Orbán Viktor a tanulóifjúság előtt ropja a pávatáncot – Egy liberálissá züllött parasztivadék töprengései (4. rész)

2012 december 22 2:57 du.5 hozzászólás

Tulajdonképpen úgy is lehetne összegezni a diákság esetét a „garantált tandíjmentességgel”, hogy Orbán Viktor ezúttal a tanulóifjúság előtt ropja a pávatáncot. Huncut egy ember ez a mi-niszterelnökünk, vagy hogy stílszerűbb legyek nagy rafkós. Gondolom szentül meg volt győződve, hogy úgy veri át a neki amúgy is elkötelezett fiatalokat, mint a pengős malacot. Hát ebbe most kissé kibicsaklott a bugylija, ahogy az elmúlt napok történéseit figyeli az ember. Talán ha mindjárt az elején a romkocsmánál kezdi. Meghívta volna az illetékes diákszerveződések képviselőit pár kupicára, maga is ledöntött volna egyet-kettőt, akkor bizonyára jobban sikerült volna a hülyítés. Így azonban, hogy a finom szólva mérsékelten népszerű Hofmann államtitkár úrhölgy (aki ugye harmadik vonal) hirdette ki a meghökkentő keretszámokat a továbbiakra nézvést, míg ő Brüsszelben védelmezte a magyar érdekeket némi utóvédharcban, így bizony nagyot dörrent a dolog. Még azt sem lehet kizárni, hogy ez így lett kitalálva, illetve tálalva, hogy ha nagy lesz a felzúdulás, akkor majd jön a szeretett, bölcs vezető, aki mindent megold.

Orange peacock – Oh So Succulent

Üzent is a nagy ember amúgy trendisen a Facebookon, miszerint probléma egy szál se, a hétvégén hazajön, és helyére teszi a dolgokat, esetleg Rózsikát is. Jött is, látott, és nem győzött. Ezúttal nem sikerült a (meg)győzés. A diákok gyanakvóak lettek, nem lehet már őket hasba vágni a tandíjmentesség varázsigéjével. Azzal meg pláne nem, hogy ha megfelelő pontszámot tudnak produkálni a felvételin, és megesküsznek, hogy nem külhonban kuncsorognak munkáért, hanem szeretett hazájukban szerzik azokat a tapasztalatokat, amelyeket most annyian az Unió országaiból gyűjtik be, akkor megússzák a költségtérítést. Hát ez bizony nem olyan vonzó ígéret, mert a pontszámok önkényes meghúzása (és a felvételi tesztek nehézségi foka) akár a kereteket is kijelölheti, a „röghöz kötéshez” meg valahogy nem fűlik a foguk a fiataloknak. Nem ahhoz vannak szokva .

Így hát mondani kellett valami konkrét, lehetőleg nagy (keret)számot, és mondtak is. 55 000. Ennyien tanulhatnak ezután ingyen. Nofene! Oszt erre meg hunnan lesz lóvé, amikor a már elfogadott büdzsében csak 10 000 párszáz van? Hát mondjuk onnan, hogy azért az abszolút sikeres felvételizés, meg az itthon maradás kényszere megmarad, hátha nem lesz túl nagy az érdeklődés. Arról meg ugye mit sem tehet pártunk és kormányunk.

Különben meg micsoda dolog már az, hogy mondjuk egy jobb sorsra érdemes szerény körülmények közül jött egyetemista jelölt egy ponttal kevesebbet produkál annál, amit a minisztériumban előírnak, annak fizetni kell a képzése összes (!) költségét még akkor is, ha utána ő lesz az egyik legjobb tanuló? Akinek meg szerencséje volt a felvételinél, de aztán csak bukdácsol, ám itthon szeretne dolgozni, annak tök ingyenes a képzése még akkor is, ha történetesen miniszter a papája, és közeli viszonyt ápol Simicska Lajossal. Vagy bármi más okból gazdagnak tudhatja magát. Hogy ebbe mi a logika, azt tán még az se tudja, aki szerint bölcs gazdaságpolitikára vall a szegényeket még inkább elszegényíteni a tehetőseket meg tovább gazdagítani. (Ebben ugyan van ráció, hiszen a gazdagok kevesen (egyre kevesebben), a szegények meg sokan (egyre többen) vannak.)

Most itt tartunk. Én a lelkem mélyén örülök a fejleményeknek, mert ez talán segít abban, hogy teljesen megbolondított, Orbán fénycsapdájába beleájult fiatalság végre fölismerje, hogy a dolgok mögé kell nézni, nagyon oda kell figyelni, nem csak a (mézesmázos) szavakra, hanem a valóságos tettekre, mert itt bizony kérem csalnak, és szemfényvesztenek, amennyire csak tőlük, az orbánista bagázstól kitelik. És hát tudjuk, hogy igen tehetségesek az átverés művészetében.

Gulyás András

5 hozzászólás

  • Kedves Gulyás András!

    Tetszik az írásod, így csak a bennem indukálódott gondolatokat, érzéseimből adódó véleményemet a tudat kisugárzásával csak kiegészíteném. Azzal a közös láthatatlan de még is fogható és megkötött egyezséggel, hogy egyetértesz azzal velem, hogy van magyar és van magyar ellenes. Nincs baloldali, jobb oldali meg stb. magyar – magyarból van belső Magyarországon élő , külső Magyarországon élő – és a Földön szerte – szét szórt élő magyar – akiket állandóan gyötör a honvágy.

    Az új – de még is a régi az ős folyamat nálam 2012.12.22-én 02:22 óra KOR kezdődött – amikor írtam egy írást. Majd elküldöm ha kéred és e-mailt adsz nekem.

    Most arról akarok írni, hogy bal és jobb agyunk melyikét használjuk, illetve melyiket engedik használni. Pedig saját önakaratunk van hiszen testünk legalább 70 % -a víz, az a víz ami viszi az információt – a fényben – és által ide érkezett információt vesszük – lassan mindenki fogja venni rendesen – fokozatosan érünk el a tudat és nem az elme uralmához, mi magyarok. A négy civilizáció – az végeredményben egy – ként-indult. – amikor az ember bölcsőjében még hullámzott a pannon-tenger.

    Az, hogy mivé vált annak köszönhető, hogy nem követtük a kakukk madár tojásának az útját, a kárpátmedence fészkébe be jötteket, nem szórtuk ki, mind a kakukk fióka amikor kikelt azzal hálálta meg, hogy kihányta a fészekből a neki idegent. Már leírtam ezt is az ÉLETEM c. írásomban – nem tudom, hogy mikor tudom majd kiadni könyv formában, egyenlőre CD-re írva terjesztem a piszkozatot… jutott eszembe.

    Szóval azt akartam, csak közölni – remélem akik bele születtek ebbe a fészekbe a KÁRPÁT-MEDENCÉBE valóban ember módjára viselkednek – nem úgy mint a kakukk-tojás kikeletije…

    És akik kirepültek – nem csak gólya módjára mindig visszatérnek…

    Miért a kérés? A kakukk – fiókát is felülmúlva az idegen már a fészket akarja, nem elég neki a kikelet…

    becsülettel,hittel és pici tudásommal

    az útmutató…

  • Irással egyetérterk!Remélem a diákság lesz annyira bölcs hogy nem dől be neki!

  • Fiatalok!Vigyázzatok!Ne azt nézzétek,amit a vezér mond,hanem azt,amit tessz.!!!!

  • Nem kell aggódni.
    A HÖOK úgyis elárulja a diákságot.
    NEKIK már ki vannak jelölve a zsíros állásaik a különféle nemzeti minisztériumokban.
    Gond egy szál se nemes urrraimm !

  • Egyszerűen nem értem! Orbán elmondja hogy “pávatánc” amit jár, a NET-en számtalan páva farokteregetés található, és mégsem esik le senkinek, hogy a páva NEM TÁNCOL! Akkora farokkal nem is lehetne. Tipeg egy helyben, max egy icipicit tud fordulni – de EZ NEM TÁNC! Viszont közben nagyokat rikoltozik!
    Azaz Orbán nem akar, nem tud, nem képes táncolni, mozdulni, alkalmazkodni a helyzethez, de kommunikálni azt tud helyette.
    Csak a szemeket kápráztatja a foltjai villogtatásával.
    Jelenleg éppen a “mindenkit felveszünk” szöveg van a foltjaira írva, azt villogtatja a diákok szemébe, és az eddigi 60-as debil IQ-ra belőtt szöveg nem jön be neki. Mert azok tudnak számolni, és HA nem változtat a költségvetésen, lehet tudni, hogy még a félpénzes helyek megszüntetésével is csak max. még 10 ezer helyet tud finanszírozni (a tavalyi 30 és tavalyelőtti 50 ezerrel szemben)
    Továbbá azt is értékén kezelik, hogy a tisztán fizetős oktatást “legfeljebb egy kicsit lassabban” tehát jövőre, vagy a választás után tervezi megvalósítani.
    Hát csoda, hogy akiknek a bőrére megy: a jelenlegi hallgatóknak és a gimnazistáknak – hiába rikoltozik és teregeti a médiás farkát? A HÖOK-osok már végzősök, ők hiába alkudoznak: már nem játszanak a diákság szemében.
    id. Kiss László
    Gratulálok. Ilyen terjedelemben nem mondani semmit, ez már teljesítmény! Hacsak a kódolt zsidózást nem tartom “valaminek” (nem tartom)

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.