeket nem hordja haza az elit vezetők, ezért van egyeseknek luxus villa tízmilliót érő autók, s nékünk kétkezi dolgozóknak mi jut? még két hétig se elég, ha kifizetünk a rezsit, marad a hosszú lejáratú kölcsön, ami nyomorgat sok hazámfiát.
    Ezért ne bántsunk a cigányt!!!

  • Fenyvesi Glória: annak hisz,akinek akar. egy a gond: magának már senki sem.
    amúgy az ottani rendőrségnek én akkor se hinnék, ha eskü alatt vallanának.

  • Gyuri10: a maga részéről 1et értek. ennyi volt neki, és leszarom a szólásszabadságot! amit eddig előadott, az bőven MODEM-re érett, de sajnos, az utóbbi napokban nem voltam netközelben.

  • Géza,
    sajnos az írásod minden szava igaz.Bár ne úgy lenne.A Dr.Beer megyés püspök úr nagyon emberi prédikációjához még annyit tennék hozzá,hogy Jehosua ben Szentlélek és Mirjam nem az Isten,hanem hús és vér valódi emberek fia.Nem is Magyar származású!A Kereszténység megalapítója sem Ő volt,hanem a tanítványai,akik ugyanúgy zsidók voltak mint Ő.Azonban az akkori és a mai világnál is sokkal humánusabban és világosabban látó EMBEREK.Szeretném ha elérhető lenne az a világ,melyet Ők megálmodtak.Nehezen képzelhető el,hogy ez bekövetkezzen,ameddig ilyen görbe gáborok ronthatják a levegőt. A karácsonyi ünnepek és az újesztendő alkalmából megbékélést és boldog,egészségben és szeretetben gazdag jövőt kívánok a RABBI minden követőjének,akkor is ha én magam más RABBIkat követek.

  • Őszintén szólva nem értem a cigányságot. Egy közel egymilliós magyar népcsoportról beszélünk, és nem látom a cigányság “Martin Luther King”-jét. Érthetetlen számomra a számozott utcákban élők teljes passzivitása egy 20-30 fős genocídiumot kiabáló trappolók ellen. Egy emberként kellett volna összefogniuk és megálljt parancsolniuk a környezetük és életterük védelme érdekében.
    Az elmúlt években elkövetett cigányság elleni atrocitások ellen /bőven volt, és van ilyen/a jelenlegi cigány vezetők, képviselők közül szinte senki, vagyis egy-két ember emelte fel a hangját.
    Ez azonban nem más, mint a cigányság súlyos, nagyon súlyos társadalmi értékítéletének a teljes fejletlensége. A rendszerváltáskor álomkórba került cigányság jelenlegi helyzete nem fogható a rendszerváltás okozataira. Ez súlyos tévedésben, és önigazulásban tartja a cigányság, és a magyar társadalom teljes egészét. Úgy a politikai, úgy a társadalmi helyzetet tekintve mindkét fél /cigányság-társadalom/súlyos erkölcsi, és életszínvonal romboló károkat okozott, ma pedig még inkább okoz a cigányság többségének. A cigányság jelenlegi képviselői, vezetői egy tál politikai bablevesért képesek voltak elárulni a teljes szegénységben élő cigányságot. A teljes szegénységben élők pedig mit tettek? Egy hétre elegendő teljes tűzifáért, és élelmiszercsomagért “eladták az áldáshoz való jogukat”, önként és dalolva az elnyomóiknak. /teljes cigány közösségek adták el szabadságaikat, egy jobb élet reményét szavazataikkal a jelenlegi és korábbi hatalmaknak./
    Kié a felelősség? Senkié. A politikai cinikus kínálat tökéletesen megtalálta az egymilliós táborral rendelkező, erkölcsi társadalmi értékítéletét elvesztő keresletet. Az üzlet létrejött valamennyi szabad országgyűlési választási napon, csupán azt felejtették el közölni a politikai kínálat csomagjában, hogy a csomag tartalmazz megfélemlítést, szegregációt, és egyéb társadalmi kirekesztésekhez vezető ajtókat.

  • Fenyvesi Glória

    Abry Zoli!
    Jöjjön Magyarországra, pl. Miskolcra, a Lyukóba, az Avasra,a számozott utcákba, és Pécsre,stb. épp az ellenkezőjét fogja tapasztalni.

  • Fenyvesi Glória

    Akik nem viselkednek a társadalmi normáknak megfelelően, azok saját magukat rekesztik ki…

  • Tipikus “Agyatlan-Puha-Pöcs-Parádé”. Sállal maszkolva, csapatban hőbörögve.
    .
    Kíváncsi lennék, hányan mernének „amúgy férfi módra”, egyedül ”kiállni a hóra”.
    .
    Birkák, nyájban.
    .
    Az már csak hab a tortán, hogy a rendőrség:
    „A rendőrség természetesen rekonstruálta az eseményeket. Közleményükben megállapították, miszerint a helyiek beszámolója nem egyezik az ő ténymegállapításukkal, merthogy sem atrocitás, de a felvonulók még csak trágár szavakat sem kiabáltak.”
    Ha valaki nem értené: a rendőrség jobban hitt a gyáva hazudozó birkáknak, mint a helyieknek.
    .
    Ezek a „magyarság-féltők” a legnagyobb ellenségei a magyaroknak, cigányoknak, zsidóknak stb.
    Saját kisebbrendűségüket próbálják kompenzálni. Sajnálom őket, kisebbrendűségük lényükből fakad, ezért nem is szabadulhatnak tőle, maradnak, amik voltak, kishitű barmok.
    .
    Görével, Glóriával és még sok másokkal egyetemben.
    Valóban nagy az Isten Állatkertje, és hihetetlenül alacsony a kerítés (már ha van egyáltalán).
    .
    Gyáva vezér-ürüjük, még gyávább követői.

  • Kedves Csík Ferenc!

    Ismételten megköszönöm a gondolatébresztő véleményét. Az utolsó záró mondatát pedig külön is megköszönöm. Kevés magyar ember meri manapság ilyen nyíltan és őszintén kérni ebben a gyűlöletben, rettegésben és nélkülözésben bővelkedő országban, hogy „ne bántsuk a cigányt”.

    Sajnos azt kell, mondjam, hogy a mai magyar társadalom zöme, előítélettel és gyűlölettel tekint ránk, cigányokra. Mindezt pedig a 25 év politikai elitje tudatosan generálta. Nekünk, ezt hozta a magyar rendszerváltás. Sajnos vannak olyan magyar egyetemek, ahol a rasszizmus magját ültetik bele a jövő nemzedék értelmiségi körének agyába. Hazánkban manapság egyes értelmiségiek nyíltan hirdethetnek olyan cigányok elleni gyűlöletre alkalmas hamis próféciákat, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Íme, itt van erről egy régebbi tanulságos írásom:
    http://geza.nolblog.hu/archives/2012/11/08/A_Jeszenszky-gy_ahogy_n_ltom/

    Jóllehet a magyar cigányság már évszázadok óta a magyar társadalom tagjai, sokan mégis úgy állítanak be minket, mintha mi ebben az országban idegenek lennénk. Nos, nem vagyunk sem bevándorlók, sem pedig turisták. Mi, a magyar nemzetállam részei vagyunk. Aki ennek az ellenkezőjét vallja és tanítja, az tudatosan kelt ellenünk gyűlöletet. A magyar cigányság évszázadok óta a magyar társadalom tagjai, s ezt megcáfolhatatlan történelmi tények igazolják. Ha valaki olvasta Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét, az tudhatja, hogy 1552-ben a haza védői között volt egy Sárközi nevezetű cigány is, aki ráadásul még csak áruló sem volt. Továbbmegyek.

    Az 1989. december végén Romániában kitört kelet európai rendszerváltó forradalom kapcsán az ott élő cigányok szintén tanúbizonyságot tettek arról, hogy ők magyar társadalom tagjai, akiknek igenis fontos a magyar nemzeti sorskérdés. Ekkor hangzott el a híressé vált kiáltás: „Ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok!

    Nem szívesen mondok ilyet, de a magyar rendszerváltás számunkra nem demokráciát, hanem diktatúrát hozott. Elvették tőlünk a hálóinkat, és kegyesen odavetettek nekünk annyi halat, hogy ne haljunk éhen. A magyar társadalom megtűrt tagjai vagyunk. Cserébe azt művelnek velünk, amit csak akarnak. S mindezt, törvényesen. Egy szavunk sem lehet.

    Kedves Csík Ferenc! Ha Ön az az ember, akire gondolok, és akit hiszek, akkor Isten hozta Önt a Kanadai Magyar Hírlap olvasói és véleményezői között.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%ADk_Ferenc_(%C3%ADr%C3%B3)

    Számomra nagy megtiszteltetés, hogy Ön is az írásaink olvasója.

  • abryzoli
    2014 december 29
    4:42 du.
    Kedves abryzoli!
    Pedig vannak a magyar cigányságnak is Martin Luther King-jei, több is. A teljesség igénye nélkül megemlíteném fórumtársam, Hell István nevét, aki tanáremberként az életét a cigánygyerekek oktatásának szenteli, és elmondása szerint, ő még a lelki békéjét is közöttük találja meg. Róla még csak annyit, hogy az SZDSZ alapító tagja és liberális gondolkodó, aki a Demokratikus Koalícióból, Pásztor Albert úr támogatása miatt lépett ki. Hell István tehát egy talpig becsületes és gerinces ember.
    De megemlítem Setét Jenő (Brada) nevét is, aki „Az Amazonas cigányai” című, az online HVG-n megjelent, Debreczeni Józseffel, a Demokratikus Koalíció alelnökével vitázó írását, Katz Kati lefordította héberre is. Setét Jenő (Brada) tehát szintén egyike a cigányok Martin Luther King-jeinek, Katz Katalinról pedig tudni kell, hogy ő egy Izraelben élő magyar szociális munkás, de évek óta rendszeresen oktat Magyarországon is. Nemrég jelent meg a „Visszafojtott emlékezet” című, a roma holokausztról szóló könyve.
    http://www.multesjovo.hu/hu/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/432/

  • Tisztelt Bogdán Géza Úr.

    Nékem is Nagy örömömre szolgál, hogy a Kanadai Magyar Hírlap olvasója lehetek,és olvashatom emberséges írásait.
    Ezúton is Szeretetben Teljes Áldott Kegyelemmel teljes Békés Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok önnek és családjának.
    Tisztelettel: Csík Ferenc

  • lehet hogy csak kemenyseprok voltak es reszegen??mert a magyarigardistakok gonce arra hajaz erosen!!

  • hag shana tova umetuka v’tikvatenu v’gmar hatima tova v’2015 shanim sameah!!

  • Születésétől a nemzet ellensége.

    Rikárdó 2015 január elsején, hajnali 0 óra 1 perckor látta meg a napvilágot, és rögtön a nemzetre támadt. Legalábbis ez tűnik ki az év első napján született kisbabáról szóló hírek alatti kommentekből, és a jobbikos képviselők Facebook-hozzászólásaiból. És hogy Rikárdó hogyan támad rá szerintük a nemzetre nem egészen egy naposan? Hát azzal, hogy cigány származású.

    Pedig nincs csodálatosabb dolog egy kisbaba születésénél, és nincs ártatlanabb ember a földön, mint egy újszülött, aki nem követett el semmit. Mégis vannak a magyar társadalomban olyanok, akik már ezt az épp megszületett gyermeket is ellenségként kezelik, mert cigány. Azt hozzák fel a rovására, hogy 3 testvére van, de anyukája még csak 23 éves. Pedig ha anyukája nem lenne cigány (amit ugye nem tudunk, hogy az), a 23 évesen megszült 3 gyereke ajándék lenne a nemzetnek, lehet, még Balog Zoltán is megkoszorúzta volna a kismamát.

    De hát ha cigányról van szó, rögtön felhangzik a kórus: úgysincs pénze erre, nem tudja eltartani. Erről persze nem tudunk semmit, de a kommentelők biztosan tudják, aki cigány, az nem tudja eltartani a gyerekét. És nem érzik, ez mennyire ciki mindannyiunknak, hogy ha egy cigány ember szerintünk se tudja eltartani a gyerekét. És senki se látja az összefüggést aközött, hogy Rikárdó már megszületésekor a nemzet ellensége lesz, és hogy lehet, családja szerényen se tudja eltartani gyerekeit. Mert Rikárdó már megszületésétől hátrányban van, az iskolában, a munkahelyen és mindenhol az életben.

    Ez a rasszizmus, ami már megszületésekor bűnösnek bélyegez egy embert, és egész életére odanyomja a fejére, hogy cigány. Ez az a rasszizmus, ami távol tartja egymástól a cigányságot és a többségi társadalmat, ez az a mentalitás, ami nem ad esélyt arra, hogy a magyarországi cigányság felzárkózhasson, ez az, ami jól mutatja meg, egy cigány származású honfitársunknak nemcsak az esetleges szegénységgel, lakóhelye körülményeivel, a magas munkanélküliséggel, a rossz oktatási rendszerrel, a rossz szokásokkal kell megküzdenie, hanem a többségi társadalommal is. Ha ezen nem változtatunk, nem a magyarországi cigányság fogja kárát látni, hanem az egész társadalom, ami már 0 évesen gettóba zárja Rikárdót.
    JámborAndrás

  • ille ur!!
    hagyjak mar abba ezt az orokos “getto”-zast!!onoknek halovany fogalmuk sincsen arrol mi is volt az hogy gettoban letezni!!annak ahhoz ami ma van semmi koze!!rossz vicc!!

  • hogy oszinte legyek en a GETTO-t nem kivanom senkinek hogy elje at megegyszer!!kisgyerekkent eltem benne!!en lattam naponta csontvazza sovanyodott hullakat,tizesevel fekudni a jardan!!
    maguk elkepzelni se tudjak azt az allati felelmet hogy holnap talan en fekszem ott!!fogalmuk nincsen rola mit beszelnek!!

  • barlev: tessék már mondani, ki is gettózik itt? mire fel ez az általánosítás? miből gondolja, hogy egy független szerzőt be tudok folyásolni?
    a “gettózáshoz” kizárólag csak az azt megélteknek lenne joga?
    nem hallott még jelenkori gettókról? vagy éppenséggel szellemi gettókról?
    ejnye, reb barlev, micsoda magatartás ez?

  • barlev: nem, magának nincs fogalma mindarról, ami ebben az országban folyik! sajnálom, hogy maga megélte AZT a gettót, de ez nem menti fel az alól, hogy ne ismerje fel az ITTENI gettót, aminek ugyan nincsenek falai, de attól még rosszabb.
    amúgy mintha ebben a postban végig a cigányokról lenne szó. árulja már el, mi a franc köze van a témához?
    csak maga a fogalom? higgye el, van róla fogalmunk, mit beszélünk. méghozzá MA!

  • uram!!
    latom on nem ertett meg semmit!!
    nem baj,tobb is veszett mar………………,de mégis vegye figyelembe hogy a szo GETTO mai idokre alkalmazasa egyszeruen hujeseg!!nagyfoku tudatlansagra vall!!
    a getto ugyanis egy fallal korbezart hely,amit fegyveres orseg oriz!!onnet kimenni csak harom fele keppen lehetett!!
    1,;- csoportosan a kenyszermunkarra fegyveres orokkel!!
    2,;-holtan a pesti hevra kadisa,sirasoi altal kivive,temetni a hesed v’emet gondozasaban!
    3,;-az umschlagplatz-on valo osszegyujtes utan a waggonok fele deportacio celjabol!!
    no most kerem!!
    HOL VAN EZ MA??
    hol van olyan ma orbaniaban ahol ez igy mukodik!!??sehol!!
    na ezert batorkodtam jelezni!!
    de ha onoknek “az” es “ugy” jo tegyek csak,gettozzanak!!

  • mellesleg a getto ekle ki is volt irva nagy betukkel!!
    “JUDISCHES WOHNBEZIRKS!!FUR NICHT JUDEN EINTRITT VERBOTEN!!”

  • barlev: lazítson, hosszú még a nap. persze, ha javasolja a magyarországi illetékeseknek, itt is ki fogják írni, legfeljebb nem a zsidókra vonatkozóan.
    ember, mi a franc baja van magának? már teljesen elszállt az agya!

  • az en agyamnak baruh ‘H semmi baja!!felesleges aggodnia emiatt ille ur!!

  • barlev: attól tartok, a tudatlanság – és az össze-vissza vagdalkozás – inkább magára jellemző.
    a getto ma Orbanisztánban nem csak a fizikai bezártságot jelenti – különösen nem a cigányságot érintően -, de attól tartok, ezt képtelen felfogni.
    szóval, a dolgok megértésén még dolgozzon egy kicsit.

  • barlev: erre azért ne fogadjon nagy pénzben. javaslom, fogja vissza szélsőséges megnyilvánulásait, mert a KMH nem az a fórum, ahol ezt tartósan elő tudja adni, még akkor sem, ha maga az utolsó holokauszt túlélő!

  • ugyan mutassa mar ki es hol van ott ma 2015-ben fizikailag gettoba zarva????beszel suletlensegeket Itten kerem

  • haaaat ahogy olvasgatom az “irasokat” van eleg neonaci ott azert!!meg nagyitouveg se kell hozza!!
    -es eppen az en irasommal lenne csak baja??hat persze ja……….nem is igazan meglepo!!hozzaszoktunk mar!!mi sem valtozott az elmult 70 ev alatt!!

  • barlev: attól tartok, komoly gond van a szövegértésével. senki nem beszélt fizikai gettóba zárásról, a szellemi gettó fogalma meg nem igazán érthető a maga képességeivel.
    tudja, ha egy országban egyesek kifogásolják, hogy az újév első szülötte cigány, és ab ovo a nemzet ellenségének minősítik, ott, bizony, szükségtelen gettókerítést felhúzni.
    tehát, a sületlenségek tekintetében is fusson egy kört még, csak azért, hogy senki ne nézze hülyének.

  • fusson koroket maga!!
    labak nelkul tolkocsiban ulve en mar nem tudok futkosni!!ez van!

  • barlev: maga tényleg komoly mentális gondokkal küzd. neonácik a KMH szerzői közt, mi? mondja, orvos mikor látta?
    ja, hogy ez a korából adódik? akkor talán fogja vissza magát. tudja, a 70 évvel ezelőtti sérelmek mára már rögeszmévé fajulhattak.
    állítom ezt neonáciként 😀
    magam részéről kiszálltam, a továbbiakban nem méltatom válaszra. különben is itt az ideje a délutáni sziesztámnak. nem szeretném, ha a maga abnormitása vinné el az álmomat.

  • ne tetesse magat!!a kommentelokre celoztam!!nem a szerkesztokre!!
    de latom maga engem hujenek nez!!majd ha az en koromba lep maga is………………..KIVANOM ONNEK UGYANEZT!!!!

  • Barlev:
    .
    “..a getto ugyanis egy fallal korbezart hely,amit fegyveres orseg oriz…”
    .
    – Az eredeti jelentése még a középkorból valóban ez, és igen, a zsidók voltak gettóban, szerte a korabeli Európában. Csakhogy, ez a fogalom jelentésmódosuláson ment át a XX. század második felében, és ma már nem kizárólag az ön által megadott definíció igaz erre a csúf szóra.
    .
    Hanem jelent minden olyan, fizikailag vagy valamiféle össz- társadalmi megállapodás alapján fizikálisan, VAGY nem fizikálisan, de körülzárt- elzárt területet, ahol egy népcsoport koncentrálódik, és valamilyen okból ki akarja vonni magát az őt körülvevő társadalomból, VAGY a társadalom löki magából ki ezt a népcsoportot valamiért.
    .
    Az előbbire jó példa az északnyugat- európai iszlamista- iszlámnáci NO GO zónák léte, az utóbbira pedig a hagyományos gettó- értelmezés.
    .
    Sőt, én beszéltem az egyetemen nem egy olyan izraeli exkatonával, akik szerint pl. a jeruzsálemi Meá Sárim is gettó. AZ a tipikus, önkéntes gettósodás, ami ott van. És ez tökéletesen meg is felel annak, amit pl. a NO GO zónák is jelentenek.
    .
    Nézze, uram, az, hogy egy nagyon csúnya, nagyon vészterhes szó jelentésmódosuláson, és/ vagy jelentésbővülésen megy keresztül, nem egyedi. A görög szó, a “Holokauszt” sem egyedül a zsidók tömeges megsemmisítését jelenti már, hanem, lényegében – nagyarányú “népirtást”. És, tekintve ennek a szónak a súlyát, ez így kellőképpen leíró.
    .
    Szóval, nem értem, mi ez a háborgás.
    .
    Mi ez a “Barlev” nick? Saját neve, vagy Haim Bar- Lev, a legendás izraeli tábornok emlékére van?

  • @Ille
    Látja milyen könnyű a gettó fogalmának relativizálásába esnie.
    Hát nem lennék most a maga helyébe.

  • apuwader: nem várom el magától az együttérzést.
    azon felül én nagyon is jól vagyok a helyemben.
    ráadásul fogalma sincs a relativizálás jelentéséről. csak nem gondolja, hogy egy barlev fogja meghatározni a getto jelenlegi fogalmát?
    maga se – velem ellentéteben – képes rá, ugyanis pont maga az, aki elvtársaival együtt építi.

  • nos a BAR LEV a sajat nevem immaron jo 85 eve!!eredetileg -(apam utan)-bar LEVI volt csak az “i” lekopott az idok fojaman!!mar kisgyerek koromban ugy hivtak bar lev!
    azt a masik-(haïm)-urat nem ismertem sosem!!mink szatmarban nottunk fol,mint szatmari hassid-ok!apam meg hordta a szep himzett kaftant es a strejmelt unnepkor!
    en mar csak a kek fonalas tsitses katan-t!!ma is azt hordom!!amit a gettorol ir az igaz!
    csakhogy kerem tiszteloleg!!
    az a mai idokre mar nem ervenyes sehogy se!! baruh ‘H nincsen mar getto!!
    hacsak nem mondjuk a klasszikus zsidonegyed-t annak!!mer ugye abba lehet igazsag!!
    -es maga?milyen nev az hogy “eldrad”??honnet van?nem arami az?

  • fatervader:
    .
    “…Látja milyen könnyű a gettó fogalmának relativizálásába esnie…”
    .
    – Mi az anyád kínja, te szerencsétlen?
    .
    A te helyedben pedig biztos, hogy senki nem szeretne lenni. Egy ennyire elbaltázott, műmájer nyikhaj, mint amilyen te vagy, nem hiszem, hogy túl vonzó énkép lenne bárkinek is.

  • Eldrad: hagyd a francba a próbanyilast. a családjának így jó, hát akkor?

  • Barlev:
    .
    – Áh, üdv újra. Nos:
    .
    1, “Azt” a Haim Bar- Lev- et nem ismerte? De kár.
    .
    Ő a modern kori Izrael legnagyobb harcosainak, és katonai stratégáinak egyike volt, pár súlyos katonai tévedésével és hibájával együtt. A neten nagyon sok mindent megtalál róla, ajánlom figyelmébe az izraeli weboldalakat. Legyen az angol, vagy héber nyelvű, mindegy. Mára már legenda. Amúgy 1994- ben távozott el.
    .
    2, Senki nem írt olyat itt, hogy nincs már gettó, hacsak nem kimondottan a klasszikus értelemben vett középkori és náci zsidógettókról van szó. Mert olyanok már tényleg nincsenek (még jó).
    .
    3, A klasszikus zsidónyeged nem gettó, mivel ők nem elzárkóznak a világtól, egyszerűen csak belaknak egy kisebb- nagyobb városrészt, és kész. Kulturális okok, összetartozás, stb. De ugyanezt megteszik a szlávok, latinok, kínaiak is, bárhol a világ boldogabb országainak nagyvárosaiban. De ezen helyekre szabad ki- bejárása van bárkinek, semmi nincs abból.
    .
    A jeruzsálemi Mea Sarim pl. az már tényleg gettó- jellegű, de ezt hadd ne kezdjem magyarázni, miért. Ha tudja, jó, ha nem, azt kissé hosszú lenne itt leírni.
    .
    4, Az Eldrad egy nagyon népszerű sci- fi horror világból, a Warhammer 40.000- ből vett “művésznév”, ő az egyik kedvenc karakterem abból az univerzumból.
    .
    Na, egyelőre ennyi.

  • István:
    .
    “…hagyd a francba a próbanyilast. a családjának így jó, hát akkor?…”
    .
    – Jaj, ne már.. az a megjegyzés annyira adta magát, 🙂
    Amúgy ez a szerencsétlen “fatervvader” szerintem nem is próbanyilas. Csak egy gépe előtt ülő, unatkozó lúzer, akinek az agyát megfertőzte mindenféle, a mélymagyar ezoteria szemétdombjának tetejéről összekapart ganaj, és az itt lenyomott süket dumával akarja magát Valakinek láttatni.

  • @Ille
    “hagyd a francba a próbanyilast…”
    Ejnye!
    A múltkor már elnyertem a “neohungarista light” titulust, ehhez ragaszkodnék inkább, ha lehet.

  • Fatervader: a fogyatékos hülyegyerek titulushoz mit szólsz? Jobban illik terád.

  • “eldrad”!
    nos hogy mi is az a negyed ott yirusalaim-ban,amit ugy hivnak mea shearim,szerintem en mint orthodox-(pejes,kaftan,strejmel,kek tsitses,stb)- hassidoktol szarmazo hivo zsidoember,jobban tudom mint maga!!mellesleg ott van meg a ma’le adumim negyed is!!hasonloan orthodox!!de hat mi hivok,vallasosok -(vagy ahogy minket titulalnak,;-“haredim”)-mar csak igy elunk,zart kozossegekben!!mindennek ellenere buszken hirdetjuk fennhangon,;
    “hinematov umanayim shevet akhim gam yahad…”
    ————————————————–
    de nem valaszolt-(vagy csak nem tudja??ojvajj)-honnet ez az eldrad nev??mer ez Arami es nem yehudi!!
    ——————————————————
    Haïm bar Lev-rol!!nem ismertem!!es??miert lennek en koteles ismerni minden zsidot erets israelben?viszont igen jol ismertem pl,;- h’rav h’gadol,h’tsaddik Slojme Goren-t!!o volt a korai Tsahal forabbija!!67-ben ott volt velunk a Kotel-nal!!

  • apuwader!!-(hogy ez vajon mit jelenthet?????!!!)-
    -maga ne avatkozzon bele!!majd ha kikerem a velemenyet a “getto”-rol elore szolok!!addig talan terjen vissza a korabbi jolbeval hungarista verrogmagyar, karpat-duna-nagyhaza hujesegeihez!!
    menjen ki az uccara es enekelje fennhangon feszes vigyazzban allva,;-
    -“elhangzott a szo zeng az indulo gyoztesek megint regi zaszlaink!fent a hargitan nepe jajj szavat….stb!!”

  • apuwader!
    lefeledtem a refrent,-(hatha nem tudja fejbol)-,;
    “edes erdely itt vagyunk erted elunk es halunk gyoz a szittya fergeteg a rohano sereg”

  • barlev:
    .
    “…de nem valaszolt-(vagy csak nem tudja??ojvajj)-honnet ez az eldrad nev??mer ez Arami es nem yehudi!!…”
    .
    – De válaszoltam, talán elkerülte tisztelt figyelmét. Mint említettem, ez egy sci-fi horror világból vett karakter. A neve nem arámi, se nem jehudi, hanem egy kitalált szó, amerikai eredetű egyébként. Az lehet, hogy hasonlít valamilyen arámi szóhoz, nem tudom.
    .
    “…mea shearim…”
    .
    – Higgye el az úr, tisztában vagyok vele, mi az. Ahogy tisztában vagyok Izrael társadalmi- vallási- etnikai “térképével” is. Izrael barátaim elmondásai, saját tanulmányaim és olvasmányaim, videók, dokumentumfilmek, stb. Egyébként csak azért hoztam fel példának, mert AZ aztán tényleg jó példa a saját magát “gettósító” közösségre. Már, ha a “gettó+ alatt azt értjük, amit ez esetben kell, amit leírtam előző kommentemben, és amivel ön is egyetértett.
    .
    “…mar csak igy elunk,zart kozossegekben…”
    .
    -Nincs is ezzel semmi baj, ahogy említettem ezt is. A baj akkor van, ha az elzárt közösség elkezd ellenségessé válni az őt eltartó, elfogadó, befogadó társadalom irányában, pláne, ha rá is támad arra, de ez az európai NO GO zónákra (iszlámnáci gettókra) jellemző.
    .
    “…Haïm bar Lev-rol!!nem ismertem!!es??miert lennek en koteles ismerni minden zsidot erets israelben?…”
    .
    – Itt viszont valami nagyon nincs rendjén. Ez kb. olyan, mintha valaki Magyarországon azt mondta volna a 15. század második felében, hogy soha nem hallott még a Hunyadiakról, vagy a 19. század közepén, hogy ki a fene az a Kossuth Lajos? Haim Bar- Lev Izrael alapító atyjai közül volt az egyik, de még ezen belül is a legnagyobbak egyike. Őt nem ismerni, soha nem hallani róla, meg “valami zsidóként Eretzben” beszélni róla… legalábbis különös.
    .
    “…Slojme Goren…”
    .
    – Tudom, ki volt Goren tábornok, ne aggódjon. Később még askenáz országos főrabbi is lett. Azt is tudom, hogy ő volt az első zsidó főpap, aki 1900 év elteltével a sófárt szertartásosan elsőnek megfújta a Kotelnál 1967. jun. ötödikén, délután (miután a CAHAL ledarálta a jordán gyalogsaágot Kelet- Jeruzsálem nagy részéből.
    .
    De ha ön “ott volt”, ha ön ismerte Goren tábornokot, ha ön netán’ még harcolt is a CAHAL- ban, pláne abban az időben… akkor hogy lehet, hogy soha nem hallott Bar- Lev tábornokról? Mintha azt állítaná, hogy nem hallott még Sáronról, Uzi Narkizról, Yeshajahu Gavisról, Yitzhak Rabinról, Dan Tolkovszkiról, Shlomo Gonenről, Moshe Dayanról, Haim Laszkovról, Uri Ben Ariról, Mordechai Hodról, David Elazarról, stb, stb.
    .
    Megmagyrázná ezt, ha kérhetem?
    .
    Üdv,
    .
    Eldrad, a nem arámi.
    .
    ui:
    .
    – A mocskos szoba- és papírnáci “apuvaderrel”, vagy ki a fenével jól tett: pár sértéssel el kell intézni, úgysem lehet vele értelmesen kommunikálni.
    .
    Na, most már tényleg Laila Tov.

  • Eldrad!
    Eros a gyanum,hogy Barlev ur Eldad Hadani-val
    a Dan torzsbeli zsido utazoval- teveszti ossze a nick nevedet.
    Csak egy rovid ismertetes rola- annak- akit erdekel.

    https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20091223095847AA20fOH

    Ez a legtomorebb- amit talaltam.{gondolom,
    hosszabbhoz-nincs turelmetek}.

    Meg egy erdekes dolog-mivel emlitette
    Rabbi Shlomo Goren ז”ל-t.

    Ram nagy hatast tett- nem csak a rabbi, hanem-
    a katona . Az- aki 1967-ben megfujta a sofart
    a Kotelnal, de az is- aki leereszkedett
    Nahal Hever-nel a barlangba,amikor Jigael Jadin
    es tarsai megtalaltak Bar Kochba harcosainak
    iratait-es csontjait.

    Az ujra temetesrol- nagy vitak folytak.
    Vegul o- mint a CAHAL forabbija hatarozott
    allami temetesrol- ugy,ahogy minden elesett
    katonanak jar.

  • liber haver eldrad
    igen van fogalmam ki volt pl,;-rabin,narkis,sot meg dayan,es mondjuk eskol is!!rabin es dayan kis idovel goren utan jottek oda a kotelhoz 67-ben!
    a Tsahal-ba en ugyan nem de mas kotelekben igen!!
    ————————————————
    no mostan arrol hogy ahogyan irta volt,;-“az ot eltarto,befogado,….”stb-stb hujesegek!!
    nem tudom tud-e rola de nagyon sok haredi zsido harcolt es adta draga eletet pl mar az 1948-as milhama h’hatsmauth idejen is!!a haredi egyseg azota szakadatlanul letezik pl a sayeret matkal egisze alatt,de a golani,givati,nahal brigadokban is!!
    megharcoltak ok igen-igen kemenyen azert hogy most vegre ugy elhessuk le azt a kis idot amit ‘H nekunk megenged megnahogyan es amilyen kozossegben mi kivanjuk!!nem kell agodni mar nem vagyunk sokan es hamarosan beken hagyunk mmindenkit!!hiszi vagy sem varva varjuk hogy vegre az orokkevalo jovoltabol ujra egyutt lehessunk elpusztitott szeretteinkel!!
    laila tov far alle!!

  • Izraeli:
    .
    – Hahaha, OK, értem… Eldad… akkor hát, ez a hunyó, a szóhasonlóság. De ez EldRad, ott egy “R”, 🙂 es ez valóban egy scifi- horror főkarakter. Amúgy én Elad Peled tábornok nevére kezdtem gyanakodni, hogy a derék Barlev talán azzal téveszti össze. De akkor ez Eldad Halani. OK. Róla meg én ne hallottam, de nem baj, most már tudom.

  • barlev:
    .
    “…liber haver…”
    .
    – Ez jó, tetszik, 🙂
    .
    “…a Tsahal-ba en ugyan nem de mas kotelekben igen!!…”
    .
    – Milyen kötelékben, elárulja nekünk? Engem érdekel minden, ami ott történt.
    .
    Érdekes, hogy Haim Bar- Lev neve nem ismerős, főleg, hogy a többi tisztet meg tudja. Na ezt továbbra sem értem, hogy lehet.
    .
    “…”az ot eltarto,befogado,….”stb-stb hujesegek!!…”
    .
    – AZ ön szerint hülyeség? Hát, szerintem meg életek ezrei, tízezrei, milliói múlnak ezen a “hülyeségen”, ahol ilyesmi van.
    .
    “…nem tudom tud-e rola de nagyon sok haredi zsido harcolt es adta draga eletet pl mar az 1948-as milhama h’hatsmauth idejen is!…”
    .
    – Tudok. A Szabadságharc alatt pedig amúgy se nagyon volt más választásuk, mert a másik lehetőségük a meghalás lett volna. Higgye el, uram, alighanem többet tudok Izrael modern kori történetéről, mit egy izraeli átlag polgár.
    .
    “…nem kell agodni mar nem vagyunk sokan es hamarosan beken hagyunk mmindenk…”
    .
    – ??? Hogy mi van? Kik nincsenek már sokan? Kik hagynak “hamarosan békén” (azaz- gondolom – meghalnak) mindenkit?
    .
    Elpusztított testvérekkel együtt lenni? Értem én ennek a vallási jelentését, de nem lenne jobb inkább tovább élni az élőkkel, meg a hősök emlékével, a világ egyik legerősebb katonai- gazdasági- tudományos hatalmában (Izraelben, már ha ot él ön), semmint az elpusztított milliókkal való túlvilági létre vágyni?
    .
    Megértem, ha azt mondja, hogy “nem”, hiszen ez egy nagyon mély, spirituális dolog. Csak kérdezem.
    .
    Lehitraot.

  • Barlev:
    .
    – Még valami:
    .
    Én speciál nem akarom, hogy “önök” eltűnjenek. Bár, nem specifikálta, kiket ért ez alatt a zsidóságon belül.

  • Motti Gur tabornokot pl csak latasbol ismertem viszont!
    -(a gyengebbek kedveert,;-motti gur=givati tank brigad,in the golan height’s war against the suryan tank army!)-
    viszont kitunoen ismertem-(espedig egeszen kozelrol)-Mena’hem Begin-t,David ben-Gurion-t,es kicsit kesobb Baruh Goldstein-t!!
    hozzatennem meg hogy Yigal Jadin kozosen vegezte el Arik Sharon-nal a sinai-n az egyptom-i erok felmorzsolasat!

  • “eldrad”
    mégis kiket vajon??on szerint??
    elsosorban azokat akik hozzam kozelieknek erzek,a haredi yehudim!!ezen kivul ott vannak meg a tobbi-(laikus,stb)-zsidok is,mert a neshama yehudi bennuk ugyanugy ott van,csak nincsen kibontakozva!
    a tobbi nem zsido nepek???roluk nem ejtek szot mert ok szora sem erdemesek,legalabbis a mi vallasi szempontunkbol!
    a midrashim errol igy fogalmaz pl,;- csak akkor adj hitelt egy nemzsido szavanak,ha mar 40 eve eltemettek!

  • eldrad!
    lemaradt az elobbibol!
    a “kotelek”-rol nem akarnek itt beszelni,mert meg nem evult el!!-(legalabbis a nemzetkozi torvenyek szerint)
    majd talan kesobb b’ezrat ‘H………..!!
    asszocialjon arra hogy EGESZEN KOZELROL ismerhettem Mena’hem Begin-t es Aba Kovner-t!!
    a kerdesere a valaszom NEM!!
    az en koromban EZ maradt mar csak mint cel!!ne higyjek hogy 1945-el veget is ert minden!!senki se jott “haza” ep borrel,es foleg ep lelekkel!!egy reszuk ma is ott van…,mintegy dupla parhuzamos eletet elnek!!
    az aki-akik AZT es OTT es UGY nem eltek at elkepzelni sem tudjak micsoda gyotrelem igy letezni!!

  • szolgálati közlemény: Novák Előd egy önhibáján kívül cigánynak született csecsemőt aljasul, becstelenül támadott meg egy napos korában, származása okán.
    Ez ellen a támadás ellen egyetlen kormánypárti politikus, se országvezető nem szólalt fel, pedig Novák egy kb. 1 millió honfitársunkat alázta és bántotta meg pusztán csak azért, mert nem bírja a barna bőrszínt. A facebookos bejegyzéséhez hozzászóló elvtársai – ne hőbörögjetek, jobbikosok, akivel egy elvet vallotok, az az elvtársatok! – az emberiség alját képezték le minősíthetetlenül gyűlölködő megnyilvánulásaikkal.
    Ezen a fórumon is van egy, rasszizmusát és jobbikos nézeteit, elveit nyíltan vállaló hozzászóló, apuwader.
    már eddig is tanúbizonyságát tette annak, hogy Novák Előd a napokban elhangzott, minősíthetetlen kijelentése megegyezik az ő nézeteivel, mi több, többször is nyílt cigányellenes propagandát folytatott ezen a fórumon.
    Novák Elődöt sajnálatos módon nincs módom kizárni a fórumról, de apuwadert igen.
    biztos akad még olyan hely, ahol szívesen fogadják. itt kitelt a becsülete.
    ja, és szarok a szólásszabadságra. ha a szólásszabadság azt eredményezi, amit Novák tett, köszönöm, de nem kérek belőle!

  • És erre eddig kellett várni? Érthetetlen, miért.

  • Eldrad: tudod, a paletta legyen színes.

  • Tudom, de ha valaki odaf…sik, az nem hiszem, hogy színezné a palettát. Viszont rendkívül undorító, és büdös.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.