Napi szösszeneteimből – Ennél már nem is lehet lejjebb: „Nyilas Misi pakk”-ot osztogat a szeretetszolgálat

2014 november 28 2:20 de.7 hozzászólás

Bunkóság, vagy szimpla tudatlanság – Vagy csak egyszerűen így megy ez manapság

Szinte naponta vagyok kénytelen diszkért vagy kevésbé diszkért, explicit vagy finom célzás formájában utalni arra, hogy az un. általános műveltség romlásának mértéke még az általános közállapotainknál is gyorsabban romlik.
Azt írja az újság, hogy Elindult a A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi kampánya, melynek a célja, hogy „felhívja az egyre súlyosbodó hazai gyermekéhezésre a figyelmet”!
Az MTI közleménye kiemeli: „Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke a kampányindító sajtótájékoztatón elmondta: december 20. és 2015. január 4. között, az iskolai szünetben naponta 200 éhes gyermeknek biztosítanak napi háromszori étkezést Budapesten, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Baranya megyében.”.
Hogy mi ezzel a gond? Mármint azon kívül, hogy ilyenre nagy szükség van!
Hát csak annyi, hogy valami kényszertől hajtva – megfigyelted Wazze ez most nagy divat – nevet is adtak az akciónak: „Nyilas Misi-pakk adventi kampány”!
Elsőre komolyan azt hittem, hogy ez egy vicc, de nem komolyan gondolták. Tessenek mondani sem a Magyar Református Szeretetszolgálatnál, sem a magyar médiában nincs senki, aki megértette volna Móricz Zsigmondot, hogy ki is lehet a Légy jó mindhalálig főszereplője?

Simicska a toppon – Nagyon úgy tűnik, mintha TGM-et akarnák igazolni

Néhány nappal ezelőtt TGM azzal lepte meg híveit és az őt kevésbé kedvelőket, hogy lazán „’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek” –nek titulálta a mai magyar közélet megmondó-embereit.
Nos azt kell mondjam, ha azon fáradoznék, hogy egyértelműen demonstráljam ennek az állításnak, vagy csak eposzi jelzős szerkezetnek (nem tudom), a korrektségét, valami ilyet kellene felemlítenem, mint a napokban dúló Simicska a parlamentbe tart blődli.
Hogy honnan vette azt nem tudom, de szerdán a Népszava kiemelt hírként röptette fel, hogy „Simicska Lajos azt tervezi, hogy elindul a veszprémi képviselői helyért”. No lett ebből aztán hír-kavalkád, főleg azt követően, hogy néhány „ugyan már”-t – nekem Tompika tetszett: „Ha Török Gabi és Simicska Lali után Kelemen Ancsa (vagy legalább Puzsér Robi) is elgondolkodna a veszprémi indulásán, akkor az RTL Klub onnan adhatná a Celeb vagyok, ments ki innen! újabb évadát.” – követően hivatalos megerősítés-féle is érkezett!
Az egy dolog, hogy – ahogy a Török Gábor féle gondolat-kísérlettel történt – néhány nap alatt az egész elmúlik, de az sok hülyeség, meg reménykedés, meg mifene, amit az eufemizált dumagépek összehordtak az megmarad! =))

Még a Fergusoni eset is kapóra jön – A „verik a négereket” létező-béli blődli újratöltve

A Fityesz-KB központi napilapja már rendelet vezércikke Zord –on gondolatként nem többet s nem kevesebbet vállat magára, mint lerántsa a leplet a mocskos, szemforgató amcsi adminisztrációról (majd megbánják, hogy betámadták a mi Bölcs Vezérünkéket).
Távlatos képbe helyezve írja meg, hogy a Ferguson-i eset nem egyedi – sőt „ezekből körvonalazódó trendek” -, hanem az amerikai társadalom lényegéből fakad: „az Egyesült Államok fekete közösségével, más kisebbségeivel, társadalmi-politikai változásaival kapcsolatban nyilvánosak, és ezek bizony rendszerszintű problémákra hívják fel a figyelmet. Persze csak akkor, ha kellő a figyelem, éles a látás és hiányzik a szemellenző, ami Amerika szövetségesei esetében egyáltalán nem magától értetődő.”.
Eddig csak szimpla állampárti blődli, de derék szerző még ennél is arcátlanabb: „Ugyanakkor tény, hogy a hosszú ideig intézményesített rasszizmus emléke máig kísért. Mindezek a tényezők olyan fontosak, hogy a kérdéskör akár államvallás is lehetne a tengerentúlon.” . Ami lássuk be a Jobbik szárnyalását tapasztalva több mint pofátlanság!

Magára az esetre vonatkozóan javaslom a néphülyítés – nálunk is igen csak divatos – intézménye átgondolását! =))

Móka, móka hátán – Dumaszínház az Ontario tartománybeli Vaughanban

Az MTI egy tegnap esti jelentése szerint: „A mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora nyerte – a magyar borok közül elsőként – az Ontario tartománybeli Vaughanban székelő Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég Top Imported White Wine of Canada (Kanada legjobb import fehérbora) díjat.”. Az elmúlt hetek nem éppen szívderítő hírei után igazán jól jön a Terroir-nak egy jó hír.
Sajnos a közlemény tudósít (szeretném remélni, hogy nem így hangzottak el) azt ott elhangzottakról:
A díjnyertes bor alkotója, Szepsy István, a Szent Tamás Pincészet főborásza: „Egy olyan bort próbáltunk kifejleszteni az észak-amerikai piacon a magyar borok promócióját elősegítő partnereinkkel közösen, amely összetevői tekintetében a borvidék jellegzetes szőlőfajtáinak a legjobb együttes megjelenését adja, és amely a kanadai borfogyasztók ízlésvilágának is legjobban megfelel”.
Az esemény házigazdája, Ódor Bálint nagykövet: „a bor nemcsak egy termék, de egy ország kultúrájának a kifejeződése is, így fontos szerepet kap az országimázs építésében, ezen belül kiemelten a gazdasági együttműködés erősítésében.”.
Abban egyet tudok érteni Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökével, hogy „bár az elismerés mindenekelőtt a boré és az alkotóké, de talán joggal büszke rá a teljes Tokaji Borrégió, valamennyi magyar borvidék, a teljes magyar borágazat”, azonban a másik két nyilatkozó bornírtsága és magyartalansága mindannyiunk szégyene!.

A nap kérdése – Már végeztek is az első „juhász-egyetemisták”

A derék MTI számol be arról, hogy: „Befejeződött az első egyetemi juhászkurzus Debrecenben, a tanfolyam résztvevői a három hónapos képzést követően csütörtökön adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen”.
Nos elegánsan túllépve azon a kérdésen, hogy miért is nem számoltak be arról, hogy más agrár-egyetemeken már korábban végeztek bennem csak egy kérdés motoszkál: Mindenki rést vett folyamatosan és végig? Tudod Wazze közben választások voltak! =))
Már csak azért is érdekes a kérdés, mert – ha jól tudom – a juhászok a birka-tereléssel (is) foglalkoznak!

Fogalom-zavar, vagy csak nem tudja mit beszél – Szájjártató még a főnökénél is nagyobb baromságokat tud mondani

„ezek a vállalatok Magyarországot választják befektetésük helyszínéül, hiszen Magyarország az autóipar európai zászlóshajója.” – mondta Szijjártó Péter – aki az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként látogatott az ázsiai országba – a magyar-dél-koreai gazdasági együttműködésről szólva.
Ahogy szoktam hívjuk segítségül a „Encyclopædia Britannica”–t:
: the ship that carries the commander of a group of ships
: the best, largest, or most important one of a group of things (such as products, stores, etc.)
Hááát? Ez az európaival akadnak némi gondok. Sőt, ahogy a portfolio.hu reagált Szijjártó egy nagyon hasonló blődlijére: „Magyarország mára az autóipar európai fellegvára lett az elmúlt három évben meghozott intézkedéseknek, így az adórendszer átalakításának, a rugalmas munka törvénykönyve megalkotásának és a szakképzés reformjának eredményként”. Körbenézett a piacon és szerényen felemlítette: „Ahhoz, hogy ez az utópia megvalósulhasson először is az autógyártásban kellene felvenni a versenyt a régió éllovasaival, Csehországgal és Szlovákiával”

Ha már zászlóshajó: EU Observer

Bagoly mondja verébnek – Plihál a hazai tapasztalatokból indul ki

Persze azt is mondhatnám, hogy prejudikál, de mindenképp pofátlan. Jó néhány – most épp a NAV önvizslatás a csúcs – a tarsolyában nem többet, s nem kevesebbet engedett meg magának a Fityesz-KB központi napilapja, mint jóslatokba bocsátkozott a Norvég állam belső működéséről. A mai irkodmányát így kezdi: „Norvégia olyan vizsgálatot rendelt meg a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) ügyében, amely a hitelesség érdekében néhány kisebb szabálytalanságot várhatóan megállapít majd, ám összességében rendben lévőnek minősíti az Ökotárs Alapítvány által irányított pénzosztást – mondták lapunknak szakértők. Szerintük a komolyabb visszaélések feltárása annak beismerése lenne, hogy a skandináv állam megsértette nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségét, és a forrásokat nem átlátható módon osztotta szét.”!

7 hozzászólás

  • melyik egyházat szolgálta korábban balog páter?
    nyert.
    de, ha már nyilas misi pakk: a cipőpasztát feltálalják desszertnek?
    van még kérdés?

  • Ille István

    2014 november 28
    9:51 de.

    Cipőpaszta? Milyen cipőpaszta? =))
    Klasszikusokat pontosan:
    “Azt írja édesanyám, hogy kenőcsöt csinált, azzal kenjem a kezemet, ha a szél kifújja, meg a cipőmet is itassam átal vele, akkor nem járja át a víz… itt van: megírva!”

  • ronagyuri: régen olvastam. kétségtelen, hogy a tárgytól függetlenül megették. akkor most? feltálalják-e, vagy sem?

  • Ille István

    2014 november 28
    10:33 de.

    István, de te legalább olvastad! =))

  • Dr.Vuics Tibor

    A TGM nem politológus,hanem szakmáját tekintve “filozófus”! Hogy ez a fickó mennyi baromságot hordott össze az utóbbi évtized során,hát Orbánnak méltó társa.Úgy hiszi magáról,hogy ért a politikához… Vele nem is ez a fő bajom,hanem megnyilatkozásai annyira önellentmondók,hogy nem tudom hová tenni:ex-szekus,rmdszes,komcsi,szoci,konzervatív,kozmopolita,liberális,fideszes,jobbikos, zöldbaloldali,munkáspárti??? Mert mindenhol megfordult már,ahol képben maradhat!

  • Dr.Vuics Tibor

    2014 november 30
    1:21 de.

    Csak a rend kedvéért, én sohasem állítottam, hogy TGM politológus lenne, ami a filozófiát illeti sok filozófus azt sem egészen fogadja el! =)) Én azt szoktam róla mondani, hogy: politzálgató filozófus vagy filozófálgató politikus, vagy mifene!
    Én itt idézetm egy kifejezést TGM-től és alkalmaztam Török Gáborra és a veszprémi kakaskodást kommentálókra! =))

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.