Vastörvény

2013 február 26 12:05 du.59 hozzászólás

Mit képzeltek magatokról, bugris alkotmánybírók, ellenszegültök, hogy a devla pávatáncoljon a hátatokon! Akkor majd beemelem az Alaptörvényembe a jogállami normákat nélkülöző agyrémeimet, és kinyalhatjátok, oszt jónapot! Mit ugráltok, már úgysincsen alkotmányotok, már rég kihajítottam a szemétbe, miután felesküdtem rá. Semmi szükség az Alkotmánybíróságra, különösen, ha kívül helyezi magát a Nemzeti Együttműködés Rendszerén. Puskázni sem fogtok bitangok, megmondta a debreceni haverom nektek. Még meg is semmisíttetem veletek az eddigi 20 évnyi munkátokat, nehogy azokra merjetek hivatkozni. Ti csak egy valakire hivatkozhattok, az pedig én vagyok! Izé, rám se mindig, hiszen a vastörvényes dumámra például ne hivatkozzatok, mert az ma már nem aktuális. Megértettétek? Azt is kérdezzétek meg előtte, ha rám akartok hivatkozni. Majd én eldöntöm mi a törvényes és jogszerű ebben az országban, nem véletlenül lettem traktorista helyett jogász.

Order/Chaos – Richard Schellenberg

Majd adok én nektek ellenszegülni, rohadékok, majd az Alaptörvényembe fogom írni, hogy az AB az Alaptörvény módosításait sem vizsgálhatja tartalmi szempontból. Ez jó, nem? Kinyalhatjátok bugris parasztok, ti nem fogtok túljárni az én magyaros csavaros észjárásomon. A fülkeforradalom hűséges kutyái, nagyra becsült párttársaim úgyis azt csinálják, amit parancsolok nekik. Mind a zsebemben vannak, mind zsarolható hányadék, de hát ezért szeretem őket. Bármikor megszavazzák azt is, hogy röghöz kössük a taknyos kis egyetemistákat. Ezt az Alaptörvény módosítást is az összes aláírta, egytől egyig. Egy sem mert ellenszegülni. Úgy pávatáncolnak, ahogy én fütyülök. Én pedig fütyülök a jogállamiságra. Ha kellett, akkor a tandíj ellen harcoltak mellettem, ha kell, akkor meg olyan költségtérítésnek hazudott tandíjat baszatok velük a nyakukba, hogy még unokáik is azt fogják törleszteni azoknak, akik diplomát akarnak. Még hogy tüntetni merészelnek. Ezeknek sem mond semmit a NER, nem tudják mi a dolguk?

Olyanok ezek a diákok, mint a hajléktalanok. Majd ők is helyet kapnak az Alaptörvényemben. Nem fognak ezek csak úgy az utcán éldegélni, majd ezek is azt teszik, amit én mondok nekik. Kapnak két pofont, aztán eltakarodnak haza. Ja, nem, azt a Jobbikos kis nácijaimnak ígértem. Mindegy, megoldom ezt a problémát is, egy fronttal többet nyitok, vagy kevesebbet, ez már nem számít az én tudásomnál. Nem hagyunk senkit az út szélén, úgy lerugdosok mindenkit onnan, hogy csak úgy zörög. Tündérmeseországban nincsenek szegények, meg homelessek, csak nem akarnak dolgozni a bitangok. Pedig munka van dögivel, az AB is mennyit melózik. Pedig ők már pihenhetnének egy kicsit. Úgy 20 évet.

Mert belekötöttek a választási kampány médiaszabályozásába is a nyomorultak, de rajtam nem fog ki a vastörvény. Megy be az is a nagy közösbe, az egypárti Alaptörvényembe. Ha kell, az összes jogszabályt az Alaptörvényembe fogom bele tenni. Mind a 400-at, amit csináltam magamnak 3 év alatt. Aztán feloszlatom az Alkotmánybíróságot, mert fölöslegesen ürítik csak az államkasszámat.

Még az egyházügyi törvényemet is elkaszálták. Még hogy nem én mondom meg, hogy ki lehet egyház, és ki nem? Hát kinek van kétharmada? Mit képzelnek ezek magukról? Én mondom meg, hogy ki felel meg az egyházi követelményeimnek, és ha nem akarom, akkor meg se indoklom, miért nem! Miért, ki más mondaná meg? Talán az AB? Vagy a Jóisten? Ne vicceljünk, hát kinek van kétharmada?

Majd a droidjaim és a papagáj kommandóm elmantrázza a parasztoknak, hogy az AB egy komcsi csökevény, semmi szükség rájuk. Eltőzsdézték csak a tudásukat, az igazi jogot meg elrulettezték az alkotmány kaszinóba. A szőke egy szó nélkül fogja beolvasni a sajtótájékoztatón. Kinevezem alkotmánybíróság védelmi tárca nélküli kormánymegbízottnak. Elmondja majd, hogy például a polinéz Tongában sincsen alkotmánybíróság, mégis milyen jól megvannak a királyukkal. Ezt imádni fogják a birkák!

Bármit betehetek az alapizémbe, bármit megtehetek, hát nem értitek? Ha akarom, akkor az lesz benne, hogy csak az lehet magyar állampolgár, akinek a neve nem gyurcsánnyal kezdődik. Érted? Ha akarom, akkor kínaiakkal, ha akarom, arabokkal töltöm fel ezt az országot, annak adok magyar állampolgárságot, akinek csak akarok. És attól veszem el, akitől csak akarom. Az AB sem szólhat bele. Senki sem!

A sima, mezei állampolgárok már nem is fordulhatnak az AB-hez, az elnökömön kívül már senki nem tehet keresztbe nekem. Legyőzöm az AB-t is, mint egész Európát! Úgy megkavartam az alkotmányosságot 3 év alatt, hogy már a bírák sem tudják, mibe van joguk beleugatni vagy mibe nincs. Már azt se tudják, mit vizsgálhatnak tartalmilag, és mit csak formai okokra hivatkozva. Muhaha! Megnöveltem a létszámukat is a csicskáimmal, hogy aztán elvegyem a jogköreiket. Megszopták ezek is rendesen, mint mindenki.

Hát nem értitek? Kétharmadom van, b*****! Azt csinálok, amit csak akarok! És addig, amíg csak akarom! És a kétharmadhoz hosszú élet is jár…

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

59 hozzászólás

 • bizony….2/3-a van hala a JO ISTENNEK

 • ,, A frakcióvezető szerint (Orbán Viktor)a demokrácia megszilárdításához szükséges alapintézményeket a legszélesebb konszenzus alapján kell kialakítani- működtetni,s a gazdasági életet csak olyan határozott kormányzati politikával lehet mederbe terelni,amely mögött széles társadalmi konszenzus áll.”
  Ma már nem fontos a társadalmi együttműködés, kétharmadunk van,kuss mindenkinek.

 • burkus laci
  2013 február 26
  2:00 du.
  :D:D:D

 • Az utolsó mondatodra Drusza:
  A lámpavason ő is ö[email protected] majd magát!
  Hosszú életre senki nincs biztosítva, – ő meg pláne!
  [email protected] lehet a lámpavason megszáradni! 🙂

 • néha komolyan aggódom: az ilyen burkus-félék valóban csak egyetlen mondatot értenek meg egy postból? ha igen, egy guppinak is több a felfogóképessége, mint az övék.
  tkp. sajnálatra méltóak, elég sivár lehet az életük befogadható, értelmezhető gondolatok nélkül. de azért az újság főcímét talán megértik…

 • Burkushülye, te szereted a diktatúrát?

 • Zseniális!

 • burkus úr! Nem a jóistennek-az emberi butaságnak és aljasságnak….

  J

 • Nem értem, miért csodálkozik bárki is Orbánon? Ő mindig is csak “csalással”, turpissággal tudott nyerni.. Aztán meg élesen szembefordult korábbi önmagával.

  J

 • burkus

  nah nem sokaig! hala a JO ISTENNEK!

 • Judit Noszticzius

  Nagyon akarjunk és szeretnünk a gyöngyörü EURÓPÁVAL köteni együtt is Gyurcsánynyal,Bajnaival és Mesterházyyal az összefogásba a sokfélei baloldali pártokért !!!!!!!!!!!!!!!!:-):-) Sem-sem elfogadjunk és nagyon utáljunk a Fidesz-KDNP-t jobboldali szélsőségeseket,Jobbikokat,neonácikat ,új fasisztákat,nyilasokat!!!!!!!!!!!!!!! >:-( >:-(

 • A.G………….Mint vendégszerző,elég silány cikket hozott itt össze.Meglátszik a szerzőn,mennyire sötét.Elrepülne mellette egy varjú azt hinné,hogy vaku villant.

 • Újabb remekmü.Észérvek helyett közönségeskedés.Ömlik belöletek a jómodor.Útszéli demokraták,nem tagadjátok meg magatokat.

 • A Ti Alkotmànyotok került a süllyesztöbe,amely ideiglenes volt és 2/3-al ujat lehetett irni.Nincs alkotmànyossàg,mert az AB mindent àtenged? Ami javitàsra szorul,kilesz javitva.
  A svàjci TELETEXT kb.10 napja irta”A kemény, hideg tél miatt 250
  ember fagyott meg Magyarorszàgon”-idàig-.Szàmotokra ez nem szomoru?

 • Ma beszéltem egy pesti emberrel, megrögzött Fityiszes. Azt mondja nekem, hogy nem hiszem el, mi van Pesten. A boltok üresek /vevő nincsen/ és nagyon sok jó üzlet bezárt. Kosz és nyomorgó emberek, az utcán. –Mondom, ezt akartuk, nem? — Válasza: ezért nem a Fityisz a hibás, hanem az “elmúlt nyolc év”.
  Mit lehet itt még mondani, várni kell, amíg felismerik OV “igazát”.

 • Pixi! Sosem. Ezek az emberek nem polgárok és nem választók. “Méltó” utódai Sztálin és Rákosi birkanyájának, egyszerűen hívők.

  J

 • 1.) Az írás jó, lévén megtalálta a lényeget, bár lehetne jobb (nem AZ!) is.
  2.) Aki a teljesen idióta, bérjobbos fidesznyik-jobbikos, szubhumán előemberek, azaz a torzlelkű trollok kommentjeire (kommentesként) válaszol, az maximálisan megérdemli, hogy 200-ra menjen a vérnyomása, s ezen “tolulásos” állapotjában vitába szállva a “Simicskapithecusok”-kal, nettó módon megvalósítsa a Süketek Párbeszédét!

  Én, a magam kicsiny blogján (http://szendamondja.wordpress.com) úgy szoktam “elintézni” ezen Nullakarcsik és Nemetáruló Idióták tolakodásait (pl: burkus laci), hogy egyszerűen KITILTOM őket ÖRÖKRE, és minden további próbálkozásaikat az “Akismet”-re bízom!
  További kellemes és szükségtelen bírkózást kívánva minden Kedves Köztársamnak:
  szendam

 • szendam
  2013 február 27
  10:34 de.
  Igazad van, ezt máshol (pölö NOL-blog) is meg lehet tenni! Itt vajon ki foglalkozik vele?

 • küszküllö
  Útszéli demokrata az útszéli jóanyád.
  Mi pontosan a demokrácia védelmében szólunk, harmadik éve ezért dolgozunk.
  Az, hogy neked fogalmad sincs arról, hogy mit jelent a demokrácia és a jogállam, az a te bajod.
  De ide ne beszólogatni gyere, hanem mutasd meg az észérveidet.
  Ha téged nem zavar az, hogy az AB által elkaszált törvényi elemeket azért beteszik az alapizéjükbe, hogy akkor onnantól alkotmányos legyen (szerintük), akkor te semmi más nem vagy, mint egy útszéli antidemokrata diktatúra-fan.

 • Journalist
  2013 február 26
  6:39 du.

  Nem értem, miért csodálkozik bárki is Orbánon? Ő mindig is csak “csalással”, turpissággal tudott nyerni.. Aztán meg élesen szembefordult korábbi önmagával.

  J

  Na igen: hogy lett a liberális politikusból demagóg autoriter szalonna?

  Mert minden elv, eszme, amit képviselni látszott, csak álca volt, szerep, amit időnként ledobott magáról, mint a kígyó a bőrét.
  Ráadásul omnipotensnek is képzeli magát, istenségnek – emiatt még sokat nyomja majd az elmeosztályon az ágyat.

 • Szendam!……………Idejöttél reklámot csinálni a blogodnak?Különben agyhalottak blogjaira még a gerinctelen csúszómászók sem kiváncsiak.Ne nézd már le ennyire a balos kommentelőket.

 • .Topapó
  2013 február 27
  2:31 de.

  A.G………….Mint vendégszerző,elég silány cikket hozott itt össze.Meglátszik a szerzőn,mennyire sötét.Elrepülne mellette egy varjú azt hinné,hogy vaku villant.”

  Ez egy szabadelvű orgánum, mindenki elmondhatja a véleményét – főleg ha az vélemény.

  De mióta vélemény a minősítés? Érvek és cáfolatok nélkül? Miért silány ez a cikk, mi a kifogásod ellene? Mi az ami nem igaz benne? Milyen tévedések vannak benne – mit tudnál kijavítani?

  Nos: ez még csak nem is kritika.

  Ott meg kell indokolni, hogy miért rossz valami, vagy miért jó. “Silány”, “sötét” – aztán az a gyerekes, infantilis hasonlat a varjúvak… komolyan: valóban úgy érzed, vagy olyan szellemi kondícióban, hogy minősítsd a szerzőt?

  Nem vagy. Ha indoloknál, talán de így ez smafu.

  Én meg tudom indokolni, hogy miért NAGYON jó A.G. írása.

  1,/Szellemes, könnyed formában tart tükröt
  2./ minden szava igaz
  3./ pontosan tükrözi a kormányfő mentalitását – azt, hogy ha úgy szottyan kedve, felrúg minden törvényességet, kedve és érdeke szerint változtat alkotmányt, esküszik hamisan, töröl le bárkit a térképről, pl. az alkotmánybíróságot, amit eddig minden magyar kormány maximálisan tiszteletben tartott.
  4./ jó a cikk, mert arra is rávilágít, hogy micsoda szervilis, olcsó, tehetségtelen és tehetetlen banda az, amelyik kiszolgálja a mentálisan régen zakkant miniszterelnököt.

 • antifülke
  2013 február 27
  12:24 du.
  Én még nem olvastam tőle olyan kommentárt, ami a témával foglalkozott volna!
  Ő azért jár ide, mint a trollok a Nol-ra!
  Ezért fizetik!

 • Szendam – köszönet a linkért. Ígéretesnek tűnik a blogod, olvasni fogom.

  Amúgy a trollokat illetően teljesen igazad van, osztom a véleményed – nem is őket akarja meggyőzni az ember, én speciel, ha reagálok egyik másik agyamputált trollra, inkább a többi olvasó miatt teszem. Különben a saját blogomban én is kihajítom az ilyen burkus féléket. Főleg, mert terelnek, eltérítik a tárgytól az olvasót, vagy, mint a topapó, csak minősítenek, sértegetnek.

  Egyébként, ha a szerzőt sűrűbben olvasod (reméljük ír ide), akkor rájössz, hogy éles szemmel látja a dolgokat, és szerintem jól is ír.

 • Topapó
  2013 február 27
  2:31 de.
  Arany bogaram!
  Nem emléxem, h esetleg valami színvonalas írást ide toltál volna!
  Vagy “csak” álnéven tetted és nem vettük észre?
  Nyitva áll előtted a kapu!
  Tedd meg, minél előbb olvashassuk! 😀

 • Ombre, amigo mio! :o)

  Köszönöm a méltatást. igen, sajnos Orbán nagy átalakuláson ment át: az egykori szakállas , kissé beszédhibás forradalmárból frissen borotvált , kappanhangú konzervatív(nak mutatkozó) politikus lett. Liberálisból neokonzervatív, etatista , despota. Igen, mindent megtett a hatalomért , a jólétért. Hazudott, ha kell, szembeköpte saját magát, megtagadta egykori barátait. Jogász létére megtagadta a jog alapvető elveit , semmibe vette az alkotmány(osságo)t, mikozben arra hivatkozik, hogy pl az Egyesült Királyságban sincs írott alkotmány…

  J

 • szendam….bolondok blogjat sose olvasom

 • Topapó
  2013 február 27
  2:31 de.
  a cikkhez, ha szólni méltóztatna. ellenkező esetben kénytelenek vagyunk feltételezni, hogy a hasonlata személyes észlelésből származik 🙂
  ne erőlködjön: itt személyeskedéssel nem megy semmire.

 • Pixi….a nyomorgo emberekert se NEM az elmult 8 ev felelos se NEM a fidesz hanem a kapitalizmus……fele eletemet floridaban felet pesten toltom….itt wwwkissimmeefl.com ahol evek ota telelek szinten rengeteg a hajlektalan …ha nem hiszed az a te bajod…..szocialis joletet allitolag skandinaviaban lehet talalni..ott meg hideg van mint kanadaban..kell a fenenek..nyugi es jolet csak a mennyorszagban lesz,de nem sietek oda,maradok mig lehet

 • Ille!………..Nincs abban a helyzetben,hogy kritizálhasson mivel a cikkhez Ön sem szólt hozzá érdemben.A cikkről pedig csak annyit,hogy egyes szám első személyben iródott holott nem Orbán Viktor irta.Tehát, ha nem ő irta és nem is idézet akkor csak egy elmebeteg agyszüleménye lehet./Tükör előtt pávatáncolva./

 • Gere Gábor!……….Azt hittem tévedek az ÁVÓS kötődésével kapcsolatban de rácáfolt a lámpavassal.Tarthatna egy kis élménybeszámolót a lámpavason száradókról.Jót röhögött rajta?

 • Topapó
  2013 február 27
  4:54 du.
  Hm.
  Ezek szerint Petőfit sem olvasod..

 • Topapó
  2013 február 27
  4:54 du.
  Nos, betudom fiatalságodnak, ostobaságodnak a kommentárodat!
  Ha esetleg érthetőbben kifejtenéd, mire is gondolsz, nagyon örülnék neki! Így csak sima kötözködés!
  Kéretik pontosan értelmezni!
  Már, ha sikerül! 😛

 • Topapó
  2013 február 27
  4:54 du.
  Ha esetleg nem sikerült volna értelmezni: a diktátorok sosem halnak természetes halált!
  “Ki kardot ránt …..”
  Gondolom így ismerős? 😛

 • Ombre!………..Csak most,csak Neked.Mivel ennyire benne vagy az esküszegésekbe,elmondhatnád,hogy hányan esküdtek fel a munkás-paraszt hatalomra?Irásaidat végigolvasva egy nemzetellenes,hazaáruló,uszitó, balliberális beállitottságú vagy.Mi van ebben a kijelentésben amit hiteltérdemlően tudnál cáfolni?Netalán bizonyitékokkal alátámasztani,hogy a kijelentés nem igaz.

 • Topapó
  2013 február 28
  3:18 de.
  Hm..
  A tudomány jelenlegi állása szerint a vádlónak kell bizonyítani.
  (Római jog.)
  Szal?

 • A “vastörvényről” még annyit, hogy a héten- sokadszorra- változtatják meg a 2O13-as költségvetést..
  Holnap kiderül, ki lesz az új jegybank elnök.
  Ha Matolcsy, akkor szabad a rablás a tartalékból.
  (Ma reggel hosszú sorokban álltak az emberek az MNB fiókjai előtt.. Szerinted miért? )

 • Topapó
  Ne személyeskedj már te szerencsétlen, nem kéne már végre a tényekre támaszkodnod?
  Hogy jön ide a munkás-paraszt hatalom?
  Ez a jogász-paraszt hatalom, erről beszélj már végre.

 • Topapó
  2013 február 28
  3:18 de.

  Azok közé tartozom, akik nagyon is jól tudják, kik a nemzetellenesek. Én biztosan nem. Egész életemben (de nem csak én, a családom is, a felmenőim is, az ükapám Szegeden, aki a város jegyzője volt, a költő apám, teológus öcsém) minden erőnkkel a nemzet kultúrájáért dolgoztunk. És dolgozunk ma is, akik élnek még.
  A nemzet halálos ellenségei most a kormányoldalon vannak.
  Halálos ellenségek, nem csak ellenfelek.
  Az ország tönkretételének szándékával vették át a hatalmat. Szisztematikusan építették l a jogállamiságot, és maffiaként működnek, az országot kirabolni való legázolt tartománynak tekintik.

  Nem csak a gazdaságot tették tönkre, ami a leggyalázatosabb állapotban van az egész Eu-ban, hanem a kultúrát, az oktatást, a felsőoktatást is.
  Mint magyar értelmiséginek, nekem ez fáj a legjobban. Ha valaki, én tudom, milyen szellemi, kulturális értékei vannak ennek a nemzetnek, ami most megy majd veszendőbe teljesen.
  Azt is tudom, milyen fontos a jó színvonalú oktatás az egyetemeken, ez most megszűnik, mert a maffia fél a kiművelt emberfőktől. A maffiának, Orbánnak agyatlan csőcselék kell, birkanyáj.

  Nos, minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt az országrontó bagázst eltakarítsuk, mert különben hamarosan úgy fog kinézni az ország, mint 1242-ben, a tatárjárás után.

  A nemzetet szerető erők összefognak a nemzetellenes Orbán maffia ellen.

 • 2013 február 28
  3:18 de.

  Ombre!………..Csak most,csak Neked.Mivel ennyire benne vagy az esküszegésekbe,elmondhatnád,hogy hányan esküdtek fel a munkás-paraszt hatalomra?”

  Ez hülyeség. Pontos számot honnan tudnék? Mi közöm nekem ehhez? Azt tudom, hogy a családom biztosan nem, – amikor ezek az esküvések voltak, akkor lettek kitelepítve a Hortobágyra. Imádták az ötvenes éveket, gondolhatod. És azt a bolsevizmust, amelyik mindent elvett a családtól, az utolsó szögig.

  És tudod mi az érdekes?
  Hogy ez a maffia – azon túl, hogy maffia, legjobban a bolsevikokra emlékeztet. A centralizált pártjával, Orbánnal, aki az egyetlen megmondó, valóságos omnipotens a párton belül, aki diktatúrát hozott vissza a nyakunkra. Nekünk ebből a bolsevizmusból igazán elegünk volt – nem kell újabb.

  Bárki beláthatja, hogy a demokratikus gondolkodású embereknek nem marad más hátra: elzavarni ezt az alkotmányellenesen működő maffiafőnököt.

 • falusi..12:54 du….MNB fiokjai ? igy tobbes szamban ? NINCSEN EGY SE ! a KERESKEDELMI bankoknak vannak fiokjai….ekkora marhasagot meg Ille se ir !

 • ombre
  Csodálom a türelmedet.
  Téged neveznek nemzetellenesnek, aki felhívod a figyelmét a dolgokra azoknak, akik maguktól képtelenek gondolkodni.
  Azt sem tudják mi az a bolsevik, azt hiszik a kuviknak a rokona. Azt sem tudják mi az a demokrácia, mert ha tudnák, akkor tisztában lennének avval, hogy most építették le.
  Ha valaki döngeti a mellét, hogy az a magyar aki velem van,akkor mint a dedóban, loholnak utána a birkák. Az meg közben elveszi az uzsonnájukat a hülyéknek és jót röhög magában.
  Amíg a zsigeri gyűlölet fontosabb az észnél, addig ezeknél nem lesz változás.

 • ombre
  2013 február 28
  3:06 du.

  “Nekünk ebből a bolsevizmusból igazán elegünk volt – nem kell újabb.”

  Akkor az Internacionálét dúdolgatóknak miért is tapsikolsz, kedves Ombre?
  Van otthon tükör? Szerintem ideje lenne belenézni.

 • ombre
  2013 február 28
  2:59 du.
  Miről beszélsz?
  Most próbálják helyrehozni, amit a gyurcsány-bajnai kormány tönkretett, kiárúsított. Az általuk felvett hiteleket most kell visszafizetni. Nem mindig hoznak helyes döntéseket, egyértelműen megvannak a hibáik, de még mindig inkább ők, mint az előző, ország és gazdaság tönkretevők újra.
  Mutass rajtuk kívül elfogadható alternatívát, komolyan kiváncsi vagyok. De nehogy a bukottakkal gyere, mert azokból már elég volt. Bizonyítottak, alkalmatlanok.

 • Hósötétke..
  Az MNB-nek Erdélyben is, a Vajdaságban is, a Felvidéken is, de még Kárpátalján is van kirendeltsége.
  Nem biztos, hogy amiről te nem tudsz, az nem is igaz..
  (A magyarországi vidéki fiókokat 2OO7 után megszüntették.)

 • dakota
  2013 február 28
  9:30 du.
  Hányszor kell még elmondani a fajtádnak, hogy nem csak az IMF hitelt kell visszafizetni, hanem az államkötvényeket is, amiket jóval magasabb kamatra vesz fel a kormány.
  És hogy történelmi magasságban van az államadósság?
  Az sem zavar? Tényleg nem hatnak meg téged a tények.
  Ezeken kívül alternatíva rengeteg van, csak ki kell menni az utcára és az első hajléktalant meg kell kérni, hogy legyen miniszterelnök, az is jobb és tisztességesebb lenne.Az talán nem avval kezdené, hogy lebontja a demokratikus jogállamot.

 • dakota
  2013 február 28
  9:30 du.

  ombre
  2013 február 28
  2:59 du.
  Miről beszélsz?
  Most próbálják helyrehozni, amit a gyurcsány-bajnai kormány tönkretett, kiárúsított. Az általuk felvett hiteleket most kell visszafizetni. ”

  És az azóta felvett hiteleket majd a következő kormányoknak kell visszafizetni.)speciel nekem persze, mint adófizetőnek)
  Miért nézzek tükörbe?
  Mert látom az összefüggéseket veletek ellentétben? És mert látom, hogy ez a maffia éppolyan, mint a Rákosi féle diktatúra -azzal a különbséggel, hogy azok azért nem saját zsebre dolgoztak és nem lettek milliárdossá.

  Rosszul vagy tájékozva. Van a kormánypropaganda, és van a valóság.
  Én ez utóbbit írom le, ha tudod, számszerűen cáfold – és ne minősítgess. Mert az smafu, azt csak a tehetetlenség szüli érvek híján. Az én adataimmal szemben viszont soha noncs érvetek – de a saját blogomban is ez a helyzet.
  következő kommentemben adatokat közlök.

  Kiderül – ELLENŐRIZHETŐEN!, hogy az elmúlt 12 évben Orbánék vettek fel időarányosan a legtöbb kölcsönt. És, mivel a kötvénykibocsátásnál nekünk kell a legtöbb kamatot fizetni, az utódokra igencsak nagy teher marad.

 • Tehát a htelfelvételek, választási évben a féléves hiányt is beraktam, a pontosítás miatt, és azt se felejtsük, az első ciklus 3,9 mrd az több mint a mai kb 21emrd ugyanis az infláció több mint 10-szeres volt.

  90 1,382
  91 1,927
  92 2,34
  93 3,219
  94 3,904 3,504
  95 4,905
  96 5,078
  97 5,468
  98 6,258 5,853
  99 6,963
  00 7,339
  01 7,953
  02 9,573 8,603
  03 10,98
  04 12,30
  05 13,55
  06 15,59 14,82
  07 16,73
  08 19,35
  09 20,42
  10 22,09 20,92

  1990-1994, Antall, Boros:……….2,82-szeresére
  1994-1998, Horn:…………………1,60-szeresére
  1998-2002, Orbán:……………….1,53-szorosára
  2002-2006, Megyó, Fletó:……….1,63-szorosára
  2006-2010, Fletó, Bajnai:……….1,42-szeresére

  Ebből pedig már egészen egyértelmű következtetések vonhatók le:
  1. Az Antall-kormány csaknem háromszor akkora adósságot halmozott fel, mint amekkorát az ország a Kádár-rendszertől örökölt.

  Tehát az ország mai katasztrofális állapotáért nyilvánvalóan Antall dilettáns ámokfutása is felelős, ők löktek először nagyot. Vagyis az sem igaz, hogy Antall csődhelyzetben vette volna át az országot.
  Épp ellenkezőleg. Ő maga hajtotta csődhelyzetbe néhány év alatt.

  2. Az első Orbán-kormány alatt a gazdasági konjunktúra ellenére nagyobb volt az eladósodás, mint a recessziós időszakra eső Gyurcsány-Bajnai kormányciklus idején.

  3. Pofátlan hazugság, hogy a 8 éves szoci kormányzás alatt felgyorsult volna az eladósodás. A 8 év átlagában pont ugyanakkora volt az eladósodás üteme, mint az első Orbán-kormány ideje alatt.
  Még pofátlanabb hazugság, hogy Gyurcsány és Bajnai alatt adósodott volna el a legjobban az ország, ugyanis a legkisebb mértékben pont 06 és 2010 között nőtt az adósság azaz épp ellenkezőleg: az összes választási ciklus közül Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt nőtt a legkisebb mértékben az államadósság.

  Tehát nem véletlen, hogy pont Antall idején billent át negatívba, és pont Gyurcsány idején billent vissza pozitívba a külker mérlegünk.

  Antall lökte bele az országot az adósságspirálba, és Fletó idején jött létre a feltétele annak, hogy kikerüljünk az adósságspirálból.

  ..A GDP arányos hiány az egy viszonyszám ami az egyedüli jó adat természetesen a fideszkormány és a hívek is ezt az adatot sulykolják. Jelentősege nem sok, sőt semmi.

  A legnagyobb hitelfelvételek 2010 után történtek, csak a manyup beolvasztása elfedi ezt a borzasztó adatot.

  2011 -ben egy évben annyi hitelt vettek fel Orbánék mint előtte 4 év alatt.

  Plusz elégették a manyupot, a kamatok kitermelhetetlen 7-10 % kötött voltak. (ez is növelte az adósságot)

  Két év alatt netto 2000 milliárddal nőtt a nettó államadósság a Bajnai idejéhez képest.

  Még egy konkrét adat: 2010-ben az Orbán kormány 19,6%-on vette át az államadósságot.
  Ma – holott beáldoztak másfél ezer milliárd megtakarítást (nagyon fog hiányozni, ha eljön az idő), gyakorlatilag ugyanannyi.

 • Bizony Dakota, ha megkapirgáljuk a számokat, kiderül itt is, hogy minden fordítva van. Nem hoztak helyre semmit. Épp ellenkezőleg – és közben a gazdaság teljesen tönkrement, a világon a legmagasabb áfát fizetjük, a legnagyobb inflációval küzdünk, a valutánk semmit sem ér, az ipar óriásit esett vissza, a reélbérek csökkentek, nulla a befektetői bizalom, a recesszió tovább tart, stb.

  Én a valóságot írom le nektek.

  Az ellenkezője (amit te is állítasz) az nem más, mint olcsó és hazug pártpropaganda.

 • “Ma – holott beáldoztak másfél ezer milliárd megtakarítást (nagyon fog hiányozni, ha eljön az idő), gyakorlatilag ugyanannyi.” – mármint GDP arányosan – egyébként, mint írtam 2800 milliárddal több.

  “Az államháztartás bruttó adóssága 22 373 milliárd forint, a GDP 79 százaléka volt 2012 végén – jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank.” Portfólió, febr. 19)

  Bajnai utolsó hetében 19500 milliárd volt a bruttó adósság.

  2800 milliárddal TÖBB!!!

 • dakota! Pacsirtafüttynél azért erősebb állítások és tények szükségesek ahoz, hogy elhigyjük:
  1. a Gy.kormány mindent eltolt
  2.ennek rendbetétele folyik(mert mi nem ezt tapasztaljuk)-

  J

 • jol latja a cikk….a fidesz azt csinal a magyarok erdekeben amit akar…ez kellemetlen a magyar gyulolo szociknak , de tehetnek egy szivesseget…..kinyalh…..

 • dakota, figyelmedbe ajánlom a régi telepes mondást: csak a halott dakota a jó dakota 🙂

 • Journalist
  2013 március 1
  7:00 de.
  dakotának semmi köze a magyar valósághoz, nem érinti, nem szenvedi meg, nem gyarapodik belőle. egy outsider. ne akard meggyőzni, neki a tények nem számítanak, csak a pártbrossúra.
  még az a szerencse, hogy semmit nem tud tenni a magyarok – hangsúlyozom, az itthoni – érdekében se pro, se kontra. leginkább ez bánthatja – meg a szelek 🙂

 • Ille István
  2013 március 1
  8:31 de.

  ille, ne fojtsd el, nem egészséges:) Ráadásul így lesz teljes a kép, amit magadról kiállítottál:)

 • dakota
  2013 március 1
  10:57 de.
  nyugi, kisfiam. maradjunk annyiban, amit az előbb írtam.

 • Ille István
  2013 március 1
  12:41 du.

  ille, fel ne izgasd magad, már így is épp elég vörös a fejed:) Még a végén gutaütést kapsz a nagy igyekezetben:)

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.