A messziről jönni “akaró” ember(ek)

2013 február 27 9:43 de.61 hozzászólás

Az elmúlt évben, jó bevételi forrást orrontva állam bácsi lehetővé tette a nem éppen olcsó letelepedési (?!) államkötvénybe – min. 250 ezer euró értékben kell vásárolni – történő befektetést. Cserébe azonnal tartózkodási engedélyt kapnak, majd fél év múlva letelepedési engedélyt. Mindehhez nem kell mást tenniük, mint igazolni, hogy személyüknek, vagy a többségi tulajdonukban levő társaságnak szándékában áll ezt az összeget beruházni. Nos, van egy olyan sanda gyanúm, hogy az ilyen igazolást állam bácsiék kenhetik a hajukra, semmibe sem kerül kiadása. Ígérni – gondolom – se egy iráni, se egy kínai, vagy egy ukrán sem volt soha annyira szegény, hogy ne tudna.

Fotó: mid-day.com

Már ugrásra készen várják a külföldi befektetők a magyar letelepedési államkötvény-vásárlási program indulását. – A legtöbb érdeklődő Kínából, a Közel-Keletről és Oroszországból keresi meg irodánkat, de Indiából, Iránból, Pakisztánból, Ukrajnából, Dél-Koreából, sőt Dél-Afrikából, a Fülöp-szigetekről és Új-Zélandról is tudakozódtak már nálunk a befektetési lehetőség felől – mondta a Magyar Nemzetnek Varga János Tamás, a VJT & Partners ügyvédi iroda vezetője.

Hogy tetszet mondani? Új-Zélandról? Ki lehet az az őrült, aki onnan ide? Persze, lehet, hogy csak kalandvágyó.

Arról az apróságról nem beszélve, hogy a magyar letelepedési engedély birtokában külön vízum igénylése nélkül utazhatnak a kötvény birtokosai a schengeni övezetbe, üzleti ügyeik intézésére. Ennek alapján ami itthon marad az állam bácsinak , az, nagy valószínűséggel a lónak nemzésre használatos szerve.

Erre következik egy több mint érdekes állásfoglalás, mi több, újabb libsibolsikomcsi ármány, nemzetközi összeesküvés – mitől van nekem déjà vu érzésem – bontakozik ki! Az Információs Hivatal – ami átkerült a KÜM-től a Miniszterelnökség irányítása alá – ugyanis, Pásztri István szájával azt találta nyilatkozni:

„Vannak olyan információik, melyek szerint a magyar kormány tevékenységét külföldről akadályozni akarják gazdasági érdeksérelmek miatt”. Olyanok is, hogy „Erdélyből, Kárpátaljáról nemzetbiztonsági szempontból kockázatos egyének próbálnak meg élni a befektetésekért cserébe könnyített letelepedési szabályokkal”. Sőt – véleményük szerint – akadnak olyan országok, „amelyek ellenséges szándékokkal juttatnak pénzt hazai politikai szervezeteknek”.

Nnnna. Most akkor, az ellenség keze betette a lábát? Vagy Orbánék már minden sötét sarokba a kormány tevékenységét akadályozni kívánó – kétségtelenül libsibolsikomcsi szervezésű és érdekeltségű – befektetőket hallucinálnak, akik ráadásul nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Már most tudják?

Tessék mondani: a koncepciós perek mikor fognak elkezdődni?

Ille István és Róna György

61 hozzászólás

 • Tisztelt szerzők! Már folynak… Hogy mi lesz a végkimenet, azt még nem lehet tudni, de lehet sejteni.. Sőt van olyan, ahol már eredmény is van..

  J

 • mar ketten hazudnak , ille kifogyott a hazugsagokbol es egy rona akarkit kert meg tarsnak..ki ez a rona ? mutatkozzon be…ugy illet volna…vagy ez egy elkepzelt szemely a HarY Janos es munchausen barora hasonlito hazudozo ille buksijabol ?

 • burkus laci
  2013 február 27
  10:37 de.
  Pubi!
  Ha már szóvá tetted, te bemutatkoztál?
  (az agyatlanságodat, h megismertük ne vedd annak!) 😀

 • Ille!………..Nem kell minden sarokra elmenni csak be kell lépni a KMH weboldalára.

 • burkus laci

  Ahogy látom lelkesen olvassa Ille urat, csak a perverzitását nem értem, ha ennyire nem ért Vele egyet, akkor miért is követi nyomon oly rendszeresen az író munkásságát.
  Azt értem, hogy miért is nem tud a cikkeihez szólni, mert érteni is kéne a leírtakat, ahhoz meg értelmes gondolkodásra lenne szüksége, aminek Ön hiányában van. Egyszerűbb ugyan azt a mantrát sorolni a, b, c, stb változatban, amit jól megtanítottak a taggyűlésen.

 • burkus laci
  2013 február 27
  10:37 de.
  ha mégis, tételesen kimutatná, mi is a hazugság ebben a cikkben? várom!
  segítek: http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/nepszeru-a-magyar-letelepedesi-kotveny-tobb-szaz-befekteto-erdeklodik-398446
  vagy esetleg cáfolni kívánná pásztri nyilatkozatát?
  mondok magának valami biztatót: hajrá, piri néni!

 • Gere vajda……minden nap bemutatkozom az irasaimmal…de hogy valoban kivagyok azt kerdezd meg wushington DC – ben usa…..ok ki tudjak deriteni…te sose

 • Effendi! Látod mondtam neked engem kevesen ismernek úgy, hogy Róna György, jellemzően Róna Gyuriént, de méginkább RonaGyuri-ként ismernek!
  Arra persze én sem számítottam, hogy akad olyan nehézsorsú, akinek ez gondot okozhat! =))

 • burkus laci
  2013 február 27
  10:37 de.

  Kérdezz már meg valakit a családban, hogy mi az az Élet és Irodalom..
  Ha nemtudják, a gugli a legjobb barátod…

 • burkus laci
  2013 február 27
  1:22 du.
  Figyu pubi!
  Ha már így játszani próbálod a maszatost, a nem létező eszedet, ez hol található?
  “wushington DC”
  Pubi, pubi!
  Ostoba vagy! 😛

 • RonaGyuri-mv
  2013 február 27
  1:28 du.
  Ne törődj vele Gyuri!
  Mi ismerünk és ez a lényeg! 🙂

 • burkus laci
  2013 február 27
  1:22 du.
  Ja!
  Nem vagy te olyan fontos, h utánad nézzen valaki!
  Ne értékeld magad túl, mindent csak a helyén!
  A szemétben, vagy a trágyadombon, de ahhoz nincs gyomrom! 🙂

 • ja az a rona gyuri…a bukott szemelyi titkara egy angol vagy usa banknak ? most meg sajtban utazik ….budos a sajtod gyuri oreg

 • burkus laci
  2013 február 27
  2:25 du.
  majdnem!
  Azt a fickót Péternek hívják, én meg kettes számú hóbagolynak szoktam nevezni! =))
  Egyébként közel sem olyan méretes (ebben is hasonlít a volt ME-re) az ürge, mint azt el akarja hitetni magáról, de hozzád – az itt mutatott szellemi adottságaidból egyértelmű – képest egy csúcskoponya!!! =))

 • burkus laci
  2013 február 27
  2:25 du.

  :):):)
  Hogy te mekkora marha vagy !!
  :):):)

 • azert azt elmeselheti gyuriba hogy a bankelnok szemelyi titkarakent hany kavet kellett foznie a fonokenek ? es a sajtjait hol arulja amiket most gyart miutan “bankarkent” befejezte ?

 • burkus laci
  2013 február 27
  1:22 du.
  florida, kissimmee, w. vine st, osceola county
  ez csak a kezdet.
  burkus laci
  2013 február 27
  2:25 du.
  tudatlan majom 🙂 az róna péter 😀 basszus, hogy te mennyire sötét vagy 😀

 • hogy áll a cáfolatokkal, lacika? vagy beszedte a fogalmazásgátlóját? esetleg nem ismeri ki magát az interneten? pedig ott vannak az általunk idézett nyilatkozatok, ráadásul nem is libsibolsikomcsi forrásból!
  hát, bizony, nehéz az élete manapság, kedves burkus laci.
  ha esetleg ide idézné azoknak az írásoknak a linkjét, amikkel nap, mint nap megörvendezteti olvasóit, nagyban növelné szavahihetőségét, amire, lássuk be, ráfér valami pozitív fejlődés.
  így csak egy háry jános imitáció. azt meg nem igazán díjazzák 🙂

 • Ille….2:53 du…segitek ….www.homesuitehome.com a szobaszamot kerdezd meg telefonon……kac kac kacagok

 • burkus laci
  2013 február 27
  3:05 du.
  a fene se kíváncsi egy ápolt szobaszámára 🙂
  na, szedje össze magát, és álljon elő a cáfolattal!
  kap rá 5 percet. ha nem megy, hát nem megy.

 • burkus, ne értsen félre: én nem vívok fegyvertelenekkel szellemi párbajt. ha nem tud a cikkhez szólni, marad a korábbi jutalomfalatja: kiröhögöm.
  elég megalázó, nem?

 • ezekbol a ronakbol dunat lehet rekeszteni….nem fogok utanakeresni …ugylatszik titok a foglalkozasa es a kora…azert erdekel mert ez az ille ugye egy mindig viccelo allastalan …..ez a cikk akkor erne valamit ha nemi kozgazdasagi es politikai ismeretekkel rendelkezo paros irta volna…..a szamtalan ronabol ez meg ismeretlen….azt mar megirta hogy nem kozgazdasz…de azt titkolja mihez ert …..teynyleg rohejesek mindketten illevel egyutt

 • mv=meghivott valaki

 • Hogy Erdélyből vagy Kárpátaljáról miért akarnák ezt a módot választani, az nem igazán érthető. Hiszen ha tud két szót magyarul, akkor már mindjárt drága magyar testvér, és kap ingyen is állampolgárságot egyből. (Románia meg már rég EU-s tag)
  Ha meg bűnöző, és ezért nem kaphatna, azt meg hogyan állapítják meg? Mert a szlovák vagy a román hatóságok nem hiszem hogy nagyon segítőkészek lennének, ha a kormányunk ilyennel megkeresné őket.
  Tényleg, vajon Bugár Béla (Híd-Most), vagy Kelemen Hunor (RMDSZ)nemzetbiztonsági szempontból kockázatos egyének? Ők kaptak állampolgárságot?
  És Safarov vajon kapna letelepedést, ha ígérne balta gyárat Mo-nak?

 • Nem az a gond a cikkel, hogy hazugsag, hanem az, hogy mar megint olyan dologgal vadoljak a “szerzok” Mo.-t, amit lassan az egesz vilagon alkalmaznak. Itt, ahol en elek, akkor kezdodott, mikor Hong Kong-ot visszaadtak Kinanak. Azota is ervenyben van, hogy otszazezer dollarral egyik naprol a masikra intezheto a beutazas es letelepedes. Ha ezt be is fekteti az illeto, egy ev mulva allampolgarsagot kap. Mi ebben a furcsa? Ha csak nem az, hogy Mo. is ilyen trukkokhoz folyamodik. Ez , viszont a “szerzoparos” szerint “bun”.???

 • Ille ..1:21 du..a vg cikk-ben nincs hazugsag…a ti kettotok cikke csinal bohozatot=hazugsagot a kormany programjabol.Ille te es ronagyuri orok vesztesek maradtok..amikor az eszt osztottak nagyon hatul alltatok a sorban es alig jutott valami kettotoknek…csak igy tovabb,irjatok mert szeretek kacagni rajtatok…sajnos aprilistol majd kevesebbszer figuraszlak ki mert lusta leszek lemenii miattad egy internet kavehazba…de majd ujrakezdem ha visszajovok ide http://www.homesuitehome.com mert tudod nejlonka , fel ev itt fel ev magyarban

 • Személyeskedünk-személíeskedünk!A cikk mondanivalójáról meg egy szót sem ir senki se pró se kontra.Nos akkor ennyit is ér.

 • Személyeskedünk-személíeskedünk!A cikk mondanivalójáról meg egy szót sem ir senki se pró se kontra.Nos akkor ennyit is ér.Lehet,hogy csak véletlen került ide?

 • Topapó
  2013 február 27
  5:21 du.
  hát persze. maga se írt hozzá semmit 🙂

 • JIMBO
  2013 február 27
  4:48 du.
  nos, már megint baj van a szövegértésével. csak azokat a mondatokat érti meg, amiket csekély szellemi képességével fel is tud fogni.
  mi a véleménye a második idézetről? ha nem megy, magyaráztassa már el magának valamelyik bozótlakóval ott, ahol él.

 • burkus laci
  2013 február 27
  3:39 du.
  hogy a cikk mikor érne valamit, azt, kedvenc házőrzőm, ugye, belátja, hogy – a szükséges tudás nélkül – nem áll módjában meghatározni 🙂
  amúgy maga se írta meg, kicsi huszár, hogy mihez ért – bár a hozzászólásaiból látszik, hogy mindenhez, sőt, mindenhez jobban – sőt, azt sem, hogy hol publikál, pedig eldicsekedett a – mivel is?
  jól fogalmaz: valóban mi csinálunk bohózatot a kormány programjából. mert az. viszont felhívom szíves figyelmét, hogy a bohózat nem azonos a hazugsággal.
  ha esetleg a második idézetre is reagálna…persze, csak ha valami értelmeset tud mondani.
  tessék mondani, az hogy figurász, az mi? tök ász, makk ász, figurász?
  és az, hogy fél év magyarba, azt hogy kell érteni? van egy nagy darab magyar, és abban lesz fél évig?
  és hogy fogja kibírni kacarászás nélkül?
  de azért örülök, hogy könnyebben elérhető lesz. ha itt van, kérem, keressen meg. megengedem, hogy odaüljön a gépemhez, és körülnézzen a világban. bár – úgy vélem – az ékezetes billentyűzettel lesz egy kis gondja.
  segítek az újabb fogpótlásában is. tudja, a falunk fogorvosa mellett dolgozik egy fogtehcnikus is. nagyon ügyes kezű, ma leveszik a mintát, holnapra már ott vigyoroghat az új fogával egy róna péter-féle félkemény sajtra 🙂
  ne izguljon, nem fog sokba kerülni, egy hármas hidat 60 ezerért csinál. mégiscsak jobb az, mint a 9.000 ft-os, floridai retúr repjeggyel felpótlékolt foga 😀 a doki pedig egy 30-as, rendkívül csinos lányka, könnyű kezű, és a tb-vel szerződött, úgyhogy magát is ellátja.
  én meg majd főzök magának egy jó kis bográcsgulyást, hogy végre legyen valami tisztességes étel is a gyomrában.
  igaz,valami meleg elég sokszor jut oda. annyiszor, ahányszor rábukik orbánék erre a célra rendszeresített szervére. megértem, mert ha lefagyasztva kérné, air mail küldeményként, az nem lenne olyan praktikus: a felmelegítése elég babrás. bár, ha szeret jégkockát szopogatni…
  de most komolyan: ha itt lesz, bemutatom magát egy-két alkalmas donornak. remélem, a derekával minden rendben van, és a térdízületei se sajognak. bár a reklám szerint dr. levin mágnese térdpántja segít 🙂

 • Topapó
  2013 február 27
  5:29 du.
  Hogy mennyit ér? Csupán annyi van benne, hogy két hivatalos kinyilatkozást – lényegében – kommentár nélkül egymásmellé tettünk!!!
  Ha nem érzed az ellentmondást, az a te bajod!!!

 • Ja és csak szólok “top”-apó a két kinyilatkozás magában is véleményes!!! =))

 • Ille István
  2013 február 27
  3:23 du.
  István!
  Azért valljuk be, burkus + topapó próbál megdolgozni a baksisért!
  Ennyire telik szellemi képességükből!
  Valljuk be, ennyi ostobaságot nem könnyű kitalálniuk!
  Dicsérjük meg őket, mint anno a seregben: BUNKÓK!!! 🙂

 • Gere Gábor
  2013 február 28
  3:27 de.
  burkus nem bunkó, csak verbális mentalista 🙂 róna gyuri dolgában úgy pofára esett, hogy még most is rezeg a füle, de az istennek se vallaná be, hogy tudatlan, és még büszke is rá!
  topapó régi rajongóm még a nolblogról. nem számít, hadd játssza itt az eszét. ha jól sejtem, még egyszer sem szólt az éppen aktuális cikk témájához, de hát, nem is csodálom. tudása oly kevés, mint sünben a dauer 🙂

 • RonaGyuri-mv
  2013 február 28
  2:09 de.
  se topapó, se a többiek nem jutottak el odáig az olvasásban. mint mondottam volt, a memóriájuk kb. olyan véges, mint egy guppié, amelyik felfedező úton van. rácsodálkozik mindenre az akváriumban: jé, de szép! a falnál visszafordul, és megint elcsodálkozik: erre még nem jártam! jé, de szép!

 • Ille…12:24 de….koszonom a meghivast,de nem elek vele…nagyon mogottem allt a sorban amikor az eszt/agyat osztogattak es ezert hiaba vagyakozik egy talalkozora

 • azert lassuk be hogy ille,ronagyuri,gerevajda kemenyen dolgozik hogy lejarassa a fidesz ellenzeket=MSZP es tarsai a gyoker stilusukkal…hej ti bunkocskak ti dragak

 • burkust kértem a múltkor, mondjon egy személyes névmást.
  erre mit válaszolt? ki? én?
  🙂

 • Ille István
  2013 február 28
  12:17 du.
  István!
  Ilyennek is kell lennie, nem lehet mindenki normális, mint mi! 🙂

 • burkus laci
  2013 február 28
  9:08 de.
  vívj, ahogy isten tudni adott.
  shakespeare: hamlet.
  nos, ehhez meglehetősen gyenge…
  amúgy a találkozás a részemről egy jószolgálati esemény lenne. végül is egy szellemileg visszamaradott másodosztályú polgár felkarolása még isten szemében is jó cselekmény.

 • Gere Gábor
  2013 február 28
  2:01 du.
  tudod, hogy jól tudok bánni a kutyákkal. az ilyen házőrző, mint burkus, az első körben szájkosarat kap. futtatom fojtóláncon, rövid pórázon magam mellett. majd megtanulja, hogy viselkedjen. amikor már hallgat az alap parancsokra – ül, fekszik, hozzám, vissza, nem szabad, maradsz – jutalomfalatot kap. később leveszem a láncról, és szabadon futkorászhat a telken. de, ha lepisili a motorom kerekét, seggbe rúgom: mindent neki sem szabad!

 • burkus laci
  2013 február 28
  9:12 de.
  burkus, helyedre!

 • Ille ur…12:17 du…. szemelyes nevmas…..hat az en te o mi ti ok nem az ? bocsika ha butasagot irtam……en csak egy gepeszmernok vagyok es van kisdoktorim a marx karcsi mernok kozgazda szakarol…ezek szerint ön BÖLCSÉSZ ? az is valami ..de akkor miert nem BÖLCS = ÖN azaz MAGA ?

 • van egy amerikai mondas …..you can talk the talk …can you walk the walk ? …..kb ezt jelenti : beszelni tudsz de cselekedni ? …magyarok…sok duma…keves tett=cselekedet…magamat is beleertve ezen kritikaba….van egy francia boraszat tokajban….annak noi tulajdonosa mondta hogy egy baj van a magyarokkal…sok a FELESLEGES DUMA…..

 • burkus

  akkor ebbol tanulvan, akar el is kussolhatnal vegre!

 • Ille István
  2013 február 28
  3:02 du.

  ille, ez nem az ellenszék, itt csak megtűrtként ugathatsz.

  Azért engedik, hogy itt szemétkedj, mert leveszed a vállukról ezt a terhet, ingyen. Ne legyél annyira oda magaddal, mert egy senki vagy továbbra is, akinek bármikor mondhatják megint, hogy hesss.

 • burkus laci
  2013 február 28
  3:16 du.
  Plagi bácsival, vagy Tömjén Zsoltival közösen íetátok.é a kisdoktoridat?
  (esetleg Ecseri?)
  🙂

 • dakota
  2013 február 28
  9:35 du.
  😀 😀 😀
  tudja, van egy régi amerikai közmondás: csak a halott dakota a jó dakota 🙂
  amúgy az vigasztal, hogy nem tud semmit tenni az ellen, hogy itt “ugatok” 🙂

 • elvezem ahogy bosszankodik a szoci csűrhe

 • burkus laci
  2013 március 1
  6:34 de.
  ugyan, kérem, ne játssza túl…

 • Ille István
  2013 március 1
  2:38 de.

  ille, ille:) Elég baj az neked, ha csak ez vigasztal:)
  A lényeg ettől még ugyanaz marad:) Ha nekik megfelelsz és téged nem zavar, nekem teljesen mindegy, hogy miért járatod le magad ezzel a viselkedéssel. Mint mondtam már, kár érted, mert egyébként elég jól írtál(szépirodalmat) mielőtt elborította az agyadat a szereplési vágy.

 • dakota
  2013 március 1
  10:39 de.
  lényegtelen, hogy miként ítéled meg munkásságomat, az a lényeg, hogy olvasol.
  gondolom, ez valami perverzió lehet a részedről 🙂

 • Tüske Zsófia

  Ille István, a koncepciós perek már régen elkezdődtek.
  Épp most mentett fel 15 tábornokot a bíróság, komoly dörgedelemmel illetve az ügyészséget a hányaveti vádemelés miatt.

  antifülke: miért lenne szüksége Bugár Bélának magyar állampolgárságra, amikor elveszítené a szlovákot? Durván húsz éve jobban megéri Szlovákiában magyarnak lenni, mint Magyarországon.
  Kelemen Hunornak sincs szüksége állampolgárságra ahhoz, hogy magyar legyen. Beírta magát a magyar irodalomba is.
  Erdélyből is leginkább a szemetet sikerült importálni: az rmdsz pénzével elszámolni nem tudó, hamvakat aktatáskában hurcoló Szőcs Gézát, a fél Erdélyt az ágyába gyűrni akaró Tőkés Lászlót és a jól képzett faipari üzemmérnök volt székelyudvarhelyi polgármestert, aki odahaza nagyot bukott a kiderült korrupciós vagyonügyei miatt, és így most nálunk készül az állami csöcsöt szívva még tovább dagadni.

 • Kedves Zófia egyetértek.Felháboritó hogy az emberek éheznek,nélkülöznek,közel 4 millió ember él mélyszegénységben,közel 500 e ember elmegy a hazájából keresve emberhez méltó megélhetés.s a kereszténynek hirdetett kormány hogy reagál pénzért bárki lehet magyar állampolgár!Gyalázat és felháboritó hogy idejutottunk!!

 • Judit Noszticzius

  Sem-sem elfogadjunk Orbán + jobbik SÖTÉTSÉGÉRT,UTÁLJUNK őket !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Mar elkezdötek odahaza csak nehez bizonyitani.56-os törvenyeket hasznaljak kett allitas es egy tagadas mar eleg a vad emeleshez es az eliteleshez nem kell bizonyitaniuk semmit.

 • Judit Noszticzius
  2013 március 2
  2:31 de.

  Juditka, elmondanád magyarul is?

 • Ille István
  2013 március 1
  12:27 du.

  Tévedsz ille, már régóta nem olvaslak. Mióta itt megmutattad a másik oldaladat is, azóta hiteltelen számomra minden irományod.
  Ez van.

 • dakota
  2013 március 3
  1:32 du.
  akkor mégis, honnan ilyen jól értesült, kicsi huszár? felolvastatja a szomszéd gyerekkel?
  hogy magának mi a hiteltelen, és mi nem, teljességgel érdektelen. ne értékelje túl magát, nem jegyzik. ha gondja van, beszélje meg orvosával, gyógyszerészével 🙂
  a szereplési vágyat a közlési vággyal összetéveszteni, na, ez is orvosára tartozik.
  amúgy a maga fajtájával közöljön bármit is végrehajtó 😀

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.