A Felcsutok Géniusza

2014 január 10 4:08 de.24 hozzászólás

orbanisztáni luxus

A Felcsútok Géniusza épp rezsicsökkentett kulipintyója tágas nappalijában időzött, amikor az ablakon kitekintve arra lett figyelmes, hogy Magyarország jobban teljesít. Sejtette már régóta, de most mindez bizonyossággá vált. Amerre a szeme ellátott, szorgos munkáskezek építették a felcsúti stadiont, Magyarország városállamának leendő büszkeségét.

Traktorzörgés hallatszott valahonnan. Tiborczék viszik a fát haza az erdőből, jutott az eszébe. Lám, még erre is van gondjuk, nem csak a magukét hordják el, de a másét sem hagyják az út szélén.

A sírás tudvalevőleg az asszonyok dolga, utoljára akkor érzett valami torokszorítót odabenn, amikor a Puskás Akadémia feljutott a kettőből az egybe. De most kis híján könny szökött a szemébe: gyarapodás mindenütt. Ha más mondaná, el sem hinné. Így is meg kellett csípnie magát, hogy tudja: ébren van, és nem épp nagyot álmodik.

Szabad szemmel látta, hogy nő a foglalkoztatottság, csökken az államadósság, és szárba szökken a nemzeti együttműködés.

Ültében kissé előrehajolt, de enélkül is látta, amit látni akart: teszi mindenki a maga dolgát. A traktorosok mélyebben szántanak, mint az elmúlt nyolc évben bármikor, a múlt ártó erői a bankokkal szövetkeznek, a magyar emberek nem kérnek a bukott baloldalból, a Fidesz szőkéje megvédi a nyugdíjakat.

Zajt hallott a kamra felől, megijedt, hogy egér, de azután rájött, mi ez a hang: forgolódnak a tőkés birodalmak. Hát csak forgolódjatok, mi meg majd móresre tanítunk titeket.

Elmosolyodott. Az Obersovszky nevű riporter ugrott be erről hirtelen. A múltkor, abban a Szemenszedett című műsorban, milyen bátran alákérdezett. Miniszterelnök úr, Ön tényleg annyira zseniális, mint amilyennek én látom, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy Ön még annál is nagyszerűbb, mint amit én valaha elbírnék képzelni?

Tetszett neki ez a bátorság, ez a karakán miheztartás. Hogy valaki csak így, szemtől szembe. Ennek az embernek van vér a pucájában, nem hiába, nyakas fajta a magyar, se tót, se muszka, de még a furmányos horvát sem bír vele kikukoricázni.

Abcúg IMF, hülye INA!

Aztán hirtelen rosszkedve lett. Adódott ilyen időnként, nem volt mindig egyforma a hangulata. Néha ilyen volt a kedve, máskor meg másmilyen. Most megint borús gondolatok redőzték a homlokát.

Az emberek boldogok, mert minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindennel meg vannak elégedve. De mit tehetnék, hogy még ennél is szebb, és jobb legyen minden, és az emberek még jobban meg legyenek elégedve?

Ezen agyalt már egy ideje, éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Eszébe jutott a régi vicc, Rákosival hallotta először: utazik Rákosi elvtárs a nagy fekete Volgában a rakparton, süt a nap, gyönyörű a Duna, tetszik neki, amit lát. Elérzékenyül a Rákosi elvtárs: úgy szeretnék tenni valamit, hogy a népem boldog legyen, mondja a sofőrjének. Mire a sofőr: hajtsak a Dunába, Rákosi elvtárs?

Mit adhatna ő a magyaroknak, hogy azoknak még a mostaninál is jobb legyen az életük. Talán, ha vennék egy házat, 11 millióért, apám és Anikó birtoka között, annak biztosan örülnének az emberek. Lelki szemei előtt már meg is jelentek a nemzet napszámosának becézett pedagógusok, akik úgy örültek ennek, hogy alig tudták titkolni.

A fiataloknak is adnék valamit, gondolta, ők se legyenek mostohagyerekek. 600 millióért kisvasutat építünk Felcsúton, ez biztosan bejön majd nekik. Fiatal gyerekként én is hogy szerettem kisvasutazni! A mi kisvasutunk összeköti majd az arborétumot a Puskás Akadémiával. Ha valamitől, ettől biztosan hazatérnek a külhoni országokból.

Tetszett neki a gondolat, képileg sem piskóta, amint a magyar fiatalok egymás hegyén-hátán özönlenek hazafelé, Hegyeshalomnál akkora a tumultus, hogy úgy kell őket kordában tartani.

Még kellene egy-két jó ötlet. Talán, ha a Mészáros Lőrinc barátom még a mostaninál is gyorsabban gyarapodna! Ha még több földet és trafikot szerezne – ez biztosan sok embernek kedvére volna.

Bepittyegte ezt is a mobiljába.

Fázni kezdett, úgy döntött, hogy becsukja az ablakot. Még egy utolsó, simogató pillantást vetett a stadionja építésén munkálkodó emberekre, majd felállt a székéből, és mintha csak a tudatalattijának engedelmeskedne, ütemesen tapsolni kezdett.

Idegen Toll /  A KMH Ellenszék rovata

24 hozzászólás

  • Nagyon jó írás.
    Ezt betehetné a blogba is. Azok se rosszak, de ez a legjobb.

  • Ihaj-csuhaj… Jon a valasztas. Mindent(MINDENT)bele.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Közben többször is hangosan felröhögtem…
    Ami szomorú ebben az egészben, hogy ez nem is vicc.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A trópusokon él egy madárfajta, a szarvcsőrű madár.
    Fa odvában lakik, és amikor költ, a hím agyaggal befalazza a tojót az oduba és csak egy picike nyíláson hord néki élelmet. A székletével pedig a kikelő fiókákat táplálja…
    Orbán a mi szarvcsőrű madarunk is, bár ő még egyelőre nem tojó, így él a maga stadionnal befalazott fészkében, csak az a fontos, hogy mindig azt lássa ami neki kellemes érzést kölcsönöz az őt gyötrő annyi kétség közepette, a többi meg le van [email protected]

  • A régi-uj génisz visszatért,örüljenek,mert csak ilyet érdemelnek! Probàljàk meg,mekkora szenzàcio lenne,ha most azt kideritenék,hogy 2006-ban: “Nem kormànyoztunk,elkurtuk nemis kicsit,nincs még egy orszàg amelyik ekkora hibàt követett el,hazudoztunk….”,ezt nem a régi-uj
    szàjhösük mondta volna,majd még az IMF kölcsönnel is megtetézve az addagi szerencsétlenkedését !?
    A fenti képröl jut ujbol eszembe: Kennedy elnök beiktatàsi beszéde:
    “Ne azt nézd-vàrjad-,hogy az àllam-a közösség-mit ad neked,hanem te mit tudsz adni a közösségnek”.Ugye igy kellene lenni,az egyén és a közösség érdekében?! Nem hiszem,hogy ez a csalàd csak ennyit
    tud tenni a környezetükért,a vàlyoghàz àllapotàért.Vagy van valaki,aki csak ennyire tartsa öket képesnek?

  • erős, maga tényleg ennyire hülye, vagy komoly felkészültség kellett hozzá, hogy ezt kiizzadja?
    őszödi beszéd , IMF, vályogház…maga szerint plazmatv támasztja belülről a falat, mi?

  • Volt egyszer egy “Kárpátok géniusza” is.
    Csúnya véget ért……

  • kedves asher, nálunk csak békemenet van, nem zsil-völgyi bányászok…noch dazu, egyáltalán nincsenek bányászok, valamint a békamenet annyira félelmetes, hogy ellenük senki nem mer mozdulni.
    ráadásul a kárpát-medence géniuszának – ami, lássuk be, egy fokkal több, mint a kárpátok géniusza – van magánhadserege, ami, ugyebár, a conducatornak nem volt.
    azon felül a menekülő útvonaláról is réges-rég gondoskodott.

  • Ez a fórum itt lassan egy hülye gyerekek homokozójához hasonlítható…Jó mulatást!!!

  • bütyök
    2014 január 12
    12:24 du.
    Úgy gondolod?
    Akkor most már tudom, miért jöttél ide!

  • kedves bütyök, remélem, örülsz, hogy tiéd a piros vödröcske 😛

  • viselkedjen erős elvtárs! sértő személyeskedés okán kommentje törölve!
    sajnos, a cikket nem én írtam.

  • Ez aztán rendkívül igaz képet fest, sikerült valahol találni egy kulipintyót és gyorsan lefotózták, aztán odabiggyesztették a cikk elejére, mintha ez lenne a magyar valóság. A cikk szerzője feltehetőleg nem él Magyarországon. Elég érdekes a cikk szarkazmusa, azt nézve, hogy végre nem függünk akkora mértékben külföldi tőkétől, mint eddig. Végre csökkent az adósságunk és ennek ellenére a vezetést folyamatosan támadja egy bizonyos 20%. Érdekes meglátásaik vannak, sajnos a hasznos tanácsok elvesznek a sértő hungarocell-szobordöntögetések és rongálások sűrűjében. Mi lenne, ha az ellenzék megpróbálna emberi módon, demokratikusan énkifejezni?

  • Miféle magánhadsereg? Én voltam a békemeneten. Nem építettünk hungarocell-Gyurcsányt, senem Libajnait, noha ők szép kis panamákat vittek véghez. Emellett a magánhadsereg félelmetes babakocsijait kihagyta a fentebbi személyeskedő hozzászólásból.

  • szóval, volt a békamenetben. dicséretes, kedves kató, dicséretes.
    attól tartok, ez volt a max. amit kipréselhetett magából, bátran skandálhatta: nem leszünk gyarmat! nem is leszünk. orbanisztán nem gyarmat, orbanisztán oligarchái nem külsősök.
    azért annak örülök, hogy a maga vérét is ők szívják.
    amúgy, a realitásérzékét csak a fotó borzolja, igaz? ha ide idézne a magyar valóságból egy-két fotót? ha van internete, van okos telefonja is. azzal könnyű jártában-keltében a magyar valóságról reprezentatív fotókat készíteni. feltölti a gépére, a következő hozzászólásában belinkeli, mi meg ámulva fogjuk nézni, hogy mennyire más is a magyar valóság!
    maga szerint a TEK micsoda? nem magánhadsereg?
    tudja egyáltalán, mi az a panama?
    mind1. készüljön a következő békamenetre. kétségtelen, hogy lesz. mégis, mit fognak a transzparenseikre írni? szeretünk, viktor? 😛

  • Kató
    2014 január 13
    8:21 de.
    Nem is értem, mi baja a házikóval? Hát nem látja a hatalmas fejlődést, ami híven tükrözi a magyar valóságot és Magyarország jelen helyzetét? Parabola antenna a ház falán! Napelem a tetőn!
    Ja, hogy csak ez a látszat, és a valóságban ránk rogyik, és agyonnyom bennünket az egész tákolmány! Hát, kis bogárka, ez a magyar valóság!
    Úgy tűnik, túl nagy volt a tábla a békamenetben, nem látott ki mögüle. Ezért nem tud ezekről a dolgokról.

  • Kató
    2014 január 13
    8:21 de.
    Elfelejtettem felhívni a figyelmét, hogy ez a család igen nagy mértékben részesül a rezsicsökkentés áldásaiból. Ha megnézi a képet, láthatja hogy a fűtőtest kint van az udvaron. Így a fűtés rezsije nem terheli őket! Sőt, bekapcsolták őket a távhő szolgáltatásba! Fűti őket az öreg nap, meg a szeretet a zsebcézár iránt!

  • kedves donom, engem mindig lenyűgöz a békamenetesek riadólánca! itt van pl. ez a kató. nem jó pl. de itt van. eddig sehol sem volt. most szóltak neki, hogy te kató, ideje volna már beszólnod ezeknek a libsibolsikomcsibibsi kmhsoknak, mert te, mint törzsökös békamenetes, ideje, hogy hallasd már a hangod, mert még, ki tudja, milyen téveszmék ragadnak bele az olvasókba a magyar rögvalóságról!
    hát most kató beszólt. hogy eddig miért nem, azt csak ő tudja.
    de, mint írtam, érdeklődéssel várjuk a magyar valóságról készített szociofotóit.

  • Kedves István!
    Ez nem békamenetes riadólánc, Kató tanulmányúton van nálunk! Tagja lesz az új magyar szocreál lap szerkesztőségének, a Magyar Krónika című kiadványnak. Fotói kizárólag ökröket láttatnak.
    Bocsánat! Elírtam. Ikreket.

  • Gúnyolódni,rossz indulatúnak lenni ehez ért a Magyar nép! De egy normális baloldali embernek sem jut eszében hogy miért volt ilyen nehéz az elmúlt 4 év? Mert a SZOCIK ELKÚRTÁK!!És a FIDESZ hozta helyre aránylag azt amit a Gyurcsány, Bajnai szocialisták elkúrtak!!HAJRÁÁÁ FIDESZ!!!!!

  • Kató
    2014 január 13
    8:24 de.

    Nézd, ott, a tribünön… ott van Ő!
    Tartsd gyorsan a magasba Pistikét!!!!!
    Lengesd a zászlót!!!!! Vik-tor!!!! Vik-tor!!!!
    Istenem!!!! Errefelé nézett…!!!! Talán észrevette az élőistenes pólónk!!!

    Te takonygerincű szánalmas fidesz zombi! Ha majd egyszer képes leszel moszkovitya fingfelhőjéből kitekinteni talán meglátod a magyar valóságot! Hogy nem sül ki a szemetek ilyen szemérmetlenül dörgölőzni ahhoz aki romba döntötte az országot!?

  • Margit
    2014 január 16
    4:46 du.

    Hogy vagytok ott a zárt osztályon Margitka?

  • moooorgit! nóóóóoormális?

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.