Össztűz Gyurcsányra – szőnyegbombázás az összefogás romjaira

2013 szeptember 17 9:07 de.75 hozzászólás

Mikor Bajnai feltűnt a színen, már akkor is késő volt.

Azt mondja a magyar, hogy a jó munkához idő kell, meg van a vicc a székelyről, aki reggel még kocsirudat kezdett faragni, de estefelé már, derékig ülve a forgácsban, csak hurkapálcára futotta az anyagból, merthogy addigra elfarigcsálta a többit.

Konkrétan ez az egész attrakció csak arra volt jó, és csak az volt a célja, hogy az idő menjen, és ma már ne legyen senkinek, semmire sem elég.

Se a helyi jelöltek megfelelő felépítésére, se a támogatás megszerzésére, csak arra, hogy egy molinóra felírják: szavazz az ***1 vagy ***2 jelöltjére – aláírás fordítva.

Ehhez még egy csipetnyi kedveskedés a Vezérnek, ezt legjobban Gyurcsány és pártja eltávolításával lehet elérni, aztán már csak a viszály és gyanakvás légkörét kell kialakítani és kész a mű, az alkotó Felcsúton pihenhet.

A módszer egyszerű és nagyszerű, a tetejébe még arra is módot adhat, hogy megvádolhassuk szinte a teljes ellenzéket mutyival, de a szocialistákat – ha szükséges – mindenképpen, és nem is alaptalanul.

Hányinger.

Az egész attrakcióból ordít a Fidesz módszere, ahogy ügynökeik senkivel sem törődve magukra aggatták a demokratikus ellenzék összes baloldaliakat vonzó jelzőjét, aztán a z együttműködés jelszavát kisajátítva, a többi demokratát világgá hajtva beálltak Orbánhoz alvállalkozónak.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Merthogy minden egyes, általuk hozott politikai döntés valamilyen csoda folytán a Fidesznek kedvez, egyetlen megmozdulás sem arról szól, hogy hogyan vigyük előre az összefogás ügyét.

Bajnait Gyurcsánnyal támadták, vele próbálták ellehetetleníteni, merthogy valakik képtelenek kilépni abból a hitből, hogy ma Magyarországon mindenki csak Gyurcsányt utálja.

Mostanában persze Bajnaira már a kutya sem bagózik a kötelező akciócskákon túl, – a komát kinyiffantották politikailag.

Ellenben Mesterházy maga volt a csoda.

Ő volt az a baloldali politikus, aki a körülötte háborgó szartenger kellős közepén, hófehér díszegyenruhájában irányította a szocialisták zsákvászonnal befoltozott lélekvesztőjét, de a tenger szétvált előtte, miként Mózes előtt, és ő száraz lábbal vezetgeti át éppen népét az Ígéretek földjére.

Oda, ahol illatozó narancsfák között az ősi szocialista eszmény szerint mindahányan egyformák lesznek, nincstelenek és rabszolgák, de legalább ebből nem sokat észlelnek, mert menet közben szellemileg megnyomorodva mindent elhisznek…

Nekem azért legjobban a szavazótáborok tetszenek.

Mondjuk nem sok van demokrata szavazóból sem, de azok legalább mára már nem túl demokraták, ellenben felettébb utálják egymást, és mivel olyanok mint a kiselefánt ( nehezen tanul, ám könnyen felejt…) mára már teljesen elfelejtették, hogy mi is a választás tétje, mi a célunk és hogy ehhez a célhoz csak az összefogás vezethet.

Pedig, ha felnéznek a molinóra, akkor még ott a megkopott varázsige: “Együtt!”, ami azért nem ugyanaz, mint az Egymás mellett, egymás ellen!

Hogy ki tudja azt elképzelni, hogy két párt egyéniben a másik jelöltjére szavaz, miközben kézzel-lábba igyekszik győzni a saját listájával, az érdekes kérdés, de aki ezt megfejti, az egyúttal megfejti annak a titkát is, hogy ki rángatja a madzagokat a háttérből.

Na, mindegy, mindenesetre, ha megismerjük a pártlistákat, akkor vélhetőleg sírni fogunk, meg röhögni egyszerre, attól tartok, különösen, ha az első huszonöt jelölt nevét elolvassuk…

Gyurcsányozni meg azért jó, mert a langaléta és izgága politikus pompásan elfedi a háttér érdekes mozgásait, ezért is ment neki most egyszerre, szinte kivétel nélkül az összes baloldali írásból élő írástudó, ezért veszítette el nálam a hitelét egyszerre számos olyan ember, akit kedveltem, akiről tudom, hogy okos, most meg hirtelen olyan buta pofákat vág, mintha fizetnék érte.

Lehet, ez is történik…

Tulajdonképpen nagyon vicces, hogy egytől egyig ugyanazt az érvrendszert használják, miszerint mit akar Gyurcsány az egy százalékos pártjával, meg, hogy ha listát állít, akkor megosztja a demokratikus oldalt.

Hát igen, ha az Együtt külön listát állít, az nem baj, mert legalább van választási lehetősége a választónak, ha a szocialisták is külön listát állítanak, az sem megosztó, mert a lista csak azt dönti el, hogy ki legyen a miniszterelnök – az ember nem tudja, sírjon, vagy röhögjön, aztán mégis az utóbbinál marad.

Itt éppen két libából már rotyog a pörkölt, de ők még mindig azon vitatkoznak, hogy ki vezeti majd a csapatot költözéskor…

Az persze, ha Gyurcsány listát állít, az fertelmesen önző törekvés, és hát lássuk be, jogalap nélküli is.

Merthogy ha neki jut először eszébe elosztani a többiek között a választási körzeteket, akkor semmi gond, hiszen éppen annyi erővel jogosíthatta volna magát fel erre a kifizetődő tevékenységre, mint a másik két versenyző, de neki – a kis butának – ez nem jutott eszébe, hanem ott toporogva várta az együttműködést, – hát nem megérdemli a sorsát, azzal az egyszázalékos pártjával?

Igaz, hiszen hol is van a MILLA nevű pszeudo-párt harcos tömegeitől, melyet majd vélhetőleg megcsodálhatunk októberben, hol van a PM százezreitől, akik egy lepukkant törpepárt osztódásából lettek ütőképes tömegpárttá, már amennyiben két bánatos politikus tömeg, és hol van Bajnai híveitől, akiket május elsején oly fájón kellett hiányolnunk a korszak legtehetségesebb szónokának?

És hát ez a másik legnagyobb párt, mert az egyik a szocialisták, akik azt képzelik valamilyen oknál fogva, hogy választóiknak tetszik ez a Fidesz-típusú pávatánc, melyet bonviván-alkatú pártelnökük abszolvált az elmúlt hónapokban, időnként huncutul megrázva a homlokába hulló fürtöcskét.

A szocialisták vezetői egyébként viselkedhettek volna tisztességesen is, de ez mostanában nem szokásuk.

Hogy miért gondolták azt, hogy nem elég, ha Gyurcsánynak nemet mondanak, miért kell még kísérletet tenni a megalázására is, azt csak ők tudják.

De attól tartok, ha egyszer a szocialista párttagok is megtudják, nehéz napjaik lesznek…

 Fényes István

75 hozzászólás

  • Hát…valahogy így…
    Mert amíg lótoj lesz, addig veréb is..
    És van az a pénz, amiért bárkinek korpás lesz a haja.

  • Éppen a fenti cikk olvasása előtt láttam az Ipsos legújabb felmérését. Bajnai pártjára 5, Gyurcsány pártjára 3 százalék szavazna. És az ellenzéki pártok közül egyedül a DK-nak emelkedett a támogatottsága. Meg fogja bánni az MSZP, hogy az Együtt-PM-mel kötött szövetséget. Ugyanis külön listával az Együtt-PM-nek 10 százalékos küszöböt kell átugrania, miközben a DK-nál az 5 százalék is elegendő. Szerintem a rejtőzködő szavazókkal ez biztosan meglesz. A KMH és az Amerikai Népszava hozzászólásaiból is kiderül: Gyurcsány támogatottságát messze alábecsülik!

  • marcus aurelius

    Gyurcsány ma ismét rossz helyen szerencsétlenkedett rossz időben…Hiányzott neki, hogy leköpjék és megszégyenitsék!?
    (S még valami: nem tenne jót a KMH-nak , ha utánozgatná az Amerikai Nagytestvért !)

  • Nem szégyenítették meg. Ma már ez az ázsióját emeli.

  • marcus aurelius: Ez nem az Ő szégyene!

  • Gyurcsány Ferenc véleménye 2005 májusában a “Rendszerváltás” után 15 évvel a “Dolgozó Nép”,mindannyiunk közös vagyonáról:-
    “A helyzet egyszerű volt, az állam mindent el kívánt adni, (?)
    (kik és milyen alapon hozták ezeket a döntéseket?)

    az embereknek nem volt pénzük, s ha a piacon sok a tojás és kevés a vevő, akkor zuhannak az árak. Ez történt a magyar állam vagyonával is.” (?!)(Amelyre minden becsületes “Magyar” politikusnak és minden egyéb közéleti szereplőnek kötelessége lett volna és kötelessége lenne ma is árgus szemekkel vigyázni!).
    (Hogy is mondta volt Krassó György a “Rendszerváltás” hajnalán 1989 június 27-én:- “Minden politikai és gazdasági lépést csak a magyar nép érdeke vezéreljen!”
    (Krassó György Budapest, 1932. október 19. – Budapest, 1991.február 12)
    “Aki venni akart és megvolt hozzá a tehetsége, (?) (bennfentes kapcsolatai?, anyósa?) az néhány éven belül jelentős értéknövekedést könyvelhetett el,mindannyiunk közös tulajdonából) jelentős (becstelen módon szerzet, magyarán lopott) vagyonra tehetett szert”
    “Amikor Balatonőszödöt megvettem, eltelt két év, míg az állam visszabérelte.(A bérleti díj annyi, mint amennyi Gyurcsány Ferenc évi részletfizetése tíz éven át.)
    De ez miért zavart(a) volna?”(?!) (Pestiesen mondva: “ügyes”.)Egy ilyen ember, Magyarország miniszterelnöke lehetett, máig nem lett elszámoltatva és jelenleg is képviselőként az Országházban ugrabugrálhat! (2013 szeptember)
    Hazánkban ide süllyedt a közélet!

  • A parittyás hangja

    marcus aurelius
    2013 szeptember 17
    2:15 du.

    Megszégyenítették??? Miről beszélsz fajankó? Néhány elállatiasodott neonáci hülyegyerek suttyósága nem az ő szégyene te szerencsétlen hanem a rezsimé, mert ezekkel kokettál a bármi áron hatalomért!

  • Szerintem is megugorja az 5% határt. Így nem is baj, hogy külön indul. Sok embert irritál az MSZP tutyimutyisága, aki viszont nem akar jobbra szavazni. Kell egy külön párt, és Gyurcsány elég karizmatikus ahhoz, hogy jó kört fusson.

  • Valamit nagyon jól csinálhat Ferink , hogy a honi meg az itteni nácik ennyire gyűlölik őt.
    Kezdek egyre jobban bízni benne !!

  • A parittyás hangja

    Lévay Atilla
    2013 szeptember 17
    2:56 du.

    Aha! Egy másik ember viszont jelenleg is miniszterelnök annak ellenére, hogy három éve, a rendszerváltás óta példátlan nagyipari módszerekkel rabolja le az országot és osztogatja szét a haveroknak! Vagy talán Krassó mondott valami olyasmit is, hogy intelmei Orbánra és a rohadt bandájára nem vonatkoznak? Hogy emlékszel okoska?

  • A parittyás hangja

    Egyébként meg lesz még nagy pofára esés a még mindig Gyurcsányon rágódó idiótáknak. Mert aki itthon él, nyitott szemmel jár, és tájékozódik, az konkrétan érezheti, hogy a baloldali érzelműek között határozottan kezd életre kelni a társadalom önvédelmi reflexe, és a racionális gondolkodás képessége, aminek folyománya hogy konkrétan érezhető mértékben nő ismét Gyurcsány pozitív megítélése. Az emberek kezdenek rájönni, hogy ő az egyetlen aki képes Orbánnal feltörölni a padlót. Simán be fog jutni a DK jövőre!
    A FideSS folyamatosan monitorozza a közhangulatot, és a közgondolkodást belső használatra, és nem véletlen, hogy pártutasításra állandóan 1-2%-on tartják a “független” közvélemény kutatók Dk-s kimutatásait. Teljesen irreleváns adat! Gyurcsány -egyébként döbbenetes- Felcsútról készített videóját két nap alatt több mint százhatvanezren töltötték le! Ma Magyarországon csak az néz meg egy Gyurcsány nevével fémjelzett, az Orbán klán simlijeiről szóló kisfilmet aki elkötelezetten Ferkó szimpatizáns. A Szabadság-hídnál párnapja tartott DK gyűlésen annyian voltak amekkora tömeget az utóbbi években csak a FideSS tudott mozgósítani. Ezek a tények majmok! Meg az, hogy csúnyán le lesztek alázva!

  • Szeretnék egy példával illusztrálni, hogy miként bánt a közös összefogás teendőivel, Bajnai és Mesterházy.
    Egy társasházban, rossz életkörülmények miatt, a 6-tagú család, (nagyszülők,szülők és egy felnőtt fiúk+feleség) megoldásnak, új ingatlan vásárlásban látja. A nagypapa sürget- állapodjunk meg hány m2-es és mennyiért vesszük meg az ingatlant.
    Aztán, egyszer csak a szülők bejelentik elköltözünk, mert megtaláltuk a nekünk megfelelő házikót….
    Ezt a pofátlanságot követte el az E-14pm-mszp, egyúttal történelmi bűnt követtek el.
    És az ő felelősségük lesz a bukásért.

  • Geyza
    2013 szeptember 17
    3:10 du.
    “Valamit nagyon jól csinálhat Ferink , hogy a honi meg az itteni nácik ennyire gyűlölik őt.
    Kezdek egyre jobban bízni benne !!”
    több itteni cikkben és hozzászólásban olvastam balos oldalról Gyurcsány elmarasztalását! Ők is náciknak számitanak?

  • marcus aurelius

    parittyás….
    2:15 du.
    Származásod nem jogosit fel erre a stilusra !

  • Figyelő!
    Egyre jobban élvezem a hozzászólásaid!
    Gyurcsánytól pontosan az ellenzési pártok határolódnak el,
    mert egy bukott emberrel szövetkezve még ennyi esélyük sem lenne.
    Egyébként a jobboldal nem foglalkozik vele és nem ők alázták meg,hanem ő saját magát!
    “4 évig nem csináltunk semmit!”Hát későn vette észre,és
    persze csináltak egyet s mást….
    A jobboldal nem alázza meg,de nincs is rá szüksége!
    Aztán jobb ha tőlem tudod Orbánt nem kellett kezelni,csak
    egyszerűen elvonult pihenni a választások után,persze
    szegény Gyurcsány egyre inkább kezelésre szorul,már csak
    a TV-s szerepléseit nézve!.
    Semmi bajom vele,le kellett volna vonnia a végső tanulságot és méltósággal visszavonulni.
    Különben szombatra engem is invitált a Szabadság hidra
    a kb.1000 fős “kormányváltó” nagygyűlésére(telefonon)
    Múltkor a Bajnai is felhívott,de nem mentem,persze soha
    más gyűlésre sem,mert tömeg és hazugság iszonyom van.
    Egyébként a napokban egy bírósági tárgyalás előtt leköpték szegényt nyílvánosan,na ennyit s politikáról.

  • Ma hallottam az esti ATV Híradóban, hogy a legutóbbi felmérés szerint a Fidesz 25, az MSZP 14 ( ez ám a nagy párt !) az Együtt 3,az LMP 2, és a DK 2%-on áll! Szóval a két “nagy” párt közül, akik jogot formáltak arra, hogy az összes többinek – főleg a DK-nak – megmondják hogy mikor, mit csináljanak és hogyan, szóval e kettő közül az egyik 3 kemény százalékot tud magáénak háta mögött az őt támogató tömegekkel! Ilyenformán alig egyetlen százalékocska választja el a kommandírozni kívánt, és mindenhonnan kiebrudalt összefogásra vágyótól ! A másik nagy folyamatos csúszását már nem is minősítem……. !Igaza van Fényes I.nak, holnaptól akár Gy.is szabhatja a feltételeket !

  • Valamit nemértek..
    Ha Gyurcsány és a DK annyira “jelentéktelen kis pártocska”, Gyurcsány “már kiírta magát a politikából”, “nincs mát hitele”, akkor az itteni mélyentisztelt konzervatív hozzászólók miért csinálnak ekkora propagandát neki?
    Alig van olyan hozzászólás, ahol valamilyen formában ne lenne ott Gyurcsány..
    Tulajdonképpen, mitől van ez a félelem?
    Megköszönném, ha valaki emberi hangon elmagyarázná..

  • Orbán beszédei éltetik ezeket az vad “embereket” A baloldali paktum meg kajánul hallgat az ügyben, mert ez szerintük csak voksot hozhat Mesterházy és a Bajnai paktumnak.
    Éppen az ellenkezője fog történni mert ők csak akkor demokraták amikor az ő emberüket éri atrocitás. Hajrá DK!

  • Falusi!
    Ez nem felelem, hanem folkeszules a vesztesre.
    Mar elore magyarazzak az okat. Csak meg nincs egeszen kidolgozva, de majd az is meglesz.

  • Jó,éleslátású írás. A közvélemény kutatók mind fidesz zsebből hazudnak. Nagyságrendi tévedéseket publikálnak, és akkor még sok tényezőről, hogy Gyurcsány felvállalása nyilvánosan még mindig abszolút lehetetlen (még baloldali körökben is)! Bajnai és Mesterházi óriásit esett az utóbbi 1-2 héten az ellenzéki körökben és Gyurcsányé radikálisan növekedésnek indult. Ki tudja, mire lesz elég, de én már rá is tenném a pénzem..

  • A parittyás hangja

    marcus aurelius
    2013 szeptember 17
    4:13 du.

    Mütyür! Ha valaki kurvának áll, ne hisztizzen ha megba…k!

  • szocdem

    2013 szeptember 17
    9:59 de.

    Csatlakozom a véleményedhez!

  • Marcsi

    2013 szeptember 17
    5:00 du.

    “Figyelő! Egyre jobban élvezem a hozzászólásaid!
    Gyurcsánytól pontosan az ellenzési pártok határolódnak el, mert egy bukott emberrel szövetkezve még ennyi esélyük sem lenne.”

    Emlékeztetlek, hogy a korábbi választásokon már KÉTSZER BUKOTT JOBB OLDAL “Mutyi-orbán” sem esélyes.
    Egyetlen támasza az emberekben, dolgozókban, kamarákba beterelteknek, stb, hogy MEGFÉLEMLÍTI ŐKET, megfostaná őket a saját gondolkodásuktól – ld tanári kört -, saját döntésüktől és vélemény alkotásaiktól.
    Ez pedig TÖMÉNY DIKTATÚRA, ÖNKÉNYURALOM, amit Orbán megteremtett maga köré a családi vagyonuk 500 milliárdnál is többre hízlalása mellett, míg 4,5 millió létminimum alatt élő ember teng az országban és több mint 500 000 különféle korú állampolgárunk kényszerült KÜLFÖLDRE menekülni az teljes ellehetetlenítésük elől!
    Ez tény, nem lehet elvitatni.

    Orbán pedig megoszt bárkit, Gyurcsánytól pedig fél, mint a TŰZTŐL, mindig tőle tartott, már fiatal korában is elismerte ezt saját szavaival kimondva! – ez is tény.
    A korábbi választás nyílvános TV vitájában pedig Gyurcsány leiskolázta a föld alá….. Orbánt.

    Hazudott a választáson, becsapta a saját választóit is.
    Sok magas fizetéssel rendelkező ismerősöm kijelentette, akámennyit kap ettől a makogó, felolvasó Orbántól, akkor sem szavazna többet rá, mert ÉRTELEM kell az országnak !

  • Gyurcsány nem buta politikus, de véleményem szerint át kellett volna mennie “alvó” politikussá egy időre. 18-ra kellett volna visszatérnie, és akkor még messiás is lehetett volna belőle:
    1. Bárki győz 14-ben, úgysem lesz tökéletes a választópolgárok számára
    2. Az ember hajlamos csak a jóra emlékezni, s amúgy is rövid az emlékezete
    3. 18-ra – pont a 14-es választások tanulsága okán – még nagyobb elánnal támadhatná a külhonban élő, de magyar állampolgárságú személyeket, s így még több hívet szerezhetne M-szág határán belül

  • Kedves Magyarorszàgért aggodok!
    2004-töl-2006-ig “Elkurtuk nemis kicsit,nem kormànyoztunk,-mindig-hazudtunk…..,”,ezért 2008-ban VÉSZKÖLCSÖN !
    2009- ben BAJNAI minusz 6,8 %-al szintén alulmulta a környezö
    konkurenseinket.
    2004-töl 2010-ig évenként 6-7 % ujadossàg= TULDEFICIT ELJÀRÀS igy halmoztàk az adossàgunkat!
    1.2012-töl a VÉSZKÖLCSÖNÜK vissza fizetve.
    2.A 3 évi Orbàn-Matolcsy megfontolt gazdasàgpolitika utàn a
    TULDEFICIT ELJÀRÀS megszüntetve,pedig a kölcsönüket is ez a kormàny
    fizette vissza.
    3.Az INFLÀCIO megfékezve-2 % alatti-,a gazdasàg kiszàmithatovà vàlt.
    Egy ilyen KORMÀNYT akarnak a szàjhösök megdönteni!
    Akarjàtok ujbol a SZÀJHÖSÖKET,SZÀJAKROBATÀKAT ? Nem volt elegetek belölük 8 évig ?

  • Marcsi
    2013 szeptember 17
    5:00 du.
    csak lassan azzal az élvezettel! még a végén foltot hagy a barhec alsóján 😀 persze, az se baj, a vanish csodákra képes 😛

    felhívta magát bajnai? aztaaa!
    nem gondoltam, hogy ott is számon tartják, mint potenciális támogatót!
    templomba jár-e? csak a hazugság iszonya miatt kérdezem…
    ami pedig gyurcsányt érintő atrocitást jelenti, annak semmi köze a politikához. az csak egy elborult agyú, primitív fidesz hívő reakciója volt, ugyan becsületsértésnek számít, de a maga ügyészsége csak vélemény nyilvánításnak tartja. ahogy a kockakövet is.
    amúgy nem valamelyik rokona volt? ahogy a fotóját elnézem, erősen hasonlít 😀

  • Andrási Sándor

    Kedves Szerző! Valamiért túl fényes képet sikerült festenie erről a szánalmas hordáról. Miféle bal oldalról ír? Ez inkább ÁLbaloldal, baloldali álarcban, teli egoista ambíciókkal. Hogy kik azok a megtévesztett emberek, akik a hátukon hordják ezt a mihaszna csürhét? Hát azok, akik a cucilizmus haszonélvezőinek hatalom átmenési időszakában megkapták a maguk kis baksisát (pl.: panell lakást fillérekért, szolgálati lakást ingyen, vagy fillérekért, kiemelt nyugdíj, stb.)
    Ezek a magas erkölcsi szinten álló (java részt nyugdíjas) emberek zsigeri gyűlöletükben akkor is elutasítanák a jelenlegi kormányt, ha annak minden tagja szent, vagy legalább is boldog lenne még életében.
    A hiteltelen hadonászó ripacsról meg nincs mit beszélni, kár rá a szót meg a nyálat vesztegetni.

  • Kárpátlalja
    2013 szeptember 18
    4:26 de.
    Nem engedték visszavonulni. A csuti úgy fél tőle mint a tűztől, és próbált rajta erőpozícióból fogást keresni. Meg akarta semmisíteni. Vagyis pont a fideSS tartotta felszínen.

    Gyurcsány szempontjából ez nem is jött ki rosszul, mivel a hangoskodáson kívül semmit nem tudtak alkotni ellene. Amíg ha visszavonul, végleg kiesett volna a köztudatból. Így jobban járt.

  • falusi
    2013 szeptember 17
    9:14 du.
    Olvasd el a fenti cikket, abban dicsérik Gyurcsányt? Nekem nem ez jött le….. vagy a balos fórumokon, újságokban hogy írnak róla?
    Miért a konzervítívokat kérded? Kérdezd meg a cikk íróját.

  • Itt is, mint a politikával foglalkozó legtöbb fórumon szinte kizárólag személyeken lovagolunk. Holott a DK és az MSZP-Együtt között jelentős felfogásbeli különbségek vannak. A DK-t a tagok saját maguk építik, saját pénzükből, és a pártfinanszírozás tiszta módjáért küzdenek – ahogyan másutt is van: lehet támogatni a pártot, de lehessen tudni, hogy ki a támogató. A külföldön élő magyarokat hajlandók vagyunk segíteni, de ne szóljanak bele, hogy a saját államunkban miként éljünk, mert nem viselik a következményeit. A hit magánügy, az egyházaknak semmi közük nem lehet a KÖZoktatáshoz (más, ha az azt igénylő hívőknek iskolát tartanak fenn). A hívőkkel semmi baj: a mohó és kirekesztő klérusnak nincs helye a közéletben – főleg nem az adóforintok élenjáró költésében. És végképp nincs szerepe a közerkölcsök mindenható felvigyázójaként.
    A közvéleménykutatásokról: ha a kérdezőbiztosnak azt válaszolja az ember, hogy a DK-ra szavazna, az zavartan közli, hogy ilyen párt nincs a listán. Hát ennyit a magyar viszonyokról.

  • parittyás….
    2:15 du
    2:46 de.
    Úgy látszik feljogosít…. a “demokráciátok” nagyobb dicsőségére !

  • A parittyás hangja

    talalom
    2013 szeptember 18
    11:20 de.

    Talalom ritkán szólal meg de akkor maradandót alkot! Ennél nem lehetne igazabban írni! Többször ide kukkanthatnál!:)

  • Figyelő
    2013 szeptember 18
    11:05 de.
    Kedves Figyelő..
    Én elolvastam a fenti írást. meg is értettem..
    Hét te?

  • JIMBO
    2013 szeptember 18
    12:59 de.
    Ezt valahogy nemigazán értem..
    Szal, aszondod, az MN, kurucinfó, Népsava, Hír tv, Duna tv, meg a létező összes jobboldali média azért foglalkozik Gyurcsánnyal meg a DK-val, hogy felkészítse őket a vesztésre?
    Valszeg jókeresztény módjára emberbaráti szeretetből..
    Hm..
    Kő csoki?

  • Andrási Sándor: Még jó, hogy maga nem zsigerből gyűlölködik. Megy ez zsiger nélkül is?

  • Andrási Sándor
    2013 szeptember 18
    7:06 de.
    “A hiteltelen hadonászó ripacsról meg nincs mit beszélni, kár rá a szót meg a nyálat vesztegetni.”

    Rád is..

  • Falusi!
    Bocs,de a propagandát nem mi hanem ez a fórum csinálja
    a cikkeivel Gyurcsánynak,meg egyes hozzászólok,ami ugye
    teljesen felesleges erőlködés,de joguk van hozzá mint
    nekünk kételkedni,mosolyogni!

  • Szegény Ille….
    Nem személyesen(és nem csak engem hívott,hanem persze előre felvett szöveggel
    erőlködött …..Bajnai meg Gyurcsány is),szerencsére,mert
    ha netán személyesen hív akkor arra a “szintre”süllyedtem
    volna mint maguk!
    Írjon be gyorsan a “panaszkönyvbe”,hogy magát nem hívták!

  • Kösz Parittyás, de nehezen viselem az érvek, ismeretek nélküli hőbörgést, ezért csak néha olvasom el a hsz-eket.

  • Marcsi
    2013 szeptember 18
    12:58 du.
    erőlködött…magnetofonról…ami pedig a szintjét illeti, na azt inkább hagyjuk.
    a bányász béka sírva menekülne a maga szintjéről 😀

  • Andrási Sándor
    2013 szeptember 18
    7:06 de.
    szánalmas horda, írja…hát, ezek után értelemszerű, hogy a maga fajtája a fényes elithez tartozik.
    csakhogy, térden állva él.
    igaz, a feje pont jó magasságban van viktor kiszolgálásához.
    elölről is, hátulról is 😀

  • Egy Facebook bejegyzés. Sajnos nem én írtam. Irigylem érte az írót.
    Tiszteletre méltó, hogy egy volt miniszterelnök, kiáll egykori beosztottjai mellett, akik jó ügyet szolgáltak, azoknak az életét védték, akik most is lapítanak, még ha eközben egyesek hibáztak is, vagy elveszítették a fejüket. De itt ennél többről van szó. Nácik, gyilkos ideológiák hirdetői terrorizálják az országot. A kormányzati hatalom pedig az oldalukon áll. A kegyeit keresi. Őket bátorítja. Az ország lakossága pedig ezt tétlenül és közömbösen nézi.

  • Llanfair
    2013 szeptember 18
    1:25 du.
    Milyen sajtót olvas ott Írországban?Ilyesmiket ír:
    “De itt ennél többről van szó. Nácik, gyilkos ideológiák hirdetői terrorizálják az országot. ”
    Elékpesztő idézet!Ha megírná kik a nácik és gyilkosok akik terrorizálják az országot, hálás lennék!

  • Kyten!

    Csak nyugodtan szavazz Gyurcsányra mint itt sokan,akik
    nem itt éltek,vagy elfelejtették a múltat..
    Legfeljebb a DK 2%-ról majd 5 %-ra ugrik és netán bejut…
    a parlamentbe!
    Koalícióra persze csak a baloldal lépne vele,de ennél
    azért nekik is több eszük van(persze ha elérné azt a szintet)de az egyenlő lenne a szocik bukásával,na ennyit
    azért nem hiszem,hogy megérne nekik…..
    Különben a “nagy demokrata”SZDSZ is így tűnt el a semmibe,hogy a “harcot” felcserélték a hatalomra anno!
    Szegény Orbán meg már elkezdett reszketni,úgy fél az
    egyébként vagyontalan,éhező Gyurcsánytól!

  • Figyelő: Kedves Figyelő! Elkerülte a figyelmedet. Egy Facebook bejegyzést vágtam be. Egyébként az Amerikai Népszavában írta Bartus László. A cikkben Bartus kifejti. Érdemes elolvasni, jó a cikk.
    Bartus László: Egy magányos polgár

  • Hogy fel vannak háborodva néhányan, hogy Gyurcsány Ferencet valaki leköpte. Mekkora lenne a sipákolás, ha jól el is verjék volna, mint Haynaut Londonban 1850-ben.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 szeptember 18
    2:06 du.

    Figyelő maga vagy nagyon figyelmetlenül olvas vagy tényleg értelmezési zavarokkal küzd! A Llanfair által idézett szöveg:
    ” Nácik, gyilkos ideológiák hirdetői terrorizálják az országot”
    Maga ezt kérdezi:
    “kik a nácik és gyilkosok akik terrorizálják az országot”
    A gyilkos és a gyilkos ideológia terjesztője között, bár vékony és könnyen átugorható, de mégis lényegi határvonal van.
    Valóban elképesztő az idézet mert egy európai ország XXI. századi beteg valóságáról szól amit maga nem tud vagy nem akar tudomásul venni! Ha okos kis buksiját kiemelné egyszer a bolsigyűlölet avasodó felhőjéből láthatná, hogy bizony a náci ideológia talaján álló vadbarmok, szabadcsapatokba szerveződve vonulgatnak, randalíroznak, rombolnak az országban a hatalom cinkos és cinikus egyetértésével. Erről szól az idézet!
    Kérem ne legyen rest szólni ha nem ért valamit!
    Legközelebb az Ablak-zsiráffal folytatjuk! 🙂

  • Fényes István

    Kedves Marcsi!
    Tényleg, csak barátilag emlékeztetnélek, hogy Orbán pártelnökként bukott pár választást, olyan is volt, hogy a frakciója kétszámjegyűre apadt, aztán lám, mégis itt van.
    Igaz, ehhez lángba kellett borítania az országot szembefordítani magyart a magyarral, barátot a baráttal, néhol szülőt a gyermekével, de megérte, mert most aztán végre kifoszthatta az országot.
    Igaz, van üzleti érzéke, de ma ár Gyurcsány anyagilag a kanyarban sincs hozzá képest – hát van a mi Ferkónknak kikötője az Adrián?
    Van neki két azeri olajkútja?
    Szóval szerintem az anyagi dogokat nem kellene feszegetned, jobban járnál.
    Azon se nagyon bánkódj, hogy nem lépne vele koalícióra senki, hiszen talán ez ma az egyetlen mód, hogy ne legyen nyakig szaros a pártjával együtt, mivel így nem kell senkihez dörgölődnie.
    De azért megható a szerelmed, melyet iránta érzel, átjön a szövegeden a vágy, az erotika, a szerelem, a tavasz az őszben…
    :O))))

  • falusi
    2013 szeptember 17
    9:14 du.

    Nem félelem ez , falusi, szerintem egyszerűen nem találják a “hányásjelet” a hangulatot kifejező jelek között 🙂

    Béke veled, Tezsvírem:)

  • Marcsi
    2013 szeptember 18
    12:51 du.
    Kedves Marcsi.
    Nagyon nem értünk egyet, de így kerek a világ.
    Érvekkel lehet vitatkozni, indulatokkal nem, mantrákkal meg nemérdemes..

  • Lévay Atilla: Nem vettem észre itt a baloldaltól, hogy sipákolnának. Ne keverje a baráti körével. Az természetes, hogy primitív állatok vannak. Az nem természetes, hogy a rendőrség nem teszi a dolgát. És hát tudjuk, miért nem. Gyurcsány vajon miért nem csinált magánhadsereget (közpénzből)?
    Lehet, hogy több bátorság van benne, mint kedvenceidben?
    Haynau utódja Magyarországon egyébként nem a Gyurcsány Ferenc!

  • Kedves propagandistàk!
    Mikor volt az orszàg ilyen közel az EU bevezetéséhez?
    1. Követelmény INFLÀCIO
    2. Követelmény a 3 %-ot nem meghalado UJADOSSÀG
    3. Követelmény a 60 %-ot nem tullépö ADOSSÀG ÀLLOMÀNY
    Az elsö kettö teljesitve!A 3. 2002-ben volt 53 %,és akkor volt PÉNZ.
    Ki tette tönkre az orszàgot 2002-töl 2010-ig? 2008-ban màr nem volt
    PÉNZ “Gyurcsàny,Bajnai,Simor” a régi-uj tàrsakkal = VÉSZKÖLCSÖN.
    Kik herdàltàk el az orszàg vagyonàt,hogy még kozmetikàzni tudjàk
    a”nem kormànyzàst,az elkurtuk nemis kicsit,a hazudozàst,a MALÉV
    KIÀRUSITÀSÀT stb.Kik csinàltak 6-7 % UJADOSSÀGOT-2006-ban 9,4 %-ot- a MALÉV nyereséges részeinek az elidegenitése mellett ?
    Kinek kellett vissza fizetni 2012-töl a 2008-as VÉSZKÖLCSÖNÜKET? ORBÀNÉKNAK!
    A tolvajok,tolvajt kiabàlnak,a hazugok,hazugsàgot.
    Erre jok a propagandistàk!

  • A sipákolók figyelmébe!
    A mindannyiunk közös tulajdonából milliárdos vagyont összelopó Gyurcsány Ferencet 36,6 fokos folyadékkal (nyállal) fogadták a Fő utcai bíróságon.
    Nagy szerencséje, hogy nem úgy járt, mint az alábbi görög miniszter, akit bottal és kővel fogadott a nép:

    http://media.de.indymedia.org/images/2010/12/296480.jpg

  • Fényes István
    2013 szeptember 18
    4:47 du.
    felesleges boda figyelmét bármire felhívnod.
    neki csak az immunrendszere jó.
    a felfogó képessége erősen kívánni valót hagy maga után 🙂

  • Lévay Atilla
    2013 szeptember 18
    4:22 du.
    ne röhögtess…ott már akkor is demokrácia volt 😀

  • Llanfair Ille István és elvbarátaik figyelmébe.

    http://indavideo.hu/video/A_short_introduction_to_the_present_situation_in_Hungary

    A short introduction to the present situation in Hungary.

  • Érdekes videó, régi emlékek. Talán falusi is megnézi.

  • Lévay Atilla: Nem igazán értem mit akarsz ezzel. Láttam, emlékszem. És most?

  • Lévay Atilla
    2013 szeptember 19
    9:45 de.
    tetszik, ahogy erőlködik 😀
    csakhogy, a jelen helyzet nem ez.
    arról, persze, nincs videó.
    de kérdezze meg a szomszédját.
    már, ha ért angolul.
    az én szomszédaim nem értenek, ráadásul nincsenek is választott képviselőik közelében.
    őket ugyanis több, mint három éve nem látták…

    amúgy a kedvenc sárga kacsája a sipákoló, tudja, amivel együtt szokott esténként fürödni a kádban 😀

  • Llanfair
    2013 szeptember 19
    11:34 de.
    Szerintem az előbbi beírásodra válaszolt Lévay a videóval.
    Említetted, hogy Gyurcsánynak nem volt saját rendőrsége.
    A filmen hatásosan látni az ellenkezőjét.

  • Wanderer Katalin

    Élvezettel olvasom a hozzászólásokat. Példa értékű többek visszafogott kommentje (Ille István,Llanfer,Fényes I., falusi). Marcsinak üzenem: engem nem hívtak fel telefonon, de elmentem szombaton a Szabadság hídra, ahol nem ezer, hanem kb. 5 ezer ember volt, és nem bántam meg.

  • Figyelő: Most viccelsz? Én a Magyar Rendőrséget látom. Ez a rendőrség ma is üzemel. De ezek fölé hatalmas állami pénzekből felállították az Orbánt védő hadsereget. Aki nem akarja tudni, az hazudik.
    Engem hiába agitáltok. Láttam Budapesten a pusztítást, láttam az ö[email protected] Kossuth teret. A világ minden országában komolyabban móresre tanították volna ezeket a huligánokat. Gyurcsányék nagyon gyengédek voltak. Mondom úgy, hogy nagyon sajnálom az ártatlanul szenvedőket. Könnyű a fotelből kritizálni az élesben dolgozó rendőröket. De érdekes módon, engem soha nem bántottak, pedig oda kellett mászkálnom, mert a leányom a Szemerébe járt iskolába.

  • Wanderer Katalin: Kedves Katalin! Köszönöm az elismerést. Sok sikert kívánok a választásokon. Én már csak a szavazatommal tudok segíteni, de amit tudok megteszek.

  • Kedves Fényes!
    Az állításaid bizonyítani is kéne…,de nem érdekel különösebben,aztán szerencsére politikusba…még életemben nem voltam szerelmes,de elvakult rajongó sem mint itt sokan!!!
    Kati!
    Megszámoltad?……érdekes több híradó is tájékoztatott minket,
    de 5 ezerről egyik sem,no mindegy(ez sem lenne sok,ha igaz lenne)mint írtam én semmilyen nagygyűlésre ….nem járok !

  • Nem Dénes Erős kedvéért: őt a tények nem zavarják. De talán jár erre olyan is, aki nincs tisztában a magyar viszonyokkal. Tehát:
    Kik csinálták az adósságot? 2002 és 2006 között mi, mindannyian magyarok: az átlagos életszínvonal nőtt 4 év alatt majd 25%-kal – miközben a felső és az alsó decilis jövedelme között csökkent a különbség. Ez köszönhető volt a minimálbér adómentességének, az egyszerüsített vállalkozói adónak, a 13. havi nyugdíjnak, valamint az 50%-kal megemelt közalkalmazotti bérnek. Mivel e költekezés nem járt a költségvetési kiadások csökkentésével, valóban, 2006-ra a hiány meghaladta a 9%-ot. Viszont a nép jobban élt, és ennek köszönhetően a Párt és Kedves Vezetője nagyobbat bukott, mint 2002-ben. A GDP ugyan ezekben az években végig 4% körül nőtt, de ehhez csatlakoznia kellett volna a kiadások mérséklésének, ezért az államadósság is meglódult: elhagyta a 80%-ot. Ezért 2006 után meg kellett kezdeni a nagy elosztó rendszerek – főként az oktatás és az egészségügy rendbetételét. Kanadában talán el sem tudják képzelni, hogy Magyarországon mindenkinek alanyi jogon járt a legmagasabb szintű állami eü ellátás, miközben a dolgozók 25-30%-a feketén, járulékokat nem fizetve dolgozik. Ezért a kormány bevezette, hogy minden 18 éven felüli polgárnak – ha nincs bejelentett állása, és nem tanul valamelyik egyetemen sem – havonta 4000 forint eü hozzájárulást kell fizetnie (ez kb. 20 USA dollár), és azoknak a nyugdíjasoknak is, akik dolgoznak. (Ez az eü. hozzájárulás ma 6700 forint (33,5 USA dollár, és a korkedvezményes nyugdíjasnak is fizetnie kell, akár dolgozik, akár nem.) Ezen kívül mindenkinek, minden alkalommal, amikor orvoshoz megy, (kivéve a gyerekeket) 300 forintot kellett fizetnie (1,5 USA dollár). Nyugdíjasoknak, kiskeresetűeknek az önkormányzatok adtak támogatást, illetve ha évente több mint 20-szor kellett orvoshoz menniük, akkor azt az önkormányzat visszafizette nekik. Ugyanígy volt kórházi napidíj, ugyancsak 300 forint naponta, ugyanilyen feltételekkel. Ezek a pénzek az orvosoknál, a kórházaknál maradtak, nem nyelte el a költségvetés, és sok háziorvos, kórház, fejlesztésekbe is kezdett ezek fedezetével. Azoknak az orvosoknak persze nem tetszett, akik addig zsebbe kaptak ennél sokkal többet, adózatlanul. Ezért aztán fellázították a faék intellektusával gondolkodó embereket – ahogyan ma a rezsicsökkentéssel. Addigra már ellepte a Kossuth teret a náci csőcselék (videók a neten, nem kell más bizonyíték), akik többek között a tér kerítésére kiragasztották azoknak a zsidó, vagy zsidónak vélt politikusoknak, újságíróknak, más ismert embereknek a nevét, telefonszámát, e-mail címét, akik ellenük mertek szólni. A Kedves Vezető és alattvalói meg minden nap tüzes szónoklatokkal buzdították az amúgy molotov koktélokkal, botokkal, késekkel, fejszékkel felszerelt, gyújtogató, a TV székházat kirabló “békés” tüntetőket. Ez volt 2006 szeptemberében, ahol egyébként már akkor is bevezették a fejpénzt: a közelben lakó nővéremnek pl. többször felajánlották, hogy kétezer forintot kap, ha legalább 4-6 órán keresztül gyarapítja a “hazafiak” táborát. De vissza a gazdasághoz. Mindennapos volt a bujtogatás az egészségügy rendbetétele ellen, miközben 25 éve először fordult elő, hogy a kassza egyenesbe jött, nem kellett már százmilliárdokkal kipótolni. Már éppen kezdtek volna rendbe jönni a dolgok, amikor beütött a 2008-as válság, ami nyilván Kanadában is éreztette a hatását. Összeomlottak a pénzpiacok, így a Gyurcsány kormány 3 nap alatt megtárgyalt és felvett az IMF-től (Nemzetközi Pénzügyi Alap) egy jelentős összegű kölcsönt, aminek viszont MÉG A FELÉT SEM KÖLTÖTTE EL, hanem a nemzeti bank tartalékát növelve kedvezőbb feltételeket teremtett az ország finanszírozásához. 2009 elején Gyurcsány Ferenc azért mondott le, mert az MSZP hallani sem akart a további reformokról az egészségügyben és az oktatásban. Nyilvánvaló volt, hogy az eü fejlesztésekhez külső forrást – magánbiztosítókat, az intézmények működtetéséhez magántőkét – kellene bevonni, de ezt már a kormánypárti többség nem vállalta. Sőt a biztosítók is visszaléptek a tárgyalásoktól: egyrészt kemény követelményeket támasztott velük szemben a kormány: bizonyos arányban nyugdíjasokat, gyermekeket – tehát járulékot nem fizetőket – is be kellett volna vállalniuk. Másrészt országszerte ment a balhé: tüntetésekkel lehetetlenítették el az egyetlen magánvállalkozót. Láthatták, sőt magától a kedves vezetőtől hallhatták is, hogy 2010-től mindenüket elveszthetik.
    És ez 2010 után így is lett. Az infláció alacsony: mert ugyan az élelmiszerek, a gyógyszerek, meg az energia 20-30%-kal lett drágább, viszont az ingatlanok, a tartós fogyasztási cikkek kereslet híján ugyanennyivel lettek olcsóbbak. A gazdaság zuhanórepülésbe kezdett, a forint szintén 25-30%kal lett gyengébb – nem kis részben az új kormányférfiak felelőtlen nyilatkozatai nyomán (érdemes lenne megnézni, mennyi hasznot zsebeltek be a forint shortolásával). Egy év alatt mindhárom hitelminősítő bóvli kategóriába – befektetésre nem ajánlott – tette az országot. A befektetők hallgattak a szóra – a gazdaság teljesítménye évente 4-5%-ot zuhant (talán idén eléri az 1%-os növekedést), az államadósság kamatai az égbe szöktek: nem kis mértékben amiatt, hogy a kormány “szabadságharcot” hirdetve nem az IMF 2-3,5%-os hitelét vette fel, hanem 8-9%-os kamattal a szabadpiacon célozta meg a spekulánsok tömegét. (Mára ez a kamat 5-6%ra csökkent.)A kormány elvett 2700 milliárd(13,5 milliárd USA dollár)forint magánnyugdíj-pénztári megtakarítást (államosította a járulékokat, felemelte a fogyasztási adót 27%-ra – Kanadában mennyi? -, 17 fajta új adót vezetett be (pl. minden banki be- és kifizetés után eredetileg 0,1 ezrelék, majd ezt még a bevezetés előtt 0,3 ezrelékre emelte tranzakciós adót. Felemelte a banki különadót, szinte az összes jövedéki adót, illetéket, megadóztatja (a 27%-on felül!) a csipszet, mert sós, a kólát, mert édes. Különadót vetett ki a nagy áruházláncokra – kivéve a Kedves Vezető barátainak üzletláncát (CBA). Radikálisan csökkentette a szociális támogatásokat – ma egy rászoruló családnak havonta 22500 forintból (112,5 USA dollár) kellene megélnie, miközben az árak nagyjából az osztrák árakkal azonosak (szokásos összehasonlítási alap a hamburger ára: a legolcsóbb Macki menü itt 400 forint, azaz 2 USA dollár.) Nagyjából 30%-kal csökkentette az oktatásra és egészségügyre fordított összegeket – persze megszüntette a vizitdíjat. Tandíjról sem szabad beszélni, csak éppen 30%-kal csökkentették az állami ingyenes helyeket, a képzési hozzájárulásnak becézett tandíj meg a Gyurcsány kormány által tervezett havi 15-20 ezer forint helyett 5 hónapra 400 ezer és 2 millió forint között mozog, attól függően, hogy mit tanul az egyetemista. A befektetések teljesen leálltak, a munkanélküliség már meghaladta a 10%-ot. A most átadott Mercedes gyár, az Audi bővítése még a Gyurcsány kormány idején lett letárgyalva. De a Mercedes a további fejlesztését a korábbi elképzeléseitől eltérően nem Magyarországon, hanem Romániában valósítja meg. Nem csoda, hiszen teljes gőzzel folyik az államosítás: kezdték a játékautomatákkal, folytatták a trafikokkal, legutóbb a takarékszövetkezeti bankokat vették kormánykézbe, várható az alkoholkereskedelem, a víz- és csatornacégek államosítása, megkezdődött az elektromos szolgáltatók elzabrálása. A számtalan – és nem is teljeskörűen felsorolt adóemelés, költségcsökkentés – no persze, nem a focistadionoknál, azokból épül vagy 6 az országban – nyomán a költségvetési hiány valóban 3% alá került, az államadósság viszont az istennek sem akar csökkenni: a 2010-es 81%-kal szemben ma 79-80% körül ingadozik, attól függően, hogy éppen hogy áll a forint. Hatalmas propagandával visszafizették – jövő május helyett két hete – az IMF 2-3,5%-os kamatú hitelének utolsó részletét: most ennél sokkal nagyobb értékben bocsátanak ki 6-7%-os kamattal államkötvényeket, dollárban. Az ország rohamléptekben megy tönkre: a fővárosi Rákóczi úton, meg a Nagykörúton lehúzott redőnyű boltok, bedeszkázott kirakatok tucatjai. De a Párt és holdudvara szépen gyarapodik – trafikkal, államosított vállalatok vezetői tisztségével, vagy csak az aláírásonként járó aprópénzzel – ki hogy “teljesít”. A hangulat úgy 1952-re-’53-ra emlékeztet, bár még nincsenek internáló táborok. De koncepciós perek már vannak.

  • Noszticzius Judit

    Persze,Llanfairnak nagyon jó igaza van !!!! 🙂 Valóban Gyurcsány ÁRTATLAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Reméljünk, hogy 2014-ben DK-ra több mint 5 százaléknyian szavazzunk! HAJRÁ DK! 🙂

  • Noszticzius Judit

    Nagyon utáljuk a Fideszt és a Jobbikot! 🙁 🙁

  • dakota
    2013 szeptember 18
    10:31 du.

    Hm..
    Tod, jótezsvér, aki keres, talál…
    Viszontdemegám, amikor a hozzánemértés párosul a teljes nemtörődömséggel, nü, látod, jókomám, azt hívják abszurdumnak..

    http://www.bing.com/images/search?q=emoticons&id=22CC70A4E26F4112A3481F01A967DC05D535AA7B&FORM=IQFRBA

  • Noszticzius Judit
    2013 szeptember 19
    8:49 du.

    Hogyne Juditka, 5,0001 százalékkal 🙂

  • falusi
    2013 szeptember 19
    8:56 du.

    Biztos sikere lesz a linkednek, Tezsvírem 🙂

  • A parittyás hangja

    talalom
    2013 szeptember 19
    8:47 du.

    Talalom! Mint közgazdasági analfabéta különösen örülök ennek az önálló cikkel felérő írásodnak, bár szerintem mindenki így van ezzel akinek tárgyilagos, szakmailag is megalapozott tájékoztatásra van igénye! Persze Déneske nem tartozik ebbe a kategóriába de ő, bár régóta kezeljük a kényszeres rögeszméivel, minden jel szerint menthetetlen!:)

  • @talalom, gratulálok az összefoglalódhoz.
    Azt azonban ne reméld hogy Dénes Erős ebből bármit is megértene.
    Betűk és egy-egy szó megértésének szintje fölött a FIDESz által elvárt egy-bites aggyal már nem lehet boldogulni.

  • dakota
    2013 szeptember 19
    10:43 du.

    Nemmondtam?
    Szivesen!!

  • Kedves parittyás és lesl1eL! Talán nem véletlen, hogy se figyelő, se a többiek nem kötöttek belém a szokásos módon. Nem is nekik szólt az írásom. Hanem azoknak a jóindulatú, Kanadában élő magyaroknak, akik szeretnék volt hazájuk sorsát egyenesben látni, és ehhez a szavazatukkal is hajlandók hozzájárulni – ha már ilyen perverz módon lehet beleszólniuk egy, általuk voltaképpen nem ismert állam polgárainak mindennapjaiba. Legalább tudják, hogy nagyjából mi a helyzet itthon. Szomorú. Mert egy abszolút rákosista módon működő, az állam, sőt a személyes vezető épp aktuális vágyálmai, tévképzetei szerint regnáló hatalom kiépítése történt meg az elmúlt három évben. Ha azok a konzervatív, jobboldali kanadai magyarok elhiszik, hogy itt egy konzervatív, jobboldali eszmerendszer küzd egy kommunista-szocialista eszmerendszerrel, nagyot tévednek. Itt egy polgári demokrácia – amelybe belefér a szocialista, liberális, jobboldali, konzervatív, kapitalista elképzelés – küzd a megmaradásáért egy diktatórikus, személyi kultusszal bőven átitatott, retrográd rezsim ellen. Kérdezzétek meg kanadai ismerőseiteket, hogy mit szólnának ahhoz, ha a kanadai parlament dönthetné el, melyik hívő közösség lehet egyház, és melyik csak egyesület? Szerintem Kanadában még a kérdés sem érthető. Márpedig Magyarországon ma ez a helyzet, méghozzá az alkotmányt helyettesítő (megcsúfoló) alaptörvényben lefektetve.Kérdezzétek meg kanadai magyar ismerőseiteket, hogy mit szólnának ahhoz, ha a parlamentben egy államtitkár egy ellenzéki képviselő kérdésére azt válaszolná, hogy a kormányfő nevét a szájára ne vegye? (A kérdést persze meg sem hallva.) Ma így működik a magyar parlament, sőt még ígyebbül, köszönhetően annak a kétharmadnak, amelyet tájékozatlanságból, butaságból, meg persze az előző kormányok sok hibája miatt tudhat magáénak – no nem a parlamenti többség, hanem személyesen Orbán Viktor. A fidesz-kdnp nevű alakulat ugyanis nem pártként létezik, hanem a Kedves Vezető személyes jóindulatából. Aki a 2002-es, de még inkább a 2006-os vereségéből arra következtetett, hogy ezt az országot az emberi lélek legrosszabb ösztöneinek előhívásával lehet hatalma alá hajtani: az irigység, a nemzeti felsőbbrendűség (mindközönségesen a nácizmus), a tekintélyelvűség, a szolgalelkűség: ezek a biztos pillérek, amikre építhet. Itt, Magyarországon úgy tűnik, hogy a számítása egyelőre beválik. A mamelukjai által megszavazott választási törvény ugyanis arra kényszeríti (kényszerítené) az államkommunizmust építő Orbán-állam ellenzékét, hogy mindenben értsen egyet. Hogy egymástól is eltérő nézeteit adja föl. Ördögi csapda (és a kanadaiak hálásak lehetnek, hogy effajta dilemmával nem kell szembesülniük). El kell-e fogadnia a konzervatívnak a piacellenességet, a versenysemlegesség elvének megsértését a szociáldemokrata egyenlősítési törekvéseivel szemben – vagy fordítva? Magyarországon ma nincs számottevő támogatója a konzervatív eszméknek, és ez nagy baj. Ennél csak az a nagyobb baj, hogy sokak szemében ma az orbánizmus jelenti a magyar konzervatív szemléletet: holott az egy hamisítatlan, fasiszta korporatívizmus, amitől minden bal- és jobboldali polgár undorral kellene, hogy elforduljon, hiszen az elmúlt évtizedekben megtapasztalhatta ennek kommunista változatát is.

  • A parittyás hangja

    talalom
    2013 szeptember 22
    4:43 du.

    Lájk!

    Bizony! A FideSS -ahogy Bruck A. megfogalmazta- egy ideológia nélküli, szerzésre specializálódott mutáns.

    Kedves Talalom, annyi kiigazítás a bejegyzésedhez, hogy én Mo.-n élek de itthonról is ugyanolyan öröm olvasni közös dolgaink valós lényegére kristálytisztán rávilágító írásaid!:)

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.