Szilveszteri köszöntés!

2013 december 31 9:55 de.14 hozzászólás

A fagyos (jelenleg minusz 18 fok van), de életérzésben cseppet sem rideg Montreálból kívánok boldog új évet minden kedves olvasónak a Coeur de Pirate (kalóz szíve) Adieu című számával.

Montreál óvárosa  az ünnepek alatt.

Montreál óvárosa az ünnepek alatt. A háttérben a Marché Bonsecours látható.

Coeur de Pirate  Béatrice Martin néven született 1989-ben Montreálban. Többnyire csak franciául énekel és célja, hogy a hagyományos európai francia chansonokat ismertesse meg a fiatalabb québeci generációval. 2011-es Blonde című albuma a québeci népszerűségi listán első helyre emelkedett, Franciaországban pedig ötödik helyet ért el. Az  iTunes Store a legjobb francia nyelvű albumnak titulálta a Coeur de Pirat művét. Az Adieu-vel búcsúztatjuk  2013-at, és várjuk – egyesek reményekkel megerősödve, mások aggodalommal, többen betegen, sokak szegénységben és még többen talán kissé fásultan – az Új Évet.

A Kanadai Magyar Hírlap 2014-ben is a szerteágazó életútak és sorsok, illetve a világnézetek és kultúrák sokszínűségét igyekszik bemutatni – van amikor több, és van amikor kevesebb sikerrel. De azért tartsanak velünk jövőre is!

14 hozzászólás

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.