Diplomáciai következményei lehetnek a Kanadai Magyar Hírlap legújabb Pordány-cikkének

2013 február 6 5:53 du.50 hozzászólás

Nem először fordul elő a Kanadai Magyar Hírlap életében, hogy az ottawai magyar nagykövetség szalonképesnek aligha nevezhető tevékenységét tárja a nyilvánosság elé. De azt mindig érzékeltük, hogy Magyarorország Ottawában szolgáló diplomatái pontosan úgyanolyan lekezelően tekintenek perspektíváinkra és lapunkra, mint ahogy tekintenek egy kiörögedett kanadai magyar templom alagsorában megrendezett ebédre, egy nemzeti megemlékezésre, vagy bármelyik emigráns szervezetre…azzal a különbséggel, hogy a kanadai magyar közösségek esetében, legalább válaszra méltatják a nagykövetséget felkereső “nemzetiérzelmű” és “kereszténykonzervatív” (értsd: nem zsidó) magyarokat. Az ottawai magyar nagykövetség diplomatái azonban már egy ideje nemzetellenes erőnek tartják lapunkat, teljesen nyílt pártpolitikai tevékenységükkel ellenünk hergelik a kanadai magyar közösséget.

Magyarország ottawai nagykövetsége

Már egyszer rámutattunk arra az abszurd helyzetre, hogy egy Európai Uniós tagállam Kanadába kirendelt diplomatái Ottawában, Montreálban, Torontóban és Vancouverben egy a Kanadai Magyar Hírlap, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta, valamint a liberális, vagy egyszerűen Fidesz-kritikus kanadai magyarok ellen indítandó harcra szólítják fel az itteni magyar közösségeket. És amikor informális úton jeleztük, hogy ez így mégsem korrekt diplomáciai magatartás, a válasz egy legyintés volt és az a biztatás, hogy ha úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk nemzetellenesek, akkor ne vegyük magunkra Pordány László szavait. Punktum.

Azonban úgy tűnik, hogy az utolsó csepp a külügyminisztérium poharában egy csaknem egy éves YouTube videó volt, amire teljesen véletlenszerűen bukkantam rá múlt pénteken, és amelyben Pordány László a Jobbikot védte. A Népszabadság pedig külügyes forrásokra támaszkodva írta minap, hogy az Ottawában kirobbant ügynek diplomáciai következményei lehetnek.

“A Külügyminisztériumnak nyilvánvalóan elítél minden olyan megnyilvánulást, amely a demokratikus elvekkel ellentétes, sérti az emberi jogokat, vallási, származási vagy más alapon kirekeszt személyeket, csoportokat, illetve gyűlöletre próbál hangolni – hangzik a tárca reakciója az ottawai magyar nagykövet tavalyi tévéinterjújára”–nyiltakozta a KÜM a Népszabadságnak, a Kanadai Magyar Hírlap beszámolója kapcsán. “Diplomáciai forrásokból lapunk ugyanakkor úgy értesült, hogy Pordány most napvilágra került nyilatkozatának lehetnek még következményei”–tette hozzá a Népszabadság.

Már az is  pozitívum, hogy a KÜM egyáltalán foglalkozik az üggyel, mert Pordány László ennél is durvább kijelentései és cselekedetei történetesen hidegen hagyták a magyar Külügyminisztériumot. Igy volt ez akkor, amikor Pordány politikailag egyívásúnak nevezte a kanadai magyarokat, vagy akkor amikor kiderült számára, hogy mégsem vagyunk egyívásúak, ezért kéne kikerekeszteni a másképpen gondolkodó kanadai magyarok a közösségekből. Vagy amikor tavaly egy torontói magyar nácival levelezett és csevegett kötetlenül.

Bármi is legyen a következménye a mostani ügynek, ezúttal egyenként is jelezzük az ottawai nagykövetségen dolgozó valamennyi diplomatának és munkatársnak (tehát Pordány László nagykövetnek, Oláh Lajos elsőbeosztottnak és Simon Éva konzulnak), hogy lapunk mindig szót fog emelni az antiszemitizmus, a rasszizmus, az antidemokratikus magatartás és a másként gondolkodókat érintő kirekesztés ellen. Nincs olyan nagykövetségi fogadás, pezsgő, vagy pogácsa–vagy egy Önök által kezdeményezett, ellenünk irányuló kirekesztési akció–mely tompítana elveinken, a liberális parlamenti demokrácia iránt érzett elkötelezettségünkön és a kanadai, illetve magyarországi civil nyomásgyakorlási kísérleteinken.

Christopher Adam

50 hozzászólás

  • Gratulacio, Chris. Eloszor is a Kovetseg az egesz magyar nemzetet kepviseli (illetve kellene, hogy kepviselje) Ottawaban, nem csak a mindenkori rezsimet. A szavazok 48%-a nem erre a rezsimre szavazott, azoknak az adoforintjai fedezik a Kovetseg koltsegeinek es munkatarsainak a fizetesenek majd a felet. Itt be is lehetne fejezni az eszmefuttatast. Sajnos tudjuk, hogy ez nem igy van. A Kovetsegnek a magyarsag ugyeivel, kulturank, nyelvunk apolasaval kellene foglalkoznia, es aktualis problemakkal – peldaul a kanadaban levo romak helyzetevel – nem a rezsim nepszerusitesevel. Felhaborito. Ha valakinek ismeros peldaul az amerikai kovetseg munkaja Pesten, gondoljon csak bele hogy nezne ki, hogyha ok a kormanypropagandaval foglalkoznanak, Obama nepszerusitesevel, es nem az amerikaiak kepviseletevel es vedelmevel, fuggetlenul attol, hogy ki a demokrata vagy republikanus. Ilyet nagykoveteink meg a Kadar-rendszerben sem csinaltak. Az meg, hogy nacikat bagatelizalnak es az antiszemitizmuson rohogcselnek,egyaltalan nem melto hazank hirnevehez, meg akkor sem, ha most az eppen alaposan meg van tepazva.

  • ÉRDEMES LENNE EGY HIVATALOS VâLASZT KAPNI A MAGYAR
    Kûlûgyminiszteriumtol ezekre a raszista jobbikos âllâspontokra.

  • Van ország, ahol ez a tetű Orbán és bandája nem az ottani magyarok megosztására, a neki nem tetszők lehazaárulózására venné az irányt?

    Ilyen undorító banda nem is tudom, mikor volt utoljára Magyarország élén. És ezek beszélnek szeretetről meg összefogásról.

    Hányinger…

  • Daniel! Tovább menvén: a szavazóképes lakosság 64,1%-a NEM adta a Fidesznek a szavazatát, 2010-ben!!!

    Kormánypárti kétharmadozók: Tessék azzal a “kétharmad”-os misztikus és igencsak félrevezető varázsszóval csínnyán bánni, -miszerint az ország többsége ezt a hulladék garnitúrát favorizálja, amely a rendszerváltás utáni leggátlástalanabb, legpusztítóbb magyar kormányzata. A parlamenti 2/3-os többség köszönő viszonyban sem volt 2010-ben a társadalomra levetített támogatottsággal, hát még manapság!

  • Kedves CA!
    Nem tudom mire szamitott, mint szerkesztoje ennek az organumnak? Csak tan nem Kossuth-dijra???
    Es ne kepzelegjen, hogy Onok diplomaciai kovetkezmenyeket tudnak elo idezni. Nincs ilyen fontossaga az On organumanak, es nem is lesz. Ha reagalnak az itt olvasottakra, az, maximum, azert van,mert arcatlannak tartjak. Mintahogy az is legtobb iromanyuk. Nehogy mar Onok befolyasoljak a diplomaciat, akarmilyen szempontbol is. Ez, amolyan Ille-fele bekepzeltseg.
    Egyebbkent, orulok, hogy szohoz jutott, itt a nagy ellenszk-let-i tolongasban. Azt hittem, mar Ille kitiltotta Ont innen.

  • hát, a küm-nek akad más gondja is, mint a jobbiknak bepucsító pordány. jelenleg jó eséllyel kiutasíthatják romániából a magyar nagykövetet, hacsak bocsánatot nem kér.
    pordányt max. visszahívhatják, de arra a kis időre már minek?
    arról nem is beszélve, hogy hiába nyal be a jobbiknak, annak kanadai szavazásra jogosult hívei számban annyira jelentéktelenek, hogy semmit nem fognak befolyásolni a választáson.
    még a fidesznyikekkel megerősítve sem:P

  • Kíváncsi vagyok, h Pordány a helyén marad-e!
    Remélem, h legkésőbb jövőre kivágják, mint a macskát!
    Miért van az, h az összes elmebeteg Orbán köré tömörül?
    Vonzzák egymást az őrültek?

  • György Verebes

    Gratulálok ,ez jólesett…disznóság amit anagykövetség munkatársai nyilatkozgatnak…

  • Mivel a ma még érvényes egypárti Alaptörvény is tiltja a nyilas uszítást,remélem,hogy vissza hívják, ezt a posztjára méltatlan nagykövetet.Mely lejáratja Magyarországot.

  • Ezt a levelet küldtem el Pordány-nak, várom a válaszát, bár sejtem, h hiába!
    T. Pordány Úr!
    Várom szíves magyarázatát az alábbi demagóg uszító beszédére!
    Szeretném megtudni, hogy mint felelős beosztással bíró nagykövet, milyen apropó, milyen indíttatás alapján tette ezt a nyilatkozatot?
    http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CA/hu/Hirek/pordany_laszlo_ujevi_beszede_20120101.htm
    http://www.youtube.com/watch?v=nQXyzwhBiUI
    Nem gondolja-e, hogy ezzel csak szítja a tüzet itthoni emberek, a Kanadában élő magyarok között?
    Valamint nem gondolkodott-e el az azonnali lemondásán?
    Várom szíves válaszát, melyet a KMH oldalán közölni fogok!
    Tisztelettel: Gere Gábor Magyarország

  • Szukits Rezső

    A Fidesz szerint vannak rendes magyarok, ők szeretik Orbánt, és vagyunk mi. A világ sok országában ezt nem értik, nem is érthetik.
    Kik ezek a kirekesztő emberek? Ha nem létezett volna Konfuciusz, Buddha, Ganhi, azt mondanám Orbán szavaival, hogy fél ázsiaiak, de nem, magyarok ők, akárcsak én, büszke nem lehetek rájuk és mégis magyarok, a mi szégyeneink.

  • JIMBO
    2013 február 7
    12:03 de.
    közöd?

  • Gere Gábor ráhibázott! Az idióták vonzzák egymást, ez tény.

  • szegény határonbelüli magyar

    Csak remélni tudom, hogy az újhorthyzmussal és újnyilas métellyel szembenálló, értelmes, gondolkodó kanadai magyarok (tehát a nem Pordány-barát többség) kiáll a Kanadai Hírlapban megfogalmazott és képviselt eszményekért és szellemiségért a 2014-es magyarországi választásokon, mint magyar állampolgár.
    Sajnálatos, hogy külföldre szakadt honfitársainktól kell segítséget kérnünk a hazai változásokért, mivel az itthoni emberek egy része már teljesen orbánC-, vagy zazrivecz-vona-agymosottá vált.

  • Kedves Christopher!
    Talàn nem olvasod el az itt megjelent összes cikket,de szerintem legalàbb olyannyira a màsik oldalt képviselitek,mint a “Jobbik”a jobboldalt.

  • “Bármi is legyen a következménye a mostani ügynek, ezúttal egyenként is jelezzük az ottawai nagykövetségen dolgozó valamennyi diplomatának és munkatársnak (tehát Pordány László nagykövetnek, Oláh Lajos elsőbeosztottnak és Simon Éva konzulnak), hogy lapunk mindig szót fog emelni az antiszemitizmus, a rasszizmus, az antidemokratikus magatartás és a másként gondolkodókat érintő kirekesztés ellen.”

    Ez a lényeg, Ádám !
    Szégyen, hogy a kanadai magyarok egy része még mindíg nem tanulta meg itt, hogy milyen viselkedést vár el egy demokratikus, multikultúrális ország az állampolgáraitól.
    Pordány úr az itteni hangoskodók, a két téglával mellüket verő “igazmagyaroknak” akar megfelelni.
    Vagyunk néhányan, akiket nem a piros-fehér-zöld pizsama tesz magyarrá.
    Mondhatnám úgy: Magyar vagyok, mit érdekel hát Zagyva Gyula zavart agya?

  • Szeretném tudni,hogy mennyire hàborodott fel-vagy nem-ez a “demokratikus”közvélemény ,és a “KMH” a moslékot megelégelö Kertész-Bartus rasszista megnyilvànulàsa utàn!

  • Mesélj, jóbarát..
    Mi volt abban rasszista, vagy felháborodásra invitáló?

  • Falusi!…………A Kertész-Bartus megnyilvánulásban nem találsz magyarellenességet? Akkor se vidéki se magyar nem vagy.Bár, ha jól viselkedsz még csillagos próbamagyar talán lehetsz.Most “invitálhatod” a felháborodásodat.

  • Felháborodni ? Miattad? Vagy a véleményed miatt?
    Hm. Tiszteletben tartom mindenki agymenését.
    Szerencsére még azért ott nem tartok, hogy ismeretlenektől érdeklődjem azután, hogy magyar vagyok-e, vidéki, avagy városlakó.
    Egyébként köszönöm az indulatodat, sajnos nem áll módomban viszonozni.
    További kellemes ökölrázást.
    lol

  • Odi profanum vulgus, et arceo !

  • Falusi!
    Amerikaban nem szabad a feketeket “nigger”-nek nevezni(marmint egy fehernek, mert egymasttol nem veszik zokon)
    de ha nigger whitey-nak hivja/szolitja a feherembert, azzal senkinek nincs baja(meg a tovenyhozoknak sem).
    Ha a Kertesz, Bartus irasok(On szerint)nem rasszistak,
    mert a magyarokat gyalazzak, akkor on nincs tisztaba a szo ertelmevel. Javaslom, usse fol az ertelmezo szotart.

  • Herczegem, úgy is mint JIMBO..(hamár ennyire találóan magyarosch nevet választott.)

    Hozzávetőleges elképzeléseim vannak csak ámerikáról, mivel alig harmonc éve élek Kanadában, és ebből mindössze tizet töltöttem az Államokban.
    Ámdemegdebár, – csakhogy közelebbkerüljünk egymáshoz résenlevésileg,- a white boy, white man kifejezések használatban vannak az errefelé élő indiaiaknál csakúgy, mint a Fülöp-szigetieknél, vagy az araboknál,- hamár nem az észak-amerikai indiánok a kiindulási alap, hanem a feketék, és akkor még az ázsiaiakat nem is említettük..
    Igen, feketéket írtam és nem afro-amerikaiakat. Merthogyám magyarul így hívják őket. A latin nyelvcsaládban élők meg nigronak.
    (Ennyit röviden Lőrinczéről, meg Péchy Blankáról egy gondolaton belül.)
    Hogy szavaimat nemzetilobogósan öltsem egymásba, hadd említsem meg, hogy alapvetően Bartus és Kertész összemosásával van gondom. Nem azért, mintha nem értenék egyet Bartussal szinte mindenben, hanem Bartus nyelvezete miatt. Igaz, hátrányos helyzetű vagyok, mert Bayer Zsoltot, meg Bencsiket, Lovast, csak az elmúlt hat-nyolc évben volt szerencsém olvasni, így aztán lemaradtam a legújabb madjarosch fordulatokról. Nekem a nyelv,- mármint a magyar,- éppúgy fontos mint az indulattal telített igazság. Még akkor is ha tisztában vagyok vele, hogy mamár az újságírást nem lehet Karinthyhoz, Kosztolányihoz, vagy akár csak Kassákhoz mérni.
    Kertész Ákos egy nagyon szomorú írást tett közzé az Amerikai Népszavában. Hogy önnek és eszmetársainak ebből csak a “moslék” értelmezése ment át, azt ugyan sajnálom, viszont kb annyira érdekel, mint a spenóttermesztés. Kertész emberségében is, tisztességében is, munkásságában is messze felülmúlja azokat a nevesincs senkiháziakat akik őt arcátlanul zsidózzák.
    Így önt is.
    Kertésznek, Bartusnak nincs miért szégyenkeznie, mert nem önös érdekből, hanem a közért ágálnak.
    Az viszont érdekelne, hogy önnek mennyiért korpás a haja…
    Mindenféle tisztelet nélkül: falusi

  • Jávorszky Mária

    fajusi, 2013 február 7.5:18 du. ” Vagyunk néhányan, akiket nem a piros-fehér-zöld pizsama tesz magyarrá. Mondhatnám úgy “…
    Mondhatnám úgy,hogy magukat még a piros-fehér-zöld zászló sem tenné magyarrá!

    ” Szégyen, hogy a kanadai magyarok egy része még mindig nem tanulta meg itt, hogy milyen viselkedést vár el egy demokratikus multikulturális ország az állampolgáraitól.”

    Más szóval,maga szerint,ez az demokratikus multikulturális ország elvárja a kanadai magyaroktól, hogy megtagadják nemzeti szolidaritásukat az anyaországhoz viszonyuló érzelmüket és hazaszeretetüket?
    Magának ez jelenti a demokráciát?

    Az identitászavaros transznacionális kozmopolita hazátlan kóbor csőcselék magyargyűlölő hazárdjátékos országrablóit a sohasem a magyar nemzet érdekeit védőket, a magyarországi moszkovita ávósbolsevik sátáni bűnbandát úgy kiűzzük Szent Korona országából, mint Jézus a kufárokat!
    SZEBB JÖVŐT!

  • Kedves Mári.
    Hadd érdeklődjem- tisztelettel- mitől Magyar a magyar?
    Kik azok a ” magukat “? Honnét vindikálja kiskegyed a bátorságot ahhoz, hogy meghatározza, ki a magyar?
    Mélyen tisztelt hölgyem..
    Kanada nem azt várja el az itt élő magyar származású kanadaiaktól, hogy megtagadják a szülőföldet hanem azt, hogy -állampolgári eskülük után- elfogadják, betartsák az itteni törbényeket, miszerint nem tolerálható a színre, vallásra, nemzetségre való megkülönböztetés.
    Ön és az önhöz hasonló lelkületűek nem az embert,- aki lehet jó, rossz, kőkonzerv vagy liberális, sötétbőrű, avagy kékszemű,- nézi, hanem az illető világnézetét, pártállását.
    JFYI: A kanadai kormány komoly összegekkel támogatja évente a különböző nemzetségek kultútáját, az annak megőrzésére tett erőfeszítéseket.
    Identitászavarról annyit, hogy rettenetesen hamisnak tűnik ez olyan ember tollából, akit gyárilag Bayernak, Zazrivecznek, vagy Jávorszkynak hívnak.
    Csak kiváncsiság..
    Tudja ön azt, hogy mi volt a ÁVÓ? Mit jelent a bolsevik? Mit jelent a Szent Korona tana? Mi olvasható abban? Olvasta? Mit tesz az, kozmopolitának lenni?
    Közlöm önnel, Budapesten, vagy Bütyökszentgöröngyösön nem nehéz magyarnak lenni.
    Csíkszeredán, kassán, Váradon, vagy Vancouverben ez sokkal bonyolultabb.
    Az emberek magyarsága független attól, Hogy sírva fakad-e Trianon miatt, többre tartja-e Radnótit Ntíró Józsefnél, vagy József Attilát Wass Albertnál.
    Magyarnak lenni állapot.
    Hiszi, nem- végleges állapot.
    Mert otthona akárhány lehet az embernek. Hazája meg csak egy.
    Én is kívánok önnek szebb jövőt. Emberibbet, kirekesztésmenteset, élhetőt.
    A szélsőségesek nélkül.
    Tisztelettel:
    falusi

  • 80 év utàn a mosléktol megcsömörlök Amerikàban megirhattàk a minket gyalàzo cikküket-ott ahol még ” zsidozni “is elitélendönek szàmit-,igy néz ki a kettösmérce. Mi lenne,ha mi a zsidok evés- szokàsairol negativan-nyilvànosan-nyilatkoznànk?
    Természetesen az idegenszivüeknek ez csak egy irodalmi alkotàs.
    Mi lenne,ha most mi is ilyen “irodalmat”publikàlnànk?

  • Szomoruan olvasom lapjukat. Mintha az amerikai Népszavát olvasnám. Uraim Önök teljesen elszakadtak a valóságtól. Emlékeztetnek a régi 50-es 60-as évek magyarországi Szabad Nép napilapra. Azt hittem eddig, hogy a kanadai magyarok megmaradtak magyarnak. Nem tudom, hogy Önök kitől kapnak hazai információka? Téves és gyülölködő az összes magyarországi hirük. Budapesten az MSZP az LMP, ujabban a Bajnai és ügyfélköre hangját hallom lapjukban visszatükröződni. Sok kanadai magyart ismerek, de azoknak más a véleményük.

  • Laszlo Rasonyi
    2013 február 10
    9:57 de.
    egy hír lehet téves, de gyűlölködő nem. egy publicista írhat valamiről gyűlölködően, de annak alapja soha nem az.
    ennyit a metaforájáról.
    ön vélhetően nem tartozik a felsoroltak rajongói közé, de ez a szíve joga. ha a kanadai magyarok magyarságmegmaradásának alapfeltételeként a fidesz és a jobbik nézeteivel való azonosulást tekinti, akkor valóban úgy néz ki, hogy igencsak kevesen maradtak meg kanadában magyarnak. mert ezek szerint, aki nem oda húz, az nem is magyar.
    azok a kanadai magyarok, akiket ön is ismer, biztosan megtalálják a maguk fórumát, ahol kimutathatják, mennyire is magyarok.
    itt azonban csak a gyűlöletüket mutatják ki – lásd a kommentjeiket – hiszen nekik – orbán elveivel megegyezően – nem ellenfeleik vannak a másik oldalon, hanem ellenségeik. és egy ellenséget meg kell semmisíteni.
    történetesen a kmh a másik oldal. ami pedig az ide írókat illeti, biza, a való életből merítik írásaik témáját.
    mielőtt megkérdezné, miért is szólok bele, felvilágosítom: mint az ellenszék rovatvezetőjének, jogom van rá. mi ugyanis itt élünk orbanisztánban, és nap mint nap tapasztaljuk a rezsim aljasságát. antonius se dicsérni jött cézárt, hanem temetni.
    az pedig, hogy az amerikai népszavával hozza egy szintre a kmh-t, durva inszinuáció.

  • igaza van . DE . itt megjelenhet az ellenvelemeny , mig a bartus amerikai nepszavajaban nem . ez ORIASI kulonbseg

  • Laszlo Rasonyi ur – nak irtam az elozot

  • Dénes ERÖS
    2013 február 10
    5:01 de.

    Aki cafkának áll, az ne reklamáljon ha gyakják.

  • Kopácsi Judith

    Drága Rasonyi úr! ha nem vette volna észre, itt senki sem kényszeriti önt arra, hogy minket olvasson. Tehát teljesen fölösleges sopánkodnia. Biztos van olyan magyar nyelvű ujság vagy forum, ahol szivesebben látják önt és a szája íze szerint irnak.

  • Kedves falusi, a “Mári” nem fogja soha megérteni az Ön üzenetét, annyira beléivódott a fanatizmus…Az ő fajtája a náci haláltábor félelmetes női kápósa, vagy az ő szikár alakját látom, amint ’56-ban a csőcseléket arra uszítja, hogy a lábánál fellógatott barnacipős “ÁVÓS” szivét kitépje, majd az embert szétmarcangolja (pedig még csak az sem volt biztos, hogy ÁVH-s volt a szerencsétlen, csak éppen barna volt a cipője)…

  • “Az ottawai magyar nagykövetség diplomatái azonban már egy ideje nemzetellenes erőnek tartják lapunkat, teljesen nyílt pártpolitikai tevékenységükkel ellenünk hergelik a kanadai magyar közösséget.”
    Csúsztatunk?Ez a lap nem magyar!És nem a magyar nagykövetség diplomatái hergelik önök ellen a kanadai magyar közösséget,hanem önök hergelik a világot a magyarok ellen.Minden demokráciára,alapvetö emberi értékre,normára,jogra való hivatkozásuk álságos,és kizárólag a balliberális oldal hatalmi törekvéseinek támogatását szolgálja.Úgy fáj önöknek a magyarság,mint nekem az önök képmutatása.

  • Kopácsi Judith

    2013 február 10
    12:15 du.

    Renegát.

  • Margit
    2013 február 10
    8:06 du.

    Kedves Margit.
    Alig hiszem, hogy a szobaforradalmárok ki mernének menni az utcára, amikor az ég dörög.
    Nembaj, ha Mária nemérti.
    Optimista vagyok: tudja, a lepényhal…
    A szépsége ezeknek a hozzászólásoknak, hogy legtöbbjuk nem is élt még akkor.
    Jellemző, hogy mára annyian lettek az 56-os “hősök” mint 45 után a Partizánszövetségben az ellenállók..

  • Mint a neve is mondja, ez egy kanadai lap, magyar nyelven a magyarokrol. De kanadai kerem szepen. Ebbol az okbol kifolyolag ellenszenvesnek tartom azokat a kizaro megnyilvanulasokat, amik az ekezetek nelkuli vagy a nyelvtanilag idegenul hangzo hozzaszolasokat eri. Es uram bocsa, hogyha a magyar nyelvi keszsegunk nemelyunknek mar nem uti meg a mercet, egy kanadai lapon ezt is illene elfogadni. Mert kirekesztonek tartom az efajta piszkalodasokat, ezek nem kanadai jelleguek, hanem egy magyar szupeoritasbol erednek, akarmennyire nyelv vedelemmel alcazottak. Egy cikk erthetoen meg kell hogy usse a mercet, de a hozzaszolasokhoz egy kis turelem azert jol esne, mar ha mar egy kanadai lapon vagyunk, nem igaz?

    De mind ettol eltekintve, azt hiszem, hogy az altalanos kanadai demokratizmusnak, tolerancianak, a szemelyes szabadsagnak, a massag felkarolasanak es a kirekesztettek iranti konyoruletnek amit maskulonben ez a lap is kepvisel, es meghozza magyar nyelven, yey, az egy eleg dicso dolog es teljesen megfelel a kanadai idealnak es azoknak a jogoknak melyeket a kanadai Charter of Rights biztosit szamunkra. Ha a jelen ideju kanadai nezopontbol es torvenyekbol indulunk ki, akkor sajnos a magyar politika messze lemarad. Kuszkollo ugyan mar ne kacagtass, Kanada konzervativ kormanya minden csak balliberalis. De annyit elarulok, hogy meg Mr Harper sem tudna megemeszteni azokat a sotet emberpusztito orultsegeket amiket a Viktorod most megalmod az otthoniakra. Azok a kanadai magyarok akiknek van pofajuk a jelenlegi magyar kormanyt tamogatni, azok a hazaarulok. Meghozza ketszeresen. Elaruljak a kanadai allampolgarsagukat, de elaruljak az ohazat is. Hogy jottok hozza, hogy ide pofatlankodjatok es kerdore vonjatok a magyarsagunkat? Piszkos csurhe, Kanadanak nincs szuksege ratok.

  • istenem csak nem figyelobol Margitta vedlett a bencsics?

  • Laszlo Rasonyi

    akkor miert nem azok tarsasagat elvezi, en nem vagyok kivancsi azok velemenyere, de zaklatni se jarok az o oldalukra…akkor most kivel van gond?
    kommunistak mar 30 evvel ezelott sem voltak, hazugsagra epiti az uj kormany a hatalmat, Bajnai pedig a legjobb szakember es ember, akirol feltetelezhetjuk, hogy kihuzza az orszagot abbol a godorbol, ahova dilettans orban taszitotta!

  • SEGITSÉG! TOLVAJ,TOLVAJ! A MAGYAR JOBBOLDAL ELLOPTA A MAGYARSÁGOMAT!!!!!!!!!!!!!!

  • todor48!………..Tezsvérem mon mán hogy tuttak tüled olyt elbugáznyi amid soha nem is vót?

  • Kopácsi!…………..Nehogy az orrocskádba beleessen az eső.

  • Misike!………..Bajnai? Csak nem TE is libaként akarod végezni.Már a ne4vében is benne van a Következmény:BAJ.

  • topapo

    ne misikezze te bibircsokos satrafa, mar a szocialis otthonbol is kikozositettek, mert rendszeresen magad ala csinalsz te mumiaimitator…

  • Misi-Miska! …………Az ,hogy gyökér vagy ,nem vitás.A szavak jelentésével sem vagy tisztába.Satrafa jelentése:csúf,vén,házsártos öregasszony.Az apó az nem anyó,bár a hozzád hasonló aberáltaknak lehet,hogy mindegy.

  • Kopácsi Judith

    Mit jelent az, hogy renegát?

  • Jávorszky Mária

    Margit, 2013 február 10.8:06.du.
    Te Margit… mond, jó hülyének lenni?

  • Jávorszky Mária

    Kopacsi, ezt éppen te kérded?
    Tudtommal éppen, hogy te tértél át egy másik hitre!
    Renegát-hittagadó,áruló…

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.