Napi szösszeneteimből – „kicsi” állam nagy egóval

2014 december 27 9:00 de.4 hozzászólás

S képzeld mi lenne, ha nem a kisebb államot kedvelnék – A Blikk megkapta a Kormányzati Információs Központtól a fejesek teljes listáját, kereseteit.

Az állami vezetők – miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok – 165-en vannak, amihez jön még mintegy félszáz biztos és megbízott, így együtt már 213-at kell eltartanunk.

A kisebb kormányzati adminisztráció

A kisebb kormányzati adminisztráció

Ennyire bornírt vagy csak ennyire pofátlan esetleg mindkettő – A Fityesz-KB központi napilapja mára rendelet vezércikke Őszentsége szavait értelmezi át.

Az tény, hogy a vezércikk – állampárti környezetben talán nem is lehet másképp – nem a vélemény, az elgondolkodás az azt gondolom területe, itt kategorikus, egyértelmű, jól érthető kijelentésekre és iránymutatásokra van szükség.
Sitkei Levente „Szekértolók”-ja hozza a kötelezőt. Hogy ehhez ilyen mértékben kell eljátszani a bazári majmot, az elemi szövegértési nehézségekkel küzdő propagandistát (vagy már nem is kell, csak hozza magát?) az egy dolog. Az igazi probléma – amellett, hogy a vélt vagy valódi Istenhitét az aranyborjúként körbeugrált daliás 2/3isten imádat elnyomja -, hogy „Ha mi, a keresztény Európa nem vagyunk képesek közösségként a hitünket megvédeni” -n kesereg, okadatolva, hogy egy fikarcnyit sem értett meg abból, amit Ferenc pápa a napokban mondott.
Bár az igazság – ha nem is valódi értelmezésében, sőt kifordítva – csak kibukott belőle, karakteresen jellemezve Orbániát: „Mindig minden politikai döntést meg lehet magyarázni, egyes országok ebben mesterré váltak évtizedek alatt, tárgyalnak és magyaráznak, s végül hófehérként, ártatlanként állnak a világ színe előtt, bokáig vérben gázolva. Megoldható, hiszen a szó óriási hatalom.”

A műveletlenséggel még dicsekednek is – Igaz, hogy nyári, de én csak most bukkantam rá

A szokásos reggeli „sajtószemlézésem” során az index.hu –t is átnéztem. Az index/2 rovatot egy Hofi kép vezeti „25 zseniális Hofi Géza idézet” címmel és egy fura (bár ha belegondolok, a mai műveletlenségi trendiségbe nem meglepő) mondat, amit a cikk elején még meg is erősít: „Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi pedig nemzedékről nemzedékre szállnak a mai napig.”.
Biztos vagyok benne, hogy Hofi ezt azért kikérné magának, s nem csak azért mert neki már volt mire szerénynek lennie, de azért is mert ő tudta, hogy ő csak egy volt a legkiválóbbak közül. S ha mást nem is, de Karinthy-t nem illene elfelejteni. Ehhez képest az már csak bugyutaság, hogy a 25 zseniális idézettel is gondok vannak:
szép számmal akad köztük olyan, ami ha használta is a Hofi nem sajátja volt, messze nem a legjobb Hofi mondások, s az idézetek is pontatlanok!

Általános igazság – Egy gondolat egy Heisler interjúból

A Népszava „” című írásában, ami Heisler András. A Mazsihisz elnökével készült interjú, azt emelte ki: „úgy véli, bár súlyos konfliktusokkal terhelték meg a még 2015 áprilisáig tartó emlékévet, de ezeket szerinte fel kell váltani a konszenzuskereséssel, a kooperációval.”.
Én egy mondatot ragadok ki a beszélgetésből, mert fontosnak, sőt általánosnak érzem: „Szeretnénk, ha jövőre nem kellene előzetes konzultációk nélkül olyan döntésekkel szembesülnünk, melyek közösségünket érintik.”.
Igen mi zsidók és nem zsidók, csak egyszerű magyar állampolgárok nagyon szeretnénk, ha „nem kellene előzetes konzultációk nélkül olyan döntésekkel szembesülnünk”.
S hic & nunc nem az orbáni konzultációs bohóckodásokra, sőt még csak nem is a hazai gyakorlatban lejáratott népszavazás intézményére gondolok. Csak és csupán arra, hogy a döntések előkészítését szakemberekre bízzák és véglegesítés előtt időben kikérik és meghallgatják az érintettek véleményét! =))

Egy kis kiegészítés/kiigazítás féle Tanult barátom Esterházy Péter írásához

A tanult barátom (néhány évvel végzett később) természetesen mindkettőnk esetében az eredeti foglakozásra utal. Ő talán egy kicsit messzebbre került az eredeti papíroktól, de egy dologban biztos vagyok, hogy a szakmánk legfontosabb hozadékát a világos, tiszta, logikus szemlélődés képességét ő is sokban hasznosította.
A hvg.hu –n tegnap „Esterházy Péter: A vereség” címmel jelent meg egy írás. A sok okos és világos mondat között, akad egy, ami semmivel sem kevésbé okos, de tartalmaz egy félreértést. „Van új harács és uriz. Ez azonban egyáltalán nem meglepő, az ellenkezője volna az. Hogy első generációsok úgy viselkedjenek, mintha már régóta… régóta gazdagok volnának, a hatalomban volnának, és nagy könyvtáruk volna eleve, egyáltalán, mintha örököltek volna valamit.” – írja, s ebben téved. Mármint abban, hogy ártunk és qurmányunk, valamint a holdudvart alkotó potentátok bármikor is akár a látszatát is akarták volna kelteni annak, hogy otthon nagy könyvtárat kellett volna kerülgetniük.
Ehhez azon túl, hogy az unortodoxia mellett a nem konvencionális és nem a könyvekben olvasható a trendi, már magában is árulkodó. De ha nem elég bizonyság gondoljunk vissza mennyire kikérte magának a Kósa alvezér úr, hogy ő pénzt költött volna könyvekre! =))

Lenyűgöző érv – egy képmutató mocskolódásban

Mit mondjak Kis László nem piskóta, igen erős csoportban – Bayaer, Lovas, Szajlai, Sinkovics, na meg a Boross meg a Máthé T., hogy csak a legocsmányabbakat említsem – is igen jól teljesít. Ha lenne kedvem hozzá, közel olyan kiválóan mint a hazai valuta a HUF; ami EUR-ban még nem érte el a 318-at, de USD-ben stabilan 260-felett, s a CHF is a 264-et kerülgeti!
„Kiss László: A tizenegyedik parancsolat Álláspont. Aligha van otrombább dolog, mint a szent emberi szabadság jegyében szakrális ügyekben élcelődni” ma reggeli irkodmányában arról vélekedik, hogy – igaz egy mocsok zsidó sertepertélt körötte -, de a tízparancsolat hiányos. Legalább is szerinte nem szól a gyűlöletről. S emellett „lenyűgöző” érvet is adott: „De talán ha lenne még kőtábla elfeledetten, földbe ájultan a Sínai-hegyen, s rajta legalább egyetlen parancsolat: ne gyűlölködj! Akkor igen, akkor több értelme s némi visszatartó ereje lenne az egésznek. Mert a tizenegy, mármint a parancsolatok száma, az mégiscsak más, annak van értelme, az annyi, mint egy futballcsapat létszáma”.
Látszólag kekeckedésnek tűnik, de nem az; Nem csak most, hogy rendszeressé vált a csere lehetősége, de már azt megelőzően is, aki egy kicsit is konyít a focihoz, tudja: a 11, az nem a csapat létszáma, hanem az egy csapatból egyszerre a pályán tartózkodni jogosultak maximumát jelenti! =))

4 hozzászólás

  • Ezt azért – kicsit lerövidítve – továbbadom az ünnepek akatt írottakból :
    Egy érdekes dolgot kottyantott el egy harmadrangú fírkász

    Az ünnepek alatt az mno.hu vezető híre volt egy Lukács Csaba nevű munkatársuk beszámolója a nagy cunami 10évfordulókáról. Pontosabban ezzel az ürüggyel kimásolt néhány mondatot a wikipédiából, no meg a helyszínre utazott. Az irkodmányok azonban sokkal inkább élménybeszálók.
    Egyfelől okot adott rá, hogy eldicsekedjen azzal, hogy „Nekem második otthonom Ferihegy – idén közel 120 000 mérföldet repültem, amivel háromszor kerülhettem volna meg a Földet”, amiről persze könnyen belátható, hogy úgy baromság, ahogy van.
    Majd elrinyálta, hogy neki szegénynek „„sajnos még nem jutottam el az egyedfejlődés azon szakaszára, hogy business osztályú jegyet vegyek”. Sőt hozzáteszi – ami már az arcátlanság egy minősítette esete: „pedig erre is érvényes a mondás: ki ahol utazik, annyit is ér.”.
    Az első fejezet csúcspontja, hogy azt is elpanaszolta, hogy a kézipoggyászából kivették a pénzét! Ha olya hülye, hogy ott tartja.
    De az igazi érdekesség a másodikban jött: Kibökte, hogy: hősünk hivatalos küldetésben utazgat, vagy legalább is szolgálati útlevéllel! =))
    Na itt meg is állhatunk! A külföldre utazás szabályairól szóló 1998. évi XII. törvény rögzíti:
    „A szolgálati útlevelet a jogosult kizárólag az adott hivatalos utazás, kiküldetés idejére használhatja. Szolgálati útlevelet az adott tárca felügyeletét ellátó miniszter, ennek hiányában az országos hatáskörű szerv vagy hivatal vezetőjének javaslatára az alábbi személyek kaphatnak:

    – a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Köztársasági Elnök Hivatalánál, az Országgyűlés Hivatalánál, az Alkotmánybíróság Hivatalánál, az Országgyűlési Biztos Hivatalánál, az Állami Számvevőszéknél, a minisztériumoknál, valamint országos hatáskörű szerveknél foglalkoztatottak,

    – a bírák,

    – az ügyészek,

    – a Magyar Nemzeti Bank vezető munkatársai,

    – az érintettel hivatalos célból együtt utazó, közös háztartásban élő házastársa és eltartott gyermeke.

    Ugyancsak a miniszter javaslatára szolgálati útlevelet kaphat a külföldi magyar kulturális intézetbe, kereskedelemfejlesztési irodába, illetőleg nemzeti idegenforgalmi képviselet irodájába tartós külszolgálatra kihelyezett személy, a vele együtt utazó, közös háztartásban élő házastársa és eltartott gyermeke, feltéve ha diplomáciai vagy nemzetközi jogon alapuló egyéb kiváltságot és mentességet nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján nem élvez.”

  • A széplelkű jobboldal – sokszor ezen a fórumon is – ezzel az új parancsolattal huzakodik elő, hogy “ne gyűlölködj !”
    Nincs kizárva, hogy ez alatt a most éppen szorongatott helyzetbe jutott atyafiak azt értik amit már az elődeik sem győztek eleget hangsúlyozni az alattuk eltelt csaknam 2000 viharos esztendőn át gyakorolt hatalmi politikájukban és persze a propagandájukban:
    “T ű r j . i t t . a . f ö l d ö n, hogy majd boldog lehess az Úr színe előtt.”
    Magyarra fordítva, ne gyűlölködj, csak tűrj…!
    Gyűlölködésnek állítva be a jogos érdekérvényesítés védekező harcát is.

    Megjegyezném, hogy azt a permanens gyűlölet-dömpinget amit ők az elmúlt 25 év alatt, összefogva a Miéppel, majd az általuk kreált Jobbikkal, a valódi a balra meg a lib-re zúdítottak, azt már nem lehet kellő módon lepipálni. Ezek közül is a sértett önérzetű, durcás Vezér vezénylőtábornoki pózában, a 2006-ban echte B-közép-focihuligánok alkalmazásával megrendezett jobboldali, államcsíny célzatú utcai zendülésekben csúcsosodott ki… [Utólag minden résztvevőt meg is jutalmaztak.]
    Ezek után a “Békemenet” elnevezés ugyanez tökben, azt a mélységesen alattomos hozzáállásukat tükrözi, amit ők a szeretetről naponta többször is elhazudnak.

    .

    Utókérdés:

    Az a parancsolatok körül “sertepeltélő, mocsok zsidó” megjegyzés idézet tőle, vagy csupán a cikkírói fantázia terméke ?

  • Dubois

    2014 december 28
    12:21 de.

    Szeretném remélni, hogy ezt nyomtatásban még Bayerék sem merik leírni, de a mondatfűzése az erre utalt!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.