A Kanadai Magyarok Országos Szövetsége és a teheráni rezsim

2013 február 1 2:14 du.43 hozzászólás

Mi köze lenne a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSz) az irániakhoz? Egyáltalán, hogyan kerülnek kapcsolatba a magyarságukra büszke kanadaiak azokkal a magyar szélsőjobboldaliakkal, akik a szélsőséges iráni mullahokat támogatnak? Lehetetlennek tűnik? Nem egészen…

Mahmoud Ahmadinejad

Tavaly alakult meg a KMOSz, amelynek célkitűzése a magyar nemzeti érdekek pártatlan képviselete a kanadai, a magyar és a világ közvéleménye előtt. Az érdekek képviselete lobbizást jelent, azt az Egyesült Államokban (ahol én élek) a FARA Act szabályozza, és Kanadában is regisztrálni kell a külföldi érdekképviseletet az Office of the Commissioner of Lobbying of Canada-nál. Fontos ez különösen akkor, ha a szervezet alapítói pénzügyi támogatást is kapnak külföldről, pl. az Orbán-kormánytól.

A KMOSz egyik alapítója, Dancs Rózsa írónő, aki a torontói Kalejdoszkóp nevű magazin kiadója, és ő pénzt kap a magyar kormánytól, mégpedig a Bethlen Gábor Alaptól. Nem titok ez, mindenki megtudhatja ezt abból az interjúfilmből, amelyet vele készítettek, és amelyik megtalálható a YouTube-on is. (Az interjú ide kattintva nézhető meg.)

Hogyan lehet politikamentes és pártatlan a KMOSz, ha alapítói pénzt kapnak Budapestről? – morfondírozok magamban. A KMOSz a kanadai diaszpórában élő magyarság nemzeti öntudatának megőrzését, kultúrájának, történelmének és népi hagyományainak ápolását is célul tűzte ki, és segíti a hazai és kárpát-medencei magyarságot, a kanadai magyar művészeti, gazdasági, és tudományos szervezeteket. Engem meglep, hogy „kanadai diaszpórában élő magyarságról” írnak, nem pedig magyar származású kanadaiakról. Itt az Egyesült Államokban, mi magyar származású amerikaiak vagyunk, úgy tűnik a KMOSz támogatói még mindig „diaszpórában” élnek, ez mostanában a divatos szóhasználat Budapesten.

De engem nem az interjúfilmben hallottak, hanem annak készítője lepett meg, aki nem más, mint M. Szabó Imre. Az ő neve ismerősen cseng Amerikában. Megkérdezem Dancsot, hogy honnan ismeri M. Szabót, de ő szemérmesen nem árulja el azt. M. Szabó Imre már korábban is járt Kanadában, 2007-ben a Civil Jogász Bizottsággal szerepelt Torontóban, az eseményről Dancs is elismerő cikket írt újságjában a Kalejdoszkópban. Akik esetleg nem tudnák a Civil Jogász Bizottság tagjai a magyar újfasizmus krémjét képviselik; Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás, Juhász Imre, Szöőr Anna és a csoport, operatőre, pénzgyűjtője, mindenese – M. Szabó Imre voltak.

M. Szabó Imre prominens alakja annak a magyar neonáci csoportnak, amelyik a Jobbikhoz csapódott, és néhányan ott fényes karriert futottak be. Morvai és Gaudi-Nagy manapság a Jobbik „arcai”. Persze fasisztának lenni nem bűn, M. Szabó is olyan elveket vall amilyeneket akar, és Dancs Rózsának is lehetnek neonáci barátai. Nem tiltja azt a törvény.

De van itt egy probléma. M. Szabó Imre csoportja ugyanis nem csupán „mezei újfasiszta”, akiket a Fidesz Budapesten „nemzeti radikálisnak” nevez, hanem iszlamofasiszta is. Dicsőítik a szélsőséges iszlám rezsimeket is, például az Iráni Iszlám Köztársaságot. Az olvasó itt megvakarja a fejebúbját; lehetséges lenne, hogy a magyar szélsőjobbosok irániakat dicsőitenek? Kérem hogy a hitetlenkedők olvassák el a iráni hírügynökség mellékelt jelentését, abban Morvai Krisztina a Civil Jogász Bizottság tagja, aki egykoron Kanadában együtt lépett fel M. Szabó úrral, éppen Teheránban Al Khomenei ajatollaht dicsőíti. Igen, Morvai Krisztina Teheránba utazott, hogy ott fejezze ki csodálatát az iráni rezsim iránt! (Az iráni hírügynökség jelentése Morvai Krisztina teheráni szerepléséről itt olvasható.)

A Kanadai Magyarok Országos Szövetsége, és Dancs Rózsa asszony M. Szabó Imre személyében olyanokkal kokettál, akik a szélsőséges iráni rezsimet istenítik. Hogy mi ezzel a baj?

Néhány hónapja, 2012 szeptember 7-én Kanada megszakította diplomáciai kapcsolatait Iránnal, Harper miniszterelnök “veszélyesnek” nevezte az agressziv, szélsőséges iszlám rezsimet. Az USA-nak évtizedek óta nincs kapcsolata Iránnal, szankciókat vezettek be az iszlám ország ellen. A jelenlegi magyar kormány viszont a „keleti nyitás” politikája szellemében, iszlamista, sőt szélsőséges iszlamista rezsimekkel is baráti kapcsolatokat ápol. Az Orbán kormány nem csupán diplomáciai kapcsolatokat ápol Iránnal, de vezető fideszes politikusok, például Tarlós főpolgármester, iráni-magyar barátságról beszél, a jobbikkosok pedig egyenesen magyar-iráni sorsközösségről regélnek.

Én azt ajánlom a KMOSz támogatóinak, hogy tájékozódjanak mielőtt folytatnák munkájukat a KMOSz-ban, könnyen előfordulhat, hogy arra a következtetésre jutnak, hogy érdemes elhatárolódni a szervezettől. Úgy tűnik, hogy az alapítók nemcsak pénzügyi támogatást kapnak a jelenlegi magyar kormánytól, de olyan szélsőjobboldali magyar politikai csoportokkal is közeli kapcsolatba kerültek, amelyek a „keleti nyitás” politikájának szellemében szélsőséges iszlám rezsimeket támogatnak. Kanada és az Egyesült Államok alapvetően más külpolitikát folytat.

Lázár György (California), a KMH vendégszerzője

43 hozzászólás

  • Es, ha mar az USA es Canada kormanya mas politikat “folytat”, akkor mindenkinek illik ahhoz igazodni!!!???
    Nem ismerem(nem is erdekel nagyon) a KMOSZ mukodese, de
    az az erzesem, hogy valami tisztesseges szervezet lehet, kulonben itt nem tamadnak ennyire. Teszik ezt a tolarencia, a massag, a velemenyek tiszteletben tartasa mellett!!! Ha…Ha…
    Arrol senki sem szol, hogy ezt a bomlaszto organumot HONNAN penzelik? Mert, ugye, azt senki sem hiszi, hogy nem penzelik. Kar is ilyet allitani.

  • a teherâni fanatikus fundamentalista rezsim kizârólag a muzulmân vallâst ismerik el,tâmogatnak terrorista bandâkat a vilâg minden részében, a nök jogaikat erösen csökkedntik,nyilvânosan levâgjâk az elitéltek kezét karjât nem ihatnak csak egyes dolgokat ehetnek mindent a kormâny mond mit lehet és mit nem.
    Ezt a rendszert tâmopgatja MORVAI öNAGYSEGES ASZONY
    nehogy zsidó gyermekeit Krisztinka elvigye oda mert még letartoztajâk mint izraeli kémeket.

  • Jimbokám! Megint kár volt megszólalnod!

  • Mi is van itt?
    Miert baj, ha valaki itt Kanadaban elfogad penzt egy olyan kormanytol, ahol az emberek 40%-a a letminimum alatt el, vagy ahol 400.000 gyerek ehezik?

    ERKOLCSTELEN!
    UNDORITO!
    GUSZTUSTALAN!
    FELHABORITO!

  • JIMBO
    2013 február 1
    4:41 du.
    én pénzelem a nyugdíjamból. mert futja rá. megértem, hogy a kmh magának bomlasztó, hiszen eddig még egyetlen, itt megjelent írást sem volt képes annak mondani valója szerint értelmezni, aminek oka kétségtelenül felbomló félben lévő szürkeállományában keresendő.
    szívesen pénzelem én magát is, kicsi huszár, adja meg a számlaszámát, és küldök annyit, hogy előfizethessen egy értelmező szótárra, meg egy ékezetes billentyűzetre.
    no meg, ha átjön ide, magyarországra – nem kell messzire utaznia – ingyen vizsgálják ki az agybaját, csak ne felejtse otthon a kettős állampolgárságát igazoló dokumentumot!
    azt nem állítom, hogy meg is fogják gyógyítani, mert csodát a mi orvosaink sem tudnak művelni.

  • nincs min csodálkozni sem morvaiék, sem a kmosz viselkedésén. összenő, ami összetartozik. amúgy mégis, ki adott a kmosz-nek felhatalmazást, hogy országosnak nevezze magát?
    segíti a hazai és kárpát-medencei magyarságot? mármint, mit ért hazai alatt? segíti a kanadai magyarokat – mert hát, nekik ott a hazájuk – mégis,hogyan? kifizeti a villanyszámlájukat? vagy a gyerek egyetemi tanulmányát finanszírozza? esetleg a jelzálog részleteit törleszti?
    amennyiben a kárpát-medencei magyarságot segíti, akkor a pénz csak egy kerülő utat tett meg, ezt meg tudja tenni orbán is, közvetlenül, csak hát, az nagyon feltűnő. na meg, így nem jut a kondérból cupák a kmosz-nek.
    persze, az is lehet, hogy csak a következő békamenet molinóit és tábláit fogják kifizetni. az is nagy segítség.

  • Látszik,hogy ide is begyűrűzik az izraeli politika.

  • JIMBO ha valaki ugy hâpog mint egy kacsa,ugy megy mint egy kacsa,ugy néz ki mint egy kacsa az KACSA.
    Ha Irân,atomhâborura készûl,ha izlamista terroristâkat fegyverez,ha Irakban,Egyiptomban keresztény arabokat tâmadnak zsoldosai,ha Amerika éS A SZABAD VILâG ELLEN USZIT,MOZOGSZAVAZ FENYEGET,ha Kina és az oroszok tâmogatjâk,akkor IRAN és magyar barâtjai, a jobbikosok
    fasiszta,felforgató banda. IRAN pénzeli a Jobbikokosokat,ott utazgatnak forognak. Egy keresztény,magyar,politikai csoport miben szimpatizâl,miben mûködik egyûtt,egy fanatikus fundamentalista izlami bandâval ? Kizârólag, a Amerika ellenes GYûLÖLETBEN,AZ ANTISZEMITIZMUSBAN,A DEMOKRATIKUS SZABAD vilâg és közvélemény ellen,ârpâd sâvos zâszlókat lobogtatnak,de nem hazafisâgbol,hanem mert a nyilas gyilkosok hasznâltâk az ârpâdsâvos jellegeket,mikor gyermekeket,aszonyokat,férfiakat hurcoltak legyilkolni a Dunapartra vagy a pârt hâzakba.Még vagyunk itt ott tulélök,akiket lelketlen keretlegények kinoztak,akiket aknaszedésekre kényszeritettek,akiket zârdâkbol hurcoltak a Dunapa Babitsrtra,belöni a Dunâba. A “kék DUNA vörös lett az ârpâdsâvosok âltal, kioltott vértöl

  • MERT VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA
    BABITS MIHALY

  • Jávorszky Mária

    MERT VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA!

  • miben egyeznek a szélsö jobboldaliak a fanatikus fundamentalista irâni kormânyal

  • 1:51 de TOPAPO…..barcsak jobban begyuruzne magyarba az izraeliektol ATVETT politika….ott nem cicaznak a tyerroristakkal akik tanarokat gyilkolnbak olaszliszkan

  • “Kanada és az Egyesült Államok alapvetően más külpolitikát folytat.”

    Ha szabad kérdeznem,miben áll ez a más külpolitika?Részletezné?

  • WEISZ JOZSEF

    Azt én sem értem, miért ragaszkodik a Jobbik olyan jelképhez, amely másokban fájdalmas asszociációkat ébreszt. Akkor is, ha csak hasonlít. Megjegyzem, a világban szinte nincs olyan jelkép, amivel már nem éltek volna vissza.

    A muszlimoktól én is tartok. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az USA pedig a szintén fanatikus Szaud-Arábiával ápol jó kapcsolatokat.

  • Felháboritó,mert tőlünk elszedett pénzekkel támogatják!az a felháboritó hogy a jobbik zászlót égett,az EU-ból való kilépést szorgalmazza de két képviselője ott ül az EU parlamentben,nem kevés pénzt kapnak!

  • Elképesztő mivel hozza össze a gyülőlettel teljes cikk a KMOSz-t! Máris irániakkal bratyizik és szimpatizál.
    Dancs Rózsa a Bethlen alapítványtól kapja a pénzt, NEM a kormánytól, mivel Dancs erdélyi származású.
    A KMOSZ-nek semmi köze a Jobbik párt tagjaihoz.
    A cikk amit itt idéznek, régi előadás, olyan személyekkel, akik ma már nem nagyon szerepelnek még Magyarországon sem, pl. Moldvai Krisztina.
    Nekem semmi közöm ugyan sem Dancs Rózsához, sem a KMOSZ-hoz, de a rosszindulatú beállitás “kicsit” durva, hogy finom legyek. Miért ír egy amerikai ember olyanról, amiről fogalma sincs? Pl. egy kanadai magyar szervezetről?

  • MERT VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA!

  • Canada és EE.uu. demokraciât épit,javasol ,mûkÖdtet,szabad vilâgot,szabad sajtót,vallâsi szabadsâgot stb.
    Iran egy szigoruan fanatikus izlam rendszert gyakorol,terroristâkat tâmogat.
    Ez a kûlönbség, itt a bûnöket birosâg elé âllitjâk,ott levâgjâk a kezûket,vagy megkövezik esetleg felakasztjâk.
    Evvel az irâni izlâm rendszerrel barâtkozik,szövetkezik
    a JOPBIK és kanai szövetségeseik.

  • korvainé “metélt farkincâju’ férje,két gyermekének zsidó apja,önagysege annak ellenére Iranal közremûkÖdik hogy
    IZRAELT letöröjék a vilâgbol és âllitolag irâni anyagi segitséget kapnak antiszemita uszitâsaikra.
    Madarat tollârol embert barâtjâril lehet megismerni.

  • Kopácsi Judith

    küszküllő, te csak teteted a hülyeséget, vagy echte az vagy? Egy biztos, vagy provokálsz, vagy egyszerüene képtelen vagy egy cikket értelmezni. Próbáld meg, hátha szótagolva jobban megy majd.

  • aszottagyu bencsics

    ne okoskodjon itt, mintha nem tudna, hogy az orban-kormany CSAK a hatarontuliakat finanszirozza, mert a hataronbeluliek nem tamogatjak! remeljuk nem sokaig tart mindez az orulet…

  • Ide inkább a TOPAPO – szerű országrontó náci csirkefogók gyűrűznek be , akik boldogan szolgálnák ki az iráni aljas rezsimet megvalósítva ezzel a hazaáruást.

  • Kopácsi Judith

    2013 február 2
    1:53 du.
    Hogy ön mire gondol,az egy dolog.Az én véleményem az,hogy a cikk egy hatalmas zagyvaság tele csúsztatásokkal,ferdítésekkel.Az egész nem több közönséges összeesküvés-elméletnél.Provokáció.Amerika külpolitikájával példálózni olyan,mintha prostikkal reklámoznák a szüzességet.Azért,nem vagyunk egyformán hülyék!De ha már megszólított,el kell mondanom,öszinte tisztelöje vagyok Kopácsi Sándornak.Az viszont nemigen fér a fejembe,hogy ön mit keres ebben az idegenszívü bandában.Mit szólna az édesapja,hogyha látná?

  • Varga Sándor

    A KMH hisztéria-rohamot kap bármitől, ami nem bal-lib és hazaáruló. Magyarország rossz hírét kelteni bal-lib sport és megélhetési forrás. A nemzeti ügyek elleni hadjárat már a “módszer-birodalom” váltás előtt elkezdődött, Göncz már az Antall-kormány első évében kérte a “művelt nyugatot”, hogy mentsék meg a magyar demokráciát…amiből lett is “taxis-blokád”, mert 5 Ft-al emelték a benzin árát…,a 2/3-os többségű kormány megválasztása, ill. az utódpárt-SZDSZ történelmi bukása óta “mindenhol-minden fronton” támadásokká nőttek. A KMH-nak nem tetszik, hogy egy “lobby” csoport pénzt kap a magyar kormánytól? Jé! A KMH-nak nem szúr szemet, hogy az LMP-t amerikai pénzből tartják a magyar Parlamentben, hogy a Bajnai amerikai “tréning és pénzügyi támogatással tért vissza”, hogy a HAHA “diákokat” amerikai “szakértők” készítik föl a kormányellenes csatára, a kormányzati épületek elfoglalására, “Égjen a város” szlógennel!!
    A KMH a kettős mérce iskolapéldája.

  • Amennyiben terrorista államokról beszélünk azt az USA és Izrael határozza meg,hogy melyek azok az országok.Izraelnek lehet atomfegyvere az iszlám országok egyikének sem.Akkor ki fenyeget kit?Irakot is lerohanták holmi képzelt vegyifegyverek miatt?Nem-nem csak is az olajért.Szétbombázták az országot a haszonért.Nagyobb nyomort hagytak ott mint ami a beavatkozásuk előtt volt.Bagdad egy ösi történelmi város volt most meg egy romhalmaz.A 300 éves USA-nak a polgárháborún kivül milyen történelme van?Na és Canadának?Tényleg,indián holokausztról miért nem beszél senki?Demokraták?HA-HA-HA!!

  • Ez egy 2009-es Iráni, iszlám terrort támogató konferencia volt

  • hóapó
    az iraki vegyi fegyverek most Sziriâban bukantak fel, terrorista bandâk kezébe akarjâk jutatni
    Izraelnak van atomfegyvere de soha senkit nem fenyegetet meg letörölni a föld szinéröl,mint IRAN teszi.

  • Topapo egy rohadt náci.
    Láthatja mindenki.

  • Topauerkém nagyon szeretnél már zsidó csecsemőket a falhoz csapkodni ugye ?
    Merthogy az iráni ” hírharsonák ” másról sem zengedeznek évtizedek óta.
    Gondolom onnan ( is ) meríted szellemi napibetevődet.

  • Geyza!……..Te szellemi csökevény.Meséld már el nekem,hogy Palesztina államiságát elismerő ENSZ határozat szavazásakor a 158 tagország közül 138 miért szavazott mellette?Ennyi antiszemita ország létezne a Földön vagy caak a zsidókat nem szeretik?Nácinak meg nyugodtan nevezhetsz,ha tudod mi a jelentése.Különben a gyerekek falhozcsapkodását úgy látszik Te szoktad művelni,ha ilyen jól tudod.A zsidó emberek nagy részével semmi gond sincs.Izrael politikájával van a gond!

  • Ketchup
    “In the 1690s the Chinese mixed a concoction of pickled fish and spices and called it (in the Amoy dialect) kôe-chiap or kê-chiap (鮭汁, Mandarin guī zhī) meaning the brine of pickled fish (鮭, carp; 汁, juice) or shellfish.”

  • WEISZ JÓZSEF

    A cikk kapcsán a ballib oldalon egyedül Weisz érvel úgy, hogy arra érdemes odafigyelni és elgondolkodni.

    “Madarat tolláról..” Reméljük, Ballóné Morvai Krisztina barátja saját gyerekeinek is, és – ha van ilyen – kifogja a szelet az antiszemiták vitorláiból.

  • a neonacik mindenkivel minden csoportal âllamal szövetkeznek, akik Amerika ellenesek,akik antiszemitâk,plâna ha még pénzt is kapnak uszitâsaikhoz.
    Igy egy teljesen fanatikus,veszélyes agresziv,bandâval is szövetkeznek,vagyis az irâniakal,akik minden ‘HITETLENT” GYûlölnke,természetesen a keresztényeket is,még ennek következtében a nyilas-komcsikat.

  • Zsuzsa

    2013 február 2
    11:58 de.

    “MERT VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA!”

    “Ki vagy te? Kelj föl, s kiálts a keserves
    istenedhez, talán ő megkegyelmez!
    Vagy istened sincs? Szólj! Miféle nemzet
    szült? Nem te hoztad ránk a veszedelmet?
    Mely város vall polgárának, büdös?”

  • Topapró szerintem meg a gondolkodásoddal van baj.
    Merthogy velejéig romlott a gondolkodásod.

  • Megjegyzem ez a ” csecsmő-falhozcsapkodási ” project nem újkeletű a muszlim szóhasználatban.
    Mikor 1948.-ban megalakult a zsidó állam ( a palesztinnak is meg kellett volna alakulnia az ENSZ határozat értelmében de valahogy nem alakult meg. Helyette még azon a héten kitört a háború a kicsiny Izráel és a 100 milliós arab világ között. )na szóval akkoriban ez volt az egyik kedvenc rikoltozása az egyiptomi félállat katonáknak. Pontosabban az hogy ” szuronyhegyre a kölykeikkel , aztán beleszorítani mindet a tengerbe ”
    Hát nem sikerült.
    Nagyon nem sikerült !!
    Kínos mi troppauerkém ?
    Izrael közben a világ egyik legerősebb fegyveres erejét építette ki mondhatni hogy valódi középhatalommá vált.
    Csak a magadfajták vérgőzös álmaiban él még az az idő amikor Erec földját tapodhatták a leállatiasodott arab hordák.

  • Geyza4………..Rajtad lehet lemérni,hogy az alkohol mekkora rombolást tud okozni az agysejtekben.

  • Rajtad meg azt hogy alkohol nélkül is leépülhet egy emberi agy.
    Az állandósult mocskolódás napi fogyasztása miatt , ami dől a Hungarómédiából.
    Őregem.
    Térj át Sexpírre , ha még meg akarsz valamit menteni magadból.

  • Geyza!……….Miért? Milyen médiát szeretnél Magyarországon? Amerikait?kanadait?Izraelit?Csak sajnálni tudlak mert összekevered a hazát a házaddal és az ilyen megkeseredett emberek csak vádaskodnak,ócsárolnak és bűnbakot keresnek.

  • ez a to puputaposo sok marhasâgot firkâl ahogy lehörpint pâr kupica barack pâlinkât

  • Jávorszky Mária

    Hát bizony mondom néktek, hogy van aki fenyegetőzik,és mégsem törölget és van aki nem fenyegetőzik,de szorgalmasan törölget.
    Itt-ott…
    Fel, fel, ti rabjai a földnek…
    Hja, kérem, hogy – “Kanada és az Egyesült Államok alapvetően más politikát folytat.”-?
    Ez jó kérdés lenne, ha az a lenne ott nem lenne.
    …fel, fel te éhes proletár…
    ja, hogy cinkosok közt vétkes…akartam mondani vétkesek közt cinkos…a fene…egy kutya.
    Weisz – ” metélt farkincájú…korvai…belőni a Dunába…neonácik…antiszemiták…fasiszta felforgató babda…a kék Duna vörös lett”…
    vegyen mán levegőt!…
    fel , fel ti rabjai a földnek, fel fel te éhes proletár…munkát, kenyeret…
    előbb hozzátok vissza a lapátot,meg a kombinált fogót ami a tankban vót, mer azt is elloptátok …majd viszünk sarlót meg kalapácsot…hogy az a hájdermenykő csapna belétek!

  • Irán egy ország ,melynem kér a demokrácia áldásaibol.Amit már 20éve nyögünk.

    És még lesgyünk is büszlék rá…

    Irán gazdag büszke nép nem kér a jenki felszabaditásbol. Mi sem kérünk,pedig ha egy valoban nem zti mkormány lenne ,jönnének megint felszabaditani minket sajátmagunktol,mint a ruszkik anno.

    Legyünk joba mindenkivel a kölcsönös elönyök ,és egymás belügyeibe valo be nem avatkoztás alapján,minden szövetség,junio,klikk mellözésével.

  • a mulahok ugy az katolikusokat mint a zsidókat hitetlen kutyâknak tartjâk,nem engednek a muzulmân orszâgokban keresztény vagy zsidó templomokat fel♪1llitani de ök fizetik a mecsetek felâllitâsât a vilâg minden részén.
    Miamiban kb. 50.000 dél amerikait ât téritetek a muzulman fanatikus vallâsâra.

Leave a Reply


This site is protected by Comment SPAM Wiper.