Összenő, ami összetartozik?

2013 szeptember 26 4:22 du.97 hozzászólás

Ezt a mára szállóigévé vált mondatot Willy Brandt német kancellár mondta 1989. november 10.-én a schönebergi városháza előtt tartott beszédében, méghozzá abból az apropóból, hogy ő az elsők között állt ki a német újraegyesítés mellett. Willy Brandt továbbá megköszönte Istennek, hogy megélhette azt a pillanatot, amikor Európa elszakított részei újra összenőnek.

Ezen szimbólummá vált gondolatokhoz hasonló jövőképet prognosztizálnak egyes magyar politikusok jövőre a mi belpolitikánkban is. Összenő, ami összetartozik? Adalékként csak annyit fűznék hozzá, hogy ennek nagy az esélye, ugyanis a Fidesz már elvesztette támogatóinak csaknem felét, így tehát nagyon úgy tűnik, ha továbbra is kormányozni szeretnének, akkor bizony együttműködésre lesznek kényszerítve.

Az erre utaló un. bekiabálós parlamenti színjátékot pedig nem az MTI, hanem Vágó Gábor LMP-s politikus a falramentaparlament tubmlr-en tette közzé.

Íme, az „Összenő, ami összetartozik” című új magyar színjáték első felvonása. Szereplők: Rogán Antal Fidesz, Vágó Gábor LMP, Gaudi – Nagy Tamás Jobbik. Helyszín: Budapest, magyar parlament.

Fotó: 168 Óra

Fotó: 168 Óra

Rogán Antal: Most kell kétharmadba betonozni a rezsicsökkentést, amíg van kétharmad.

Vágó Gábor: (bekiabál) Félsz, hogy nem lesz?

Gaudi – Nagy Tamás: Nyugodj meg Gáborkám, velünk lesz meg.

Vágó Gábor: WTF fej!

Gaudi-Nagy Tamás: Akkor lesz itt rend!

(What The Fuck? Jelentése: mi a fasz? Jelen esetben értsd: faszfej.)

A WTF ejtsd: vétéef obszcén szleng szó használata leginkább olyan esetekben fordul elő, amikor valamivel szemben értetlenül állunk és arra indulattal reagálunk.)

A Jobbik képviselőjének prognózisa szerint tehát jövőre Fidesz – Jobbik kétharmados kormánykoalíció lesz, és az antiszemitizmus pártolóinak szellemi örökösei végre „tiszta vizet” önthetnek a pohárba. Hogy hazánk általuk veszélyeztetett kisebbségeit ki fogja megvédeni, és hogy Magyarország elszakított részei újra egyesülhetnek-e, – gondolok itt a magyarok máig sajgó történelmi sebére, Trianonra, – nos, azt nem tudom, ez számomra is rejtély. Egy azonban biztos: ha ez a politikai színjáték bekövetkezik, akkor hazánkban valóban új rendszerváltás veszi kezdetét, és Magyarország garantáltan egy újabb tragédia felé fog sodródni.

Nem tudom miért, de nekem most a hazánk eljövendő „szép új világáról” stílusosan Szép Ernő, Ne higgy! című verse jutott eszembe…

Bogdán Géza

97 hozzászólás

  • Lélfai Szilárd

    Bogdán Géza!

    Ne igyál annyit! Az összenő, ami összetartozik már be is jött! A Jobbik és az MSZP együtt, közös célért! Igaz az ideológiájuk már Hitlerék idejében is hasonló volt!

  • addig amíg a kdnp meg a dzsobbik wtf egybesűl addig sok pogácsát megeszünk…az lesz, hogy nem lesz többségük egyáltalán …olyan 2002-esnél nagyobb káosz lesz, már többet nem is tudnak lopni nincs honnan és nincs is mit? tehát ők maguk jobban félnek ettől mint azok akik nem akarnak győzni mert ugyanezért mit lehet egy szétlopott országgal kezdeni? meg kell hagyni, hogy 2014 közepéig vagy az első árvízig eléljenek és abba megfullaggyanak

    el tudod képzelni a semjént meg a vonát amint egymás helyettesei lesznek és saját magukkal sem fognak egyetérteni? Erdélyből már ki vannak tiltva és még sok minden hátra van

  • Nem hülyeség,
    marhaság – vagy rendelésre írta?
    Az nem tünt fel, hogy a Jobbik-MSZP együttes bizottság alakításba kezdett?
    Amúgy össze szokott nőni: kommunista párt-AVÓ, Rákosi-Piros-Pétergábor-Révai, MSZP-SZDSZ-Horváth-Aladár-Zámolyi-romák stb.

  • Noszticzius Judit

    Nem fogadhatjuk el a Fidesz-JOBBIK kétharmados kormánykoalíciót! Nagyon utáljuk a fasisztákat!!!

  • Sajnos megvan az esélye a Fidesz Jobbik koalíciónak,ezt én már három éve hangoztatom. Orbán Viktor nyilatkozta 1991-ben a Magyar Hírlapnak,hogy ,,Az pedig,hogy a kisgazdákkal egy koalícióban legyünk,a legrosszabb álmainkban se kerüljön elő.” Tehát ha az érdekük úgy kívánja még az ördöggel is szövetkeznek.

  • Nem tudok itt sem elmenni sajnos szó nélkül.
    Hazai sajtó munkatársai is rájöttek, hogy pár hónap múlva választások lesznek, ezért gőzerővel megindult a magyar nép “ökörnek” nézése mindkét oldalról.

    Minap cikkezett mindkét szélsőbaloldali orgánum az index.hu és origo.hu is, hogy az mszp és a jobbik összenő, mert ellenzik az E.ON indokolatlanul rohadt magas áron történő visszavásárlását. Kérem, attól, hogy két egy dologban egyetért még korántsem lesz hú de nagy egyetértés köztük, főleg, hogy a jobbik feltett szándéka a politikus bűnözés megszüntetése, mely a gyurcsány kormány idején élte reneszánszát.

    Aztán jönnek a cikkek, hogy a fidesz elvesztette támogatói felét, ezért már a jobbik kell a kétharmadhoz. Hát nem tudom. A párt sajtótájékoztatói alapján, akkor sem állna a jobbik a fidesz mellé, ha ez miatt baloldali kormány jutna hatalomra. Arról nem is beszélve, hogy a fidesz is kizár mindenféle együttműködést a jobbikkal, aki nézte a parlamenti közvetítéseket, az egyértelműen látta, hogy a fidesz ideológiában és magatartásban is teljesen másképp működik, mint a jobbik. (fidesz=konzervatív baloldal, jobbik=közép, enyhe jobb; Az elmúlt négy év alapján)
    Aztán persze itt van az örök kérdés. Mi van a bal oldalnak nevezett oldalon?
    Hát a fene se tudja. DK-t nem tartja számon senki (közvélemény kutatások is ezt mutatják), Együtt csak próbálkozik, de még a pártalapításhoz sem tudtak elég jelöltet összeszedni, ráadásul hiteltelen emberekkel, vezetővel, akik már többször bizonyítottak, hogy alkalmatlanok. Van még az MSZP, aki gyakorlatilag, nem csak az én véleményem szerint de két évtizedre elásta magát, esélytelen, hogy ők bármire is vigyék. Aztán az LMP, ami még a fiatalok körében elég magas támogatottságnak örvendenek, bár a győzelem közelében sem érhetnek. Gyakorlatilag azért sem, mert környezetvédelem kivételével, nem igen volt téma, amihez érdemben hozzá tudtak volna szólni. Ha eme négy formáció össze is áll, valószínűleg úgy is kevesek lennének, bár Mo-n voltak már meglepetések.
    Tehát javarészt több médium is beszámolt már árról, hogy az idei választás nagy vízválasztó lesz. Ezért is kapálózik mindegyik médium a maga oldalán.
    A valóság az kezd lenni, hogy két-három oldal van kialakulóban:
    1. MSZP-FIDESZ-DK-EGYÜTT, talán LMP (Klasszikus baloldal)
    2. LMP-t nehéz megítélni tehát a második kategóriát talán el tudják foglalni, de ehhez eléggé semlegesnek kell lenniük a kampány időszakban (nehéz lesz nekik nagyon, lehet állást is foglalnak inkább valamelyik oldalon)
    3. Jobbik, talán LMP (Nemzeti radikális oldal)

    Mielőtt még bárki is jajveszékelne a fidesz soha nem képviselt jobboldali eszméket, mindig is a szociális intézkedési voltak kiemelkedőek (ezt még az MSZP-sek is beismerik), és az MSZP megsemmisült az SZDSZ végett, ez nem vitás.
    Biztosan kemény lesz a kampányidőszak, mert az emberekre a médiákból omlani, özönleni fog a mocsok. Igazából most a véleményem szerint az fog dönteni, hogy az egyes párttámogatók közül ki unta már meg ezeket a színjátékokat és ki az, aki ezek után még elmegy majd szavazni. Tavasszal meglátjuk. Addig is nézzük meg, hogy mennyire fogják megosztani az embereket és ez milyen káros lesz a magyarok számára.
    Egy biztos tiszta kampányidőszak biztosan nem lesz és mindegyik párt porig fogja rombolni ebben a pár hónapban az emberek idegrendszerét, ahelyett, hogy tisztességes és kifinomult kampány lenne.

  • Kedves Géza! Ez a veszély sajnos leselkedik ránk. Orbán az ördöggel is cimborál a hatalomért, ha kell. Torgyánt is mennyire tagadta,azután csak összeölelkeztek.
    Azután pedig ha úgy gondolod, igyál amennyit akarsz. Nem tudsz annyit inni, hogy Lélfai szintjére lesüllyedj.

  • A 8 évig szerencsétlenkedök-Gyurcsàny-Bajnai,Mesterhàzyval,Vadaival,
    Szekeressel stb. tényleg össze nöttek.
    Emlékezzetek,az adossàg csinàlokra,a “nem kormànyzokra,elkurtuk nemis kicsit,hazudoztunk”-csak VÉSZKÖLCSÖN-nel tudtàk 2008-ban a csödöt elkerülni.2009-ben az IMF friss pénzével,legjobb tanàcsai
    és “baràti” utasitàsai ellenére Bajnaiék minusz 6,8 %-ot
    “teljesitve” tovàbbra alulmultàk a környezö orszàgokat,akik nen kaptak pénzt,tanàcsot és utasitàst az IMF-töl.Kinek kellett a szerencsétlenkedésük àràt vissza fizetni 2012-töl?
    Emlékezzetek DEVIZAHITELESEK ! Màr 2007-ben figyelmeztették a kormànyt és Simort svàjcbol,a svàjci frankban-i eladosodàs veszélyére -Pl.1980-ban 1 CHF= 11 fT,1995-ben 1 CHF = 67 fT.
    Miért engedték a tovàbbi DEVIZAHITELEK elterjedését?
    Megérdemelnék a fent irottak -régi-mostani összefogok- ujbol a bizalmatokat?

  • Na ez olyan előrejelzés, amikor a meterológiai intézet negyven fokos kánikula után plusz tizet jósol. Párszor be is jött. Most nem biztos. Egybe sajnos igaza van Gézának. Mégpedig abban, hogy a mérleg nyelve sjna a Jobbik lesz bárki is nyer. Kérdés persze az lesz, hogy ki fogja bevenni mint koalíciós partner avagy ki fogja azt mondani nem, és inkább megismételteti az egész választási hajcíhőt. De mondok jobbat. Mi lesz abban az esetben ha mondjuk a Fidesz és az MSZP ugyan annyit kap és önekik kell majd kóalícióba menni: Első hallásra tudom egy nagy sületlenség de voltak már csodák. Várjuk ki utána ráérünk ötölni hatolni.

  • Noszticzius Judit: Kedves Judit! Úgy gondolom, hogy az értelem ez ellen már nem sokat tud tenni. Ha nem ébrednek fel az emberek a rémálomból egy éven belül, vége Magyarországnak. A gondolkodni képes réteg ellenére!

  • A parittyás hangja

    Enterprise
    2013 szeptember 26
    4:50 du.

    “Az nem tünt fel, hogy a Jobbik-MSZP együttes bizottság alakításba kezdett?”
    Kérlek tanulmányozd még egy kicsit a magyar parlament házszabályát! Egy párt sem alakíthat bizottságot! Kezdeményezheti egy bizottság felállítását! Ami jelen esetben maximálisan helyes mind az MSZP mind a Jobbik részéről lévén az elmúlt majd negyed század legnagyobb, legtöbb közpénzbe kerülő sumákságáról van szó!

  • Llanfair
    2013 szeptember 27
    3:17 de.
    Kedves Llanfair!
    Egyetértek. Való igaz, hogy először tagadták, de miután a Józsi bácsi meghívta az Orbán urat ebédre oszt’a Mariska néni főztje nagyon megízlett neki, na, onnantól kezdve már a koalícióra sem tudott nemet mondani a Vezér. E logikát követve szerintem most a Jobbikkal fog választási koalíciót kötni, és onnantól kezdve már majd nem kell sumákolniuk és magyarázkodniuk, hanem végre nyíltan is felvállalhatják a nácik szellemi örököseit, és persze egymást. Csak aztán a végén majd a Jobbik ne úgy járjon, mint az FKGP, mert az ugyebár köztudott, hogy az Orbán úr nagy kolbásztöltő hírében áll, és félő, ahogy azt egykor az FKGP-vel tette, a Jobbik sem fogja megúszni és bedarálja őket is a kolbászba.
    Nem akarok én kedves Llanfair az általad említett úr szellemi szintjére süllyedni, de az biztos, hogy addig nem fogok meghalni, amíg egyszer nem kóstolok meg egy pohárka whiskyt! 🙂

  • Bogdán Géza: Kedves Géza! Azt hiszem, ezekkel nem lenne olyan egyszerű a dolga. Sokan vannak, sok éhes szájat kellene betömni. Ez a Vona gyerek meg élvezi a [email protected] dagonyázást, nem hiszem, hogy beállna Orbán helyettesének.
    Ő most kakas a szemétdombon. De ha sikerülne is integrálná a jobbikot, a zsidózást és cigányozást is integrálná. És akkor nem lehetne hazudni kifelé a jófiút
    (igaz, így is csak a vakok hisznek neki)! Inkább egy MSZP-SZDSZ féle párosítást képzelek el. A jobbik mindenbe beleszólna, és megpróbálná zsarolni a Fideszt. Csak az Orbán nem lenne olyan gyenge velük, mint az MSZP az SZDSZ-el. De akkor kilépnének a radikálisok, és megint alakítanának egy “aljapártot”. És most Magyarországon nagy a kereslet az ilyen pártra.
    Más:
    Ne is halj meg nélküle. De finomat kóstolj, mert gyengével becsapod magad. 🙂

  • Szerintem kedves Llanfair, ha szövetséget kötnek egymással, akkor nem is akarnak tovább hazudozni. Nyílt lapokkal fognak játszani, s erre utal a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszólása: “Akkor lesz itt rend”.
    Aztán könnyen bekövetkezhet Fodor Gábor egy (volt) szabad demokrata jóslata is, miszerint kilépnek az EU.-ból.
    Akkor lenne csak sok éhes száj, és dagonyázás a mocsokban…
    Te, melyik whiskyt javaslod nekem kedves Llanfair? Tudni szeretném melyik a legjobb, mielőtt meghalok. 🙂

  • A parittyás hangja

    Ripli László
    2013 szeptember 27
    2:25 de.

    Mondja Ripli, ezt ki vagy mi hitette el magával hogyha ilyen okoskodó-elemezgető szövegkörnyezetbe helyezi a FideSS szóvivők szellemi horizontján lévő agyrémeit, akkor az eladható lesz? Mintha csak Selmeczi Gabikát hallaná az ember. Tudja, róluk -mármint a szóvivőkről- mondta egy fideszes bennfentes:
    “Mind közül az egyik legkellemetlenebb beosztás. Fentről kapott üzeneteket kell mantrázni, amitől már a második héten égni kezd az ember arca…”

    Szóval! Szemezgetek a csudi írásából!
    ” szélsőbaloldali orgánum az index.hu és origo.hu is”
    Mindig Kocsis Mátét idézi ha nincs saját gondolata?

    “DK-t nem tartja számon senki (közvélemény kutatások is ezt mutatják),”
    Már megint ez a “senki” fogalom…! Valóban, az a nagyon alsó hangon kétszázezer az senki! Mondja magának fel van írva a tenyerére, hogy -aki nincs velünk az nincs- és onnan puskázik? Aki meg a közvélemény kutatásokkal példálózik az vagy trafiktulajdonos, esetleg szóvivő akar lenni, vagy simán csak kemény nyugtatókra iszik. Kérem ne tegye! 🙂

    ” MSZP, aki gyakorlatilag, nem csak az én véleményem szerint de két évtizedre elásta magát”
    Nem mondja! Még az aranyhala is egyetértően tátogott? Legközelebb talán rakjon vizet is az akváriumba! 🙂 )))

  • Inni pediglen muszály.
    Az ilyen Lélfay-ak meg Enterkék miatt ( is. )
    Hamár a Haza attyja megengedte a pálinkafőzést.

  • Kedves Dudás Ferenc!
    Az a mondat, amit idéztél, szóról, szóra igaz. Van is erről egy tanulságos korabeli cikk a Magyar Narancsban.
    http://magyarnarancs.hu/belpol/fkgp-s_visszalepesek_szabad_a_kisgazda-61205

  • Kedves Avi ben Giora!
    Én most inkább azt kívánnám, hogy bárcsak ne legyen igazam!

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 27
    3:38 de.
    na, akkor most direktben kérdezem:
    ki a fene biztatta arra, hogy svájcból, konkrétan bernből ezt az ostoba lendvay/szentkirályi utcai propagandát nyomassa itt?
    mert von haus aus, ugyebár, nem lehet ennyire elborult.
    ha szabad figyelmeztetnem, a jövőben a cikkhez szóljon, és ne tereljen hozzászólásaival.

  • Kedves Géza!
    Ez bizony nagyon hibás feltételezés!
    Én és sokan mások úgy gondoljuk,hogy a a JOBBIK az egyetlen szélsőjobboldali párt az ellenzékben,akikkel a FIDESZ nem hinném,hogy koalíciót alakítana ,mert középen áll és minden ellenkező hazug!!híreszteléssel,kampánnyal ellentétben nem fasiszta,rasszista!
    Aztán ez a fórum legalább annyira szélsőbaloldali mint a
    JOBBIK szélső jobboldali ez tény!!Egyébként a FIDESZ és a JOBBIK között annyi a közös vonás,hogy elsősorban az ország és a magyar emberek érdekeit képviseli ami helyes,csak az utóbbiban van némi vallási és faji megkülönböztetés,a többséggel szemben (valljuk be időnként jogosan!)de sokszor általánosságban ,amit a FIDESZ nem fogad el!
    Különben volt már rá példa,hogy két teljesen ellentétes
    nézeteket valló párt szövetségbe lépett a hatalom érdekében…….bár meg kell mondanom a JOBBIK-ot még mindig korrektebbnek tartom e tekintetben,bármennyire is
    elkezdenek szörnyülködni ezért…….!!!!
    Csak emlékezzünk az MSZP és a “harcos hazafi” SZDSZ szövetségére,amibe az SZDSZ ugye belebukott, megszűnt……persze Fodor Gábor személyében(aki régen
    FIDESZES volt!!!)most ujjá éledt,de minek????
    Nos az emberek többsége a szélsőségeseket ugye nem szereti,ezért nincs is igazán nagy esélyük a normális ítélő-
    képességű emberek között!No meg azért a FIDESZ azért a
    sok szélsőbaloldali pechjére gondolkozni is tud!!!
    Majd elválik 2014-ben,addig felesleges izgulni,kellő időben az emberek többsége fog dönteni,és az nyer akinek
    több esze van és nem járatja le magát!

    és a nagyar emberek

  • Bogdán Géza: Kedves Géza! Nekünk nem hiszik el, hogy nem gazdasági menekültek vagyunk. Mi főleg a politika miatt jöttünk el. Mi már láttuk ezt a folyamatot nagyon régen, és nem akartunk szenvedői lenni.
    Más. Skótban Glenmorangie 10 éves, írben Redbreast 12 vagy 15 éves. Blendben én a Fekete Johnny Walkert is szeretem. Szemét cég, de nagyon jó dolgokat csinál. A Johnny Walkereket kommersznek tartják otthon. De ez nem igaz. Amerikaiban Elijah Craig. De a “cikkbe” belecsempésztem a kedvenceimet. Sajnos a minőséggel mennek fel az árak is, de a whiskynet olcsónak mondható Európában.
    Nem tudom mit lehet nálatok kapni. Sajnos ezek mind 10 000 forint felett vannak.
    A whiskynet.hu-n utánanézhetsz, sőt zöld hétfőn ingyen szállítják.
    Sajnálom, hogy nem Pesti vagy, novemberben tartanék Neked egy kis bemutatót.

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 27
    2:13 du.

    Hm..Benned egy Gandhiba oltott Terézanya…
    🙂

  • Ja és Kedves Géza!
    Több a múltban nagy mszp-s ismerősöm is “vad” jobbikos lett,
    ami nagyon érdekes…..és engem igazol,annak ellenére,hogy
    persze nagyon megdöbbentem…….Ekkora váltást és “elvhűséget”…..azért nem feltételeztem volna,na ennyit
    a politikáról,meg a pártokról…..!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 27
    2:59 du.

    Állj! ” novemberben tartanék Neked egy kis bemutatót”
    Miért mi lesz novemberben? Milyen bemutató???
    Ja! És miért szemét cég a Johnnie Walker?

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 szeptember 27
    2:59 du.

    🙂 )))
    Hát igyekszik az ember segíteni elesett embertársain…!:)

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 szeptember 27
    2:52 du.

    “és a nagyar emberek”
    …? Tudsz újbeszélül? 🙂 )))

  • Ripli László
    2013 szeptember 27
    2:25 de.
    Kedves Ripli Làszlo,
    a hozzàszolàsànak az utolsó bekezdéshez szólnék: és egyetértek : a szenny és mocsok, ami àramlani fog minden oldalrol, a felkorbàcsolt érzelmek, mindaz, amit aggódoan részletesen leirt,-nameg a fàsult emberek tömkelege akik majd el sem mennek szavazni, – ez bizony nagyon reàlis és nagyon ijesztő jóslat.

  • Kedves Marcsi!
    Ha rákattintasz a posztban lévő linkre, akkor magad is meggyőződhetsz róla, hogy amit írtam, az bizony nem egy hibás feltételezés, nem egy általam kitalált fikció, hanem egy olyan tényeken alapuló történet, amelynek sajnos van valóságalapja. Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő ugyanis vélhetően egy színfalak mögött zajló kulisszatitkot osztott meg az LMP-s képviselőtársával, amit szerintem nem ártana komolyan venni. Összenő, ami összetartozik. A Fidesz-kormány eddig is számtalan olyan kormányzati intézkedést foganatosított, amely arra utalt, hogy az eszmeiségük a Jobbikkal azonos pilléreken nyugszik és lényegében teljesen megegyezik. A Wass Albert és a Nyírő-kultusz, a Horthy-szobrok avatása, stb. mind-mind a közös gyökerekre utal. Igaz, hogy a Fidesz eddig rendre letagadta a hazai és a külföldi kritikákat, ám ez nem jelenti azt, hogy Magyarország valójában nem fasizálódik.
    http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html

  • géza barátom, ez elegáns volt!
    a lélfaik pimaszságán így kell átlépni!
    nem érnek fel hozzád!

  • Marcsi
    2013 szeptember 27
    3:07 du.
    Írod, hogy “Több a múltban nagy mszp-s ismerősöm is “vad” jobbikos lett”…
    Ezt a jelenséget én is tapasztaltam, csak én azon csodálkoztam, mekkora felelőtlenség és mennyire veszélyes folyamatot indítanak el azzal, ha egyes politikusok kiengedik a palackból a fasizmus szellemét. Megjegyzem, ha némely jobboldali politikusaink az emberekben szunnyadó zsigeri gyűlöletet tudatosan gerjesztik és szítják, ott nincs elvhűség és elvész a józan gondolkodás ítélőképessége is. Gyűlöletet szítani tehát éppen azért veszélyes, mert ha a szó tettekké fajul, a gyűlölködők tömege onnantól kezdve már nem tisztel elveket és korlátokat.

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    Mivel a kedves Gézával ilyen szépen összeborultatok, először én is a LEGÉRTELMESEBB HOZZÁSZÓLÁSOTOKRA reagálok!
    Olyannak aki “Jelenleg közmunkásként tengeti életét: árkot ás, bozótot irt, “a dolgozó népet szolgálja”.”, miért gondolod, hogy sok a 10.000 Ft egy üveg whiskyért? A Fekete Johnny Walkert viszont nem ajánlom, mert a mélyhűtőben megfagy, gondolom a túl magas alkoholtartalma miatt!
    Ami a rémálmaitokat illeti, nem kell félni, a FIDESZ-KDNP nem lesz rászorulva sem az MSZP -, sem a Jobbik szövetségére! A kormányalakításhoz szükséges többség meg lesz, ha pedig egy újabb törvényt nem szavaz meg a bal és a szélsőjobb együtt, azt magyarázzák meg ők!
    – “Noszticzius Judit: Kedves Judit! Úgy gondolom, hogy az értelem ez ellen már nem sokat tud tenni. Ha nem ébrednek fel az emberek a rémálomból egy éven belül, vége Magyarországnak.” Az a szerencse, hogy az ilyen vélemények csak itt és a hasonló portálokon gyakoriak!
    – ” Nekünk nem hiszik el, hogy nem gazdasági menekültek vagyunk. Mi főleg a politika miatt jöttünk el. Mi már láttuk ezt a folyamatot nagyon régen, és nem akartunk szenvedői lenni.” Az eddigi hozzászólások többségéből viszont inkább a megélhetési “emigráció” derült ki! Az eredeti Nostradamusnak sem kellett sehova menekülnie! 🙂
    – Javaslom nyisson vátesz-képzőt!

  • Lélfai Szilárd: Most megleptél, és új távlatokat feszegetsz. Miért kellene a fekete Johnny Walkert betenni a mélyhűtőbe? Egyáltalán, bármelyiket?
    A másik felvetésre az a válaszom, hogy lehet igazad, és nem szorul a jobbikra. De itt arról van szó, ha igen, akkor szemrebbenés nélkül összefekszenek.

  • Lélfai Szilárd: Most vettem észre, hogy nem Juditot idézi, hanem engem gúnyol.
    Sehol nem írtam, hogy gazdasági menekültek vagyunk.
    Hét számjegyű keresetünk volt, és azt becsülettel kerestük. Egyetlen egy párt jóindulata sem kellett hozzá.
    Nem menekültünk. Egyszerűen megvettük a hajójegyet, és elhajóztunk. (sem a Fidesz, sem az MSZP nem bántott minket személy szerint)
    Maga vagy nem olvasta amit írtam, vagy kiforgatja.
    A történtek előre látásához pedig egyszerűen nyitott szem, és olvasottság kell. A történelem ismétli önmagát.

  • A parittyás hangja: Pesten leszek egy hétig. Mondhatom otthon, mert nem eldobtam az otthonomat, hanem megdupláztam.

  • Kedves Ille István Barátom!
    Szívesen társalgok olyan emberekkel, akik képesek megadni a tiszteletet, ám vannak emberek, akik felett sajnos muszáj átlépnem. Nem vagyok én Don Quijote, hogy értelmetlen szélmalomharcot űzzek…

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair
    Az alábbi idézet a pontos, időpontos!

    “Llanfair
    2013 szeptember 27
    2:59 du.
    Bogdán Géza: Kedves Géza! Nekünk nem hiszik el, hogy nem gazdasági menekültek vagyunk. Mi főleg a politika miatt jöttünk el. Mi már láttuk ezt a folyamatot nagyon régen, és nem akartunk szenvedői lenni.” Szerinted ma politikai okból kinek kell “emigrálnia” Magyarországról?

    – Én ehhez tettem a megjegyzést: “Az eddigi hozzászólások többségéből viszont inkább a megélhetési “emigráció” derült ki!”
    Nem téged gúnyoltalak, itt nem csak Rád gondoltam, hanem a megszólalók többségére, hiszen közűlük nem egy elmondta, mennyivel más az anyagi megbecsülésük más országokban!

    – Családom egy tagja szereti a whiskyt, de hidegen és tisztán! Ő tette be, és döbbent meg a felfedezésén! Ha egy jó whiskyt beteszünk a mélyhűtőbe, mindegy miért, annak meg szabad fagynia?

  • Llanfair
    2013 szeptember 28
    8:16 de.
    egy privát találkozó? mármint, velem.

  • Kedves Géza!
    Amit küldtél elolvastam Népszavába írt Bartus László érdekes
    elgondolkoztató,de korántsem “biztos” véleményt a fasizmus
    és a nácizmus összefonódásáról….
    Elég ijesztő a dolog,ha igaz lenne…..Ezek nem tények,csak
    elmélkedések,MA!!!
    A FIDESZ biztosan nem fasiszta,vagy náci párt,még akkor sem
    ha az ellenzék ezt váltig állítja.
    Több dologgal(például Orbán mai nyilvános beszéde!parlamenti megnyilvánulások,holokauszt emléknap bevezetése,JOBBIK többszöri rendre utasítása,valamint az,hogy a pártnak több zsidó tagja,illetőleg magas beosztásban lévő képviselője van(Pl.Fónagy)rácáfol erre!
    Horthy ,Vass és sokan mások megosztó személyiségek,de
    pozitívum is szól mellettük(gazdasági és egyéb vonatkozásban),különösen az előbbinél aki
    egy olyan korban élt, amikor politikai kényszer….alatt
    állt az ország(nem csak akkor,sajnos) és eleve nem volt náci,illetve fasiszta,mint ahogy az itt élő a baloldallal
    nem szimpatizáló jobboldaliak többsége sem,hidd el!!!
    Attól,hogy valaki keresztény még nem lesz náci,embertelen,fajgyűlölő!legfeljebb nem baloldali,ahol
    nem a keresztény érték a fontos!
    Aztán a normális értékrendű,becsületes,jellemes embereket
    nem igazán lehet befolyásolni!
    Sem a FIDESZ,sem az MSZP még ha egyetértene is mindenben
    a JOBBIK-kal (de persze nem ért egyet!)nem lépne vele koalícióra,mert az nagy népszerűség csökkenéshez vezetne
    és a saját szavazói buktatnák meg.
    Nem hinném,hogy nálunk akár egy szélsőjobboldali,de egy
    szélsőbaloldali(ilyen is van!!!!)párt kormányt alakíthatna,pláne a mai Európában!
    Remélem senkinek nem kell tartani semmitől és a téves riogatás ellenére békében élnek majd a különböző vallású,
    népcsoporthoz tartozó emberek most és a választások után is!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 28
    8:16 de.

    Tényleg? Ha lesz időd és kedved, összefuthatnánk egy whiskyre!:)
    Ja, és nem mondtad el miért szemét cég a Johnnie Walker! De azt se bánom ha megírod egy cikkben! 🙂

  • Szép Ernő 1942.-ben írott versének címe: Ne hidd!
    A vers címét sajnos elírtam, amiért minden kedves olvasómtól bocsánatot kérek!
    http://www.szepi.hu/irodalom/vers/tvers/tv_231.html

  • Akkor az egyesülésük hatására végre az EU is beszállhatna a fidesszel együtti eltiprásukba.
    Elraboltak mindent? Mindent, ami volt. De a jövőnk csak részben lett elrabolva. Csak 10 évre. Az utána levő időszakra a nyugdíjaink is végleg, örökre (emiatt remélem a lincselésük is példamutató lesz!) De a jövő szinte korlátlan lehetőségeket rejt számukra, hiszen amíg a kezüket nem vágják le, azt újabb és újabb évtizedekre el tudják rabolni állampapírok kiszórásával. Amíg nincs korlátja az eladósításunknak, addig tombolhatnak, szinte beláthatatlan időre eladósítva minadannyiunkat!
    Mindennek csak 1 megoldása lehet, (ami nem a demokratikus választások.)

    Ja, és igen! Zsidó és cigány testvéreink jobb, ha már most elkezdenek pakolászni, vagyonaikat pénzzé tenni, mert ami várható, ha a fidesz egyedül nem lenne képes nyerni (esetleg mohóságukban a 2/3-ot elérni), akkor már jobb, ha most kezdenek el lamentálni, nem a bizonytalan sötétségbe vesző jövőben.

  • Ille István
    2013 szeptember 27
    2:40 du.

    ille,miért zavar ennyire az igazság?

  • Kedves Marcsi!
    Lehetne erről hosszan is elmélkedni, a lényeg, hogy noha Orbán Viktor ugyan számtalan olyan intézkedést tett, ami azt sugallja, hogy ő és a pártja elutasítja az antiszemitizmust, ám azzal a cselekedetükkel viszont, hogy nyilas költőket és írókat emelnek be a nemzeti alaptantervbe, továbbá a több százezer magyar zsidó haláláért felelős Horthy Miklóst rehabilitálják, valamint, hogy a rendőrség tudtával gárdistákat avathatnak, maguk is az ordas eszmék szószólóivá válnak.
    Augusztus 20.-án Akasztón gárdistákat avattak, majd rá 3 nappal Rétvári Bence azt nyilatkozta, hogy sikerült visszaszorítani a szélsőségeseket. (?)
    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=161456
    Csoda, ha némely ember fejében zavar van? Mivel nem szeretnék válaszul kommentben regényt írni, ajánlom figyelmedbe egy antifasiszta polgárjogi aktivista, Fekete György (Navigátor) Barátom erről szóló tanulságos írását.
    http://demokrata.info/velemenyek-publicisztika/649-nemcsak-zavar-zur-is

  • A parittyás hangja: Nagyon szívesen innék Veled egy whiskyt.
    Rajtam nem fog múlni. A Johnnyt inkább megírnám, mert ha így szétszórom azt a keveset amit tudok, akkor nem marad a cikkhez, és ILLE Pisti csúnya szavakkal fog ILLEtni (bocs). Teljesen jogosan.

  • Lélfai Szilárd: Hát ezt a whiskyfagyást nem tudom. Én szobahőmérsékleten iszom, és whiskykővel hűtöm.
    Úgy tudom viszont (most magyarázta el a feleségem), hogy az alkohol -114 fokon fagy.
    A vizes oldatban molális fagyáspontcsökkenése 1,99 K x kg/mol. Tehát megfagyhat, hiszen nagyobb része víz.
    Ezek után érdekes kísérlet lehet, hogy a 40 fokos Fekete Johnny, és a 63,5 fokos Octomore között mennyi a fagyás különbség. Még az is játszhat, hogy a Johnny blended, az Octomore single malt. De mert nem tudom, hogy a fagyás és olvadás milyen károkat okozhat az italban, én nem próbálom ki!

  • dakota
    2013 szeptember 28
    6:26 du.
    hol is van erős propagandaanyagaiban az igazság?
    ugyan, több komolyságot, ha kérhetem!
    ennyire még egy dakota se lehet hülye, hogy beszopja 😀

  • Ille István
    2013 szeptember 28
    2:03 du. Hát persze!

  • Kedves Géza!
    Az,hogy történelmileg meghatározó személyiséget ki hogyan ítél meg,az pártállástól függ(ami ugye szubjektív!),ugyanis minden ilyen személynek van pozitív és negatív tulajdonsága,de vitat-
    hatatlan érdeme,vagy alkotása.
    Aztán a Gárdát nem a kormány avatta,hanem saját magukat….
    annak ellenére,hogy az eredeti Gárdát betiltották,most
    új felállásban mutatkoznak,de senkinek nem ártottak,fegyverük nem volt,veszélyt nem jelentettek,az
    avatást bejelentették!Ennyi!
    Minden országban vannak szélsőségesek nem csak nálunk,
    nem kell ebből akkora ügyet csinálni.
    Aztán a jobboldalt is zavarta(ma is vannak ilyenek!) több olyan baloldali “hős”,művész,író sőt politikus munkásságának dicsőítése,elismerése amely a tények alapján vitatható.
    Ezzel együtt kell élni,persze tárgyilagosnak kellene lenni mindkét oldalnak,a múltat és a mát tekintve,különösen a történelmi tények és a mai események tükrében,ez bizony a mostani baloldalnak nehezen megy,
    mert sokan nem tudnak mit kezdeni a demokráciával amibe
    sok minden belefér!
    Egyébként nem kell riadalmat kelteni,mert a normális,becsületes emberek többsége mind a jobb,mind a
    baloldali szélsőségeseket elítéli és mérlegel…..
    békében akar élni,különösen azokra érthető ez,akik a múlt
    történelmét is ismerik!

  • Kedves Lélfai!
    Hát ez nagyon jó,akkor Llanfair mégis mi elől menekült?
    Ő sem következetes,nem gazdasági menekült(ugye 7 számjegyű
    jövedelem,másoknak éves?…)aztán ha ennyit keresett,milyen
    politikai üldöztetésben volt része,mert ugye nem régen ment ki Írországba?…..Mi a baja,miért uszít az itthon szerény
    jövedelemből élő emberekkel szemben és vajon mennyire tájékozott?!(Neki semmi nem elég?)
    Hát egy kicsit csalódtam benne,pláne,hogy össze vissza ír!
    de legalább ő nem volt primitív……mint itt sokan,ok
    nélkül!

  • Marcsi
    2013 szeptember 29
    5:14 du.
    “…miért uszít az itthon szerény
    jövedelemből élő emberekkel szemben és vajon mennyire tájékozott?!”
    gratulálok, javított a rekordján: 4E!
    csak így tovább!
    ne adja fel, lélfai sem teszi!
    lánglelkű vezérük is harcra buzdít, hát hajrá, előre!
    igaz, a komisszárok az kiáltották: utánam!
    csak a magukhoz hasonló hivatásosok kiáltották, hátul megbújva: előre!

  • Marcsi: Teljesen következetes vagyok. Nem üldöztek politikailag. Sosem mondtam. Egyik párt sem. Nem csak a Fidesz tehet róla, hanem Magyarország. A kormányOK tehetetlensége, az emberek elviselhetetlen életvitele. Mindenki át akar verni mindenkit, udvariatlanok, és mindenkit hülyének néznek. Az ész nélküli “magyarkodás”, minden nép lenézése. A rablók a példaképek, a becsületes pedig a balek. Unom már a szabadságharcot mindenki ellen. Békében akarok élni, és Európához akarok tartozni. Itt lehetőségem van rá!
    A pénzemért soha nem kapom meg ami jár. A korrupció minden szinten. A hazugság mindenek előtt. A közlekedési moráltalanság, a szomszédok kritikán aluli viselkedése, a gazdaság kilátástalansága. A mocskos [email protected] utcák. Nem lehet jó ruhában a buszra szállni. Minden rossz irányba megy, nem volt időm már tovább várni. Semmi sem elég? Hülyének nézett az ország. A belünket kidolgoztuk, de a pénz csak csordogált. Közben folyamatosan feljelentésekkel fenyegettek ingyenélők. Elvárták a magas színvonalú tudást és munkát, de fizetés helyett csak sajnálkozás. Még az erkölcsi megbecsülésre sem tellett? Soknak tűnik neked a pénz, de Te se gondolsz bele, mennyit dolgoztunk érte? Jó magyar szokás. Mennyit keresel? De az nem érdekli a magyart, mennyit dolgozik érte? Tudod Te azt, hogy egy Vitézy Dávid a bóvli diplomájával mennyit keres? És mennyit egy világszintű egyetemi adjunktus? Aki nem léphet feljebb, mert nem elég öreg? Mert nem a tudás számít, hanem a kora (meg a párttagtalansága)? De akármennyit kerestünk, mindig más akarta elnyelni a pénzünket. A nemtelen adónemek észveszejtőek. Az élelmiszerek minősége. Azért mert engem nem bánt a politika, az nem jelenti azt, hogy nem zavar a légkör, amit csinál. Mindent tönkre tettek amit szeretek (MÜPA, Operaház, színházak, egészségügy, tömegközlekedés stb). Elüldöznek írókat. Hazaáruló aki gondolkodik. Ez nem a Mi világunk. A politikus kiskirályok a seggnyalók tündöklése. A gárda látványától is undort kapok. A magyar átlaggondolkodástól pedig kiütéseket. Szerencsére jártuk a világot. Láttuk, hogyan lehet élni! Az otthoni létbizonytalanságot elviselni nem lehet. Örüljek, hogy dolgozhatunk? Mikor Európa bármely országában örömmel fogadnak? Most is bármikor átmehetnénk Svédországba és Angliába, mindkettőnket munkával várnak. Norvégiába is átmehetnénk nehézség nélkül. Mindkettőnknek hiányszakmája van, amit MINDENHOL megfizetnek, csak Magyarországon nem.
    Most durva leszek. Az ország lakóinak szüksége van a munkánkra, de fizetni nem akar. Miért dolgoznánk tovább nekik (nektek)ingyen?
    Kedves Marcsi, a világlátás nagy hibája, hogy az ember kilát a biliből.
    Könyvet írhatnék arról, mi nem tetszik. De ennyi elég egy szuszra.
    A másik.
    “ő nem volt primitív” Köszönöm kedvességedet és elismerésedet. De még nem vagyok múltidő. Vagy tudsz valamit?

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    Az egyik témához: szerintem itt palackozzák és keresztelik egyben! 🙂 Az egyik német bolthálózatban jó minőségűt, olcsóbban lehet kapni, és az nem fagy meg!
    Írországról csak annyit, az egyik ott élő 2,5 éves unokám elesett, fájlalta a fejét, bevitték a kórházba! A gyereket megvizsgálták, (150 €), benntartották egy éjszakára (300 €).
    Az egészségbiztosító kifizeti, évente egyszer!

  • Lélfai Szilárd

    Marcsi

    Nem uszít, csak nem akarja, hogy kinézzék az uszítók!
    Ha kint is 7 számjegyű a fizetése, akkor miért maradt volna itthon! Ez tiszta politika!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 29
    8:26 de.

    Cool! Szavadon foglak! 🙂

    Ja! Na mit szólsz Marcsi fröccsenetéhez?! Ugye kezded már kapisgálni az egészen megdöbbentő értelmi képességeit…?

  • Marcsi: Ha még van erőd elolvasni. Pesten egy orvosegyetemi adjunktus 500 eurót keres. Itt 6 – 8 ezer eurót. A munka és az életkörülmények közötti különbséget le sem írom, mert azt úgy sem akarjátok tudomásul venni.
    De ebből a pénzből segítjük édesanyáinkat, akik vegetálnak, mert az ország nem képes eltartani az ország felépítőit. És segítjük leányomat, mert igaz 10 órát dolgozik, de ennek haszna csak a vállalkozóé. Mert az új munkatörvénykönyv rabszolgának fokozta le, az élettársával együtt. Napi kapcsolatban vagyok velük, és volt kollégáinkkal. Van barátunk a takarítónőtől a diplomatáig. Sajnos jól látunk. Elmondom a véleményemet, de nem uszítok senkit.
    Csak a rend kedvéért. Nem én kerestem sokat, a feleségem. Ő 5-6 kórházban dolgozott. Ugye, így már nem is olyan sok az a pénz?
    Indulj ki abból hogy nincs miért hazudnom. Másként fogod látni amit írok.

  • Lélfai Szilárd: Nem palackozhatják ott. Szigorú követelmények vannak a skót whiskyvel szemben. De ha valaki tudná is palackozni, honnan venné az 58 féle whiskyt, és az arányokat. Ez nem járható út!

  • Lélfai Szilárd
    2013 szeptember 30
    5:36 de. : Több féle biztosítás van. De nem az a kérdés mennyibe kerül, hanem az, hogy kitudják-e fizetni.
    A fogászat például nagyon drága.
    De örülök, hogy unokája jó helyen lakik. Remélem vidéken.

  • A parittyás hangja: Nem lesz nehéz a szavamon fogni, mert megbeszéltnek gondolom. De ezt inkább a [email protected] címen beszéljük meg, mert itt már beszélgetnek rólam a “hátam” mögött.
    A végén még megrágalmaznak, hogy “más” vagyok. 🙂 )))
    De Marcsi nincs egyedül. Mindig keresnek valamit, amivel kétségbe vonják a szavaimat, és ők jobban tudják mit gondolok vagy mit miért teszek.
    Ha nekik ez jó? Írok egy regényt, erre egy-két mondatot kiragadnak, és kiforgatják. Persze ellenem. Leírom miért rossz Magyarországon élni, de ők csak a pénzt értik meg. Ez van. Csak azt nem értem, miből gondolják, hogy nekem megéri hazudni nekik (akárkinek), hogy “többnek” látszódjak a szemükben? Jól néznék ki, ha erre szükségem lenne (olyan értékes barátaim vannak, kiknek ítélete elég nekem).
    De kezd mulattatni! 🙂 ))) De a másik oldalról nagyon szomorú!

  • A parittyás hangja

    Ok! Küldök levelet a címedre az elérhetőségeimmel, és máris tudunk privátba dumálni!
    Hogy sikerült ilyen csuda egyszerű mailcímet találnod?!
    🙂 )))

    Egyébként igen! Ezeket az arcokat tényleg nem szabad komolyan venni egy pillanatra sem! Mondjuk tud idegesíteni az emberi hülyeség de itt időnként olyan groteszk mentális hordalékkal találkozunk ami csak egy huszadrangú, kortárs abszurd dráma szellemét juttatja eszembe. Vannak akik Csurka Hatodik koporsójában élnek… 🙂

  • A parittyás hangja: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
    Ennek a szócskának a rövidített változata, mert féltem, hogy az egészet nem tudod megjegyezni. 🙂 Jelentése: „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom” De gondolom ezt nem kellett mondanom. 🙂 Kedvenc walesi falvam neve, ahol volt szerencsém tartózkodni. Nevét egy Walesi Bárdtól kapta. Hiába, a gael nem a legegyszerűbb nyelv.
    Várom a levelet.

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    Akkor visszajön a kérdés, miért fagy meg egy viszonylag jónak tartott, és miért nem a fele annyiba kerülő?
    Már átmentek London mellé, ott az EÜ ingyenes, a bölcsode sokkal olcsóbb, stb.

  • Llanfair!

    Részben megértelek,nem kell magyarázkodnod,de azért havi
    7 számjegyű jövedelemmel nem sokan mennek külföldre,ezt
    beláthatod……meg azt is,hogy mások is sokat dolgoztak,dolgoznak….
    nem csak ti és sokkal kevesebbért,de a lényeg,hogy nem
    csak az utóbbi 3 évben hanem a régi”rózsaszin”időkben is,tehát
    az elmúlt “8 évben”,akkor miről is beszélünk?Három év alatt
    kellene nyugati színvonalat teremteni és kizárólag ennek
    a kormánynak??Hát ez nem igaz!
    Ti megtehettétek a kivándorlást,de sokan bizony nem……
    és nem túl erkölcsös illetve elfogadható az,hogy a milliós nagyságrendnél is kint többet keresők ócsárolják,
    uszítják az (jóban rosszban,de a hazájában!)itthon élő
    tisztességes magyarok többségét,akik koruknál fogva illetve egyéb okokból nem tudnak már váltani!.Azért köszönöm,hogy írtál és őszinte voltál!

  • Llanfair!

    Csak arra kérlek,ne süllyedj Parittyás és a hozzá hasonlók
    színvonalára,mert sajnos már több ilyen volt,egyébként kíváncsi lennék,hogy ő és több más kötekedő vajon hol él,
    itthon vagy külföldön?
    Aztán én már nyugdíjas vagyok pár éve és a fiam is segítem,
    meg az utóbbi egy évben sajnos több műtétem volt,így semmi
    esélyem sincs arra,hogy máshol éljek,persze az az igazság,hogy nem is igazán tudnék,mert régen, amikor még tudtam sokat utaztam a szabadságom alatt és bizony egy hét
    után már honvágyam volt és kattogott az agyam,mi van itthon!Hát ez van!

  • havi 100 ezer szorozva 12-vel az hetjegyu , pontosan 1 millio 200 ezer evente es az ÉHBÉR

  • Kedves Bogdán Géza!Igy igaz!Összenő ami összetartozik!Nem hiába mondom én hogy a jobbik a fidesz kistesója!Nekik engedélyezett a randalírozás,törés,zuzás,masírozás,megfélemlítés,égetés,minden náci,szélsősséges jel viselése,hiszen ha kell a hatalom érdekében össze is fognak!Ilyen hallgatólagosan az LMP is.Feljelentgetni ők is csak az elmult 8 évben mertek megtenni,pedig most volna bőven mit!Kedves Marcsi itt önnek már nins hova lesüllyedni,ez már a vég!

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Nem magyarázkodom. Nincs miért. Próbáltam tisztázni a félreértéseket. Sajnálom, hogy nem vettétek az okokat, hanem kiszűrtetek belőle néhányat.
    Hiába van meg a pénzed, ha rosszul érzed magad a közegben.
    Megint leírom, nem tartottam jónak a baloldalt. De ettől az Orbán kormány nem lesz jobb. Három év tényleg kevés. De rossz irányban rohamoznak (Sárga tengeralattjáró).
    Azt hiszem, tökéletesen látom a programjukat, de nem hozom fel, mert csak lehülyéznétek. Pedig sajnos igazam lesz.
    A honvágy biztos rossz dolog, de én nem ismerem. Illetve annyiban, hogy sok helyre visszavágyok. Párizs, Pisa, Stockholm, Lisszabon, Krakko stb. De nem fáj, ha nem látom Budapestet. Ez jó. Rossz lenne úgy.
    Itt senkinek nem fáj, hogy otthon maradtatok. A szerintünk torz látásmóddal nem értünk egyet.
    Uszításról szó sincs. A szemeteket szeretnénk kinyitni.

    Parittyás ott él. Nagyon szépen és okosan tud írni. De hamar elveszti a türelmét, és akkor erősebb kifejezésekhez nyúl. Nem rosszabb, mint a hideg és finom sértegetés. Csak más. Még Shakespeare gyűjteményéig nem nyúlt vissza, ezek szerint még tud uralkodni magán. Beláthatod,néha azért nem egyszerű!

  • Lélfai Szilárd: Anglia gazdagabb az ismert okok miatt. Sok mindent megtehet, amit az írek nem.
    Az olcsóbb bölcsődéért el kell viselni az angolok felsőbbrendűségi érzését. Nem egyszerű feladat. Nekünk nem ment. Pedig a feleségem a londoni St Thomasban dolgozott. Soha többet Anglia, mondta mikor eljöttünk.
    A fagyással nem tudok mit kezdeni. Még a nagy cseh alkoholbotrányban sem hamisítottak whiskyt.
    Otthon több helyen ittam fekete Johnnyt, de nem vettem észre hamisítást. A színét és az illatát nem lehet utánozni. Ez persze nem jelenti, hogy nincs hamisítvány, de én nem találkoztam vele.
    Persze a magyar elme mindent tud hamisítani, de biztos észrevenném, mert én nagyon átvizsgálom a palackokat.
    És csak ismert, biztos helyen vásárlok, előzetes tájékozódás után.

  • Llanfair
    2013 október 1
    4:23 de.
    Halika.
    Az arab országokban nagy hagyománya van a whisky-hamisításnak.
    Lehet, Szilárdunk onnét szerezte be a magáét..
    🙂

  • falusi: Az király lenne. Olyanom még nincs. Nekem is kell! 🙂

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    Kösz a táblázatot, valahogy én is így tudtam, az Auchanban vettem, és megdöbbentem!

  • Lélfai Szilárd: Még annyit ígérhetek, hogy még ebben a hónapban ellátogatok Bushmillsba vagy Midletonba egy vendégemmel. Megkérdem a túravezetőt, hátha tud segíteni.
    Bár két hete voltunk Bushmillsba, és egy új túravezető volt, és a feleségemtől kért tanácsot, mikor megtudta, hogy nem először vagyunk.

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    Kösz, nagyon kedves, engem különösebben nem érint, több mint 25 éve absztinens vagyok! 🙂

  • Lélfai Szilárd: Ezt sajnálattal hallom. Gyógyíthatatlan?Őszinte részvétem!

  • Kedves Llanfair!

    Nincs miért magyarázkodnod,mindenki maga dönti el,hol
    tud jobban élni.
    Annak azért örülök,hogy nem Orbán elől menekültél el.. és
    a régi rendszertől sem voltál elragadtatva,biztosan volt
    kint ismerősöd ,illetőleg konkrét lehetőséged,hogy így döntöttél!Aztán kint is más a 7 számjegyű kereset meg itthon is,de ha ebből az itthon élő szüleid és a lányod
    is segíted,akkor az más, különösen úgy hogy nem több másodállással jön össze!(Mint nekem régen hosszú évekig)
    A honvágy kérdésben sem hibáztatlak,biztosan egy világfi
    vagy,sok ilyen van aki bárhol tud élni,és Írországból
    bármikor haza lehet jönni látogatóba. Sajnos nem vagyunk egyformák ugyanis én nagyon “honvágyas” típus vagyok és voltam…..
    Fiatalabb koromban a válásom után lett volna lehetőségem
    külföldre(Németországba egy nagyon rendes,kedves magyarhoz))férjhez mennem,de a fiam kicsi volt és az Édesanyám sem tudtam volna itt hagyni,persze most utólag lehet,hogy akkor rosszul döntöttem,a fiamnak nagyon jó sora lett volna és akkor még anyut sem kellett ápolni
    mint pár évvel később!
    Szerencséd volt,mert tavaly egy barátnőm lánya kint próbált szerencsét az egészségügyben,mint szakképzett
    ápolónő,de sajnos hónapokig csak szendvicseket gyártott
    egy büfében….hazajött!
    Nem tudom neked mi a foglalkozásod,de biztosan keresett és jó lehet,ha megérte kimenni.
    Itthon most az oktatásban és az egészségügyben jelentős
    fizetésemelés volt,remélhetőleg az itthoni családod
    helyzete is javulni fog.
    Azért ha lehet a fentiek alapján légy tárgyilagos azokkal
    szemben akik folyamatosan itt élnek!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 október 1
    4:09 de.

    Köszönöm a dicsérő szavaid Kedves Llanfair! Jólesik és értékes elismerés mert tőled jött! De nem számít Marcsi mit gondol-mond, van az emberi minőségnek egy olyan szintje amit észre sem veszek. Többnyire csak sajnálom, és persze van mikor idegesít, de az csak az a fajta bosszankodás mikor szarba lép az ember. Káromkodva törölgetjük a cipőnket, aztán el is felejtve tovább megyünk, a szar meg ott marad a legyeknek… 🙂

  • Kedves Marcsi! Nem győzőm hangsúlyozni. Én visszavonultam a munkától.
    Nem volt ismerősünk. A feleségem kapott meghívást egy kórháztól, “konzultáns” beosztásban (fejvadász ügynökség által). Ez itt a legmagasabb beosztás. Itt nincs osztályvezető főorvos, a három orvos egyenlő jogokkal bír. Mint itt ketten már megjegyezték, én egy senki vagyok, egy ingyenélő. A feleségem egy zseniális orvos. Pathológus és cytológus szakorvos, Ph.D és egyetemi tanár, több európai szervezett választott tagja. Munkám lenne, de nincs rá szükségünk. És nekem elég is volt a 40 év. Annyit dolgoztam, ahány éves a feleségem. Most Ő jön.
    Nem akarok idegen tollakkal ékeskedni. Én csak a katalizátor voltam, és hajlandó lettem volna együtt bukni vele. Nem buktunk. De ez nem szerencse volt, hanem feleségem teljesítménye. De ha nem sikerült volna, megyünk tovább. Még mindig hívják két országba.
    Jelentős béremelés? Ötszáz eurót keresett. Mikor érné el a 6-8 ezret?
    De kedves Marcsi. Újra mondom. A hatalmas erkölcsi megbecsülést amit itt kap. Ott a töredékét nem kapta meg. Pedig ingyen lett volna.
    És azt gondolom tárgyilagos vagyok az otthon élőkkel. Legalábbis igyekszem.

  • A parittyás hangja: Sajnos Kocsis Zoli most sem vállalja be a bajt. Persze ebben az állapotban ne is harcoljon, de arról beszél, hogy ez a folyamat tragédiába torkolhat. Nem meri beismerni, hogy már abban van. Igaz, Ő ennek a haszonélvezője, így most neki jó. De annál nagyobb formátumú ember, hogy ne lássa, hosszú távon ez nem folytatható. De addigra tönkre mehet a világ nyolcadik legjobb zenekara, a BFZ. És nem hiszem, hogy Kocsisnak ez célja lenne. De mégsem áll ki mellettük. Még a betegsége előtt sem. Pedig Ő az egyik alapítója.
    Értem, hogy nem akar állást foglalni politikailag. Csak nem érti meg, hogy ez is állásfoglalás. Mert a politika nem engedi, hogy ne foglaljon állást. Persze ez nem az Ő bűne. De igazából a művészet maga a politika. Minden jó zeneszerző forradalmár volt valamilyen szinten.
    Mindamellett remélem, a 100 születésnapján ez a vita még élni fog. Szegényebbek lennénk nélküle. Pedig még focizni sem tud.

  • falusi: Nekem Brahms volt a “leghumorosabb”. Tüskés morgós öregúr lett. Egyszer így búcsúzott. És ha véletlenül valakit NEM bántottam meg az este, attól bocsánatot kérek.

  • Llanfair!

    Köszi a választ és örülök,hogy Ti jól éltek!
    Egyébként szerencsés vagy,hogy fiatal,jól kereső feleséged
    van és nem kell dolgoznod mellette,bár ez általában fordítva
    szokott lenni….valamit nagyon tudsz ?….ha-ha(bocs csak
    hülyéskedtem,semmi közöm hozzá!)persze biztosan van nyugdíjad,de ha itthoni az nem lehet sok odakint….
    Ami a nejed illeti bizony egy jó orvost,szakembert kint
    sokkal jobban megfizetnek,ezt mindenki tudja,de ha tárgyilagosak akarunk lenni a külföldi munkavállalás ugye
    nem az utóbbi pár évben jött divatba,hanem a régi “szép”
    időkben több éve és ha jelentős emelést is kaptak az orvosok
    ekkora lemaradást nem lehet pár év alatt behozni!
    Ezért arra kérlek ha szerencséd is volt,próbálj tárgyilagos lenni,mivel nem itt élsz,meg azt is tudod jól,hogy itthon azért az orvosok nem halnak éhen és egyesek nagyon etikátlanul jókora tarifát szabnak meg a
    betegeknek,persze állami kórház és állami ellátás mellett
    például sebészek,nőgyógyászok,fogorvosok stb……
    miközben gyakran fordul elő orvosi műhiba……sajnos sokat tapasztaltam(idén többször műtöttek).
    Ezzel szemben viszont vannak nagyon korrekt,nagy tudású
    orvosok,persze kevesebben….
    Na jól elkanyarodtunk a cikktől,de azt már véleményeztük!
    Kár,hogy nem itthon éltek,mert szívesen kérnék tanácsot a feleségedtől na nem mint patológustól…..
    Egyébként itthon ahány orvos annyi félét mond…..ezért
    több dolognak is utána néztem,ami engem igazolt,meg az alternatív gyógymódok is,amiknek nincs mellékhatása de
    bizony gyógyít!.Itthon a receptírás,több gyógyszer és az
    egyéb káros terápiák erőltetése….bizony jó pénzt hoz
    nekik a konyhára!
    Az is röhej,hogy hosszú ideig félrekezeltek és az internet segítségével diagnosztizáltam a betegségem,mint
    pénzügyes….na azért nem semmi,de elismerték az igazam!
    Sokra megyek vele…de lehet,hogy perelni fogok,többek szerint biztos sikerrel!!.
    Na ennyi!Kívánok minden jót!

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Te is tévedésben vagy, mint általában a magyarok. A pathológus NEM a halottakkal foglalkozik. Velük is. A munka 95 százaléka szövet elemzés. A pathológus mondja meg a betegséget, és ellenőrzi a végrehajtást. Ott szeretik ezt a szerepet kicsinyíteni az operatív szakmákban, bizonyos erkölcstelen okok miatt. Itt nyugaton nem ez a helyzet, itt megkapják méltó elismerésüket. De itt a boncolás csak igazságügyi van, és az külön fizetés. Nem pazarolják a pathológus tudását boncolásra. Azután bírósági tárgyalások vannak, mint a filmekben. Jópofa. Az nem véletlen, hogy a szakokat három hónapig oktatják, a pathológiát egy egész évig.
    Műhiba nem biztos, hogy több van. Több publicitást kap. Nem biztos, hogy jó, mert nincs bizalom, és akkor nincs gyógyulás. Persze az elvándorlás a jó orvosokat érinti, mert a rossz nem kell. De ez nem jelenti, hogy nincs jó orvos Magyarországon. Nem mindenki tud eljönni aki jó. Sok tényező van.
    Mentőztem. Voltam gépkocsivezető és ápoló is (ott ismertem meg medika feleségemet). Katonaság alatt ápoló voltam a Honvédban. Sokat láttam. Nem egyszerű dolog.
    Feleségem bármikor bárkinek segít. Ha komolyan gondolod, innen is tud véleményt mondani. Ma már a világ bármely tájáról fel lehet kérni valakit konzultálni.
    A pénz más dolog. Ha az állam beépíti a fizetésbe, akkor nem panaszkodhatunk. És nem lehet úgy megszüntetni, hogy nem kompenzálunk. De nem 10 000 forinttal. De az a nagy baj, hogy csak a kirakatban élők kapnak, és azokról ítél a társadalom. A feleségem a több száz (ezer?) ember életéért két, azaz kettő doboz bon-bont kapott. Igazad van, nem lehet három év alatt. De egyszer már voltak hatalmon, és semmit nem csináltak ez ügyben. Az MSZP csinált, ezt károgta a Fidesz 8 évig. Én emlékszem. Mint ahogy a BKV-val sem. Most meg mutogat visszafelé.
    Valamit nagyon tudok? Remélem igen. De feleségem nem feledékeny, és emlékszik mennyit tettem érte, míg egyetemre járt. Tudod nem volt egyszerű dolog. Este hattól reggel hétig mentő, utána kilenctől fél hatig BKV busz, majd megint mentő és megint busz.
    A villamosmegállóban találkoztunk, ahol átadta a tiszta ruhát és az elemózsiát. Aludni annyit, amennyit éjjel a mentőnél lehetett. De Ő sem volt rest, mentőzött, injekciózott és ügyelt két strandon. Nem unatkoztunk. Nem is veszekedtünk, nem volt rá időnk. Nem panaszkodom, dicsekszem. Most élvezem a kamatokat.
    Nincs nyugdíjam, Orbán elvette. Majd talán 6 év múlva. Ha addig nem találnak ki valamit. Mát írtam, mikor már megvolt a nyugdíjba vonulásom napja, közölték, még hat év kényszermunka. A Fidesznél ez a nyugdíjkérdés megoldása. És ugye a nyugdíjpénzünket is ellopták.
    Hát ez is egy megoldás. De erkölcsösnek és emberbarátnak nem mondhatnám!

  • Kedves íLlanfair!
    Köszönöm a részletekbe menő válaszod és azt hogy nem sértődtél meg a humoromon!
    Nem tudom hány éves vagy,azt hittem ha felnőtt lányod van
    és idős szüleid,talán nyugdíjas vagy?
    Aztán sok dolgon lehet vitatkozni,de azon nem,ha van 40 éved
    és elérted a korhatárt,akkor bizony (párttól,kormánytól és
    persze Orbántól független) járna neked a nyugdíj,ha nem
    akkor annak vagy a korod vagy más oka van!
    Aztán senki nyugdíját nem vették el, aki dolgozott és betöltötte a korhatárt!!Egyébként én csak a saját és baráti köröm tényleges tapasztalatait írtam le!
    Ezen a fórumon nem tudok tanácsot kérni a feleségedtől,
    bár köszönöm a lehetőséget,mert ugye nem kívánom az
    egyáltalán vagy kevésbé szimpatikus,ellenséges és primitív emberekkel megosztani a problémáimat(e-mail hiányában),de megoldom, nem vagyok elveszett!Azért köszönöm a lehetőséget!
    Üdvözlettel: Marcsi

  • ja egy kiegészítés!

    A nyugdíjpénzt senki nem lopta el,az esedékesség idején
    kifizetik,és megjegyzem a válság kitörésekor s.o.s ki kellett vennem az önkéntes nyugdíjpénztárból a több éves
    megtakarításom ,mivel az évi elszámolásnál több mint 100 ezer volt a mínuszom az előző évi egyenleggel szemben,a kamatokról már nem is beszélve….!
    Na ennyit a nyugdíj pénztárakról,csalásról,rossz befektetésekről,mindezt politika mentesen!!!!a régi “szép” rendszerben!!!!!

  • Marcsi: No nem is itt gondoltam, minek képzelsz engem (Ki ne mond)? Még én sem fogok tudni róla. Van orvosi titoktartás is. Ha doktor néven címzed, Ő olvassa.
    [email protected]
    Ötvenhat éves vagyok. Szerződtem az állammal, hogy 54 éves koromban elmegyek nyugdíjba, ha teljesítem a szerződést. ÉN teljesítettem. Az állam nem. A magyarázatok nem érdekelnek. A szerződést nem magyarázni kell, hanem betartani!
    A nyugdíjpénztár soha sem fogják visszaadni. Erre mérget vehetsz.

  • Llanfair
    2013 október 5
    2:57 du.
    ráadásul a boda által említett önkéntes nyugdíjpénztár egészen más tészta.
    az az apró kis zsarolás, amivel az államiba történő átlépést kikényszerítették, már nem is lényeges. megszokott dolog a fidesznél.
    el kell, hogy keserítsem bodát, a nincsből nem lehet semmit kifizetni.
    mert hát, hol is van az egyéni számlája? sehol. pedig pénzügyesként tudhatná, ha a bevitelkor nem volt átvéve, rögzítve, személyre szólóan a felhalmozott összeg, az, miután eltűnt a nagy kalapban, mégis, hogyan kerülne kifizetésre a lejáratkor? nulla egyéni számla nyilvántartással, mi?
    bizony, igazad van, részben már eltapsolták, részben nem képeztek tartalékot a lejáratra.
    ez bizony, szerződésszegés.

  • Llanfair
    2013 október 5
    2:57 du.
    Bocsànat:
    de miutàn nyilvànosan mennek a levelek, én is, mint minden màs primitiv és ellenséges hozzàszolo: elolvasunk mindent…
    –a pathologiàt mint:cytologiàt jobban helyére lehet tenni magyarul.
    üdv.

  • bodának, csak, hogy tanuljon:
    http://pupublogja.nolblog.hu/archives/2013/10/05/PROGNOZIS_A_NYUGGEREKNEK/
    neki is ez a jövő 😀

  • Kedves Annamaria! Miután latinul, angolul és magyarul is írhattam volna, mindegy volt melyiket használom. A németek mindent lefordítanak, az angolok szinte semmit, a magyarok meg sokat. De jó fordítása nincs ennek a két szaknak. Mint ahogy a radiológust és az onkológust sem fordítjuk. A traumatológiát, ortopédiát és reumatológiát se nagyon. Ráadásul görög eredetű szó. Nehéz kérdés.
    Vagy csak a “magyaros” írásmódot hiányoltad?
    Azt ha írsz megbocsájtom, de Parittyáshoz csatlakozom. Ha nem írsz, az megbocsájthatatlan.

  • Ille István
    2013 október 5
    4:16 du. És ezt egyetlen következő kormány sem fogja visszaadni. Majd mutogatnak visszafelé.

  • Mrs. Llanfair

    Kedves Annamária: A pathológus magyarul kórboncnok és sejtszövet tanász. De ezt a XIX. századi elnevezés, ezért a cytológiát és a molekuláris pathológiát nem fedi. A cytológia magyarul sejttanász. A molekuláris pathológia pedig a sejten belüli kórfolyamatokkal foglalkozik.
    (A nyakkendő pedig a nyaktekerészeti mellfekvenc. 🙂 🙂 🙂 LLanfair)
    A patológus a szöveteket vizsgálja, összefüggésben, a cytológus a sejtet, szöveti környezetből kiragadva.
    A cytológia “betegbarátabb” vizsgálat. De sajnos sokszor kevés. A lényeg az, hogy ezeket ÉLŐ beteg embereken vizsgálják.
    A kórboncnok rész a halál utáni vizsgálat, de jelentősége felmérhetetlen a gyógyítás kutatásában.
    Ilyen részletes vizsgálatra élő emberen nincs mód.

  • Mrs. Llanfair

    Marcsi: A mi pénzünk viszonylag jól volt befektetve, Hét azaz 7 millió forintot nyúltak le tőlünk. Nem gondolhatod, hogy ezt bárki bármikor visszaadja. Sajnos Illével értek egyet. Ez már ebek harmincadjára jutott.

  • Mrs. Llanfair
    2013 október 6
    5:29 de.
    Köszönöm, tudom…csak azért irtam,amit irtam, ahogy irtam,mert Marcsi még életében akart szakvéleményt kérni Tőled,elég fontos ügyben, és úgy éreztem, igy ennyire leegyszerüsitve könnyebben és könnyedébben tudja – és föleg : fogja a véleményedet megkérdezni. Igazàn csak jóindulatbol szoltam bele.
    (Jóindulat jelentését làsd még a pokolba vezetö ut cimszo alatt)
    Most meg ugy nézek ki, hogy én nem tudok semmit.És azt is rosszul 🙁
    — Odalett az amúgy is màr megtépàzott reputàciom 🙂

  • Llanfair
    2013 október 6
    4:58 de.
    Llanfair,
    mindent megbeszéltem màr a Jobbik Feleddel, köszönöm a hozzàmvalo iràsodat, vedd fel az Arsenàlos melegitödet, radirozzàl az Arsenàlos radiroddal, sàlat is vegyél, mert fu az északi szél,és imàdkozzàl mint Desdemona a focimeccsei elött 🙂 — a nyaktekerészeti mellfekvenc pedig nem ujsàg. Én is tudok ilyeneket, a multkor el is dicsekedtem azzal, hogy én ragozni is tudom Petöfi Sàndor nevét – gondolom:ugyanazokat a könyveket olvastuk mindketten anno…
    – Kiszera méra bàvatag….?

  • A parittyás hangja

    Mrs. Llanfair
    2013 október 6
    5:29 de.

    “Ilyen részletes vizsgálatra élő emberen nincs mód.”

    Na, ha burkusról lenne szó azé kivételt tennék…
    A jelentősége felmérhetetlen lenne…
    🙂 )))

  • A parittyás hangja: Ilyet hiába vársz Tőle. A gonoszság ebben a házasságban nekem jutott. 🙂 )))

  • Annamaria:
    Nem gondolt tudatlannak, csak szereti a munkáját, és szeretné megszerezni neki a megérdemelt tiszteletet. Puszil Titeket, de már távozott a fórumról mert rosszul tűri a gyalázkodást.
    Imám nem talált meghallgatásra. Talán azért, mert a radírom és a tollam Magyarországon tartózkodik.
    A nyakkendő csak azért hoztam fel, mert demonstrálni akartam a fordítás értelmetlenségét.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.