Szebb jövőt?

2014 január 27 10:55 de.144 hozzászólás

szebb jövőKedvenc kocsmámban – ami azért nem nagy kunszt, mivel összesen kettő élte túl az orbáni dúlást, de a másik túl messze van –  az erősen jobbikos kocsmáros – némi józan eszére való apellálás után – felhagyott az egy pohár sör kicsapolása közbeni legalább négyrendbeli zsidózással (ami azért kiflicsücsök szenátorinyához képest is – aki egy lélegzetvételre min. 12-szer mondja ki, hogy bukottbaloldal, bármi is a téma – nem semmi), áttért a plazmatévén vetített Vona-féle évnyitó/programadó beszédre.

Mivel a legrosszabb pillanatban toppantam be, mikor is Vona plazmatévéileg éppen a halálbüntetésről és a kémiai kasztrációról beszélt, majdhogynem médiahatósági beavatkozással fenyegettem a kocsmárost, ha ezt a mentális környezet szennyezést nem állítja le, cserébe kértem, hogy karcolja át nekem e csodálatos jövőképet a pen-driveomra.

Megtette. Én meg végignéztem.  Életem jobbik fele ugyan régen sejttette velem, hogy nem vagyok normális, de hát: audiatur et altera pars.

Nos, a podeszt felirata: Kimondjuk. Megoldjuk.  Persze, egyből izgágáskodik a bennem rejlő kisördög: a pofátok eddig is nagy volt, de mibul oldjátok meg, picinyeim, mibul? Egyéb iránt a háttér érdekes volt: magyar zászló – elenyésző számban – , árpádsávos zászló – többségben –  és valami kék-sárga izé, by side. Ha az a székelyeké, akkor kirekesztő a többi nemzettestvér számára. Csak nem hibázott ekkorát a lánglelkű Vona?

évadnyitó

Aztán jön mindjárt az adu-ász – amivel nem nyitna egy rutinos kártyás, még, ha hamis is – : lebutított, gyarmati Magyarország vagyunk, a Való Világ forgatókönyve szerint kábítva! Nade édes fiam, Vona! Nem veszed észre, hogy ezzel a nagy nemzetmentő testvért cikized, párhuzamosan meg a baloldal nyelvén szólsz?  Nem jó ez így, kicsi Gáborka, nagyon nem jó! Nem tetszik az ilyesmi Orbán basinak!

Azután folytatódik az uniós csatlakozás ócsárlásával – ez, mondjuk, annyira stupid, hogy megjegyzést sem érdemel – majd egy bakugrással áttér a szavazási rendszer kritikájára, mely szerint – különös tekintettel Angliára, ahol éppen most állították ki a sarokra, és Kanadára, ahol csatlósa, a nagy érdeklődésre való tekintettel  egy garderobe szobában tartotta meg tájékoztatóját – az orbáni kasztráció fél millió külhoni szavazótól fosztotta meg a Jobbikot!  Na, persze: merjünk nagyot álmodni! Mégis, mire számított? Az angliai, vagy kanadai diaszpóra jobbikos szavazataira? Mind a két tucatra?

Következett az, hogy az összes párt kiárulta a magyar földet, ami azért egy kicsit zavaros, hiszem a Fidesz földmutyija magyar gazdák elől magyar műkörmösöknek, tetőfedőknek, polgármestereknek, sógornak és komának játszotta át a magyar földet, így az magyar kézen maradt!

Ezek után jön a dörgedelem: 24 évet fogunk leváltani – csak éppen a felsorolás hiányzott, kikkel is? Megélhetést fogunk adni – miből is?  Rendet fogunk teremteni – kikkel is?

Csak nem velük?

Csendőrök

Csendőrök

Vagy velük?

Gárdisták

Gárdisták

Tekintsünk el attól, hogy Vona tutira úgy nyilatkozott, mint egy kormányzó párt miniszterelnöke, ami azért, lássuk be, eléggé rémálom lenne Európa közepén, de ne hagyjuk figyelmen kívül: hogyan vitelezné ki? Se szakemberei, se anyagi forrásai nincsenek, hacsak ezek a daliák nem dobnak össze nekik valamit…

Most jön a legjobb, a turulban születettek újmagyar idiómája: eurázsianizmus, mint követendő politika, mi szerint mi nem csak híd lehetünk kelet és nyugat közt – figyelitek a sorrendet? – de bástya is! Honnan ismerős ez a fogalom, bástyának lenni? Mert hát, a fő cél: Oroszország, Törökország és Azerbajdzsán (?!) háromszögében az egyensúly szerepét betölteni, ez a mi jövőképünk! szerinte Törökországgal és Iránnal egyaránt jóban kell lenni, mint ahogy Németországgal és Lengyelországgal, dacára a köztük levő ellentéteknek. Csoda kis pávatánc ez, nem igaz? Hozzá itt a tánckar:

tánckar

A belbiztonsággal kapcsolatosan szólván – mikoron a halálbüntetés visszaállításáról (ha golyó általi, gondolom, a golyó árát és az executio költségeit is kiszámlázzák a delikvens családjának), a csendőrség felállításáról, a kémiai kasztrációról (semmiség, észre sem veszik, nem barbár eljárás – csacsogja. De minek ez a felhajtás? Nyissz, és annyi!) előjött egy kis orbáni félszájas mosoly, meg nyelvöltögetés és szájnyalogatás, ami nem is csoda: tudatmódosító szerek nélkül még a lánglelkű Vona Gábor se nyomhatta volna le ilyen tartalommal a közel másfél órás programbeszédét!

Meg a szokásos jópofizás: mivel annyira szégyenlősek vagyunk szólni a cigánykérdésről, lehet, hogy az fog következni, hogy a cigánypecsenye=romasült, a cigánykerék=etnikai fordulat? Ez az idiótaság a hozzá hasonlóan jópofi hallgatóinak bejött, mert harsány derültség fogadta.

Megígérte, hogy kormányon nem fognak különbséget tenni etnikai, vallási és faji hovatartozás szerint. Ezt a hallgatóság – érthető módon – kibírta röhögés nélkül.

A tisztességes cigánynak jobb lesz, de a tisztességtelennek rosszabb, de nem azért, mert cigány, hanem, mert tisztességtelen. Hát, Vonának, kétségtelen, nem erőssége a logika.

Azért a végére kialakultak a dolgok, őszinteségi rohamában Vona elszólta magát: neki a Jobbik nem cél, hanem eszköz!

Befejezésül megnyugtatott mindenkit: a jövendő Jobbik kormány már megalapozta diplomáciai hátterét, kapcsolatait, méghozzá olyan fontos országokban, mint Azerbajdzsán, Oroszország (hiszen ott több egyetemen is tartott előadást, ugyan, miről?) és Törökország. Valahogy kimaradt Irán, pedig anno még az iráni gárdát kívánta ez a kis huncut Magyarországra hozni, merő rendcsinálási szándékkal.

Most jött maga a katarzis: Vona eldicsekedett azzal, hogy álruhás népnemzeti búvárként alászállott az egyszerű pórok közé, analizálandó hétköznapi életüket!

Volt felszolgáló egy étteremben (az öltözete még gárdista korából megvolt hozzá), közmunkás Gyöngyöspatán (?!), piaci kofa (valami baj lehet a nemi identitásával), bolti eladó, favágó a Mátrában, beteghordó Budapesten, pizzafutár (ezt megértem, jó a jatt), kőműves segédmunkás és idősápoló – egy-egy műszak erejéig.  Mit mondjak, másnak egy emberöltő is kevés ennyi tapasztalat begyűjtéséhet, de a mi Vonánk legalább már tudja, mi is az a …micsoda?

Végül jöjjön a konklúzió: nem csak egy nemzetbe, de egy törzsbe is tartozunk! Gondolom, a turulban születettek törzsébe.

Ráadásul könnyes szemmel harsogja befejezésként: ti vagytok az én véreim!

Köszönöm, de ezt kihagynám. Nem szeretnék vérmérgezésben meghalni.

144 hozzászólás

 • István,
  A leírás tökéletes.A személytelen zázrivecz senkicske kukorékolása a szemétdombokon derűt fakasztó.Ne izgasd magad,ha kapsz majd néhány süketelő fajdkakas támadást. Ősenkiségeiknek is joguk van a kukorékoláshoz.Ezekre mondta Hofi, hogy: “Ezek a jövő zálogai! Dögöljek meg ha kiváltom őket”.

 • Kedves Pisti. Számold ki hány Túró Rudi (gyárat) kell kapni ahhoz, hogy épelméjű ember visszamenjen?

 • “Nade édes fiam, Vona! Nem veszed észre, hogy ezzel a nagy nemzetmentő testvért cikized, párhuzamosan meg a baloldal nyelvén szólsz? Nem jó ez így, kicsi Gáborka, nagyon nem jó!”

  De nem ám…Ha nem tévedek,a nemzeti szocializmus is szocializmus,csak valamiért hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.És micsa történelmi összefonódások…Mégis folyton összeadja öket az álbaloldal a “nemzetmentövel”.
  Számomra világos:a Jobbik kezdettöl fogva a balliberálisok szekerét tolta.Egykutya.

 • küszküllő: szofisztikai téren valóban szocializmus, csak sajnálatos módon az európai megvalósulása egy kissé másmilyenre sikerült, mint az alapelv.
  a jobbik és a ballib összemosása pedig, nos, mondjuk úgy, erősen véleményes. vonának ugyanebben a programadó tirádájában akadt egy csendes mellékmondata, ami felett a lelkes hallgatóság elsiklott: a fidesz hangoztatja azt, amit mi követelünk, de mi fogjuk megvalósítani!
  hol van itt a ballib?
  javaslom, keresse meg az inkriminált mondatot, úgy az első óra végénél hallható. ha nem neheztel meg érte, nem fogom megadni a linket hozzá.

 • Új bejegyzés Nemzeti InternetFigyelő

  Vona: Mi is történt Londonban?
  by Nifadmin

 • lévay: na, mi is? vona csak a hyde parkban, a szabad szólás sarkán mondhatta el nemzetmegváltó eszméit.
  “Öt óra után néhány perccel véget ért Vona Gábor beszéde a Hyde Parkban. Eredetileg nem itt, hanem a belvárosban beszélt volna, de a Holborn állomásnál annyira sok volt az antifasiszta, hogy az angol rendőröknek kellett megvédeni a Jobbik támogatóit. Három óra körül mentek át a Hyde Parkhoz, ahová az antifasiszta tüntetők nem tudták őket egyből követni, mert a rendőrök nem engedték le őket a metróba. Az angol sajtó szerint Vona többek között azért van Londonban, hogy az Arany Hajnal és a BNP nevű brit szélsőjobboldali párt vezetőivel tárgyaljon, de ezt a Jobbik következetesen tagadja.”
  kérdés: mi értelme volt? onnan szavazatokat szerezni? ugyan, kérem, nevetséges erőlködés. az angol sajtó sanda gyanúja sokkal valószínűbb. az egész beszéd csak biokulissza, kamuflázs.
  “Az ellentüntetők a gyűlésre érkezőket “náci szenny – takarodjatok az utcáinkról”, illetve magyar nyelven “nácik haza!” skandálással fogadták.”
  affrancba. méghogy az angolok közömbösek a magyarországi szebb jövővel kapcsolatban!

 • Szebb jövőt?
  Csak úgy érdemli az ember ha megérti a múltat.
  Idősektől pedig igenis lehet tanulni.Íme:

 • Ille István,én nem mennék el ilyen könnyedén a történelmi tények mellett.Ez nem szofisztika.A nemzetiszocializmus fontos elemei:

  “Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
  A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme.
  Németország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.
  Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)
  élettér-elmélet („Lebensraumpolitik”, „Lebensraum im Osten”: több lakóterület teremtése a németek számára a kelet felé való terjeszkedés által)
  antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség
  a zsidóság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva.
  A vezetőben való feltétlen hit (Führerprinzip)
  A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszüntetése
  szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)
  rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása
  eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)
  homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és bűntetése (homofóbia)
  a vallásszabadság korlátozása.”

 • küszküllő: a maga által felsoroltak a nemzeti szocializmus jellemzői – ahogy maga is jelezte, méghozzá csinos kis egyvelegként.
  azonban “Ha nem tévedek,a nemzeti szocializmus is szocializmus” merőben szofisztika, amire hozzászólása is bizonyító erejű.

 • küszküllö
  2014 január 27
  1:35 du.

  “rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása”

  Kevés groteszkebb dolog van annál mint amikor egy félművelt kezd el tudományosan okoskodni! Tudod, ez a “már nekem kellemetlen” érzés.
  Na mindegy, itt van neked egy kis szabadegyetem:
  A ma élő ember egyetlen faj mely négy földrajzi nagyrasszra és azokon belül is számos rasszra különült el az evolúció folyamán. A különböző rasszokhoz tartozó embereket eltérő külső morfológiai, belső fiziológiai jegyek és kultúrföldrajzi jellemvonások jellemzik.
  A rasszizmus nem hangsúlyozza a különbségeket hanem összemossa őket, tagadja a rasszok egyenrangúságát, és az ehhez kapcsolódó diszkriminációt célozza.
  (Geográfia alapszak, népesség és településföldrajz modul, második szemeszter.)

 • Ille István
  auctor

  Hát akkor hallgattassék meg a másik fél is! Amit leírt, az zavazos, ellentmondasokban bővelkedik, csúsztat, szándékosan torzít, és csöpög belőle a merő rosszindulat, de még ezzel sincs semmi baj. A liberálisokkal habosított-fodorított szocialista összefogás párt nyilván ilyen elvárásokat fogalmazott meg, Ön pedig igyekezett az elvárásoknak eleget tenni. Ezzel nincs baj. Ezek szerint az élet így van összerakva, azt meg tudjuk, már ősidők óta, hogy aki akarja, azt vezeti, aki nem, azt vonszolja a sors. Ön pedig, mint okos, megfelelni akaró, tudja, hogy jobb, ha az ember vezettetik, mintha vonszoltatna.
  A gond ott van , hogy Ön, a kicikizős cikkének a zászlókat megemlítő részében színt vallott. Ami eddig esetleges volt, mára már bizonyossá vált: Ön egy kicsinyes és kisszerű magyargyűlölő, amit persze megértek, ha nem is tetszik, mert erre van igény, hogy ne mondjam, ennek van ma piaca, és egy jó kereskedő azt a portékát árulja, amire éppen igény van. Ha a turullal kell ironozálnia, azt teszi, mert a tulajdonos, meg a kommentelők ezt szeretnék hallani.
  Azt ne várja el tőllem, hogy kielemezzem tákolmánya minden sorát. Annyi időt nekem sem ér! Azt meg hiába is várnám el, hogy pártbiztos, idősödő, agipprop tekintetét a valóság irányába emelje. Csigolyái már megszokták ezt a lenti állapotot, ideológiailag így meszesedtek el, kockázatos lenne eröltetni őket. A végén megsínylené, se egészség, se ezüstök!
  Ja és még valamit. Szívesen villog, mint látom, latin sententiákkal. Ez nem baj, nem árt, bár a magyarok számára a latin a nemzeti ellenállás nyelvének számított, és Önnek nem az ellenállás a természete, hanem a megfelelni akarás, mint már föntebb utaltam rá, hiszen ennek magasabb az árfolyama. Viszont a pontosság a latinnal kapcsolatban -is – szigorú elvárás (meg persze a némettel kapcsolatban is!). A mondás úgy szól, hogy ‘audiatur et altera pars’, hallgattassék meg a másik oldal is, és az ‘audiatur ante pars’ nyelvtanilag helytelen, és csak kamuszövegnek lehet alkalmas igénytelenebb helyeken, ráadásul az ‘ante’ praepositio accusativissal jár, tehát ‘partem’ lenne, csak így sincs semmi értelme. Úgy gondolom, szerencsésebb, ha megelégszik azzal a nyelvvel, aminek “logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet”, vagyis a magyarral.
  Köszönöm a türelmét! Tisztelettel “F”.

 • Sajnos a képe ennek a cikknek, Rákosi emlékeket idéztek bennem.
  Azt jól írta a cikkíró, ha Jobbiknak, hogy bizony a Fidesznek, kezdettől fogva, a legvéresebb ellenzéke a Jobbik volt!
  Persze, nem ezekkel a szavakkal van a cikkben, de a lényeg ez.
  Vona és társai nem érdekesek számomra. Igen ostobának tartom őket..

 • Noszticzius Judit

  EZ NAGY HÜLYESÉG A JOBBIKOSOK ÉS SZÉLSŐSÉGESEK FÉLEI PÁRTOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁

 • Kusztkulla maga nemcsak hogy náci de egyenesen egy hüjenáci.
  Evvan öregem.
  Sajnálom.

 • frivi, köszönöm a latin mondás javítását, helyesbíteni fogok. hozzászólásának többi részével nem érdemes foglalkozni, mivel egyértelműen kiviláglik belőle, hogy nem nézte meg a beszédről készült videofelvételt, így csak argumentum ad hominem.

 • frivi
  2014 január 27
  3:04 du.
  Semmiféle csúsztatás nincs benne.
  Mindössze szórakoztató stílusban emelte ki a beszéd ellentmondásait.
  A Vona beszéd lényege, hogy semmire nincs a pártnak tényleges programja avagy megoldása, mindössze ködös, fellengzős beszéd. Arra apellál, hogy a túl általános dolgokba majd a hallgatóság beleinjektálja a saját problémáit. No meg némi antiszemitizmus, és ennyi a beszéd.
  Jelenleg is annak issza a levét az ország, hogy általánosságokra és nem programokra szavazott.

 • frivi
  2014 január 27
  3:04 du.

  “Azt ne várja el tőllem, hogy kielemezzem tákolmánya minden sorát. Annyi időt nekem sem ér!”

  Kedves frivi két dolog. Az egyik kevésbé jelentős, lehet elírás is de ha magyarként belekötsz a latin helyesírásba az akkor lesz hiteles ha a magyar helyesírásod tökéletes, és tőllem helyett a tőlem szavunkat részesíted előnybe!
  A másik lényegibb! Talán mégis inkább a cikk tartalmát kellett volna kielemezned és nem a szerzőt sértegetned az unalomig űzött jobboldali klisékkel melyekkel kizárólag önmagad és az igaznak vélt értékrend pszeudo-létezésére reflektálsz, bizonyítván, hogy a történések tereiről végleg kivonulva nem foglalkozol a valósággal.
  Mert úgy gondolom minden épp eszű embernek illene felfognia, hogy a jobbik mint politikai mozgalom sokszor valóban a legrelevánsabb rendszerkritikát fogalmazza meg és vannak építő jellegű javaslataik de mindezt teszi úgy, hogy tudatosan az emberek sötét, állatias részével kommunikál, és egy végletekig elborult, emberalatti barbárságot szabadít fel a híveiben.
  Az meg, hogy kiknek a zsebében csilingel a húsz ezüst, megint olyan dolog amit mára már de facto nehéz többféleképp látni. Az elmúlt lassan négy év legszembetűnőbb társadalmi jelensége volt, hogy a jobboldal már megint engedett a ’48-ból meg az ’56-ból, és lesütött szemmel hagyta, hogy teletömjék a zsebeit, hogy bevegyék a nagy mutyikba, ha ezért mindössze csak annyit kérnek cserébe, hogy mondjon le a gerinces gondolkodásról, a kritika lehetőségéről, az európai kultúráról, hangosan és érthetően szajkózza a nemzeti szólamokat, nevét adja a Fidesz politikához és alázatosan benyaljon a felette állóknak. Kizárt dolog, hogy nem érzékeled, a tömegek tudatában és tudatalattijában nem az alkotmányba foglalt Szent Korona a nemzeti együttműködés alapja, hanem a rezsicsökkentés illúziója…

 • kedves donom, frivi is egy vetkőző típus – ha már engem annak titulált. ha megnézte az elemzett beszédet, és egyetért vele, akkor, ugyebár, nem kérdés az ideológiai állásfoglalása, hiába tüntet azzal, hogy nem pártelkötelezett.
  a zászlókkal kapcsolatban van három állami, körül ölelve – ugyan, ki nem érti a szimbolikát? – a rossz emlékű árpád-sávosokkal, és bekacsint a szélről egy történelmileg igazolatlan székely zászló.
  mi ebben a magyar gyűlölet?
  a radikális pártok mindig is a tanulatlan, deklasszálódott, elszegényedett néptömegeknek ígértek gyors változást. a jobbik se tesz mást, és szomorú, hogy egy viszonylag intelligens ember, mint frivi is ennek az uszályába került.

 • fuser: gondolod, hogy 20 ezüstért eladnám magam? frivi ugyancsak alul értékel 😀

 • ami a vona által csendőrséggel megtámogatott belbiztonságot illeti:
  pintér atyus mai kijelentése szerint a legmesszemenőbbekig meg van elégedve a saját munkájával, szerinte az országban rend van, a rendőrség topon van, semmi gond, minden tökéletes. mi több, ennek bizonyítására megkérdezték az önkormányzati vezetőket és a polgármestereket is. ércsük, elvtikéim? és van!
  most akkor, vona megkérdőjelezi orbán bizalmasának véleményét?
  (bár, az valóban kérdés, hogy pintér mit is tudhat orbánról, ha újból belügyér lett?)
  noch dazu, a bíróság ítélete szerint – karsai lászló történész véleményével kapcsolatban lefolytatott, a jobbik által generált eljárás lezárásaként – a jobbik joggal nevezhető neonáci pártnak.
  most akkor, miről is beszélünk?

 • István, lévén hogy frivi nem ismer téged -ha valóban és személyesen ismerne mint mondjuk én- (talán) nem járatná le magát ilyen ostoba minősítésekkel, de így még inkább azt kell gondolnom csak is a trollkodás a célja!

 • fuser: nem troll. rosszabb. ő tudatosan vállalja fel ennek a mocsoknak a képviseletét, személyes ismeretség – ahogy eddig sem – nem befolyásolja. fennkölt entellektüell szövege csak ordas eszméinek álcázása. biza, a máz rendesen repedezik rajta!

 • Kedves Fuser Barátom! Ugyan miből veszed ezt a lesütött szemmel badarságot? Cinikusan arcba hazudva a kondér előtt egymást lökdösve tették és teszik. Szemet lesütve? Te milyen vicces fiú lettél! Kezd a romantika legyőzni?

 • Ille István: Veled elszállt a ló. Harminc ezüst Jézusért járt. A húsz az nagyon jó pénz! 😀

 • Fuser
  4:15

  Nem akarok magyarázkodni, de a “tőllem” tényleg csak elütés volt, bár tudom, ez sem mentesít, és mindenkitől, meg a ‘közös anyánktól’ is csak elnézést kérhetek. A többire majd később, mert most rohanásom van. “F”

 • Llanfair
  2014 január 28
  6:36 de.

  Na jó! Tőlem meg az volt az elütés! 🙂

 • Azt azért egyik mély-mű-magyarkodó jobbnyik sem tudja megmagyarázni, hogy számos történelmi zászlónk közül miért pont a nyilasok által is csak magyarkodó díszletként/háttérként használt “Árpád-sávos” a kedvencük.
  .
  Azon meg már csak röhögök milyen képet vágnának ugyanezen mély-mű-magyarkodók ha megtudnák hogy esti “imájuk” a Szép-vagy-gyönyörű-vagy-Magyarország, és a Székely-himnusz színtiszta zsidók szerzeményei szőröstül-bőröstül.
  .
  Őszintén, érdemlünk ezektől jobb csürhét?
  Még csürhéből is a miénk a [email protected]

 • Rohanj Frivi.-.rohanj !
  Lehetőleg minnél meszebbre.
  ( Vissza se találj..)

 • A JOBBIK neonáci párt !
  Így döntött a Fővárosi Bíróság.
  Mostantól ez nem sértés hanem jogi tény.
  Most mehetnek Brüsszelbe jogsérelmi kártéritésért.
  ( Vagy minek nevezik az ilyet. Talán ” nemvagyoni kártérítés ?)

 • Ille István figyelmébe!

  A szocializmus irányzatai:

  1. Kezdeti értelmezések
  Kezdeti szocializmus
  Utópista szocializmus

  2. Kommunizmus
  Marxizmus
  Nem marxista irányzatok Anarchokommunizmus
  Anarchoszindikalizmus
  Plehanovizmus
  Luxemburgizmus
  Autonómizmus
  Vallási kommunizmus Keresztény kommunizmus

  Leninizmus (Bolsevizmus)
  Trockizmus
  Sztálinizmus
  Maoizmus
  Dzsucse
  Titoizmus
  Reformkommunizmus Tanácskommunizmus

  Hoxhaizmus
  Gonzaloizmus
  Castróizmus
  Guevarizmus
  Polpotizmus
  Humanista marxizmus
  Új baloldal Frankfurti iskola
  Analitikus marxizmus
  Strukturalista marxizmus

  3. Libertárius szocializmus és anarchizmus
  Anarchokollektivizmus
  Anarchoszindikalizmus
  Anarchokommunizmus
  Keresztény anarchizmus
  Céhszocializmus (Guild socialism)
  Piaci szocializmus (Market-socialism)

  4. Demokratikus szocializmus és szociáldemokrácia
  Ausztromarxizmus
  Zöldszocializmus (Eco-socialism)
  Szocialista piacgazdaság (Szociális piacgazdaság)
  Forradalmi szocializmus
  Bernsteinizmus

  5. Vallási szocializmus
  Vallási kommunizmus
  Keresztényszocializmus
  Iszlám szocializmus
  Buddhista szocializmus
  Zsidó szocializmus (Jewish left)
  Taoista szocializmus
  Dzsainista szocializmus

  6. Regionális és etnikai szocializmus
  Afrikai szocializmus
  Arab szocializmus
  Cionista szocializmus (Szocionizmus; Labor zionism)
  Ír köztársasági szocializmus

  7. Egyéb szocializmus
  Nemzetiszocializmus

 • geyza, eddig sem sértés volt, csak vélemény. egyedül a jobbik vette annak, bár kérdés, hogy miért is? mert hát, annyira nacionalisták, hogy aki náluk nacionalistább, az festi magát, és porokat szed 😀
  hivatalosan továbbra sem náci párt, de annak nevezése a továbbiakban nem von maga után jogi következményeket.
  ez bizony, elég szar ügy vonáékra nézve.
  most akkor, tagjait és szimpatizánsait is nácinak lehet nevezni? mert, ugye, ha a pártot annak lehet…

 • Fuser,ne aggódj az én müveltségem miatt,inkább ápold a magadét.Ille Istvánnak már elmondtam,elmondom neked is:

  Hét évvel ezelött figyeltem fel arra a nemzetközi projektre,amely azt a nemes célt tüzte ki maga elé,hogy a genetika segítségével feltárja az emberiség vándorlásának történetét és a népek közötti rokonság fokát,mértékét.Azóta figyelemmel kísérem.Bizton állítom:sokmindent átírtak azóta,és mégtöbbet átírnak ezután.
  https://genographic.nationalgeographic.com/

  Az MTA sem tétlenkedik.Szerényebb körülmények között ugyan,de teszi a dolgát és vannak izgalmas eredményei.Érdekes,interdiszciplináris konferencia a tavalyról:

  http://videotorium.hu/en/events/details/1098,Magyar_ostortenet
  Tessék felzárkózni!Akár ezzel is kezdheted:

  http://www.actionbioscience.org/evolution/johanson.html

 • Ille István: Te Szent Ég! Akkor én idáig törvénysértő voltam? Mert bizony mind őket mind a követőiket nácinak tartom. Mit kell itt még megtudnom?

 • küszküllő: kimerítő válasz, csak éppen semmi köze a cikkhez. a felsorolás pedig meglehetősen erőltetett, lásd pl. a piaci (?!) szocializmust, vagy az ír köztársasági (?!) szocializmust. érdekelne a forrás, mivel meglehetősen érdekes az osztályozás. nomeg, egy hangyányit keveset ír a nemzeti szocializmusról, pedig nem hinném, hogy egy sorral elintézhető.
  most vagy nem tud semmit róla, vagy nincs elég bátorsága kifejteni.

 • István,maga ugrat engem.Ne mondja már,hogy nem hallott az ír Sinn Féin programjáról.Piaci szocializmus?Kína messze van ugyan,de…ne szórakozzon velem.Hát a cikk miröl szól?Vagy nincs elég bátorsága kifejteni?

 • küszküllö: Az Ír köztársasági szocializmus engem is érdekelne. Egyedül a Sinn Féin céljaiban szerepel egy Egyesült Demokratikus Szocialista Írország. Az igaz, hogy az emberek és az állam viselkedése egymással szemben emlékeztetnek egy demokratikus szocialista eszményre. De hát normális esetben az állam az emberek érdekeit nézi. Hiszen az állam az emberekből áll. Normális esetben. Nekem mindig olyan érzésem van, hogy az Ír állam az emberekért van. Ez nagyon furcsa érzés magyarként.

 • küszküllő: többet vártam magától, mint ezt a gyerekes nyelvöltögetést.
  a cikk a jobbikról szól és annak programjáról. nem deklaráltam benne a nemzeti szocializmust. ha maga mégis kiolvasta belőle, akkor jobban ismeri a jobbikot, mint én.
  a sinn fein nem szocialista, hanem politikai függetlenségi mozgalom. ha a piaci szocializmust a kínai piacok működéséből vezeti le, akkor komoly gondok vannak az ismereteivel.

 • Le5I1eL

  2014 január 28
  7:50 de.
  “Azon meg már csak röhögök milyen képet vágnának ugyanezen mély-mű-magyarkodók ha megtudnák hogy esti “imájuk” a Szép-vagy-gyönyörű-vagy-Magyarország, és a Székely-himnusz színtiszta zsidók szerzeményei szőröstül-bőröstül.”
  1.Honnan tudod,ki itt a “mély”,a “mü”,a magyarkodó?
  2.Mi közöd hozzá?
  3.Milyen képet vágnál,ha megtudnád,hogy már a honfoglalók között is voltak zsidók és böszörmények?!
  4.Milyen pofát vágnál,ha megismernéd a zsidóság történelmét?
  5.Itt nem magyarkodik senki,ti nemmagyarkodtok.

 • Ille István

  2014 január 28
  11:42 de.
  Na látja,ez a szofizmus.

 • küszküllő: ha maga mondja…
  “Manapság szofizmának, szofizmusnak (azaz álérvelésnek) azt a jelenséget nevezik, amikor egy vitában valaki szándékosan őszintének látszó, de mégsem érvényes érvet használ azzal a reménnyel, hogy ezzel meg tudja téveszteni vitapartnerét.”
  “A szofizmus szó önmagában bölcseletet jelent, a görög szophisztész szó származéka, szó szerint a bölcsesség tanítói”.

 • Kiszküllő eltársnak- egy másik aspektusból:

  A magántulajdon felosztásának lehetőségéről már az ókorban is filozofáltak, s az újkorban Morus Tamás (Thomas More) Utópia (1516) és Tommaso Campanella Napállam (1623) című könyve vázolt fel olyan világot, amelyben szigorú vagyonközösség uralkodik. A 17. századi angol forradalomban a diggerek próbáltak közös földtulajdonra szert tenni. François Noël Babeuf újságíró pedig, miután a francia forradalom diktatórikus korszakában megfigyelte, hogyan lehet élelemmel ellátni egy fővárost állami irányítással, 1796-ban az „Egyenlők összeesküvésével” ezt nemzeti szinten kívánta megvalósítani. A történelemben először ő tűzte ki közvetlen célként a magántulajdon eltörlését, a fogyasztási kommunizmus megvalósítását, hogy az éhezőket központi raktárakból láthassák el. Ezt azonban a forradalmi diktatúra felelevenítésével próbálta elérni, ezért kivégezték (1797).

  A szocialisták számára a társadalmi egyenlőség a legfontosabb érték. A hagyományokat a liberálisoknál is határozottabban elvetették, mert egy egészen új társadalmi rend felépítésére törekedtek. Ezért bírálták a liberálisok által követelt szabadságjogokat, amelyek szerintük csak a gazdagok számára biztosítják az emberhez méltó életet.

  Elutasították a gazdasági és politikai liberalizmust, amely csak a jogi egyenlőség megteremtésére képes. A valódi, vagyis társadalmi és gazdasági egyenlőség megvalósítását a magántulajdon korlátozásától, békés vagy erőszakos felszámolásától remélték. A magántulajdont ugyanis a szocialisták nem ősidők óta fennálló emberi intézménynek tekintették, hanem történelmileg kialakult s történelmileg felszámolható jelenségnek. Azt vallották, hogy meg kell szüntetni a termelőeszközök magántulajdonát, valamennyit közös, állami vagy szövetkezeti tulajdonba kell venni, hogy a munkaadók ne zsákmányolhassák ki a munkásokat.

  A termelést szerintük nem a piac törvényeinek, hanem a társadalom szükségleteinek kell meghatározniuk, s mivel a termelés társadalmi szinten folyik, társadalmi szinten kell megvalósítani az egyenlő elosztást is. Olyan társadalom felépítését tűzték ki célként, amelyben mindenki képességei szerint termel, s mindenki szükségletei szerint fogyaszt. Az emberi természetet megváltoztathatónak tartották, s bíztak benne, hogy megfelelő neveléssel megszüntethetik az önzésre és a versengésre való hajlamot.

  Bár egyes korai szocialisták megpróbálták összeegyeztetni a kereszténységgel tanításaikat, többségük ellenszenvezett az egyházzal. A vallást az uralkodó osztályok érdekeit védelmező ideológiának tekintették, Marx „a nép ópiumának” nevezte.

  Mivel alapjaiban kívánták megváltoztatni a társadalom életét, a legtöbb szocialista nagy szerepet szánt az erős államhatalomnak. Ettől remélték a javak újraelosztását, a munkások szervezeteinek támogatását, vagy az új társadalom felépítését. A szocialisták tisztelték a francia forradalom emlékét, de inkább 1793, mint 1789 eszméivel rokonszenveztek. Sok szocialista úgy vélekedett, hogy a francia forradalom a polgárság forradalma volt, s hamarosan szükség lesz egy hasonló megmozdulásra a munkásság érdekében.

  A szocializmus irányzatai
  A 19. század első felében több utópista szocialista is az uralkodó rétegek meggyőzésével és vagyonközösségen alapuló, szekta jellegű közösségek (kommunák) alapításával kísérletezett. A francia Claude Henri de Saint Simon gróf a tudósokra és az iparosokra kívánta bízni az ország kormányzását. Az angol Robert Owen munkásvárosokat tervezett, s az Egyesült Államokban az indianai New Harmonyban hozott létre köztulajdonban álló, közösen mőködtetett ipartelepet (1825–28). A francia Charles Fourier követői város méretű önellátó közösségeket, úgynevezett „falansztereket” alapítottak Pennsylvania északi részén, de ezek csak egy-két évig tudtak működni.

  Gyakorlatiasabb elképzelései voltak a német Ferdinand Lassalle-nak, aki szerint az általános választójog lehetővé teszi a munkásságnak a hatalom békés átvételét. A francia Louis Blanc tervei szerint az állami támogatással létrehozott nemzeti műhelyek békés versengésben szoríthatják ki a piacról a kapitalista vállalatokat.

  A francia Louis Auguste Blanqui szerint a hatalmat nem tömegmozgalommal, hanem hivatásos forradalmárok kis csoportjai által kirobbantott felkeléssel kell megragadni. A győzelem után pedig ideiglenes diktatúrával kell bevezetni a szocializmus intézkedéseit. Egyesek Lenin egyik előfutárának tekintik.

  A francia közgazdászt, Pierre Joseph Proudhont a modern anarchizmus egyik alapítójának tartják, s kortársai körében csak híres kijelentése terjedt el: „A tulajdon – lopás!” ő egyaránt veszedelmesnek tartotta a korlátlan kapitalizmust és a többi szocialista által elképzelt, mindenható és mindennel rendelkező állam zsarnokoskodását. Az állami erőszaktól mentes, alulról szerveződő, önkormányzó közösségek által irányított társadalmi rend szükségességét hirdette.

 • falusi

  2014 január 28
  12:14 du.

  Ennyire egyszerü.Ezért van értelme “eltársazni”.

 • Falusi, igen meggyőző az ide hozott szöveg, de sajnos, bebizonyosodott, hogy gyakorlatban nem müködik.
  Az emberi természet ennél sokkal komplikáltabb.
  Ennek bukását láttuk a Szovjetunióban és minden szojvet csatlós államnál is.
  Egyedűl Kinának sikerült, de persze ott is vannak pártfunkcionárus milliomosok! A kinai diktaturában a népnek semmi választása nincs és nem volt ez ellen bármit tenni. Ott nem volt senki akitől el lehetett volna venni javakat, azt már a nagy forradalmuk idején megetették és meg is ölték akié volt.
  Kina sikereét még a nyugati országok kapzsisága is segíti, hiszen az olcsó árút mindegyik megveszi és tovább árulja.
  Közben egy munkás Kinában, 1 dolláért dolgozik egy nap. Ez az a szocializmus, ami a példaképed? Köszönjük, nem kell.
  gy az állam és a top emberek rendkivül gazdagságra tettek szert, már a holdra is elmennek….

 • figyelő: valóban, kínában is vannak pártfunkcionárius milliomosok. mi több, észak-koreában is. csak időnként ólommérgezést kapnak, némi vagyonelkobzással körítve 🙂

 • Kuszalla mit rázod már magadat itten ?
  Ti nácik mindig mindent jobban tudtok.

 • Bencsics ha NEKED nem kell a kínai -egyes régi szovjet szakértők szerint ” hangyaboly-álszocializmus” , akkor miért akarod hogy a kárpátmedencei magyarok azt kapják ?
  Ugyanis Mosthatalmonlévő errősen arafelé kacsingat és tettek jó sok nyilatkozatot is , méltatván a Népköztársaságiak érdemeit mind a gazdaságban mind az államvezetésben.
  Bencsicske. Kissé nem farizeus Magácska ?

 • geyza: küszküllő nem náci. azoknál sokkal intelligensebb, csak az értékrendje egy kicsit fura.

 • Illepityu:
  Az intelligencia egyáltalán nem zárja ki az emberi lealjasodást.
  Vegyük pl. Himmlert :
  Ő egy rendkívüli entellektüel volt , műértő és zenekedvelő.Imádta a festészetet és értette is. Állítólag támogatott is fiatal tehetséges ( árja ) művészeket.
  Csak épp egy lealjasodott személyiséggé vált .
  A kettő tulajdonság szépen megfér egymás mellett.

 • Geyza
  2014 január 28
  1:26 du.

  “Kuszalla” …?….! 🙂 🙂 🙂 )))))))))
  Hülyee! 🙂 Há leestem a székről a röhögéstől!

 • Hát vannak akikre szebb jövő vár remélhetőleg (sokan bíznak ebben politikai hovatartozás és gyűlölködés nélkül)és vannak
  akiket a szennyes múltjuk…,gyűlöletük…, üldözési mániájuk…,a képzelt ellenség… és a gyógyíthatatlan elmebajuk kísért…..Van ilyen!
  A többség pozitíven gondolkodik,a kisebbség meg becsavarodik
  feleslegesen!

 • Geyza

  2014 január 28
  1:26 du.
  Geyza,kössünk alkut:vállalom a náciságot,ha te megtérsz.Na?

 • boda: figyelmébe ajánlom az önmérsékletet. nem kifejezetten pszichiáteri alkat 😀
  a többség nevében, ha szabad javasolnom, ne nyilvánítson véleményt. nem a képviselője 😀
  elmebaj tekintetében különösen nem. nem ismeri fel 😛

 • Marcsi
  2014 január 28
  2:53 du.

  blablabla… Dettó ugyanilyen hozzászólásodat ide tudnék másolni pár százat. Tudsz esetleg mást is írni vagy csak ezt programozták beléd?

 • Figyelő
  2014 január 27
  4:04 du.

  Örvendetes, hogy ostobának tartja Őket, kedves Figyelő. Viszont had emlékeztessem, hogy Vonáék a Fidesz köpönyege alól bújtak ki és nőttek ekkorára. A Fidesz polgári körei adtak nekik életet és bár látszólag (de tettekben még úgy sem) elhatárolódnak egymástól, simán össze fognak tartani, ha a helyzet úgy kívánja.

 • Nekem még eddig sikerült az önmérséklet,másokkal ellentétben(bár időnként nehezen.. ami nem véletlen és csak reagálok az egyes “beszólóknak”),ami a beállítottságomat,a tárgyilagosságomat illeti azt továbbra is megtartom a véleményemet megírom,persze normális hangnemben,itt többeknek ezt tanácsolom!

 • Fuser:
  Ennek igazán örülök 😀
  Célom volt ez nekem , mégha titkolt is .

  Kuszulu :
  Neked nem szükséges vállalni a náciságot , mintahogy egy lónak sem kell vállalnia a lóságát.
  Az ember csak ránéz és egyből látja hogy mi az ábra.

 • Ja egyébként a hasonló véleményen lévők már megírt hozzászólásával szoktam egyet érteni,mint ahogy több ízben ők is velem,ehhez jogunk van,akkor is ha nem tetszik!és
  sok esetben ez nem egyezik a fórum “elvárásaival”
  Itt tudomásul kéne venni egyeseknek,hogy nem érv…csak szégyen mások ok nélküli sértegetése,talán tényekkel kellene
  vitatkozni,meg azzal van a baj, aki csak magát tarja normálisnak….a többséggel szemben,itt valami gyanús…
  A diliházban is az ápolt tartja magát okosnak…..

 • Figyelő
  2014 január 28
  12:48 du.

  Már többször elhatároztam, hogy aztán tevéled ezentú az istennek sem, de egyszerűen nemtom elnézni, ha valaki ennyire “iródalmár”, és egy hangot nemért meg abból, amit olvas..
  Tájékoztatásul:
  Küszküllő citált ide egy felsorolást a szocialista különbözőségekről (Ezek- szerintem- ugyan mégcsak nagy vonalakban sem hajaznak a szocialista eszmékre, hanem vadhajtásai annak, de ez most mellékág.)
  Az emberi természet valóban komplikált, de ennek sincs semmi köze ahhoz, amit idemásoltam.
  Továbbá, te világon sehol nem “láttad”, -vagy maradjunk a te királyi többesednél- “láttuk” a szocializmus bukását, ugyanis nem volt olyan. Lehetett annak hívni, de nem volt az. Egyszer vedd a fáradtásgot és nézz utána, hogy mi a szocializmus. Hogy mi a kommunizmus. Hogy mi a liberalizmus.. Horrible dictu: mi a katokicizmus..
  Hogy kína hogy jön ide, az egy dolog.. Viszont tájékoztatásul közlöm veled, hogy kínát – a szerinted nagy forradalmuk után- nem a kommunisták, vagy a következő diktatúra -Mao- rabolta ki, hanem a japánok, az előző tizenöt-húsz évben.
  Ennyit hirtelenjében.
  Tegyek még hozzá annyit, hogy sem a szocializmus, sem a kommunizmus nem a példaképem. Viszont amit azzal kapcsolatban tudok, azt nem megkérdőjelezhető információk, önfényezgető elbeszélések, vagy téma híjján valamit odafirkantó újságírók, vagy önjelölt történészek elmondásai alapján, hanem tanulmányozva, benne élve, ellene hadakozva ismerhettem meg. Nem a montreáli Gazettából, vagy a torontói Kékújságból, hanem együtt élve és dolgozva a kínai, orosz, kubai, vietnámi, bolíviai, venezuelai, kolumbiai embereken keresztül.
  Van egy You Young nevű ismerősöm valahol Tsingh Tao tartományban, aki kanadából azért ment haza az egyetem után, mert ő volt a legidősebb fiú, aki tovább kell, hogy vigye az apja által felépített üzletláncot, – gyógyszer, kínai és európai, tengerentúli és közép-ázsiai természetes gyógyszerek. Nem milliomosok, viszont a dolgozóik sem “egy dollárt” keresnek naponta.
  Időd van. Menj el egyszer Kínába, és nézz körül. nem ugyanaz mint erreség a China Town..

 • Geyza

  2014 január 28
  4:35 du.
  Neked viszont égetöen nagy szükséged van a megtérésre.Mondjuk,
  infantilis sértegetések helyett érvelhetnél.Próbáld ki.

 • falusi
  2014 január 28
  5:42 du.
  Mivel Kanadába ezrével jönnek a kinaiak élni, nem csak tanulni, valami oka csak lehet?
  Ahogy a diktaturától én is idejöttem és több millió ember.
  T.i. nem az az érdekes, minek hívják a rendszert hanem a diktatura az, amit egy individum nehezen visel el.

 • Figyelő
  2014 január 29
  9:01 de.

  Úgyvan. Ezért hagyták el Magyarországot az elmúlt három és félévben kétszer annyian, mint ötvenhatban.
  (Ps. A kabadába bevándorló kínaiak nyolcvan százaléka Hong Kongból jön.. Aki meg kínából jön az egyetemre, az megtudja fizetni..)

 • Kuszala :
  Vitatkozni csak emberrel szoktam.
  Nácikkal nem.
  ( Már csak a szellemi példaképeid által elégetett 600 000 magyarember emléke miatt sem.)

 • Marcsi
  2014 január 28
  4:23 du.

  “Nekem még eddig sikerült az önmérséklet,másokkal ellentétben”

  Hm.. Ez roppant érdekes önkritika! Csak mert mostanában egy kevéssé józan szenes legény kifinomultságával ócsárolsz mindenkit ha kell ha nem! Ha ez neked az önmérséklet, milyen mikor kicsit felhúzod magad? Egy láncfűrésszel adsz hangot a nemtetszésednek? Igazán bájos nyugdíjas néni lehetsz! Mond kérlek, van még élő szomszédod…? És gondolom nálad szokványos vasárnapi menünek számít a rántott velő ala Hannibal Lecter, desszertnek meg barátfüle…
  🙂 )))))))))))))

 • Figyelő
  2014 január 29
  9:01 de.

  Kedves Figyelő, olyasmiről nyilatkozik végtelen magabiztossággal amiről jó esetben félinformációi vannak, szerintem! Csak a véleményem alátámasztásaként említem jártam párszor ott mert a családom évekig Pekingben élt. Évtizedekkel ezelőtt maguk mögött hagyták az egydolláros munkabért. Persze vidéken ott is van hatalmas szegénység de a nagyvárosok életszínvonalán megdöbbenne! Sehol nincs annyi nagyon gazdag ember és olyan nagy és masszív középréteg, mondhatjuk polgárság mint ott. Kína több mint ötezer éves történelmének legnagyobb problémája mindig az élelmiszer hiány volt, minden évben mióta csak az írásos történelmük létezik milliók haltak éhen vidéken. A történelmük során először ezt a kommunista kormányzás tudta maradéktalanul megszüntetni a 90-es évek elejére. Ezért még a legszegényebbek sem úgy élik meg a szegénységüket mint eddig bármikor, mert biztosak lehetnek benne, enni tudnak adni a gyereknek. A kivándorlok nagy számának oka roppant egyszerű. Másfél milliárdból ha csak nagyon kevés akar valamilyen ok miatt kivándorolni az is nagyon sok, másrészt a kínai állam külön fejezetet érdemlő gazdasági, politikai, nemzetstratégiai okokból támogatja a kivándorlást és rajta tartja szemét-kezét a külföldön is abszolút egységes kínai közösségeken. Csak nagy vonalakban ennyit, órákig tudnék mesélni róluk.

 • Fuser
  2014 január 29
  2:58 du.
  Kedves Fuser, köszönöm nagyon érdekes információit.Tudom, hogy fellendült az életszinvonal Kinában, feltétlenül.
  DE felfogásomban egy individum SZELLEMI szabadsága mindennél fontosabb és még a jó híre ellenére sem élnék ott. ÉS megértem azokat akik ezt a fantasztikus jólétet ott hagyják.

 • Figyelő
  2014 január 29
  3:55 du.

  Higgye el, én sem élnék ott! Gyönyörű és hihetetlenül érdekes ország de én sem élnék ott! 🙂

 • Fuser:
  Ááá haddel…
  Szőkenő le van maradva egy brossúrával , hogy a pártállami idők vicces közhelyét idézzem.
  Ezért is nem álltam le vele vitázni ebben az ” egydolláros kínai napibér ” című ostobaságában.
  Had maraggyék meg ebben és röhögtesse ki magát vele , ahol csak előadja !

 • L…
  7:50
  Ha már a “mély-mű-magyar” provokációnál tartunk, akkor elárulom a ellentétét is:”híg-mű-magyar”. Bár a fentiek alapján idegen létére jól ismeri amagyar nyelvet, lehet, hogy az ellentétpár nem ugrik be. Segítek. Németh László (mélymagyar hígmagyar). Azt pedig elárulom, hogy az árpádsávos zászló is a történelmi zászlók sorába tartozik, és csak az idegenszívűeknek – még ha magyarul tudnak is – szokta csak szúrni a szemét. A székely zászló pedig a magyarok fennmaradásának szimbólumává nőtte ki magát, ami által nem illik vele gúnyolódni, ha csak az illetőt nem a provokáció heve hajtja. Akik pedig ilyen, hazafias jellegű dalok szerzésére adják fejüket, bizonnyára azonosultak érzelmileg azzal a kultúrközösséggel, bárhonnan is származnak, akiknek dalt, vagy annak szövegét szerezték, tehát semmiképpen nem számíthatnak idegen szívűeknek. Mivel pedig a magyarsághoz való tartozás nem származás, hanem vállalás-vallás, mondhatni szív kérdése, így a dalok szerzői természetesen magyarok, ahogy Zrínyi, Toldy (Schedel) Ferenc, Petőfi, Radnóti, Teller, stb., csak hogy egy néhány példát említsek, a magyarok ugyanis a törzsiségből származás béklyóit már több ezer éve, vélhetően még a bronzkor tájékán levetették. Az pedig a legkevésbé sem szokott foglalkoztatni, hogy egy idegennek milyen csürhéje van. Az ő dolga, mi közöm hozzá. Szép is lenne, ha minden szélsőséges idiótával külön foglalkoznék.

 • Ille István
  5:23

  Kedves István! Ezek után mondhat amit akar! Ön is teljesen a rezsicsökkentés hatása alá került, átéli, beleéli magát, hiszen tudta, hogy csak a 30 ezüstnek van bibliai értelmezhetősége, csak megzavarta a Rogán által a választási levegőmozgástól megszellőztetett 30 %-a, és ez kerekítette föl – már mint le – egyharmadra, és így lett a 30-ból 20 ezüst. Mindig is sejtettem, hogy maga egy ravasz ember, de ennyire!
  Ami pedig a zászlók ügyét illeti, kérem, gördítsen visszább, ha érdekli a véleményem.
  Csúsztatni pedig a csak részben idézéssel, és abban csúsztatott, hogy Vona – és ezt részt hallottam(!)- azt mondta, hogy a tisztességes cigánynak, mint a tisztességes magyarnak is jobb lesz, a tisztességtelen cigánynak és a tisztességtelen magyarnak pedig rosszabb.(Csak tartalmilag idéztem.)Nem értem, mi ebben a probléma. Igenis! A csirkefogóknak legyen rosszabb! Nem értem, mi baj van itt a logikával?

 • Geyza
  1:48

  Ilyen beírásokat olvasva jut eszébe az embernek az a mondás, hogy ‘simlis a simlisnek örül’, vagy ahogyan mások mondják: similis simili gaudet.

 • Geyza
  10:08

  Löttyedségtől ferdére torzult formájú, alól már penészpajesz-csápokat eregető-földieper-tekintetű, kultikus eredetű hiányossága állapotát megemészteni képtelen, fantomfájdalmas Idegenszívű, Geyza nick-nevű Provokátor Beíró!
  Nem a tegezés zavar, mert az magyar emberek között, lévén a magyar nyelv sajátos-természetes megszólítási formája, nem lehetne önmagában zavaró. Magyar és idegen(szívű) között persze ez már másként szokott lenni, de hagyjuk most a nüansznyi eltéréseket!
  Én, a szokottnál jóval fejlettebb empatikus tulajdonságokkal megáldva tényleg megértem a tudat mélyén örökösen meglévő hiányérzet-okozta torzulásokat, de az elkendőzés reményében állandóan ezzel hivalkodni azért talán mégsem kellene! Ha javasolhatnám a figyelemelterelésnek valami humaniodabb formáját választani!

 • Fuser
  4:15

  Csak a második bekezdésben lévőkre reagálok, a többire már máshol megtettem. Abban viszont eléggé nehezemre esik vitatkoznom veled, hogy az elmúlt 4 év gyakorlata felzárkódzott az előző 8-hoz, sok tekintetben, és ezt még annak ellenére is le kell írnom, hogy én anno is a Fideszre szavaztam. Én is elmondhatnám, amit a jó öreg Illyés Gyula mondott annak idején, hogy én nem ilyen lovat akartam. Persze, ennek a 4 évnek a milyensége miatt az előző 8 év sem lesz elfogadtatóbb. Egyre inkább szembeötlik, hogy a makrogazdasági rossz döntések sorozata felezi-harmadolja az életszinvonalat kis hazánkban, és így nem felzárkózunk a fejlettebbekhez, hanem még magunkhoz képest is lemaradunk. Ha a hozzáadott érték alapján radikális stratégiai váltás nem következik be, akkor 20 év múlva már akár az Afrikai Nemzetközösségbe is kezdemányezhetjük felvételünket, legfeljebb nem vesznek fel. A 24 év irracionalitása egyre érzékelhetőbb a hétköznapok számára. A gazdasági, szellemi, erkölcsi stabilitás falán olyan rések kezdtek megjelenni, amelyeket üzes pártlózungokkal már nem lehet betapasztani. A magyar lakosság egy jelentős részének, ami nagyjából 1/3-ot jelent, nincs újabb 24 éve a kisérletezésre. Itt már olyan mélységű és mennyiségű problémahalmazok jelentek meg, amelyek már túllépnek a klasszikus jobboldaliság-baloldaliság körén.
  Egy nagyon nagy mértékű társadalmi megegyezésre lenne szükség, de ehhez hiányzik mindenféle társadalmi megalapozottság. A ’89-es katharzis-érzés elmaradásáért most fizetjük meg a számlát. Tetszettek volna forradalmat csinálni, mondotta vala a nagy klasszikus. Hát, nem tetszettünk!

 • frivol, nem az én tisztem válaszolni, de, ha már heraldikával villog…az árpád-házi történelmi zászló ezüst-piros sávokkal büszkélkedett. csak a nyilasok süllyesztették le árpád-sávossá. gondolom, olcsóbb volt a lepedőn meghagyni fehérre a sávot.
  a székely nemzet nem magyar, zászlajuknak semmi köze a magyarok fennmaradásához. mikor is született? csak nem pár éve, amikor igencsak aktívan el akart pusztulni a magyar 😀 ráadásul talán ismeri a kevély mondásukat: a székely szarta a magyart.

 • frivi, miből gondolja, hogy attól függ, hogy mit mondok, hogy maga megengedi?
  a húsz ezüstöt nem én említettem először, de ez az apróság ne zavarja a tisztán látásban 😀
  a rezsicsökkentés kamuját meg, ha lehet, ne kelljen magának – aki azért első olvasásra intelligensebbnek tűnik az itt jobboldalról megszólalók többségénél – levezetnem! akadt itt már egy pár hozzászóló, aki megtette.
  maga, frivi fiam, amúgy sem ért sok mindent. miért pont vona logikáján akad meg?

 • Gyula Bognar, Jr.

  Frivol. A szimbólumok, (a zászlók is szimbólumok), olyan értelmezést nyernek, amilyent azok hordozói, imádói, tisztelői, adnak neki. Az árpádsávos zászlónak a mai értelmezését a becsületes emberek számára, a kéményseprő ruhás, mély-magyar fasiszta és náci barmok adják, a Magyar Gárda, Hungaristák és egyéb szélső jobbikos csőcselék. A székely zászlót pedig amit ma használnak a bolondok, az egy teljesen új tervezés, csak színeinek felhasználásában hasonlít az évszázadokig használt sokféle székely zászlóhoz. A történelmet csak a kormányok által eltorzítva tanítják Magyarországon. Az idealizált “Nagy Magyarország” pedig hiú, lehetetlen és szükségtelen álom, csak olyan mély-magyarok akarják azt újra teremteni, akik rasszista indulatokkal és hazug módon, a környező nemzetiségeket, egy-kettő kivételével lebecsülik, magukat pedig alaptalanul magasabbra tartják, holott a béka segge alatt van történelmi tudásuk és intelligenciájuk!
  ===========
  A 21. század előtt nem volt zászlaja a székelyeknek, mert 1876-ig mindegyik székely szék mint önálló politikai egység a saját szimbólumait használta, utána pedig trianonig a magyar állami szimbólumokat.
  A mai lobogó Székely Mózestől, az egyetlen székely családból származó erdélyi fejedelemnek az idejéből eredeztethető. Székely Mózes zászlói 1601. augusztus 3-ia goroszlói csatában vezették a székely harcosokat, de a vesztes csata után „fogságba” estek és elkerültek az akkori Habsburg uralom alatt álló Prágába. A zsákmányul esett 130 erdélyi zászlót a Turul folyóirat 1891. évi 1. sz. füzetében is említik. Mika Sándor Erdélyi hadi zászlók 1601-ből címmel jelentetett meg könyvet történetükről.[3]
  A régi székely zászlóként gondolt vörös-fekete zászló nem is olyan régi, hiszen az 1950 előtti forrásokból, a Maros Magyar Autonóm Tartomány felszámolása előtti időből nincs utalás, így lehet, hogy a csíki kommunisták találták ki 1968-ban, amint erről Kónya Ádám művelődéstörténész beszámolt.
  ============

 • Valaki definiálja nekem az “idegenszívű” kifejezést. Lassan minden elmebeteg szótárába bekerül. Könyörgöm segítsetek!

 • frivol
  2014 január 30
  7:57 de.

  Frivi ez egy olyan bejegyzés volt aminek minden szavával egyet tudok érteni! És nyilván sokan vagyunk akik racionálisan képesek vagyunk látni az ország helyzetét, fogalmazhatunk úgy is, a magyar exodus szemtanúi vagyunk épp.
  Az ok-okozati összefüggés is olyan amit szerintem nehéz lenne vitatni, a rendszerváltáskor pajkosan és cinkosan összepacsizva hatalomra került egy olyan politikai-gazdasági elit amely akkor is, azóta is az ország alapvető érdekeit, sorsát csak egy nyűgös, másodlagos hozadékának tekinti a hatalomgyakorlásnak. Nincs tiszta és klasszikus értelemben vett baloldal vagy jobboldal, csak egy összekeveredett, elvtelen, leginkább ideológia mentes katyvasz aminek egyedül állandó, sziklaszilárd tartóoszlopa a korrupció. De a legeslegfontosabb kérdés, hogy mi lehet ebből a kiút? Na ez az ami a nálam sokkal okosabb embereknek is kínzó fejtörést okoz egyenlőre!
  Amit én gondolok erről, hogy az biztos, a hatalom bázisát a néppel kellene kibővíteni…
  Valami ilyesmi történik most Ukrajnában. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége!

 • frivol
  2014 január 30
  5:18 de.
  Köszi frivol, szívemből beszélt!

 • Llanfair
  2014 január 30
  9:36 de.
  Drágaides jótezsvírem.. Há’ ménem a zasszonyt kírded? Ü-szerintem-jóva többettud a szivátűtetísrű..
  Mer máskíppen nemmegy..
  🙂
  (Ps. Az első meccs nemjött be három pontra.. Nü, majd szombaton a CP ellen..)

 • figyelő: egyetért frivol inkriminált – és az utolsó két értelmes mondatán kívül sorról sorra, többek által megcáfolt – hozzászólásával? ez most komoly?
  meg vagyok döbbenve!

 • Nem baj, Ille! Én már ilyen vagyok.-

 • frivol
  2014 január 30
  7:57 de.

  Egyébként még annyit arról, mik lehetnek a kiutak, és egyre többen gondolják így, hogy ezt amit csinálnak velünk 25 éve addig lehet csinálni ameddig mondjuk én mint normális ember kifizetem a számláimat, befizetem az adómat, stb. Amint ezt nem teszem meg, sőt tovább megyek és agyonbaszom egy vascsővel a rajtam élősködő összes szarházit, felgyújtom és a hamvaira hugyozok, onnantól ezt majd nem lehet csinálni! Nyilván őszintén bízom benne, hogy ezt végül nem kell megtenni, de leszögezem ha más megoldás nem kínálkozik akkor ezt minden gondolkodás nélkül meg fogom tenni!

 • falusi: Rajtam kívül nem foglalkozik elmebetegekkel. Hiába kérdeném.

  A többi se fog bejönni. Elült Özil hatása. Kellene csatár is.

 • Nem. A CP-t három góllal veritek..

 • Fuser!

  Roppant érdekes amit írtál,sajnos az önkritika teljes hiányát nélkülözi,ugyanis én tényleg igyekeztem az alpári és
  sértő támadások ellenére is visszafogottan,becsomagoltan…
  nagy önfegyelemmel válaszolni,valamint Geyza,Ille,Gyuri10,meg néha a Te szintedre nem leereszkedni…persze egy normális embertől, azért gondolom dicshimnuszt…nem vártatok!csak megjegyzem,hogy egyre többen kifogásolják a fórum és a “lelkes” hívek stílusát,ha egyáltalán olvassátok???
  Bár nyugdíjas vagyok,de néninek még senki nem nézett,no meg sem én nem voltam, sem a családom tagjai “szenes legények”,de esetleg az itteni hozzászólók közül páran igen….ami nem lenne baj,de ha ez némi alkoholizmussal
  párosul az bizony kellemetlen és égő!!
  Na ez a baj veletek,meg úgy általában a baloldali ellenzékkel,hogy minden önkritika,valóságalap és stílus nélkül támadtok és sértegettek olyanokat,akik azt nem érdemlik meg és többnyire magasabb szinten vannak,legalábbis modorban…(de nagyképűség nélkül sokszor másban is….!)
  Az meg aztán nagy öngól,hogy például Ille “büszkén”…
  vállalja,hogy ez az oldal ugye távolról sem demokratikus,(bár az elején erről szólt a mese…)amire az idők folyamán sokan rájöttek egyébként is….!
  Nagy a vergődés,mint általában a baloldalon ….meg a DK.
  “stílusa”is terjed,(Gyurcsány…)ami ugye nem nagy érdem és nem vezet sehová!

 • na, kérem. amikor megjelenik boda ténsasszony, na, akkor sajnálom, hogy az oldal kommentjei nem szólalnak meg hangosan.
  mert hát, amikor boda ténsasszony gondolatainak hangot próbálna adni, milyen megnyugtató is lenne az a pár perc csönd 😛

 • Ja …
  “kultúr…Fuser!”
  Olvasd már el esetleg a január 30-i Frivolnak írt leveled,ami ezen a fórumon kívül sehol sem jelenhetett volna
  meg…aztán próbálj némi önkritikát gyakorolni,de ha beteg
  vagy akkor vegyél be nyugtatót!!!!Aki ilyen állapotban van
  azt sajnálni kell,nem számít,hogy mit beszél….

 • falusi: Nem szabad. Max eggyel. 2000-ben feküdtem a fűben feleségem ölében nyugtatva a fejem. Ez a fű a leégett Crystal Palace helyén volt. Azóta titkos szerelmem ez a csapat. A régi pályánál laktam, és voltam Wimbledonban az új stadionban is. Őket nem szabad nagyon megverni. Már telefonáltam Wengernek.

 • Marcsi: Fuser nem alkoholista. Ilyen feleség mellett nincs szüksége rá. Eskü alatt vallom!

 • llanfair: csak nem azt állítod, hogy az asszonya tudatmódosító hatású? bár kétségtelenül kábító, ezt én is tanúsíthatom 🙂
  még a végén felkerül a csak orvos által felírható szerek listájára 🙂

 • Van egy barátnőm,aki a párjától kapott egy kakukkos órát,először még csak elviselte,de amikor “elromlott” és akkor is belekakukkolt (belepofázott….)valamibe, amikor nem kellett volna,akkor első menetben odavágta a papucsát,de ennek ellenére sem javult meg,hát kidobta a sufniba…….

 • Marcsi
  2014 január 30
  2:02 du.

  🙂 )))))
  Na nyugodj meg szépen Marcsi nénje! Látom betaláltam mert most aztán felhúztad magad! Berregteted a láncfűrészt mi? 🙂
  Egyébként nem értem miért tiltakozol a “néni” miatt lévén, hogy más oldalakon “Mária néni” név alatt írogatsz? Nem de?
  Azt a levelet meg fivinek írtam de nem friviről és bárhol megjelenhetett volna, ráadásul én nem is ömlengek álszenten az önmérsékletről! Szerényebben vagdalkozz amíg nem tudsz megbirkózni funkcionális illiterációddal!

 • Llanfair
  2014 január 30
  2:16 du.

  Köszi! Azé a Bushmills-t nagyon csípem! 🙂 ))))))))))))

 • fuser, ne hozd nehéz helyzetbe boda nénit 😀 most eszeveszetten keresi az értelmező kéziszótárát, amivel csak az a baj, hogy azzal van feltámasztva a kis teázó asztalkája lába, és félő, hogy ha kiveszi alóla, az ölébe borul az ölgréj 😀

 • Ille István
  2014 január 30
  2:22 du.

  Itt nyikorog mellettem a nevetéstől! És pirong… 🙂 )))

 • fuser: még mindig jobb, mint ha pirog 😀

 • Áááá 🙂 )))))))))
  Na má én is nyikorgok a röhögéstől! De hisz oly bájos lehet ahogy toporzékol a mamuszában!

 • fuser: basszus, kinyitottam a bushmillst, és eléggé el nem ítélhető módon 5 azaz öt nap alatt elpárolgott… kérdeztem waczak II-t, az átmenetileg nálam tartózkodó trikolor beagle-t, hogy ugyan, ő volt-e ilyen galád, de határozottan tagadta. így most erősen magamra gyanakszom, bár tanút még nem sikerült találnom…

 • Nem fogod elhinni, de nálam is hasonló történt vele!
  Ez így már több mint gyanús! Valami összeesküvésre gyanakszom! Falusi egy pillanatra átsuhant az agyamon de ő állítólag csak májusban érkezik! Érthetetlenül állok az eset előtt…! 🙂 ))))

 • Ille István. Hát egy jó feleség elhozza a mennyországot. A szerelem pedig egyszerű kémia. Nevezhetjük tudatmódosításnak is.
  Koronatanú vagyok. 🙂

 • llanfair: a kémia, kérem tisztelettel, nem is olyan egyszerű dolog. a petrikbe jártam, és, ha visszagondolok, előbb tudom leírni a d-fruktóz képletét, mint a szerelemét 🙂

 • Fuser!

  Bár most színvonalasabb szórakozásban van részem,de pár sor erejéig ide kattintottam…..
  Mária néni….meg,.egyéb néven sem írogatok,nekem nincs rá szükségem,hogy bujkáljak,fedezékből hangoskodjak,mint egyeseknek….
  A néni egyébként nem sértő,de részedről semmi alapja nincs
  ennek a bizalmaskodásnak!
  Ha szabad kérdeznem Te hány évesen vagy ilyen “bölcs”????
  Na ami az önkritikát illeti,hát neked valóban nincs,de semmi baj……ez várható volt!.
  Na pá,most jó műsor van!

 • Ille István. Nem tudom a képletét, de működik.

 • Ille és Fuser. Ide figyeljetek amatőrök. A whiskysüveget állítva és bedugaszolva kell tárolni. Akkor hosszú évekig nem párolog el. Azt hittem tudjátok.

 • fuser, szerinted milyen színvonalasabb szórakozásban van része boda mutternek, ha kényszeresen mindig ide lép vissza? esetleg most a változatosság kedvéért bal kézzel csinálja? 😛

 • Na a vén kopasz kakukk “bácsi” csak megszólalt a sufniból,de nem jelent meg semmi….bár igazából nem is érdekel…….
  nevetni csak nekem van okom(és persze itt többeknek) és nemcsak most,de később is,hosszú távon!……
  ne erőlködjenek,mert annak kellemetlen …..mellékhatása van
  persze itt szerencsére nem érezni!!!!

 • Marcsi
  2014 január 30
  3:16 du.

  Nagyjából egy negyed századdal vagyok fiatalabb nálad. Szar ügy mi? 🙂 Egyébként a franc se akar bizalmaskodni veled, arra ott van a szomszédod pincsije…! 🙂

 • Ille István
  2014 január 30
  3:24 du.

  Lehet nyűgös a pincsi… 🙂 ))))

 • boda azt csak hiszi 🙂 csak vigyázzon, mert az ok nélküli nevetése azért már meglehetősen kínos, és az uniós szabványban – tudja, BIOHAZARD! – tuti, hogy büntetésre számíthat 😀
  mellesleg, nem kopasz, csak hajhiányos 😛

 • fuser: azért ezt nem kellett volna! hogy meg fog utálja ezek után a pincsi!

 • Llanfair
  2014 január 30
  3:22 du.

  Na! Jókor mondod! Én meg azt hittem az a helyes eljárás ha rendszeresen döntögetem… 🙂 ))))))

 • Llanfair
  2014 január 30
  2:14 du.

  Idezsdrága jótezsvérem.. Nosztalgiával nem lehet bajnokságot nyerni. Pedig murvarégóta most van rá lehetősége az Arsenálnak. A CP-t kedveltem, amíg Király ott védett. Még örömtáncot is roptam egy bárban, mert ott néztem a meccset, amikor kifogta Roony tizenegyesét.
  De. A MC egy ponttal van előttetek. Ha hagyjátok elhúzni, annyi. nemkéne. Szvsz ezt Wenger is tudja..
  (Ps. Eleddig ellenben a te kincstári pesszimizmusoddal, az Arsenál úgy szerepel, ahogy megjósoltam..:) )

 • boda, melyik szót nem értette a silence kapcsolatos kommentből?
  his mater’s voice!
  a maga nyelvén: hallgatás van, husi-musi 😀

 • Hm.. Mindíg is nagy tisztelője voltam aziknak a fura emberkéknek, akik képesek voltak akármennyi ideig nézegetni egy whiskysüveget anélkül, hogy felbontották volna..
  Érteni ugyan nemértem őket, de akkoris. Ekkora önuralomra csak nagy egyéniségek képesek…

 • Fuser
  11:59

  Azt hiszem, beletaláltál az eredőjébe! Az egyének és az ország gazdasági állapota is csapnivaló. A gond ott van, hogy az egyének gazdasági állapotáért is részben az ország, azaz a politika felős. Elindult ’89-ben egy, ahogyan én szoktam mondani, intézményi rendszerváltás, amivel még nem is lenne olyan nagy baj, hiszen, ha azon a területen valami nem is jó, viszonylag könnyen orvosolható. És, ezen kívül elindult egy gazdasági struktúraváltás is, amihez hangulatkeltések tömkelege adta a támogató löketet, aminek sokan jól bedőltek. A hazai termelés gyorsan fel lett számolva, mert a privatizációban elsők akartunk lenni, és a mennyiség számított, nem a minőség. Iparágak szűntek meg, a nagy multicégek eleve a piac megszerzésére koncentráltak, miközben a szerencsétlen átlag magyar azt hitte, hogy az áhított nyugat beáradásával nem csak a nyugati áru jön be, de a nyugati fizetések is. Megszűnt másfél millió munkahely, az árak kezdtek “nyugatosodni”, a bevételek pedig folyamatosan zsugorodni kezdtek. A keleti piacot felszámoltuk, részben a kintlevőségek miatt, holott ezekre a piacokra talán még hitelbe is megérte volna szállítani. Soha nem felejtem el, amikor elkezdték kivágni a szabolcsi almafákat! Talán akkor éreztem rá először ösztönösen, hogy itt valami nagyon rossz irányba megy. Sőt, talán még volt is mögötte valamilyenféle állami bíztatás. Ez a tipikusan mezőgazdasági ország azt hitte, hogy az uniós országokhoz való csatlakozás majdani igérete máris ipari országgá varázsol bennönket. Ez nem történt meg, csak az mezőgazdaság hullott szét, és volt olyan év, hogy még a krumplit is külföldről kellett behozni. Ez körülbelül olyan, mintha a németeknek autót kellene importálniuk, hogy tudjanak mivel járni. Még elképzeni is abszurd! A nyugati gyártóüzemek belső csillogásától-villogásától elájult vezetőink azt hitték, hogyha ide betelepítenek egy összeszerelő üzemet, azzal percek alatt meghonosodik a gyártási kultúra is. Most itt tartunk, és az egyre drágábbá váló élet egyre rosszabb értéktöbblet-teremtő gyakorlattal párosul. A hozzáadott érték aránya összgazdasági szinten 25 év alatt folyamatosan lecsökkent a jelenlegi minimális szintre, és ez az összeszerelő üzemektől, bevásárló központoktól nem is fog növekedni. Az ország folyamatosan egy gazdasági kóma állapotába került, és abban is fog maradni, amíg az ország vezetői meg nem értik, hogy közgazdasági értelemben nagyságrenddel korszerűbb lehet, a krumlinál, mint példánál megmaradva, a krumli termesztése, hiszen ott az alulképzett munkaerőt is alakalmazni tudja, mint mondjuk a Mecedes, az Audi vagy a BMV összeszerelése, hiszen ott a hozzáadott érték alig néhány százalék, és csak kis számú, bár képzettebb munkaerőt igényel. Sajnos, a látszatból egy ország gazdasága nem tud megélni. A fejlődés pedig lassú folyamat, és mellőzni szokta a forradalmi megugrásokat. A demokráciának ez a gyakorlata eleve hamis, hiszen, bár a jogosítvány megszerzéséhez elvárás a nyolc osztály, de egy ország sorsát eldöntő szavazati részvételhez nincs alsó limit. Elég, ha az illető tud egy “X”-et eszkábálni. Talán itt kellene kezdeni! Ezt az országot csak az Alföld tudja kihúzni a jelenlegi slamasztikából, és ezzel nem haza beszélek. De ez csak akkor fog bekövetkezni, ha az országot vezető politikusok képesk lesznek az egyéni érdekeiket minden területen a második helyre szorítani, és, persze, a törvények drákói szigorral rá is kényszerítik őket. Nyilván Kína e szempontból sem etalon, de ott is képesk kordában tartani a korrupciót, pedig majdnem háromszor annyian vannak, mint az európaiak. Mert nem az a baj, hogy Pista vagy Jóska kap a zsebébe egy millát, hanem az, hogy akkor az a munka élből 50 millával többe kerül, és az szigorúan az életszinvonal terhéte megy.
  Magyarországon nem a megoldás hiányzik, hanem a megoldást elősegítő akarat. Anélkül pedig nem megy. Ráadásul, mint már írtam fentebb, az ország jó részének nincs újabb 25 éve újabb kétes próbálkozásokra, már pusztán biológiai okok miatt sem.

 • falusi. Győzni szeretnék de nem agyon verni. Az edzőváltás is feldobja a csapatot egy darabig. Attól félek most ezt Özil idézte elő. Flamininek is örültem erre tegnap kiállítják. Pedig még volt 10 perc. De nem zavarna ha Neked lenne igazad! De most két Liverpool egy MU és két Bayern. Ajajaj.

 • terhéte-terhére

 • Na elfuserált!

  Lehet,hogy nem volt (sőt biztos ….gyerekszobája,legfeljebb a konyha csücskében…)de mivel ennyivel fiatalabb mint én (ami ugye nem érdem?)talán tapasztalata sem,de a vén kakukknak sem…..akinek az
  esze,tehetsége ….ugye nem működik,csak legfeljebb a keze…ha már az ő kedvenc témájánál vagyunk……!
  Egyre jobban levizsgáznak,én csak jobb esetben derülök,rosszabb esetben hányingerem van az ilyenektől!
  Na azért továbbra is figyelek és ha úgy gondolom leírom a véleményem,nem tűnök el,ne örüljenek!Az más kérdés,hogy
  esetleg “megpróbálnak” ….sértegetni,moderálni,mint másokat!Na minden jót…..

 • Falusi!
  Egyetértek,de itt sajnos sokan felbontják az üveget,ami ugye
  nem javít az egyébként sem magas színvonalon…
  talán bánatukban teszik!!!

 • Herczegem, Llanfair..
  Háromgólos győzelem még nem agyonverés..

 • frivol
  2014 január 30
  4:30 du.

  Minden betűddel!!
  Ez röviden az elmúlt huszonöt év kórisméje..

 • boda, melyik szót nem értette? 😛

 • frivol
  2014 január 30
  4:30 du.

  Frivi, tökéletes látlelet! Amit kiemelnék belőle mint legfontosabb, lényegi meglátás, a mezőgazdaság fontossága. Egy állandóan hangoztatott közhely, hogy Magyarország természeti kincsekben szegény ország, ami részben igaz ha az ipari nyersanyagokra illetve a gazdaságosan kitermelhető foszilis energia energiahordózókra gondolunk. Ugyanakkor kevésbé ismert tény, hogy van két olyan kiemelkedő jelentőségű természeti kincsünk amire alapozhatnánk és alapoznunk kellene az egész gazdasági szerkezetünket. Az egyik a felszín alatti vizek, a talaj, réteg, karszt, és termál vizeink, a másik még nagyobb értékű és jelentőségű, a termőföld. Egy ország termőföld vagyonának mértékét két fő adattal szokták meghatározni, az egy főre jutó menyiséggel, illetve a talaj minőségi mutatóival. Európában a mezőgazdasági terület egy főre jutó mennyisége 0.14ha (Hollandia) és 0.68ha (Bulgária) között változik. Hazánkban ez az érték 0.62ha tehát magasan az európai átlag felett van. A másik, minőségi mutató talán még fontosabb hiszen a talaj az élővilág primer tápanyagforrása, minőségét elsősorban a humusztartalom adja meg illetve a szennyezettség befolyásolja. A magyar termőföld az évtizedes, túlzott műtrágyázó korszak után, a negatív időjárási tendenciák, illetve fokozódó környezeti ártalmak ellenére is még mindig az egyik legjobb Európában. Termőföld területünk 70%-a kiváló vagy jó besorolású. Az ország teljes területének 48%-a szántó területként hasznosítható!!! Mindezekből az következik, hogy Magyarország természeti vagyonának 60%-át, a nemzeti vagyonának 20%-át a termőföld jelenti! Elnézést a száraz számok miatt, de érzékeltetni akartam mennyire igazad van abban, hogy a mezőgazdaság az amire a legnagyobb figyelmet, törődést és nem utolsó sorban szellemi és anyagi forrást kellene összpontosítani ha egy csepp eszünk lenne! Személy szerint a rendszerváltó korszak legnagyobb bűnének tartom a mezőgazdaság szétverését, és az abban rejlő egyedüli de óriási lehetőségeink azóta is tartó elkótyavetyélését, mitöbb rombolását! A felszín alatti vizeinkről bár nekem ez az abszolút szívügyem csak annyit, Magyarországon 185 db feltárt felszín alatti víztest van melyeknek háromnegyede jó kémiai állapotú, a termál karszt és a porózus termál víztestek gyakorlatilag mindegyike kifejezetten jó minőségű, és a vízmérleg teszt jelenleg, összességében pozitív( ez a közvetett és közvetlen vízkivétel illetve a hasznosítható készlet egyenlege) de nagyon kellene vigyázni rájuk mert abszolút belátható időn belül, szó szerint aranyat fognak érni! Sajnos ez ügyben sem úgy mennek a dolgok ahogy ez egy felelős államtól elvárható lenne!

 • frivol: “lájk”

 • Kedves Falusi: Most mikor az egy gólos győzelem is örömöt okoz, nekem a három már vízválasztó. Nekem ez a szám a biztos győzelem. De nem fogom meggyászolni!

 • Kedves Marcsi: Egy jó üveg whisky felbontásához nem kell szomorúnak lenni. Szomorú csak akkor lesz az ember, mikor kiürül a flaska.

 • Marcsi
  2014 január 30
  5:30 du.

  Húú de megmondtad Boda nyanya! Há teljesen összetörtem! 🙂
  Tulajdonképpen nem is baj hogy itt esz a fene, legalább képet kapok erről a legszürkébb társadalmi tömítőanyagról is, mert hogy a magadfajtát az életben észre sem veszem…!

 • Gyalázat hogy ilyen párt van Európa közepén!szégyen hogy biródág is kimondta hogy neonáci párt!Szégyen hogy a müködésüket még most is engedik!

 • Fuser
  2:24

  Hollandia mégis el tudja érni, hogy a fele akkora termőterületen tizszer akkora értéket állít elő, úgy, hogy ráadásul rosszabb minőségű mezőgazdasági földekkel rendelkezik. Ezt úgy tudja elérni, hogy az öntözés természetes járuléka a növénytermesztésnek, meg ott persze a kiemelt kultúra (üvegház)aránya is sokkal magasabb.
  Nálunk alig megy az öntözés, ráadásul adóval sújtják, aki öntözni merészel. Ennek a logikáját sem igazán értem, mint ahogyan azt sem, hogy a hozzánk befolyó vízmennyiség 90 %-át miért kell hagyni egyszerűen átfolyni rajtunk. Még szerencse, hogy, nagyvonalúságunknak köszönhetően azt azért megengedjük az átfolyó vizeinknek, hogy évente kétszer árvizet csináljanak.:))
  Felfoghatatlanul rossz vízgazdálkodás az, amikor az év adott szakaszában igyekszünk minél gyorsabban megszabadulni a ránk zúduló vízmennyiségtől, rá három-négy hónapra pedig panaszkodunk az aszály miatt, miközben több száz kilóméter (holtági)víztározóval rendelkezünk, hála Vásárhelyi Pálnak. De az öntözés után vízhasználati illetéket vagy mi a búbánatot kell fizetni!
  Nemcsak a Duna-Tisza csatornát kellene megépíteni, hanem a Holt-Tisza ágakat víztározására alkalmassá tenni. Az árvizi többletvízmennyiség feltöltené, az öntözés a fölösleget felhasználná.
  A hazai termelés kiválthatná azt az élelmiszernek nevezett hulladékdömpinget, emelyekkel a különféle multik fertőzik az egykor jobb minőséghez szokott magyar lakosságot, másrészt sok százezer, tisztességes megélhetést biztosító munkahely is keletkezne, csak úgy mellesleg. Csak a minőségi termelésnek kellene létjogosultságot adni, hiszen a mennyiségi termelésben mi nem lehetünk versenyképesek. Ráadásul a minőségi termék és a hozzáadottérték aránya is egyenesen arányos. Szerintem ezt, rajtunk kívül, mindenki tudja.

 • frivol
  2014 január 31
  9:31 de.

  Haa! Ennek őszintén örülök, hogy valaki ilyen reálisan látja a vízgazdálkodásunk hiányosságait és otromba hibáit! Nekem akartam külön kitérni rá mert így sok lett de valóban nem lehet a termőföldről beszélni víz nélkül. EZ a legalapvetőbb elmaradása a mezőgazdaságnak, az öntözéses gazdálkodás infrastrukturális és módszertani hiányosságai. Ha valamira érdemes lenne költeni akkor az az öntözéses rendszer kialakítás és ez hosszú távon szinte élet-halál kérdése, lévén a mi éghajlati övünkön a klíma változás egyik fő jelensége ami már napjainkban is érezhető, az évi átlag csapadék mennyiség folyamatos, és az éghajlati modellek szerint exponenciális ütemű csökkenése. Az Alföldön egyre nagyobb problémát okoz a szikesedés, jelenleg kb, 600.000ha-t érint és helyenként már az elsivatagosodás is jelentkezik. Ezeket a tendenciákat csak intenzív öntözéssel lehet megállítani. Ahogy írtad is nagy szükség lenne a felszíni vízkészletbővítő fejlesztésekre de a legstabilabb megoldást jelentő intenzív fejlesztés útja a víz visszaforgatása, újrahasznosítása, többszöri felhasználása lenne. Mert hogy az öntözési technológiák kémiailag jó minőségű, lakossági és ipari szennyeződéstől mentes vizet igényelnek, és ez addig komoly problémát vet fel amíg például a Duna vízgyűjtőjébe a szennyvizek 40%-a minden tisztítás nélkül kerül be. Van egyébként egy hatalmas plusz vízkészletünk a mélységi vízkészlet de ezeket stratégiai ivóvízkészletnek kellene tekinteni mert még egy atomkatasztrófa esetén is (ha már Paks) a csapadékban megjelenő sugárszennyeződés ellen is védettek, így azokhoz nem lenne szabad hozzányúlni!
  Szóval a mezőgazdaságra visszatérve, itt komplex elmaradásaink vannak. Igazából egy átfogó meliorációt kellene végrehajtani ami egymással szorosan összefüggő talajvédelem, talajjavítás vízrendezés, és területrendezést jelentene. A mezőgazdasági hatástanulmányok szerint egy ilyen átfogó rendezéssel az összes fontos kultúrnövényünknél alsó hangon 50%-os termésnövekedést lehetne elérni, kimagasló minőségi mutatókkal! Agrár nagyhatalom lehetnénk!

 • Vona nem csak “jobbikosokkal” találkozott Londonban.(A Népszaván találtam,egy hozzászóló csatolmánya.)

  A “magyar” változat:

  http://www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4

  Angol nyelvü változat:

 • küszküllő: bocs, de ugyebár, nem a rabbiság volt a lényeg, hanem az antiság, ami, ugyebár, nagyon jól beleillik a gábor gyerek hazai viselkedéskultúrájába.
  vagy vitatja, hogy vona ezt nem demonstrációnak szánta? mert ahogy a kinti jobboldaliakat, úgy a kinti zsidó anticionistákat, úgy összességében, ki nem szarja le?
  súlytalanok.

 • Kik azok a ” “Jobbikosok” ” Londonban ?
  Egy másik nácipárt?

 • Ille István

  2014 február 11
  7:25 de.
  “úgy a kinti zsidó anticionistákat, úgy összességében, ki nem szarja le?”

  Ez aztán az észérv!

 • küszküllő: miért is kellene bármilyen érv a videóhoz? tán valami vita alapját képezte? vona bohóckodott egy sort némi biodíszlet előtt. na és?

 • Itt- Kuszkullo “ur”- csak egy regebbi vitarol
  van szo.
  Az Egyhaz szerint- mar eljott a Megvalto.
  A zsidok- a vilag jelenlegi allapotarol itelve-
  meg varjak.
  Igen am, de tanulva a tortenelembol- voltak
  akik megelegeltek a tetlen varast-
  es- az imadsag mellett- cselekedtek-es minden
  vita ellenere- ezt teszik a mai napig.
  Ez a problemaja bizonyos szelsoseges anti-cionista
  zsido koroknek-akikben Vona -ugy,mint nem regen
  Ahmedinezsad-“tarsak”ra talalhat.
  Jo lenne, ha valaki “felhomalyositana”
  bizonyos kerdesben.
  Az antiszemitak azelott-nem is olyan regen-
  ezt skandaltak| “Zsidok,menjetek Palesztinaba!”
  Most azt uvoltik:”Zsidok,menjetek Palesztinabol!”
  Hogyan is van ez???
  Ennyit az “eszerv”rol.

 • Fenyvesi Glória

  Akik engedélyezik,hogy lenácizzák a JOBBIK-ot, azok vajon milyen pártállású bírák?
  Mert ugye, vissza kellett a kommunista-liberális bírókat venni, még ha aggok is már…Az EU nyomására…

 • Fenyvesi Glória

  Más: xxxxxxxx
  Itt található Vona Gábor kampány-nyitó beszéde…
  Semmi náci, semmi antiszemita, semmi rasszista megnyilatkozás, és terv!

  Ellenben ha beírják a GOOGLE-ba hogy Balogh Artúr blogja,olvashatják milyen magyarellenes uszító szövegeket engedett meg magának ez a cigány politikus, és a szocik képviselőjelöltje.
  A magyarságot lehet szapulni büntetlenül???
  Ha van egy kis nemzeti érzés az itt kommentelőkben, akkor felháborodnak rajta…

 • Fenyvesi Glória: Miért kellene engedély ahhoz, hogy “lenácizzanak” egy náci pártot? Ha ciki akkor nem kell nácinak lenni?
  Mi van akkor ha aggok? Általában az aggok tapasztaltak és bölcsek. A fiatalság pedig tapasztalatlan buta és heves vérmérsékletű. Sajnos ehhez még hozzávehetjük a neveletlent is. A fiatalságára senki nem lehet büszke. Ez van.

 • fenyvesi glória: ezen az oldalon nincs pártpropaganda!

 • Jól sejtettem én..

  Ugyan csak intuícióból aposztrofáltam nácinak Gloákát , de most ő maga nyilvánította ki hovatartozását.
  Egy söpredék aljanáci ő csupán.
  Gyilkosok unokája.
  Vagy nénikéje.
  Mindegy.

 • Bodabanya szerelmes itten valamelyik ballerba höhöhőő..
  Éshát , mivel visszamaradott lélek , gyerekes módon próbálja kiszemeltjének figyelmét felhívni saját magára.
  Pl. szidalmazza , pökködi , satöbbi.
  Akár az alsótagozatosok.
  Lehet hogy ez már a második gyermekkor nála ?
  (Vagy a harmadik..netán negyedik..hehe)

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.