Kanada bezárta kijevi nagykövetségét, de támogatja az ukrán nép függetlenségi küzdelmét

2014 február 20 11:11 de.79 hozzászólás

Kanada bezárta kijevi misszióját, a követség üzenetrögzítőjén “biztonsági okokra” hivatkoznak. A kanadai konzuli munka viszont még valamilyen szinten folytatódik és a kirendeltség arra kéri az Ukrajnában tartozkodó kanadai állampolgárokat, hogy forduljanak hozzájuk, amennyiben bajba jutnának az országban kitört lázadás és kijevi vérengzés miatt. A mai nap folyamán legalább 21-en haltak meg a kijevi harcokban, melyben egy rendkívül összetett (jobboldali nacionalista elemeket is tartalmazó) ellenzék igyekszik megdönteni Viktor Yanukovych orosz-barát ukrán elnök hatalmát. A BBC tudósítása szerint a 21 ellenzéki áldozaton kívül, kormányellenes erők elfogtak 67 rendőrt, akik közül egy már meghalt.

Kanadai ukránok az ottawai parlament előtt tüntetnek (Fotó: CBC)

Kanadai ukránok az ottawai parlament előtt tüntetnek (Fotó: CBC)

A kanadai konzervatív kormány erélyesen elítélte Yanukovych kormányát és annak fellépést a tüntetők ellen. “Szövetségeseinkkel fogok konzultálni a nap folyamán annak érdekében, hogy koordináltan léphessünk fel. Minden opció az asztalon van, beleértve az is, hogy  esetleg szankciókat vezetünk be a felelősök ellen. Kanada erélyesen támogatja az ukrán népet függetlenségi és demokrácia-párti törekvéseikben”–mondta John Baird, Kanada külügyminisztere. “Kanada mélyen elíteli azt az erőszakot, mely számtalan ukrán halálához vezetett”–tette hozzá a miniszter.

Kedden körülbelül egy tucatnyi ukrán ellenzéki tüntető kért menedéket a kanadai nagykövetségtől. Bementek a misszió recepciójára, de nem tudni, hogy a tüntetők bent maradhattak, vagy sem a követség épületében. Stephen Harper kanadai miniszterelnök annyit árult el, hogy az ott menedéket kérő tüntetők “békések” voltak.

Taras Zalusky, az Ukrán-Kanadai Kongresszus vezérigazgatója nem bírálta a kormány azon döntését, hogy ideiglenesen bezárta a nagykövetséget. Emlékeztetett arra, hogy a misszió Maidan környékén – szavai szerint “Ground Zero”-nál – található, ezért érthető a döntés. Zalusky viszont elmondta,  hogy szerinte “undorító,” hogy a nemzetközi olimipai bizottság nem engedélyezte azt, hogy az ukrán sportolók fekete karszalagot hordjanak Szocsiban, mellyel nemzeti gyászukat kívánták volna kifejezni.

James Bezan, egy ukrán származású manitobai konzervatív parlamenti képviselő elmondta, hogy Kanada részben arra vár, hogy az Európai Unió végre lépjen, de elmondása szerint eddig semmit sem tettek. Hozzátette, hogy Kanada elsősorban Lengyelországgal szövetkezik annak érdekében, hogy “nyomást gyakoroljanak Yanukovich kormányára és azokra az oligarchákra, akik őt támogatják.”

Kanadában több mint 1,2 millió az ukrán származású állampolgárok száma. Ukrajna és Oroszország után Kanadában él a világ legnagyobb ukrán közössége.

79 hozzászólás

  • Egyetértek a kanadai kormány határozatával. Legalább Kanada kinyilvánítja szolidaritását a szerencsétlen ukrán néppel.
    A többi nyugati hatalom csendben marad, mint mindig, ha egy kis ország szabadságáért harcol.

  • Sajnos a magyar kormány is hallgat.
    Pedig nagyon jó lenne leállítani az erőszakot.
    Már az is elég baj, hogy idáig jutott. De nem hiszem, hogy az EU egyedül meg tudja oldani. Van ott ellenérdek.

  • Orbán elment az Ukrán határra, felmérni a dolgokat. Nem tudom a fejleményeket..

  • Mit lehet a határról látni? Kijev messze van.

  • Kárpátalján hűséget fogadott a népnek a fegyveres testüket. A rendőrség, a biztonsági szolgálat, és a hadsereg. Biztosították a tüntetőket, hogy az általuk irányított testület a nép mellett áll, és nem hajt végre semmilyen törvényellenes parancsot.
    Így a tüntetők békések maradtak. egy idő után elszéledtek.

    Tisztelet a helyi parancsnokoknak, ha be is tartják majd a szavukat.

  • Figyelő
    2014 február 20
    12:02 du.
    Kijev onnan nagyon messzire van, nem látott semmit.

  • Figyelő
    2014 február 20
    12:02 du.
    Ha azt olvasom, hogy Orbán bekérette a hadügyminisztert, és kiterítteti vele a védelmi tervezetet, akkor biccentek, egy kormányfőnek ez a dolga.

    Így viszont egy gusztustalan disznónak tartom aki emberek halálából kíván önreklámot csinálni.

  • llanfair: mit, mit…riportereket, akik lelkesen fotózzák, ahogy a vezér megmenti a hazát 😀

  • Azok számára akik nem tudják, Ukrajnában számos magyar él. Azt csak futólag emlietettem, hogy a határnál volt, lehet, hogy közelebb, nem is érdekes. A magyarságot határozottan ÉRINTI az ukrán balhé, a fentemlitett magyar lakóság miatt.

  • Don, mit tett, mit nem Orbán azt sem őn sem én nem tudjuk.Tehát kuss a véleményekkel.

  • figyelő: a magyarságot határozottan nem érinti az ukrán balhé, mi több, nyugat-ukrajnában nyugalom honol. tudja, kárpátalján különben sem jegyzik a magyarokat – mármint, mint politikai vagy etnikai tételt. ukrajna már csak ilyen.

  • Figyelő
    2014 február 20
    12:44 du.
    — Don Ovuz 2014 február 20 12:20 du.—
    Utána:
    —Don Ovuz 2014 február 20 12:29 du.

  • Don, tudomásom szerint a rendőrség lelőtt 29 embert. Mit vár a felajzott tünetőktől, ezek után?
    Az orosz tette a mai miniszterelnőköt oda, akit le akarnak váltani. Ők nem akarnak orosz fennhatóságot, köszönik szépen, elegük volt belőlük, Ők Európához akarnak tartozni.

  • Figyelő
    2014 február 20
    1:52 du.
    Ok. Nem kárpátalján, ön az előbb azért aggódott. Ott a helyi parancsnoknak hála nyugalom van. Tudtommal itt mindenki szolidáris az Ukrán szabadság megmozdulással.

    Ki hozta ide Orbánt? Hát a Figyelő!
    Orbánnal kapcsolatban kapta azt a választ, hogy nem a határon kellene ripacskodnia, ott semmi keresnivalója nincs, csak a katonáknak. Egy kormányfő ilyenkor nem a határon ripacskodik, hanem bekéri a hadügyminisztert, vagy a legképzettebb katonát a tábornokot, és megtárgyalják a teendőket.
    A határon ripacskodni nem más, mint a hős ukrán szabadságharcosok holttestén választási kampányolni. Ő nem katona!
    Csupán egy gusztustalan dögkeselyű, aki a még ki sem hűlt tetemekből akar lakmározni.

  • kedves donom, az lenne még csak a tragédia, ha hendével konzultálna! mondjuk, a tábornokaival is szarban lenne…de egy afganisztánt megjárt tiszthelyettessel talán jobban járna.

  • Don, csilapodjon!
    Főleg ne nevetesse ki magát!
    Miért hívná be a tábornokokat és a hadügyminisztert egy magyar miniszterelnők? Ébredés! Senki sem mer semmit tenni az Ukrán ügyben, sem az EU, sem a szomszédok, sem az USA!
    Miért éppen egy magyar tárgyaljon hadügyben?
    Viszont Kárpátalján sok a magyar lakós, akikért esetleg aggódik egy miniszterelnök.

  • figyelő: jól van? miért tárgyalna ez a bohóc hadügyben? és főleg, kivel? de, ha a főbohóc aggódik a kárpátaljai magyarokért, miért is kell olyan közelről aggódnia? nem lenne elég behívatni ukrajna magyarországra akkreditált nagykövetét – ahogy tette ezt az izraeli miniszterelnök egy nem kevésbé súlyos ügyben?
    mert így csak az marad, ami valóban: egy szerepjátszó pojáca, a kampányon lovagolva!

  • Figyelő
    2014 február 20
    2:20 du.
    Végtelenül egyszerű.
    Ha a szomszédban polgárháború dúl, készültségbe kell helyezni a hadsereget. Alapkövetelmény, nem csak Magyarországon. Fel kell készülni egy esetleges menekülthullám fogadására, megakadályozni, hogy a menekülőket üldöző militarista erők átcsapjanak a határon, és így tovább, és így tovább.
    Egy felelős kormányfőnek legelőször a saját lakosságának biztonsága kelljen eszébe jutni, nem a választási plakátok.

  • Ha az ukrán kormány az oroszok embere akkor az EU mit tud csinálni? Az oroszok majd békésen végignézik? A szétesés óta küzdenek Ukrajna felügyeletéért. Most csak úgy elengednék? Nyerésben vannak már Magyarország is megvan.

  • llanfair
    2014 február 20
    2:49 du.
    Kanada az EU-ra vár. Ha az EU lép, Kanada is lép, és magával rántja az USA-t
    De ha az Oroszok annyira akarják a felügyeletet, nagy balhé lehet. Tulajdonképpen ezért toporog mindenki, senki nem mer kezdeményezni.

  • Ilanfair, teljes tévedésben vagy.
    Ukrajna nem volt szétesésben, amíg nem erőszakolta rá az orosz a mai kormányt, már bocsánat!
    A meneültekért meg ne aggodj, befogadja őket a magyar, a kanadai vagy ahová éppen mennek.

  • Figyelő
    2014 február 20
    2:59 du.
    Már megint nem figyelt a figyelő, vagy már túl késő van arrafelé, elfáradt.
    Milyen Ukrán szétesésről beszél?
    Olvassa újra a kommentet! A Szovjet szétesésről beszélt.

  • Figyelő: A Szovjetunió szétesésére utaltam. De aggódom a menekültekért a tüntetőkért a rendőrökért a katonákért a halottakért és a sebesültekért. Rengeteg sérült ember aki soha nem heveri ki. Mint ahogy 56-ot sem heverte ki a magyar. Sajnos én még olyan párhuzamot is látok amit nem szeretnék. Tudok még olyan országot ami szeretné lerázni az elnyomást és az oligarchák hatalmát.

  • Igaza van Donnak, nem jól figyeltem, elnézést.

  • Don Ovuz: A paksi szerződést boncolgatta egy orosz lap. Szerintük azért jó az oroszoknak a szerződés mert megint felügyelet alá tudják helyezni az egyik kiugrott KGST országot. Ezt nagy diplomáciai sikernek könyveli el Putyin. Biztos nem engedi el Ukrajnát ezek után. Nem véletlenül adja olyan olcsón és zsarolja már mióta a gázzal. De Ukrajna EU tagsága sem gazdaságos Európának hiszen állítólag a GDP fele a felrobbant atomerőműre megy el. Azt is boncolgatni akarta miért jó a paksi szerződés a magyaroknak, de nem jutott egy érv se az eszükbe.

  • llanfair
    2014 február 20
    3:40 du.
    Úgy tudom Gyurcsány tárgyalt ELŐSZÖR a paksi atomerőműről az orosszal, csak nem tudtak megegyezni.

  • Figyelő. Nem a tárgyalás a baj. A szerződéskötés a baj. A franciák is bejelentkeztek az építésre. Szóba sem jött.
    Azóta viszont történt némi gond egy atomerőművel amit egy olyan ország nem tudott megoldani amely 1000 évvel jár előttünk. Gyurcsány ezt még nem tudhatta. Ha csak nem Ő csinálta. 😀
    Én személy szerint örülök, hogy nálunk nincs atomerőmű. Már költözés előtt megnéztem.

  • Úgy tudom orosz alkarészek vannak a magyar atomerőműben, csak felújitásról lenne szó.
    Kanadának van egy-kettő, eddig még nem volt probléma.

  • Figyelő
    2014 február 20
    11:08 du.
    A reaktorban végbemenő alapvető folyamatok alapján fissziós és fúziós reaktorokra osztjuk őket. A magyar fissziós reaktor az orosz típusú, és ezek a veszélyesebb fajták sugárzás, környezetszennyezés alapján. Lásd Csernobil, vagy Fukisama
    Ha atomerőműben gondolkozunk, jelenleg már kísérleti stádiumban van Franciaországban a fúziós rektor.
    A fúziós reaktorok nem a maghasadást, hanem a mag-egyesülést (magfúzió) használják energiaforrásként.Minimális radioaktív hulladék, szinte kifogyhatatlan kiindulási anyagok.
    Ha most meggondolatlanul 50-évnyi adóssággal mintegy 60-80 távlatára leragadunk egy gazdaságtalan, elavulófélben levő technológia mellett a felújítás folyamatánál lefölözhető pillanatnyi Simicska üzleti érdek miatt, sokat ártunk az országnak. A sugárzó anyagok tárolásáról, kezeléséről még nem is beszélve, csak a konkrét felújításról.
    Csak azért, hogy értse a háborgásunk alappillérét.

  • Tisztelt Ille István!
    Az Atilla eredeti alakja Etil. Az Etil a Volga folyó. Ennél a folyónál született Atilla királyunk. Az Etil névből ered az Etele, majd az Atilla névalak. Gondolom hallott már pl. Barát Eteléről. Nem nőnemű személyről van szó. Véleményem szerint az ön sértegetési potenciálja, önben őshonos. Nem kivánok tovább vitatkozni. 24 órás szolgálat után, a másodállás megkezdéséig, jól esik két óra alvás. Tudja, a hatalom ősforrása a nemzet. Ezért az adóterhek is a nemzet vállát nyomják.Persze nem minden magyar adózik itthon, de ettől még a nemzettársaink maradnak. További nyugodt napot. Thot Attila

  • t.attila: tudja, én nem a női névre céloztam. gondolom, csak ismeri a saját gmail felhasználói nevét.
    amúgy a folyó neve Itil, az etil az alkohol 😀 mellesleg korántsem ott született – tényszerűen születési helye ismeretlen, de, ha már, akkor valahol a pusztában. bár elég sokan írtak életéről, mint pl. michaela babcock, vagy william napier, akik gyanítom, egy csöppet többet tudnak róla, mint maga, ők sem merészkedtek odáig, hogy születési helyét a folyó mentére tegyék, annál is inkább, mert akkor max. halászember lett volna, nem isten ostora. ja, és nem volt király. akkoriban arrafelé az ilyen titulus és “beosztás” nem volt divatban 🙂
    a 24 óra nem tud meghatni, magam is gyakoroltam, igaz, utána már nem volt erőm másodállásra.
    az adózást ide hozni kissé indokolatlan, de betudom fáradtságának.

  • Sajnos szörnyű állapotok uralkodnak Ukrajnában,bár most előrelépés történt,módosították az alkotmányt, letartóztatottakat állítólag elengedik és előrehozott választások lesznek.(átmeneti kormány alakulás is lehetséges)
    Ma este 6-kor ünnepélyes gyertya gyújtásra került sor az
    Egyetem téren, mind az ukrán, mind a magyar áldozatok emlékére (Bp.)erre E-mailben is felhívták a figyelmet.
    Egyébként az ukrán-magyar határt megerősítették (ami érthető)de a határ mentén minden kórházban fogadják a sebesülteket (plusz ágyak,orvosi készültség),valamint a menekültek esetleges fogadására

    a határ mellett több épületet alkalmassá tettek.
    A hírek szerint kb.15.000 főt tudnának elhelyezni!
    Eddig a kinti kórházakból nem kértek itthoni segítséget.
    A rendkívüli és szomorú helyzetben azért biztató,hogy a
    magyarok közül kevesebben (sokan tartózkodnak!)vettek részt a harcokban és kevesebb az áldozat is.
    A dolog politikai oldalát az EU-nak és az oroszoknak kell
    megoldani.
    Különben az uniós külügyminiszterek szankciókat fogadtak el azok ellen a politikai vezetők ellen akik felelősek a vérontásért:vízummegvonás és az EU -ban fellelhető
    vagyonok befagyasztását előzetes brüsszeli döntés alapján!
    Ennél többet mi itthoni magyarok nem tehetünk,csak remélni lehet,hogy végre megoldódik a helyzet!

  • Don Ovuz
    2014 február 21
    2:15 du.

    Igen! Én is sírtam a röhögéstől! 🙂 Az egyébként egész elképesztő, hogy ez az ocsmány, őrült seggfej még ezt is képes saját fényezésére használni, és a másik még ennél is döbbenetesebb a közszolgalati média, élén a Kossuth rádió vérlázító seggnyalása! Hát baszki ezek simán képesek saját, az oroszokat szégyentelenül szopkodó verziót mondani az ukrán helyzetről, mikor bárki néhány kattintással gyakorlatilag élőben nézhette, ahogy élessel lövik a tüntetőket. És ezek csak tolják bele az emberek arcába szemrebbenés nélkül, hogy a tüntetők lövik a szegény rendőröket. Ilyen a világon nincs, hogy milyen minden határon túli hitvány kutyákká váltak az emberek ebben az országban!

  • Azt azért jó lenne tudni,hogy Kanada a tüntetők “támogatása”
    és a jelenlegi kormány elítélése mellett vajon befogadta-e
    az ukrán tüntetőket,akik menedéket kértek…..?????
    Egyébként a témával a paksi orosz bővítést összekapcsolni az megint egy értelmetlen,uszító és nevetséges baloldali próbálkozás,a két dolog nem függ össze!!!!!és szerencsére a
    kormány is külön kezeli!
    Más dolog egy államközi gazdasági megállapodás és megint más
    egy a szomszédos országban élő magyarok megsegítése!
    Orosz “gyarmat”csak voltunk a régi szocik alatt,a mostani szerződéssel nem leszünk,de EU.alattvaló sem annak ellenére,hogy egyes “magyarok” ezt szeretnék…..még szerencse,hogy nem ők az illetékesek a döntésben!

  • elfuserált!

    Több Tv csatorna közvetítette az ukrán eseményeket,mivel
    nem egy tudósító van kint?ugye?(még a közismerten balos ATV is)sok eredeti felvétel!!!
    Napilapok is!!!!
    na ki akarja fényezni magát?az ilyen “örök homályban” lévők!…na ez megint nem jött össze!!!

  • boda: ezt majd adja elő az unokájának. még szerencse, hogy maga már nem fogja megélni, hogy szembeköpje.
    kanada, mint ukrajnával szomszédos ország, ahol ráadásul a tüntetők menedéket kértek…te jó ég, maga mit szed, jóasszony? adja már meg a dílere elérhetőségét, kurva jó lehet az a cucc!

  • A tüntetők befogadásával kapcsolatos kérdésem természetesen a kinti (ukrajnai) kanadai nagykövetséggel kapcsolatos….!

  • fuser barátom, ne is törődj bodával. nemrég kapott nyugdíjat, így most egy kicsit el van szállva.
    fingja nincs az egészről, de ösztönből benyal a vezérnek.
    hiába, no, túlélésre játszik 😀

  • Ille maga pontosan olyan szinten van, amit sokan megírtak….
    most helyesbítettem maga szerencsétlen,de azért minden értelmes ember a kinti kanadai követségre gondolna,csak maga
    nem!Ugye a cikkre hivatkoztam maga észlény….
    Egyébként nem írtam olyan baromságot,hogy Ukrajna Kanadával határos lenne……szegény ember….

  • boda: mondja, husikám, ezzel kapcsolatban van valami konkrét információja? miért pont a kanadai? hiszen bezárták! te jó ég, maga aztán tényleg szét van esve!

  • boda, ne küzdjön. ismerje be, hogy képtelen összehozni egy normális kommentet. javaslom, jöjjön le a szerről, mert érzékelhetően romlik az agytevékenysége 😀
    amúgy köszönöm, hogy elismeri: én tényleg egy észlény vagyok, különösen magához képest 😛

  • Marcsi
    2014 február 21
    3:42 du.

    He…? Fussál neki még egyszer mert kihámozhatatlanul zavaros mit szerettél volna mondani!
    Más. Személyemben nem sért mert csak egy nick név, mégis a név eredeti viselője iránti tiszteletből mondom, hogy a kölköd nevét ferdítsd el! Mit képzelsz magadról nyomorult?!
    Azért mert nem tudsz érdemben vitatkozni, nem muszáj rögtön őstahónak is lenni!

  • fuser: nem kényszerből őstahó! ab ovo, születésileg 😛

  • Igen! Már azt is bánom, hogy reagáltam rá! Nekem kellemetlen! 🙂

  • Bár nem Ille írta a cikket,azért illene….elolvasnia,akkor
    “talán” értené is a válaszom …
    Egyébként tévedni emberi dolog,elismerni meg szintén emberi….na világos ?vagy dereng?…
    Különben Figyelőnek és a többi kint élő félre informáltnak
    üzenem,hogy a gyertyás megemlékezést természetesen a FIDESZ és a Fiatal Demokraták kezdeményezték!!!
    sajnos vannak fokozatok:elfuseráltak ,nagyon elfuseráltak
    valamint visszafordíthatatlanul elfuseráltak….
    Na túl van ragozva,jön egy jó film,kell egy kis nívós szórakozás is elvégre!!!

  • Tatti :
    A magyaroknak ugyan sohasem volt a királya ez az Attila.
    Térjen észhez ősmagyarkám.
    Vagy kiröhögteti magát.

  • Na fusi… berágott és a szintjén …visszaírt(jót derültem rajta,de másokon is),persze eddig is tudtam,hogy “névtelen” mint itt sokan,de nem is vagyok rá kíváncsi,nekik is jobb ha nem fedik fel ki is írja a sok hazug,nevetséges és
    primitív hülyeséget….bőven elég hogy vannak akik “büszkén” vállalják magukat,és ismerjük őket,sajnos!

  • Titli :
    ez az “Attilla-királyunk” baromság pont akkora böszmeség mint a turulmadár-farm vagy a csodaszarvas-tenyészet.
    Nomeg az az idiótikus elképzelésetek hogy a magyarság a Szíriusz-bolygóról ( vagy csillagképből vagy csillagból vagy galaxisból ) származik , attól függően mekkora a primkósága az előadónak.
    Ja , meghogy lila Bocskaikabátban jöttetek. Akik később jöttek , azokat onnan lehet felismerni hogy zöld Bocskai-kabátban jöttek onnan. Akik felderítették a Magyarságnak a Föld bolygót , azok kék Bocskay-kabátban jöttek. Onnan lehet tunni.
    Ezt azzé jó tudni nem ?

  • Ille “eleme” megint lemerült!
    Ugye gondolom akkor menekültek be,amikor még nyitva volt a kapu….mert bementek….(azt írta a cikk),magukat mentik,csak mást nem?ez nem lenne bűn,de a hőstett sem, mint
    ahogy prédikálni és uszítani sem az!

  • Áhhhááááá…csodát láttam.
    Csoda hogyan tudja valaki azt a látszatot kelteni hogy a “Tót”
    vezetéknevet lehet ipszilonnal írni :
    ” Thot Attila ”
    Ez ugyan nem ipszilonnal van írva , de azt a látszatot kelti.
    Olyan mint a Tururl : Az azt a látszatot kelti mintha valami lenne.
    PEdig csak a Horthy-korszak kisszerűségének és a magyarság 600 éves lúzerságának a megtesesítője.
    Utoljára Mátyás KIRÁLY alatt volt nagy a Haza. Annyira nagy volt hogy mostani történészek szerint egyenrangú volt az akkori Nagybritanniával.
    Csakhát ők továbbtanultak.
    ( Nem a történészek , hanem a nagybrittek.)

  • llanfair
    4.05

    Nem szeretném a nyugalmadat megzavarni, de cirka 30 kilóméterre északra pöfékel tőled egy hagyományos, 500 MW-os atomerőmű, és a bővítés is nem sokára készen lesz. Persze, Te szerencsésnek modhatod magad, hiszen akár biciklivel is át tudsz tekerni a (nem soká) fél-paksnyi atomerőművedhez! Jó bringázást!

  • Gázuka
    4:37

    Gondolom, a Mózes-népe kostellációról is hasonló a véleményed!

  • Hogyne Freverendás uram.
    Arról meg.Arról asztán megvan.
    Olyan kibb..izé véleményem van hogy olyant nem láttál.
    De megnyugtatlak most nem is fogsz.Idióta antiszemita nagyokos.

  • Figyelő Bencsics , aki elmenekült innen a ruszkik elől , most tapsikol rózsaszín ujjacskáival , hogy imádottja ismét orosz-kézre adja a Hazát és az egész itt élő magyarságot.

  • Nagybritanniában építenek egy atomerőművet.
    A franciák.
    Évek óta több munkacsoport tárgyalja ott a sok nyitott kérdést.
    É-VEK-Ó-TA
    Azért tagolom hogy a csökkentagyú Turulbanszületettek is eltudják olvasni.

  • Magyarországot azért vette be a NATO.-ba, -idő előtt- Bush elnök , mert erősen féltünk akkoriban a ruszkiktól.Momentán előjöttek már akkoriban az érdekszféra elméleteikkel.
    Mi meg féltünk , erőnek erejével törekedtünk a NATO.-ba.
    Az akkori NATO főtitkár erre azt nyilatkozta hogy lessz annak még 7-8 éve is , mire egyáltalán megkezdőthetnek a tárgyalások róla.
    Aztán mégiscsak kb.egy év múlva tagok lettünk.
    Mert Amerika öszevonta a szemöldökét. Azért.
    ( Nomeg azért is mert Horn Gyalubácsi egyből odaadta Amerikának a taszári repülőteret , amikor az USA kétségbeesett helyzetbe került a légiszállítások ellehetetlenedése miatt. A ” baráti ” Ausztria , akihez természetszerűleg fordultak ezzel a problémával , gyakorlatilag el obskurálta a kérdést.)

  • A Franciák ide is bejelentkeztek az erőmű átalakítása kapcsán.
    Aki nem érti a fissziós és fúziós reaktorok általános működési elve közötti különbséget nem értem miért kampányol a veszély mellett. Nem kell fizikusnak lenni, hogy értsük.
    A maghasadás láncreakció. Az egyesülés folyamata addig tart, amíg pótoljuk az agyagot, veszély esetén pillanatok alatt leállítható. Az egyesítendő anyagok tárháza hatalmas, így az alapanyag szinte kifogyhatatlan. A modernizálás itt volt a kezünkbe, de eldobtuk, csakhogy egy két ember növelje a vagyonát.

    A lényeg: A Franciák maguk telepítették volna le a technológiát, nincs mutyi lehetőség. De ragaszkodunk a szarhoz, mer némi pénz lenyúlható.

  • boda: maga önállóan ennyire hülye, vagy felkészíti rá magát valaki? hogy mit gondol, az teljességgel közömbös, mert a gondolkodáshoz egy valami hiányzik magánál. ugye, sejti, mire célzok?

  • Ille István

    Tudod Marcsi nacsasszonnyal az a baj, hogy kb 1 tekervénnyel van Neki több mint a tyúknak, azt is arra használja, hogy ne szarja körbe saját lakását, ezért itt piszkít mindenhová oda, ahol ellenkezni lehet, és sötétségéről számot adni. Leesne az arany gyűrű – már ha van Neki olyan – az ujjáról, ha véletlenül elismerne valamit, ami mondjuk nem politikai szinezetű, hanem valami egészen más.

  • Gézuka
    7:19

    Ha csak a nadrágodban kevesebb van, az a magánügyed, de ha a fejedben is, és ezen hiányosságoddal itt még kérkedsz is, az már több mint magánügy. Amúgy tudod, ki Mikszáth Kálmán szerint az antiszemita? Az, – természetesen csak idézem őt – aki a kelleténék jobban utálja a zsidókat. Frappáns? Ahogy a turulozásaiba beleolvasok, annak tűnik!

  • Janukowszkit leváltották !!
    Júlia Tyimosenko szabad !!!!
    A Janukowszki által múlt héten leváltott vezárkari főnök , ( aki megtagadta azt hogy a hadsereget bevessék a lakosság ellen ) háromnegyedes töbséggel kinevezte a parlament honvédelmi miniszternek !!!!!!!!!!!!!

    Putyin pofára esett Ukrajnában , löttek az új , általa kreálni kívánt ” Eurázsiai Konföderációnak ” vagy mi szarnak.
    A régi ORBÁNI átok ismét kiteljesedett :
    Ahol megjelenik , ott államfők és államformák buknak. Csak most a Jóisten -a dolog természetéből fakadóan- nem a masszív Putyint ( Isten hatalma sem végtelen ) hanem a gyenge féldiktátort buktatta meg. Az EU horribilis pénzzel fogja gyors segélyezni Ukrániát , az oroszok nem kívánják folyósítani a 10 000 000 Eurót nekik viszont máris zsarolják őket gazdaságilag.
    Ukrajna automatikusan fog sodródni az EU irányába. Nincs más választása , hacsak nemakar ismét orosz gyarmat lenni.
    De nem nagyon akar mert OTT még emlékeznek a Sztálin által kiított cirka 20 000 000 ( húszmillió ) földművesre.
    ( Ez a szám-megállapítás Gorbacsovtól származik , egy beszédben mondta el , a Peresztrojka keretében.)

  • Szorítkozzék a témára Fruvolafia. De ne engemet szemezgessen , vagy ha igen akkor bádogból kalapálok magamnak nadrágot.
    Minden eshetőségre.

  • frivi: Pontosíthatnál. A megjelölt helyen csak víz alatti reaktor lehet mert ott már az Óceán van. Tudomásom szerint a Teljes Írország területén még nincs reaktor. Hangokat lehet róla hallani de mire az megvalósul nekem már mindegy.
    Tehát a kerékpározás még tudomásom szerint ráér. Hacsak nem társul vízibiciklivel.
    Nagy-Britanniában tényleg van 16 darab. Húsz éve elkerékpároztam volna Mali típusú versenykerékpárommal de ma már inkább autóval megyek.
    Sajnálom, hogy elrontottam kárörömödet. De ha építenek nyolcat az sem zavarja meg az életemet. Csak ha elromolnak. Akkor meg már mindegy. Aki energiát használ az tudomásul veszi a hátrányait is. De az biztos, ha építenek az nem családi vállalkozás lesz. Az itt nem divat.

  • Vazze..nemtom leírni mennyi pénzzel akarta Tovaris Putyin megvásárolni Ukrajnát .
    Nincs annyi nulla a kalkulátoromon.
    De kiszmoltam fejből : kb. tíz milliárd Euróról van szó.
    ( Nullákkal már fenntebb sem bírtam leírni , a betű jobb erre a célra.)
    A Mosthatolmonlévőinket tizenöt milliárd Euróval ( kb. négyezermilliárd Forint jelenleg de ez nőni fog , akár a duplájára is ) kábította be a leendő Eurázsiai Gittegyletbe , amiből szépen cserren csuppan a Gözgépen keresztül a nagysosuraknak.
    A franciák lényegesen olcsóbból csinálták volna meg olcsóbb IMF hitelből, csakhát abból ugyebár nem lehetett volna cappcarázni.

  • Gézuka
    4:37

    Bádogból, meg nadrágot, persze…! Utána meg hallgathatjuk, hogy annak a hülye kalapácsnak mindig útjában volt az ujjad!

  • fruvolámöccse :
    Már említettem :
    Inkább a magáét mint az enyémet.
    MErt Mörfi óta tudjuk :
    Akinek kalapácsa van , hajlamos magakörül mindent szögnek nézni.
    Ez fokozottan igaz magára nézvést.

  • Gézuka
    5:18

    Na, Te csak ne “nézvést” az enyémre! Gazdálkodj a sajátjaiddal, ha még nem kalapáltad el!

  • llanfair
    4:53

    Én a Wylfa atomerőműre gondoltam, ami a tengerparti sziklákra épült, de lehet, hogy tévedtem? Ott jelenleg egy 490 MW-os blokk működik, egy folyamatban van a második, ugyanakkor blokk átadása.
    A kárörömöt meg felejtsd el! Én, bár radikális vagyok, de nem beteg.

  • frivi: Az Walesben van. Az 500 km innen Dél-Kelet irányban.
    Én az Rebublic of Ireland lakója vagyok. Tény, hogy egy katasztrófánál az sem sok. De a felénk eső francia tengerparton is van néhány. De úgy tudom az angolok is bezárták már a reaktorok nagy részét.
    Előző hozzászólásodban pedig erős gúnyt éreztem. Elnézést ha rosszul láttam.

  • llanfair

    Persze, ha Te Írországban laksz, nem Walesben, akkor tényleg cssak kocsival érdemes menned!

  • Fruvolámöccse :
    Nagy a szád.
    Lehet hogy ezzel leplezed a más tekintetben miniatürként fungáló ivarzó-berendezésedet ?

  • Egyébbként frivilvili
    Hiába terelsz :
    Már az egész Világsajtó tele van az ukrajnai eseményekkel.
    Megértem én hogy ez kínos a megbízóidnak , akiknek a kedvéért itten piszkoskodsz , de EZEKET a tényeket kurvára nehéz lesz elferdítenetek.
    Az Eurázsiai Szövetség megbukni látszik.
    Hálaistennek.
    Orbánviktor meg mehet más határok mellé helikopterrel , ellenőrizendő hogy a Tisztiorvosi Szolgálat jól ellenőrizte e le a rendelkezésre álló takarók és bilik mennyiségéet.
    Minden eshetőségre.

  • Gézuka
    9:11

    Miért lenne olyan kicsi? Én nem vágattam le belőle! De miért is lenne nagyszám? Gézuka!

  • Gézuka
    9:15

    Szerintem megint szépkalapáltad az ujjadat, és ezért üvöltözöl hülyeségeket. De semmi baj! Régi barátságunkra való tekintettel elnézem neked.

  • Geyza
    2014 február 23
    9:11 de.

    Ejnye Gayza, már megint másra akarod kivetíteni a saját problémádat. Akarsz róla beszélni?

  • Na Eszterke “lehagyta ” Illét a bunkóságban…nem semmi….
    Annyi hülyeséget írt már eddig is,hogy a helyében
    csöndben maradnék….
    ha jól emlékszem a szerencsétlen Orbán vagyonával,meg Pakssal kapcsolatban annyi téves és hülye számot írt,amire
    normális és némileg tájékozott emberek ugye képtelenek!
    Nem nekem (bár eddig ha véletlenül tévedtem helyesbítettem)
    hanem neki kellene belátnia a sok hülyeségét…..
    Persze jóváhagyták,mert “liberális”(ami nem lenne baj..)
    csak ész és modor nélkül!
    Na pá észlény….

  • Egyébként a cikkben írták,hogy kedden mentek be a misszióba és menedéket kértek,nem tudni,hogy maradhattak-e vagy sem?
    akkor ugye még nyitva volt a követség és valakikkel!!!!
    akik bent voltak tárgyaltak a tüntetők!!!na erre nincs válasz,illetve egy hülye sértegetés igen,olyantól aki még a saját fóruma cikkét sem képes figyelmesen elolvasni….!

  • De igenis nagyon is érinti a kárápátaljai magyarokat az ami Kijevben folyik. Nem is olyan egyszerü a dolog: akármilyen korrupt is Yanukovych, Ukrajna kissebségi nyelvek (orosz, magyar, stb) használata védve voltak. Most hogy visszatértek a 2004es ukrán nacionalista törvények, az ukrán dominál.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.