Németh Zsolt tavasszal Kanadába látogat – Áder János kanadai vizitjét is tervezik

2013 február 27 10:41 de.26 hozzászólás

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Ottawába látogat idén tavasszal és e mellett már Áder János kanadai vizitjét is tervezik – derül ki a KÜM február 27-ei közleményéből. John Baird kanadai külügyminiszter pedig idén Budapestre készül. Sztáray Péter helyettes államtitkár két napos hivatalos látogatáson volt Ottawában, és  részt vett a szélsőjobboldali politikájáról elhíresült  ottawai magyar Nagykövetségen rendezett állampolgári eskütételen, melyen összesen tízen vették fel a magyar állampolgárságot.

Sztáray Péter, az Orbán-kormány külügyi helyettes államtitkára

Sztáray többek között a kanadai bevándorlásügyi tisztviselőkkel is folytatott megbeszélést. „Örömmel konstatáltuk: azzal, hogy Kanadában új szabályokat vezettek be, és módosították a bevándorlási törvényt, megszűnt a jelentős része azoknak az elemeknek, amelyek vonzották a magyarországi kivándorlást. A jelenlegi adataink szerint azóta 98 százalékkal esett vissza az új kérelmek száma”–jelentette ki a külügyi helyettes államtitkár. “Úgy gondolom, hogy a visszatelepülés kezelhető lesz. Folyamatos, és nem nagy, hullámszerű visszatérésre számítunk”–tette hozzá az Orbán kormány diplomatája. Sztáray elmondása szerint, magyarországi külügyesek és belügyesek rendszeres kapcsolatban állnak Kanada budapesti nagykövetségével, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is része ennek a két éve létrejött kanadai – magyar munkacsoportnak.

A kanadai kormány statisztikái szerint január óta hetente 164 külföldi kér menekült-státuszt Kanadában, és hozzátették: ez az átlag 70 százalékos visszaesést mutat 2012-höz képest. A konzervatív kormány számításai szerint öt év alatt összesen 2 milliárd dollárt takaríthat meg az állam azon, hogy a várakozásokhoz képest is gyorsabban csökkent a kérelmezők száma.

2013-ban csupán hét magyar állampolgár kért menedéket Kanadában. Tavaly a legtöbb kérelmező Magyarországról, Kínából, Horvátországból és Pakisztánból érkezett. Idén a legtöbb menekült kínai, pakisztáni, nigériai és kolumbiai állampolgár. A decemberben bevezetett gyorsított eljárásnak köszönhetően 45 nap alatt bírálják el a kérelmeket. A korábbi rendszer alatt nem ritkán ezer napig is eltartott a folyamat. A régi eljárás alatt beadott kérelmek közül még 29 ezer vár elbírálásra.

Közben a Canadian Jewish News pár hete jelentette, hogy a Simon Wiesenthal Center szerint növekszik a magyar zsidók és romák ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma.

26 hozzászólás

 • ezert felesleges a nagykovet ellen alairasokat gyujteni mert REMEK a kapcsolat….csak nevetsegesse valik a nagykovet elleni hiszti

 • a Simon Wiesenthal center meg szervezze meg az izraeli befogadasat a ciganyoknak es zsidoknak

 • Remek, mert a canadaiak úriemberek és nem csak anank mondják magukat.. Nem fogják szemtől szembe elküldeni a náthásba ennek az ordító egérnek a képviselőjét. És persze, hogy a legszebb arcát mutatják hazánknak- a problémákat elegánsan eltakarják, ill. egyre többen nem merik elmondani véleményüket a remek NER-ben.. Ez viszont szégyen!

  J

 • burkus laci
  2013 február 27
  2:09 du.
  ennél azért autentikusabb információs forrást is idézhetett volna 🙂

 • burkus laci
  2013 február 27
  2:09 du.
  azért szellemi sötétsége már tényleg párját ritkítja!
  tisztában van a s.w.c küldetésével és működésével?
  mert, ha igen, ez a beszólása rendkívül aljas – bár, csak a szokásos nívóján mozog.
  ha nincs, akkor csak végtelenül ostoba.
  nem mellesleg, megkérdezhetem, hol is nőtt fel, hogy ennyi antiszemitizmus és rasszizmus szorult önbe? von haus aus hozta, vagy keményen gyúrt rá?
  ha lesz egy kis időm, majd foglalkozom egy kicsit a mozgalmi múltjával is, meg a szocializmusban viselt dolgaival. lesz mit mesélnem az olvasóinknak.
  tudja, egy tb-azonosítóból – ezt ismeri, az usa-ban ez mindennapi dolog – sok minden információt le lehet hívni. főleg, ha a tb-tag fogpótlást csináltat magyarországon.
  különösen, ha nemzetbiztonsági kockázatot jelent. az ilyesmire előbb rárepülnek a tek-esek, azután kérdeznek 🙂

 • http://index.hu/bloghu/hacsaknem/2013/02/27/isten_eltessen_zsolti ott van,de ha ez se sikeral feladom bayer 50 eves

 • Ille…3:17 du….en egy cikket ideztem…nem irtam hogy egyezik a velemenyem a cikkiroval…probaljon hideg fejjel olvasni engem is

 • Ille … 3:17 du ..maga nem normalis…..igen 9 ezer froncsiert csinaltattam fogat szeptemberben..szaladjon most azonnal BARHOVA BARHOL….van allami egeszsegugyi kartyam magyarorszagon……

 • Mi is szorfolunk a neten , gondolod nem talalja meg mindenki a maga erdeklodesenek megfelelo temakat?
  Se nem beszelgetes se nem velemeny linkek tomeget ide postolni.

 • burkus laci
  2013 február 27
  6:00 du.

  Annyiért max egy részleges fogkőeltávolítást csinálnak…

  http://www.mindentment.hu/fajdalommentes/fogorvos-fogaszat/arak/

 • burkus laci
  2013 február 27
  6:00 du.
  és még megvan? 😀
  burkus laci
  2013 február 27
  5:57 du.
  idézett volna? idézőjel és a forrás megjelölése nélkül? ejnye! vagy nem ismeri a magyar helyesírás és az internet etikett szabályait, vagy nincs vér a pucájában felvállalni: igen, én ilyen aljas vagyok, na és?

 • “Bizonytalan” a helyzet a zsidok szàmàra Magyarorszàgon,hiszen Ille
  és elötte Szemenyei nyiltan mocskolodhatott onnét. 8-an meg békésen
  tüntettek a zsinagoga elött.

 • Úgy megy Kanadába, mintha haza menne, állítólag?

 • falusi…11:39 du…teved….ha elmult 65 eves es van magyar allami egeszsegbiztositasa mint nekem kaphat egy porcelan fehersegu fogat 9 ezer froncsiert …nem mondom meg a fogasz nevet ..ha nem hiszi a maga baja…adtam is neki majdnem ugyanannyi halapenzt ugy meglepodtem..ja…sarga csekken adatta fel a 9 ezer froncsit egy fogtechnikai BT-nek …jo…pest megye….de nem moggyorrod

 • melitta..hat ne olvasd…

 • falusi..11:39 du….a te linked egy MASZEK arai…amirol en beszelek az az ALLAMI fogaszat…..ezt gondold vegig:a maszek DRAGABB mint az ALLAMI….szajbaragom : az a porcelanfog amit en kaptam CSAK AZERT VOLT 9 EZER mert az ALLAM FIZETTE A TOBBIT , nem tudom mennyit dobott be meg a FIDESZ ALLAM a 9 melle , lehet hogy akar 50 ezer PLUSZ PENZT IS …ugye igy kezd megvilagosodni az eset ? tehat a fog tenyleges ara 59 ezer de a josagos fidesz kormany fizet 50 ezret es en a maradek 9-et

 • Sajnos, nem értem a cikket. Mi a probléma?
  Kijön egy pár politikus Magyarországról Kanadába.
  Mindenki, mindenhol ezt teszi!
  Ja, hogy csökkent a “menekültek” jelentkezése, azaz a cigányok meggondolják már, hogy ide jöjjenek?
  Rájöttek, hogy nem olyan egyszerű, hülyiteni Kanadát.
  Remélem, azért Christopher tud aludni?

 • Figyelo….Mr Adam nem NEM irta hogy problema van…Ille ur es tarsai szoktak problemat krealni mert ok harcosok…harcolnak a fidesz ellen

 • Judit Noszticzius

  baloldalos vagyok !!!!!!!!!!!!!!!! Sem-sem vagyok jobboldalos !!!!!!!!!!!!!!!

 • Tipikus magyarkodó mentalitás… Féltéglával mellet döngetni , hogy milyen nagy magyar, de fél évet nem ott él valaki, a fogát ott csináltatja meg, mert olcsóbb és a Forintot froncsinak hívja. Ez a mai magyar rögvalóság….

  J

 • Judit Noszticzius
  2013 március 1
  3:59 de.

  Juditka, ha nem ordibálsz is tudja mindenki.

 • Németh Zsolt azért utazik Kanadába, hogy igazságot és rendet tegyen az ottani magyarok között. Mint teszi azt immár évek óta Erdélyben, Kárpátalján, Felvidéken vagy éppen Horvátországban.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.