Zsidózással keltek Pordány László nagykövet védelmére Kanadában

2013 március 2 8:27 de.173 hozzászólás

Petíciót indítottak jobboldali kanadai magyarok, melyben a Jobbikot szerecsenmosdató Pordány Lászlót, Magyarország ottawai nagykövetét védik. A petíció első aláírója Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke. Ez önmagában nem döbbenetes, hiszen a petíció – melyet állítólag Kulcsár Ervin, Torontóban élő 56-os szabadságharcos fogalmazott meg – helyenként szószerint megegyezik azzal a nyilatkozattal, melyet éppen a KMOSZ 17 tagú elnöksége adott ki a héten. Az viszont szomorú – bár talán nem meglepő – hogy az  első 15 aláíró között van egy Hrussóczy Győző British Columbiából, aki a következő megjegyzéssel csatlakozott a jobboldali kanadai magyarok kezdeményezéséhez március 2-án:

“Christopher ADAM ? Ez a fajta sajnos a világ minden sarkában próbálkozik a nemzeti összetartozást bomlasztani. Az ő fajtájuk szakértők ezen a vonalon. Ravaszok, kétszinüek, de sajnos okosak is!” 

A fenti mondatnak az az apropója, hogy február 25-én a Népszabadságban megírtam: nagyapámat – Ádám Bélát -munkaszolgálatban ölték meg a nyilasok 1944-ben.

A zsidózás fel se tűnik a petíció aláíróinak.

Hrussóczy teljesen nyíltan antiszemita és fajgyűlölő megjegyzése sem tartott vissza számtalan ismertebb kanadai magyart attól, hogy a dokumentumhoz csatlakozzon. Legalább addig távol maradhattak volna, ameddig a KMOSZ felszólítja Kulcsár úrat, hogy ezt talán mégsem kéne engedni. A zsidózás után még Ábrahám Tibor, a KMOSZ egyik alelnöke és a magyarországi Diaszpóra Tanács kanadai elnöke is csatlakozott a kampányhoz, aki szerint a KMH “kezdi a kampányolást a baloldalnak, akik anyagilag támogatják a  szégyenteljes írásaikat.” Feltehetően ennyire mentes a pártpolitikától és ennyire nyitott a más véleményekre a Diaszpóra Tanács.

Szintén csatlakozott a nyílt zsidózást tartalmazó petícióhoz Bede Fazekas Zsolt, a torontói Magyar Független Rádió szerkesztője, Mailáth Mária, a montreáli Magyar Krónika főszerkesztője, Miska János Victoriából, Komáromi Zoltán Kitchenerből és Patricia Kelemen Boucherville-ből. Mielőtt bárki aláírná a torontói petíciót, az első lapon megtekinthetők az eddig érkezett aláírások és megjegyzések, tehát feltűnhetett a lap tetején található Hrussóczy-féle durván antiszemita bejegyzés. Ehhez a politikához adják nevüket mindazok, akik ezt ezek után aláírják.

Ezért még fontosabb, hogy felszólaljuk az ellen, hogy Pordány László nagykövet olyan interjút ad a kanadai SUN TV-nek, melyben azt állítja, hogy a Jobbik nem szélsőjobboldali párt és amelyben röhögve beszél a magyarországi antiszemitizmusról. Ugyanis a nagykövet e féle tevékenysége bátorítja a Hrussóczykat és a KMOSZ  többi antiszemitáját.

A nagykövet hazarendelését célzó petíciót itt írhatják alá.

173 hozzászólás

  • Kulcsar ERvin 56-os szabadsagharcos?? de most komolyan? es orankent cserelik a pelenkat alatta vagyhogy?

  • Kopácsi Judith

    Szerintem viszont itt lenne az ideje, hogy a kanadai kormányhoz fordulva, követeljük, hogy zavarja el ezt a diplomata patkányt Kanadából. Mint már emlitettem, nyomós okok lenénnek rá: politikai okokból a diaszpóra megosztása, nyilt támadás és fenyegetés demokratikus ellenvélemények ellen, nyilt antiszemita megnyilvánulások. Soroljam? Tessék dokumnetálni, sürgösen és értesiteni a megfelelő kanadai szerveket.

  • Kopácsi Judith

    Csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy nemcsak zsidókat hivtak be munkaszolgálatra anno, hanem baloldali érzelmű embereket is. Nem mintha zsidónak lenni szégyen lenne, de viszont nagyon szégyeljék magukat a zsidózó “honfitársak”.

  • A Bede Fazekas nem maradhat ki ilyenbol.A fuggetlen radioja ennyire fuggetlen.

  • Bede-Fazekas? Az álságos rádiójával és a még álságosabb szövegeivel? Elképesztő, hogy még tud tükörbe nézni… Engem az keserít el a legjobban, hogy egyébként értelmes emberek ilyen dolgokra fecsérelik el tehetségüket…

    J

  • hrussóczy maga nem egy fajta? méghozzá kártékony. ha csótány lenne, vannak vegyszereke, amik irtják. csakhogy, annál is rosszabb.
    de csak petíciózzanak. ha kinyomtatják, azt is lehet valamire használni.

  • Miska Jánoson csodálkozom….
    nagyon csodálkozom…

  • kijaza miskajanos?

  • Tüske Zsófia

    nos, hát jelentem: nekem senkim sem volt zsidó, de az ilyen hrussóczky-félékkel és elvbarátaival(EZ egy magyar név lenne?????) még véletlenül sem kívánok összetartozni.
    úgy is, mint akinek a családja először az 1300-as években lett itt nevesítve.

  • Dancs, Bede, Abraham Tibor es Kiss Janos altabornagy.
    Itt abba is hagyom a felsorolast. Komolytalan tarsasag.
    Haszonlesok, akik lebszselnek a nagykovet korul egy kis koncra. A nagy (magyar) kovet meg osztja az eszt es a penzt a “nemzeti” magyaroknak, akik fejhajtasa oly melyre er, hogy szegeny nagykovetnek nehez lehet mindezt szemrebbenes nelkul elviselni.
    Kommunistak voltak-vannak kozottunk, csak most maskeppen hivjak oket, mert mar nem elvtarsnak nevezik egymast, hanem masonlo ertekrendu elvtarsnak.

  • Nyilas Misi
    2013 március 2
    12:32 du.
    Az egyik legismertebb kanadában élő magyar író.

    http://www.hungariansocietyofvictoria.org/jmiska/biography.htm

  • Van egy olyan játék, hogy a játékos különböző beugrató kérdéseket kap, de közben nem szabad kimondani, hogy “igen” vagy “nem”. Ha elvéti, veszít. Ez a “zsidózás” is ilyen, vagy csak én nem értem?

    Viták során nem egyszer megfigyeltem, hogy vannak akik pajzsként maguk elé tartva tereli a szót ilyen-olyan kényes tulajdonságaikra. Aztán, ha a vita hevében a másik kimondja vagy utal rá – Sértetten lecsap rá.

    Szerintem, Christophernek elsősorban Hrussóczy vádjaival kéne foglalkozni. Mert ha sikerül megcáfolni, zsidósága is pozitív színezetet kap. Hajrá!

  • Van egy igen érdekes, de inkább komikus videó a Victoriai Magyar Társaskör szavazásáról a KMOSz-hoz való csatlakozás kérdésében.
    A komikus jelző, abból adódik, hogy a KMOSz nem pártpolitikai képződmény, de a szavazás előtt felszólalók a témáikban Gyucsányoznak, Bajnaiznak, Orbánoznak, Békemeneteznek, azaz már a csatlakozás kérdése is pártpolitikai kérdések mentén halad többnyire. De nem elég a politika, szóba kerül az is, hogy aki a csatlakozás ellen szavaz az nem magyar! Ez a kijelentés egyesítés inkább, vagy megosztás? A kérdésre válaszolni nem nehéz! Nincs szűksége a magyarságnak megosztó szervezetekre.
    Tisztelet minden 56-os magyarnak, tisztelet a koruk miatt az évtizedek alatt felépített kanadai egzisztenciájuknak, a szakmai tudásuknak. Tisztelet nekik mint embereknek, de a videóból egyértelműen kiderül, hogy miképpen és milyen infók mellett döntenek a KMOSz-hoz való csatlakozásról. Márpedig akik ilyen kérdések mentén csatlakoznak, azok az ernyőszervezet keretein belül is ezt a nézetet vallják, -hiszen ezen kérdések mentén csatlakoztak. Orbán legnagyobb trükkje a nemzeti érzelmek felszínre hozása és slussz-pásssz. Az érvek a valóságtól elrugaszkodottak, azok átvannak itatva előítéletességgel összekeverve a szezont a fazonnal. De miért is lenne ez másképpen? Évtizedekkel ezelőtt kivándorolt emberek próbálnak a magyar helyzetről felületes és főképpen hibás gondolatok mentén értekezni -pedig a KMOSz nem pártpolitika mentén megy, vagy mégis! Vagy nem? Vagy igen? Tessék: Tegyék meg a tétjeiket!!
    1956-óta a legnagyobb számú tömegek hagyják el Magyarországot napjainkban. A nemzetegyesítő fülkeforradalmár, de jól láthatóan inkább nemzetmegosztó hazáját. Az 56-os magyarok fittyet hánynak arra, hogy egyszer Ők is menekültek egy rendszer elől. Igaz, ma egy kicsit más ok miatt menekülnek az emberek Magyar-Honból, de éppen az 56-os menekültek támogatnak egy olyan rendszert Kanadából, amely a fél évszázada nem látott új és modern menekülteket gyártja sorra egészen elképesztő léptékkel. Mit is jelent ez? Megtagadják magukat, a saját múltjukat, pusztán nemzeti érzelmekre alapozva, pusztán nemzetire fókuszáló szemüvegükön át?! Tisztelt hölgyeim és Uraim nem haragszik Önökre senki, mert Önök nem tudják mit cselekednek, mihez csatlakoznak és kit támogatnak! Önök így is úgy is magyarok! Nem lesznek kevévbé de jobban sem azok. Amíg a baloldali sajtó a jelenleg kormánypárt működési hibáira világít rá otthon és nyugaton, -amit hazaáruló tettnek neveznek jobbról, addig Önök Orbán számításaiba és csapdáiba beleugorva az egész nemzetünket támadják azzal, ha pártpolitizálnak, ha kampányolnak egy igen is kirekesztő, az emberi méltóságot semmibevevő, a médiát igazoltan uraló és befolyásoló jelenlegi kormányzó hatalom és külföldre akkreditált követei mellett. Menjenek el Magyarországra, éljenek ott az emberek között, kérdezzék meg személyesen Őket, hogy mi a véleményük az Orbán kormányról. Éljenek ott egy kicsit, informálódjanak autentikus forrásból saját maguk! Azt fogják észrevenni, hogy a kétharmad valójában az emberek között nem is létezik, az emberek, a magyar emberek maguk között nem félnek kijelenteni azt, hogy nem szimpatizálnak a jelenlegi hatalommal, de félnek bevallani a közvéleménykutatóknak, félnek beszélni róla a munkahelyeken. A 2010-es választások alkalmával 5 millió 400 ezer szavazóképes ember NEM a FIDESZRE adta a voksát, ellentétben 2 millió 700 ezerrel aki igen. Igaz ez vagy nem? Persze, hogy az. Ezt az apró kis adatot, soha nem veszik figyelembe, ami hiba és a magyar választási rendszernek köszönhetően ennek ellenére a Fidesz a PARLAMENTBEN és csak ott, valóban kétharmaddal rendelkezik. Ha nem akarnak a magyar embereknek rosszat, akkor felülvizsgálják ismereteiket, elfogulatlanul. A KMOSz alapötletével nincs baj, egyesítsük a magyarságot Kanadában, de ne minden áron!!! Mert az egyesítés, ahogy látják inkább tovább mélyíti a szakadékot. Egyesítsük erőinket a kultúránkon és a nyelvünk mentén. Azon értékek mentén ami valóban közös bennünk! Jelenleg a nemzetpolitika egyenlő a pártpolitikával, tessék ezt észre venni!!
    Utópisztikus dolog a kultúra mentén egyesíteni a magyart és a magyart?? Lehet, de egy próbát megérne e szerint léteznie a KMOSz-nak!!

  • Száz százalékig egyetértek HunCanada soraival, minden egyes betűjével.

    J

  • En nem tudom, csak gondolom, hogy KMOSZ tokeletes lenne, ha Gollner Charta-jat bevette volna, mondjuk az alapszabalyzatba?!Akkor mindenki(legalabb itt) tamogatna,
    tamadas helyett.
    Nem tudom,csak gondolom, hogy a KMOSZ valami JO lehet, mivel itt ilyen habzo szajjal tamadjak, foleg olyanok, akik nem tudjak megmagyarazni, hogy mit is akarnak.
    Azonkivul,hogy a kormany/Orban mondjon le.

  • Javaslatom a kovetkezo:

    – nagykovet huzzon haza
    – KMOSZ oszoljon fel
    – KMH ne foglalkozzon tobbet sem a nagykovettel sem a KMOSZ-al.

  • Szomorúan olvasom, hogy ezek a magyarok nem lettek demokraták sok évtizednyi kanadai ott tartózkodás alatt sem.
    Maradtak azok a félázsiaiak, akikről Orbán beszélt: talpnyalók és délibábos képzelgők.
    Nem gondoltam volna. Sőt, meg voltam győződve, hogy a demokrácia hazájában nyitottak lesznek, és éppúgy elutasítják a populista hazudozást, a magyar köztársaság és jogállamiság lerombolását, a félrevezetést és a gazdaság tönkretételét. És azt, hogy a jelenlegi hatalom maffiaként viselkedik a saját hazájában.

    Ezek az emberek nem érdemlik meg azt a szabadságot, amiben részük van.

    Csak remélni tudom, hogy azért többen vannak olyan nyitott szellemű szabadgondolkodók, mint a főszerkesztő, és mint a lap munkatársai.

  • “Nem tudom,csak gondolom, hogy a KMOSZ valami JO lehet, mivel itt ilyen habzo szajjal tamadjak, foleg olyanok, akik nem tudjak megmagyarazni, hogy mit is akarnak.
    Azonkivul,hogy a kormany/Orban mondjon le.”

    Hazugság!

    Hazugság, hazugság és harmadszor is penetráns hazugság.

    Tényekkel, adatokkal dokumentumokkal magyarázzuk, sőt bizonyítjuk többen, hogy miért kell ennek a kormánynak eltakarodni.
    Nem lemondani, mert azt úgy sem teszi meg, hiszen eszelősen ragaszkodnak a hatalomhoz – hanem leváltani, elzavarni, majd felelősségre vonni azért a döbbenetes országrontásért, amit elkövettek lassan 3 év alatt.

    Hazudik, ocsmányul és pofátlanul, aki azt állítja, hogy nincs indok.

    Mást sem tesznek itt és máshol is, mint indokolunk.

    Fordítva viszont igaz.

    Épp a kormány és Orbán vak és süket hívei nem képesek egy pár soros kommentben akár megmagyarázni, hogy miért maradjon ez a maffia, mi az ami miatt újra kellene választani őket. Soha érdemben a mi bírálatunkat meg nem tudta cáfolni senki – a valós dokumentumokkal szemben tehetetlenek ugyanis.
    Ugyanazt csinálják, mint a magyar kormány: hazudnak tehát.

  • Megdobbento beszelgetes volt a FMR-ban, duhongnek becezve.
    Bede-Fazekas Zsolt az apja es Vaski Gabort egy chat-en beszetgettek. Elkepesztoen szanalmas volt a botcsinalta politizalasuk.
    Hogy teheti meg valaki, hogy a sajat apjat viszi mikrofon ele, es a szegeny idos ember a masik kettovel egyut butasagokat beszel ? Ez annyira unprofessional dolog, hogy ezek utan amirol beszeltek ma szot sem erdemel.

  • Kopácsi Judith
    2013 március 2
    9:37 de.

    Mégis mit képzelsz magadról, kopácsi, hogy “patkánynak” nevezed a magyar nagykövetet?
    Inkább apád emlékét ápolnád ezen a napon, bár szerintem forog a sírjában, ha látja, hogy mit művelsz.

  • falusi

    marmint a demokratikus oldalt tamado peticiot alaIRO? gyanitom nem sokat vesztettem vele…azert kosz az infot!

  • Oszi

    itt arrol van szo, hogy ezek itt az elmult otvenakarhany evben folytonosan szidtak a kommunistakat, idaig ertem is, Orban viszont nevesitette a kommunistakat es azok mi lettunk, az a balliberalis oldal, akik nem adjuk voksunkat ra, mert egy buta destruktiv elmebeteg, vezetesre teljesseggel keptelen, dilettans barom es ezek a pokhalosagyu, pelenkas,kateterrel csoszogo, rancos seggu 56-osok, akik koze beepultek termeszetesen a nyilasok is szepen mar nem az igazi kommunistakra haragszanak, akikre egyebkent okkal haragudhatnanak, hanem erre a mi uj generacionkra, akik sem arrol nem tehetunk, hogy oket elzavartak, sem arrol, hogy egy ilyen ferges fertozo betegseget fogtunk ki orban szemelyeben, aki ragja feregfogaival az orszag testet, osszeuszitja az orszag nepet kivul, belul csakmert ezen az aron kepes tekintelyt megcsak nem is kivivni, csupan penzert venni, meggazdagodni…de amugy mi vagyunk a hibasak, mert ennyi idot nem szabadott volna adni neki, sem arra, hogy igy megerosodjon, sem arra, hogy a hatarontulon ennyit kartekonykodjon…ebben egyebkent ki is merul az osszes kulfoldi szereplese, mert uzleti, politikai okokbol senki az egatta egy vilagon nem kezdemenyez targyalast vele, nem kell utaznia sehova, legfeljebb Azerbajdzsanban varjak tart karokkal, mert eszak-amerika, europa egyszeruen atlep rajta, mint a kutyaszaron…ha intelligens lenne, mintahogy nem az, pontosan latna, hogy kulfoldon valo nepszerutlensege a legnagyobb gatja az orszag fejlodesenek, ezert kellene onkent lemondania…gyanitom azt varhatjuk, epp a kovetkezo valasztasi csalason agyal valamelyik idegklinikan…

  • Tüske Zsófi!

    Nagyon leszóltad, ezért a kedvedért utána néztem Hrussóczy Győző cs. névének. Remélem, nem haragszik meg érte. Ritka név, és mindegyik magyar nemes volt. Zrínyi mellett harcoltak.

    Levéltár: Zala Megyei Levéltár
    Adatbázis: Zala megye nemesi katasztere 1790, 1829, 1845
    Név: Hrussóczy
    Jogállás: Kétségtelen nemes
    Jogállás ( egységesített megnevezés ): nemes
    Összeírás helye: Perlak, Muraközi járás, Zala megye
    Dátum: 1829

  • BATORKODOM;
    DE KI TISZTABAN VAN AZ IGAZSAGGAL ES A GAZSAGGAL
    AZ HA MEG IRJA AZ IGAZAT;
    AKKOR NEKI ESNEK;
    BIZONYARA KINEK VAN NEMI ISKOLAZOTTSAGA AZ BOLOGAT;
    ES NEM SZOLAL MEG;
    HOGY MERT TUDOTT LEHET;
    TÖBB EZER EVE AZ IGAZ TÖRTENELEM MEG MOST IS
    VERZIK;
    HOGY MERT ??
    AZ IGAZAT NEM IRJAK MEG ES ELHALGATJAK
    ATTOL;
    HOGY MI VOLT EGY KÖNYVTARAT LEHETE ROLA IRNI;
    VAN KI MEG IS IRTA;;

  • ombre
    2013 március 2
    5:40 du.
    Bocs , Ombre, hadd védjem meg őket..
    Demokraták ők, ha kanadáról van szó. ..
    Ritkán, vagy soha nem lépik át az itteni demokratikus elveket, kritériumokat.
    A hazai politika megítélése más a számukra..
    Aki a kommunizmus ellen ágált, harcolt, protestált harminchárom éven keresztül, azzal könnyen elhitethető, hogy bárki aki baloldali, az a kommunisták szekerét tolja..
    Szociológusok, pszichiáterek tudnának erről többet mondani,- én egyiksem vagyok. Csak megértem őket. Ék egy fél életet éltek le úgy, hogy bennük volt a tüske, hogy fiatalságukat, családjukat, vágyaikat, álmaikat áldozták, vagy inkább vesztették 56-ban.
    Akikkel beszélgettem azok szinte valamennyien állítják, hogy az első tíz év tényleg az egymásért, a kultúráért, a fennmaradásért folytatott harccal telt el..Akkoriban még könnyebb volt kiszűrni azokat, akik egy lehetőség mentén próbáltak kisebb-nagyobb előnyökhöz jutni..
    Mára mindenki “forradalmár ” lett.
    Találkoztam Torontóban azzal az úrral, aki édesapámat jelentette fel 56 után. Apám 63-ban szabadult, a barátját Tihanyi Lászlót felakasztották. Ez az úr akkora magyar volt, akkora kommunistaellenes, akkora 56-os hős, mint ide Makó…
    Információ hiányában, harmincötéves meggyőződést roppant egyszerű befolyásolni..
    Kicsit kommunistázunk, kicsit utódpártozunk, és szem nem marad szárazon a szegény, kirabolt, a “komcsik” által kiárusított, a kilincsorrú, neoliberális, globalizációra törekvő karvalytőke által kiszipolyozott magyar szívcsakra mián..
    Mert bennük az örök fájdalom: életüket eltékozolta a Haza.
    Ha nemis értek velük egyet, megérteni megértem őket..
    Mégegyszer, bocs..
    🙁

  • JIMBO
    2013 március 2
    4:43 du.
    Gondolatok, igazságok és látásmódok Charta-függetlenek..
    Ennyit már felfedezhették volna a kenguruk és krokodilok között..
    Minden pontot 36O fokból kell nézni ahhoz, hogy tökéletes képet kapjunk..

  • HunCanada
    2013 március 2
    3:43 d
    A lényeget mondtad.
    Személy szerint mégcsak értesítést sem kaptam arról, hogy a társaskör ilyen lépésre készül…
    (Victoriában élek.)

  • Kopácsi Judithnak. Kedves Judit! Így ismeretlenül is nagy tisztelőd vagyok, mindig örömmel olvasom írásaidat a többi szerkesztő-újságíró kollegáddal együtt. Mégis azonban a fenti hozzászólásodon meghökkentem. Függetlenül attól hogy milyen ember Pordány úr, egyébként egyetértek vele, hogy igenis haza kellene mennie, de hogy eggyetlen embert is “patkány”-nak nevezni, ez azért nálam kiveri a biztosítékot. No nem azért mert én kedvelném Pordány urat, /nem kedvelem/ ellenben kedvelem Istent, és Ő azt állítja az emberről, /minden emberről!/ hogy Isten képmására teremtetett. Az emberi viselkedést most hagyjuk. Kedves Judith! Én hiszem azt, hogy valamennyien Isten által létezünk, éppen ezért az emberre nézve, az ilyen jelzőkkel mint a “patkány” Istent alázzuk meg. Nem kellene ennek így lennie. Én szégyelem magam Isten előtt mint embertárs. Maradok tisztelettel feléd, remélem nincs harag köztünk, ha mégis bántó szándékot vélsz felfedezni a soraim közt, akkor bocsánatot kérek. Szeretettel: Zoltán.

  • Kopácsi Judith

    Abryzoli, én ritkán vesztem el a türelmemet, de most kicsapta nálam a biztositékot az alábbi idézet:
    “Christopher ADAM ? Ez a fajta sajnos a világ minden sarkában próbálkozik a nemzeti összetartozást bomlasztani. Az ő fajtájuk szakértők ezen a vonalon. Ravaszok, kétszinüek, de sajnos okosak is!”
    És igérem neked, amint Pordány úr elhatárolja magát a fenti nem úriember kijelentésétől, én hajlandó leszek nyilvánosan is bocsánatot kérni tőle.

  • Kopácsi Judith

    Ja, mellesleg megjegyzem a legujabb kutatások szerint a patkányok hajlandók megosztani bajba juott társaikkal az utolsó falatjukat is. Ezt, nem minden esetben láttam az Isten által teremtett emberekben.

  • Jávorszky Mária

    HunCanada!
    A magyarokat nem kell se kultúra alapon, se politikailag, de “minden áron” se szükséges egyesíteni,mert mi,a világ minden zugában élő Magyarok tudjuk, hogy összetartozunk!
    A többi magyarul beszélő más etnikumú, de valóban nem is magyar,ők az uszítók a lejáratók, befeketítők a megszentségtelenítők mindent és mindenkit aki magyar, ők csupán ocsú a búza között, amit a disznóknak dobunk eledelül. Örömmel állapítom meg a tényt, hogy ezek a selejt “magyarok” túl kevesen vannak ahhoz, hogy bennünket Magyarokat meg tudnának ingatni bizalmunkban egymás iránt,hűséges hazaszeretetünkben, kitartásunkban, az egy Istenben való hitünkben…

    Éljen Pordány László nagykövet úr!
    Egy az Isten, egy a nemzet!
    Szebb jövőt!

  • Christopher Adam

    Kedves Judith,

    arra sajnos várhatunk, hogy Pordány úr elhatárolja magát a KMOSZ petícióját aláíró british columbiai nácitól. Ha a magyarországi antiszemitizmus röhögést vált ki belőle, akkor – feltételezem – itt sem számíthatunk másra. Ha a nagykövet számára a Jobbik sem szélsőjobboldali, akkor a fent idézett kijelentés sem az.

  • Jávorszky Mária

    Falusi, 2013.március
    Miért csodálkozik azon, hogy egy nagy magyar író a magyar hazát védők oldalára áll a hazudozó lejárató magyargyűlölőkkel szemben? Egy magyar soha nem lenne képes lejáratni a magyarságát és hazáját csupán vajmi politikai nézeteltérés okán.Akik a jelenben mégis ezt teszik, azok köztudottan nem magyarok, hanem sajnos többségben a magyarul beszélni tudó zsidók közül valók, no meg szintén magyarul tudó más etnikumúak közül valók, akiket még hazaárulóknak sem lehet titulálni, mivel ők maguk sem érezték soha hazájuknak Magyarországot. Ők magukat világpolgároknak vallják, akik nem kötődnek egy országhoz sem, következetesen hazájuk sincsen! Ezek azok az identitászavaros egyének, akiket csupán az anyagi érdek hajt,ezért patáikkal és kígyó méregtől csöpögő epével ropják most vitustáncukat a Kárpát-medence körül tudatosan szítva az önmaguk által kreált antiszemitizmust amit álcának használnak valós céljuk leplezésére.
    Egy az Isten egy a nemzet!

  • Jávorszky Mária
    2013 március 2
    11:55 du.
    ház, ezt kikérem magamnak! még hogy én összatartsak magával, aki kétségtelenül elég sötét zugában él a világnak?
    mégis, ki hatalmazta fel a világ magyarságának nevében szólni?
    egy selejt mégis, honnan tudja megállapítani másról, hogy selejt?
    az isten pedig nem egy, vagy esetleg muzulmánnak tetszik lenni?
    ami a szebb jövőt illeti: magára tényleg ráfér, de köszönöm, abból, amiért annyira liheg, én nem kérek!
    amíg a magafélék csürhéje nem öltözött néptáncosba oltott pincérnek, mégis, melyik hazát szerette? mert mintha ez a haza előbb létezett volna, mint ahogy a jobbik elkezdte definiálni…

  • Jávorszky Mária

    Kopacsi, 2013. március 2.11:21 du.
    …”amint Pordány úr elhatárolja magát a fenti nem úriember kijelentéséért”…
    Azt a bizonyos kijelentést amelyet fenti dátum alatt idézel,azt nem Pordány úr tette.
    Mi van, felszökött az adrenalin?

  • Judith

    valoban, a patkany, mint jelzo ebben az esetben a patkanyokat serti jobban…mert meg azok is kulonbek….bar szerintem a Pordany csak egy vegtelenul egyszeru oregember, ha megfigyeljuk orbant, o minden posztra ilyen vegtelenul egyszeru embereket tesz…nem veletlenul…modszereiben nyers es faragatlan, gondolataiban megkovesedett, ez kell a magyarnak, fokent azoknak, akik nem szavaztak ra! amugy gyanitom, ha raszallnanak, pont olyan konnyen el lehetne banni vele, mint schmittpallal…

  • Sardi

    nezze, ha Zrinyivel egyidos is, akkor elnezzuk neki az alairast:)csak ehes disznoval ne talalkozzon!:)

  • Kedves Jávorszky Mária!

    Ha nem szűkséges semmi mentén a magyarokat egyesíteni, akkor Ön szerint nem kell a KMOSz-sem. Már megint egyet értünk. Vagyis Öngólt rúgott.
    Egyébként Ön pont az a magyar aki csak beszéli a nyelvet, de vajmi köze van hozzá és ezt nem a vezeték neve miatt mondom! Amit leírt az pont Önön saját magára illik. Van egy mondás és ez tökéletesen igaz Önre: Mindenki magából indul ki..

  • ..és Mária kedves. Üsse fel az értelmező szótárat, keresse ki a lejáratás szót. Ízlelgesse, értelmezze. Azért mert ezt a fejébe ültették a monoton skandálással attól én még tartom Magát annyira értelmesnek, hogy különbséget tudjon tenni lejáratás és valós kritikai véleménnyilvánítás között.

  • Nyilas Misi!

    “nezze, ha Zrinyivel egyidos is, akkor elnezzuk neki az alairast:)csak ehes disznoval ne talalkozzon!:)”

    Most poénos voltál. Jót nevettem.

  • Jávorszky Mária

    Nohát, hogy pattognak a selejt “magyarok”!Pedig, csak elfelejtettem odaírni-kinek nem inge ne vegye magára.
    HE………HE…HE………..!
    Így legalább már nem olyan unalmas.
    ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT!

  • Javorszky

    hogy legyen fogalmad a selejtrol, nezzel tukorbe!

  • Jávorszky Mária

    Ille!
    Amikor azt írom-Egy az Isten egy a nemzet, kifejezetten azt csakis a magyarokra értem, ezért kinek nem inge ne vegye magár.

  • mi az hogy “selejt magyar”?

  • Jávorszky Mária
    2013 március 3
    1:18 de.
    Azért lepődtem meg, mert Miska János személyes ismerősöm. A legritkább esetben politizál, vagy mond politikai ítéletet.
    Vagy nyolc éve ő emlékezett meg itt Victoriában az 56-os Forradalomról. Az első, máig is egyetlen olyan beszéd volt azok közül amiket én hallottam, amikor tényeken és nem érzelmeken volt a hangsúly.
    Meglepődtem azért is, mert Miska János baráti körében jónéhány zsidó származású család is található.
    Miska János egy roppant intelligens, nagytudású, kiváló intellektussal bíró úriember, akire nem jellemző, hogy bármiféle szélsőséges nézeteket propagáló pamfletteket gondolkodás nélkül aláírna.
    Ön írta: “! Ezek azok az identitászavaros egyének, akiket csupán az anyagi érdek hajt,ezért patáikkal és kígyó méregtől csöpögő epével ropják most vitustáncukat a Kárpát-medence körül tudatosan szítva az önmaguk által kreált antiszemitizmust amit álcának használnak valós céljuk leplezésére.”
    Hm. Gyönyörűséges képzavar, de ez a kisebbik baj.
    Hadd kérdezzem meg, ön szerint “igazmagyar”-é az, aki huszegynéhány évesen hagyta el az országot, mára kanadában jó körülményeket teremtett magának, de az itteni, meglehetősen jó nyugdíja mellé még a magyar államot is pumpolja, aki alig néhány éves hazai munkaviszonya után felveszi a harminc-hetvenezres havi nyugdíjat, évente hazamegy elkölteni, hogy utánna itt kanadában elmondhassa, hogy milyen sqar otthon a kiszolgálás, az étel, milyen drága minden, az utak járhatatlanok, stb.. Teszi mindezt hunglish-ül. Ők azok, akik “drájvolnak a hájvén”, akik “adnak egy kallt”, akik nemtudják, hogy a ball Joint az magyarul gömbcsukló, akiknek a szlovák az tót, a román az oláh, a kárpátaljai az ruszki, a vajdasági meg büdös szerb. Ők azok, akik október 23.-án koszorúzni ugyan nem mennek el a városban felállított emlékműhöz, viszont a két órával később tartott kávés, szendvicses, süteményes megemlékezésen már ott vannak. Ők azok, akik leszavazzák azt, aki fiatalokat invitáló programokat akar összeállítani, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy az ürességtől kongó házat csak úgy vehesse igénybe bármelyik tag, ha azért fizet, akik bólogatnak, amikor egy közgyűlésen az hangzik el, hogy “mi dolgoztunk meg ezért a házért, hát ne a fiatalok akarják nekünk megmondani, hogy milyen programok legyenek ! Ha közűlünk az utolsó is kihal, majd visszaszáll a városra a ház.” Ezért van az, hogy a második, harmadik generáció már nem, vagy alig beszél magyarul, írás, olvasás- néhány üdítő kivételtől eltekintve- ismeretlen fogalom a számukra.
    Tudja, kedves Mária, a külföldön élő,otthonról nyugdíjat kérő és kapó hölgyek és urak nincsenek rászorulva. Milliárdokról van szó éves szinten. Lehetne oktatásra, egészségügyre, szociális ellátásra költeni.
    Hát ehhez kell nekik a magyar állampolgárság, a magyar útlevél.
    Pedig- a koszorús szerint- nyelvében él a nemzet.
    Kár, hogy sokan csak ülepek fényesítésére használják..

  • Ps. Nem attól lesz valaki magyar, hogy elfátyolosodik a szeme ha meghallja a “székely himnuszt”..

  • Kanadai.
    2013 március 3
    11:33 de.
    Bayerzsóti Bocskayban..
    🙂

  • Jávorszky Mária kedves, azért engedtessék már meg, hogy ha butaságokat ír arra reagálhasson bárki akár van inge, akár nincs amit felvehet! Ez esetben is ez történik, megint butaságokat beszél.

    Egyébként Mária! Ördöge van… jó szolgálatot kívánok hozzá!

  • Kopácsi Judith

    És mi az, hogy a te FAJTÁD? Eddig azt hittem, hogy csak egy FAJTA van, az ember. Tévedtem?

  • Kopácsi Judith

    Jávorszky, csalódást kell okoznom. Több féle Magyar létezik. Nem mindegyik egyforma, és nem mindegyiknek azonos a véleménye veled.

  • Kanadai.
    2013 március 3
    11:33 de.
    szky majd definiálja. valamelyik rokona elég közel állhatott mengeléhez a rampán. kétségtelenül sokat tanult tőle, szky meg átvette a tudását.

  • Jávorszky Mária
    2013 március 3
    11:03 de.ú
    ugye, tisztában van azzal, hogy nincs abban a helyzetben, hogy meghatározza, ki a magyar, és ki nem az? de csak csinálja, ha ez magát szórakoztatja.
    a nemzet addig meg korántsem egy, amíg ilyenek is vannak benne, mint maga.
    maga ugyanis felettünk állónak tekinti magát, nemdebár?

  • Szent ég! Még vannak ilyen egyszerű , a világot csakis piros-fehér-zöldben látó emberek?? Egy az Isten, egy a nemzet.. Szörnyű még olvasni is. Egy a nemzet Isten nélkül is és van , akinek más az Istene, mint nekünk. Azokkal mi a helyzet?

    J

  • egyszer jó lenne már, ha egy külön postban előadná magát ez a próbanáci, hogy mit is ért a szebb jövő alatt!
    szépen levezetné, hogy szerinte ki és miképpen a selejtmagyar, hogy’ is képzeli el a neki/k nem tetszők életét, miképpen szabályozná munkájukat és mozgásukat, milyen jogokat vonna meg tőlük, stb.stb.
    de attól tartok, szky képtelen ennem összefoglalására, vagy, ha igen, nem elég bátor hozzá.
    pedig, ha elküldené nekem koncepcióját, megtalálnám a módját, hogy változtatás nélkül olvashassák a KMH-ban. elvégre rovatunk ellenzéki, és mintha a jobbik is ellenzéki párt lenne, hát miért ne adjunk helyet egy jobbikos tézisnek?
    na, szky, itt a nagy pillanat, ki lehet fejteni nézeteit! az elérhetőségemet ismeri.

  • A selejt magyar az az, aki csak a magyarságára büszke -mert másra nem tud büszke lenni.. Csakhogy ebben osztoznia kell mÁsok millió más emberrel…

    J

  • Elnézést: természetesen csak SOK millió…

    J

  • Ille úr! Ilyet nem is lehet elvárni a magyarkodóktól.. Én személ szerint lenézem és egyben sajnálom őket.. Mindig Gyóni Géza Csak egy éjszakára c. vers jut eszembe róluk..

    J

  • Kopácsi Judith
    2013 március 2
    11:21 du.

    Érdeklődéssel várom, hogy a te kijelentésedtől is el fognak-e határolódni, kopácsi, merthogy tisztességes emberek számára vállalhatatlan a fenti megnyilvánulásod, mintahogy arra néhányan már finoman utaltak is, pl. abryzoli 2013 március 2, 10:00 du.

    A nagykövet úr, Magyarország képviselője, személyében az egész magyarságot sértetted meg a minősíthetetlen sértéseddel.
    Nehogy már te szabj feltételt a bocsánatkéréshez! Szégyellheted magad.

  • Christopher Adam

    Dakota,

    Szerintem ez azért picit túlzás. Egy nagykövet nem valamilyen spirituális vezető, mely a magyarság felett lebeg, hanem egy bürokrata. Magyarország diplomatái nem a magyarságot képviselik, hanem egy államot, illetve annak kormányát. Pordány László pedig egy bukott demokrácia képviselője Kanadában.

  • Christopher

    Pordány nagykövet úr ebben a pillanatban a magyar kormány és Magyarország képviselője Kanadában, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem. A személyét érő sértések nem csupán a személyiségi jogait sértik, hanem az általa képviselteket is.
    Kopácsi Judit megjegyzése nem a magánembernek szólt, hanem a nagykövetnek.
    Ha egyetértesz vele, az téged minősít.

  • Jávorszky Mária

    Jurnalist!
    Nem selejt magyarról írtam, hanem selejt “magyarról”. Ez két különbség mivel, csak a “magyar” szót tettem idézőjelbe, amivel a magyarul beszélő nem magyarokra céloztam.
    Világos mint a vakablak?

  • Jávorszky Mária

    Ille, jelen pillanat zokogok a nevetéstől, nincs koncepció, he…de lenne pár ötletem

  • Kopácsi Judith

    Jó, igazatok van. Én most ünnepélyesen bocsánatot kérek Pordány Úr, Magyar Nagykövet úrtól, hogy patkánynak neveztem. Remélem, megbocsájtja nekem felindultságomat, de nagyon fájó pontom, ha valahol magyar nyelven meglátok valakit “maguk fajtázni”.

  • Jávorszky Mária

    Kopacsi, nem is várom el, hogy ugyan úgy gondolkozzon mindenki ahogyan én, de ellenben elvárom azt, hogy ha valaki az anyanyelvemen azaz magyarul ír,az tartsa tiszteletben a magyarságot és az anyaországot és mindent ami ezzel kapcsolatos. De,ha erre valaki képtelen,jobban teszi ha magyarul nem szólal meg.
    Mert a magyar nemzeti tudat Istentől való.Aki ezt szívében nem érzi, az nem magyar.

  • Mint nem rég visszamenekült, örömmel látom, hogy Mária asszony, dakota és Jimbo megszokott sötétsége hiányában, üres maradna a fórum.. Azon naívság lenne meglepődni, ha az itt jól tartott magyarországi helytartók: posvány nagykövetőr, egyes médiabiztosok, plébánosok, akik a szószéket politizálásra használják – hogy ne szolgálják az otthoni hazaáruló kormányt és rasszista csatlósaikat. Ehhez még hozzájön a ‘falusi’ által helyesen definiált megbocsátható eltévelyedettek tábora. De azért jó látni, hogy van itt egy izmos, intelligens, progresszív, informált réteg, aki kiáll a demokratikus elvek mellett és küzd az otthon kialakult zsarnokság megdöntéséért. Érdekes elképzelni, hogy mi fog történni, amikor ez hamarosan meg is fog végre dőlni…

  • szerintem az Istent abszolut nem érdekli, ki magyar, ki nem, hanem hogy milyen jó vagy gonosz ember.

  • Kopácsi Judith

    Mondta, azaz irta ezt Jávorszky Mária, 2013. Március 3.-án a kanadai Magyar Hirlap eme oldalán, mihez tartás végett.Kéretik azonnal fekete gránitba vésni, az útókór javára.

    Fent és lent mint én sk.

  • Kopácsi Judith

    Jávorszky, különben én nagyon is tiszteletben tartom az Anya országot, a magyarságot és minden ezzel kapcsolatos dolgot. Csak azokat nem tudom tisztelni, akik akarattal ártanak neki.

  • Jávorszky asszony! Én sem várom el senkitől, hogy úgy gondolkozzon, mint én és nem is engedem meg magamnak a luxust , hogy attól tegyem függővé valaki magyarságának megítélését, hogy hogyan viszonyul a mindenkori hatalomhoz, ill. a “magyar tarka nagybarmokhoz” , akik lelkesen kérődznek egykor volt, kérészéletű nemzeti nagyságunkon és azon elmélkednek, milyen tüchtig kis nemzet vagyunk, amelyet állandóan bántanak. Magyar az, aki annak születik, megtesz minden tőle telhetőt hazájáért , ott fizet adót, ott neveli gyermekeit és hagyja, hogy mások is azt tegyék. Nálam, legalábbis.

    J

  • T. budator7! Ön hova menekült vissza? Magyarországar vagy Canadába? Mert nem mindegy.. :o)
    Viszont a hozzászólásának tartalmával maximálisan egyetértek.

    J

  • Kopácsi Judith

    Csak a szakszerűség kedvéért. Emberi faj egy van, a homo sapiens. Korábban élt még a neandervölgyi, és nem rég a genetikusok felfedezték, hogy Ázsiában élt egy harmadik faj is.

    A faj és a fajta(rassz)közt az a különbség, hogy csak az utóbbiak tudnak ép utódot nemzeni, mert nincs köztük nagy genetikai távolság. A ló és a szamár rokonok, de két különböző faj. Mert bár keresztezhetők, az öszvérnek már nem lehetnek utódjai. Állítólag így halt ki a neandervölgyi ember. Keveredett a homo sapienssel, de a hibridnek már nem lehettek utódai. A homo sapiensek többen voltak, és a keveredést ők élték túl.

  • Kopácsi Judith
    2013 március 3
    2:21 du.

    kopácsi, ezt majd mondogasd gere gábornak és ille-nek, mert egyik kedvenc szóhasználatuk az, amire most a saját unintelligens megnyilvánulásoddal kapcsolatban hivatkoztál.
    A többi a nagykövet úrra tartozik.
    Te már leszerepeltél, “kirájlány”.

  • gollner-gayza, már szinte hiányoztál:)

  • Kopácsi Judith

    Sárdi, én is így tudtam és pontosan eről van és volt itt nagyban szó. Szóval ha valaki megkérdezi tőlünk hogy mi van a “fajtánkkal” mondhatjuk ugye, hogy közel hét billóan és jól?

  • Kopácsi Judith

    Dakota, ha már lehetne, akkor mardjunk a “kirájnő-nél, de miután nem vagy kirájságom tagja, inkább mellözzük el egymást teljesen. különben teljesen fölöslegesen strapálod magad, akárhányszor is szeretnél belépni Gelbergóciába, mert csakis az én engedelmemmel, és meghivásra léphet akárki be.

  • Kopacsi!
    “Jávorszky, különben én nagyon is tiszteletben tartom az Anya országot, a magyarságot és minden ezzel kapcsolatos dolgot. Csak azokat nem tudom tisztelni, akik akarattal ártanak neki.”
    Ezt megprobalom elhiini, de akkor hogy viszonyulsz magadhoz. Ugyanis te/ti tobbet artotok az Anya orszagnak, mint barki mas. Az amerikainepszavat nem szamitom sehova.(azok lehet, hogy tultesznek rajtatok, de az ellenszek-let mindent potol.)
    Azt azert nem ertem, hogy miert akartok tultenni egymason??? Tobb a PREMIUM???? Haha…

  • Mi johet ezutan

    A fasisztak mar a faskamraban vannak!!!

    http://www.magyarhirlap.hu/onsorsrontas
    Önsorsrontás
    Bayer Zsolt
    – 2013. március 1., péntek
    Álláspont
    Soha nem mondtam, hogy a cigányok állatok. Soha nem írtam, hogy a cigányok állatok. Minden más: Hazugság. Soha nem mondtam, hogy be kell ásni a zsidókat nyakig a földbe az orgoványi erdőben. Nem is írtam ilyet. Minden más: Hazugság. Soha nem mondtam, hogy a zsidók beleturháznak az „ország medencéjébe”. Nem is írtam ilyet. Minden más: Hazugság.
    Beszéltem és írtam gyilkosokról. Beszéltem és írtam azokról, akik felmondták a társadalmi együttélés elemi szabályait. Beszéltem és írtam azokról, akik minden alkalmat megragadnak, hogy ártsanak az országnak – s hogy ez ügyben semmi sem változott 1919 óta. Beszéltem és írtam azokról, akik hibáikat és bűneiket vélt vagy valós zsidóságukkal mentegetik, takargatják, magyarázzák.

    Beszéltem és írtam olyan dolgokról, amelyek együtt élnek ezzel a szerencsétlen, nyomorult és mégis csodálatos néppel. Amelyekkel együtt él ez a szerencsétlen, nyomorult és mégis csodálatos nép. S amelyekről nem beszélhet immáron jeges és iszonytató évtizedek óta. Ezek az évtizedek most állnak össze éppen egy évszázaddá. Az elmúlt egy évszázad hallgatása, kibeszéletlen és kibeszélhetetlen rettenete összetörte ezt a népet. Elhatalmasodott rajta a némaság, a frusztráció, a mindennapi tapasztalat és az elvárt, az „illendő” szavak és magyarázatok közötti ordító és elviselhetetlen szakadék.

    Az ilyen kibeszéletlen és kibeszélhetetlen fájdalmakból lesz a rák. Ami végül elpusztítja az egyént. Nem tudom, egy társadalom, egy egész nép lehet-e rákos. Ha igen, mi közel állunk hozzá. Minden más: Hazugság.
    Franciaországban a rendőrök elmondják a Célpont stábjának, hogy bizonyos kerületekbe már nem megy be a rendőrség. Bizonyos helyekről kivonult az állam. Ha mégis megjelennek ott valamiért, állig felfegyverkezve teszik, és még így is rájuk támadnak.

    Franciaországban egy Párizshoz közeli kisváros polgármestere elmondja a Célpont stábjának, hogy a francia hadsereghez fordult segítségért, kérve, ha az egész világon képes és hajlandó „rendet teremteni”, legyen szíves, és teremtsen rendet az ő városában is. A rendőrség a Franciaországot elözönlő bevándorlók miatt nem megy már be bizonyos helyekre. A polgármester a Franciaországot elözönlő bevándorlók miatt kéri a hadsereg segítségét.
    Egy fiatal francia újságíró mutatja új könyvét a Célpont stábjának, amelyben leírja mindazt az iszonyatot, amit a bevándorlók hoztak hazájára. Beszél a kontrollálhatatlan bűnözésről, a társadalom széthullásáról, az „őslakosok” néma és lassan kitörő szenvedéséről. És hozzáteszi: „Tudja, nálunk aki ilyesmiről beszél, mindjárt megkapja, hogy fasiszta és rasszista.”

    Tudnék erről mesélni, francia barátom…
    Most, a szemünk előtt omlik össze a ’68-as generáció egész életműve. A szemünk előtt omlik össze a globális piacgazdaság, a multikulturalizmus, a liberális demokrácia elviselhetetlen „szabadsága”. Minden más: Hazugság.
    Vége van a világotoknak.

    A fehér, keresztény „faj” pedig úgy tűnt, önként és némán vonul önnön vesztőhelyére, s szomorú keresztútját a „politikailag korrekt” zsurnalizmus, a ’68-as múmiák leírhatatlan ostobasága és felszínessége s a politikai establishment égbekiáltó cinizmusa fogja szegélyezni.
    De talán mégsem így lesz.

    De még mindig nem értitek, hogy minden hazugságotok, minden felesleges és öncélú „harcotok” a „velünk élő fasizmus” ellen s a valóságot elhazudó aljasságotok a pokolba vezet. És még annyi mentségetek sincs, hogy a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Ugyanis ti mindent csak azért tesztek, hogy önigazolást keressetek. Önigazolás az egész létezésetek. Mert érzitek a feleslegességeteket, érzitek a „mondhatatlan űrt”.
    Falkában vetitek magatokat a kiszemelt áldozatotokra, mint nyáladzó, undorító hiénafalka. És nem eresztitek. Nektek csak a halál a megfelelő büntetés. A halálban hisztek, a társadalmi nyilvánosság előtt végbemenő kivégzésben, amelynek során áldozatotok végképp magára marad, tönkremegy, barátai megtagadják, munkáját elveszíti, vége lesz. Ez a célotok. Közben a külvárosokban és a falvakban gyűlik a bűn, a kín, gennyednek a sebek, a többségi társadalom segítségért üvölt; amíg ezt olvassátok, magyar öregasszonyokat és öregembereket gyaláznak meg éppen, vagy tán meg is ölik őket. Míg ezt olvassátok, a Nyugat külvárosaiban bevándorlók milliói rúgják fel a törvényt, és elmebetegek hiénafalkái mentegetik őket.

    Míg ezt olvassátok, Európa ismét közelebb került önnön végzetéhez. Ti, és csakis ti vagytok ezért a felelősek. Bűnötök mérhetetlen, és az lesz büntetésetek is.

    Még nem is sejtitek, micsoda szörnyeteget élesztgettek. Sőt már fel is ébresztettétek. Azt pedig végképp nem sejtitek, hogy értetek majd csak mi fogunk szót ejteni. Mi, kijelölt áldozataitok. Mi vagyunk az egyetlenek, akikhez majd fordulhattok segítségért. Csak mi fogunk elbújtatni titeket. Ugyanis mi önsorsrontóan jók vagyunk. És ezt vegyétek nagyon komolyan, ti, nyomorultak.

  • Jávorszky Mária

    falusi, 2013.március 3.11:51 de.
    Akkor legyen igazságos és vesse már hozzá azokat a “csekély” milliárdokat is amit az állam évente fizet a magyar emberek adóiból az élősködő ingyenélő vérszívó országrabló magyar gyilkos- nem magyar kisebbségeknek!
    Ők azok, akiknek nem lábad könnybe a szemük a Székely himnusz hallatára !

  • Jávorszky Mária

    Kopácsi Judith, 2013.március 3:30 du.
    …Csak azokat nem tudom tisztelni akik akarattal ártanak neki.”
    Akkor meg is érkeztünk,s mivel ezzel egyetértek, akkor el is kezdhetnénk részletezni, hogy kik is azok, akik ártanak az országnak és a magyar nemzetnek.
    De kezdetnek ne menjünk túl messzire, mint kiindulópont legyen a KMH terrorista “újságíróinak” kifejezetten és kihangsúlyozottan lejárató ihletésű nagyrészt tudatos dezinformációkat tartalmazó cikkeinél és egyes hozzászólóknak ugyanazon lejárató célú, a – mindent lealacsonyítani, bepiszkítani ami magyar és nemzeti- elv szerinti politikai összeesküvés elméleten alapuló szennyáradatánál, amely már európai szintű lejárató kampányként működik,figyelmen kívül hagyva a magyar nemzet szuverén alkotmányos jogát.

  • Jávorszky Mária

    budator7, 2013.március 3.3:24 du.
    A viszonylagosság elméletén alapuló kizárólagosan logikai következtetéseimet figyelembe véve kényszerülve vagyok ezt bóknak venni.

  • Kopácsi Judith
    2013 március 3
    9:59 du.

    Nem teljesen ezt írtam, olvasd el figyelmesebben. A homo sapiensen belül vannak ember fajták. Nagy és kis rasszok, és ezek átfedései.

    Viszont, a fajták (rasszok) szerinti csoportosítás csak néhány, külső megjelenésünket meghatározó gén alapján történik. Az egyéb tulajdonságainkat meghatározó gének szerint a különböző fajtákhoz (rasszokhoz)tartozó emberek sokkal közelebb állhatnak egymáshoz, mint a “saját” külső jegyeken alapuló társaikhoz. Vagyis, a bőrszínhez stb. nem szükségszerűen társulnak az egyéb belső tulajdonságok. Ezért tudománytalan, kulturálisan pedig erkölcstelen a rasszizmus. Egy családon belül is lehetnek óriási jellemkülönbségek. (Kain és Ábel, Jákob és Ézsau, stb.)
    Mivel többségében gyarlók vagyunk, nagy veszélyt rejthet akár az is, ha ilyen-olyan különböző kulturális háttérrel a saját tükörképünkkel találkozunk.

  • Tüske Zsófia

    Sárdinak: én is utánanéztem Hrusóczynak: Nagy Iván nem említi, Gudenus pláne nem. A Zala megyei nyilvántartásban szerepel, mint muraközi (nagy valószínűséggel horvát származású) család.
    Mindenesetre megvan annak a szelíd bája, hogy pont ő merészeli kétségbe vonni származási alapon más magyarságát.
    Egyetlen mentsége lehet erre, az aggkori elmebaj.

  • Tüske Zsófia

    Sárdi azért ne menj el te antropológusnak, se genetikusnak.
    még a szakszerűség kedvéért sem.
    A neandervölgyi és a cro-magnoni ember között nem volt akkora genetikai különbség, hogy utódaik szaporodásképtelenek lettek volna.
    ” Köznapi nevén az ősemberek közé tartozik, sokáig nem tartották a modern ember ősének, hanem egy kihalt oldalágának. Napjainkban azonban bebizonyították, hogy a neandervölgyi emberek génállománya megtalálható az európai lakosságban (1% – 4% közötti mértékben).”

  • Tüske Zsófia

    Jávorszky te nem a magyarságot akarod tiszteletben tartatni, hanem az Orbán és Zázrivecz fémjelezte álmagyar koncepciót. Mindezt úgy próbálod beállítani, mintha ez Isten akarata volna, te aljas farizeus!

  • Én meg mint nem melldöngető, árja “MAGYAR” szégyellem megamat a kanadai nagykövet, meg ti miattatok is, kedves jobbos “HAZAFFY”-ak!
    Azt azonban sziveskedjetek talán megengedni nekem, hogy csak úgy csöndesen, valamint veletek nem egyetértve, de mégis csak magyarnak valljam magam.
    Azt pedig kikérem magamnak, hogy miattatok szégyellnem kelljen magamat magyarságom miatt! Akár Kanadában, akár itthon “magyarkodtok”!

  • Jávorszky Mária

    Elég szép vita alakult ki amíg nem jártam erre.
    Amikor e sorokat írom, 84 kommentnél, mindössze egy jobbos, és egy jobbikos náci kommektel a többi demokratával szemben.
    Most akkor mindössze két magyar van mindössze itt? Avagy ez a kettő a dudva (gyomnövény) a kultúrában?

    Amikor felteszem a kérdést, tulajdonképp azt kérdezem, mi az oka, amiért az emberi kultúrában elfogadhatatlan szélsőséghez sodródott. Ennek társadalmilag minden esetben egy flusztráció az oka. Törés az életében, vagy az egzisztenciájában, vélt, vagy valós hátrányok elszenvedése. Vagy reménytelenség, amikor ökölbe szorul a kéz, és mindenáron rombolni, tombolni akar valaki.

    Javasolnám, rendbe tenni az életét, akkor reálisabban látja majd a világot, és annak dolgait.

  • Jávorszky Mária
    2013 március 3
    2:15 du.
    nincs koncepció? akkor min is kacarászik kiskegyed?
    mint említettem volt, nosza, itt a lehetőség, tegye nyilvánossá az ötleteit! vagy ahhoz már gyáva?
    “nincs koncepció, he”…te jó ég, maga hol tanult magyarul, he?
    Jávorszky Mária
    2013 március 4
    2:53 de.
    ha ide idézné a dezinformációkat, meg, hogy kik is azok a “terrorista” újságírók, na meg, hogy mi is az a – maga szerint – magyar és nemzeti, amit bepiszkolnak?
    szép, kerek, bővített mondatokban, forrással megjelölve, pontosan, ahogy kell.
    ja, hogy ez nem megy? akkor, mégis, mi a kifogása az ellen, ha valaki magát, kicsi próbanáci, elküldi a jó édes anyja vérzivataros szülőcsatornájába?
    mert eleddig a náci propaganda szövegénél többet itt nem böfögött fel!
    amúgy nem is értem, mit akar elérni. küldetés tudata van? mert itt, a KMH-n ugyan semmire se fog menni, legfeljebb kap egy-kettőt – verbálisan, persze – az orcájára.
    szavazókat nem fog szerezni, az itt írásokat közlőket tevékenységükben meggátolni nem tudja, a másképpen gondolkodók véleménye nem változik, mégis, mit gondol elérni?
    don ovuzzal értek egyet: tegye rendbe az életét. keressen magának egy rendes pasit, aki legalább hetente egyszer rendbe teszi, és akkor nem kell ide járnia élvezkedni. heti egynél többre azért ne tervezzen. a maga korában az már megerőltető lenne 🙂
    arról nem is beszélve, meddig tudná így megtartani a pasast 😀

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    3:21 de.
    érti is azt, amit leírt?
    hogy mije is van magának? logikai következtetése?
    😀 😀 😀

  • Tüske Zsófia

    “Magyar nemes”,az soha nem etnikai hovatartozást jelentett. Horvát, sőt olasz származása ellenére Zrínyi is magyarnak vallotta magát. Engedjük meg Hrussóczynak is, már csak azért is, mert ősei vérüket hullatták az országért.

    Nem terveztem antropológusnak vagy genetikusnak menni. Te viszont stílusod miatt pedagógusnak vagy népművelőnek ne menj.
    Amit írtam, arra nem én jöttem rá, hanem csak átvettem. Azt a szót használtam, hogy “állítólag”. Te is használhatnád, mert nem adtál magyarázatot arra, hogy miért halt ki a neandervölgyi. Megjegyzem, véletlenül én is ismertem a legújabb kutatások eredményeit, de nem az volt a célom, hogy tudásom fitogtassam, hanem hogy Kopácsival megértessem a faj és a fajta közti különbséget.
    Egyébként, ritkán előfordul, hogy az öszvér is képes utódokat nemzeni.

  • Kopácsi Judith
    2013 március 3
    10:02 du.

    kopácsi, ennyire nem érdekel senkit a bergengóc pocsolyád, hogy ilyen olcsó fogásokkal akarod reklámozni? :))))
    Nekem belőled ez is sok, nemhogy a belterjes szemétdombodra lennék kiváncsi 🙂 Ne nevettesd ki magad jobban:)

  • hogy amerika es kanada tele van aggkoru, szenilis ven magyarral az egy dolog, dehat ugye nem rajuk kell haragudni, csak azokra, akik felhasznaljak, kihasznaljak oket alantas celjaikra…igaz orban viktor? a Csatary “bacsi” is ezek kozott elt, mig Kanada ki nem ebrudalta innen…mara mar olyan oreg, hogy nincs mit akasztani rajta…amugy tobben menekultek el az orszagbol orban miatt, mint 56 idejen…jah es ezek nem kommunistak meg mielott gyorsan kitalalnak a rosszindulatu jobberek, ven trotty nyilasok, hanem eleteros, tehetseges 20-30-40 eves magyar emberek!

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    1:23 de.
    “Akkor legyen igazságos és vesse már hozzá azokat a “csekély” milliárdokat is amit az állam évente fizet a magyar emberek adóiból az élősködő ingyenélő vérszívó országrabló magyar gyilkos- nem magyar kisebbségeknek!
    Ők azok, akiknek nem lábad könnybe a szemük a Székely himnusz hallatára !”
    Szivesen megteszem, de kérem, adjon valami támpontot. Kikre gondol amikor “magyar emberek adóiból az élősködő ingyenélő vérszívó országrabló magyar gyilkos- nem magyar kisebbségek-ről” beszél?
    “Székely himnuszról” mégegyszer: Családom anyai ága Csíkszeredáról származik. Az apai ág a felvidékről. Sokat jártam Erdélyben míg nagyapám élt, évi négy-öt alkalommal fuvaroztam oda a jó öreget. Soha, mégegyszer, SOHA, egyetlen helyen, egyetlen esküvön, bálban, kultúresten sem hallottam a “székely himnuszt” énekelni.
    A Székely, ha kipirosodik az arca, csillogni kezd a szeme és világgá akarja kiáltani, hogy ő Magyar, akkor a Magyar Himnuszt énekli. Ha a románokat akarja bosszantani, netán verekedést kiprovokálni, akkor meg az ” Ott, ahol zúg az a négy folyó” refrénű mélabút.
    Magyarországon a hatvanas-hetvenes években a “székelyhimnusz” az ifjúság fricskája volt a hatalomnak, mivel a dal a tiltottak listáján szerepelt. Ugyanilyen bosszantó szándékkal énekeltük kidagadt hangszálakkal hajnal kettőkor a műszaki egyetem várbeli kolesza előtti téren (Mátyás templomnál)a “sződd a selymet elvtárs” című közröhejt is.
    Mert az ifjúság magában hordozza az örök rebellisséget.
    Ami most történik a “székely himnusszal” az nem más, mint pocakosodó középkorúak nosztalgiája a fiatalságuk iránt, megspékelve némi rosszúlértelmezett “nemzeti feelinggel”..
    Az erdélyi magyarságnak- köztük a székelyeknek- a zászlózással, a himnuszozással többet ártanak, mint segítenek.
    (Ps. Válaszolna nekem arra, hogy miért csak a székelyek kiemelten támogatandók, zászlóval, beszédekkel, sírvavigadással? Mi van a többi erdélyi magyarral? Őket leírták? Már nem számítanak?Hogy érzi magát ettől egy felvidéki, vajdasági, kárpátaljai magyar? Hol marad az értük való aggódás? Netán ők nem magyarok? )
    Repesve várom a válaszát.

  • Jávorszky Mária

    Hogy pattognak a selejt “magyarok”, öröm nézni amint akaratlanul is elárulják önmagukat!

    Én az életemet, szívemet lelkemet a Magyar Nemzetnek oltárára tettem!
    Tegyék ugyanazt önök is, ha magyarnak érzik magukat!
    De ha nem, akkor KUSS legyen és ne szóljanak bele a magyarok dolgaiba!
    ÉLJEN MAGYARORSZÁG! ÉLJEN A MAGYAR NEMZET!

  • Kedves Journalist,
    Lazítsunk egy kis humorral:)
    Mennyire reális, hogy valaki “visszamenekül” Magyarországra? Ok, már eszembe is jutott egy két morbid szituáció:)
    Don Ovuz, Önnél a pont:)
    Ez egy fórum, ami a kanadai progresszív gondolkodó, demokratikus, informált érdeklődőké, akit mélyen érdekel Magyarország sorsa.
    Beszűrődik ide egy-két tudatos, fizetett hazaáruló vagy ignoráns megtévesztett és ezeknek keverékei. Ma már otthon a köztiszteletben álló emberek 5%-a sem beszéli az Orbán rezsim nyelvét még úgyis, hogy az ellenzék a toleráns és a zsarnokok nem. Pl. Még azt a maroknyi kormánypárti vezető művészt se kezdik ki: Vidnyánszky, Ákos, Medveczky, stb.
    Persze itt is van fóruma a “nemzeti”, fasiszta, revizionista, régi és jelenlegi ávós stb. gondolkozóknak – a bal és jobb oldalt, valamint a konzervatív és liberális szót direkt nem használom, mert ebből a szempontból ez irreleváns, olyan magas szintű a fogalom zavar. Pl. Meg kell csak nézni a Bartus gyalázók újságát. Na ott aztán van magyar szépirodalom..

  • Egyetértek, Falusi. És ajánlom figyelemben ezt a kis filmet azoknak Magyarországon akik ilyen nagy ügyet (problémát) csinálnak ebböl a székely zászlóbol. Nem is kell végig nézni, elég a 12. perctöl nézni:

  • Tüske Zsófia

    Sárdi Jani: nekem semmi bajom Hrusóczy magyarságával egészen addig, amíg ő nem kérdőjelezi meg mások magyarságát. Az ősök tettei az egy dolog, ezt nem lehet a saját érdemek helyett felmutatni. De ha már érdemekről van szó: én inkább hajlok arra, hogy a Radnóti/Szerb Antal/Karinthy Frigyes/Szép Ernő/Faludy György/Christopher Adam- féle, zsidó ősökkel is bíró magyarokkal érezzek szellemi és nemzeti közösséget, mint az ilyen Hrusóczky-félékkel, még ha ezek ősei Zrínyi oldalán harcoltak is.
    Úgyhogy igen jó lenne, ha ezek kussolnának kirekesztési próbálkozás helyett, mert nem kompetensek annak eldöntésére, ki magyar és ki nem. Horvát származással meg pláne ne próbáljon magyarkodni ez a vén elmehunyt.
    Én ígérem, nem megyek se népművelőnek se pedagógusnak, már más szakterületen dolgozom.
    Szerintem meg Kopácsy pontosan tisztában van a faj és a fajta közötti különbséggel… nem kell neki a lovat, az öszvért és az ősembert példának hozni.

  • Tüske Zsófia

    jávorszky, te a diliházban verjed a tamtamot, úgy is, mint selejtmagyar… próbáld ott az ápolót csendre inteni, előbb-utóbb megjutalmaz téged érdemeid elismeréseként egy muszáj-kabáttal.

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    11:56 de.
    Több esetben konkrét felszólítást kapott ideológiája kifejtésére. De mindössze hangoskodik. Ez lenne az ideológia érvek nélkül?
    Hát ez kevés! Ha nem képes valós érveket sorolni a hite mellet, többet árt a pártjának, mint amennyit használ. Úgyhogy kicsit még hecceljük, így mindenki látja a jobbikosok korlátoltságát. Beszűkült agyú demagógiáikat, ami így nevetségessé válik önnel együtt. Ön nem számít, mert semmiféle érvet nem képes felhozni a sötétség mélyéről. Viszont aktív sötétsége egyre több embert riaszt majd, hiszen önön keresztül is ítélik meg a jobboldalt.

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    11:56 de.

    Programot kiscsaládjának csináljon.(KUSS)
    A “logikai levezetésével” kapcsolatban kérdésem nőtt:
    Van kiskegyednek akváriuma?

  • Mária asszony,
    Ha a Magyar Nemzet otthoni lapra tette, ami nagyon kézenfekvőnek tűnik, akkor ez rendben van, de lehet, hogy nem érte meg. Ennél az Ön élete biztos többet ér!
    Ha a Magyarságra tette fel, ezzel voltunk és vagyunk már pár 10 millióan, de mi Önnel ellenkező álláspontokat képviseltünk.
    dakota: te ne tegezd le Kopácsy asszonyt, amikor annak a posványnak a tiszteletéért szólsz. Érthető?
    Olyan fejedelmi többest használsz abban a saját együgyűségedben, hogy már én szégyellem, hogy egy nyelven beszélünk.. Te Nemzeti Hős!:)
    Jimbo legalább elhallgatott:)

  • budator7
    2013 március 4
    1:26 du.

    Jól van gayza, most nyugodj meg szépen és mondd el értelmesen, hogy mi is a problémád, mert amikor ideges vagy mindig ez a dadogás a vége:)Anyuci sosem mondta még?:)

    Miért is kellene nekem vagy bárkinek kopácsit tisztelni?
    Hacsak a korát nem, mert más elfogadható okot nem látok rá.
    Hallgatlak:)

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    11:56 de.
    most már értem, mi az a szar, ami arról az oltárról lecsorog!
    majd szólok az őrzőknek, hogy sűrűbben takarítsák!

  • budator7
    2013 március 4
    1:26 du.
    egy fenét hallgatott el. most éppen a szavakat keresi 🙂

  • falusi
    2013 március 4
    1:21 du.
    azt hiszed, érti, mit kérdezel tőle?
    a viccet sem ismeri:)

  • Érdekes ez az “újság”, Christopher, ahol megengedett, sőt hallgatólagosan jóváhagyott a részedről, mint főszerkesztő részéről, hogy egyesek, mint pl. Kopácsi Judit vagy ez a budator7 nevű akárki “patkánynak” vagy “posványnak” nevezze a magyar nagykövetet.
    Tisztességes emberek elhatárolódnak az ilyenektől.

    Babits szavaival élve, “vétkesek közt cinkos aki néma”.

  • Kanadai.
    2013 március 4
    12:42 du.
    Köszönöm, kanadai.
    Tanulságos.
    Legszivesebben odakötözném a székhez az összes pontagyu nacionalistát, hogy kötelezően végignézze.
    Bár igaz, mélysötétség ellen kevés a csillagszóró..

  • Kopácsi Judith

    dakota, kérlek ne csak határold el magad, mindjárt ki is szállhatsz innen, legalább nem rontod többet itt a levegőt.

  • dakota
    2013 március 4
    1:58 du.
    “Babits szavaival élve, “vétkesek közt cinkos aki néma”.”
    Erről beszélünk, akikor az antiszemita, a kanadai magyarokat szétzülleszteni akaró a diplomácia szabályaiból semmit nem értő, önnönmagát politikusnak nevező pártkatona visszahívását szorgalmazzuk. Ez a gyakorlatban mindössze annyit jelentene, hogy ugyanabból a pártból más, alkalmasabb ember kerüljön oda. Egy valódi diplomata. Hogy ön is értse a háborgás okát.
    Ön idézett, és az idézettel egyetértek.

  • Dakota! Ismét ez a fránya szelektív szemléletmód… Vagy ahogyan -bár azt Önnek is illene tudnia, ha nem csak álhívő, álmagyar lenne – a Bibliában is írva vagyon: Más szemében a szálkát… Milyen lap az, ahol nemcsak, hogy engedett, de kötelező és elvárt mások becsületének besározása, karakterének legyilkolása, leálltozása, a zsidózás, komcsizás stb? Ja, hogy a WC papírnak megengedett? Akkor igaza van, mert hasonló a hasonlónak örül…

    J

  • Azért ti 3-an mártírnak tartjátok magatokat, hogy ezt az újságot olvassátok? A ti állapototokban ez komoly mazochizmusra utal.
    dakota: Segítek:Budapest-Toronto kétlaki vagyok. Most éppen kivertek otthonról.. A napi magyarországi híreket napi 3 órában kapom sokkal hitelesebb forrásokból, mint a Magyar Nemzet, HírTV, Magyar Királyi izé, sőt MTI – ami ugyanaz már.. Nem fogok kérkedni a személyes kapcsolataimmal, de Semjén Zsoltnál:) is magasabb kaliberű emberek a politika, gazdaság, kultúra és és az alkotmányjog területén. Mivel azért politikus nem vagyok, és Téged sehogy se szolgállak és szolgálnálak, ezért egyszer és mindenkorra ki vagy radírozva azzal a két félkegyelművel együtt..

    Csak egy kis desszert: Milyen ország ez?
    http://hvg.hu/itthon/20130304_Orban_lemondott_helyettes_allamtitkara_eh

  • Apropó, szívesen látnék egy két kommentet arról, hogy csüt-pénteken idejönnek Torontóba Ottawából egy kihelyezett irodával magyar közpénzből fidesz szavazatokat vásárolni, magyar állampolgárságot osztogatni. Persze azt ők nem is sejtik, hogy ott leszünk sokan, akik nem okvetlenül a Fideszre vagy a Jobbikra fogunk majd szavazni.. Ez már a beépített zsarnoki arrogancia és pökhendiség.. Azért van annak egy bája, hogy ilyen dakota félék és az országot sose látott hazánk állampolgárai szavazzanak az ország belügyeiről és lásd külügyéről (posványőr)

  • budator7
    2013 március 4
    4:14 du.
    csak a halott dakota a jó dakota…ez egy régi telepes mondás.
    dakota szerintem nem is külhoni. már régóta kedvel engem, pedig csak január óta jelenek meg a KMH-n.
    szóval, érdemes a minősítésemre 😀

  • mirol szavaznak ezek a tetvek? apjuk faszarol esetleg! nem lesz ennek jo vege…

  • Nyilas Misi
    2013 március 4
    4:34 du.
    az ön által említett nemiszervnek sincs jó vége 🙂
    bár igen szívesen cuppannak rá a kedvenc hozzászólóink 🙂 🙂 🙂
    amúgy nem nevezném őket tetveknek. a nevezett alsóbb rendű vérszívók nem nagy túlélők, némi kémiai beavatkozás simán lenullázza őket. én inkább csótányoknak minősíteném ezeket. az a faj ugyanis képes túlélni egy atomtámadást is, a radioaktív sugárzás még csak nem is degenerálja őket. ami, ugyebár, nem is csoda. ennél degeneráltabbak már csak komoly genetikai manipuláció révén lehetnek.

  • Budator!
    Nem hallgattam el, sot nem is fogok, csak a suletlensegekhez nem vagyok hajlando hozzaszolni.
    Ti csak probaltok egymassal vetekedni, minden ertelem nelkul. A zsidozast ti muvelitek a legmagasabb szinten.
    Provokaljatok az olvasot, hogy reszt vegyen benne.Hat en nem vagyok hajlando. Ennyi…
    Egyebbkent, Dakotanak igaza van, amit Kopacsirol ir.

  • igen, igaz rajuk is, de leginkabb arra lennek kivancsi, hogy az ittelo hatarontuliaknak miert kell vajon a szerb, roman stb. es a kanadai utleveluk melle a magyar?

  • Tüske Zsófi!

    Egy Kopácsival való békés dialógusba robbantál bele. Nyilván nem olvastad el az előzményeket, de pótolhatod.

    Valamiért már a múltkor is az volt az érzésem, hogy nem figyelsz, lélekben máshol jársz, mással vagy elfoglalva, miközben ide írogatsz. Marhaságokat írsz. Nem érzem, hogy őszintén szeretnél megnyerni vagy meggyőzni bármiről.

  • Budator!
    Utolag olvasva kommentedet meg kell allapitsam, hogy eleg KETES a szereped. Kar, hogy dicsekszel vele.

  • Csak meg annyit: ki finanszirozza az ingazasod Budapest es Toronto kozott????

  • Mi johet ezutan
    2013 március 3
    11:36 du.

    Bayerzsóti hányadékára..
    Ezt írja.
    ” Csak mi fogunk elbújtatni titeket. Ugyanis mi önsorsrontóan jók vagyunk. És ezt vegyétek nagyon komolyan, ti, nyomorultak.”
    Érdekes lesz.. A hóhér bújtatja majd azokat, akiket ő ítélt halálra..
    Romlasz, Zsoca. Már az egyszerű formállogika sem megy..

  • Oh-oh Jimbi, akkor most lebuktam:( Biztos a magyar billentyűzet használatomból jöttél rá, hogy kétes (nem SS) vagyok…
    Én is megéreztem, hogy egy kedves csávó vagy és mivel nem feltételezném rólad, hogy személyeskedsz, csak egy okod lehet, hogy az útjaim finanszírozásáról kérdezz, hogy a jövőben Te akarod fizetni. Ugye rájöttem?
    Nos erre nincs szükség, mert nyílt számlám van a TEK-kel és természetesen beépített ember vagyok, mint vagyunk itt egy páran. A szemét kormányellenséges kommentelők, valamint az összes KMH újságírójához már ki is küldtem a fekete autót 2-2 fakabátossal.
    Ha esetleg arra is kíváncsi vagy, hogy ki fizette a TEK általi beüzemeltetésem előtt, akkor nem szégyellem, de a magyar hölgyek vállalták mindig, ami nagy megtiszteltetés volt számomra, mert hát tudjuk, hogy ők verhetetlenek.. Mindenesetre köszönöm! Szinte röstellem megkérdezni, hogy ezek után összehozhatnánk-e egy jó kis ulti partit dakotával. Nekem már van Nemzeti kártyám – tudod, a tök filkós, szóval már arra sincs gond… (Sőt a zsidó figurákat át is figuráltam János vitézre és kollegáira a kedvetekért) Az unicum-ot viszont Ti hozzátok, az enyém már elfogyott:(

  • JIMBO
    2013 március 4
    5:58 du.
    én. közöd?
    az pedig, hogy elhallgatsz-e, vagy sem, kicsi bozótlakó, teljességgel érdektelen.
    nem jegyeznek.

  • Christopher, a cikked obsolete, azaz elavult, érvénytelen!
    Sehol sem látom az általad emlitett zsidózást a jelzett helyen.

  • Kopácsi Judith

    Figyelő, akkor leforditom Neked, hogy “érthetőbb” legyen számosra is:
    „Christpher Ádám, (akinek hirtelen faja lett, és mi más is lehetne, mint egy büdös zsidó) akik a világ stb… Tehát az egyetlen Christoher Ádámból már fajta lett, akik elszaporodtak a világon mindenfelé, és kártékonyak, mert bomlasztók, és ebben szakértők és ráadásul ravaszok, kétszinűek és sajnos okosak is.” Márcsak a görbe orr és a nagy fül hiányzik, mint egy harmincas évek vége felett készűlt náci plakátról.

  • Christopher Adam

    És akkor még azt is hozzátehetjük a történethez, hogy számtalan aláiró jelezte, hogy mennyire egyetért a zsidózással. Aztán Dancs Rózsa és Feszty Dániel (és talán Pordány számára) ez mégis túlságosan kinossá vált, mivel a peticiót nem csak saját csoportjuknak készitették, hanem a zsidózást mások is megláthatják, ezért törölték az összes kommentet.

  • Figyelő
    2013 március 5
    11:29 de.
    rosszul figyel, picinyem. szemüveget kellene cserélnie, a narancsszínű már nem divat.

  • Kopácsi, ma nem látom a felvetett problémát. Tehát tárgytalan.
    Christopher, “számtalan aláíró” nem jelezhette a jóváhagyást, mert legtöbbje nem is látta az általad sértő beírást.. tehát, a téma tárgytalan.
    Te is nagyon jól tudod, hogy 200 ember között, mindig van egy hülye.
    A petició, ellen peticiónak készült a nagykövet védelmére, ami jogos!
    Ennyi.

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    valahogy mertem remélni, hogy a “ez a fajta sajnos a világ minden sarkában próbálkozik a nemzeti összetartozást bomlasztani. Az ő fajtájuk szakértők ezen a vonalon. Ravaszok, kétszinüek, de sajnos okosak is”-féle bejegyzést nem csak én találom sértőnek.

  • Figyelő
    2013 március 5
    1:12 du.
    arany bogaram, teljességgel érdektelen, hogy maga mit tart tárgytalannak. kezelje magát a helyén: 200 ember közt tényleg mindig van egy hülye. 😀

  • Christopher, talán más nem találta sértőnek!
    Ne is haragudj, sokkal több embert sértettél itt meg cikkeiddel, hogy egy ilyen megjegyzésen meglepődj! Sok magyar közmondás illik ide: “Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten!”
    Vagy: Ki mint veti ágyát, úgy alusza álmát.. stb.stb.

  • Kopácsi Judith

    Figyelő, ha mások nem vették sértőnek, az rájuk vett nagyon rossz fényt. És persze én is ismerek sok féle magyar közmondást, pl, azt, amikor egyik távoli rokonom örömmel közölte velem, amikor rájött, hogy férjem nevéről itélve zsidó, hogy “azok között is van rendes”. És igen meg volt rökönyödve, amikor feljánlottam neki, hogy a harmadik emeleti erkélyről megtanitom repülni, mondván, hogy mi rosszat és sértőt mondott nekem, mikor ez csak egy “olyan” szólás. Mire felsoroltam neki ezeknek az “ártatlan szólásoknak” az áldozatait, akiket pl. a saját apósáék is mentették 44-ben. Nem tudom, hogy leesett-e enki a tantusz és felismerte-e az összefüggéseket, mindenesetre a repülés ötlete a harmadik emeletröl gondolkodóba ejtette.

  • Kopácsi Judith

    No meg vannak angolul is hasonló mondások, amiket pl. manapság már nem tanácsos mondani. Pl. Inie, minie, miney moe, catch a nigger by the toe, stb. Garantáltan verés lenne az eredménye, de minimálisan kirekesztés a normális emberek közül. Szóval pont erről van szó, még a nyelvébe is bele van vésődve az anitszemitzmus, és észre sem veszik egyesek, hogy ez sértő. Ébresztő!!!!Kulturemberek képesek ezeket felfogni, és kiszürni a mindennapi beszédükből.

  • Kopácsi Judith

    Én pl. a Figyelő féléket tartom distruktivnak. Tele van velük a pince, a padlás, és csak jelentgetnek,ármánykodnak, megosztanak, mert már nekik ez csak a szokásuk. Na, nézzük, hogy esik ez a Figyelőknek. De, ha úgy döntesz, hogy ez neked tetszik, vagyunk itt egy páran, akik cifrázni tudjuk majd.

  • Jimbo a tipikus félázsiai -magyar-turáni emberke.. Egyszerűen nem tudja elviselni, ha valaki másként gondolkodik, mint ő, ha jobb, okosabb stb. mint ő – és még mindig nem tudta megszokni, hogy kultúr ember a másik ember pénzügyei , fizetése után nem érdeklődik. Nem komilfó…

    J

  • Hát istenkém, nem vagyunk közös nevezőn:(
    A csüt-pénteki toborzóról senki, semmit??

    A mai termésből:

    http://www.ekint.org/ekint/ekint.news.page?nodeid=575

    Talán javasolnám, hogy mielőtt neki esne valaki, hogy hogy merészeli?? Ha már nem annyira tájékozott, legalább megnézném a szerzőket pl. a Wikipédián…

  • Jurnalist

    Hogy illik-e érdeklődni más pénzügyei, fizetése után, az attól függ… Ha nem akarom meglátni a nyomorát, és nem szívesen segítenék, akkor nem érdeklődöm.

  • Jurnalist, Kopácsi!

    Találjátok ki, hogy én milyen fajta vagyok?

    Nem rég olvastam, hogy eldőlni látszik a Kelet-európai zsidók eredetének kérdése. A legújabb genetikai kutatások a kazár eredetet támasztják alá. A kelet-európai zsidók genetikailag a kaukázusi népekhez (örmény, grúz,iráni stb.) állnak legközelebb, és csak kisebb részben szemiták.

    Egyébként, a kaukázusi népek a világ legéletrevalóbb népei. Fizikailag és mentálisan is. (A magyarok közt is jelentős a kaukázusi gén.)

  • Journalist
    2013 március 5
    4:14 du.
    A félázsiait már nehéz bizonyítani..
    Felnőtt korban már nem látszik a mongolfolt..
    Bár az is lehet, neki piros pöttyei vannak.
    🙂

  • Kopácsi Judith
    2013 március 4
    3:29 du.

    kopácsi, ennyire zavar az igazság?
    A nem túl nagy intelligenciára valló, a nagykövet urat sértő megjegyzésed után ne csodálkozz, ha legközelebb sem hívnak meg az Operába, “kirájlány”:)

  • budator7
    2013 március 5
    2:07 de.

    Dehogyis, gollner, Jimbo megismeri a hangodat:)
    Az pedig, hogy az unikum elfogyott nem volt kérdés. Rögtön látszik. Egy-egy üveg után mindig olyan humoros vagy:)

  • JIMBO
    2013 március 4
    5:06 du.

    Tökéletesen igazad van, Jimbo.

  • budator7
    2013 március 4
    1:26 du.

    gayza, “kopácsi kirájlány” nem y-nal írja a kopácsit és nem ly-nal a királylány-t:)
    70 éves korában már lehetne benne egy kis tartás, de, ha mindenáron ki akarja nevettetni magát, te miért szólsz bele?

    “Érthető?” by budator7

  • Journalist
    2013 március 4
    3:58 du.

    Miről is beszélsz tulajdonképpen?

  • Christopher Adam
    2013 március 5
    1:00 du.

    Christopher

    Szerintem egyszerűen elejét akarták venni a további felesleges belemagyarázásoknak, tanulva a mostani esetből.

    Ott semmi egyértelmű nem volt leírva, ahogy olvastam a cikkedben, belemagyarázni természetesen mindent lehet, mintahogy láthattuk is. Ezen az oldalon viszont kopácsi nyíltan és egyértelműen illette a nagykövet urat sértő megjegyzéssel.
    Nem ugyanaz a kettő.

  • budator7
    2013 március 4
    4:14 du.

    Kész van már a kis DK-s táblácskád?:)

  • Ille István
    2013 március 4
    4:23 du.

    ille, ille nem tudom, hogy neked feltűnt-e már, de egyre kevesebben kiváncsiak a véleményedre, mert mégcsak válaszra sem méltatnak, hiába írogatsz. Ezen azért gondolkozz el, kiscsillag:)

  • Don Ovuz
    2013 március 4
    3:40 du.

    Megértem az Ön álláspontját és tiszteletben is tartom, bár nem igazán tudok azonosulni vele. Mindenesetre értékelem a tisztességes, kulturált hangnemet.

  • Journalist
    2013 március 5
    4:14 du.
    hát, nem is kultúrember 🙂 de tuti, hogy turulban született! az ilyen szavakkal, mint komilfó, csak összezavarod szegényt. azóta is keresi az értelmező szótárban a jelentését, de biztosan rossz helyen 🙂

  • Figyelő
    2013 március 5
    3:06 du.
    meg van olyan is: akinek nem inge, ne vegye magára!
    de kisnagyságod esetében egy másik jut eszembe:
    fogadatlan prókátornak [email protected] a fizetése!

  • Elnézést Judit, több Kopácsy ismerősöm is van és isten bocsássa meg, de rossz i-vel írtam a nevét.
    István, tudom, hogy nincs bátorításra szüksége, de azért, mert itt a normálisabb emberekre a normálisabb emberek nem reagálnak, az nem jelenti azt hogy nem tartanak igényt a véleményére. Én unicum hiányában leálltam fröcsögni tegnap a csőcselékkel, ma már bánom:)

  • Kikerestem az interneten a kelet-európai zsidók eredetéről szóló cikket.

    Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja – Origo

  • Nem ment át link, de “Megdőlt az antiszemitizmus genetikai alapja” címen megtaláljátok.

  • Egy pillanatra visszatérnék az elejére. Ma a KMOSZ léte a mai körülmények között az elfogadandó mottóikkal sajnos elképzelhetetlen. Mivel ez a kanadai magyarok értelmiségének egy részét fogadja magába, akiknek ilyen vagy olyan véleménye van az anya-országban végbemenő viharos dolgokról. Ezek az emberek nem tudják megtagadni ezeket a nézeteiket, sőt nagyrészük hangosan politizál, vallási meggyőződéseik vannak, kulturális ítéleteik, pénzügyi különbségeik, amik antagonisztikusak. Tehát miről is beszélünk?

  • budator7
    2013 március 6
    9:21 de.
    Miről?
    “Három magyar összehajol..”

  • Sárdi Jani
    2013 március 6
    5:20 de.
    igaza lehet. a hülyeség és aljasság nem genetikai kérdés, azt, bizony, tanulni is lehet. ugye, öcsi?

  • dakota
    2013 március 5
    10:37 du.
    édes öregem, javaslom, maga meg azon gondolkozzon el, hogy mi értelme van az itteni nyálverésének?
    amúgy honnan tudja, hányan olvasnak? na, ne komolytalankodjon.

  • Ille István
    2013 március 6
    12:58 du.

    “igaza lehet. a hülyeség és aljasság nem genetikai kérdés, azt, bizony, tanulni is lehet. ugye, öcsi?”

    Nem pontosan értem miben van igazam, de szerintem a hülyeséget miért tanulná az ember? Ilyent biztos nem írtam. Azzal pedig nyilván meg akarsz sérteni, hogy “öcsinek” szólítasz… Ezt még kibírom.

  • Kopácsi Judith

    Budator. még nagyapám hagyta el anno, az y-ont a névről. azóta csak így, szerényen i-vel, mint Kopácsi. Egyetlen nagyzolásom van, hogy a Judith-ot th-val irom, ugyanis Apám igy irt nekem a börtönből is. Amíg a legtöbb ember csak Jutkának szólitott, addig én apámnak drága Judithkája voltam.

  • budator7
    2013 március 6
    9:21 de.

    Jó kérdés, gayza:) Akkor talán kezd az elejéről, és ha lehet, magayarul, unikum nélkül, mert amit ebben a kommentedben összezagyváltál ahhoz tolmács kell.

  • Ille István
    2013 március 6
    1:00 du.

    Ugyan, ille:)
    Te is tudod, hogy leszálló ágban vagy, csak magadnak sem mered bevallani. Ha elvégzed itt a megjelenésért kiszabott feladatodat, mehetsz innen is, vagy kénytelen leszel továbbra is megalázkodni. Undorító ez az egész, ahogy van, ille.

  • Az előzőnél túl gyorsan nyomtam meg az entert:)

    gayza, “Akkor talán kezdd az elejéről, és ha lehet, magyarul, unikum nélkül, mert amit ebben a kommentedben összezagyváltál ahhoz tolmács kell.”

  • Sárdi Jani
    2013 március 6
    5:48 du.
    miért is akarnám megsérteni? ne értékelje túl magát. én csak azt sértem meg, akit arra érdemesnek tartok 🙂

  • dakota
    2013 március 6
    10:24 du.
    valóban undorító. ennek legjobb bizonyítéka a maga megszólalásai.
    azzal ugye, tisztában van, hogy korántsem egy dakota határozza meg, hogy mehetek-e, vagy maradhatok?
    a tényekhez, kicsi huszár, a tényekhez.
    ne velem szájkaratézzon, olajbogyó, abban jobb vagyok.
    hiába személyeskedik itt, semmire nem megy vele. én továbbra is írok, maga meg továbbra se tud tenni ellene semmit.
    ez már csak így megy. de azért ne adja fel 🙂

  • A fenébe is tévedtem erre a fórumra! A legegyügyűbb kommenteket, áskálódásokat, gyűlölködéseket találtam. Normális ember nem kér ezekből.

  • Kopácsi Judith

    Kovács, sajnos igaza van, elleptek minket a dakoták, jimbók, és egyébb kártékony varjak. Normális ember tényleg nem kér belőlük. Nyugodtan ki lhetene löni öket innen, a kutyának sem hiányoznának. Csak a lap nivóját rontják, azért pedig igen nagy kár.

  • Ille István
    2013 március 7
    12:16 de.

    Természetesen nem én határozom meg, ille, hogy te itt publikálsz, avagy nem.(Nem is igazán érdekel.) Ez kizárólag azon múlik, hogy képes vagy-e még alább adni és, hogy meddig vagy képes megalázkodni az ingyenes publikálási lehetőségért:)

  • dakota
    2013 március 9
    11:16 de.
    annyira nem érdekli, hogy minden írásomat elolvassa, és hozzá is szól 😀
    amatőr…

  • Kopácsi Judith

    Na, képzeld rasid, ha még érdekelné is?!

  • Judith Asszony!
    Ha az ön által említett varjak nem lennének, akkor Önök kikkel vitatkoznának? Nagyon egysíkú lenne a fórum.

  • Hát mit látok hölgyek urak, én még azt hittem…. De az a kolátsi valahonnan ismerős , nem valami értékeset csinált majd követői a zavarosba eltévedtek. Hát látom szegény megfordult a sírjában, de nem egyszer..Még valamit az idegenszívűeket azonnal észre kell venni 1-2 mondatából aki hazáját, nemzetét nem becsüli, arra még szót sem szabad pazarolni, levegőnek kell nézni! Fülöp József

  • Kedves Jávorszky Mária!

    Az On altal emlegetett “selejt magyarok” adtak szeretett hazajanak a Nobel dijasok nagy reszet rengeteg feltalalot, tudost valamint a kulturalis, zenei, es egyeb mas vilaghiru dolgokat is melyre On es elvbaratai oly nagyon buszkek! Sok normalis nemzet szeretne annyi “selejtet” amennyit Onok eluldoztek az elmult evszazadban de az a baj, hogy semmibol sem kepesek tanulni!

  • Judit Noszticzius

    Törvényben NEM LEHET BÁNTANI A ZSIDÓKAT !!!!!!!!!!!!!!!

  • Ha valaki tud valamit Magyarországról, azt általában a “selejt”-eken keresztül tanulta. Olyan Kálmán Imre féle “selejt”, akinek valami “Szép város Kolozsvár” nevű förmedvénye majdnem himnusszá változott, vagy Elek Ilona, aki a hitleri Olimpiászon nyert aranyérmet Magyaroeszág nevében vette át…
    Nem lehet itt leírni, mit adtak a”selejtek” Magyarországnak, de vlószínű, hogy a Jávorszkyaknál sokkal többet.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.