Albán légvédelem

2014 július 30 11:18 de.25 hozzászólás

Orbán beült a Posványosba és nyíltan kimondta: ő egy fasiszta diktatúrát akar megvalósítani! Felbocsátotta tehát az egyik szokásos “drónját”, s most azt lesi: reagál-e rá a “légvédelem”. Nem fog reagálni, mert nincs is. … Csak amolyan “albán-típusú”!

Nem tudom, mire ez a nagy háborgás? Nem vagyunk mi tenger! Igen, Orbán Tusnádfürdőn nyíltan kimondta: végső célja, hogy Magyarországon fasiszta diktatúrát vezessen be. Most persze sokan az öklüket rázzák (a fotelban ülve!) és azt mondják, hogy pfuj és hogy ez hihetetlen. Pedig nem az. Orbán ezt már többször elmondta, csak most már úgy, hogy a leghülyébbek is megértsék!

Vannak persze a “leg”-nél is hülyébbek, akik még ennek ellenére sem akarnak hinni sem a szemüknek, sem a fülüknek. Fejüket a homokba dugva azt mantrázzák, hogy túlzás az Orbán-rendszert diktatúrának nevezni (hiszen: … és itt valami ostoba magyarázkodás kezdődik.), fasisztának pedig még méltatlan is (hiszen: … és itt valami műfelháborodott, álmorális ejnye-bejnye lenne olvasható.).

Csakis az ilyenek kedvéért most tömören összefoglalnám a Posványosi Fertelem vonatkozó részeit:

– A 2008-as nyugati pénzügyi válság ugyanolyan jelentőségű változást indított el, mint ami az első és második világháború után, illetve 1990-ben zajlott le, csak nem annyira volt egyértelmű az emberek számára, hogy másnaptól gyökeresen megváltozott világban fognak élni.

– A világban versenyfutás van annak az államnak a kitalálásáért, amely leginkább képes egy nemzetet sikeressé tenni. Ma a világ azokat a rendszereket próbálja megérteni, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, talán nem is demokráciák, és mégis sikeresek, az elemzések “sztárjai”. (Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország … kimaradt Azerbajdzsán, Kazahsztán és Türkménia! … csak nehogy “gáz” legyen belőle!)

– Megpróbáljuk megtalálni a Nyugat-Európában elfogadott dogmáktól és ideológiáktól elszakadva azt a közösségszervezési formát, azt az új magyar államot, amely képes arra, hogy a mi közösségünket évtizedes távlatban versenyképessé tegye a nagy világ-versenyfutásban.

– A liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel szakítani kell, lévén a korábbi liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont, nem kötelezte a mindenkori kormányt, hogy ismerje el a világban élő magyaroknak a magyar nemzethez való tartozását, nem védte meg az országot az eladósodottságtól, a családokat pedig az “adósrabszolgaságtól”.

– A válságra adott magyar válasz az, hogy a nemzetállam, a jóléti állam és a liberális állam után a munkaalapú állam korszakának kell következnie, s a polgárok most azt várják a magyar vezetőktől, hogy dolgozzák ki azt az új államszerveződést, amely a liberális államszerveződés korszaka után – a kereszténységet, szabadságot, az emberi jogokat tiszteletben tartva – ismét versenyképessé teszi a magyar közösséget.

– Ami pedig az emberi jogokat illeti, Orbán kijelentette: nem osztja az amerikai külpolitika irányvonalát, miszerint az emberi jogok terjesztése a feladat. Úgy látja: Magyarországnak azt a célt kell kitűznie, hogy a világ minden jelentős szereplője abban legyen érdekelt, hogy “sikeresek legyünk”, ő ezt tekinti nemzeti külpolitikának. Mint mondta, emberi jogi tételek felmondása helyett konkrét, gyakorlati, relációközpontú együttműködéseket kell kialakítani.

Aki nem bízik bennem, az elolvashatja a beszéd teljes (MTI-alapú) összefoglalóját itt! Majd hogy ezt megtette, javaslom: kattintson ide is, és olvassa el az ott található idézeteket, melyeket a 444.huválogatott össze okulásul! Mindezek után pedig hasonlítsa mán’ össze a két tartalmat, s vizsgálja meg: igazam van-e abban, hogy Orbán elképzelt Szebb Jövője egy (fél)ázsiai-típusú, nettó fasiszta diktatúra?!

Tisztában vagyok vele, hogy eme egyértelmű kijelentések és nyilvánvaló párhuzamok ellenére, sokan fogják azt állítani, hogy az Orbánnal szembeni “elvakult gyűlöletem” okán csúsztatok, hazudozok, illetve túlzásokba esem, szükségtelen pánikot igyekszem kelteni. Nos, róluk az a véleményem, hogy vagy pontagyú orbánhívők, amorális orbánbérencek, vagy pedig ostoba, weimarista álértelmiségiek. Éperkölcsű, művelt és tájékozott ember az orbáni tervekre ugyanis semmiféle más minősítést nem alkalmazhat, mint amit a fentebbi bekezdés utolsó sorában írtam. Mindenki más egyszerűen méltatlan az “ember” megnevezésre. Esetükben vagy csak “szubhumán proteinzacskók”-ról, vagy az őket bekebelezni kívánó bálnát még csak fel sem ismerő, félvak “krill-rákocskák”-ról beszélhetünk.

Ámde tegyük fel, hogy azoknak van igazuk, akik szerint nem köll komolyan venni Orbán tusnádfürdői fejtegetéseit. Azok csak egyfajta “drónok”, melyeket a Csúti Dúcse csak azért bocsátott fel, hogy lássa: miként reagál rájuk a Társadalom és az Ellenzék “légvédelme”. Hát akkor nézzük csak ezeket a reakciókat, legelébb is a magát demokatikusnak nevező Ellenzék részéről! A Cocikszerint Orbán eme beszédével “kilépett az európai és a magyar(???) polgári demokráciák értékrendjéből“. A Liberálisok szerint Orbán “megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta önmagát(???)“. A Lömpikék szerint Orbán fejtegetéseivel “akár egyet is lehetne érteni(???), arról ugyanakkor elfelejtett beszélni, hogy az általa vezetett Fidesz – az SZDSZ-szel szövetségben – az egyik fő felelőse, hogy 1989 után Magyarországon liberális demokrácia alakult ki“. Az E-PM úgy vélte, hogy Orbán csak “Putyint majmolja“, beszédével pedig “nem a liberális demokráciának, hanem magának a demokráciának áldozott le“. A DK szóvivője pedig úgy nyilatkozott, hogy Orbán számára tehát a szabadságra épülő demokráciával szemben “egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés” a követendő példa, amelyből pedig kiderül, hogy ő “sajnos vagy elmeháborodott, és/vagy hazaáruló“.

Reagált tehát a “légvédelem”, de az szokás szerint csak amolyan “albán-típusú” volt (aki nem ismeri a vonatkozó viccet, az a poszt végén elolvashatja!). Az MSZP szokás szerint közmondásokkal válaszolt, az LMP bagatellizált, a Liberálisok erkölcsileg ejnye-bejnyéztek. A teljes igazság kimondására persze csakis az E-PM és a DK vállalkozott. Ámde történt ezen kívül valami? Azon kívül, hogy nyaralójukból kirángatott szócipelők rosszkedvűen belenyilatkoztak valamiket (lózungokat, viccelődéseket, nahátokat/cöcöcö-ket, dühödt ökölrázásokat) a nagymagyar sötétségbe, osztán uzsgyi vissza a légkondis lakba, mert nyár is van, meleg is van, szabin is vagyunk, meg majd elintézzük mink eztetet ősszel a (fasiszták és nácik uralta!) Országgyűlésben?

Hát ennyire nem veszik észre, hogy itten mire megy ki már a játék? Hát ennyire nem fogják fel, hogy Orbán már régóta letesztelte őket (is, meg a Társadalmat is), s ma már a totális uralma, a Fasiszta Állam kialakításának egyetlen akadályát csakis a (“norvégbűnöző”) civil szervezetekben látja?

A kormányfő szerint a norvég alappal kapcsolatos ügy is felszínre hozta azt, hogy egyes, a nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi civilek esetében “külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon. Ezt világossá kell tenni a magyar állam újjászervezése során – hangsúlyozta a miniszterelnök a bálványosi szabadegyetemen. Hozzátette: ezért nagyon helyes, hogy megalakult a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzésnek a folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik. (Forrás:kormany.hu)

Hát ennyire nem veszik tudomásul, hogy itt már az ő bőrükről van szó, s ha már minket (társadalom) alaposan leszarnak, legalább a saját, jólfelfogott érdekükben riadót fújjanak, akiket csak lehet, ki vigyenek az utcákra és tüntessenek, lázítsanak, bojkottáljanak, nyilatkozzanak, kiabáljanak napi negyvennyolc órán át?! Hát ennyire weimarista hülyék ők, vagy ennyire orbánbérencek?

Néhány év múlva, amikor ezek a hölgyek és urak, közvetlenül a hazaárulási perük után, együtt zötykölődnek majd a marhavagonban a Gánti Átnevelőtábor felé, még mindig azon fognak vitatkozni, hogy ez most komoly-e, meg hogy ki is a hibás. Mi meg mehetünk karlengetni és tapsikolni!

… és ezt …

… szendamondja!

És akkor a vicc: “Mi az? Egyenruhás emberke áll Tirana egyik háztetőjén és öklét rázza az ég felé. Ez az albán légvédelem! És amikor mindkét öklét rázza? Az a megerősített albán légvédelem!

Szendery Ádám

25 hozzászólás

  • Na ez megint egy uszító,hazug és értelmetlen(mondhatnám,hogy hülye…) cikk,tele gyűlölettel…de minek és kinek,tudnak
    valamit az ellenkező oldalon kínálni?na semmit!

  • marcsi: maga szerint…csakhogy, kérdezem én: maga kicsoda? egyben igaza van: az ellenkező oldalon orbánék valóban nem tudnak semmit kínálni.
    egyébként melyik állítását cáfolja a cikknek? ja, hogy magának nem kell semmit bizonyítania, vagy cáfolnia? az más…

  • “jólfelfogott érdekükben riadót fújjanak, akiket csak lehet, ki vigyenek az utcákra és tüntessenek, lázítsanak, bojkottáljanak, nyilatkozzanak, kiabáljanak napi negyvennyolc órán”.
    Ez, viszont valoban uszitas, akar honnan nezzuk.

  • jimbo: abból a mélységből, ahonnan maga nézi, valóban az. esetleg, ha lenne más – értelmes – észrevétele is a szervilizmusán kívül? tudja, se a bocskai, se a székelykapu nem kellene, hogy mentesítse a gondolkodás alól.

  • JIMBO
    2014 július 31
    2:14 de.

    És ha uszítás akkor mi van jimbóka??? Az a minimum, hogy ezeket és a magadfajta seggnyalóikat úgy picsán kellene rúgni, hogy elszálljatok mint a győzelmi zászló! Na ez az uszítás! Perelj be majom!

  • fuser: ugyan már…jimbo, amióta megvásárolta a bocskaiját, beszűkült tudatállapotban van. bronx-i cipőpucolóként egész szép utat járt be az ausztrál bozóton keresztül az ősmagyar szittya narancstudatig 😀
    még csak nem is seggnyaló. már ahhoz is gyenge 😀

  • Ez egy gyönyörű meghatározás volt István! 🙂

  • Nem köll bántani Jimbót!
    Ő ugyanis már nem emlékszik rá, hogy Vezére, Orbahnführer még 2006 őszén olyasmiket mondott, hogy “a népnek joga van” megdöntenie a neki nem tetsző hatalmat “akár az utcáról is!”. (vö.: “… uszítás, akár honnan nézzük is”!) … hehehe!
    Már’ csak azér’ se kéne bántani őt, mert a Csúti Duce se’ akar újabban arra emlékezni, hogy a 2010-es választásokat ő “Fülkeforradalom”-nak minősítette. Annyira nem akar a Nagyvezír, hogy ezt tavaly már simán le is tagadta! … Ugyi?! … hihihi!
    “Érdekes”, hogy az írásomat eleddig tartalmi kritika még nem érte. Ugyi?! … muhahaha!
    … és ezt szendamondja!

  • szendam: tartalmi kritika, EZEKTŐL? még új vagy, majd megszokod. a jobboldali igazmondók, ha nincsenek érveik, nem vitaképesek, midig ezt csinálják:”de hát büdös a szja, és különben is, buzi!”
    a Nemzet Stucnija pedig okkal teszi, hogy nem emlékszik rá, ugyanis a “fülkeforradalom” minőségileg budiforradalom volt, és akiknél manapság még mindig budi áll a kert végében, azok, ugyebár, nem biztos, hogy a nemzet színe-javához, virágához tartoznak…persze, erről nem tehet, habár lázár janó szerint annyit is ér.
    és még ma is – kinézve a légyzönge reterát ajtódeszkája résén – csak ez jut az eszébe: te rozi! hogy ez a viktor millen fájintosan beszíl! legközelebb is rejá szavazunk! vagy arra, akit a rezeda pesta mond, mer’ az eggy okos embör!
    hogy ki az a rezeda pesta? nem mindegy? minden faluban lakik egy, a házi áldáson a tűzhely felett hímzett orbáni idézettel, és isten bizony, találkozott már olyan emberrel,aki látott már olyan embert, aki hallotta már orbán viktor beszélni – a rádióban. igaz, sokat nem fogott fel a beszédéből, mert még sok volt hátra a krumpliföldön a sor ( a krumplileves legyen krumplileves!), amit fel kellett tölteni, de az tuti, hogy orbán okosakat mondott, hiszen a rádióból szólt az ő népéhez!

  • Ille István
    2014 július 31
    9:33 de.
    Most nagyon fején találtad a szöget!
    A kommentedhez:
    A barátnőm kognitív teszteket végez. Elme szociális otthonból vittek beteget vizsgálatra, ők kérdés nélkül is sokszor beszélnek sok mindet. Azt mondta a nénike: – Hogy ez az Orbán milyen szépen beszél! Én rá szavaztam.

    A történeten kiakadtam, mivel azonnal felmerült a kérdés bennem, elmeotthon lakói hogyan szavazhattak? És ez most nem vicc!

  • Kiváló, szendam!

  • ille istván (9:33)
    Nem vagyok én annyira “új”, hogy ne ismerném a Trollokat. Megszokni azonban nem vagyok hajlandó. Azér’ mer’ van internete, gépe, klaviatúrája és kb tuggya hogyan köll használni, még egyáltalán nem szükséges azt feltételezni róla, hogy képes a kognitív tevékenységre. No, meg hogy neki vagyon “véleménye” és azt ugyi alapos megfontolás és körültekintő tájékozódás után képviseli!
    Nemde?!
    todor48!
    Köszönöm! Igyekszem!

  • Hadd legyek kissé konkrétabb.
    Az egyik ilyen légó parnacsnok szegény Bolgár úr, aki rádiója féltésében már évek óta odáig megy, hogy felháborodva tiltakozik, ha csak diktatúrának meri valaki nevezni a fasiszta bandát. A másik pedig az immár ideológiájától teljesen megfosztott Szocialista Párt ifjútitanik vezetői, akik interjúik során ki nem hagynák, hogy a miniszterelnököt leurazzák – mint marhák a kondást (pontosabban a gulyást).

  • Domnule!
    Akarhany nick alatt ir is mindig onmaga lessz. Nem tudja megtagadni onmagat.(csak legalabb ne lenne ilyen kocsis a stilusa [direct nem irtam alparit, mert nem akarom ALPAR lakoit megserteni]).

  • jimbo: ez a nick mániája már kóros. javaslom, forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez 😀
    tudja, bennem van annyi tartás, hogy vállalom a nevem. magában meg nincs.
    a kocsisok stílusával mi a baja? csak a lovaikkal szemben alkalmazták.
    amúgy, ha van alpár, akad felpár is? tudja, le is csut, fel is csut 😛

  • Fuser. Te csak ne pereskedj. Elperli a kecskéidet aztán nézhetsz.

  • Domnule!
    Maga meg korosan beteg az en BOCSKAIMMAL. Igaz, hogy ezert is irtam meg, hogy b…ssza az orrat. No meg nefeledjuk a szekelykaput sem. Massal ugy sem tudna visszavagni…
    Ha nekem kezelesre van szuksegem, akkor maganak is,sot jobban, de nem tudom a mazohistakat tudjak-e kezelni? Nezzen utanna, mert nagyon elharapodzik magan.

  • jimbo: a maga bocskaija csak egy dekoráció, ahogy a székelykapuja is, a legkevésbé sem érdekel, csak jellemző a síkagyú gondolkodására. az orra alá dörgölöm, mert tény. azonban a maga nickmániája minden alapot nélkülöz. hozzá még ez a “domnule” 😀 érthető, ha javaslom a pszichiátriai vizsgálatát. ha nem, hát nem. a maga élete…

    egyet áruljon már el: miért is kellene magának visszavágnom? a gyerekes válaszai okán? ne komolytalankodjon! maga nem partner. lelki társával, bodával egyetemben még soha nem szólt érdemben az írásaimhoz, soha, semmit nem cáfolt bennük, ergo nincs miről beszélnünk.
    maga egy szerepjátszó bohóc, bocskaistól, székelykapustól, aki azt hiszi, hogy ettől magyarabb lesz, mint más.
    nem, fiacskám, nem lesz az. de nevetséges, az igen 😀

  • Sajnos magan sehoyg sem tudok tultenni, mert maga a zseni(miben is???). En ahol lakom, eleg szivesenlatott vagyok, viszont maga nem nagy nepszerusegnek orvend Mogyorodon. Vajjon miert???
    A maga irasaihoz, meg nincs mit hozzaszolni, legfeljebb a MAGAMODJAN, de azt nem veszi be a begyem. Inkabb hagyom az utolso szot(megint)maganak. Okay???

  • jimbo: elég sokáig tartott, mire felismerte, tényleg nem tud rajtam túl tenni. csakhogy, nem a maga által felvázoltak okán.
    az iránt pedig, hogy milyen is a népszerűségem mogyoródon, nem gondolom, hogy közvélemény kutatást végzett volna 😀 való igaz, az önkormányzatnál nem igazán kedvelnek, mivel rendszeresen megírom a simlisségeiket a helyi lapban. a másikban persze, mert az egyik az fideszes, ahogy az önkormányzat is.
    ne fényezze magát: miért is kellene az én írásaimhoz hozzászólnia az “én módomon”? lenne módja érvelni, intelligensen cáfolni, ellenpéldát felhozni nem az “én módomon”, de sajnálatos módon két éve, amióta itt pimaszkodik velem, erre egyetlen alkalommal sem volt képes.
    a begyével meg forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez.

  • Amilyen az adjon Isten, olyan a fogaj Isten, kihuszar.

  • Llanfair
    2014 augusztus 2
    4:56 de.

    🙂 )))))
    A kecskéimért a Saraj-al kell pereskednie, tudod a pinduri felvigyázójuk. Há majd eljátszadoznak… 🙂

  • JIMBO
    2014 augusztus 2
    9:14 de.

    “olyan a fogaj Isten, kihuszar.”

    He…?
    Jimboci,a bocskai meg a székelykapu mellé vehetnél lassan egy magyar nyelvkönyvet is, mert elég kevesen értenek újbeszélül! 🙂

  • Jimbo…..a bocskai DRAGA , hampel katalinnal vetted a vaci uccaban ? hiaba no , ausztralia gazdag orszag

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.